ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΔΥΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ , ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ


Παιχνίδια πολέμου Πούτιν πάνω από την Ευρώπη> Συναγερμός στο ΝΑΤΟ

Έξι ομάδες ρωσικών αεροσκαφών αναχαιτίστηκαν μέσα σε διάστημα έξι ωρών

Μία ασυνήθιστα έντονη κίνηση ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών σημειώθηκε τη Δευτέρα πάνω από το βόρειο Ατλαντικό αλλά και στη νότιοανατολική Ευρώπη με αποτέλεσμα μαχητικά του ΝΑΤΟ να επιστρατευθούν τουλάχιστον δέκα φορές για να προβούν σε αναχαιτίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αεροσκάφη έστειλαν το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία προκειμένου να προστατευθεί ο εναέριος χώρος της Συμμαχίας.

Πιο συγκεκριμένα, έξι ομάδες ρωσικών αεροσκαφών αναχαιτίστηκαν μέσα σε διάστημα έξι ωρών, με το ΝΑΤΟ να προειδοποιεί ότι τα ελεγχόμενα από το Κρεμλίνο αεροσκάφη πετούν κάτω από τα στρατιωτικά ραντάρ και ενέχεται κίνδυνος για τα πολιτικά αεροσκάφη.

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι τα ρωσικά αεροπλάνα περιλάμβαναν βομβαρδιστικά Tu-95 Bear που εντοπίστηκαν από ραντάρ στα ανοικτά της Νορβηγίας τη Δευτέρα. Τα δύο αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από Νορβηγικά F-16 αλλά συνέχισαν να πετούν νότια, πάνω από το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, ωθώντας και τις δύο χώρες να σηκώσουν αεροσκάφη.

Η αεροπορία της Νορβηγίας επέστρεψε αργότερα ξανά σε δράση για να αναχαιτίσει δύο ρώσικα βομβαρδιστικά Tu-160 Blackjack πάνω από διεθνή ύδατα. Πιο νότια, ρωσικά αεροπλάνα εμφανίστηκαν σε ραντάρ του ΝΑΤΟ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ωθώντας τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία να προβούν σε εκ νέου αναχαιτίσεις.

Την ίδια στιγμή και ιταλικά μαχητικά αναπτύχθηκαν, αναχαιτίζοντας ένα ρωσικό Il-38.

Το Il-38 συνοδεύονταν από μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα καθώς πετούσε μέσα και έξω από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, δήλωσε το ΝΑΤΟ.

Οι επιχειρήσεις αναχαίτισης οργανώθηκαν από κέντρα ελέγχου στη Γερμανία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον στρατηγό του ΝΑΤΟ Andrew Hansen.

Ο Hansen προειδοποίησε τη Μόσχα ότι οι επιχειρήσεις δείχνουν την ετοιμότητα και την ικανότητα της συμμαχίας να προστατεύει τους Συμμαχικούς ουρανούς 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι το «ασυνήθιστο επίπεδο αεροπορικής δραστηριότητας» αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για πολιτικά αεροπλάνα, επειδή οι Ρώσοι πιλότοι συχνά δεν απαντούν στις εκκλήσεις.

«Τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη συχνά δεν διαβιβάζουν έναν κωδικό αναμεταδότη που δηλώνει τη θέση και το ύψος τους, δεν υποβάλλουν σχέδιο πτήσης ή δεν επικοινωνούν με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας», δήλωσε το ΝΑΤΟ. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι κανένα ρωσικό αεροσκάφος δεν εισήλθε ποτέ στον εναέριο χώρο οποιουδήποτε έθνους του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ https://kourdistoportocali.com/news-desk/paichnidia-polemoy-poytin-pano-apo-tin-eyropi-gt-synagermos-sto-nato/


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΝΑΤΟ-πρακτοράκια της δεκάρας και επιτήδειοι αναμεταδότες και προπαγανδιστές του πολέμου είστε εκεί στο ιστολόγιό σας, που μας παριστάνετε και την, δήθεν, πατριωτική φωνή. Δεν αξίζετε ροχάλες διότι η ιστορία και τα τρέχοντα γεγονότα θα σας καθαρίσουν τις τσίμπλες από τα μάτια, όταν θα είναι αργά για να δείτε την αλήθεια.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Κύριε μου, οι απόψεις σε αυτό το άρθρο είναι εμπεριστατωμένες απο τους αναλυτές μας για την Ευρασία. Σε κάθε περίπτωση και οι 23 συνεργάτες μας του τομέα αυτού, αισθάνονται αδικημένοι απο τους τρόπους σας. Ήδη έχω συγκαλέσει meeting και των 34 αναλυτών μας για να αξιολογήσουμε τις προτάσεις σας .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το Ξανθό γένος εν δράσει , τελικά ποιο ειναι το ξανθό γένος που θα μας σώσει , οι Ρώσοι Ρως ή ενας ευρωπαϊκός στρατός , μαλλον οι Ρως
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα ειδες που πηγαν και εβαλαν την παλιοχωρα τους αυτοι οι ρωσοι;
Ο χρήστης Iraklis είπε…
1ππ:οι εβραιοι τραπεζιτες καταχρεωνουν τις κυνερνησεις της ευρωπης και γλιτωνουν τις τραπεζες τους απο το κραχ
2ππ:οι εβραιοι τραπεζιτες καταχρεωνουν τις κυνερνησεις και λαους του κοσμου και γλιτωνουν το δευτερο κραχ
3ππ:οι εβραιοι τραπεζιτες ...κλπ