ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ KUCOVE THΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ
1 IOYNIOY 2020
Το HELLENIC SUNRISE 2 από το 2013 γράφει ότι η  Τουρκία διατηρεί αεροπορική πολεμική βάση στην πόλη KUCOVE της Αλβανίας. Το αεροδρόμιο αυτό απέχει 200 χιλιόμετρα απο την Θεσσαλονίκη, δηλαδή μερικά λεπτά της ώρας με F16.
H Τουρκία διατηρεί βάση εκεί με το πρόσχημα της φύλαξης του FIR της Αλβανίας. Κάθε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ εάν δεν διαθέτει πολεμική αεροπορία έχει δικαίωμα να ζητήσει την προστασία του εναέριου χώρου της από άλλη χώρα μέλος . Η Αλβανία έχει ζητήσει την βοήθεια της Τουρκίας.
Η Ελλάδα για πολλά χρόνια φύλαγε το FIR της Βουλγαρίας . Το ίδιο θα κάνει τώρα με τα Σκόπια.
Η ΕΠΑΡΧΙΑ KUCOVE ME KOKKINO
Ωστόσο, η Τουρκία είναι σίγουρο  ότι θα χρησιμοποίησει την βάση στο KUCOVE εναντίον της Ελλάδας σε ενδεχόμενη σύρραξη. Στο https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/03/1991.html μπορείτε να διαβάσετε το πως η Τουρκία απο το 1991 παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Αλβανία με αντάλλαγμα την παραχώρηση ναυστάθμου στην Αυλώνα και το αεροδρόμιο στο KUCOVE. 


Η Τουρκία στα τέλη Μαίου 2020 κατέλαβε και την αεροπορική βάση στην  AL WATIYA στη δυτκή Λιβύη . Την βάση κατέλαβε το φλοτουρκικό καθεστώς του Σάρατζ με την υποστήριξη με μέσα και προσωπικό της Τουρκίας. 
Βλέπουμε με ότι σιγά αλλά σταθερά η Τουρκία περικυκλώνει την Ελλάδα κα με στρατιωτικά μέσα . Η  AL WATIYA εκτός  του  ότι ελέγχει την Κρήτη αποτελεί κι έδαφος στο οποίο η ελληνική αεροπορία δεν μπορεί να δράσει . Το ορμητήριο της AL WATIYA παρέχει ασφάλεια στην τουρκική αεροπορία απο ελληνικές αντεπιθέσεις .

Στο https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/12/blog-post.html μπορείτε να διαβάσετε για την κοντόφθαλμη αμυντική πολιτική η οποία παραβλέπει την περικύκλωση της Ελλάδας , περικύκλωση η οποία είναι πλέον όχι μονο στρατηγική αλλά και τακτική και όλο και πιο παρούσα και σχηματοποιημένη και συγκεκριμένη.

Σχόλια