ΟΧΙ -ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ



 Greek Spirit

17 Απριλίου 2021

Αναμφισβήτητα ο κ.Δένδιας επέδειξε πυγμή στην διάσκεψη με τον Τσαβούσογλου. Σίγουρα η στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι επιτέλους προς την σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς ο δήθεν πατριωτικός χώρος στεγάζει πολλούς αποτυχημένους οι οποίοι λαϊκίζουν σε κάθε περίπτωση με στόχο το κοινό του χώρου το οποίο εύκολα παρασύρεται. 

Έτσι, η στάση του κ.Δένδια αποτέλεσε αφορμή για πολλούς επαγγελματίες λαϊκιστές να ισχυριστούν ότι στην ουσία έφερε τα διμερή προβλήματα ( όπως η υφαλοκρηπίδα, τα 6 -10 μίλια αλλά και η μουσουλμανική μειονότητα ) όχι απλά στην επιφάνεια αλλά τα ΄΄διεθνοποίησε΄΄ με αποτέλεσμα να τεθούν πλέον σε διεθνή διαιτησία με άγνωστη έκβαση.Μαλακίες....

Οταν οι υπουργοί μας είναι παθητικοί τότε είναι προδότες , οταν πάλι είναι τολμηροί και πάλι προδότες χαρακτηρίζονται. Μαλακίες στο τετράγωνο.

Τι να σχολιάσω και τι να αναλύσω. Ο Δένδιας καλά έκανε και μπράβο του, εξάλλου και στο λιβυκό πρόβλημα έχει επιδείξει  εργατικότητα και σθένος.


Αλλά το πρόβλημα είναι αλλού.

Πως είναι δυνατόν το πολιτκό προσωπικό που παρέδωσε την Ελλάδα στα γερμανικά μνημόνια ξαφνικά να εμφανίζεται με πατριωτικό μανδύα;

Πως είναι δυνατόν οι πολιτικοί που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της εξαφάνισης ξαφνικά να αποφασίζουν να κάνουν αυτό που πρέπει 'η 'εστω να παίρνουν κατεύθυνση προς τον σωστό δρόμο,ετσι ξαφνικά , σαν τους τσίμπησε κάποια πατριωτική μύγα.

Αλλά και ο Τσαβούσογλου ,πως δέχτηκε τόσα διπλωματικά γκολ εντός έδρας και σε ζωντανή μετάδοση κατά τις κοινές δηλώσεις με τον  Έλληνα ΥΠΕΞ ;

Μας κοροιδέυουν ;

Όχι ακριβώς.

Πόλεμος θα γίνει.

Είτε πόλεμος Ρωσίας ΝΑΤΟ, είτε Τουρκίας Ελλάδας, είτε ΗΠΑ Κίνας, είτε όλα μαζί.

Ο λόγος είναι το παγκόσμιο χρέος.

Τα χρέη των κρατών, τα χρέη των ιδιωτών, οι φούσκες του χρηματιστηρίου, οι φόυσκες των ακινήτων, τα λεφτά που φαίνονται στους φωτεινούς πίνακες των χρηματιστηρίων αλλά δεν υπάρχουν πουθενά.

Ο Γ.Παγκόσμιος πόλεμος άρχισε το 1972 όταν ο πρόεδρος Νίξον επισκέφθηκε την Κίνα για να προσφέρει τεχνογνωσία και χρήμα .

Οι ΗΠΑ από το 1967 πολεμούσαν την Κίνα στο Βιετνάμ .Τα έξοδα ήταν τερατώδη.Ο Νίξον χρειάζονταν επειγόντως δις δολαρίων για χρηματοδοτεί τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Έτσι κατήργησε τον κανόνα του χρυσού ο οποίος προέβλεπε ότι τα κράτη τυπώνουν χρήμα το οποίο αντικατοπτρίζει την ποσότητα του χρυσού που διαθέτουν .Ο Νίξον κατήργησε επίσης  τους κανόνες που αφορούσαν στην χορήγηση δανείων των τραπεζών προς ιδιώτες και επενδυτές.Οι κανόνες αυτοί προέβλεπαν ότι απο τα 100 δολάρια ενεργητικό των τραπεζών μόνο το 80% μπορούσε να δοθεί ως δάνειο ή για την αγορά περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων ή ομολόγων, και ότι το 20% παρέμενε στο θησαυροφυλάκιο .

Ο Νίξον τα κατήργησε όλα αυτα και οι ΗΠΑ άρχισαν να τυπώνουν δολάριο όχι σε σχέση με τον χρυσό που διέθεταν αλλά σε σχέση με τα ποσά σε δολάρια που χρησιμοποιούσαν τα κράτη για την αποπληρωμή των συμβολαίων αγορά πετρελαίου. 

Οι  δε τράπεζες όχι μόνο έδωσαν όλο το ενεργητικό τους σε δάνεια αλλά ήταν ελεύθερες να εγγράφουν στους ετήσιους ισολογισμούς τους τα προσδοκώμενα κέρδη απο την αποπληρωμή των δανείων, σε βάθος ετών, ως κέρδη τωρινά,μέθοδος που ονομάζεται και ΄΄μόχλευση΄΄ -leverage

Ό`λα αυτά για να μπορέσει ο Νίξον να πολεμήσει την Κίνα στο Βιετνάμ.

Το 1974 οι ΗΠΑ έχασαν τον πόλεμο .

Το 2008 οι ΗΠΑ συνέπεια της οικονομικής πολιτικής του Νίξον είδαν την LEHMAN BROTHERS να εγκαινιάζει μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση που σοβεί εως σήμερα.

Η Κίνα νίκησε.

Το χρέος του δυτικού κόσμου είναι τεράστιο και μόνο με πόλεμο θα μπορέσει να σβηστεί.

Ακριβώς όπως και στον Β ΠΠ αλλά και στον Α ΠΠ.

Το περίφημο διεθνές κεφάλαιο βρίσκεται πίσω απο την κρίση σε Ουκρανία Ρωσία-ΝΑΤΟ αλλά  και πίσω απο την ένταση Κίνας -ΗΠΑ

Όχι, οι εγχώριοι πολιτικοί δεν έγιναν ξαφνικά πατριώτες, ούτε είδαν κάποια πατριωτική καιόμενη βάτο αλλά απλά εκτελούν εντολές για την κλιμάκωση που θα οδηγήσει είτε σε σοβαρές περιφερειακές συγκρούσεις είτε σε ολοκληρωτικό πόλεμο με αρχικό μέτωπο που θα ξεκινάει απο την Ουκρανία και θα καταλήγει στην Κύπρο  και το οποίο θα επεκταθεί στην Μ.Ανατολή και Ιράν αλλά και Ειρηνικό Ωκεανό.

Ακόμη και Πούτιν είναι στο κόλπο, ο Σόρος πάει κι έρχεται στην Ρωσία.

Όχι λοιπόν, οι δεσμοφύλακες μας δεν έγιναν ξαφνικά πατριώτες, απλά άλλαξε η συνταγή της καταστροφής μας.

Ο πόλεμος έρχεται  κι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε είναι η ομοψυχία.




Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Πράγματι, πόλεμος θα γίνει και θα είναι και παγκόσμιος, οι λόγοι πολλοί, αλλά ο κυριότερος έχουμε φτάσει στα 8 δις ζώα σε αυτόν τον πλανήτη, όπου κάθε 12 χρόνια αυξανόμαστε κατά ένα ακόμα δις και επιπλέον καταναλώνουμε πολύ.
Σε αυτόν το πόλεμο θα ξεκινήσουν όλα συμφωνημένα, αλλά πάντα όταν εμπλέκονται άνθρωποι χαλάνε οι συμφωνίες.
Υπάρχει ο Δυτικός κόσμος που συνασπίζει τη λευκή φυλή Η.Π.Α, Ευρώπη, Ρωσία, υπάρχει η Ινδία που δεν μπορεί ακόμα να παίξει τον ρόλο της αυτοκρατορίας που τον έπαιξε κάποια στιγμή στο παρελθόν, όπου θα συνασπιστεί με τη λευκή φυλή, έτσι ώστε να κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο για να εκπληρώσει και αυτή την επιθυμία της ως αυτοκράτειρα.
Η Κίνα ο καινούργιος παγκόσμιος παίκτης που συνασπίζει την κίτρινη φυλή, όπου μέχρι στιγμής παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της και η Αφρικανική ήπειρος με τη μαύρη φυλή που είναι Ο.Φ.Α, δηλαδή όπου φυσάει ο άνεμος, μιας και δεν έχει καμιά άλλη προϋπόθεση αυτήν τη στιγμή, παρά την αυξανόμενη πληθυσμιακή της παγκόσμια υπεροχή.
Τα πράγματα θα εξελίσσονται σαν το βιβλίο του Όργουελ 1984, κάτι που το ζούμε ήδη σήμερα, αλλά στο τέλος γιατί πάντα υπάρχει τέλος, αυτός που θα «γελάει» θα είναι η Φύση-Δημιουργός, γιατί τα ανθρωπάκια παραξέφυγαν και νομίζουν ότι είναι θεοί!

https://plirophoria.blogspot.com/2021/04/blog-post.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους!
Ο χρήστης Γρηγόρης Τσελεπής είπε…
Ωραία και κατανοητή ανάλυση αλλά πως νίκησε η Κίνα; Δουλεύουν οι Κινέζοι και η ΗΠΑ δε πληρώνει αλλά θα κάνει πόλεμο, όπως η Γερμανία στο β Παγκοσμιο που δεν ήθελε να πληρώσει τα δάνεια που την στήριξαν.
Ο χρήστης SCRIPTA MANENT είπε…


http://scripta---manent.blogspot.com/2021/04/blog-post_55.html?m=1
Ο χρήστης Dojo Westend είπε…
Σαν απώτερο σενάριο βεβαίως έτσι είναι. Αν το διαβάσουμε λίγο ποιο βραχυπρόθεσμα υπάρχουν πολλά σημάδια που καταδεικνύουν μια αλλαγή στην γεωστραγική σημασία της Ελλάδος, εξ ου και οι εξοπλισμοί, οι παρελασεις με συμμετοχή άλλων χωρών, το ξεμπρόστιασμα του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Πελώνη, η στάση Μακρόν, οι δηλώσεις Φλώρου και τέλος ο ΥΠΕΞ. Προφανώς η Αμερική αποφάσισε να κάνει μια στροφή, ίσως πλέον το Ανατολικό σύνορο της Δύσης να είναι η Ελλάς. Αν αφήσουμε τη φαντασία μας λίγο ποιό ελεύθερη, ίσως να υπάρχει και συμφωνία Ρωσίας, ΗΠΑ, για ένα νέο μοίρασμα. Αν χαλαρωσω κι άλλο τη φαντασία ίσως ο Ερντογάν να παίζει σ ένα παιγνίδι διάλυσης της χώρας του με αντάλαγμα την επιβίωσή του. Γιατί προχθές με τον Δένδια είναι σα να τον αναβάθμισε σε μελλοντικό αρχηγό της Ελλάδος, ίσως σαν πρωθυπουργό Οικουμενικής για αρχή. Ευχαριστώ για τον χώρο και το χρόνο σας.
Ο χρήστης ΙNFO είπε…
Σε καμια περιπτωση πολεμος δεν θα γινει με την αναγραφομενη εννοια που συμφερει μπαχτατζηδες δανειων.ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ και οποια χωρα θελει να αγοραζονται τα ομολογα της θα συνταχθει με Γερμανια.ΑΛΛΙΩΣ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ τα ομολογα.
Εθνικα παμε γαι ΠΡΕΣΠΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ σκατζα βαρδια με Συριζα οπως ηδη εχετε αναφερει ,τωρα αληθεια τι...αλλαξε ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολεμος σε καμια περιπτωση δεν θα γινει τουλαχιστον με την εννοια που αναφερετε.ΠΑΜΕ για ΜΑΡΚΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ και οποια χωρα θελει να αγοραζονται τα ομολογα της θα συνταχθει με Γερμανια.
Η πορεια είναι ΦΛΑΤ ΕΥΡΩ (φυσικη μορφη) > ψηφιακο ευρω (καμια σχεση με ηλεκτρονικες πληρωμες καρτας κλπ)> ψηφιακο νομισμα (πιθανον κάθε τραπεζας με καταθετες επενδυτες ).Σκοπος να πεσουν τα επιτοκια δανεισμου αρνητικα και να ισοσκελισθει το χρεος.
Διαφορετικα ισλαμοποιηση του ΝΟΤΟΥ μεσω ΚΑΤΑΡ με ευρω.
Σκατζα βαρδια εγινε για ΠΡΕΣΠΕΣ ΑΙΑΓΙΟΥ με τον Συριζα εσεις το γραφατε τωρα τι αλλαξε ;
Ο Δενδιας πολυ κακως πηγε στην Τουρκια,απαραδεκτος.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Το θέμα του χρέους δεν αφορά τους μπαταχτσηδες φυσικά πρόσωπα αλλά το χρέος των τραπεζών, επενδυτών, κρατών , χρέος που σχεδόν επιβλήθηκε με την μόχλευση για να αυξηθούν τεχνητά οι ισολογισμοί .Το χρέος δεν αφορά την Σούλα και τον Μάκη και τον Μπάμπη που δεν πληρώνουν αλλά εχει σχέση με την κατάργηση του κανόνα του χρυσού.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παναγιωτης Λιολιος :Χριστος Ανεστη,Αληθως Απο τοτε ΚΑΙΡΟΣ ,ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ,ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΜΑΣ;;;

Υπαρχει μια εκρεμοτητα,σε ολα,ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Που αν, δεν γινουν,ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙ τιποτα,οπως επισης ,υπαρχει και η εκρεμοτητα ,την ΝΟΤΙΑΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ,ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ,μεταξυ της Μεσογειου και ορμουζ

Κατι σαν της "Διωρυγα" Της Κωνσταντινουπολης


Ειναι και πολλα ,αλλα ,σημαντικα,

Θυμασε το σχεδιο BULGR ALVIA;;;

ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΡΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ,ΠΡΟΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ,τα σκοπια. Ισως γινουν αιτια ,αναφλεξης


ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ,και ευθυνετε Η Γερμανια στα περισοτερα

Γιατι ,παρεθετει την τουρκια ,ως ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ ,ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣΟΠΛΟΟΙΑ

Αλλα την πατησαν και ασχημα ,με τους Καπεταναιους μας

Κατσε μην δεις ,τιποτα διυπηρωτικους πυραυλους απο ρωσικα υποβρυχια ,να ισοπεδωνουν την Λιβυη Του Ερντογαν ,επισης και οσα κανει στην Συρια


Συσωρευση Ισχυος ,η Ρωσια ,σε οτι εγινε με Την Ουκρανια ως τωρα ,ηταν προσυμφωνημενο


Απο εδω και περα ,ομως;;;

Δοκιμασε το Νεο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΣΥΝΧΡΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ,FIELD

ΟΜΩΣ ΖΟΥΜΕ ,ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ,ΤΟΥ "ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ"


Υπαρχει μεγαλη ,δραστηριοτητα ,Στην ΜΕΓΑΛΗΝ ΚΑΙ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ


Αυτο καθοριζει πολλα,οπως και η συνοδος ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ" ΑΛΛΑΓΗ


ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΕΤΕ ,Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ,ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ


ΨΕΥΔΟΓΙΑΤΡΩΝ ,ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ,ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ ΣΤΑ ΑΝΔΡΑ ,ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ -ΔΙΚΑΣΤΕΣ -ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ Media



Τα ονομαζωμενα εις τα Ιερας Γραφας μας ,ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ,Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ















Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΉ ΈΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2020/03/blog-post_29.html
Eγραψα για ΜΑΡΚΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ και γραφετε για πολεμο,όταν με αρθρο σας λετε αλλα όχι πολεμο.