Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Add caption
Greek Spirit
20 Μαΐου 2020
 Η Τουρκία βρίσκεται στη Λιβύη κατόπιν εντολής του Κατάρ.
Το κλειδί για την γεωπολιτική πραγματικότητα είναι το Κατάρ και η Γερμανία
Υπάρχουν λίγοι γεωπολιτικοί επιστήμονες που έχουν εκφράσει θεωρίες περί νέου πολυπολικού περιβάλλοντος σε έδαφος απόσυρσης των ΗΠΑ απο την Μέση Ανατολή και της ανάδειξης της Κίνας κι άλλων τοπικών υπερδυνάμεων.

Όλα αυτά είναι σωστά  αλλά η βασική αρχή για την κατανόηση της πραγματικότητας είναι το χρήμα.

Το Κατάρ αποτελεί την πλουσιότερη χώρα του κόσμου λόγω των κοιτασμάτων του αερίου που ανακαλύφθηκαν μόλις πριν είκοσι χρόνια.

 Το Κατάρ ήταν μέχρι το 1970 Βρετανική αποικία αλλά σήμερα έχει καταφέρει να αποικήσει οικονομικά τους πρώην αποικιστές του .

Η οικονομική διείσδυση του Κατάρ στις οικονομίες της Βρετανίας και Γαλλίας είναι ανάλογη με αυτή της Γερμανικής στην Ελλάδα.

Το Κατάρ μέχρι το 2010 ζούσε στην σκιά της Σαουδικής Αραβίας η οποία κρατούσε τα σκήπτρα του ελέγχου του Αραβικού κόσμου.
Στη Σαουδική Αραβία βρήκε καταφύγιο η οργάνωση Μουσουλμανική Αδελφότητα μετά τις διώξεις και τις σφαγές δεκάδων χιλιάδων μελών της στην Συρία απο τον πατέρα του σημερινού προέδρου της, Χαφέζ Αλ Άσαντ.



Η Σαουδική Αραβία έβγαλε την Τουρκία του Ερντογάν απο τον έλεγχο του ΔΝΤ το 2013, προσπάθεια που ξεκίνησε απο το 2003.

Ωστόσο  το 2009 το Κατάρ άρχισε να υποσκελίζει την Σαουδική Αραβία η οποία μαστίζεται απο οικονομικά προβλήματα.

Το Κατάρ υποσκέλισε την Σαουδική Αραβία στον έλεγχο του Αραβικού κόσμου και της Τουρκίας χωρίς την εξάρτηση απο τις ΗΠΑ σε επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας.

Η Σαουδική Αραβία απο το 1974 και μετά είχε δεσμευθεί στις ΗΠΑ για την απρόσκοπτη παροχή πετρελαίου κι οι ΗΠΑ είχαν δεσμευθεί για την κάλυψη της Σαουδικής Αραβίας απο τον Ιρανικό και , αργότερα, Ιρακινό κίνδυνο.

Το Κατάρ δεν θέλησε να αποκτήσει τις ίδιες σχέσεις εξάρτησης και κατέφυγε σε άλλη μέθοδο για να εξασφαλίσει τα σύνορα του. Το Κατάρ θέλησε να αναβιώσει την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία του Χαλιφάτου του Ομμεϋαδών του 660 μχ, το οποίο κατείχε το Ιράν Ιράκ, Ιορδανία, Συρία, Βόρεια Αφρική, νότια Ισπανία .

Το Κατάρ αρχικά διείσδυσε στις ευρωπαϊκές οικονομίες κι εξαγόρασε τους πολιτικούς της Βρετανίας Γαλλίας, Βελγίου ,Ολλανδίας. Σε κάθε περίπτωση το Κατάρ αποτελεί στενό ΄σύμμαχο της Γερμανίας.

Η συμμαχία Κατάρ Γερμανίας γεννήθηκε το 2009 όταν οι Γερμανοί ζήτησαν απο το Κατάρ την υλοποίηση ενός αγωγού που θα διέσχιζε την Ιορδανία,Συρία,Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία.

Οι καταριανοί εκείνη νη την εποχή σχεδίαζαν την ανατροπή του Καντάφι . Οι Καταριανοι έχοντας εξαγοράσει όλη την βρετανική οικονομία μπορούν να διατάζουν τους Βρετανούς πολιτικούς.Έτσι, ανάγκασαν την ΕΕ να χτυπήσει τον Καντάφι μαζί με τις ΗΠΑ. 




Στην Γαλλία το Κατάρ δρα με διαφορετικό τρόπο.Τα εκατομμύρια των Αφρικανών μεταναστών απο τις πρώην γαλλικές αποικίες αποτελούν την δεξαμενή στρατολόγησης φανατικών μουσουλμάνων οι οποίοι επιδοτούνται απο το Κατάρ και αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο της γαλλικής κυβέρνηση η οποία πριν απο τα ΄΄κίτρινα γιλέκα΄΄ είχε να αντιμετωπίσει εξεγέρσεις στην κυριολεξία των Αφρικανών στις πολυπληθείς συνοικίες τους γκέτο.


'Ετσι το Κατάρ κατάφερε να βάλει την Ε,Ε, να πολεμήσει το 2011 εναντίον του Καντάφι , φυσικά με την βοήθεια των ΗΠΑ. Οι εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου γνωστές κι ως Αραβική Άνοιξη μπορεί να ξεκίνησαν απο ένα απρόβλεπτο γεγονός στην Τυνησία αλλά υποδαυλίστηκαν απο το Κατάρ και την ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση του Ομπάμα , γνωστή ως ΄΄βαθύ κράτος΄΄ ή NEOCON.

Το 2015 αποδείχθηκε με ντοκουμέντα ότι το Ισλαμικό Κρατος το οποίο είναι κατασκεύασμα του Κατάρ, δημιουργήθηκε με την αμέριστη βοήθεια του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζων Μακ Κέην.

Ο Μακ Κέην και τα άλλα ΄΄γεράκια του πολέμου΄΄ ρεπουμπλικάνοι του βαθέως κράτους΄΄ συγκινήθηκαν απο τον πακτωλό κεφαλαίων του Κατάρ το οποίο δεν εξαγόραζε απευθείας τους ρεπουμπλικάνους αλλά τους βοηθούσε να κλείνουν δουλειές σε όλη τη Μέση Ανατολή εφόσον όλοι οι ρεπουμπλικάνοι είναι γόνοι εμπόρων, βιομηχάνων και ''πετρελαιάδων΄΄.

Μετ'α τον Καντάφι σειρά πηρε η Αίγυπτος η οποία προς στιγμήν βυθίστηκε στο ισλαμιστικό χάος αλλά  ο Αλ Σίσι με πραξικόπημα ακύρωσε τα σχέδια του Κατάρ. γι αυτό κι η Άιγυπτος σήμερα εχει άρρηκτες σχέσεις με την Σαουδική Αραβία .

Ωστόσο η επέμβαση του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων στην Λιβυή εναντίον του Καντάφι αλλά και η αδυναμία επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία, έδειξε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποτελούν πλέον φάντασμα του παρελθόντος κι όχι ικανό στρατιωτικό σχηματισμό.Το Κατάρ αναγκάσθηκε να  ψάξει αλλού για ισχυρή στρατιωτική παρουσία η οποία θα του εξασφάλιζε τόσο την επικράτηση του στον Αραβικό κόσμο όσο και την εδαφική ακεραιότητα του απο το Ιράν και την Σαουδική Αραβία.

Έτσι το Κατάρ μετέτρεψε την Τουρκία σε στρατιωτικό σκέλος του. Το Κατάρ άρχισε απο το 2010 να χρηματοδοτεί την Τουρκία με δεκάδες δις κάθε χρόνο.Η Τουρκία σε αντάλλαγμα ανέλαβε την στήριξη του Ισλαμικού Κράτους κι όταν αυτό τελικά διαλύθηκε , η Τουρκία ανάλαβε η ίδια την στρατιωτική παρουσία στην Συρία , αρχικά και με τις ευλογίες των ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ.

Ετσι, μετα την Συρία η Τουρκία κλήθηκε απο το Κατάρ να επέμβει στη Λιβύη όπου η αδυναμία του ΝΑΤΟ και Ε.Ε. απέτυχαν την σταθεροποίηση της χώρας προς όφελος του Κατάρ.

Δεν αντικρούω σε καμία περίπτωση ότι οι Τούρκοι δρουν υπό το δόγμα της ΄΄Γαλάζιας Πατρίδας'' ούτε αρνούμαι τον τουρκικό επεκτατισμό κι αλυτρωτισμό.Ωστόσο, χωρίς την ώθηση του Καταρ τα σχέδια της  Τουρκίας θα παρέμεναν σε θεωρητικά επίπεδα και μόνο.

Το Καταρ έχει ως όραμα την κατάκτηση όλης της βόρειας Αφρικής, του Ιράν, του Ιράκ , της Συρίας , Λιβάνου, Ιορδανίας και Ισραήλ, της Αραβικής Χερσονήσου  όπως και της νότιας Ευρώπης κι όλα αυτά για την αναβίωση της αυτοκρατορίας των Ομμεϋαδών του 660 μχ σε μια έκταση η οποία συμπίπτει και με τον χάρτη που είχε εκδώσει και και το Ισλαμικό Κράτος. Μάιστα δε , αυτός ο χάρτης περιελάμβανε και της χώρες νότια της Αιγύπτου.
Βλέπουμε σήμερα ότι  η Τουρκία διατηρεί ισχυρή στρατιωτική παρουσία στο ίδιο το Κατάρ, στη Σομαλία, στο Σουδάν, στη Λιβύη , στη Συρία, σε περιοχές δηλαδή οι οποίες συμπίπτουν με το όραμα του Κατάρ για την αναβίωση της αυτοκρατορίας των Ομμεϋαδών.

Το Κατάρ όπως είπαμε παραπάνω ελέγχει τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας η οποία στηρίζει την Τουρκία στις διεκδικήσεις της τόσο στα κατεχόμενα της Κύπρου όσο και στα θαλάσσια οικόπεδα νότια αυτής. Ο λόγος είναι ότι η Βρετανία ελέγχεται απο το Κατάρ το οποίο θέλει με τη σειρά του τα κοιτάσματα νότια της Κύπρου και Κρήτης. Το Κατάρ δεν θα μπορούσε ποτέ να αφήσει την Ελλάδα και Κύπρο να αποτελέσουν ανταγωνιστικές ενεργειακές δυνάμεις.

Το περίεργο και τραγικό είναι ότι η Ρωσία συναινεί στα σχέδια του Κατάρ για την άλωση των ελλαδικών και Κυπριακών κοιτασμάτων για να μπορέσει να διασφαλίσει το ενεργειακό της μονοπώλιο στην Ευρώπη. Κατάρ και Ρωσία είναι πλέον σύμμαχοι μετά την διάλυση του Ισλαμικού Κράτους, μια συμμαχία που πρότεινε ο Πούτιν στο Κατάρ το οποίο και την αποδέχθηκε με αντάλλαγμα την εγγύηση των Ρώσων ότι το Ιραν, ο κυριότερος αντίπαλος του Κατάρ, δεν επιτεθεί στο Κατάρ εφόσον Ρωσία κι Ιράν είναι σύμμαχοι. Το Κατάρ φοβάται επίθεση του Ιράν διότι μοιράζεται με αυτό τα ίδια υποθαλάσσια κοιτάσματα στον Περσικό. 

Όμως οι δυσμενείς για την Ελλάδα συμπτώσεις και συγκυρίες δεν σταματούν εδώ. Ρωσία και Τουρκία είναι επίσης στενοί σύμμαχοι. 'Έτσι δημιουργείται μια αρραγής συμμαχία Ρωσίας Τουρκίας Κατάρ κι Ιράν η οποία έχει μόνο δυσμενείς επιπτώσεις για Ελλάδα και Κύπρο.

Στον συμμαχικό άξονα αυτό εντάσσεται παρασκηνιακά κι η Ιταλία της οποίας το πολιτικό προσωπικό έχει δεχθεί τις θωπείες και δωροδοκίες της Ρωσίας κυρίως για να ακυρωθεί ο EAST MED , αγωγός που θα αναδείξει τα κοιτάσματα Ελλάδας και Κύπρου.

Στους Ιταλούς οι Καταριανοί έχουν εγγυηθεί ότι εάν κυριαρχήσουν στη Λιβυή με τη βοήθεια των Τούρκων, τότε η Ιταλία θα έχει πρόσβαση στα [πετρέλαια της Λιβύης. 

Όσο για τους Βρετανούς, οι καταριανοι έχουν εγγυηθεί ότι όταν η Τουρκία υφαρπάξει τα κοίτασματα νότια της Κύπρου, η Βρετανία θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί από την ΑΟΖ της τεραστιας βρετανικής βάσης στο νησί που αποτελεί βρετανικό έδαφος. 

Η εξήγηση για τα αίτια; του  ΒRΕΧΙΤ βρίσκεται στο Κατάρ και τον έλεγχο που ασκεί στο πολιτικό προσωπικό της Βρετανίας.

Σήμερα 20 Μαΐου 2020 μαθαίνουμε ότι Κατάρ Βρετανία και Ιαπωνία στηρίζουν την τουρκική οικονομία με 30 δις δολάρια. Οι τρείς αυτές χώρες θα ρίξουν το συνάλλαγμα στις τουρκικές τράπεζες και θα λάβουν ως αντίτιμο τουρκικές λίρες .Έτσι η Τουρκία όχι μόνο αναπληρώνει τα συναλλαγματικά αποθεματικά της αλλά η τουρκική λίρα πλασάρεται απο τις τρεις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου μετά τις ΗΠΑ και Κίνα ως νόμισμα άξιο εμπιστοσύνης, ως ΄΄σκληρό συνάλλαγμα΄΄ το οποίο αξίζει κανείς να έχει στα συναλλαγματικά αποθέματα του. Είναι μια πραξη κοσμογονικής σημασίας. Δεν πρόκειται για δάνειο αλλά ανταλλαγή νομισματικών αποθεματικών. Δηλαδή οι ισχυρές οικονομίες επιβραβεύουν την τουρκική λίρα και την διαφημίζουν ως νόμισμα για το οποίο πρέπει να υπάρχει σε κάθε ισχυρή οικονομία ως  σκληρό συνάλλαγμα.

Πίσω απ όλα αυτά βρίσκεται το Κατάρ το οποίο εγγυάται παρασκηνιακά ότι θα καλύψει ενδεχόμενες ζημίες των Βρετανών και Ιαπώνων. Το Κατάρ διαθέτετε τα μεγαλύτερα κεφαλαιακά αποθέματα με΄τα την Κίνα και μπορεί να μανιπουλάρει τους πάντες, πόσο μάλλον την υπόδουλη οικονμικά και πολιτικά Βρετανία.

Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για την Ελλάδα και Κύπρο εφόσον το Κατάρ προχωρά στην υλοποίηση του οράματος για την αναβίωση της Αυτοκρατορίας των Ομμεϋαδών του 660 μ.χ. με την πολιτική κάλυψη της Γερμανίας η οποία με τις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου νομιμοποιεί και επιταχυνει την αλλοίωση του πληθυσμού του ευρωπαϊκού νότου με μετανάστες τους οποίου διακινεί το Κατάρ .Σεαντάλλαγα η Γερμανία θα λάβει φθηνό αέριο απο το Κατάρ και τα ελλαδικά και κυπριακά κοιτάσματα όταν θα τα καταλάβει η Τουρκία.
Ποιο απλά δεν μπορώ να σας τα πω












Σχόλια

Ο χρήστης ΙNFO είπε…
Δεν υπαρχει ΚΑΤΑΡ αλλα ΗΠΑ.Αν δεν ηθελαν οι ΗΠΑ τι να κανουν 500 χιλ κατοικοι του ΚΑΤΑΡ που ειναι δορυφορος των ΗΠΑ.Το θετετε γεωπολιτικα μην λαμβανοντας κατα νου τον εβραικο κοσμο. που ανθει στην ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΕΕ διευρυνεται και ταυτοχρονα διασπαται οικονομικα σε χωρες του Βισεγκραντ-Κατω χωρες-Βορρά και ΝΟΤΟ.Ο ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ειναι αποδειξη των γραφομενων οτι εγινε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ για οικονομικα θεματα επιπεδου τι ελεγχω σαν ΗΠΑ τι ελεγχετε οι υπολοιποι.
Οι μουσουλμανοι ειναι ο εμμισθος στρατος με επιδοματα των ΗΠΑ του γνησιου εβραικου παραγωγικου κεφαλαιου για να ελεγχουν κυβερνησεις της ΕΕ (Γερμανια-Γαλλία).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kαι πίσω από το αχυροκράτος κουτσουλιά του Κατάρ ……..ποιός;
Για να το βρείτε ακολουθήστε το χρήμα (follow the money). Το Kαταρ ζει και αναπνέει στο υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα και προσελήφθη ως πρωταγωνιστής του θεατρικού σχήματος