ΓΙΑΤΊ ΜΈΣΑ ΣΤΟ 2020 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠ ΟΨΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ.

Greek Spirit 
25 Ιανουαρίου 2020 
Ψηφίστηκε χθες ο νέος εκλογικός νόμος ο οποίος καταργεί την απλή αναλογική και μας επιστρέφει στην πριμοδότηση του πρώτου κόμματος. 
Ωστόσο, δεν συγκεντρώθηκαν 200 ψήφοι, ποσοστό απαραίτητο για να ισχύσει η πριμοδότηση του πρώτου κόμματος από τις επόμενες εκλογές. Έτσι η ενισχυμένη αναλογική θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες. 
Από τον Μάρτιο παύει η προστασία της πρώτης κατοικίας για τα κόκκινα στεγαστικά και όπως γράφει το banking news παρακάτω, υπάρχει σχεδόν βεβαιότητα ότι τα funds που θα αγοράσουν τα κόκκινα στεγαστικά θα απαιτήσουν την έξωση των ιδιοκτητών. 


Καμία κυβέρνηση δεν θα άντεχε σε αυτές τις συνθήκες. Εάν ο Μητσοτάκης περιμένει να πάει σε εκλογές σε τρία χρόνια και μάλιστα με απλή αναλογική κι ενώ οι δανειστές θα πετάνε κόσμο έξω από τα σπίτια του τότε θα χάσει. Έτσι ο κ. Μητσοτάκης θα επισπεύσει τις εκλογές για πριν τον Μάρτιο ελπίζοντας ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις που δεν ξεπερνάνε τα 20 ευρώ και η δήθεν πάταξη του μικρό εγκλήματος θα τον βοηθήσουν να κερδίσει με καθεστώς απλής αναλογικής ή καλύτερα, να διατηρήσει τουλάχιστον την πρωτιά έστω και χωρίς αυτοδυναμία. 
Η μη αυτοδυναμία θα οδηγήσει σε νέες εκλογές οι οποίες θα γίνουν με την ενισχυμένη αναλογική και έτσι η ΝΔ θα κερδίσει άνετα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλα αυτά να γίνουν πριν την έναρξη των εξώσεων από τα funds. Διαβάστε  ποιοςκίνδυνος περιμένει την κυβέρνηση μετά τον Μάρτιο στο παρακάτω άρθρο

Θα μπορούσε να επαναληφθεί το σενάριο της Ισπανίας με 50 χιλ εξώσεις πολιτών μετά την άρση προστασίας πρώτης κατοικίας τον Μάιο;

bankingnews.gr










Θα μπορούσε να επαναληφθεί το σενάριο της Ισπανίας με 50 χιλ εξώσεις πολιτών μετά την άρση προστασίας πρώτης κατοικίας τον Μάιο;
Παρασκευή 24/01/2020 - 23:05
Ο κίνδυνος η Ελλάδα να βιώσει φαινόμενα με εξώσεις τύπου Ισπανίας είναι πολύ μεγάλος και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα προστασίας της κοινωνίας.
Τον Μάιο 2020 αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας.
Οι τράπεζες ανησυχούν και ποντάρουν στον νέο πτωχευτικό κώδικα που θα περιλαμβάνει όχι μόνο νομικά αλλά και φυσικά πρόσωπα.
Κορυφαία τραπεζικά στελέχη μου μίλησαν στο bankingnews ανέφεραν ότι μετά τον Μάιο και την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και τα στεγαστικά προβληματικά δάνεια μεταβιβάζονται σε funds… θα μπορούσαν να εκτυλιχθούν εικόνες αλά Ισπανίας.
Τι συνέβη στην Ισπανία;
Η οικονομική και τραπεζική κρίση στην Ισπανία συνδέθηκε με ένα κοινωνικό φαινόμενο πρωτόγνωρο.
Οι εξώσεις πολιτών από τις οικίες τους επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια στιγμάτισε την Ισπανία.
Μέσα σε μια χρονιά στην Ισπανία οι εξώσεις έφθασαν τις 119.442 εμώ συνολικά ξεπέρασαν τις 430.000 οι εξώσεις κατά τα χρόνια της κρίσης.
Σχεδόν 100 οικογένειες την ημέρα εκδιώκονταν από το σπίτι τους με την αστυνομία να έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο να επιβάλλει την τάξη βγάζοντας βίαια από τις οικίες τους πολίτες επειδή προφανώς δεν είχαν να πληρώσουν.
Κανείς από αυτούς δεν ήταν στρατηγικός κακοπληρωτής.
Το ίδιο φαινόμενο φοβούνται οι τράπεζες ότι θα βιώσουμε στην Ελλάδα από την στιγμή που τα funds έχουν αναλάβει τα προβληματικά στεγαστικά δάνεια.
Υπολογίζεται ότι εάν δεν παρθούν μέτρα να επαναληφθεί το φαινόμενο της Ισπανίας θα μπορούσαν να υπάρξουν 50.000 εξώσεις, ενώ ήδη οι τράπεζες ετοιμάζουν πλειστηριασμούς για 30 χιλιάδες ακίνητα.
Υπάρχει ένας μύθος που καλλιεργήθηκε σκόπιμα όλα αυτά τα χρόνια ότι μεγάλο μέρος των κακοπληρωτών είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές μάλιστα είχαν αναφερθεί και ποσά ότι 20 δισεκ. είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.
Όμως ο μύθος αυτός κατέρρευσε όταν άρχισαν να θεσπίζονται διάφοροι νόμοι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί και άλλα.
Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι στην κυριολεξία ελάχιστοι σε σχέση με τις εκτιμήσεις ίσως σε σύνολο 74 δισεκ. NPEs να είναι κάτω από 4-5 δισεκ. ευρώ ενώ ειδικά στην στεγαστική πίστη οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι ακόμη λιγότεροι.
Μετά τον Μάιο και κατά την πάροδο των μηνών οι τραπεζίτες ανησυχούν ότι θα μπορούσαν φαινόμενα Ισπανίας να εμφανιστούν και στην Ελλάδα με εξώσεις.
Βέβαια το νέο πτωχευτικό δίκαιο επιτρέπει στους πολίτες να κηρύξουν πτώχευση όμως η πτώχευση δεν διασφαλίζει την υφιστάμενη περιουσία.
Η κατάσχεση όλης της περιουσίας θα μηδενίσει τα χρέη οπότε η πτώχευση ενός φυσικού προσώπου έχει σοβαρές συνέπειες.
Η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων εν μέσω αθέτησης πληρωμών θα θεωρηθεί από την δικαιοσύνη δόλια ενέργεια και θα απορριφθεί.
Ο κίνδυνος η Ελλάδα να βιώσει φαινόμενα με εξώσεις τύπου Ισπανίας είναι πολύ μεγάλος και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα προστασίας της κοινωνίας.
www.bankingnews.gr

Παρασκευή 24/01/2020 - 23:05


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αξιολόγηση της ΧΩΡΑΣ απο τους δανειστές αρχισε αυτές τις ημέρες και θα κοιταξουν αν εγιναν μεταρρυθμίσεις οχι αν εγιναν μειώσεις μισθών επιδομάτων και κυρίως συντάξεων που τους έχουν ξεφτυλίσει.
Απλουστευμένα αν δεν καταργηθεί η...προστασια κατοικίας που ο ιδιοκτήτης γαι οποιον λόγο δεν πληρώνει ,θα υπάρξουν ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ/ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ/ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ γαι ενα χρόνο και μετα θα γινουν οι κατασχέσεις οσων χρωστάνε και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ/ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ αυτο ειναι πρόσκαιρο δημοσιονομικό μέτρο οχι μεταρρύθμιση.Η προστασία της πρώτης κατοικίας, ουσιαστικά η πρόσκληση σε όλους τους δανειολήπτες να μην ξεπληρώνουν τα δάνεια, σε συνδυασμό με το κούρεμα των κρατικών ομολόγων κατά 70%, ήταν αυτό που κατέστρεψε τις ελλαδικές τράπεζες προ δεκαετίας.
Οι ελλαδικές τράπεζες δεν έπαιζαν CDS και ακάλυπτα στεγαστικά, είχαν ομόλογα του ελλαδικού δημοσίου και δάνεια με ενέχυρο τα ακίνητα, δηλαδή ήταν πατριωτικές και συντηρητικές.
Θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι οι Πληστηριασμοί ακινήτων πρέπει να εφαρμοστούν σε όλους. Αλλοίμονο μιά μικρή μειοψηφία Πολιτών να κάνει ότι θέλει και αντιστέκεται σε Κράτος και Αστυνομία που λαμβάνει εντολές .Πού καταντήσαμε ;
Η μικρή μειοψηφία Πολιτών,πλαγίως αλλά αποφασιστικά, στρέφεται εναντίον Πολιτών που δέν χρωστάνε και με κόπο ,στερήσεις έχουν μικροκατάθεση σε Τράπεζες και κινδυνεύουν να κουρευτεί.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΄΄ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΔΑΝΕΙΑ΄΄έχουν γίνει από τίς Τράπεζες ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ . Πιό απλά τα δάνεια που ζητούν επίμονα οι τζαμπατζήδες των Δανείων , να κουρευτούν, στρεφόμενοι εναντίον των Πολιτών που δέν έχουν ΄λάβει δάνεια και διακινδυνεύουν τις καταθέσεις τους εξαιτίας τους ,ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΘΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ και φυσικά είναι αδύνατον να σβηστούν.
Το δέν πληρώνω που φωνάζουν με θράσος σημαίνει πλήρωσε εσύ γιά εμένα.
Πρέπει να σπάσεις αυγά για να φας ομελέτα.Πρέπει να εφαρμοστεί κατι πιο ριζοσπαστικό χωρις τυψεις και ενοχές στους τζαμπατζήδες των πολύχρωμων δανέιων ΄΄στρατηγικούς΄΄.... κακοπληρωτές.
Κάτι σκληρό, υπεροπτικό και άκαρδο για τους μεγάλους στόχους της νέας εποχής απεναντι στα φιγουρίνια της μόδας.
Τους δόθηκε πολύς χρόνος 10 ετη να συμμαζευτούν στα οικονομικά και ειναι απαραδεκτο για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ απο την μια πλευρα να τους λέμε ΄΄εχετε...δίκιο΄΄΄και απο την πίσω να λέμε ΄΄καλα σας έκαναν παραγινε το κακό΄΄,δεν πατε στο αγυριστο.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Αυτό που κατάστρεψε τις τράπεζες είναι ότι οι Γερμανοί κι οι Αμερικανοί δεν τις άφησαν να κάνουν πραγματικά συμφέρουσες ρυθμίσεις χρεων με μεγάλο σβήσιμο χρεών των δανειολειπτων, όπως έκανε πχ η citibank η οποία όμως είναι αμερικανική κι έχει φύγει. Ολα σωστά τα λες για τα θαλασσοδανεια αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι δεν άφησαν τις τράπεζες να διαγράψουν χρέη και να κάνουν πραγματικές και βιώσιμες ρυθμίσεις. Γιατί όλοι η δύση έχει 1,5% κόκκινα δάνεια κι εμείς 40%;ο απώτερος στόχος είναι να μην από πληρωθούν τα κόκκινα στεγαστικά για να τα πάρουν οι Γερμανοί οι οποίοι κι εμπόδισαν τις τράπεζες να κάνουν ουσιαστικές ενέργειες για τα NPLs
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
-Ποιός ελέγχει τις τράπεζες;
-Ποιός βρίσκεται σχεδόν πάντα πίσω από κάθε τοκογλυφικό πλάνο;
-Ποιοί σχεδιάζουν την επόμενη Παγκόσμια Χρηματο-Πιστωτική Κρίση
που όμοια δεν θα έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ λαμβάνουν με το ετσι θέλω τα μη λαμβανόμενα χρηματα ,απο τους τζαμπατζήδες που εχουν την σκέπη της προστασίας ,απο την ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ στα Supermarket που αν δεν υπηρχαν τα ..... πολύχρωμα δάνεια των μπαχτατζήδων θα ηταν οι τιμες 30%-40% ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ. Το νέο πλαίσιο που καλύπτει και τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις δεν πρέπει να περιλαμβάνει κανενός είδους προστασία και πρέπει να προβλέπουν την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη πριν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ρύθμιση των χρεών τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Φυσικα λόγικό ειναι να μην εχουν μεταβιβασει περιουσιακά στοιχεία κατα την διάρκεια του Δανείου.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να εχουν εξοχικό ειτε σπιτι στο ...χωριό ειτε να τα εχουν μεταβιβάσει σε παιδιά ,γυναίκα ,ΑΜΕΑ κλπ και να εχουν απαίτηση για ... ΄΄ρύθμιση΄΄αλλιως ...ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και νταηλίκια επιπέδου υποκόσμου .ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝσε οικογένειες που δουλευουν και οι δύο Αν υπαρχει παιδι τότε στον αριθμό ΑΦΜ του/της συζήγου να προστεθεί ο κωδικός ημερομηνίας γέννησης του παιδιού που σημαίνει θα απολαμβανουν όλα τα οφέλη επιδομάτων ,αφορολόγητου αν επιλέξουν αυτή την διαδικασία.Αν επιλέξουν την μη πρόσθεση εισοδημάτων να χάνουν επιδόματα και παροχές παιδιών.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ Η ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ να γινεται οταν πρόκειται αν καλυψει ενα ζευγάρι το ΄΄ποθεν εσχες΄΄ αλλα δεν γινεται οταν ΧΡΩΣΤΑΝΕ.Τα κατασχεμένα σπίτια να δοθούν σε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ PSI για να μειώσουν την οικονομική ζημια εως ποσοστού 30%.Οσοι δεν έλαβαν δάνεια ειτε τα ξεπλήρωσαν ειτε τα ξεπληρώνουν τι ειναι ; Θα τους επιστραφούν τα χρήματα που έδωσαν ειτε που δίνουν ;
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ 2500-3500 ΕΥΡΩ απο δαύτους.δεν υπαρχει ΕΝΦΙΑ 400-500 κλπ ευρω στην ΕΕ.
Τουλάχιστον δείξτε υπευθυνότητα για την ομαλότητα μεταξύ των Πολιτών,μας οδηγειται να σκοτωθούμε μεταξύ μαςΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ-Κανουμε καταθεση σε εξωτερικο και γελανε μολις βλεπον ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αλλιώς "εφόσον το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν ενήργησε σωστά και άρα δεν ήταν ικανό και οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και δεν είναι ικανό να διαχειριστεί τα δάνεια Πολιτών και τις οφειλές του ελληνικού κράτους, όλα να περάσουν σε ανεξάρτητες αρχές, είτε στούς ίδιους του Γερμανούς που είναι ΔΙΚΑΙΟΙ .
Μέ απλά λόγια η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να χάσει την αυτοτέλεια της όπως συστήνουν οι δανειστές .ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗ.
Η ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ ειναι για τους κλέφτες μπαχτατζήδες ιδιώτες και επιχ/τιες ΔΑΝΕΙΩΝ και ΟΧΙ για τον νομοταγή πειθαρχημένο Πολίτη στην πολυπλήθυσμιακή και πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε.Αυτη ειναι η αληθεια (κουρεμένα ομόλογα PSI)
Διαφορετικά βάλτε φωτιά και καψτε το μαγαζί πριν επίσημα χρεοκοπήσει που με την εκρηξη των μεταναστών θα μετατραπούμε σε ΚΑΜΠΟΥΛ.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Μια απ τις αιτίες της κακοδαιμονιας της χώρας είναι ο χαοτικός δημόσιος λόγος.
Ο χρήστης Nikpap είπε…
Σχολιάζοντας το παραπάνω σχόλιο του ανώνυμου αρθρογράφου και αναλύοντας τα επιμέρους συμπεράσματα του ,καταλήγουμε στα εξής συμπέρασματα : για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα φταίει το κράτος , οι Εβραίοι και οι εξωγήινοι που θέλουν να αφανισουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Δυστυχώς , είμαστε τόσο μπερδεμένοι όλοι μας , που πλέον δεν καταλαβαίνουμε ούτε τα πιο απλά πράγματα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε ενα στημενο παιχνιδι υφαρπαγης της χωρας ο μονος τροπος να κερδισεις,ειναι να πεισεις τους ιθαγενεις,πρωτον οτι φταινε,και δευτερον οχι ολοι!τοτε δημιουργεις τους κλεφτες και τους αστυνομους που θα προετοιμασουν το εδαφος ωστε να ερθεις να δωσεις λυσεις ως ειδικος..σε ξενο οικο.Τα 2 αρθρα κυριου απο πανω ειναι ενα λαμπρο δειγμα της δουλειας που εχει γινει.Διυλιζοντας τον κωνωπα και καταπινοντας την καμηλο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θα γινουν ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΣΙΜΟΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακόμα και αν γίνουν εκλογές,
ο ΣΦΥΡΙΖΑ και η Νέα-Τουρκοκρατία δε θα καταποντιστούν.
Οι "εισαγόμενοι" ψηφοφόροι αλλά
και οι γηγενείς-λοβοτομημένοι (που καταπίνουν αμάσητα τα Δελτία "Ειδήσεων")
θα τους ξαναψηφίσουν.
Μηδέν εις το πηλίκον.