ΓΙΑΤΙ Ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΏΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΖΙΝΟ




Greek Spirit
6-12-2019
Η πρόσφατη προσπάθεια της Τουρκίας για την στρατηγική στραγγαλισμου της Ελλάδας από τις νότιες θάλασσες της, δείχνει και την κατάρρευση της δημοσιουπαλληλικης αντιμετώπισης του τουρκικού κινδύνου  
Η Τουρκία με σχέδιο απλώνεται σε όλη την περίμετρο των ελλαδικών συμφερόντων.
Η Ελλάδα ακολούθησε μια αμυντική τακτική υπόδειγμα παθητικότητας. Όταν το 1974 οι Τούρκοι απείλησαν τον Έβρο και τα μεγάλα νησιά η Ελλάδα επέλεξε την στατική άμυνα με μονάδες οι οποίες εγκαταστάθηκαν σε όλη την μεθόριο από το Ορμένιο μέχρι την Ρόδο.
Ωστόσο θα ήταν δύσκολο ακόμα και για τον κινεζικό στρατό που διαθέτει δεξαμενή επάνδρωσης 600 εκατομμυρίων ανδρών να επανδρώσει με πληρότητα όλα τα νησιά του Αιγαίου. 
Η Ελλάδα χωρίς φαντασία ακολούθησε το δόγμα της Άμυνας περιοχής απλώνοντας τις ισχνες δυνάμεις της σε μια μεθόριο που απλώνεται σε χιλιάδες χλμ αλλά και πάλι αφορά μόνο τα ανατολικά σύνορα.

Τα νότια και τα δυτικά αγνοήθηκαν. Είναι δυνατόν στην Κρήτη η οποία δεσπόζει στην μεσόγειο και τα κοιτάσματα της, να μην υπάρχει ικανή δύναμη για να την διασφαλίσει;
Αλλά εδώ προκύπτει και πάλι η ελληνική ιδαιτεροτητα στην ανάγκη για άμυνα. Η Ελλάδα είναι ίσως το μόνο κράτος στον κόσμο το οποίο καλείται να υπερασπιστεί ένα αρχιπέλαγος Αιγαίο,δύο πελάγη, Λιβυκο νότια της Κρήτης και Ιόνιο με κυριολεκτικά χιλιάδες νησιά και νησίδες.
Είναι αδύνατο να επανδρωθούν όλα αυτά. Η μπακαλιστικη τακτική της επάνδρωσης κάθε πέτρας και βράχου είναι παρωχημενη. Η απάντηση θα έπρεπε να είναι η επένδυση σε συστήματα επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης, ραντρ, uav drones δορυφόροι, φυλάκια τα οποία θα συνδέονταν μεταξύ τους και θα ενημέρωναν την στρατιωτική ηγεσία σε πραγματικό χρόνο και σε περιοχές πολύ πιο μπροστά από τα σύνορα. Αλλά τι να λέμε όταν μόλις τρεις βδομάδες πριν ανώτατη πηγή του ΥΠΕΘΑ ομολόγησε ότι τα ταπεινά φυλάκια των βραχονησίδων δεν έχουν ούτε καν τηλεφωνική επικοινωνία μετάξυ τους. Πριν μια εβδομάδα '' πρόσφυγες '' κατέπλευσαν ανενόχλητοι στην Νότια Κρήτη έχοντας διανύσει με σκάφος απόσταση 400ναυτικων μιλίων.
Η λύση είναι όχι η διασπορά δυνάμεων σε κάθε νησί κι ερημονησι αλλά η έγκαιρη προειδοποίηση και η αποστολή δυνάμεων με ταχύτητα.
Τα αεροστρωμνα ZUBR αγοράστηκαν επί Τσοχατζοπουλου και αποτελούν μια εξοχή λύση άμεσης ενίσχυσης των νησιών. Τα ZUBR θα μπορούσαν να μεταφέρουν μια ταξιαρχία πεζοναυτών σε 8 ώρες από την Αττική στη Ρόδο. Παραδόξως οι πεζοναύτες εδρεύουν στον .... Βόλο οπότε και ο χρόνος αντίδρασης επεκτείνεται σε μη λειτουργικά όρια .
Τα ZUBR είναι τόσο αποτελεσματικά που το 2012 άρχισαν περίεργες συμπτώσεις  εμπρησμού αυτών .......
Η έγκαιρη προειδοποίηση επιτυγχάνεται και με ένα δίκτυο συλλογής πληροφοριών εντός κι εκτός Τουρκίας. Τα σχόλια περιττά
Εκτός από τα ταχυκίνητα σκάφη δυνάμεις στα νησιά θα μπορούσαν να μεταφερθούν και με μεταγωγικά ελικόπτερα τα οποία εκτός του ότι σε μικρό αριθμό είναι και παρωχημένης τεχνολογίας
Η μεταφορά δυνάμεων στα ελληνικά νησια από θάλασσα και αέρα απαιτεί και την αντιαεροπορική εξασφάλιση τους σε τοπικό επίπεδο κάτι το οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί με αντιαεροπορικές φρεγάτες.
Στα νησιά θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο τα βαριά όπλα και τεθωρακισμένα.
Η Ελλάδα πήρε το δόγμα επιχειρήσεων του ΝΆΤΟ το οποίο αφορούσε ενδεχόμενη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στις αναπεπταμένες πεδιάδες της Ευρώπης και το εφάρμοσε στην άμυνα νήσων. Έγκλημα..
Η Ελλάδα θα έπρεπε να εφαρμόσει το δικό της δόγμα το οποίο θα είχε ως βάση την διακλαδικότητα και την έγκαιρη προειδοποίηση. Αλλά αυτα ακριβώς είναι και τα ελαττώματα της φυλής. Αντί για διακλαδικότητα και συνεργασία οι Έλληνες επιλέγουν τις κλίκες,τον φατριασμό και τον παραγοντισμό και αντί της έγκαιρης προειδοποίηση και πρόληψης επιλέγουν την θεραπεία σε πλήρη πανικό.
Τώρα που η Τουρκία απειλεί την Κρήτη τι θα κάνουμε;. Θα επανδρώσουμε το νησί που κατέχει το μέγεθος ζώνης ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού στον Έβρο; Που θα βρούμε ένα σώμα στρατού;
Και ο κίνδυνος από Αλβανία που ελέγχεται από Τουρκία ; Θα επανα-επανδρωσουμε την Ήπειρο;
Η λύση είναι η μικρή επάνδρωση της μεθοριου με τεθωρακισμένα και βαρέα οπλικά συστήματα  και η ταχυκίνητη αποστολή δυνάμεων από την ενδοχώρα, Ξάνθη Λιτόχωρο, Αττική αλλά και Κρήτη στην οποία πρέπει να εγκατασταθούν επιπλέον μονάδες.
Εφόσον θα κληθούν να διαχειρισθούμε πολύπλευρη επίθεση τότε θα πρέπει να μπορούμε να την προβλέψουμε ώρες πριν και να μπορούμε να αποστείλουμε δυνάμεις όπου χρειάζεται σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Συνεπώς χρειάζονται δεξαμενές δυνάμεων σε Θεσσαλία  Ξάνθη, Λιτόχωρο, Αττική και Κρήτη οι οποίες θα κινηθούν με αέρια και θα θαλάσσια μέσα. Θα χρειασθεί η αντιαεροπορική υποστήριξη τους τόσο από το έδαφος και θάλασσα όσο και από τον αέρα. Η σημερινή διασπορά κυριολεκτικά χιλιάδων στρατοπέδων και βάσεων αεροπορίας και ναυτικού δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο στην παράδοση τους στον εχθρό με συντεταγμένο τρόπο.
H επάνδρωση της μεθόριου ,ειδικά των νησιών , απο τον καιρό της ειρήνης , είναι αδύνατη εφόσον τόσο σε επίπεδο προσωπικού οσο και δε επίπεδο υλικού η Ελλάδα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες.
Αλλά επειδη όλα τα παραπάνω θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων οπαδικού περιεχομένου απο διάφορους δήθεν ειδικούς σταματάω εδώ.
Έτσι κι αλλιως είναι πλέον αργά για να αντιμετωπιστεί η Τουρκία η οποία εχει αεροπορική βάση στο KUCOVE της Αλβανίας, έχει ναύσταθμο στο Δυρράχιο, ελέγχει την επίσημα αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης την οποία εξοπλίζει και στηρίζει και με την οποία συνάπτει συνθήκες ακύρωσης της  ελλαδικής ΑΟΖ .
Ακόμα και η Ιταλία η οποία δήθεν θέλει την ιταλική πολυεθνική ΕΝΙ να εξορύξει αέριο απο τη Κύπρο, ακομη και αυτή, είναι σύμμαχος της Τουρκίας και Ρωσίας. Η Ιταλία μπορεί να αποχώρησε απο τα κυπριακά οικόπεδα αερίου υπο τις απειλές των τουρικών φρεγατών, ωστόσο πουλάει οπλικά συστήματα στην τουρκία αξιάς πολλών δις κάθε χρόνο. Η Ιταλία ανέκαθεν είχε την Αλβανία ως προτεκτοράτο της εξάλλου η Αλβανία ιδρύθηκε κατόπιν επιθυμίας της Ιταλίας και του Παπα. Ιταλίας και Τουρκία συνεργάζονται παρασκηνιακά για τον έλεγχο της Αλβανίας. Η δε Τουρκία θέλει την Αλβανία ως στρατιωτική βάση και μοχλό πίεσης στην Ελλάδα η δε Ιταλία θέλει την ανάμειξη της ΕΝΙ στην εξόρυξη του αερίου στην αλβανική ΑΟΖ η οποία συνορεύει με την ελληνική.
Ας παμε τώρα στην Λιβυή.
Το Κατάρ έβαλε τις ΗΠΑ και την Ε.Ε να ριξουν τον Καντάφι με στόχο την επικράτηση των τζιχαντιστών . Το Κατάρ επιθυμεί την αναβίωση της Αραβικής πάλαι ποτέ Αυτοκρατορίας που εκτείνονταν σε ολή την βόρεια Αφρική , Ισπανία. Αυτή την φορά το Καταρ θέλει και την Ιταλία και Ελλάδα.
Το Κατάρ σε συνεργασία με ΗΠΑ και Γερμανία προχωρά στην αποσταθεροποίηση του αραβικού κόσμου και την ισσλαμοποιηση της νότιας Ευρώπης.
Η Συρία έχει πέσει θύμα του Κατάρ, το ίδιο πήγε να πάθει και η Αίγυπτος αλλά γλύτωσε τελικά.
Στην Λιβύη μετά τον θάνατο του Καντάφι ξέσπασε εμφύλιος ο οποίος έχει σχηματοποιηθεί σήμερα ως εξης :στα ανατολικά της χώρας αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος αυτής κυριαρχεί ο Χαλίφα Χαφτάρ , ένας συνταγματάρχης του Καντάφι ο οποίος στηρίζεται απο την Αίγυπτο και έχει κοσμικό φρόνημα , είναι δυτικόφρων και εναντίον των ισλαμιστών. Στα δυτικά και συγκεκριμένα στην Τρίπολη, κυριαρχεί ο Σαρατζ, ενας ισλαμιστής πολιτικός ο οποίος παρόλο που στηρίζει τους τζιχαντιστές, παρόλο που κατέχει το μικρότερο κομμάτι της χώρας , εχει αναγνωρισθεί ως ο επίσημος ηγέτης της Λιβυής. Τον Σάρατζ στηρίζουν η Τουρκία και το Κατάρ κι έχει την αναγνώρση της Ιταλίας, Γαλλίας  και ολης της  Ε.Ε.
Ο Ερντογάν σε συνεργασία με τον Σάρατζ σύναψε συνθήκη με την οποία οι δύο χώρες απο κοινού αγνοούν την ΑΟΖ της Κρήτης Καρπάθου Καστελόριζου και ανακηρύσσουν μια ενιαία περιοχή η οποία αποτελείται απο τις ΑΟΖ Λιβύης και Τουρκίας χωρίς να αναγνωρίζεται το δικαίωμα των ελληνικών νησιών για ΑΟΖ.
Η Κύπρος και  η Ελλάδα θέλουν και εκλιπαρούν την Τουρκία να  προσφυγουμε στο δικαστήριο της Χάγης . Από την εποχή του Σημίτη ειχε αρχίσει η εκστρατεία προσέλκυσης της Τουρκίας στο διεθνές δικαστήριο. Το  παράδοξο είναι οτι η Τουρκία εαν ποτέ προσέφευγε στην Χάγη είναι σίγουρο ότι θα κέρδιζε σε κάθε περίπτωση πολύ περισσότερα και σε πολύ λιγότερο χρόνο και με με λιγότερα έξοδα σε εξοπλισμούς απ΄ όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα με τις προκλήσεις εναντίον μας. Ωστόσο η  Τουρκία δεν εχει αναγνωρίσει το δικαστηριο της Χάγης και δεν επιθυμεί την εκδίκαση των διαφορών με την Ελλάδα κι αυτό διότι μπορεί να κέρδιζε στο Αιγαίο αλλά με την αναγνώριση του δικαστηρίου θα γινόταν θύμα μελλοντικών διεκδικήσεων καταπιεσμένων μειονοτήτων  αλλά και όμορων χωρών που έχυν εδαφικές διαφορές με την Τουρκία.
Γιαυτό κι η Τουρκία έχει καταφύγει στην δύναμη των όπλων.
Τώρα, γιατί η Ελλάδα παρακαλάει για προσφυγή στην Χάγη εφόσον είναι σίγουρο ότι θα χάσουμε , αυτό είναι εύκολο να απαντηθεί απο έναν Έλληνα πολίτη. Διότι όλοι κάνουν όσο  πιο προδοτικά εργα μπορούνε.
το διεθνές δικαστηριο σε άλλες υποθέσεις που εκδίκασε με το ερώτημα εάν τα νησιά έχουν ΑΟΖ εις βάρος του ηπειρωτικού κορμού όμορης χώρας επιδίκασε με την αρχή της ισοκατανομής ή της ίσης απόστασης. Αποδέχθηκε δηλαδή οτι ένα πχ Καστελόριζο δεν μπορεί να περιορίζει μια ηπειρωτική χώρα ως προς την ΑΟΖ της ,τουλάχιστον στον βαθμο που προβλέπει το διεθνες δίκαιο των θαλασσών το οποίο σε τετοιες περπτώσεις πρέπει να συμπτύσει ισομερώς  τις εκατέρωθεν απαιτήσεις και δικαιώματα.
Ο Ερτογάν δεν παέι Χάγη αλλά προσπαθεί να του αναγνωρισθεί ένα παρόμοιο δεδικασμένο  DE FACTO  και αυτό προσπαθεί με τις αλχημείες περί ΑΟΖ . Κι έχει δίκαιο ότι μπορεί να τα καταφέρει διότι στην διεθνή διπλωματία η σιωπηρή παραδοχή ή έστω η  μειούμενης έντασης αντίδρασης έχει ως ενα βαθμό την δύναμη του δεδικασμένου ή έστω αποτελεί δυνατό επιχείρημα σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις.
Εμείς ωστόσο βαριόμαστε να δούμε την αλήθεια και πιστεύουμε σε παρωχημένες πρακτικές άμυνας του τύπου  Γραμμή Μαζινο, δηλαδή μια ισχυρή ανατολική μεθόριο , απο Έβρο μέχρι Ρόδο. Όμως, όπως ακριβώς οι Γερμανοί παρέκαμψαν την γραμμή Μαζινο στον Β ΠΠ έτσι και τώρα οι Τούρκοι προετοιμάζουν το χτύπημα τους απο νότια, δυτικά και βόρεια,.



Σχόλια

Ο χρήστης Iraklis είπε…
ολα ειναι απλα... ας παρουμε τον συντομο δρομο.. την ευθεια σκεψη..
ερωτηση:
ποσες χωρες της ευρωπης θα ωφεληθουν και ποσες θα ζημιωθουν απο την καταστροφη της ελλαδος η της τουρκιας?
ΟΛΕΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΈΓΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.. ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.
Χωρις μεγαλες αναλησεις... ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΕΙΣΒΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ ΟΦΕΛΟΣ.
ΤΕΛΟΣ.

Ο χρήστης Iraklis είπε…
εμενα μου αρκει που ολα τα κυρια λιμανια της τουρκιας ειναι στο βεληνεκες ακομα και των ευθητενων οπλων απο τα νησια μας και μπορουν ΑΝΑ ΠΑΣΑ στιγμη να στειλουν την τουρκια πισω στην εποχη των νεαντερταλ... "θαβοντας" ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τις τεραστιες γερμανικες επενδυσεις εκει... ενα πληγμα που η γερμανια του 300% χρεος επι του αεπ της δεν αντεχει να υποστει!... και που η γαλλια μαζι με τις ηπα θα "απολαυσουν" ιδιαιτερα.
Το σουπερ βλακοδες μνημονιο των εσωτερικα διαλημενων και εξωτερικα απανταχου ητημενων τουρκων κατσικογαμηδων με τους γελοιους καμηλογαμηδες της αφρικης μονο γελειο προκαλει στα κεντρα σχεδιασμου εθνικης αμυνας των μελων του νατο.
Ειναι ξεκαθαρο οτι ο δολιοφθορες της τουρκιας ερντογαν, ελαβε ανωθεν διαταγη απο την απελπισμενη - καταχρεωμενη - αποστρατικοπιοιμενη ΓΕΡΜΑΝΙΑ για αυτο.... λογο του αιωνιου αγωνα της να μπει στο κλαμπ των παραγωγων ενεργειας.
Πλέον αυτου η στρατιωτικα παντελος ανικανη για μαχη τουρκια, απλωσε σε απελπιστικα μεγαλη εκταση τις επιχειρήσεις της και ΣΥΓΟΥΡΑ δεν μπορει να αντεπεξελθει με τα μιζερα μεσα που διαθετει και το ΑΝΎΠΑΡΚΤΟ αξιομαχο της!
Ας μη πω ποσο ευκολα η κρητη θα σαμποταρει.. οταν παραστει αναγκη... οποιαδιποτε ναυτικη παρουσια στα νερα της και την αοζ μας.... είτε αυτη αποτελείται απο τουρκικα γεωτριπανα είτε φρεγατες...
θα θυμησω ομως ενα περιστατικό προ ολιγων ετων οταν το αεροπλανοφορο τσαρλσ ντε κολ περασε νοτια της κρητης με πορεια προς κυπρο. Ο κυβερνητης της γαλλικης ναυαρχιδας προκαλεσε τοτε την π. α. μας να επιτεθει στο σκαφος του. Απογειώθηκαν τοτε 5 ελληνικα μιραζ εξωπλισμενα με εξοσετ και βυθησαν σε χρονο ντε ντε τους γαλλους. Στην επιστροφη απο την κυπρο, θελησαν να παρουν "το αιμα τους" πισω... και ξαναβυθηστηκαν.
Ο χρήστης Iraklis είπε…
αυτο που θα γραψω κρικ σπιριτ... δεν απευθηνετε σε εσενα!
Να γνωρίζετε ολοι... πως οτι ακουτε.. οτι διαβαζετε.. οτι σας λενε... ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΥΣΧΗΡΟΣ.

ΟΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Ο χρήστης Iraklis είπε…
θελω να επισυμανω και να υποδειξω σε ολους τους αθρησκους και χριστιανομαχους φλουφληδες οτι για αλλη μια φορα η πραγματικοτητα συνανταει τα λογια του γεροντα και αγιου Παισιου.
Διοτι η παρολίγον απελαση και του τουρκου πρεσβη συντομα και αναπόφευκτα θα εκπληρωση εναν ακομη λογο του αγιου
"οταν η τουρκια και ελλαδα απελασουν τους πρεσβεις τους, τοτε να λετε... τες πρεσβειες της θεοτοκου σωτερ σοσων υμας"
ας αναφερω και τον ερημιτη γεροντα του παγγαιου που πριν 15 χρονια μου είπε
"οι τουρκοι θα ανεβουν στην κρητη... θα ειναι κυριακη του πασχα και ο θεος θα δωσει να εχει ομιχλη"
ακομη θελω να προσεξετε και να ΠΆΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ το εξης:
εαν δεν ειχαμε τις προφητειες των γεροντων, οι οποιες εκ των προτέρων μας ειδοποιουν για τις κινησεις των τουρκων... τοτε και ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΩΤΗΤΟΣ η επιχειρησεις ψυχολογικου πολεμου των τουρκων θα ειχαν καταρακωσει την ελλαδα.
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΑΙ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
METANOOYMAI!METANOOYMAI! Ερωτηση.Η Τουρκια γιγαντωνεται Η η Ελλαδα κονταινει?
Οταν διαλυθηκε η Σ.Ενωση στα ανατολικα της συνορα προεκυψαν 2 ανισχυρες χωρες.
Η Γεωργια και η Αρμενια.Παμε παρακατω.......
Στα νοτια συνορα της,πρωτα το ισχυρο Ιρακ και τωρα η δυνατη Συρια εφυγαν απο την μεση....
Στα βαλακανια η ισχυρη Γιουγκοσλαυια διαμελιστηκε.Η Βουλγαρια ηταν και ειναι ανισχυρη.
Απεμεινε η Ελλαδα και βλεπουμε την πορεια της τα τελευταια 10 χρονια.Επομενως........
Καταλαβες τωρα η ακομα περιμενεις τον.........?.Ρουφα το αυγουλακι σου λοιπον!
Μονον ο χρονος θα δειξει τι πραγματικα περιμενει την Ελλαδα.

Ο χρήστης Johnny Greece 2009 είπε…
Αν σε οποιαδηποτε γωνια του πλανητη ενα αμερικανικο και ρωσικο πλοιο ανταλλασσαν πυρα και καποιο βυθιζοταν, αυτο πιθανοτατα θα σημαινε και πολεμο μεταξυ των 2 χωρων, ασχετα με το οτι μπορει το περιστατικο να εγινε στην αλλη ακρη του κοσμου.
Ετσι, δεν πρεπει να βλεπουμε με χαμογελο και ειρωνια την πιθανοτητα αμφισβητησης της κρητικης ΑΟΖ με στρατιωτικα μεσα απο τους Τουρκους, με το σκεπτικο οτι τοσο κοντα σε εμας και τοσο μακρια απο την Τουρκια εμεις θα ειχαμε τον πρωτο λογο σε μια πιθανη τοπικη ναυτικη συγκρουση, αρα η Τουρκια δε θα το τολμουσε. Η συγκρουση αυτη θα ειχε τεραστιες πιθανοτητες να οδηγησει σε πολεμο, οποτε ακομα κι αν τοπικα θα ειχαμε μεγαλες πιθανοτητες να υπερισχυσουμε, δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι οι πολιτικοι μας θα διεταζαν κατι τετοιο αφου θα φοβουνταν ανταποδοτικο χτυπημα αλλου. Αρα ειναι υπαρκτο και ισως και πιθανο το σεναριο να μας κανουν τσαμπουκαδες οι Τουρκοι με πλοια μεσα στα κρητικα νερα, μην αφηνοντας μας να κανουμε ερευνες/εξορυξεις, γνωριζοντας οτι αν και τοπικα δεν εχουν το πανω χερι, δε θα τολμουσαν οι πολιτικοι μας να τους χτυπησουν απο φοβο μην ξεκινησουν πολεμο και χτυπηθουν αλλου (πχ Αιγαιο).
Ο χρήστης Φούλης είπε…
Δυστηχως έτσι είναι όπως τα γράφεις πχ η Λήμνος έχει 200 στρατόπεδα διάσπαρτα ,έλεος !!κάθε βραχονησίδα έχει πόσους καταδρομείς ,θα έπρεπε και πρέπει να αλλάξουμε μυαλά να εκσηγχρονιστουμε ,διαλύεις και το προσωπικό με τις πολλές μεταθέσεις