ΠΟΙΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

 


28     Νοεμβρίου 2022

Greek Spirit

Ο περίφημος πόλεμος αστραπή τουμ Πουτιν έχει ευτελιστεί σε πόλεμο σπεκουλας.

Ο Πούτιν ποντάρει στην σταθεροποίηση του μετώπου λόγω του χειμώνα .

Οι Ρώσοι προσβλέπουν στο πάγωμα των επιχειρήσεων λόγω των δυσχεριών που θα προκαλέσει χειμώνας στην κίνηση των οχημάτων όσο και στην διαβίωση των στρατιωτιών. 

Οι Ρώσοι χρειαζονται τουλάχιστον έξι μήνες για να 

α. επιστρατέυσουν κι εκπαιδεύσουν επιπλέον προσωπικό

 β. να επισκευάσουν αλλά και να αγοράσουν ακόμα και από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες τεθωρακισμένα πάσης φύσεως για να αναπληρώσουν τα πάνω απο 2,000 που έχουν χάσει 

γ. να μελετήσουν τα συμπεράσματα και να εμπλουτίσουν το δόγμα τους με στοιχεία που λείπουν όπως η βελτίωση της χρήσης των  UAV , η επιτέλους συμμετοχή της αεροπορίας και η όσο είναι δυνατόν βελτίωση των επικοινωνιών με κρυπτογραφημένα μέσα κι όχι με κινητά τηλέφωνα.

δ. να οφεληθούν απο τις διαφωνίες περί συνέχισης της βοήθειας που έχουν προκύψει στο αμερικανικό στρατόπεδο και ΝΑΤΟ.

ε. να οφεληθούν απο την όλο και αναμενόμενη οικονομική κρίση στην Δύση , απόροια της ενεργειακής αλλά και του αμερικανικού χρέους των τριάντα τρις δολαρίων.

στ. να αποκαταστήσουν το πυραυλικό τους απόθεμα με πυραύλους απο την Βόρεια Κορέα.

ζ. να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στην Λευκορωσία από όπου αναμένεται να επιτεθούν στον άξονα προς Κίεβο την άνοιξη.

η. να επανασυστησουν τις δυνάμεις τους στο Καλινινγκραντ οι οποίες αποδεκατίστηκαν στο Ουκρανικό μέτωπο.

Η μόνη επιλογή του ΝΑΤΟ είναι να συνεχίσει τις επιχερήσεις ακόμα και το χειμώνα.  Η πίεση πρέπει να διατηρηθεί ακόμα και όταν ο χειμώνας υποχρεώνει σε πα΄γωμα των επιχειρήσεων.

Το πάγωμα του Δνείπερου μπορεί να αποτελέσει μειονέκτημα για τους Ρώσους οι οποιοι αισθάνονται ασφαλείς στην δεξία, δυτική όχθη του. Με το πάγωμα του ποταμού μπορουν οι Ουκρανοί να περάσουν σπίσω απο τις ρωσικές γραμμές για δολιοφθορές. 

Αλλά το πιο σημαντικό θα είναι. το σφυροκόπημα των Ρώσων απο το Ουκρανικό πυροβολικό . Σε αυτό τον πόλεμο αναδείχθηκε μια νέα τακτική , αυτή της καταδρομής του πυροβολικού. Το πυροβολικό των Ουκρανών λάμβανε πληροφορίες για την ακριβή θέση των ρώσων και τάσονταν σε θέση βολής φτάνοντας στο σημείο που πρέπει μέσα απο αναπάντεχα δρομολόγια μεγάλης δυσκολίας και αφού εκτελούσε μερικές μόνο βολές με τρομερή ευστοχία, μετακινούνταν σε άλλη τοποθεσία πριν εντοπιστεί απο τους Ρωσους.

Η μόνη επιλογή που έχουν το ΝΑΤΟ κι οι Ουκρανοί είναι η ακόμα πιο λεπτομερής μελέτη των στόχων τους αλλά και τα πιθανά δρομολόγια για να έρθουν εντός βεληνεκούς , δρομολόγια προσπελάσιμα που τον χειμώνα είναι ελάχιστα και δεν διατηρούν την προσπελασιμότητα τους για πολύ. Ωστόσο οι Ουκρανοί έχουν τα μέσα τόσο για τον εντοπισμο των στόχων όσο και για τον εντοπισμό των ΄΄δρομολογίων ευκαρίας΄΄ δηλαδή δρομολόγια χωρίς λάσπη και με αρκετή κάλυψη. Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν δεδομένα απο πολυεπιπέδη παρατήρηση η οποία ξεκινάεις από απλά  drones και φθανει σε δορυφορική . 'Ετσι, κατά την διάρκεια του χειμώνα θα μειωθει ο όγκος των εξόδων του ΄΄καταδρομικού  πυροβολικού΄΄ αλλά θα αυξηθεί η ποιότητα αυτών , απο την αναγνωριση έως  οργάνωση και  εκτέλεση .

Οι Ρώσοι απο την άλλη έχουν αξιωματικούς οι οποίοι δεν μπορούν να ξεφύγουν απο το δυσκίνητο δόγμα του Β ΠΠ . 

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο στρατηγός Σουροβίκιν, ένα γνήσιο τέκνο της διεφθαρμένης διακυβέρνησης Πούτιν, θα χρησιμοποιήσει όχι πηρυνικά αλλά χημικά όπλα. Είναι σίγουρο. 

Οι ΗΠΑ ωστόσο θα αφνιδιάσουν τον Πούτιν με χτύπημα στο Ιράν το οποίο τροφοδοτελι με όπλα την Ρωσία.

Οι αναταραχές στην Κίνα οφείλονται στο lock down για λόγους που αναφέρω σε προηγούμενο κέιμενο μου και οι οποίοι έχουν σχέση με την μείωση της κατανάλωσης και το πάγωμα της κινεζικής οικονομίας χωρίς την αύξηση επιτοκίων που εφαρμόζει η Δύση για τον ίδιο λόγο, δηλαδή το πάγωμα της οικονομίας με την επακόλουθη μείωση της κατανάλωσης καυσιμων και τροφίμων που ακριβαινουν λόγω πολέμου.

Ωστόαο οι κινέζοι αντιδρούν σφόδρα κουρασμένοι μετά απο τρία χρόνια και το κομμουνιστικό καθεστώς βλέπει ότι ο Πούτιν έγινε παράγοντας διάλυσης της Κίνας με τον εγκληματικό πόλεμο του. Εκεί θα χτυπήσουν οι αμερικάνοι, προτείνοντας στην Κίνα την παύση της όποιας στήριξης στον Πούτιν με αντάλλαγμα το Βλαδιβοστόκ.

 

 

 



Σχόλια

Ο χρήστης yiannis alibertis είπε…
δεν χρειαζομαστε αλλες αναλυσεις καφενειου... η σοβαροτητα ειναι το ζητουμενο στην εποχη μας δυστυψως