ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΖΜΠΟΛΆ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


 Greek Spirit

19 Νοεμβρίου 2022

 Πολύ συχνα  απο αυτό το ιστολόγιο εχω γρ;Aψει ότι η Ρωσία δια των proxy της στην περιοχή μας, αποτελεί το κύριο εμπόδιο για την εκμετάλευση των κοιτασμάτων μας.

Πρόσφατα το Ισραήλ δώρισε 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας στον Λίβανο. Η περιοχή αυτή φιλοξενεί στον πυθμένα της ποσότητες αερίου ικανές για εκμετάλευση και εξαγωγή και που αποτελόυν συνέχεια των ισραηλινών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων. 

Η παραχώρηση αυτή εγινε κατόπιν διαμεσολάβησης του Μπάιντεν ο οποίος με ειδικό απεσταλμένο στην περιοχή κατάφερε να φερει κοντά δυο χώρες οι οποίες πλήτονται απο τον ρωσο-ιρανικό άξονα.

Συγκεκριμένα , ο Λίβανος είναι μια χώρα που ενω έχει κοινοβουλευτική δημοκρατία, παρόλα αυτά, καταδυναστευεται απ΄την Χεζμπολά, μια παραστρατιωτική οργάνωση σιιτών οι οποίοι χρηματοδοτούνται φανερά απο το Ιράν και έχουν καταφέρει όχι μόνο να δημιουργούν ανωμαλίες στην λειτουργία της δημοκρατίας στον Λίβανο αλλά εχουν προκαλέσει και πολέμους με το Ισραήλ όπως αυτός του 2006.

Η Χεζμπολά είναι τόσο ισχυρή που διαθέτει δικό της στρατό, χρηματοδοτουμενο απο το Ιράν , στρατός ο οποίος το 2006 προκάλεσε πόλεμο με το Ισραήλ. Δηλαδή , την στιγμή που το επίσημο κράτος του Λιβάνου κι ο επίσημος εθνικός στρατός του Λιβάνου δεν επιθυμούσαν σύγκρουση με το Ισραήλ, την ιδια στιγμή το Ισραήλ πολεμούσε στο έδαφος της χώρας αυτής την Χεζμπολά, θέτοντας τον Λιβανέζικο  εθνικό στρατο σε ρόλο παρατηρητή ο οποίος ωστόσο και σε κάθε περίπτωση ήλπιζε στην νίκη του Ισραήλ.

Η Χεζμπολά αποτελεί ένα απο τους μεγαλύτερους διακινητές ηρωίνης παγκοσμίως , με την βοήθεια κάποιων εφοπλιστών πολύ γνωστών στους Έλληνες.

Η Χεζμπολά δραστηριοιποιείται και σε κάθε ειδους εγκληματική δραστηριότητα στον Λίβανο με πιο προσφιλή σε αυτήν του εκβιασμού επιφανών λιβανέζων επιχειρηματιών για την απόσπαση χρηματος.

 

Στην Ελλάδα τον ρόλο της Χεζμπολά τον διαδραματίζει ένα πλέγμα συμμετεχόντων οι οποίοι δεν δρούν τόσο φανερά . 

Στόχος της εν ελλάδι ιδιοτυπης Χεζμοπλά είναι η εδραίωση των ρωσικών συμφερόντων με όπλο την θρησκοληψία και όργανα τόσο εκκλησιαστικούς και παραεκκλησιαστικούς κύκλους όσο και επιχερηματικούς κύκλους, κύριως απο τον χώρο της ναυτιλίας και του ποδοσφαίρου.

Όπως ακριβώς  η Χεζμπολά του σείχη Νασράλα χρησιμοποιεί τον θρησκευτικό φανατισμό ως συνδετικό ιστό για την εδραίωση των συμφερόντων του Ιράν με αθλεμιτα μέσα και με απώτερο στόχο την διάλυση της χώρας, Έτσι και στην Ελλάδα η ιδιότυπη ελληνική Χεζμπολά χρησιμοποιεί την θρησκοληψία με κυριότερη έκφανση αυτής την προφητειολογία σε συνδιασμό με τον ποδοσφαιρικό χουλαγκανισμό.

Όπως και η Χεζμπολά έτσι και η ελληνική Χεζμπολά πουλάει και διακινεί ναρκωτικά σε Έλλαδα και όλο τον κόσμο.

Συμπληρωματική χρηματοδότηση λαμβάνει και απο την Ρωσία μέσω παραθρησκευτικών, κι όχι μόνο,  κύκλων .

Στην Τουρκία τον ρόλο της Χεζμπολά τον έχει αναλάβει ο ίδιος ο Ερντογάν. Περιττό να σχολιάσουμε.

Πίσω απο όλη αυτη την ανωμαλία κρύβονται η Ρωσία, το Ιράν και το Κατάρ, το τελευταίο επηρεάζει τον Ερντογάν.

Οι Ρώσοι δεν θέλουν την εξόρυξη των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου  διότι θα απωλέσει το μονοπώλιο . Γιαυτό και χρηματοδοτούν την ''ελληνική χεζμπολά'' και την προπαγάνδα των προφητειών σχετικά με το ''ξανθό γενος'' το οποίο θα σωσει την Ελλάδα απο τουρκική επίθεση.

Έτσι δημιουργείται ένα φοβικό κλίμα στην Ελλάδα η οποία δεν αποτολμά την εξόρυξη των κοιτασμάτων, κάτι που δεν επιθυμούν ούτε οι συνεργάτες των Ρώσων οι οποίοι είναι εφοπλιστές που έχουν ναυπηγήσει δεξαμενόπλοια μεταδοράς αερίου απο τον Περσικό κόλπο.

Το όραμα των ΗΠΑ για την ανατολική Μεσόγειο θέλει την εξομάλυνση των διαφορών μεταξύ των κρατών με παρανομαστή την ευμάρεια απο την εκμετάλευση των κοιτασμάτων.

Αν ο Λίβανος με την παραχώρηση των κοιτασμάτων ισχυροποίησει την καταρέουσα οικονομία του τότε θα μπορέσει να αντέξει τον  ιδιότυπο εμφύλιο της Χεζμπολά.

Ωστόσο για να μπορέσει η ανατολική Μεσόγειος να επιβιώσει θα πρέπει 

α. το Ιράν να αλλάξει καθεστώς 

β. να ξηλωθεί το φεουδαρχικό παραθρησκευτικό και εφοπλιστικό παρακράτος στην Ελλάδα 

γ. να αλλάξει το καθεστώς στο Κατάρ και 

δ. να ηττηθεί ο Πούτιν .

 Για να αλλάξει το καθεστώς στο Ιράν θα απαιτηθεί χτύπημα ακριβείας στις πηρυνικές εγκαταστάσεις του. Αυτό θα απαιτήσει την άδεια της Κίνας η οποία έχει εξαγοράσει το Ιραν και τα κοιτάσμα του με 400 δις δολάρια δάνειο.

Για να ξηλωθεί το φεουδαρχικό ρωσοκίνητο  καθεστώς στην Ελλάδα χρειάζεται ενα πρωθυπουργός απο την ελληνοαμερικανική ομογένεια.

Για να αλλάξει το καθεστώς στο Κατάρ θα απαιτηθεί εισβολη της Σαουδικής Αραβίας σε αυτό.

Για να νικηθεί ο Πούτιν πρέπει να συνεχιστεί η ροή βοήθεας προς την Ουκρανία.

Μόνο έτσι θα εξορύξουμε τα κοιτάσματα μας.

Ο μόνος σύμμαχος μας στην περιοχή είναι το ισραήλ .

Πολλοί λένε ότι το 2001 η Δύση διλεπραξε κολοσιαίο λάθος περιφρονώντας την Ρωσία του Πουτιν που εκλιπαρούσε για είσοδο σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ .

Ωστόσο το ίδιο λάθος διέπραξε κι ο Πούτιν το 2016 όταν το Ισραήλ φοβισμένο απο την φιλοιρανική στάση του Ομπάμα στράφηκε στον Πούτιν. Εκείνη την εποχή σχεδόν όλο το ισραηλινό υπουργικό σχήμα αποτελούνταν απο Εβραίους γεννηθεντες στην ΕΣΣΔ και με μητρική γλώσσα τα ρωσικά. 

Ήταν η τέλεια ευκαρία για τον Πούτιν να αποσπάσει το Ισραήλ απο τις ΗΠΑ.

Ωστόσο ο Πούτιν είναι μισοηλίθιος, βλέπετε τις αποτυχημένες εκτιμήσεις του στον πόλεμο με την Ουκρανια, και αντί να αποδεχθεί την προσοφορα συνεργασίας του Ισραήλ απαντησε ότι ναι μεν το Ισραήλ είναι καλοδεχούμενο στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας αλλά χωρίς τα ειδικά προνόμια που απολαμβάνει απο τις ΗΠΑ.

Έτσι το Ισραήλ σταμάτησε κάθε προσπάθεια διευρεύνησης συνεργασίας με την Ρωσία.

Αυτό ήταν και η καταστροφή της Ρωσίας.

Greek Spirit.

 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ GOOGLE.

Σχόλια