ΜΑΤΙ! ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ? ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ?- Η Αμερικάνικη πρεσβεία ειδοποίησε μέσω μηνύματος στο κινητό τους υπηκόους της, που βρίσκονταν στην περιοχή να την εκκενώσουν στις 2:00μμ (14:00) τρείς ώρες πριν ανάψει




 Γράφει ο Μαινόμενος
4-8-2018  
Τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφεί και ειπωθεί, για την τραγωδία του Ματιού, τα ποιο αντιφατικά πράγματα! Από τις κυβερνητικές δηλώσεις μέχρι τις αναρτήσεις των ιστολογίων κάθε φορά που βγαίνει μία ανακοίνωση ή μία ανάρτηση σε σάιτ, μετά από λίγο βγαίνει μια αντίθετη ανακοίνωση ή μία ανάρτηση με τελείως διαφορετική άποψη! Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να βγάλει κανείς συμπεράσματα παρά μόνο αν ταξινομήσει και αναλύσει όλο το υλικό που μπορεί να βρεί στο διαδίκτυο! Αυτό προσπαθώ να κάνω σε αυτό το άρθρο! 

Ξεκινάμε με τα γεγονότα: Στις 4:45 το απόγευμα περίπου ξεκινάει η πυρκαγιά στην Νταού Πεντέλης με ανέμους δυτικούς μεταξύ 9 και 11 μποφώρ σε κάποιες ριπές, δλδ ταχύτητες στιγμιαία άνω των 100 χιλιομέτρων! Το σημείο εκκίνησης είναι ιδανικό για να στείλει το μέτωπο σε Βουτζά και Μάτι! Τα Σημεία που ξέσπασε και η ώρα έναρξης έχουν επιβεβαιωθεί από δορυφόρους με θερμικές κάμερες και από άλλα μέσα!


Σε πολλά σάιτ γίνεται λόγος για έναρξη της φωτιάς 12:30 το μεσημέρι ,όμως ,από ό,τι έχω καταλάβει αυτή είναι η ώρα έναρξης της φωτιάς στην Κινέτα και οι αρθρογράφοι τα μπερδεύουν!

Την ίδια στιγμή όλο το δυναμικό της πυροσβεστικής είναι απασχολημένο στην Κινέτα στην πυρκαιά των Γερανίων! Σε σχεδόν δύο ώρες, γύρω στις 7:00, ίσως και νωρίτερα οι φλόγες καίνε τα πρώτα σπίτια στον Βουτζά και τότε αρχίζει να γίνεται αντιληπτό στον κόσμο της περιοχής το μέγεθος του κινδύνου! Η πυροσβεστική και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έπρεπε να είναι από πριν ενήμερες όμως μέχρι τότε δεν έκαναν τίποτα! Αεροπλάνα δεν είχαν έρθει ακόμα στην περιοχή παρόλο που απειλούνταν οικιστικός ιστός!  Ο αρχηγός της πυροσβεστικής είπε αργότερα σε επίσημη δήλωση ότι στις 5:15 το απόγευμα δλδ 25 λεπτά μετά την έναρξη κινητοποιήθηκαν 22 οχήματα που βρίσκονταν στην περιοχή! Μετά άρχισε να μπερδεύει τα λόγια του! Δεν ξέρω τι να πιστέψω!

Η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν να κλείσουν την λεωφόρο Μαραθώνος και να μην αφήνουν τα αυτοκίνητα των κατοίκων του Βουτζά να διαφύγουν παρά μόνο όταν πλησίαζαν οι φλόγες!  Ταυτόχρονα κάνουν το ίδιο με τα αυτοκίνητα που πάνε να φύγουν από το Μάτι τα οποία τα ξαναστέλνουν πίσω στα συνωστισμένα σοκάκια που πάνε προς την θάλασσα!! Την ίδια στιγμή αρχίζουν να καταφθάνουν οι πρώτοι εθελοντές τους οποίους τους αρνούνται την πρόσβαση για άγνωστους λόγους! Τους έλεγαν ότι δεν χρειάζεται να πάνε!

Την στιγμή που οι φλόγες απειλούν οικισμό ειδικά με τις τότε επικρατούσες συνθήκες προβλέπεται να δίνεται εντολή εκκένωσης! Υπεύθυνο όργανο για την έκδοση εντολής εκκένωσης είναι η νομαρχία στην οποία υπάγεται η διεύθυνση πολιτικής προστασίας και υπεύθυνος για την εκτέλεση της εκκένωσης είναι ο δήμος με βάση τα σχέδια που υποτίθεται ότι έχει καταρτίσει από πριν και υπάρχουν στα συρτάρια! Όπως γνωρίζουμε η εντολή δεν δόθηκε ποτέ και οι δημοτικές αρχές δεν πήραν από μόνες τους πρωτοβουλία αλλά από όσο γνωρίζουμε ούτε πίεσαν την νομαρχία για να το κάνει! 
Επίσης από ό,τι φαίνεται δεν είχαν ούτε σχέδια εκκένωσης! Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ένα σύστημα ειδοποίησης μέσω μηνύματος στο κινητό σε όλους όσους εντοπίσουν τα συστήματα κινητής τηλεφωνίας ότι βρίσκονται στην περιοχή! Το σύστημα υπάρχει από χρόνια και έχει δοκιμαστεί αλλά για κάποιον λόγο δεν χρησιμοποιήθηκε! 

Από ό,τι γράφτηκε σε κάποιες εφημερίδες και σάιτ η πυροσβεστική ζήτησε να εκκενωθεί ο Βουτζάς και η περιφερειάρχης Δούρου αρνήθηκε με το σκεπτικό να μην πανικοβάλλουν τους πολίτες! Ο Τσίπρας μόλις ‘εφτασε και ενημερώθηκε είπε το ίδιο πράγμα! Μαζί του συμφώνησε και όλο το επιτελείο του! Έβαλαν την πολιτική σκοπιμότητα πάνω από τις ζωές του κόσμου! Και να σκεφτεί κανείς ότι εκείνη την ώρα ,ακόμα, οι πολίτες μπορούσαν να διαφύγουν με ίδια μέσα! Από την άλλη η διοίκηση της πυροσβεστικής δεν πίεσε περισσότερο παρόλο που ήξερε τι θα ακολουθούσε, δεν παραιτήθηκε κανείς τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ούτε βγήκαν στα ΜΜΕ να δικαιολογηθούν ότι εμείς τα είπαμε οι πολιτικοί δεν άκουσαν! Ελπίζω η εισαγγελέας που ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση να είναι ενήμερη , για να επιρρίψει τις ευθύνες εκεί που πρέπει και να μην κουκουλώσει το θέμα!

Πριν συνεχίσω , να κάνω μια μικρή περιγραφή του τοπίου και της πολεοδομίας :Όσοι δεν έχετε επισκεφθεί το Μάτι δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=vz7Ni_c9MRA&t=302s Ο νέος Βουτζάς που βρίσκεται πάνω από την λ.Μαραθώνος στις πλαγιές και το μάτι που βρίσκεται κάτω από την Μαραθώνος προς την θάλασσα αποτελούν συνέχεια του πευκοδάσους της Πεντέλης! Τα σπίτια είναι χτισμένα κυριολεκτικά μέσα στο δάσος! Τα πεύκα είναι τεράστια 20-30 μέτρα ύψος συχνά αιωνόβια και πολύ πυκνά! 
Οι κάτοικοι  για λόγους προφανώς καλαισθησίας και σεβασμού προς το περιβάλλον δεν τα αποψίλωσαν, όταν έχτιζαν, με αποτέλεσμα τα δέντρα να εφάπτονται με τα σπίτια συχνά να τα σκεπάζουν κιόλας και στα στενά δρομάκια να σχηματίζουν αψίδες από επάνω τους! Είναι αυτό που λέμε η χαρά του εμπρηστή! Οι δρόμοι είναι στενοί συχνά γεμάτοι παρκαρισμένα αυτοκίνητα που εμποδίζουν την κυκλοφορία! Ευτυχώς που το συμβάν έγινε καθημερινή και όχι σαββατοκύριακο γιατί τότε θα εγκλωβίζονταν πολύ περισσότερος κόσμος! 
Η περιοχή των κατασκηνώσεων και του θερέτρου των αξιωματικών, από την λ.Μαραθώνος ως την θάλασσα είναι στην πραγματικότητα ένα κομμάτι ατόφιου δάσους με ελάχιστα κτίσματα για τις ανάγκες των κατασκηνώτών! Ακόμα και η λ.Μαραθώνος που θεωρείται αντιπυρική ζώνη είναι μία λωρίδα πλάτους 30 μέτρων που στην περιοχή Ματιού- Αγ.Ανδρέα έχει και από τις δύο πλευρές της πανύψηλα πεύκα, τα οποία όταν καίγονται εκτοξεύουν, εύκολα, τα κουκουνάρια τους από την μία πλευρά στην άλλη και μάλιστα με ανέμους 100 χλμ/ώρα πηγαίνουν ως και 100 μέτρα μακριά. Οπότε μόνο ως αντιπυρική ζώνη δεν μπορεί να λειτουργήσει! 
Είναι εγκληματικό να αναδασώνουν πάλι, με πεύκα, ειδικά κοντά σε οικισμούς! Υπάρχουν ένα σωρό δέντρα ανθεκτικά στην φωτιά που την καθυστερούν σημαντικά και διευκολύνουν αφάνταστα το έργο της πυρόσβεσης! Ο παραλιακός δρόμος είναι στενός δεν βλέπει στην θάλασσα γιατί υπάρχουν παραθαλάσσια οικόπεδα με σπίτια ή καταστήματα, τα οποία είναι τις περισσότερες φορές κολλημένα μεταξύ τους με πέτρινους φράχτες και σε λίγα σημεία αφήνουν στενούς διαδρόμους προς την θάλασσα κυρίως για πεζούς και σχεδόν πάντα με την παρουσία πυκνής βλάστησης! Οπότε όποιος παγιδευτεί στην παραλιακή έχει λίγες πιθανότητες να περάσει από τα φλεγόμενα σοκάκια στην θάλασσα!

Τα σπίτια ειδικά στο Μάτι είναι χτισμένα προ 40ετίας ή και παραπάνω (η πλειοψηφία)!Στον Βουτζά είναι νεότερα (20-30 ετών)! Η περιοχή του Ματιού θεωρούνταν δασική δεν γνωρίζω αν έχει αποχαρακτηριστεί τα τελευταία χρόνια Στην πλειοψηφία τους είναι νομιμοποιημένα  αυθαίρετα! Επιπλέον το σχέδιο πόλεως του Ματιού ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση συριζανέλ τον Μάρτιο του 2017! Υπάρχει και το ΦΕΚ!! Αυτό για τους πολιτικούς της κυβέρνησης που ρίχνουν το φταίξιμο στους πολίτες και τις παλαιότερες κυβερνήσεις!! Και τόσες δεκαετίες γιατί δεν φρόντισαν να ανοίξουν διόδους προς την θάλασσα! Δεν λέω να γκρέμιζαν σπίτια αλλά, να άνοιγαν δρόμους ανάμεσα στις μάντρες!

Και φτάνουμε στην στιγμή που η φωτιά φτάνει στην Μαραθώνος λίγο πριν τις 9:00μμ (21:00)! Η φωτιά πηδάει πάνω από την λεωφόρο χωρίς κανείς να μπορεί να την σταματήσει, αφού οι τεράστιες φλόγες τροφοδοτούμενες από ανέμους 100 χλμ/ώρα καίνε την τεράστια μάζα καύσιμης ύλης των πεύκων! Ο δρόμος είναι από ώρα κλειστός και οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι τρέχουν προς την θάλασσα για να σωθούν! 

Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος έδωσε την διαταγή στην αστυνομία να κλείσει την λεωφόρο και γιατί οι τροχαίοι που έχουν μια σχετική εμπειρία δεν αντέδρασαν στην φαεινή αυτή ιδέα! Εδώ υπάρχει μια ασάφεια σχετικά με την ώρα που έγιναν τα γεγονότα! Οι περισσότερες πληροφορίες αναφέρουν την άφιξη του πύρινου μετώπου στην κάτω πλευρά της Μαραθώνος στις 9:00μμ (21:00)! Ο αρχηγός των ουκάδων του λιμενικού Δ.Μπαλτακος αναφέρει ότι το πρώτο σήμα για εγκλωβισμένους στην ακτή ήρθε στις 6:30μμ(18:30) και στις 7:00μμ(19:00) ξεκίνησαν να μαζεύουν ανθρώπους από την θάλασσα! Στις 8:00μμ(20:00)βρήκαν τους πρώτους νεκρούς! 

Πώς είναι δυνατόν να έπεφτε κόσμος στην θάλασσα  στις 6:30μμ όταν η φωτιά ήταν ακόμα στα πρώτα σπίτια στον Βουτζά και μέχρι τις 9:00μμ(21:00) δεν είχε περάσει στο Μάτι! Η μία εξήγηση είναι ότι οι αρθρογράφοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τον 24ωρο τρόπο μέτρησης της ώρας και εξέλαβαν πχ το 19:00 ως 9:00μμ ενώ στην πραγματικότητα είναι 7:00μμ! 

Η άλλη είναι ότι μπερδεύουν επίτηδες τις ώρες για να καλύψουν κάτι που δεν κολλάει με το αφήγημά τους! Ο Δ.Μπαλτάκος σε δεύτερη συνέντευξη άρχισε να λέει κάτι ακαταλαβίστικα ότι όταν μάζευαν τους νεκρούς, δεν ήταν σίγουροι ότι νεκροί ήταν όντως νεκροί, γιατί δεν ήταν αρμόδιοι οι ίδιοι αλλά οι ιατροδικαστές και είχε δίκιο ο υπουργός που είπε ότι οι πληροφορίες που μετέδιδαν οι βατραχάνθρωποι στο κέντρο, δεν ήταν ασφαλής γιατί δεν καταλάβαιναν αν αυτό που έβλεπαν στην ακτή ήταν άνθρωποι ή κάτι άλλο! 

 Κάποιοι τον ανάγκασαν να ανασκευάσει κάτι από τα λεγόμενά του και ή δεν του εξήγησαν καλά τι έπρεπε να πεί ή εσκεμμένα έμπλεξε τα λόγια του ώστε να καταλάβουν κάποιοι πώς αυτά που λέει δεν είναι δικά του και ταυτόχρονα να μην μπορούν να του καταλογίσουν οι χειριστές του ότι δεν είπε το ποίημα που του έγραψαν!!!

Και ενώ το πλήθος τρέχει προς την θανάσιμη παγίδα υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που εκκενώθηκαν εγκαίρως από την περιοχή γιατί προφανώς ειδοποιήθηκαν εγκαίρως από κάπου! Η πρώτη είναι τα παιδιά των κατασκηνώσεων, περίπου 650, που έφυγαν πολύ πριν κλείσουν οι δρόμοι ή πλησιάσει η φωτιά! Στο διαδίκτυο όλοι επαινούν την ταχύτητα αντίδρασης το άψογο σχέδιο και την ικανότητα του προσωπικού του δήμου! Αλλά αν το δείς προσεκτικά υπάρχει κάτι πραγματικά περίεργο: Η απόφαση του υπεύθυνου της κατασκήνωσης να εκκενώσει πάρθηκε στις 5:00μμ (17:00)!!!! Αυτά τα λένε οι ίδιοι σε επίσημες ανακοινώσεις! Η φωτιά ξεκίνησε στις 4:45μμ (16:45) μόλις ένα τέταρτο πριν και σε μια πολύ μεγάλη απόσταση! Η πυροσβεστική το πήρε είδηση και άρχισε να στέλνει τα πρώτα οχήματα στις 5:10μμ (17:10)δλδ 10 λεπτά μετά την απόφαση εκκένωσης και δεν ενημέρωνε κανέναν για πολύ ώρα μετά! Μόνο όταν οι φλόγες πλησίασαν τον Βουτζά άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση! Ποιά μαντική ικανότητα είχαν οι υπεύθυνοι του δήμου Αθηναίων να εντοπίσουν μια φωτιά η οποία δεν είχε ανακοινωθεί και να εκτιμήσουν ότι σε 3 ώρες θα τους απειλήσει?????? 

Και αν αυτό σας φαίνεται μαγικό που να μάθετε και για την άλλη περίπτωση: Η Αμερικάνικη πρεσβεία ειδοποίησε μέσω μηνύματος στο κινητό τους υπηκόους της, που βρίσκονταν στην περιοχή να την εκκενώσουν στις 2:00μμ (14:00) τρείς ώρες πριν ανάψει!!!!!!!!!!! Επίσης και άλλες πρεσβείες έκαναν το ίδιο! Αφήνω το θέμα αυτό για να επανέλθουμε ποιο μετά !

Η φωτιά περνάει την Μαραθώνος και κατακαίει το Μάτι και φτάνει στην παραλία όπου συνωστίζεται κόσμος που προσπαθώντας να σωθεί πέφτει στην θάλασσα! Εκεί σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζει να ασφυκτιά από τον καπνό, επειδή τα καιόμενα δέντρα βρίσκονται πάνω στην ακτή και αναγκάζεται να πάει βαθύτερα ,όπου τους παρασέρνουν τα ρεύματα λόγω των θυελωδών ανέμων ! Έτσι πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν αρκετά μίλια από την ακτή να επιπλέουν ζωντανοί με την βοήθεια κάποιου επιπλέοντος αντικειμένου, πλαστικής βάρκας κλπ. 
Σε κάποια βίντεο που πάρθηκαν στην ακτή με κινητά ή άλλα μέσα φαίνονται οι άνθρωποι σε κατάσταση σοκ ,πολλοί με εγκαύματα, η ατμόσφαιρα γεμάτη καπνό ,οι φλόγες εμφανείς και είναι ακόμα ημέρα με το φώς του ήλιου σχετικά έντονο, όχι δλδ λυκόφως! Η ώρα που έδυσε ο ήλιος ήταν περίπου 8:40μμ (20:40) οπότε εκείνη πάνω κάτω την ώρα ή και αρκετά νωρίτερα (γιατί οι άνθρωποι ήταν οι περισσότεροι καθιστοί ή ξαπλωμένοι ) η φωτιά είχε ήδη φθάσει στην παραλία και άρα είχε καβαλήσει την λεωφόρο Μαραθώνος αρκετά ποιο πριν! 

Αυτή η τόσο μεγάλη διαφορά στην χρονολόγηση των γεγονότων που δίνουν οι διάφορες πηγές με προβληματίζει έντονα και δεν ξέρω αν οφείλεται στον πανικό ή σε προσπάθεια συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού! Γιατί αρχικά ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι είδαν κόσμο στην ακτή (στα βράχια που δεν πάνε λουόμενοι)στις 6:30 μμ (18:30) την ώρα δλδ που υποτίθεται ότι έφταναν οι φλόγες στον Βουτζά αρκετά χλμ ποιο μακριά? Και ότι έβγαλε τον πρώτο πνιγμένο στις 8:00μμ (20:00) πολύ δλδ πριν φτάσει η φωτιά στην λεωφόρο? Και γιατί τον έβαλαν να ανασκευάσει ότι αυτό που είδαν στην ακτή δεν ήταν άνθρωποι αλλά κάτι άλλο και ο νεκρός που περισυνέλλεξαν δεν ήταν νεκρός????

Μήπως αυτό που συγκαλύπτουν είναι ότι υπήρξαν ξεχωριστές εστίες μέσα στο Μάτι πριν φτάσει το πύρινο μέτωπο στην λεωφόρο??????? Μόνο έτσι εξηγείται!! Οι διαφορές στα ωράρια βγάζουν μάτι!!! Την ώρα που έφτανε το μέτωπο στον Βουτζά πριν τις 6:30μμ(18:30), εστίες άναψαν μέσα σε πευκόφυτες εκτάσεις χωρίς σπίτια μεταξύ λεωφόρου και παραλίας (υπάρχουν πολλές στο ύψος του Αγ.Ανδρέα πίσω από τις κατασκήνώσεις) και προχώρησαν κατευθείαν προς τον οικιστικό ιστό του Ματιού!  Σε διάστημα 20 λεπτών το πολύ, η φωτιά είχε καλύψει το ένα περίπου χιλιόμετρο που την χωρίζει από την θάλασσα! Το σημείο των εστιών ήταν τέτοιο που δεν το αντιλήφθηκαν οι πυροσβέστες γιατί ΄΄ηταν αρκετά χαμηλότερα από την Μαραθώνος και επειδή ήταν παράλληλα και μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από τα σπίτια του Ματιού οι κάτοικοι το εξέλαβαν ότι ήταν το μέτωπο του Βουτζά που κινείται υπερβολικά γρήγορα! Μετά από λίγο ήρθε και το κυρίως μέτωπο και δημιούργησε σύγχηση με το τι προκάλεσε τι!!

Ο μόνος λόγος για να κάνουν κάτι τέτοιο οι εμπρηστές είναι, να ήθελαν να προκαλέσουν ανθρώπινα θύματα! Αν ήταν οικοπεδοφάγοι και ήθελαν μόνο να κάψουν γή, αρκούσε η αρχική φωτιά στην Νταού Πεντέλης ! Με 100χλμ/ώρα άνεμο ήταν σίγουρο ότι θα έφτανε ως την ακτή! Άναψαν την δεύτερη σειρά εστιών στο Μάτι σε χρονική στιγμή που ο κόσμος νόμιζε ότι η φωτιά είναι μακριά, έτσι ώστε να τον προλάβουν μέσα στα σπίτια του και να τον εγκλωβίσουν πριν προλάβει να αντιδράσει!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για προσχεδιασμένο έγκλημα!!!!
ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ!!! ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!!!!!!

Το γιατί δεν είναι σαφές!!!Αν δεν ήταν το βίντεο που δείχνει με το φως του ήλιου τις φλόγες να έχουν φτάσει στην θάλασσα και οι δύο αντιφατικές συνεντεύξεις του αρχηγού των βατραχανθρώπων ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία, δεν θα έφτανα ποτέ σε αυτά τα συμπεράσματα!! 

Τα παραπάνω δεδομένα κάνουν την περίπτωση της εκκένωσης των παιδικών κατασκηνώσεων ακόμα πιο ύποπτη γιατί έτσι, είχαν ακόμα λιγότερο χρόνο για να εκτελέσουν το σχέδιο διαφυγής!!! Αν είχε πάει κόσμος στην ακτή από τις 6:30μμ(18:30)τότε πρέπει να είχαν φύγει πολύ νωρίτερα τα πούλμαν ίσως και πριν τις 6:00μμ! Εξαιρετικά μικρός χρόνος! Αν λογαριάσεις ΄οτι βρισκόμαστε στην κορυφή της τουριστικής σεζόν και τα 15 πούλμαν ήταν απασχολημένα σε άλλα δρομολόγια σε άλλες περιοχές, τότε θα έπρεπε αν ειδοποιήθηκαν στις 5:05μμ (17:05), να παράτησαν τον κόσμο που μετέφεραν μεσοστρατίς, να διέσχισαν την όποια απόσταση τους χώριζε από τις κατασκηνώσεις μες την τρομερή κίνηση και τον πανικό, να πέρασαν το μπλόκο της τροχαίας που τους έδιωχνε μακριά, να φόρτωσαν 650 παιδιά σε 15 πούλμαν σε χρόνο ντε τε και να έφυγαν μέσα από τα μποτιλιαρισμένα στενά 15 πούλμαν και όλα αυτά σε λιγότερο από μία ώρα!!!!! 
Ώπα ρε παιδιά!! Μην τρελαθούμε!!! Αν τα λεωφορεία δεν είχαν φτερά τότε μένει μόνο μία εξήγηση: ήταν ήδη εκεί ειδοποιημένα από την προηγούμενη και περίμεναν το σύνθημα για να φύγουν λίγο μετά τις 5:00μμ(17:00)!!! Προφανώς κάποιοι είχαν χωρίσει τα παιδιά σε δύο κατηγορίες: Σε αυτά που προορίζονται να καούν και σε αυτά που προορίζονται να σωθούν!! Ανάμεσα στα παιδιά των κατασκηνώσεων, προφανώς, υπήρχαν τέκνα ανθρώπων που δεν έπρεπε να κινδυνεύσουν!!!! 

 Ήταν τα πάντα στημένα!!!!!! Μένει τώρα να ελέγξουμε την ισχύ αυτής της άποψης κοιτώντας τις δορυφορικές φωτογραφίες και κάνοντας επιτόπια έρευνα για εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα στο Μάτι, ειδικά στην δασική έκταση του θέρετρου των αξιωματικών και λίγο πιο πάνω! Αν ισχύει θα πρέπει οι φωτογραφίες στο υπέρυθρο φάσμα του δορυφόρου να δείξουν γύρω στις 6:30μμ(18:30) ανεξάρτητες εστίες μακριά από την κυρίως που βρίσκονταν στον Βουτζά!!! Την μεθεπόμενη ημέρα ο στρατός έφερε τους ευέλπιδες για να «αποψιλώσουν», λέει, το στρατόπεδο!!! Από ότι ξέρω η αποψίλωση γίνεται για την πρόληψη της πυρκαγιάς όχι αφού έχουν μείνει μόνο στάχτες! Και γιατί οι ευέλπιδες και όχι κάποια άλλη μονάδα?? Η μία άποψη είναι ότι έπρεπε να συμμαζέψουν τον χώρο για να ξεκινήσουν την αποκατάστασή του και οι ευέλπιδες ήταν οι μόνοι διαθέσιμοι γιατί οι άλλες μονάδες ασχολούνταν με την φροντίδα των πυροπαθών! Η άλλη ΄΄αποψη είναι ότι τους έβαλαν να ψάξουν για εμπρηστικούς μηχανισμούς στα καμένα και οι ευέλπιδες λόγω της ιδιότητάς τους και της πειθαρχίας τους δεν θα μιλήσουν παραέξω! Κάτι που δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί με απλούς φαντάρους!!

Τέλος πάντων είμαστε στο σημείο που η φωτιά έχει περάσει την Μαραθώνος και κατεβαίνει προς την θάλασσα , ο κόσμος καίγεται και τρέχει να σωθεί στις παραλίες όπου όσοι τα καταφέρνουν τελικά συνωστίζονται συνεχίζουν να καίγονται από τις ιπτάμενες κάφτρες και να μην μπορούν να αναπνεύσουν από τον καπνό οπότε πέφτουν στο νερό και κάποιους τους παρασέρνουν τα ρεύματα ως και αρκετά μίλια μέσα στην θάλασσα! Εκεί πολλοί πνίγονται γιατί υπάρχει έντονος κυματισμός! Εδώ είναι η φάση που εμπλέκεται το λιμενικό!! Η μονάδα των ΟΥΑ φεύγει αυτοβούλως από την βάση της και πάει στην Ραφήνα όπου οι λιμενικοί ζητούν άδεια να επέμβουν για να σώσουν ζωές και η απάντηση από τα πάνω είναι «περιμένετε»!!!! Αυτό το «περιμένετε» κράτησε για αρκετές ώρες! Μέχρι αργά το βράδυ!! 

Ευτυχώς η μονάδα των βατραχανθρώπων έγραψε τις διαταγές στα παλιά της τα βατραχοπέδιλα και έσπευσε αμέσως στα σημεία που υπήρχε ανάγκη με τα δικά της μέσα και με βάρκες ιδιωτών! Έτσι έσωσαν περί τα 700 άτομα από παραλίες και ναυαγούς μέσα από το νερό! Για το υπόλοιπο λιμενικό δεν έχω σαφή εικόνα του τι έκανε ,αν υπάκουσε και τι ώρα ενεργοποιήθηκε! Και ελικόπτερα με συστήματα ερεύνης σηκώθηκαν τα οποία εντόπισαν αρκετούς ναυαγούς αλλά δεν είναι σαφές τι ώρα ενεπλάκησαν και αν ήταν του απλού λιμενικού ή της ομάδας των «ανταρτών» των ΟΥΑ! Την ίδια ώρα ακούγονταν ότι το ναυτικό θα έστελνε μονάδες: μία φρεγάτα, ελικόπτερα και διάφορα μικρά πλωτά μέσα! Τελικά στο Π.Ν. επετράπη να εμπλακεί στις 5:00 περίπου τα ξημερώματα όταν ήταν πλέον πολύ αργά για δεκάδες ανθρώπους που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί!! 

Για ποιο λόγο υπήρχε αυτή η τρομερή άρνηση ως προς την επέμβαση του π.ναυτικού και του λιμενικού? Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ως τώρα οι ένοπλες δυνάμεις επενέβαιναν από την πρώτη στιγμή! Τι διαφορετικό υπήρξε αυτήν την φορά? Τι περίμεναν? Να βεβαιωθούν ότι είχαν καεί και πνιγεί αρκετοί?? Για ποιο λόγο η Δούρου και ο Τσίπρας με το επιτελείο του αρνούνταν πεισματικά να δώσουν σήμα εκκένωσης παρόλο που τους το ζητούσε επίμονα η πυροσβεστική??? Για ποιο λόγο η αστυνομία έλαβε διαταγή να κλείσει την Μαραθώνος με αποτέλεσμα να παγιδευτούν χιλιάδες?? Για ποιο λόγο η πυροσβεστική έστειλε μόνο ένα ελικόπτερο και αυτό όταν ήταν πλέον πολύ αργά?? Τόσα μέσα επιχειρόύσαν στην Κινέτα! Μόνο ένα  είχαν κρατήσει καβάτζα? Κι αυτό ιδιωτικής εταιρείας(Ερικσον)! Αν ήταν του κράτους ακόμα θα το περιμέναμε!!

Γιατί ΟΛΕΣ οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ΚΑΘΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ από τα πάνω σε ενέργειες τέτοιες, ώστε να αφήσουν τον κόσμο στο έλεος της φωτιάς, αβοήθητο?????
Μήπως για να επιτευχθεί ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΥΜΑΤΩΝ?????

Μήπως η άρνηση της κυβέρνησης να παραδεχθεί το οποιοδήποτε λάθος ή την οποιαδήποτε παράληψη, πόσο μάλλον να ζητήσει συγνώμη, έχει λογική βάση?? Μόνο, αν το ζητούμενο δεν ήταν η προστασία των πολιτών, αλλά ο αφανισμός τους! Αν ισχύει αυτό το ενδεχόμενο, τότε ,ΝΑΙ!! Δεν έχουν να απολογηθούν για τίποτα! Ο στόχος επετεύχθη!! Τα έκαναν όλα τέλεια!!

Ο Π.Καμένος βγήκε την επομένη σε ξένο κανάλι και είπε ότι δεν επενέβαιναν γιατί ανήκουμε στο ΝΑΤΟ το οποίο δεν επιτρέπει στον στρατό να επεμβαίνει εκεί που υπάρχουν πολιτικές υπηρεσίες! Ποια συνθήκη το λέει αυτό ??? Και από πότε εγκρίνει το ΝΑΤΟ το τι θα κάνει ο στρατός μας εντός της επικρατείας μας? Τι δουλειά έχει στα εσωτερικά μας?  Και τελικά πώς επενέβη τα ξημερώματα εκεί που υπήρχαν πολιτικές υπηρεσίες? Άλλαξαν τον κανονισμό? Έκαναν ειδική εξαίρεση? Και ήταν δίπλα του ο Α ΓΕΕΘΑ και κοιτούσε σαν χάνος!! Σαν γιουσουφάκι!! Αυτός που ορκίστηκε «ου καταισχύνω τα όπλα τα ιερά, ουκ ελάττω παραδώσω» άκουγε τον ΥΠΕΘΑ να ανακοινώνει ότι είμαστε νατοική αποικία και έσκυβε το κεφάλΙ. 
Μετά από 3μέρες και αφού τον έκραξαν και οι πέτρες άλλαξε τροπάριο, (ο Καμένος)ότι εκεί ήταν ο στρατός αλλά δεν τον βλέπατε ένεκα του καπνού και του σκότους!!! Και μετά επιτέθηκε σε έναν παθόντα επειδή του έλεγε ότι δεν ήρθε ο στρατός να τον σώσει! Δεν ξέρουν τι λένε πιά! Την χάνουν την μπάλα! Μπερδεύονται με τα ψέματά τους!! Και μια που μιλάμε για ψέματα, με τον αριθμό των θυμάτων έγινε όργιο! Μέχρι τα μεσάνυχτα της δευτέρας 23/7 η κυβέρνηση δεν έκανε κανέναν λόγο για θύματα! Όμως κατά τις 10:00μμ(22:00)περίπου κατέφθασαν στην Ραφήνα 40 σάκοι μεταφοράς νεκρού και το σχόλιο του παραλήπτη ήταν «μόνο τόσες?»!! 
Ποιος ξέρει τι γινόταν από νεκρούς την στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωνε πως δεν είχε εικόνα για θύματα! Από εκείνη την ώρα υπάρχει μία συνεχής προσπάθεια να δείχνουν μικρότερο αριθμό θυμάτων, όλα ανακοινώνονται με καθυστέρηση και αφού πρώτα βγούν στα μμε και πραγματικά δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποτέ τον πραγματικό αριθμό! Εσχάτως ανακάλυψαν ότι οι αγνοούμενοι είναι λιγότεροι κατά 20 γιατί λέει έγιναν διπλοεγγραφές! Αν υπήρχε ακόμα η Ρεπούση μπορεί να μας έλεγε ότι έγινε συνωστισμός στο Μάτι! Ενδιαφέρον θα είχε να γινόταν ένας φορέας (μη κρατικός εννοείται) που να έκανε ονομαστική καταμέτρηση των νεκρών και των αγνοουμένων παίρνοντας  στοιχεία κυρίως από τις οικογένειες και να γίνονταν μία αντιστοίχιση μεταξύ τους αλλά και με το επίσημα στοιχεία, έτσι για να δούμε του λόγου το αληθές! Τέλος πάντων δεν καταλαβαίνω γιατί τόση πρεμούρα να κρύψουν μερικές δεκάδες νεκρών πάνω ή κάτω!! Πόση διαφορά νομίζουν ότι  θα κάνουν  στα επίπεδα οργής του κόσμου??

Το άλλο θέμα στο οποίο έγινε αλλαλούμ αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς! Εγώ που τα παρακολουθούσα από τα ιστολόγια ,την πρώτη ημέρα είπαν κατά σειρά, πρώτα ότι έφταιγαν στύλοι της ΔΕΗ, μετά είδαν κάποιον να βάζει φωτιά ,κάποιος πολίτης τον ακολούθησε και έγινε και μία σύλληψη! Μετά ανακοινώθηκε ότι ο δορυφόρος είδε πολλαπλές εστίες να ανάβουν ταυτόχρονα! Έλεγαν μάλιστα την μία για 13 εστίες και την άλλη για 45 εστίες συνολικά! Τελικά οι 13 ήταν της Κινέτας! Άρα να υποθέσουμε ότι οι υπόλοιπες 32 ήταν στην Νταόυ Πεντέλης?? Την επομένη ανακοινώθηκε ότι τελικά ήταν κάτι ξυλοκόποι που άναψαν κάτι ξύλα μέσα στο δάσος ειδικά εκείνη την ημέρα που φυσούσε 10 μποφώρ! Μάλλον κρύωναν οι άνθρωποι! Γιατί στην Αθήνα μπορεί να είχε καύσωνα αλλά στα 500 μέτρα υψόμετρο επικρατεί αλπικό κλίμα ,κατά τον δημοσιογράφο! Και μάλιστα ανάρτησαν και φωτογραφίες με κάτι αποκαίδια! Είναι άξιο θαυμασμού το πώς μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τις στάχτες από τα ξύλα των ξυλοκόπων από τις στάχτες των άλλων ξύλων! Αυτό που δεν μας είπαν είναι ,αν, από τον σανό που προσπαθούν να μας ταίσουν έμειναν ίχνη ή κάηκε ολοσχερώς? Μετά εμφανίστηκαν αναρτήσεις με φωτογραφίες από τον τόπο του εμπρησμού όπου φαίνονται υπολείμματα από γκαζάκια και λάστιχα αυτοκινήτων! Η εξήγηση για τα λάστιχα είναι ότι τα έβαλαν μαζί με τα γκαζάκια για να κάνει μεγάλη φλόγα! Λογικό! τα λάστιχα καίγονται για ώρα και βγάζουν δυνατή φλόγα! Μετά βγήκε άλλη ανάρτηση που δείχνει κάτι μεταλλικά δοχεία με τα οποία μαζεύουν ρετσίνι από τα πεύκα και καλά ότι δεν υπήρχαν γκαζάκια, αλλά αυτά τα δοχεία, οπότε δεν αποτελούν απόδειξη εμπρησμού!  Μετά  γράφτηκε αλλού ότι έχει εντοπιστεί ένας 65χρονος ο οποίος μάλιστα ήταν σεσημασμένος για παρόμοιες πράξεις! Μετά ξανά προέκυψαν οι κολώνες της Δεή! Και κάτι δημοσιεύματα για ενεργειακά όπλα, λέιζερ από δορυφόρουςκλπ. Μάλιστα βγήκε κι ένα στέλεχος της ΕΥΔΑΠ και υποστηρίζει αυτήν την άποψη!  Ο μόνος που λείπει από το σκηνικό είναι η γιαγιά με τα κόλλυβα που είχε κάψει όοολη την Πελοπόννησο το 2007!! 

Αν θέλουμε να βρούμε τυχόν εμπρηστές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ! Υπάρχει τρόπος! Από την στιγμή που γνωρίζουμε τον τόπο και την ώρα έναρξης των εστιών μπορεί να ζητηθεί από τις εταιρείας να εντοπίσουν από τις κεραίες μέσω τριγωνισμού, ποιά κινητά βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή! Δεν μπορεί να είναι πολλά γιατί μιλάμε για δασική περιοχή! Μετά με περεταίρω έρευνα και διασταύρωση μπορεί να εντοπιστούν οι δράστες ειδικά αν ήταν παρόντα και σε άλλες πυρκαγιές! Αυτή η μέθοδος έχει ξαναεφαρμοστεί στην Ελλάδα στην περίπτωση της δολοφονίας του Άγγλου διπλωμάτη Σόντερς!! Οπότε η τεχνογνωσία υπάρχει, η βούληση λείπει!!!

Παρεπιπτώντος οι διάφορες ΜΚΟ που τόσο πρόθυμα περιθάλπουν ΄΄παράτυπους μετανάστες'', που είναι στην τραγωδία στο Μάτι? Εξαφανισμένοι! Πέραν του ερυθρού σταυρού και μερικών αμιγώς ελληνικών ομάδων, κανένας! Και δεν λέω γι αυτούς που βρίσκονται στα νησιά και έχουν δυσκολία να έρθουν ,παρόλο που για ένα τόσο σοβαρό γεγονός έπρεπε κι αυτοί να έρθουν! Λέω για τις οργανώσεις που είναι στην Αθήνα και νοικιάζουν σπίτια για να στεγάσουν τους ΄΄παράτυπους μετανάστες'', ή τους παρέχουν αρωγή άλλου είδους! Προφανώς γι αυτούς έχει διαφορετική αξία η ζωή του Έλληνα και διαφορετική η ζωή του Πακιστανού ή του Αφρικάνου! Ή απλά πάνε μόνο εκεί που τα ιδρύματα του Τζώρτζ Σόρος και των λοιπών «φιλανθρώπων» ανοίγουν διάπλατα τους κρουνούς του χρήματος! Έχουν άλλα σχέδια όλοι αυτοί ! Ποιο σοβαρά! Δεν μπορούν να ασχοληθούν με την πάρτη μας!! 

Και καλά οι ξένοι! Οι δικοί μας όμως ανευθυνουπεύθυνοι? Που εξαφανίσθηκαν? Που είναι Η Δούρου η περιφεριαρχέσα? Που είναι ο Καπάκης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας? Ο οποίος βρίσκονταν στην Άνδρο από όπου συντόνιζε ! Παρόλο που υπήρχε προειδοποίησηση πώς η ανατολική Αττική βρισκόταν στον μέγιστο βαθμό επικινδυνότητας! Άφαντος! Ο Ψινάκης μετά από την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση που έφαγε κράξιμο δεν εμφανίστηκε ούτε στο δημοτικό συμβούλιο! Ο πρωθυπουργεύων πρόεδρος του δεκαπενταμελούς εμφανίστηκε μία εβδομάδα μετά σχεδόν ιγκόγνιτο μόνο ανάμεσα σε άνδρες των σωμάτων ασφαλείας ,όλοι σε στάση προσοχής και μόνο με μία κάμερα φιλικού καναλιού! Μόνο ο Καμένος βγήκε από την αρχή με περισσό τσαμπουκά για να κατηγορήσει τους κατοίκους για το φταίξιμο σε ξένο κανάλι, για να επιτεθεί δια ζώσης σε πυρόπληκτους επειδή του είπαν πως δεν είδαν στρατό να βοηθάει και τελικά να ανακοινώσει ότι περίμεναν την άδεια του ΝΑΤΟ για να δράσουν !

Επίσης με το θέμα της βοήθειας προς τους πυρόπληκτους γίνεται το απίστευτο μπάχαλο! Δεν υπάρχει καμία αρχή για να συντονίσει τις δεκάδες οργανώσεις και τους μεμονωμένους εθελοντές! Δεν θα ‘έπρεπε η πολιτική προστασία να έχει σχέδιο και εκπαιδευμένα άτομα για να οργανώνει το μετέπειτα των όποιων καταστροφών??Η βοήθεια σε τρόφιμα και ρουχισμό στοιβάζεται σε χώρους του δήμου, δεν υπάρχει καμία καταγραφή του υλικού και όποιος θέλει μπαίνει μέσα και του χορηγείται  βοήθεια χωρίς κανέναν έλεγχο! Επίσης δεν ξέρουμε τι γίνεται με την καταγραφή των ατόμων που έπαθαν ζημιές! Απορώ πώς δεν έχουν εμφανισθεί ακόμα  οι Τσιγγάνοι για να παραστήσουν τους παθόντες! Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το τι θα γίνει η οικονομική βοήθεια που στέλνεται! Και αν προβληματίζεστε για το που θα καταλήξει, τελικά, η βοήθεια από το υστέρημα του κόσμου, μία ΜΚΟ που ζήτηση είδη πρώτης ανάγκης, στις οδηγίες έγραψε: «στα τρόφιμα να αποφεύγετε να βάζετε χοιρινό κρέας»! Θέλει η χήρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!!!

Πρέπει να κάνουμε δύο επισημάνσεις πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των κινήτρων για τον εμπρησμό! 
Το ένα είναι μία άσκηση εθνοφυλάκων που θα ελάμβανε χώρα την 24η Ιουλίου στα Ίμια και θα περιλάμβανε αποβίβαση Ελλήνων εθνοφυλάκων στο νησί! Η άσκηση δεν ήταν οργανωμένη από κάποιον επίσημο φορέα αλλά από κάποιον υποτιθέμενο στρατηγό πρώην αξιωματικό του ελληνικού στρατού που είχε πάει εθελοντής στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και εκεί έλαβε από τους Σέρβους τον βαθμό του «στρατηγού»! η είδηση κυκλοφόρησε σε κάποια σάιτ ότι ετοίμαζαν άσκηση πάνω στα Ίμια και ότι ο «στρατηγός» καλούσε τους εθνοφύλακες να πάνε με τον εξοπλισμό τους στην Κάλυμνο την24/7 για να μεταβούν μετά στα Ίμια! Αυτό ΄τοτε ( μερικές ημέρες πριν την φωτιά) μου κίνησε την περιέργεια γιατί απ όσο ξέρω τα Ίμια είναι απαγορευμένη ζώνη για όλους και μία τέτοια κίνηση θα προκαλούσε αμέσως ένοπλη αντίδραση της Τουρκίας! Από πού εμφανίστηκε αυτός ο αυτόκλητος στρατηγός? Και με ποιες πλάτες κάνει κάτι τόσο επικίνδυνο??? Μου έκανε εντύπωση ότι δεν υπήρξε καμία ενασχόληση με το θέμα από το κράτος ή τα μμε! Σαν να ήταν κάτι ασήμαντο! Την προηγούμενη ημέρα της άσκησης 23/7 σκάει η φωτιά στο Μάτι! Τώρα ψάχνω τα άρθρα που αναφέρονταν στην προγραμματισμένη άσκηση για να βάλω λίνκ και δεν υπάρχουν! Δεν φαίνονται ούτε στην αναζήτηση παλιών άρθρων ! Εξαφανίστηκαν! Ούτε μετά βγήκαν αναρτήσεις για το αν έγινε ή αναβλήθηκε! Σαν να μην υπήρξε ποτέ! Σύμπτωση? Τα συμπεράσματα δικά σας!! 

Η  άλλη επισήμανση αφορά την υπόθεση των οκτώ Τούρκων φυγάδων! Αναρτήσεις σε σάιτ λένε ότι κατά την διάρκεια της φωτιάς κατέφθασε στο θέρετρο των αξιωματικών ταχύπλοο σκάφος με οπλισμό και απομάκρυνε συγκεκριμένα άτομα! Ισχυρίζονται ότι τα άτομα αυτά είναι κάποιοι από τους οκτώ Τούρκους φυγάδες! Τους οποίους  τους πήγαν αλλού, ή για να τους προστατεύσουν ή χρησιμοποίησαν την σύγχυση για να τους παραδώσουν στην Τουρκία όσο τα μμε είναι απασχολημένα με τα θύματα της φωτιάς! Μετά κάποιος σχολιαστής αντέκρουσε ότι οι 8 είναι στην Αμυγδαλέζα και όχι στον Άγιο Ανδρέα όπου βρίσκονταν άλλοι τρείς Τούρκοι από άλλη περίπτωση! Ήταν, λέει από μία ομάδα πέντε Τούρκων καταδρομέων που ζήτησε άσυλο αλλά εμείς παραδώσαμε τους δύο ενώ κρατήσαμε του υπόλοιπους γιατί εμφανίστηκαν με δικηγόρο που τους απέτρεψε να τους δώσουν και αυτούς! Αν πιστέψουμε τα γραφόμενα αυτά τότε η Τουρκία βάζει  ισχυρή υποψηφιότητα  για τον εμπρησμό!

Και έτσι φτάνουμε στο σημείο βάσει των δεδομένων να δούμε ποιος μπορεί να έχει κίνητρο να δημιουργήσει μία  καταστροφή αυτού του μεγέθους:
1)     Πυρομανείς εμπρηστές! Ανακοινώθηκε ότι έπιασαν κάποιον 35χρονο Έλληνα που έβαζε φωτιές στην Νέα Μάκρη τις ημέρες της φωτιάς και ομολόγησε ότι το έκανε για να βλέπει τους πυροσβέστες να τρέχουν! Ο τρόπος που προσπαθούσε να το κάνει ήταν απλοικός, με  αναπτήρα, και δεν κατάφερε τελικά να κάψει κάτι, οπότε η πιθανότητα να ευθύνεται μία τέτοια περίπτωση ανθρώπου είναι μηδαμινή! Το ίδιο και η περίπτωση των ξυλοκόπων που υποτίθεται ότι τους ήρθε να κάψουν κλαδιά με 10 μποφώρ αέρα! Η φωτιά ήταν επαγγελματικά βαλμένη και στόχευε στην συγκεκριμένη περιοχή και στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα! Είχε επιλεγεί η τοποθεσία και ο χρόνος με την κατάλληλη διεύθυνση και ένταση αέρα! Αν ισχύει η πληροφορία ότι ο δορυφόρος είδε πολλαπλές ταυτόχρονες εστίες τότε η περίπτωση του λάθους αποκλείεται! Υπάρχουν εξάλλου οι φωτογραφίες με τα γκαζάκια! Αν κιόλας επαληθευτεί η δημιουργία δεύτερης σειράς εστιών μέσα στο Μάτι μιλάμε πλέον για επιβεβαιωμένη εν ψυχρό δολοφονία!!
2)     Οικοπεδοφάγοι: ¨όταν λέμε οικοπεδοφάγοι δεν εννοούμε οπωσδήποτε τον ντόπιο μεσίτη ή ξενοδόχο που καίει μια έκταση για να κερδίσει μερικά στρέμματα γής! Στην Ελλάδα αλωνίζουν πλέον διεθνείς παίκτες στον χώρο του real estate , από αυτούς που παίρνουν ολόκληρες περιοχές χιλιάδων στρεμμάτων για να φτιάξουν τεράστια συγκροτήματα αξίας πολλών δις ευρώ! Ακόμα και μικρές πόλεις! Για την ακρίβεια διαγκωνίζονται για τα φιλέτα και έχουν περίπου κατασταλάξει στο πώς θα γίνει η μοιρασιά! http://esxatianasxesi.blogspot.com/2018/07/blog-post_116.html Στην περιοχή παίζουν τουρκικά και ισραηλινά συμφέροντα! Οι Τούρκοι «επενδυτές» ενδιαφέρονται για τα λιμάνια και τις μαρίνες της Ραφήνας και του Λαυρίου, φήμες μάλιστα λένε ότι τα έχουν ήδη πάρει! Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται περισσότερο για καζίνο και τουριστική αξιοποίηση! Η ανατολική ακτή της Αττικής είναι περιοχή μεγάλου φυσικού κάλους και ελάχιστα αξιοποιημένη από πλευράς τουρισμού και πολυτελούς κατοικίας! Αυτοί οι
3)     Συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση: Αυτά θα μπορούσαν να είναι η αντιπολίτευση, οικονομικοί παράγοντες που θίγονται από την πολιτική της κυβέρνησης ή κράτη που προστατεύουν τα εθνικά τους συμφέροντα από την πολιτική της κυβέρνησης!
4)     Κράτη που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν συνολικά την Ελλάδα για να πάρουν κομμάτια της είτε ως επικράτεια είτε ως οικονομική οντότητα είτε ακόμα να την εκβιάσουν σε πολύ επώδυνες υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα!
5)     Το ίδιο το πολιτικό σύστημα για να περάσει επαχθή μέτρα όσο ο κόσμος ασχολείται με τα καμένα! Είναι λίγο τραβηγμένο αλλά δείτε τι έγινε με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών: όσο εμείς ασχολούμασταν με την προδοσία της Μακεδονίας και τρέχαμε στα συλλαλητήρια αυτοί πέρασαν νομοσχέδιο που μετατρέπει τους οργανισμούς διαχείρησης χρέους-ξεπουλήματος σε ιδιωτικού δικαίου από δημοσίου που ήταν μέχρι τώρα! Αυτό είναι το υπέρτατο σκάνδαλο γιατί πλέον δεν χρειάζεται έγκριση κρατικών φορέων ή πολιτειακών θεσμών για να ξεπουληθεί η κρατική και εθνική περιουσία στο σύνολό της! Είναι πλέον συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών! Από΄εδώ και πέρα θα ξεπουλιέται το σύμπαν για φραγκοδίφραγκα και εμείς δεν θα το παίρνουμε καν χαμπάρι!! Δεν θα έχουμε δικαίωμα να ανακατευτούμε ως κράτος και ως πολίτες σε δουλειές μεταξύ «ιδιωτών»! ΄Μάλλον αυτό εννοούσε ο Τσίπρας όταν είπε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια! Αν τα μνημόνια ήταν μια παρακαμπτήριος για να περάσουν δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, το νέο καθεστώς, που αντικαθιστά τα μνημόνια, είναι αουτοστράτα ξεπουλήματος! Και εμείς δεν το γνωρίζουμε καν! Προσοχή λοιπόν, στους νόμους που θα περάσουν εν μέσω πυρκαγιών!

Τα κράτη που θα είχαν συμφέρον να επιτύχουν ένα σοβαρό πλήγμα στην Ελλάδα είναι καταρχήν η Τουρκία! Είναι πάγια η μακροχρόνια πολιτική διεκδικήσεων έναντί μας και η επιθυμία να αρπάξουν και εθνική επικράτεια! Επίσης σε βραχυχρόνιο επίπεδο βρισκόμαστε σε μία ένταση για το θέμα των 8 φυγάδων! Αν οι φυγάδες ήταν στον Αγ.Ανδρέα τότε ο εμπρησμός μπορεί να ήταν μία προσπάθεια αρπαγής τους ή μία προσπάθεια τιμωρίας και εκφοβισμού μας! Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται καθόλου να επιδίωκαν ανθρώπινα θύματα γιατί είναι γνωστή η βαρβαρότητα αυτού του έθνους! Σε μακροχρόνιο επίπεδο όμως ,ως προετοιμασία για επικείμενη στρατιωτική επίθεση εναντίων της Ελλάδας, είναι μάλλον απίθανη γιατί όπως περιγράφω σε παλαιότερο άρθρο μου https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/03/blog-post_96.html  μία τέτοια προετοιμασία θα περιλάμβανε συνεχόμενα χτυπήματα, τρομοκρατικά, εξέγερση μεταναστών καθώς και μαζικούς εμπρησμούς έως ότου αποδιοργανωθεί ο κρατικός μηχανισμός και σπάσει η ψυχολογία του κόσμου! Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει! Προς το παρόν τουλάχιστον!

Η Ρωσία είναι άλλη υποψήφια χώρα: πρόσφατα οι σχέσεις μας έχουν επιδεινωθεί και η απέλαση των διπλωματών τους μας βάζει σε σκέψεις για αντίμετρα! Επίσης εκείνη η περίεργη άσκηση πάνω στα Ίμια, που τελικά δεν έγινε, μπορεί να έχει ρωσική υπογραφή! Ο διοργανωτής είναι φιλοσέρβος βετεράνος του πολέμου στην Βοσνία, άρα και επηρεαζόμενος από τον ρωσικό παράγοντα! Μπορεί η άσκηση να ήταν μία επίδειξη δύναμης της Ρωσίας, ότι και καλά «άμα θέλω μπορώ να σας βάλω σε περιπέτειες χωρίς εγώ να εμπλακώ άμεσα» οπότε, καθίστε καλά! Αυτό ταιριάζει περισσότερο με την ρώσικη τακτική που δεν μας έχει συνηθίσει σε ενέργειες που προκαλούν μαζικά θύματα, αντίθετα είναι χειρουργικής ακριβείας! Η στρατηγική της Ρωσίας είναι πολύ ιδιαίτερη! Η προσπάθειά της είναι να ξεπεράσει σε αξιοπιστία τους Αμερικάνους και να πάρει με το μέρος της την κοινή γνώμη, κάτι που το κάνει με επιτυχία όπως περιγράφω εδώ: https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/03/blog-post_10.html  Η δημιουργία ενός επεισοδίου false flag δεν έχει εξασφαλισμένη θετική έκβαση και μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στον δημιουργό του! Δεν βλέπω τον λόγο να πάρει το ρίσκο να ρίξει την κυβέρνηση ( που έτσι κι αλλιώς θα πέσει μόνη της) και να χάσει τον ελληνικό λαό που διάκειται φιλικά προς τους Ρώσους! Οπότε η ρωσική υποψηφιότητα δεν κερδίζει πολλές μονάδες! Επίσης στο σχέδιο εμπρησμού, σημαντικό ρόλο όπως είδαμε ποιο πάνω, έπαιξαν οι άνωθεν εντολές προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να μην κάνουν τίποτα για να σωθούν οι άνθρωποι! Αυτή η συντονισμένη δράση απαιτεί τον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού σε πολύ υψηλό επίπεδο! Η ρωσική διείσδυση δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτά τα επίπεδα , θα έλεγα ότι απέχει πολύ! Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των Τούρκων! Οι ελληνόφωνοι πολιτικοί που μας κυβερνούν τις τελευταίες δεκαετίες, μπορεί να είναι διατεθειμένοι να ξεπουληθούν, σαν φτηνιάρες πόρνες, στον πρώτο περαστικό, αλλά με τους Τούρκους έχουν κάποιες αναστολές…ακόμα!!! Αν μπορούσαν να επηρεάσουν τους κρατικούς μας μηχανισμούς σε αυτόν τον βαθμό θα μας είχαν ήδη καταλάβει!

Η Γερμανία είναι η χώρα που αγαπάει να μας μισεί! Δεν χάνει καμία ευκαιρία να μας λοιδορήσει όπως και δεν χάνει καμία ευκαιρία να βοηθήσει όποια γειτονική χώρα έχει ανοιχτά θέματα μαζί μας! Μας «βοηθάει» εμάς τους εκφυλισμένους Έλληνες από «φιλανθρωπία» μόνο που παίρνει για αντάλλαγμα όλον τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο με συμβολικό τίμημα! Η ιδιότυπη αυτή κατοχή είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου και φιλόδοξου σχεδίου όπως περιγράφω εδώ: https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/03/blog-post_12.html  στο κεφάλαιο για την Γερμανία! Επειδή δεν μπορεί να εφαρμόσει στρατιωτικά μέσα χρησιμοποιεί την οικονομική διείσδυση, τον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού μέσω εξαγοράς και εκβιασμών και την προπαγάνδα μέσω διείσδυσης στα μμε! Αλλά επειδή και σε αυτές τις τακτικές υπάρχουν κάποια όρια, που αν ξεπεραστούν δημιουργούν έντονες αντιδράσεις στην βάση της κοινωνίας, με μη προβλέψιμο αποτέλεσμα, μπορεί να καταφύγουν σε αυτό που έχει καθιερωθεί να ονομάζεται «ασύμμετρος πόλεμος» ώστε να δημιουργήσει έκτακτες καταστάσεις που να απαιτούν έκτακτα μέτρα κυρίως καταστολής!
 Ένας από τους στόχους της στρατηγικής της είναι το άδειασμα της Ελλάδας από τους ενοχλητικούς, ατίθασους Έλληνες και η αντικατάστασή τους τουλάχιστον σε σημεία κλειδιά της χώρας από ελεγχόμενους πληθυσμούς, πιθανόν Γερμανούς εποίκους! Αυτό είναι βέβαια μακροχρόνιος στόχος και δεν είναι επιτεύξιμος στο εγγύς μέλλον! Μπορεί όμως να επιθυμεί να δώσει τα φιλέτα της ανατολικής Αττικής σε Γερμανικών συμφερόντων εταιρείες, αδειάζοντας έτσι Τούρκους και Ισραηλινούς επιχειρηματίες! Η επιρροή που έχει στον κρατικό μηχανισμό είναι μεγάλη, ελέγχει μάλιστα ολόκληρους τομείς του όπως είναι οι οικονομικές υπηρεσίες, το υπερταμείο, οι τράπεζες και η νομοθετική εξουσία μέσω των μνημονιακών υποχρεώσεων, του να εγκρίνουν οι Βρυξέλες τους νόμους πριν ψηφιστούν! 

Οπότε οι Γερμανοί έχουν και το κίνητρο και τα μέσα για να το κάνουν! Από την άλλη όμως η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η ποιο βολική που θα μπορούσαν να βρούν, για να τους εξυπηρετήσει τα συμφέροντα! Γιατί να  το κάψουν αυτό το χαρτί την στιγμή που δεν είναι σίγουρη η επικράτηση του άλλου υποχείριού τους, του Μητσοτάκη! Δεν τραβάει ,δεν βγάζει αυτοδυναμία, και η μετεκλογική κατάσταση θα είναι πολύ ρευστή! Επίσης μπαίνοντας σε χωράφια άλλων συμφερόντων περιπλέκουν τα πράγματα χωρίς λόγο! Ακόμα η βιαιότητα της επιχείρησης δλδ το να επιδιώκουν πολλούς νεκρούς δεν καταλήγει στην αποκομιδή κάποιου κέρδους, τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε! Ίσως μόνο στο σπάσιμο της ψυχολογίας του λαού! Γιαυτό, στο
 ενδεχόμενο να είναι οι Γερμανοί οι υπαίτιοι, δεν μπορούμε να πούμε ένα θετικό ,ναι!!
Οι Αμερικάνοι έχουν άριστες σχέσεις με τον κ. Καμμένο και σχετικά καλές και με τον Τσίπρα γιαυτό δεν νομίζω να θέλουν να ρίξουν την κυβέρνησή του, τουλάχιστον σε βαθμό που να τους οδηγήσει να καταφύγουν σε τόσο σκληρά μέσα! Από την άλλη έχουν όλη την δύναμη να επηρεάσουν καταστάσεις, ειδικά στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις! Η δήλωση του Καμμένου ότι περίμεναν άδεια από το ΝΑΤΟ για να σώσουν γυναικόπαιδα, η οποία άδεια δεν έρχονταν παρά μόνο μετά από την παρέλευση 12ώρου, προβληματίζει, γιατί στο ΝΑΤΟ κάνουν κουμάντο οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί απλά υπακούουν! Οπότε αφού στην συντονιστική της μη επέμβασης των υπηρεσιών, συμμετείχε και το ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να μην έγινε εν γνώσει, τουλάχιστον, των Αμερικάνων, αν όχι κατ εντολή τους! 

Οι Αμερικάνοι έχουν εξάλλου μεγάλη εμπειρία σε false flag attacks, θα έλεγα ότι τα τελευταία χρόνια είναι ο κανόνας στις δραστηριότητές τους παρά η εξαίρεση! Από πού να αρχίσω: από τα χημικά του Σαντάμ, από την δημιουργία του ΙΣΙΣ, από τις χρωματιστές επαναστάσεις, τις αραβικές ανοίξεις, ή από τις πυρκαγιές του 2007 και το κάψιμο της Αθήνας στην υπόθεση Γρηγορόπουλου? Τότε (2007-2008) υπήρχε λόγος και αυτός ήταν το φλερτάρισμα του Καραμανλή με την Ρωσία!  Στην τωρινή περίπτωση το ερώτημα είναι: γιατί??? Ποιο το κίνητρό τους? Ο Τσίπρας κι ο Κοτζιάς τους κάνουν όλα τα χατίρια, μέχρι και τις σχέσεις με την Ρωσία θυσίασαν για χάρη τους! Είδαμε τότε ,επί Καραμανλή ένα πολύ σκληρό πρόσωπο! 
Οι φωτιές του 2007 είχαν και τότε εσκεμμένα οργανωθεί για να καούν άνθρωποι! Τα χωριά στην Ηλεία είχαν περικυκλωθεί από εστίες ώστε να μην υπάρχει διαφυγή! Τώρα όμως τι??? Μία σκέψη είναι ότι μαζί με τους Ισραηλινούς κατασκευαστές υπάρχουν και αμερικανοεβραικά συμφέροντα που έχουν ουσιαστική επιρροή στο βαθύ αμερικανικό κράτος! Και όταν κάποιος θέλει να πάρει ολόκληρους δήμους και να τους κάνει οικόπεδο για να χτίσει και να κάνει τις μπίζνες του, δεν αρκεί μόνο να κάψει τα δέντρα, αλλά να διώξει και τους κατοίκους! Ο φόβος του θανάτου είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από τους ενοχλητικούς! Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσουν ή να γενοκτονήσουν αρκεί να πάνε καλά οι δουλειές! Να σημειώσω πώς όταν λέμε «αμερικανικά συμφέροντα» πρέπει να ψάχνουμε για ποια Αμερική μιλάμε! Αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ είναι μια βαθιά διχασμένη χώρα, ειδικά στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας! Αυτό φαίνεται και από την πρωτόγνωρη αντιπαλότητα μεταξύ του συστήματος Τράμπ και του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος! Μπορεί η Αμερική, προς τα έξω, να παρουσιάζεται ακόμα σαν συμπαγής πολιτική οντότητα, όμως στο εσωτερικό των κέντρων δύναμης γίνονται τρομερές ανακατατάξεις! Τόσος διχασμός έχει να φανεί από την εποχή του αμερικάνικου εμφυλίου! Αυτήν την στιγμή τα κομμάτια της κρατικής μηχανής περνάνε εναλλάξ από τον έλεγχο των τραμπικών στους μπουσικούς ή τους δημοκρατικούς! Οπότε δεν είναι σαφές ποιο κέντρο θα μπορούσε να οργανώσει μία τέτοια επιχείρηση και υπέρ ποίων συμφερόντων, αν τελικά είναι οι ΗΠΑ πίσω από όλα αυτά!!

Ο τελευταίος πιθανός παράγοντας που θα αναφέρω σχετικά με το θέμα μας, δεν μου είναι πολύ αρεστός αλλά έχει γίνει πολύ λόγος γι αυτόν στο διαδίκτυο και δεν μπορώ να αγνοήσω και να μην τον παραθέσω στους αναγνώστες: Στα διάφορα ιστολόγια έχουν αναρτηθεί πολλά κείμενα που αναφέρονται σε αποκρυφιστικού τύπου «συμπτώσεις»! Ανεξάρτητα αν εμείς απορρίπτουμε ή δεχόμαστε την ύπαρξη του μεταφυσικού, τα στοιχεία των τελευταίων χρόνων μας δείχνουν ότι μεγάλος αριθμός σημαντικών ανθρώπων όχι μόνο πιστεύει σε περίεργες δοξασίες, αλλά ενεργεί βάσει αυτών, σαν αυτές να είναι κάτι το απόλυτο υπαρκτό! Εδώ δεν εξετάζουμε αν έχουν δίκιο ή άδικο σε αυτήν τους την πίστη, αλλά το κατά πόσο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για αποφάσεις που αφορούν το θέμα του άρθρου! Οι εν λόγω άνθρωποι φτάνουν σε υψηλότατες θέσεις στα παγκόσμια κέντρα εξουσίας οικονομικά ή πολιτικά και προέρχονται κυρίως από χώρες της δύσης! Μέχρι πριν κάποια χρόνια η ύπαρξή αυτής της κουλτούρας του μεταφυσικού ήταν περιορισμένη σε κάποιες κλειστές λέσχες και μυστικές οργανώσεις και οποιαδήποτε αναφορά σε αυτήν αντιμετωπίζονταν με ειρωνικά μειδιάματα! Τα τελευταία όμως χρόνια βλέπουμε μια τάση εξωτερίκευσης, μία σειρά από ελαφρά συγκεκαλλυμένες επιδείξεις αυτών των δοξασιών σε σημαντικά γεγονότα και από σημαντικούς ανθρώπους! Μία από αυτές ήταν η περιβόητη διάλεξη της προέδρου του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την αριθμολογία! Σε εντελώς άσχετο χρόνο και περίσταση, εν μέσω μίας συνέντευξης για θέματα του ΔΝΤ και ενώπιων των τηλεοπτικών συνεργείων,  όχι μόνο έκανε μάθημα για το πώς βρίσκεις κρυμμένους κώδικες στους αριθμούς, αλλά ανακοίνωσε στους υφισταμένους της πως θα τους εξετάσει στην ικανότητά τους στην αριθμολογία, σαν να πρόκειται για ένα προσόν απαραίτητο για να φέρνουν σε πέρας την δουλειά τους!!! Και δεν έκανε πλάκα!!  https://www.youtube.com/watch?v=evVXLWqzIdg
Υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω αλλά αυτά είναι θέμα άλλου άρθρου! Η αριθμολογία είναι ένα αλχημιστικό, μαγικό θα λέγαμε, γνωστικό αντικείμενο! Τι δουλειά έχει με τις υποθέσεις του ΔΝΤ??? Οι αρθρογράφοι που εμπλέκουν μυστικές εταιρείες στο έγκλημα του Ματιού, βασίζονται σε δύο πρακτικές των ασχολούμενων με μυστικισμό και μαγικές τελετουργείες: Το ένα είναι η σημασία που δίνουν στα διάφορα αστρονομικά φαινόμενα ερμηνευμένα με αστρολογικό τρόπο! Γι αυτό τοποθετούν τις ενέργειές τους σε συγκεκριμένους χρόνους και τόπους όπου συντρέχουν κάποια κοσμικά-αστρονομικά φαινόμενα και ευθυγραμμίσεις αστέρων, όπως εκλείψεις κλπ. Που θεωρούνται ευνοικά!  Το δεύτερο είναι η σημασία που δίνουν στον συμβολισμό, τον οποίο πιστεύουν ότι όχι μόνο επηρεάζει επικοινωνιακά τους γνωρίζοντες αλλά «φορτίζει» τις κοσμικές δυνάμεις που επεμβαίνουν στα γεγονότα ! Έτσι, πιστεύουν,  μπορούν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στις επιδιώξεις τους αν ανακοινώνουν με μυστικά-μαγικά σύμβολα το γεγονός που θέλουν να προκαλέσουν!  Τις επόμενες ημέρες της τραγωδίας δύο σημαντικά αστρονομικά γεγονότα έλαβαν χώρα: Μία έκλειψη σελήνης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η προσέγγιση του πλανήτη Άρη στο πλησιέστερο σημείο με την Γή σε διάστημα πολλών δεκαετιών! Το ματωμένο φεγγάρι και η προσέγγιση του θεού του πολέμου, κατά τον μυστικισμό, είναι σημάδια μεγάλης αναταραχής! Και είναι και τα δύο κόκκινα όπως η φωτιά! Ο πρόεδρος της δημοκατίας  Π.Παυλόπουλος στην μία και μοναδική σύντομη ανακοίνωσή του επί του θέματος είπε ότι «η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη»!!! Τυχαία η χρήση της λέξης «θυσία»?? Μα υποτίθεται ότι έγινε ένα ατύχημα ή μία σειρά ατυχών γεγονότων! Δεν ταιριάζει στο γεγονός! Θυσία σημαίνει τον θάνατο κάποιου είτε οικειοθελώς είτε ακουσίως σε αντάλλαγμα για κάτι που επιδιώκουμε να μας προσφέρουν οι κοσμικές δυνάμεις! Εδώ, υποτίθεται, ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο! Κακή επιλογή λέξεων? Πιθανόν! Τα σχετικά ιστολόγια πάντως συνδυάζουν την δήλωση αυτή με την άρνηση παροχής βοήθειας από το ναυτικό και το λιμενικό! Το αναφέρουν σαν απόδειξη της επιδίωξης θυμάτων! 
Δύο ημέρες πριν την 23/7 είχαν εμφανιστεί κάτι αφίσες του «αντιεξουσιαστικού χώρου» με το κείμενο «να καούν όλου του κόσμου οι Ελλάδες» ! Έτσι έχουμε και την συμβολική-μυστική προειδοποίηση!  https://www.triklopodia.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-ena/#
Άλλο  σάιτ ανέφερε με τίτλο «ποιος θέλει την Αττική τυφλή» την λίγο τραβηγμένη θεωρία ότι το Μάτι ονομάζεται έτσι επειδή η Αττική στον χάρτη μοιάζει με κεφάλι αλόγου και το Μάτι βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που θα ήταν το μάτι του αλόγου, και ότι το όνομα «Αττική» ετυμολογείται από το «άτι εκεί»! Οπότε συμπεραίνει ότι κάποιος ήθελε συμβολικά, να τυφλώσει την Αττική ή τους Έλληνες για να μην δουν…. ποιος ξέρει τι! Το άλογο δεν κατάλαβα που κολλάει! Στην ίδια ομάδα αναρτήσεων υπάγονται και όσοι γράφουν για ενεργειακά όπλα ,λέιζερ από το διάστημα που άναψαν τις φωτιές, το Χάρπ που προκάλεσε τους πρωτοφανείς ανέμους κλπ!

Πάντως αν δεχτούμε την μυστικιστική ερμηνεία των γεγονότων αυτή πρέπει να συμβαίνει σε συνδυασμό με μία από τις παραπάνω υποθέσεις, για τις πιθανές ομάδες συμφερόντων που θα επιδίωκαν ένα τέτοιο έγκλημα! Όχι ως μεμονωμένο γεγονός! Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πρακτικό μυαλό ανεξαρτήτως των περίεργων πεποιθήσεών τους!
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω πως ανεξάρτητα από το ποια από τις ερμηνείες των γεγονότων που κατέγραψα μοιάζει η ποιο πιθανή ,είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε οριστικό συμπέρασμα! Λείπουν πολλά κομμάτια του παζλ και θα χρειαστεί πολλή έρευνα !! Ελπίζω ο τρόπος που κατέγραψα και ταξινόμησα τα γεγονότα, τις διάφορες απόψεις που κυκλοφορούν στην πιάτσα αλλά και τα δικά μου συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση, να δίνουν τροφή για σκέψη στον αναγνώστη και  μια καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει και λέγεται γύρω από το θέμα μας!

μαινόμενος

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Ο Γεωπολιτικός ομφαλός της Γης είναι η Μεσόγειος, ιδιαίτερα η ανατολική που αναπτύχθηκαν οι μεγάλοι πολιτισμοί. Τρεις Ήπειροι συναντιόνται και τρεις πολιτισμοί ο Αιγυπτιακός, ο Περσικός και ο Ελληνικός, οι οποίοι εκπροσωπούν και άλλα συγγενικά φύλα, όμως άκρως ανταγωνιστικά για δύναμη και κυριαρχία.

Είναι μια ιστορία διαμάχης που εκτείνεται χιλιάδες χρόνια πριν και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, εξαιτίας τους έχουν υπάρξει οι Α και Β Παγκόσμιοι πόλεμοι και απ’ ότι φαίνεται πάμε για τον τρίτο και φαρμακερό.

Εξαιτίας τους έχουν μπλέξει οι μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις Η.Π.Α, Ρωσία, Κίνα, Ινδία κλπ, χωρίς και οι ίδιες να γνωρίζουν πραγματικά τον λόγο, βέβαια κάποια εξειδικευμένα άτομα γνωρίζουν ότι η διαμάχη είναι οικογενειακή, έτσι το αφήνουν να μείνει στην οικογένεια και να μην γίνει βούκινο παραέξω.

Ιστορικά στην οικογένεια δεν φαίνονται οι εγκέφαλοι, όμως βλέπουμε τους Μεγάλους στρατηγούς που τους εκπροσωπούν, είτε π.χ είναι ο Ραμσής ο Μέγας, είτε ο Κύρος ο Μέγας, είτε ο Μέγας Αλέξανδρος, είτε ο Καρλομάγνος, είτε ο Γουλιέλμος ο κατακτητής, είτε ο Ιβάν ο Τρομερός, είτε ο Ναπολέων, είτε, είτε.

Υπάρχει όμως τώρα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πολύπλοκα, ώστε εάν συμβεί ένα βιολογικό «ατύχημα», δεν θα σωθούν ούτε οι παλαιές οικογένειες όσο και εάν τις έχουν διαβεβαιώσει. Εάν πάλι την κάνουν για αλλού εκτός Γης, πάλι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά, γιατί η τεχνητή νοημοσύνη που θα ακολουθήσει τα βήματα των δημιουργών της θα τους αφανίσει όταν δεν θα τους χρειαστεί. Έτσι λειτουργούν τα δημιουργήματα κατ’ εικόνα και ομοίωση.

Λύση; Μεταστροφή 180 μοίρες εξ’ αρχής αναγκαστική συμφιλίωση με τους συγγενείς ανταγωνιστές, προσέγγιση των νέων ανερχόμενων δυνάμεων και παγκόσμια συνεργασία με όρους τίμιους, ειλικρινής, γιατί η κατεργαριά, μας έχει καταστρέψει και θα μας καταστρέψει, καθώς επίσης και εφαρμογή του Δίκαιου και του Ήθους που είναι οι βάσεις για έναν υγιή και βιώσιμο πολιτισμό.

Η παγκόσμια συνεργασία και η παγκόσμια κυβέρνηση με υγιείς βάσεις είναι μονόδρομος επιβίωσης και των παλαιών οικογενειών και του ανθρώπινου είδους.
Ο χρήστης Διηνέκης είπε…
Η λέξη Αττική, προέρχεται από την λέξη Ακτική (γεμάτη ακτές).
Ο χρήστης μαινομενος είπε…
Αυτή είναι μία νέα σχετικά ερμηνεία! Η λέξη μάλλον προέρχεται από το Ατθίς-Ατθίδες που ήταν η αρχική ονομασία των Αθηναίων και από αυτό τα παράγωγα Αθήνα και Αττική!
Ο χρήστης Chris from Greece είπε…
Είναι αρκετά αφελές να λέμε ότι οι αρχές γνώριζαν για τον εμπρησμό και αδράνησαν.Γιατί; Τι να πετύχουν;Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να το μελετά κάποιος περισσότερο αυτό το σενάριο.Δεν χωρά αμφιβολία ότι υπήρξε μία μεγάλη δολιοφθορά κατά της χώρας και συνεπώς κατά της κυβέρνησης. Εκείνη την μέρα αρχικά είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στην Κινετα και απείλησε τα διυλιστήρια της Μότορ Όιλ.Για να φανταστούμε το μέγεθος της καταστροφής εάν καιγόντουσαν οι εγκαταστάσεις. Η φωτιά αυτή ήταν αντιπερισπασμός για ανάλωση δυνάμεων πυρόσβεσης από την μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική που ξέσπασε την ίδια μέρα αργότερα.Η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει μεγάλες καταστροφές είναι δυστυχώς δεδομένη και πιστεύω ανεξαρτήτως κυβέρνησης.Ειμαστε ανίκανοι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Αυτό είναι άλλης στιγμής κουβέντα.
Τώρα, στο θέμα των υπαιτίων της δολιοφθοράς θεωρώ προσωπικά ως πιθανότερη την εκδοχή των Τούρκων πρακτόρων. Ίσως οι 8 Τούρκοι ήταν στα ΚΑΑΥ.Δεν είναι περίεργο που ΔΤΗΣ στα ΚΑΑΥ είναι ένας Κ/Δ υψηλής κλάσης,για αυτούς που τον γνωρίζουν;Έχει διοικήσει επίλεκτες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων στο παρελθόν και τον βάζουν στα ΚΑΑΥ!Αν όντως ήταν εκεί οι 8,απεδείχθη μεγάλη ανοησία λόγω επισφαλούς θέσης και λόγω ό,τι τελικά συνέβη στο πλαίσιο της δολιοφθοράς. Υπάρχει η πληροφορία ότι η Αμερικ πρεσβεία από πολύ νωρίς εκεινη την μερα ενημέρωσε τους αμερ υπηκόους να φύγουν από την ανατολική Αττική.Σίγουρα και οι ρωσικές υπηρεσίες γνώριζαν.Η Ρωσία ήθελε ένα ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση Τσίπρα και το πέτυχε καλά.Το θέμα είναι η στάση των αμερικανών.Εδώ και καιρό ο πρέσβης προσπαθεί να πείσει πολιτική/στρατιωτική ηγεσία για mini ελληνοτουρκικό πόλεμο με προληπτικό σκοπό διότι μετά από κάποια χρόνια η Τουρκία θα έχει ξεφύγει.Η επιλογή από μέρους μας είναι πολύ δύσκολη και δικαιολογημένα είμαστε διστακτικοί.Μετα ομως από αυτό που έγινε, θεωρώ ότι είμαστε πλέον πολύ κοντά στην σύρραξη.Η ΗΠΑ θα μας βοηθήσουν για να ελπίζουν σε ήττα Τουρκίας και πτώση Ερντογάν. Αλλά πιστεύω φοβούνται την ανικανότητά μας και επίσης την παρασκηνιακή εμπλοκή της Ρωσίας υπέρ Τουρκίας.
Τέλος, εάν ρωτήσει εύλογα ο Καμμένος τον Πάιατ γιατί δεν μας ενημέρωσες έγκαιρα για το πλήγμα μία πιθανή απάντηση θα ήταν. Τελειώστε την Τουρκία τώρα!Δεν έχει νόημα να σας πούμε Προσοχή στο Μάτι διότι αύριο θα είναι κάπου αλλού η απειλή και μεθαύριο κάπου αλλού και στο φινάλε δεν θα αποφύγεις το πλήγμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Αχρηστος λαος εχει και αχρηστη κυβερνηση...ο,τι πιο αισχρο,διεφθαρμενο
ξεπουλημενο,αντιχριστο,απανθρωπο εχει υπαρξει απο ιδρυσεως ελληνικο κρατους
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ)
ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.
Ο χρήστης μαινομενος είπε…
έναν χρόνο μετά ,ελάχιστα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει! το θέμα ελάχιστα συζητείται και η απόδοση ευθυνών έχει αφεθεί στους ιστορικούς του μέλλοντος!και καλά η εκτελεστική εξουσία δεν έχει συμφέρον να κινήσει το θέμα, όμως η δικαστική? και οι δημοσιογράφοι αναλώνονται σε μιά απλή υπενθύμιση της επετείου!!! είναι πραγματικά πολύ λυπηρό! πρόκειται για γενικευμένη αποσύνθεση της χώρας!!