Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ COVID ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ GREAT RESET






 Greek Spirit

22  Nοεμβρίου 2020

Όλοι πλέον , ακόμα και οι πιο αφελείς, έχουν πεισθεί ότι η επιδημία του COVID 19,οδηγεί σε μια νέα τάξη πραγμάτων.

Η επόμενη μέρα δεν θα είναι η ίδια, ή τουλάχιστον έτσι σχεδιάζουν οι εφευρέτες της επιδημίας και του κορονοιού.

Ο ιός υπάρχει και μολύνει ανθρώπους, μερικοί εκ τω των οποίων πεθαίνουν με βαριά συμπτώματα.

Όπως έχει γράψει το hellenic sunrise 2, η επιδημία είναι δημιούργημα των Γερμανών και Κινέζων.

Οι δε Γερμανοί με την επιδημία αυτή θέλουν να καλύψουν τα ελλείμματα της DEUTCHE BANK και οι με Κινέζοι θέλουν να καταστρεψουν τις δυτικές οικονομίες και φυσικά αυτή των ΗΠΑ.

Έτσι κι αλλιώς, η Κίνα εδώ και κάποιο διάστημα έχει αρχίσει να ρίχνει βάρος στην εσωτερική κατανάλωση εφόσον οι εξαγωγές της σε όλο τον κόσμο μειώνονται τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης στην Δύση όσο και λόγω της ανόδου του κόστους εργασίας μέσα στην Κίνα λόγω αύξησης των κινεζικών μισθών, κάτι που ακριβαίνει σε κάποιο επίπεδο τα κινεζικά προϊόντα.

'Ετσι η Κίνα μπορεί να θέλει να γονατίσει τις δυτικές οικονομίες και κυρίως την αμερικάνικη για α μπορεί να πραγματοποιήσει δύο κύριους στόχους .Ο ένας είναι η κατάκτηση όλων των κοιτασμάτων στην νότια σινική θάλασσα τα οποία περιλαμβάνουν αυτά του Βιετνάμ και ακόμα και των Φιλιππίνων.

Οι Γερμανοί απευθύνθηκαν στην Κίνα ως ικέτες μετά από μια κρίση στις σχέσεις τους , κρίση κατά την οποία οι Κινέζοι απείλησαν να πετάξουν έξω απο την Κίνα τους Γερμανούς κρατώντας ωστόσο όλη την βιομηχανική υποδομή αυτών .

Το hellenic sunrise 2 σας έχει γράψει ότι κατά τον ΒΠΠ η Γερμανία εισέβαλε στην Ρωσία ή ΕΣΣΔ, όχι διότι προσέβλεπε στους ρωσικούς φυσικούς πόρους, εάν ήθελε κάτι τετοιο ο Χίτλερ θα επέμενε στην επιθετική κατεύθυνση προς Μπακού- Αζερμπαϊτζάν για να πάρει τα πετρέλαια του, αλλά για να φθάσει στην Κίνα την οποία οι Γερμανοί τρέμανε ως την μόνη δύναμη η οποία θα προέβαλε αντίσταση στα σχέδια τους για παγκοσμιοποίηση μέ την δύναμη των όπλων.

Γιαυτό και οι Γερμανοί συμμάχησαν με τους Ιάπωνες οι οποίοι το 1940 είχαν ήδη καταλάβει την μισή Κίνα και σχεδόν όλη την Ινδοκίνα.

Στον σημερινό ΓΠΠ οικονομικό πόλεμο, οι Γερμανοί άλλαξαν τις τακτικές τους σε δύο επίπεδα.Το πρώτο αφορά στα όπλα τους τα οποία είναι πλέον οικονομικά και το δεύτερο αφορά στις συμμαχίες τους που είναι πλέον συμμαχίες με τα με τα μεγαλύτερα φόβητρα τους, με άλλα λόγια με τους Κινέζους.

Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι η Κίνα στην οποία πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία για το 2021 θα παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξης του 1 με 2 % ενώ όλες οι δυτικές οικονομίες θα παροσιάσουν πτώση μέχρι και 5%.

Να μην ξεχνάμε ότι στην Κίνα του 1,5 δις ανθρώπων δεν υπάρχει πλέον κανένα κρούσμα κορονοιού, κάτι το οποίο δεν στέκει λογικά και αποδεικνύει ότι οι κινεζοι είναι οι εφευρέτες του ιού και οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να τον ελέγχουν κατά βούληση.

Ωστόσο, κι ενώ το Hellenic surise 2 παρουσιάζει μια θεωρία σχετικά με το περίφημο GREAT RESET , δηλαδή την καταστροφή της δυτικής οικονομίας με τεχνητό τρόπο με στόχο την διαγραφή των χρεών όχι των απλών ανθρώπων αλλά των τραπεζών όπως η DEUTCHE BANK, είναι ανοιχτό στην προοπτική να υπάρχουν κι άλλα διευθυντήρια πίσω απο την Κίνα και Γερμανία .

Το GREAT RESET, είναι μια θεωρία η οποία πρεσβεύει την ολική καταστροφή τω οικονομιών του δυτικού κόσμου με αφορμή ένα εξωγενή και απρόβλεπτο παράγοντα όπως ο covid 19  και η επανεκκίνηση  με διαγραμμένα τα χρέη και τα ελλείμματα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με την αποδοχή όλων η οποία θα υπερβαίνει τους συμβατικούς κανόνες διευθέτησης χρεών λόγω ανωτέρας βίας.

Με το GREAT RESET οι τράπεζες , οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα εξουδετερώσουν και τα ψηφιακά νομίσματα όπως το bit coin και τα δεκάδες άλλα τα οποία στο σημερινό περιβάλλον της χρεοκοπίας των συμβατικών τραπεζών και κεντρικών τραπεζών το συμβατικό χρήμα τυπώνεται κρυφά με το κιλό για να αναβάλει για λίγο ακόμα την κατάρρευση των συμβατικών θεσμών ελέγχου και διάθεσης χρήματος.


Όμως δεν σταματάει εδώ. Στην νέα εποχή οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα ελέγχουν τόσο το χρημα αλλά και την παραγωγική διαδικασία με τρόπο πιο σκληρό κι από τα κομμουνιστικά καθεστώτα κι όλα αυτά με το πρόσχημα της διαφύλαξης των φυσικών πόρων.

Στο ολοκληρωτικό παγκόσμιο καθεστώς της μετά covid 19 εποχής, το παγκόσμιο χωριό θα πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους και καθολικούς κανόνες σχετικά με την κατανάλωση αγαθών, τροφίμων και καυσίμων με την εγκαθίδρυση ενος παγκόσμιου κράτους το οποίο θα ελέγχει τους υπηκόους του με ηλεκτρονικά μέσα .

Το hellenic sunrise 2 επιμένει ότι πίσω απ όλα αυτά βρίσκονται πρωτίστως οι Γερμανοί διότι αυτοί είχαν αυτούς τους στόχους απο τον ΒΠΠ, την παγκόσμια κυριαρχία με την βοήθεια συμμάχων, όπως η Ιαπωνία το 1940, και την Γερμανία ως πλανητάρχη.

Εκτός απο την συμμαχία με την Ιαπωνία το 1940 η Γερμανία είχε συνάψει συμμαχίες και με χώρες της νότιας Αμερικής στην οποία και κατέφυγαν οι ναζί οι οποίοι δεν προσλήφθηκαν απο τους Αμερικάνους μετά τον πόλεμο ως επιστημονικό δυναμικό.Εξάλλου κι οι ίδιοι οι  λευκοί Αμερικάνοι στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι γερμανικής καταγωγής .

Ποια είναι η θέση της Τουρκίας και της Ελλάδας σε αυτά τα σχέδια των γερμανοκινέζων ;

Η Ελλάδα και Κύπρος διαθέτουn κοιτάσματα τα οποία είναι εφάμιλλα αυτών του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.

Η Τουρκία αποτελεί ΄σύμμαχο της Γερμανίας τόσο στον Α ΠΠ όσο και στον ΒΠΠ αλλά και στον σημερινό Γ  οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο.

Η Γερμανία αλλά και η Κίνα για να ελέγξουν τον πλανήτη θα πρέπει να ελέγξουν και τα ενεργειακά κοιτάσματα .

Στην περίπτωση της Ελλάδας και Κύπρου τα νέα δεν είναι καλά.

Ο έλεγχος των ενεργειακών κοιτασμάτων θα επιτευχθεί με το πρόσχημα της διευθέτησης των χρόνιων διενέξεων μεταξύ κρατών. 

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπαχ που αποτελεί Αρμενικό θύλακα μέσα στο Αζερμπαϊτζάν .

Απο το 1994 οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ με την βοήθεια της μητροπολιτικής Αρμενίας είχαν καταλάβει όμορες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν .Οι Αζέροι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν αυτές τις περιοχές και κατέφυγαν ως πρόσφυγες στο Μπακού όπου ζούσαν σε παραγκούπολεις .

Το Αζερμπαϊτζάν το 1994 ήταν φτωχό και η Τουρκία το ίδιο.Οι Αρμένιοι ως όμόδοξοι με τους Ρώσους εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός της πανίσχυρης ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Αρμενία με πλήρη μεραρχία και τον πόλεμος της Ρωσίας στην Τσετσενία όπου η Ρωσία επέδειξε την θέληση για κυριαρχία ανεξαρτήτως της κακής οικονομικής κατάστασης της που επακολούθησε της πτώσης της ΕΣΣΔ ΤΟ 1990.

Ωστόσο, το Αζερμπαϊτζάν στα επόμενα χρόνια έγινε εξαγωγέας πετρελαίου κι αερίου και τα κοιτάσματα του στην Κασπία θάλασσα γοήτευσαν τους Γερμανούς οι οποίοι θέλησαν να φτιάξουν τον αγωγό ΤΑΡ ο οποίος θα έφερνε το Αζέρικο αέριο στη Ευρώπη μέσω Γεωργίας Τουρκίας Ελλάδας, Βόρειας Ηπείρου κι Ιταλίας. Το Hellenic Sunrise εδω και χρόνια γράφει για του κινδύνους κι αστάθεια που θα φέρει ο αγωγός αυτός στην Βόρεια Ήπειρο.

Η νέα οικονομική κι ενεργειακή προοπτική του Αζερμπαϊτζάν συγκίνησε και την Τουρκία η οποία θυμήθηκε το Τουρανικό όραμα της , η αλλιώς τον Παντουρκισμό 

Ωστόσο το προσφυγικό πρόβλημα στο Αζερμπαϊτζάν ήταν άλυτο εφόσον οι Αρμένιοι του Nαγκόρνο Καραμπάχ κατείχαν ακόμα επαρχίες που μέχρι το 1994 ανήκαν στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι Αζέροι ζήτησαν την βοήθεια της Ρωσίας και της Τουρκίας για την επίλυση του προβλήματος ενω΄ταυτόχρονα προετοιμάζονταν για πόλεμο.

Δε ήταν τόσο τα πετροδολάρια που βοήθησαν το Αζερμπαϊτζάν νε εξοπλιστεί και να κερδίσει τον πόλεμο όσο η θέληση για νίκη.

Πριν τον πόλεμο οι Αρμένιοι δέχτηκαν πολλές προτάσεις οι οποίες ήθελαν την επιστροφή των Αζέρων προσφύγων στις περιοχές που είχαν καταλάβει οι Αρμένιοι οι οποίες ωστόσο θα παρέμεναν σε αρμενικό έλεγχο υπο διεθνή διαιτησία.

Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ και με την υποστήριξη της μητροπολιτικής Αρμενίας απέριπταν κάθε τέτοια συμβιβαστική  πρόταση αλλά δεν προετοιμάζονταν για πόλεμο .

Οι Αρμπενιοι του Καραμπάχ απέτυχαν να διαβάσουν πίσω απο τις γραμμές ότι οι Αζέροι προετοιμάζονταν για πόλεμο με την υιοθέτηση νέων δογμάτων και μέσων τα οποία εισήγαγαν οι Τούρκοι σύμμαχοι τους οι οποίοι με την σειρά τους εισήγαγαν απο την Αμερική απο όπου η ελίτ των Τούρκων αξιωματικών ενστερνίζεται με θρησκευτική ευλάβεια κάθε νεό δόγμα κι εξέλιξη στον πόλεμο.

Οι Αρμενιοι επέμειναν σε μια ιδεοληπτική άρνηση της κατανόησης της νέας πραγματικότητας, όπως οι Ελληνοκύπριοι.

Η νέα πραγματικότητα πρέσβευε ότι εάν οι Αρμένιοι ήθελαν να διατηρήσουν τις επιτυχίες τους στον πόλεμο του 1994 θα έπρεπε να προσπαθήσουν διπλά απο τους Αζέρους στην πολεμική  προετοιμασία κι όχι να επαναπαύονται στην παρωχημένη στρατηγική της οχύρωσης των συνόρων τους με το Αζερμπαϊτζάν με οχυρωματικά έργα τα οποία ήταν αποκύημα των δογμάτων άμυνας του πάλαι ποτέ Σοβιετικού Στρατού και τα οποία ακολούθησε κι ο Σανταμ Χουσέιν στον πόλεμο στο Ιράκ το 2003 με αποτέλεσμα οι Αμερικάνοι να περνάνε κυριολεκτικά πάνω απο τα χαρακώματα των ιρακινών στην άμμο με τα τεθωρακισμένα  και να τους θάβουν κυριολεκτικά ζωντανούς.

Η διατήρησή μια ιδεοληπτικής στάσης απαιτεί κι ανάλογη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, οικονομία και προπαρασκευή για πόλεμο.

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά σήμερα κατέχει την προοπτική των τεραστίων κοιτασμάτων της κυπριακής θάλασσας ενω ταυτόχρονα αδυνατεί να αποδεχθεί ια συμβιβαστική λύση για την συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους.

Όλα αυτά θα ήταν θεμιτά εάν οι Ελληνοκύπριοι έδειχναν ανάλογο ιδεοληπτικό ζήλο σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις τους οι οποίες στερούνται ναυτικού κι αεροπορία και βασίζονται στην επέμβαση των Εlλαδιτών ή ακόμα και Γάλλων (χαχαχ-) .Στοιχεία του υπουργείου άμυνας της Κύπρου πριν κανα δυο χρόνια έδειξαν ότι οι έφεδροι αποφεύγουν την μετεκπαίδευση τους με διάφορα προσχήματα.

Όλη η Κύπρος κρέμεται απο τα χείλη διαφόρων κληρικών οι οποίοι καθησυχάζουν με διάφορες προφητείες περί επιλύσεως των προβλημάτων με μεταφυσικό τρόπο.

Η Κύπρος αποτελεί μια εκκρεμότητα όπως το Ναγκόρνο Καραμπάχ και μάλιστα πολύ πιο σπουδαία.

Εάν η τελική διευθέτηση της διενέξεως του Ναγκόρνο Καραμπάχ -Αζερμπαϊτζάν έγινε για την διευκόλυνση και μόνο της Τουρκίας και το χάιδεμα των αυτιών των Παντουρκιστών τους οποίου χρειάζεται ο Ερντογάν για τον στηρίξουν, η Κύπρος έχει σχέση με την ενεργειακή επάρκεια της νέας δικτατορίας στη μετα-covid 19 εποχή, όπου οι Γερμανοί και Κινέζοι, κι οποιοσδήποτε άλλος, σχεδιάζουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων και την διαχείριση τους απο τοπικούς συμμάχους , απο χώρες μεσαίες υπερδυνάμεις.

Η διεθνής κοινότητα προσέγγισε τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ με πολλούς τρόπους για την διευθέτηση των ζητημάτων τους με το Αζερμπαϊτζάν. Όσο αυτοί επέμεναν στις θέσεις τους αλλά ήταν ισχυρότεροι στρατιωτικά , οι διεθνείς μεσολαβητές όπως ο ΟΗΕ κι ο ΟΑΣΕ, άφηναν την υπόθεση να κακοφορμίζει μέχρι η μια απο τις δύο πλευρές να ισχυροποιηθεί έναντι της άλλης και το αντίστροφο.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο τώρα. Η Τουρκία ισχυροποιείται με την χρηματοδότηση Κίνας και Κατάρ.Όποιος διαβάζει hellenic sunrise 2 τα γνωρίζει αυτά. Ο στρατός της Τουρκίας εχει γίνει σιωπηρώς αποδεκτός στην Λιβύη και βόρεια Συρία . Στο δε πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα. 

Τα ξένα διευθυντήρια δεν μπορούν να αναμένουν κι άλλο για την διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος εφόσον πίσω απο την επίλυση του βρίσκονται τα κοιτάσματα τα οποία θα στηρίξουν την κυριαρχία των Γερμανών στην μέτα covid 19 εποχή του GREAT RESET.

Στη [παρούσα φάση οι Ελληνοκύπριοι ομοιάζουν με τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ οι οποίοι ήξεραν τι δεν ήθελαν αλλά δεν ήξεραν τι ήθελαν ακριβώς.

Ήξεραν ότι δε ήθελαν κανένα συμβιβασμό με τους Τουρκοαζέρους αλλά δεν ήξεραν πως ήθελαν να πραγματοποιήσουν αυτή την επιθυμία τους.







Σχόλια