Η Ρωσία στέλνει δυνάμεις στο πλευρό της Αρμενίας


 


Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Ρωσία στέλνει δυνάμεις στο πλευρό της Αρμενίας καθώς υποψιάζεται τουρκική παρέμβαση! | OnAlert


Η ιστορία της Λιβύης επαναλαμβάνεται, με τρομακτική ακρίβεια στα γεγονότα, καθώς η Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες, στέλνει δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το διπλωματικό μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία φαίνεται να ξεφεύγει από τα Υπουργεία, για ακόμη μία φορά, και να κατευθύνεται στα πεδία των μαχών. Η διπλωματία δίνει τη θέση της στα όπλα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στρατιωτικές δυνάμεις με συμβόλαια από το κράτος, κατευθύνονται αυτή τη στιγμή στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Τα στοιχεία που υποδεικνύουν τουρκική παρέμβαση στην εμπόλεμη διαμάχης Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν δεν αφήνουν επιλογή στη Μόσχα, η οποία με βάση τη Συνθήκη της Τασκένδης, είναι υποχρεωμένη να συνδράμει στρατιωτικά την Αρμενία.

ΠΗΓΗ


Τελευταία φορά που η Μόσχα έστειλε στρατό με καθεστώς μηνιαίων συμβολαίων, ήταν στη Λιβύη για λογαριασμό του Χάφταρ.

Η Συνθήκη της Τασκένδης

Ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας είναι διακυβερνητική στρατιωτική συμμαχία που υπεγράφη στις 15 Μαΐου 1992. Το 1992, η Ρωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, που ανήκουν στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών υπέγραψαν τη Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειας, γνωστό και ως Συνθήκη ή Σύμφωνο της Τασκένδης. Το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία και η Γεωργία υπέγραψαν το επόμενο έτος και η συνθήκη τέθηκε σε ισχύ το 1994. Πέντε χρόνια αργότερα, έξι από τα εννέα κράτη, εξαιρουμένων των Αζερμπαϊτζάν, Γεωργίας και Ουζμπεκιστάν, συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνθήκη για πέντε ακόμη χρόνια και το 2002 τα έξι κράτη συμφώνησαν να δημιουργήσουν το Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας ως στρατιωτική συμμαχία. Το Ουζμπεκιστάν επανήλθε στον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας το 2006, αλλά αποσύρθηκε το 2012.

Σχόλια