BREXIT KAI ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡ



 Greek Spirit 

15 Φεβρουαρίου 2021

Η πορεία του κυπριακού εξαρτάται απο την πορεία του ΒREXIT . Η Βρετανία εδω και 20 χρόνια έχει εξαγορασθεί απο το Κατάρ , το οποίο ήταν και αποικία της μέχρι το 1970.

Όπως έχει γράψει το hellenic sunrise 2 πολλές φορές, το Κατάρ έχει διεισδύσει στην οικονομική και πολιτική ζωή της Βρετανίας με τρόπο μη αναστρέψιμο.

Το Κατάρ έχει εξαγοράσει τις κύριες βιομηχανικές υποδομές της Βρετανίας όπως το δίκτυο διανομής αερίου και ρεύματος αλλά και μείζονες βιομηχανίες όπως η BAE SYSTEMS ,ποδοσφαιρικές ομάδες, κατασκευαστικές εταιρίες οι οποίες παίρνουν δουλειές απο το βρετανικό δημόσιο κ.α.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ Η ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ

Το Brexit έχει ως στόχο όχι απλά την ανεξαρτοποίηση της Βρετανίας απο την Γερμανία αλλά την διατήρηση της Βρετανικής κυριαρχίας στην Κύπρο όπου και υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα αερίου.

Η Βρετανία διατηρεί στρατιωτική βάση στη νότια ελεύθερη Κύπρο η οποία αποτελεί βρετανικό έδαφος και διαθέτει ακόμα και ΑΟΖ η οποία εκτείνεται στα πλούσια υποθαλάσσια κοιτάσματα του νησιού.

Η επίλυση του κυπριακού και έναρξη των εξορύξεων αποτελεί για την Βρετανία ζήτημα επιβίωσης.

Ωστόσο η Βρετανία απο το 1960 έχει προκρίνει τις θέσεις της Τουρκίας έναντι των ελληνοκυπριακών .

Όταν ο Μακάριος διωκόμενος απο το πραξικόπημα κατέφυγε στην Βρετανία και στην ολομέλεια του ΟΗΕ  βοήθησε την βρετανική δολιότητα ομολογώντας ότι η Ελλάδα διοργάνωσε πραξικόπημα και ότι ζητά την βοήθεια του ΟΗΕ και των λοιπών εγγυητριών δυνάμεων του νεοσύστατου κυπριακού κράτους που ήταν η Βρετανία και η Τουρκία.

Έτσι έγινε η εισβολή η οποία απέτρεψε την ένωση με την Ελλάδα και έδωσε πίστωση χρόνου στους Βρετανούς για την επανακαμψη της επιρροής τους στην πρωην αποικία τους πάντα δια μέσω των τουρκικών θέσεων.

Σήμερα η Τουρκία αποτελεί προτεκτοράτο του Κατάρ το οποίο κυριολεκτικά ταίζει το καθεστώς Ερντογάν και τον τουρκικό στρατό με απώτερους στόχους την εξάπλωση του ισλαμισμού αλλά και την χρηση της Τουρκίας ως το μακρύ χερι του Κατάρ σε Βόρεια Αφρική  , Σομαλία, υποσαχαρια Αφρική αλλά και Γαλλία όπου μέσω εκατοντάδων συλλόγων των Τούρκων μεταναστών προωθείται η ισλαμιστική ατζέντα.

Το Κατάρ γνωρίζει καλά ότι η πρωτοκαθεδρία του ως ο δεύτερος παραγωγός αερίου παγκοσμίως κινδυνεύει απο τα ελλαδικά και κυπριακά κοιτάσματα.

Γνωρίζει επίσης ότι  η εξόρυξη αυτών αποτελεί στρατηγική επιλογή των ΗΠΑ για να πληγεί η ρωσική οικονομία.

Το Κατάρ δεν μπορεί να αποφύγει το μοιραίο αλλά μπορεί να το ελέγξει και ό τρόπος είναι η Βρετανία.

Η Βρετανία ελέγχεται αποτ ο Κατάρ, ο πολιτικός κόσμος τως Βρετανίας είναι πουλημένος στο Κατάρ.

Η Βρετανία τελευταία υπό την καθοδήγηση του Κατάρ έκανε πολλά οικονομικά και πολιτικά ανοίγματα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς το ψευδοκράτος , όπυ έτσι κι αλλιώς οι βρετανοί πολιτικοί διατηρούν περιουσιακά στοιχεία.

Η Βρετανία αποδεσμευμένη απο την κοινή ευρωπαϊκή διπλωματία μπορεί να κινείται πιο γρήγορα και πιο τολμηρά σε ότι αφορά το κυπριακό πρόβλημα το οποίο ωθείται σε επίλυση με την δημιουργία δυο ανεξάρτητων ξεχωριστών κρατών. Η λύση αυτή , δηλαδή δυο αναγνωρισμένα κράτη, θα λύσει τα χέρια των Τούρκων οι οποίοι ως επίσημα αναγνωρισμένο κρατος στα κατεχόμενα θα αποκτήσουν κάθε δικαίωμα στην ΑΟΖ των κοιτασμάτων του νησιού και θα αρχίσει η εκμτάλευση τους . Από κοντά και η Βρετανία με την ΑΟΖ της βάσης της εκεί.

Ετσι το Κατάρ θα έχει πάνω στο νησί δύο εκπροσώπους του οι οποίοι είναι απόλυτα ελεγχόμενοι, τουρκους  και άγγλους και οι οποίοι θα έθεταν το κατεχόμενο μέρος του νησιού ως πυλώνα για την υλοποίηση αγωγού που θα ξεκινά απο το Κατάρ και είτε μέσω Ισραήλ είτε μέσω Συρίας θα έφθανε στην Κύπρο και θα έφευγε για Τουρκία.

Ο αγωγός αυτός θα συνένωνε τα κοιτάσματα του Κατάρ με αυτά του Ισραήλ και της κατεχόμενης Κύπρου και θα τα έδιωχνε στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας , ΄΄καπελώνοντας΄΄ ουσιαστικά απο το πουθενά τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου απο τους καταριανούς.

Γιαυτό και τελευταία βλέπουμε το Κατάρ να τείνει χείρα φιλίας σε Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ , ακριβώς διότι ο αγωγός αυτός θα πρέπει να περάσει απο την Σαουδική Αραβία.

Οι Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι θα βρεθούν στο περιθώριο εφόσον τα παραπάνω σχέδια Κατάρ Βρετανίας και Τουρκίας ακυρώνουν τον EAST MED που είναι ο μόνος γρήγορος τρόπος εξαγωγής αερίου προς την Ευρώπη.



Σχόλια

Ο χρήστης 5-HTP είπε…
με το "κανε οτι κανω" της γερμανιας παμε για σεπτεμβρη
με αυστηροτερα μετρα εξευτελισμου-μεχρι τις γερμ.εκλογες
που θα ακολουθησουν οι δικες μσς-μεσα σε κλιμα νταχαου
λιγο πριν μπουνε οι απελευθερωτες σοβιετικοι-οταν θαχουμε
δηλωσει τα παντα που ακομη κατεχουμε για να οδηγηθουμε
γυμνοι στα νεα μνημονια(σχεδιο μαρσαλ)διασωσης-με εγγυηση
τα κοιτσματα ...τι ειχες γιαννη-τι ειχα παντα(παιξτε και κανα λοτο)