ΕΛΛΑΔΑ ..ΚΑΠΟΥΤ



 

 Greek Spirit

19 Ιανουαρίου 2021 

Από τις 20 Ιανουαρίου η Αμερική θα μπει σε ενα εμφυλιοπολεμικό καθεστώς το οποίο θα της αφαιρέσει την όποια πρωτοκαθεδρία στον κόσμο.

Ο Μπάιντεν θα αναλάβει την εξουσία υπό συνθήκες πραξικοπήματος με δεκάδες χιλιάδες στρατιωτες να τον φυλάνε.

Είναι σίγουρο ότι τα 74 εκατομμύρια ψηφοφόρων του Τραμπ μαζί με άλλα τόσα μέλη οικογενειών τους ότι θα προβούν αργά ή γρήγορα σε απονενοημένα διαβήματα με την βοήθεια των όπλων.

Στο σκηνικό αυτό ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να στηρίξει το αμερικανικό χρηματιστήριο αλλά μόνο για λίγο εφόσον η Federal Bank  δεν μπορεί να τυπώνει χαρτοπόλεμο για πάντα.

Έτσι μένει η Κίνα ως ο νέος πλανητάρχης.

Η Κίνα εκτός απο τον αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης διαθέτει και τα μεγαλύτερα αποθέματα κεφαλαίων στον κόσμο.

Έτσι μπορεί να επεμβαίνει και να ανεβάζει ή να ρίχνει χρηματιστηριακούς δείκτες παγκοσμίως.

Δυστυχώς  το όραμα της Γερμανίας για την αναβίωση του Γ Ράιχ γίνεται πραγματικότητα.

Η Γερμανία απο τα  τέλη της δεκαετίας του 2010 έχει συμμαχήσει με την Κίνα σε οικονομικό επίπεδο.

Οι σχέσεις Γερμανίας Κίνας πέρασαν από τρία στάδια.Το πρώτο ήταν οι μαζικές επενδύσεις των Γερμανών στη Κίνα.Το δεύτερο ήταν η απορρόφηση της γερμανικής τεχνογνωσίας απο τους Κινέζους και τις απειλές αυτών προς τους Γερμανούς για εκδίωξη τους απο την Κίνα. Το τρίτο στάδιο το ζούμε σήμερα και είναι η επανασύσταση των γερμανοκινεζικών σχέσεων με την Γερμανία να αποδέχεται την Κίνα ως ισότιμο εταίρο.

Από τις 20 Ιανουαρίου 2021 και μετά η Γερμανία θα αναλάβει να γεμίσει το κενό εξουσίας που αφήνουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη και η Κίνα το κενό στην Μ.Ανατολή.

Αμφότεροι έχουν τον κοινό παρανομαστή , την Τουρκία.

Την Τουρκία χρηματοδοτούν τόσο οι Κινέζοι όσο και οι Γερμανοί , με επενδύσεις και στηριξη του τραπεζικού τομέα της.

Ο λόγος που η τουρκική οικονομία δεν καταρρέει παρόλο που όλο βρίσκεται στα πρόθυρα  είναι η στήριξη απο Γερμανία, Κατάρ και Κίνα.

Η Γερμανία οραματίζεται μια ενιαία περιοχή επιρροής στην Ευρασία η οποία θα απλώνεται απο τη Ιβηρική και θα εκτείνεται στον Καύκασο και μέχρι την Μογγολία αλλά  με την βοήθεια της Τουρκίας και Κίνας. Η Κίνα οραματίζεται την συγκυριαρχία στην ίδια περιοχή, κάτι που έχει ήδη πετύχει με τον νέο δρόμο του μεταξιού και τις εξαγορές μέσω δανείων τύπου ΔΝΤ των κεντρικών υπανάπτυκτων ασιατικών χωρών πρώην μέλη της ΕΣΣΔ.

Η Τουρκία αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα αυτής της περιοχής τόσο πολιτισμικά όσο και γεωγραφικά και στρατιωτικά.

Στην νέα εποχή κατάρρευσης των ΗΠΑ και της κυριαρχίας Γερμανίας Κίνας και Τουρκίας στην Ευρασία ακόμα και η Ρωσία δεν θα παίζει σημαντικό ρόλο και θα απομονωθεί απο τον Καύκασο και θα δώσει μάχη για την Μαύρη θάλασσα.

Και μπορεί σήμερα η Γερμανία να τροφοδοτείται με αέριο απο τη Ρωσία με αγωγούς όπως ο ΝORD STREAM , τα σχέδια της ωστόσο προβλέπουν τη τροφοδοσία από το Κατάρ και τα ελλαδικά και κυπριακά κοιτάσματα.

Με άλλα λόγια, η Γερμανία θα προωθήσει την παροχή αερίου απο το Κατάρ όχι όμως απο θαλάσσης όπως γίνεται μέχρι σήμερα αλλά με αγωγούς οι οποίοι θα ξεκινάνε απο το Κατάρ ,θα διασχίζουν την Συρία και θα καταλήγουν στη Μεσόγειο είτε στα Ισραηλινά παράλια είτε στα συριακά.Από εκεί νέοι αγωγοί θα ξεκινάνε με υποθαλάσσια διαδρομή προς την Τουρκία αλλά στο φορτίο τους θα προστίθεται και το αέριο της Κύπρου και Ελλάδας . Οι αγωγοί η ο αγωγός αυτός θα βγαίνει στην νότια Μικρασιατική ατή και με χερσαία διαδρομή θα ενώνεται με τον ΤΑΡ ο οποίος ήδη λειτουργεί με αέριο απο το Αζερμπαϊτζάν.Κατόπιν και μέσω του ΤΑΡ το αέριο θα μεταφέρεται στην Ευρώπη.

Έτσι η Γερμανία σχεδιάζει να απεξαρτηθεί απο τη Ρωσία.

Η Κίνα με τη σειρά της θέλει να εξασφαλίσει την ομαλή παροχή αερίου απο το Κατάρ έστω με τάνκερ και να εξομαλύνει την κατάσταση στην Μ.Ανατολή κάτι που απέτυχε η Ρωσία με την ημιτελή ανάμειξη της στη Συρία. Η Κίνα θα βάλει το Ιράν που διαθέτει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου, το Κατάρ και την Τουρκία να αναμορφώσουν τον χάρτη συμμαχιών στη Μ.Ανατολή με στόχο την ειρήνευση και την απρόσκοπτη τροφοδοσία.

Γιαυτό και οι Δημοκρατικοί Ομπάμα και Μπάιντεν είναι πάντα έτοιμοι να στηθούν στα τέσσερα ενώπιον του Ιράν διότι το Ιράν και η Κίνα χρηματοδοτούν τους Δημοκρατικούς υποψήφιους .

Στο νέο αυτό περιβάλλον η Ελλάδα είναι ..καπούτ.

Ανύπαρκτη.

Η μόνη ελπίδα μας είναι να εκνευριστεί ο Πούτιν όταν κι έαν καταλάβει ότι τα Σινο-γερμανικά σχέδια για την κατάληψη της Ευρασίας με την βοήθεια της Τουρκίας θα περιορίσουν τη Ρωσία και θα της απαγορεύσουν  την κυριαρχία στο παραδοσιακό χώρο επιρροής της που δεν είναι άλλος απο την ίδια την Ευρασία.


Σχόλια