ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

 


Greek Spirit 

21 Νοεμβρίου 2022

Η εισβολη της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη μετρά ήδη 8 χρόνια.

Η Σαουδική Αραβία εισέβαλε στην Υεμένη διοτι θέλει να καταλάβει τα λιμάνια αυτής και να εξάγει απο εκεί τα πετρέλαια της παρακάμπτοντας τον Περσικό κόλπο και τις εντάσεις του κι ειδικότερα το σιιτικό Ιράν.

Το Ιράν βοήθησε την σιιτική μειοψηφία στην Υεμένη εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. 

Μαζι με την Σαουδική Αραβία στην Υεμένη επιχειρεί κι ο στρατός των Η.Α.Ε.

Το σιιτικό Ιράν είναι εχθρός  των σουνιτών Σαουδαράβων αλλά και του Κατάρ και των Η.Α.Ε.

Η σαουδική Αραβία μαστίζεται απο οικονομική κρίση και μάλιστα πριν απο δυο με τρία χρόνια ήταν έτοιμη να καταφύγει σε δανεισμό απο το ΔΝΤ.

Η Σαουδική Αραβία παρόλες τις παλινωδιες της θεωρείται ακόμα ως σύμμαχος των ΗΠΑ  μαζί με την Αίγυπτο αλλά και το Κατάρ.

Το Κατάρ από το 2010 έχει πάρει την πρωτοκαθεδρία της Σαουδικής Αραβίας στον αραβικό κόσμο λόγω της δυσμενούς   κατάστασης της Σαουδικής Αραβίας.

Η περίφημη Αραβική Άνοιξη που εκδηλώθηκε με ταραχες και πραξικοπήματα στον αραβικό κοσμο , είναι δημιούργημα του Κατάρ το οποίο θέλει την υποταγή των Αράβων σε αυτό.

Το Κατάρ επηρεάζει οικονομικά και πολιτικά την Βρετανία και την Τουρκία.

Από το 2017 έως το 2021 όλες οι χώρες της Αραβικής χερσονήσου, πλην Υεμένης,  είχαν επιβάλει οικονομικό και διπλωματικό εμπάργκο στο Κατάρ .

Το εμπάργκο αυτό ήρθηκε με την παρέμβαση της βρετανίας το 2021 , αμέσως μετά το BREXIT , που συνηγορεί στην άποψη που θέλει την βρετανία να εξέρχεται εκτός Ε.Ε. επειδή τα κοιτάσματα της βόρειας θάλασσας, BP, εξαντλούνται και η Βρετανία ήθελε ένα σταθερό κι αξιόπιστο προμηθευτή αερίου όπως το Κατάρ. Το Κατάρ με την σειρά του ήθελε το CITY OF LONDON , το κέντρο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Δύσης , ελέυθερο απο την Ε.Ε. προκειμένου οι καταριανοί να επενδύουν τα κεφάλαια τους χωρίς περιορισμούς και επίσης για να το ελέγχουν.

Το Κατάρ ελέγχει και τον Ερντογάν ο οποίος έχει διαθέσει μια τουρκική ταξιαρχία που εδρεύει στο έδαφος του Καταρ.

Το Κατάρ χρηματοδοτούσε το ισλαμικό Κράτος στη Συρία και ο Ερντογάν παρείχε υλικοτεχνική βοήθεια στους ισλαμιστές έχοντας μετατρέψει την Τουρκία σε κρησφύγετο του Ισλαμικού Κράτους.

Το Κατάρ μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους από τις δυνάμεις Ρωσίας  και Ιράν αναγκάσθηκε σε συμμαχία με την Ρωσία η οποία εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα επιτεθεί στο Κατάρ.

Έτσι, το Κατάρ δίνει τεχνογνωσία στη Ρωσία για την εξόρυξη κοιτασμάτων σε δύσκολες περιοχές στην Σιβηρία.

Η απόσυρση των αμερικάνων απο την Μ. Ανατολή επι Ομπάμα έθσε την Αμερική μακριά απο την σύνθετη παραπάνω κατάσταση και οι ΗΠΑ εχασαν τα ερείσματα τους στην περιοχή κάτι που φάνηκε με την προεδρία Τραμπ , όταν ήρθε η ωρα για περιορισμο του Ιράν λόγω του πηρυνικού του προγράμματος.

Η Σαουδική Αραβία είναι εξαντλημένη απο τον πόλεμο στην Υεμένη εφόσον οι υεμενίτες Χούτι αντιστέκονται με την βοήθεια των Ιρανών. 

Το Κατάρ είναινπλέον σύμμαχος των Ρώσων και εξ επαγωγής και των Ιρανών και ελέγχει την Βρετανία η οποία βασίζεται στο Κατάρ για το άέριο της.

Έτσι δεν υπάρχει κανείς στην περιοχή ο οποίος θα ήθελε ή θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί με το Ιράν το οποίο τροφοτεί με όπλα την Ρωσία.

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το Κατάρ το οποίο τροφοδοτεί κάθε είδους  ισλαμικό εξτρεμισμό σε Λωρίδα της Γάζας, Τουρκία ακόμα και Λιβυή, σε συνεργασία με την Τουρκία.

Σε αυτό το σκηνικό το Ισραήλ κι ο Μπάιντεν είναι υποχρεωμένοι να αναζητούν διπλωματική εξομάλυνση στις σχέσεις ΗΠΑ κι Ισραήλ με Σαουδική Αραβία, Κατάρ ( όπου οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση)  Η.Α.Ε. , Αίγυπτο.

Ωστόσο ο ακρογωνιαίος λιθος του συνθετου αυτού οικοδομήματος ειναι το Κατάρ το οποίο εάν μπορούσε να τεθεί είτε υπό πλήρη έλεγχο των ΗΠΑ έιτε υπο  στρατιωτκή κατοχή των αμερικάνων ή σαουδαράβων, τότε θα αποδιοργανώνονταν ο άξονας Ιράν-Τουρκίας-Ρωσίας-Κίνας.

Η Τουρκία θα έχανε την χρηματοδότηση της οικονομίας της απο το Κατάρ.

Το Ιράν θα ένοιωθε απειλούμενο εφόσον τα κοιτάσματα του είναι υποθαλάσσια και κοινά με το το Κατάρ .

Η Ρωσία θα έχανε την τεχνογνωσία του Κατάρ στην εξόρυξη αερίου και θα έπρεπε να δείξει στο Ιράν ότι είναι ικανή να παράσχει προστασία στον Περσικό κόλπο και στα κοιτάσματα του Ιράν τα οποία είναι γειτονικά του Κατάρ, τα οποία με την σειρά τους θα βρίσκονταν υπό κατοχή Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ.

Η Κίνα θα βρίσκονταν σε πανικό και σε δυσμενή διπλωματική θέση, χωρίς να εχουν σταματήσει οι ροές αερίου,  για τους ίδιους λόγους με το Ιράν εφόσον η Κίνα προμηθεύεται αέριο απο το Ιράν και μάλστα εχει δώσει δάνειο 400 δις δολαρίων στο Ιράν για να το ελέγχει.

Μια άλλη πολύ σημαντική θετική συνέπεια για την Ελλάδα και Ευρώπη σε υποθετική κατάληψη του Ιράν απο αμερικανόφιλες δυνάμεις είναι ότι τα κοιτάσματα του Κατάρ τα οποία είναι ανταγωνιστικά των Ρωσικών αλλά και των μελλοντικών ελλαδικών και κυπριακών, θα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ οι οποίες προκρίνουν τα κοτάσματα της ανατολικής μεσογείου ως μέσο απεξάρτησης απο τα ρωσικά αλλά αυτή τη φορά με έλεγχο της ροής των επίσης αναταγωνιστικών καταριανών.

Τέλος, εάν οι ΗΠΑ μας έκαναν την χάρη να καταλάβουν το Κατάρ τότε η ευρωπαική οικονομία θα απελευθερώνονταν από ένα εφιάλτη. Οι καταριανοί ελέγχουν οικονομικά αλλά και πολιτικά Βρετανία, Γαλλία , Γερμανία και Τουρκία.

Το Κατάρ ελέγχει και διεξάγει την ισλαμική τρομοκρατία στην Ευρώπη, CHARLIE HEPDO  κτλ και χτυπάει κυρίως την Γαλλία η οποία για ένα διάστημα προορίζονταν απο τον Τραμπ ως η επικεφαλής της Μεσογειακής Ένωσης η οποία θα αποτελούσε το αντίπαλο δέος της Ε.Ε. που ελέγχεται απο τους Γερμανους οι οποίοι είναι στενοί σύμμαχοι των Καταριανών.

Το 2009 Γερμανία Καταρ πρότειναν σε Ιορδανία, Συρία, Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία την υλοποίηση ενός αγωγού που να διασχίζει αυτές τις χώρες και θα φέρει αέριο στην Γερμανία.

Η Συρία δεν δέχτηκε διότι ελέγχεται απο το Ιράν το οποίο δεν ήθελε ο εχθρός της το Κατάρ να εξάγει αέριο στην ευρώπη με τόσο άμεσο τρόπο.

'Ετσι το 2011 Κατάρ και Γερμανία υποδάυλισαν τον πόλεμο στη Συρία , για να πεσει ο Άσαντ και να γίνει ο αγωγός.

Τον Άσαντ βοήθησαν το 2015 Ρωσία και Ιράν , ακριβώς για να μην γίνει ο αγωγός.

Ωστόσο σήμερα η Γερμανία ακόμα τροφοδοτείται με αεριο του Κατάρ με τάνκερ ελλήνων εφοπλιστών.

Το Κατάρ θέλει την αναβόωση στην νότια ευρώπη και βόρεια Αφρική της πάλαι ποτέ Αραβικής Αυτοκρατορίας, γιαυτό και οι χάρτες που δημοσίευε το Ισλαμικό κράτος απεικόνιζαν ακριβώς της κτήσει των Αράβων του 6 μχ αιώνα.

Γιαυτό και το Κατάρ σε συνεργασία με τη Γερμανία προωθεί την αθρόα μτανάστευση μουσουλμάνων στην Ευρώπη.Από κοντά και η Βρετανία.

Η μόνη λύση για την ευημερία του δυτικου΄πολιτισμού είναι η υποταγή του Κατάρ





Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το εποικοδομητικο ιστολογιο σας που δεν ειναι magazino.οτι να γραψουμε ειναι περιττα.Οτο γρφατε 2018 τα ιδια συμβαινουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμένα προσωπικά μου έλειπε πολύ το ιστολόγιο σου και πιστεύω ότι σου πάει πολύ περισσότερο απτά βίντεο . Ίσως επειδή έτσι είχε γίνει η πρώτη επαφή δεν ξέρω αλλά όπως και να έχει χαίρομαι παρά πολύ να είσαι καλά Σπιριτ !!
Ο χρήστης μαινομενος είπε…
είναι απορίας άξιον πώς επετράπη σε ένα κρατίδιο με κάτω από ένα εκατομμύριο κατοίκους να χειραγωγεί κράτη που υπήρξαν αυτοκρτορίες! η περίπτωση του Κατάρ χρήζει ιδιαίτερης μελέτης! το σίγουρο πάντως είναι ότι αν δεν συμβάδιζαν τα συμφέροντά του, έστω και συγκηριακά, με τα συμφέροντα κάποιων άλλων δυνάμεων δεν θα του είχε επιτραπεί να κινείται τόσο άνετα μέσα στο σύγχρονο διεθνές σύστημα! σε κάθε περίπτωση πάντως, έχει χειριστεί αριστοτεχνικά το σύστημα των λεπτών διεθνών ισορροπιών!!!