ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ

 Greek Spirit
12 Σεπτεμβρίου 2020
Η κόντρα Γαλλίας  Τουρκίας έχει τις ευλογίες των ΗΠΑ. Η Γαλλία έχει λάβει την άδεια απο τον Τραμπ για να υλοποιήσει το σχέδιο της Μεσογειακής Ένωσης, σχέδιο που προβλέπει την ένωση όλων των κρατών που βρέχονται απο την Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ ξέθαψαν απο το συρτάρι αυτό το σχέδιο που είχε συλλάβει ο Σαρκοζί το 2012 προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στη Γερμανία και τους συμμάχους της Ρωσία και Τουρκία.
Εαν ποτέ η Γαλλία καταφέρει να υλοποιήσει την Μεσογειακή Ένωση τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση της Γερμανίας θα περιοριστεί στις Γερμανία Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Βαλτικές χώρες. 
Ακόμα χειρότερα, μπορεί η μελλοντική Ευρωπαϊκή Ένωση να μην περιλαμβάνει ουτε την Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία και Πολωνία, καθώς αυτές οι χώρες οραματίζονται την επανίδρυση της πάλαι ποτέ Αυστρουγγαρίας υπο το νεο όνομα Ένωσης του Βιζενγκραντ.
Η Τουρκία ,το Κατάρ, η Γερμανία και η Ρωσία, για όσους ακόμα δεν το έχουν καταλάβει, αποτελούν συμμαχία πολύ στενότερη απο την έννοια ΄΄κώλος και βρακί΄΄, πως να το πούμε πιο απλά, δεν γίνεται.
Σας εχω γράψει και πιο παλιά ότι όλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη γίνονται απο το Κατάρ και την Γερμανία γιαυτό και η τελευταία δεν έχει και πολλά θύματα απο τέτοια χτυπήματα.
Μόλις η Γαλλία ΄πήρε το πλευρό της Ελλάδας και απείλησε με στρατιωτικά μέσα την Τουρκία άρχισαν πάλι τα τρομοκρατικά χτυπήματα .
Ωστόσο, ούτε η Γαλλία όυε οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό της Ελλάδας , ούτε βέβαια της Τουρκίας.
Τελευταία παρατηρείται μια πολιτικοποίηση του κουρδικού θέματος απο τους ίδιους τους Κούρδους οι οποίοι πέρα απο τα συνήθη χτυπήματα εναντίον των τουρκων προβαίνουν και σε πολιτικές δηλώσεις και διαγγέλματα τα οποία καλούν όλους τους Κούρδους σε συστράτευση και προαναγγέλλουν μια γενικευμένη ανταρσία αυτών σε όλη της Τουρκία. Να σημειωθεί ότι εκατομμύρια Κούρδων βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και δυτικές επαρχίες μετά το κάψιμο κυριολεκτικά των μεγάλων αστικών κέντρων τους στην Ανατολία με βόμβες Ναπαλμ.
Η νέα κινητοποίηση των Κούρδων έρχεται αμέσως μετά την επίσκεψη Μακρόν στο Ιρακινό Κουρδιστάν . Είναι φανερό ότι το κενό της απόσυρσης των ΗΠΑ απο την περιοχή θα αναλάβει να πληρώσει η Γαλλία με την άδεια του Τραμπ.
Οι ΗΠΑ πάντα χρησιμοποιούσαν του Κούρδους ως ρυθμιστή και καταλύτη στην περιοχή. 
Το 2013 ο Ερντογάν κάλεσε τους Κούρδους να εγκαταλείψουν τον πόλεμο με μια σειρά ανταλλαγμάτων όπως γενική αμνηστία, αναγνώριση μειονότητας, ελεύθερη χρήση και διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας και άλλα. Οι Κούρδοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση και μάλιστα υπό τις ευλογίες του έγκλειστου Οτσαλαν.Όταν οι Αμερικάνοι κατάλαβαν ότι οι Κούρδοι όδευαν προς την οριστική επίλυση τω προβλημάτων τους και την ενσωμάτωση τους στην τουρκική κοινωνία και παραγωγή οργάνωσαν τα επεισόδια στην πλατεία Ταξιμ τα οποία εξαπλώθηκαν σε όλη την χώρα και έκαναν τον Ερντογάν να τρέμει να βγει απο το γραφείο του. Ο Ερντογάν πήρε το μήνυμα και τον Ιανουαρίου του 2014 έριξε την ταφόπετρα στο σχέδιο ειρήνευσης με τους Κούρδους οι οποίοι και ξανάρχισαν τον πόλεμο.
Ο Ερντογά χρειάζεται τα 30 εκατομμύρια των Κούρδων μαζί του διότι οι τούρκοι δεν γεννάνε πλεον και σε είκοσι χρόνια θα αποτελούν γερασμένη  μειονότητα.
Σήμερα βλέπουμε ότι ο Ερντογάν χτυπιέται απο δύο πλευρές , η μια είναι η Γαλλία η οποία τον πιέζει στρατιωτικά σε Λιβύη και Αν Μεσόγειο, θυμηθείτε την επιδρομή στην AL WATYA, και τους Κούρδους οι οποίοι φέρονται και δρουνε πλέον σαν κάτι να γνωρίζουν , κάτι το οποίο ο Ερντγοάν αγνοεί. 
Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν δείχνουν καμιά διάθεση να επέμβουν υπερ της Ελλάδας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όπου και άρχισε αυτή την φορά νέος κύκλος τουρκικών διεκδικήσεων εναντίον μας.
Απο την άλλη ο πολύς κος Μακρόν και οι ΗΠΑ καμία δράση , διπλωματική ή στρατιωτική , δεν αναλαμβάνουν στην βοήθεια μας στο πρόβλημα με τους ''μετανάστες'' σε Λέσβο κι όλη την επικράτεια.
Ο λόγος είναι ότι μαζί με το κούρεμα των φιλοδοξιών και σχεδίων του Ερντγοάν οι ΗΠΑ και η Γαλλία ως εργολάβος τους, θέλουν τόσο την διάλυση της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας και την αναμόρφωση του χάρτη της περιοχής με απώτερο στόχο νέα κράτη τα οποία α. δεν απειλούν με την κυριαρχία τους την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο και β. θα ευνοούν την λειτουργία του Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου, δηλαδή της θαλάσσιας διαδρομής Περσικός, Άντεν, Σουέζ, Αιγαίο, Θεσσαλονίκη, Αξιός , Δούναβις, Κεντρική Ευρώπη. Ο διάδρομος αυτός θα συντομεύσει την διαδρομή του φυσικού αερίου απο την Αραβική χερσόνησο και θα απ εξαρτήσει την Ευρώπη απο την Ρωσία η οποία θα καταρρεύσει οικονομικά.
Οι ελληνικές , δήθεν τράπεζες, διατηρούνται επίτηδες χρεοκοπημένες τόσο απο τις διοικήσεις τους που είναι αμερικανογερμανοί όσο και απο τους μετόχους τους που είναι το ίδιο.Στόχος είναι η διατη΄ρηση τους στην ζωή σαν ζόμπι μέχρι να επιστρέψουν οι καταθέσεις και να γίνει η περίφημη ανακεφαλαιοποίηση , δηλαδή κούρεμα καταθέσεων .Κατόπιν θα εξαγοραστούν απο την γερμανία και θα αλλάξουν όνομα εφόσον διαθέσουν όλα τα ενεργητικά τους κεφάλαια απο το κούρεμα στην Ντόιτσε Μπανκ. Κάτι σαν τη τράπεζα της Ανατολής σε επανάληψη.
Οι ΗΠΑ δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για αυτά εφόσον θα συμβάλλουν στην διάλυση της Ελλάδας που θα οδηγήσει στην δημιουργία νεων κρατιδίων, τύπου Σκοπίων, χωρίς ουσιαστική κυριαρχία στην περιοχή η οποία λόγω των κοιτασμάτων της θα γίνει η νέα Μέση Ανατολή.

Σχόλια

Ο χρήστης NikPap είπε…
Δηλαδή , για να έχουμε καλό ερώτημα , αν η Τουρκία διαλυθεί σε τρία κομμάτια , όπως λένε και οι προφητείες , εμείς πόσα κομμάτια θα γίνουμε? Εννοείται ότι κάνω χιούμορ για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα. Όπως και να έχει από τη μια πλευρά έχουμε τη Γερμανία, τη Ρωσία , τη Τουρκία και το Κατάρ και από την άλλη τη Γαλλία , τις ΗΠΑ , την Αγγλία και το Ισραήλ , οπου μας έχουν βάλει στη μέση και μας βαρανε. Αυτό συμβαίνει όμως επειδή εσύ σαν χώρα εδώ και 200 χρόνια ποτέ δεν επέλεξες με ποιους θα συμπορευτεις.Με την παρακάτω χρονολογική σειρά , Άγγλοι , Ρώσοι, Γάλλοι, Αμερικανοί και Γερμανοί έχουν ασελγησει πάνω στο σώμα μας και συνεχίζουν να το κάνουν και τώρα , μόνο που αυτή τη φορά έρχονται όλοι μαζί και όχι ένας ένας , για τους λόγους που μας παραθέτει το παραπάνω άρθρο!!!!!
Ο χρήστης Johnny Greece 2009 είπε…
Υπαρχει κανενας ισχυρος που να φοβαται μηπως η Ελλαδα απειλησει την ελευθερη ναυσιπλοϊα στο Αιγαιο με την κυριαρχια της; Αφου μονιμα υποτακτικοι τους ειμαστε. Γιατι να μας διαλυσουν; Αντιθετως η Τουρκια δειχνει πολλες φορες οτι θελει να εχει δικη της βουληση σε περιφερειακα της ζητηματα, συχνα αποτελωντας αγκαθι για τους ισχυρους.