ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ LOCK DOWN ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 


28 Νοεμβρίου 20022

Greek Spirit

Τα συνεχή lockdown στην Κίνα δεν εξυπηρετούν τον περιορισμό της  δήθεν επιδημίας αλλά την  μείωση της ζήτησης σε καύσιμα και τρόφιμα.

Πληθυσμός που δεν εργάζεται δεν καταναλωνει καύσιμα και τρόφιμα και ετσι η Κίνα διατηρεί το εμπορικό της ισοζύγιο πλεονασματικό.

Στην Δύση όπου ανάλογα μέτρα στέρησης της ελευθερίας δεν είναι δυνατόν να ληφθούν οι κυβερνήσεις ρίχνουν την ζήτηση, αποθερμαίνουν την οικονομία, με την αύξηση των επιτοκίων η οποία οδηγεί σε άυξηση όλων των δεικτών, απο την αποπληρωμή δανείων έως την αύξηση στις τιμές των τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο οι δυτικές κυβερνήσεις ελπίζουν στην τεχνητή ύφεση της οικονομίας η οποία θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τροφής.

Οι κινέζοι ωστόσο δεν ακολουθούν αυτη την τεχνική της άυξησης των επιτοκίων διότι έτσι αυξάνονται και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων των απλών ανθρώπων κάτι που μπορεί να φέρει την καταστροφή στον ήδη δοκιμαζόμενο κατασκευαστικό τομέα της Κίνας .

Έτσι οι Κινέζοι, κι εφόσον μπορούν, ακολουθούν την τακτική της ωμής στέρησης της ελευθερίας των κινέζων.

Ωστόσο μετά από τρία χρόνια κατάχρησης των μέτρων αυτών και σε συνδυασμό με πολλά σκάνδαλα στον τραπεζικό τομέα , οι κινέζοι έχουν χάσει πλέον την υπομονή τους κάτι που θα κάνει το κινεζικο κομμουνιστικό καθεστώς απρόβλεπτο σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική του. 

Σε αντίθεση με τις θεωρίες που θέλουν την Κίνα να επιτίθεται στην Ταιβάν για να συσπειρώσει τον λαός της εγώ πιστεύω ότι η Κίνα θα προδώσει την συμμαχία της με τη Ρωσία η οποία έχει προκαλέσει την αύξηση των τιμών σε καύσιμα και τρόφιμα με τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας .

Σχόλια