Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Greek Spirit
21 Ιουνίου 2020
 Από το 2013 το hellenic sunrise 2 γράφει ότι οι ΗΠΑ ΔΕΝ διαθέτουν πλέον την στρατιωτική ισχύ του παρελθόντος.
Ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠA ύψους 800 δις δολαρίων , μπορεί να παραμένει αμετάβλητος αλλά ο πόλεμος αποτελεί λειτουργία η οποία απαιτεί οικονομικό βάθος κι όχι απλά ένα επι μέρους προϋπολογισμό .
Από το 2006 η πολεμική ισχύς των ΗΠΑ  βαίνει μειούμενη .Ο λόγος είναι η εισβολή στο Ιράκ το 2003 και η κατοχή αυτού μέχρι το 2013.
Οι Ιρακινοί νίκησαν τις ΗΠΑ .
Την ίδια εποχή η Ρωσία και η Τουρκία άρχισαν την οικονομική άνοδο τους η οποία επέφερε και την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών τους.
Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ωφέλησαν την Ρωσία αλλά και το Κατάρ και Σαουδική Αραβία.
Οι δύο τελευταίες στήριξαν τον Ερντογάν με κάθε τρόπο. Όταν ο Ερντογάν ανέλαβε το 2003 η Τουρκία βρίσκονταν υπο την επιτήρηση του ΔΝΤ .Ωστόσο μέχρι το 2013 ο Ερντογάν με την βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας έβγαλε την Τουρκία απο την χρεοκοπία και την επιτήρηση του ΔΝΤ.
Ο Ερντογάν έδειξε απο νωρίς τις διαθέσεις του σχετικά με την στάση του απέναντι στα γεωπολιτικά θέσφατα και δυνάμεις . Ο Ερντογάν απαγόρευσε το 2003 την διέλευση των αμερικανικών στρατευμάτων απο την νότια Τουρκία προκειμένου να εισβάλουν στο Ιράκ.
Κανείς δεν τόλμησε να τιμωρήσει την Τουρκία για αυτή την πρωτοφανή αλαζονεία και επίδειξη θέλησης για αυτονομία.
Όταν  η Τουρκία έβγαινε περήφανα το 2013 απο την επιτήρηση του ΔΝΤ οι ΗΠΑ έβγαιναν ταπεινωμένες απο το Ιρακ .Ο Ομπάμα το 2013 τερμάτισε την κατοχή του Ιράκ και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο του για την απόσυρση των ΗΠΑ απο την Μέση Ανατολή.

Ο Ερντογάν αποτελεί στέλεχος της σαλαφιστικής οργάνωσης Μουσουλμανική Αδελφότητα . Η οργάνωση αυτή το 2003 οποτε και ο Ερντογάν ανέλαβε την εξουσία, έβρισκε καταφύγιο στην Σαουδική Αραβία μετά τον διωγμό και την σφαγή δεκάδων χιλιάδων μελών της στη Συρία το 1975 απο τον Χαφέζ Αλ Άσαντ,το πατέρα του τωρινού προέδρου της Συρίας.
 Οι Σαουδάραβες βοήθησαν οικονομικά τον Ερντογάν υπακούοντας  στα κελεύσματα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και πράγματι μέχρι το 2013 η Τουρκία επιτέλεσε το οικονομικό θαύμα της .
Από το 2014 το Κατάρ αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την κακή οικονομική κατάσταση της Σαουδικής Αραβίας η οποία μαστίζεται απο ελλείμματα και ανεργία.
Η κακή κατάσταση της Σαουδικής Αραβίας επιδεινώθηκε το 2014 όταν σε συνεννόηση με τον Ομπαμα οι σαουδάραβες μείωσαν τις τιμές πετρελαίου για να χτυπήσου την ρωσική οικονομία με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας.
Το Κατάρ το οποίο αποτελεί την τέταρτη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο με τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου ανέλαβε την κηδεμονία της Τουρκίας.
'Ετσι προέκυψε η στήριξη της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος απο το 2014 .

Ο Ερντογάν μετέτρεψε την Τουρκία σε υπερδύναμη ακολουθώντας πιστά τις εντολές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας η οποία και θέλει να επιβάλει την ισλαμιστική ατζέντα της στην Τουρκία.
Οι προκάτοχοι του Ερντογάν, οι δυτικόφρονες κεμαλικοί, πνίγηκαν στην διαφθορά και την εξυπηρέτηση των ατομικών συμφερόντων τους και διακρίνονταν για ιδεολογική ρηχότητα.Ο Ερντογάν απο την άλλη εξυπηρέτησε με κάθε τρόπο το ατομικό του συμφέρον αποκομίζοντας δις δολαρίων αλλά παρέμεινε πιστός στην ιδεολογία του για την ισλαμοποίηση της καθημερινής ζωης και την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Οι μουσουλμάνοι όλου του κόσμου έχουν δύι κύριες δυνάμεις οι οποίες μπορουν να τους βοηθήσουν , το Κατάρ και την Μαλαισία.
Η Τουρκία χρησιμοποίησε το Κατάρ.
Απο την άλλη μεριά ,οι χριστιανικές χώρες δεν 'εχουν να ελπίζουν σε κανένα .Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αποσύνθεση οικονομική και κοινωνική Πόσοι άραγε θυμούνται ότι επι Ομπάμα το ομοσπονδιακό κράτος σταμάτησε για δύο μήνες να πληρώνει μισθούς λόγω ελλείμματος στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμένους.
Οι Ευρωπαίοι έχουμε τον αδυσώπητο εχθρό που λέγεται Γερμανία.Πολλές φορές το hellenic sunrise 2 έχει γράψει ότι οι γερμανικές ελίτ απο την εποχή του Βίσμαρκ το 1895 έως τον Χίτλερ και την Μέρκελ έχουν προσχωρήσει στο μυστικιστικό σουφιστικό ισλάμ .

Όσο για την Ρωσία τι να πει κανείς. Ο Πούτιν για να διατηρηθεί στην εξουσία επιτρέπει στις ελίτ να κλέβουν το 30 % του ρωσικού ΑΕΠ  ετησίως.
Ο Πούτιν εκτός απο την συμμαχία του με την Τουρκία ε΄χει συνάψει συμμαχία και με το Κατάρ. Η Ρωσία είναι τόσο αποδυναμωμένη απο την διαφθορά που δεν μπορεί να αναπτύξει δικές , εγχώριες, τεχνολογίες εξόρυξης αερίου στην Σιβηρία. Έτσι το 2010 είχε απευθυνθεί την γαλλική ΤΟTAL η οποία και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πούτιν.Ωστόσο το 2014 ο πρόεδρος της ΤOTAL Κριστόφ ντε Μαρζερί σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στον εναέριο χώρο της Ρωσίας με άγνωστα μέχρι σήμερα αίτια.
Η Ρωσία έμεινε χωρίς συνεργάτη διότι το ατύχημα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ρήξη των σχέσεων με την TOTAL, Είναι τέτοια η τεχνολογική καθυστέρηση της Ρωσίας που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα της στην Σιβηρία. 
Το 2015 η Ρωσία εξαναγκάσθηκε να επέμβει στην Συρία, κυρίως με αεροπορία. Ο λόγος ήταν οτι δεν μπορούσε να επιτρέψει στο Ισλαμικό Κράτος να ανατρέψει τον Άσαντ ο οποίος ήταν το μοναδικό εμπόδιο για την υλοποίηση του αγωγού Κατάρ Ιορδανίας Συρίας Τουρκίας Ελλάδας Ιταλίας Αυστρίας ο οποίος θα αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο της Ρωσίας στην Ευρώπη. Ο Άσαντ έπρεπε να παραμείνει στην εξουσία για να εμποδίζει την υλοποίηση του αγωγου αυτού.
Το 2016 η Ρωσία με την βοήθεια του Ιράν το οποίο και ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος των επιχειρήσεων στο έδαφος, έδειξε ότι νίκησε το Ισλαμικό Κράτος το οποίο ήταν δημιούργημα του Κατάρ και των της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης του Ομπάμα.
Ο ΠΟύτιν δεν άργησε να συμμαχήσει με το Κατάρ το οποίο αποδέχθηκε μεν την ήττα του Ισλαμικού Κρατους αλλά είδε μια μεγάλη ευκαιρία στην συμμαχία με τη Ρωσία, συμμαχία η οποία συμπεριλάμβανε και τη Τουρκία η οποία αποτελούσε προτεκτοράτο του Κατάρ.Έτσι πρώην εχθροί βρέθηκαν στην ίδια στέγη. Το Κατάρ άμεσα ανέλαβε να βοηθήσει την Ρωσία στην εξόρυξη των σιβηρικών κοιτασμάτων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τους νέους αγωγούς Ρωσίας Κίνας.
Εάν ακόμα  όφελος για το Κατάρ είναι ότι με την συμμαχία με τη Ρωσία εξευμενίζει και το Ιράν το οποίο αποτελεί τον κυριότερο φυσικό εχθρό του Κατάρ , εφόσον Κατάρ και Ιράν μοιράζονται τα ίδια κοιτάσματα στον Περσικό Κόλπο.

Η Τουρκία με το καταριανό χρήμα 'έχει αυτή την στιγμή στρατιωτικές βάσεις στην Συρία, Σουδάν , Σομαλία, Λιβύη, Τουρκμενιστάν και  τελευταία αναμειγνύεται μέσω του Κατάρ στον εμφύλιο της Υεμένης.
Στα σχέδια της έχει και τη σύσταση μιας διεθνούς στρατιωτικής δύναμης που θα αποτελείται απο μουσουλμανικές χώρες όπως Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, υποσαχαριες χώρες και άλλες οι οποίες μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μην θεωρούνται ως υπερδυνάμεις ή έστω ισχυρές, ωστόσο σε βάθος χρόνου και με την χρηματοδότηση Κατάρ και Κίνας θα αποτελέσουν ένα αντι ΝΑΤΟ το οποίο θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και Κίνας σε Μ, Ανατολή και Αφρική η οποία έτσι κι αλλιώς οικονομικά ανήκει πλέον στην Κίνα.

Η Τουρκία μετατρέπεται σε μια υπερδύναμη η οποία θα αποτελέσει τον μπροστάρη αλλα και το στρατιωτικό σκέλος των ανερχόμενων χωρών του τρίτου κόσμου με ηγέτη την Κίνα. 

Όσο για τη Ευρώπη , αυτή κοιτάζει υπνωτισμένη την Τουρκία και βιάζεται να συνεργασθεί εμπορικά μαζί της .Η Ιταλία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα με τα δεκάδες δις δολαρίων πωλήσεις όπλων στη Τουρκία. Η Γαλλία βρίσκεται σε προστριβή με την Τουρκία διότι έχει ζητήσει το δικό της μερίδιο απο τις κατακτήσεις της Τουρκίας στη Συρία, εφόσον η Συρία και ο Λίβανος αποτελούν πρώην γαλλικές αποικίες. Ωστόσο αυτό είναι προσωρινό. Η Γαλλία επιθυμεί την υλοποίηση της Μεσογειακής Ένωσης, ένωσης όλων των χωρών που βρέχονται απο τη Μεσόγειο, της οποία οι Γάλλοι θέλουν να ηγούνται. Το πιο πιθανό είναι Γαλλία και Τουρκία να τα βρούνε και να συνεργαστούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Το Καταρ θέλει την Τουρκία το στρατιωτικό μακρύ χέρι της αναβίωσης της πάλαι ποτέ Αραβικής Αυτοκρατορίας σε Βόρεια Αφρική και νότια Ευρώπη.
Η Ρωσία θέλει την απαγόρευση των αγωγών Κατάρ Ιορδανίας Τουρκίας Ευρώπης και του EAST MED
H Κίνα θέλει την Τουρκία ως το στρατιωτικό μακρύ χέρι της επιβολής της κυριαρχίας της σε Αφρική και διασφάλισης της απρόσκοπτης παροχής πετρελαίου απο την Μ.Ανατολή.

Η Γερμανία βοηθά το Κατάρ στα σχέδια του για  την αναβίωση της Αραβική Αυτοκρατορίας των Ομμεϋαδών και σκοπεύει στην ίδρυση ευρωστρατού με πυρήνα τον τουρκικό στρατό. Ναι έτσι ακριβώς.

Η Ρωσία το 2016 βοήθησε τον Ερντογάν να επιβιώσει του πραξικοπήματος αλλά τώρα βλέπει ότι η Τουρκία με την βοήθεια του Κατάρ και της Κίνας μετατρέπεται σε μια υπερδύναμη με σ'τοχους πολύ πιο υψηλούς απο αυτούς που θα επέτρεπε η Ρωσία σε ένα υποχείριο της.

Η παραλυμένη Αμερική γοητεύεται απο την ανερχόμενη Τουρκία.Παρ'ολο που οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία αποτελεί το μακρύ χέρι της Κίνας  , η προοπτική της ανάθεσης του ρολου του τοποτηρητή στην Τουρκία και μάλιστα με λεφτά του Κατάρ αποτελεί μονόδρομο για τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ είναι τόσο παραλυμένες που προτιμούν την συνεργασία με την Τουρκία στην Λιβύη παρά την απευθείας παρέμβαση με στρατιωτικά μέσα/
Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο του τέως συμβούλου ασφαλείας του Τραμπ του Μπόλτον. Ο Μπόλτον μέσα σε εκατοντάδες σελίδες περιγράφει αυτό που δυστυχώς όλοι υποψιαζόμασταν, ότι ο Τραμπ είναι ένας άσχετος ο οποίος διοικεί με βάση τις εισηγήσεις ορισμένων αυλικών του. Ο Μπόλτον γράφει επίσης ότι ο Τραμπ θέλει την προσέγγιση ΗΠΑ Τουρκίας και την ανάθεση στην δεύτερη του ρόλου του τοποτηρητή της Μεσογείου. κι  α; γνωρίζουμε όλοι ότι η Τουρκία είναι ο Δούρειος Ίππος της Κίνας , του  πιο επίφοβου εχθρού των ΗΠΑ .
Οι ΗΠΑ ζαλισμένες πλέον σαν το ακέφαλο κοτόπουλο δεν μπορούν να  επιτελέσουν το πάλαι ποτέ ρόλο της πλανητικής υπερδύναμης. Είναι γεγονός ότι η αποδυνάμωση των ΗΠΑ έχει μεταφρασθεί κατ αναλογία σε ανάδειξη κατά τόπων υπερδυνάμεων όπως η Τουρκία, η Ινδία, η Κίνα , η Μαλαισία, το Πακιστάν. Η Ρωσία δεν συγκαταλέγεται σε αυτές εφόσον παραμένει μια τριτοκοσμική χώρα της οποίας οι διεφθαρμένες ελίτ κατακλέβουν το κράτος το οποίο με τη σειρά του εκπορνεύεται ξεπουλώντας τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. 
Η Ελλάδα σε όλο το περιβάλλον , απλά δεν υπάρχει.
.




Σχόλια

Ο χρήστης Nick Papandreou είπε…
Η πτώση των ΗΠΑ ήρθε ως φυσικό επακόλουθο του καπιταλιστικού και φιλελεύθερου συστήματος που τις χαρακτηρίζει. Η Ρωσία όπως και η Τουρκία προσπαθούν να μοιάσουν τις ΗΠΑ με αποτυχημένα αποτέλεσματα για την πρώτη και ενθαρρυντικά για τη δεύτερη. Όπως και να έχει την διαμόρφωση ενός κράτους υπερδύναμης , την υποστηρίζει η οικονομία , η τεχνολογία , η ομοιογένεια του πληθυσμού και η ισχύς των ενόπλων δυνάμεων. Όλες οι χώρες (Ινδία,Κίνα,Μαλαισία,Πακιστάν,Τουρκία) που αναγράφονται στο παρον άρθρο έχουν τα προαναφερθέντα στοιχεία υπερδύναμης . Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα από όλα αυτά και δεν επιθυμεί να αποκτήσει ούτε ένα , γιατί έτσι της αρέσει. Μάλλον επικρατεί η κατάποση μεγάλης ποσότητας ζύθου , η οποία επηρεάζει τις αποφάσεις αυτής της χώρας !!!