ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ



18-10-2019


  Εδώ και 5 χρόνια τουλάχιστον γράφω και σας λέω με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, αλλά δεν μπορώ να σας πείσω, ότι Κουρδιστάν ανεξάρτητο στη Βόρεια Συρία δεν μπορεί να γίνει διότι αυτό θα αποτελούσε δεδικασμένο για κάθε έναν ο οποίος θα ήθελε  σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να αναλάβει ένοπλη αποσχιστικη δράση Φανταστείτε τις μειονότητες στην Ελλάδα τις μειονότητες στην Ρωσία, στις ΗΠΑ, στην Κίνα και σε όλες τις χώρες του κόσμου που θα μπορούσαν να πάρουν όπλα να ρίξουν μία δύο τουφεκιές αυτό να αυτοανακηρυχθουν αντάρτες για να αυτονομηθούν
 Τα σύνορα θα άλλαζαν κάθε εβδομάδα
Δεν μπορεί να γίνει κουρδικό κράτος και ούτε η Ευρώπη Αμερική ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα θέλουνε ανεξάρτητο κουρδικο κράτος Υπάρχει ήδη ένα ανεξάρτητο με αυτόνομο αλλά σχεδόν πλήρως αυτόνομο κουρδικό κράτος στο βόρειο Ιράκ το οποίο κυβερνά η φατρία Μπαρζανι , από εκεί πέρα τίποτα άλλο δεν πρόκειται να περιμένουμε να ρθει

Προς το παρόν και εφόσον οι κουρδοι βασίζονται στη Διεθνή κοινότητα θα διαβάσετε σε άρθρο το οποίο παραθέτω στο τέλος και που έγραψα πριν από δύο χρόνια, τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν οι Κούρδοι να ιδρύσουν ανεξάρτητο κράτος

Η Αγγλία φιλοδοξεί να γίνει σύμμαχος γεωπολιτικός της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και να  εκμεταλλευτεί μαζί με την Τουρκία το Αιγαίο και τα κυπριακά κοιτάσματα

Η βάση της Αγγλίας η στην Κύπρο διαθέτει και αοζ η οποία συμπίπτει και συνορεύει με το οικόπεδο 7 στο οποίο οι Τούρκοι παρανόμως τρυπάνι αυτή τη στιγμή για να εξορύξουν αέριο.
Η Αγγλία διέθετε κάποια κοιτάσματα στη Βόρεια θάλασσα  που εκμεταλλευόταν σε συνεργασία με τους ολλανδούς και τα οποία κοιτάσματα τελειώσαμε
Σήμερα η Αγγλία σε συνεργασία με τους ολλανδούς οι οποίοι βρίσκονται στο παρασκήνιο διακριτικά, έχουν προσεγγίσει την Τουρκία αλλά η προσέγγιση αυτή δεν μπορεί να γίνει μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον η Τουρκία είναι σύμμαχος με την Γερμανία η οποία Γερμανία είναι ιδιοκτήτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Άρα θα έπρεπε η Βρετανία πρώτα να ανεξαρτητοποιηθεί και ύστερα να αναζητήσει συμμαχίες με την Τουρκία εις βάρος των ελληνοκυπριακών κοιτασμάτων.

Οι ΗΠΑ όπως έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό έχουνε φαλιρισει και δεν διαθέτουν χρήματα ούτε πόρους για πολεμικές επιχειρήσεις όπως τον πόλεμο του κόλπου όπως την εισβολή στο Ιράκ το 2003.
Δεν μπορούν να πείσουν συμμάχους να πολεμήσουν και το ΝΆΤΟ αποτελεί Φάντασμα του παρελθόντος.
Δεν πορεί πλέον η δύση να αναλάβει υποχρεώσεις πολεμικές εναντίον της Τουρκίας δεν μπορεί πλέον η δύση να αντιπαρατεθεί με τριτοκοσμικές χώρες όπως η Τουρκία Διότι οι λεγόμενες χώρες του πρώτου κόσμου  δηλαδή η δυση, βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση αλλά και πολιτισμική από αυτές του τρίτου κόσμου όπως η Τουρκία η Ινδία Πακιστάν η Κίνα η Μαλαισία και αυτή είναι η αλήθεια.

Άλλος λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί δεν θα ήθελαν ποτέ οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας να κάνουν ανεξάρτητο κράτος είναι ότι το ΡΚΚ  που ανέλαβε ένοπλο αγώνα εναντίον της Τουρκίας πριν από 30 χρόνια, είναι ένα Κομμουνιστικό Κόμμα, μια φραξια που φιλοδοξεί την ίδρυση ενός κράτους παλαιοκομμουνιστικου, όπως κάνανε οι ερυθροί Χμερ στην Καμπότζη.

Ποτέ η Αμερική δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο Βλέπουμε ότι οι Κούρδοι πολεμάνε και είναι οπλισμένοι με ελαφρύ οπλισμό και κάποια αντιαρματικά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού έρχονται αυτά τα όπλα, που βρίσκουν τα λεφτά και μάλιστα εδώ και χρόνια διότι θα βρεθούν πολλοί οι οποίοι θα πουν ότι οι Αμερικανοί εξόπλισαν τους κούρδους με πολλές χιλιάδες φορτηγά τα τελευταία δύο χρόνια.
Ναι, βέβαια, αλλά τα προηγούμενα τριάντα χρόνια που έβρισκαν οι Κούρδοι τα λεφτά και τον οπλισμό; η απάντηση είναι απλή οι Κούρδοι συνεργάζονται με την Χεζμπολα του Λιβάνου που είναι σιιτικη παραστρατιωτική οργάνωση η οποία ανήκει στους Σιίτες μουλάδες του Ιράν και η οποία διοχετεύει όλη την ηρωίνη της Ασίας στην Ευρώπη.

Θα με ρωτήσει κάποιος ενημερωμένος, γιατί το Ισραήλ συνεργάζεται στενά με τους Κούρδους  αν και παρασκήνιακα, ούτως ώστε να έχει τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενο ίδρυσης κουρδικού κράτους και γιατί το Ισραήλ θέλει τόσο πολύ την ίδρυση κουρδικού κράτους εφόσον οι Κούρδοι συνεργάζονται με τη χεζμπολάχ και το Ιράν οι οποίοι είναι εχθροί του Ισραήλ ;. Η απάντηση δεν είναι απλή.

Οι Εβραίοι αναγκάζονται να συνεργάζονται με τους Κούρδους διότι μέχρι τώρα θεωρούσαν αναπόφευκτη την ίδρυση κουρδικού κράτους στη Βόρεια Συρία βλέποντας την Συρία να διαλύεται έπεσαν στην παγίδα της θεωρίας της τριχοτόμησης της Συρίας σε κουρδικό κράτος σε σουνιτικό και σιιτικο  κομμάτι υπό τον Μπασάρ αλ-Ασαντ, κάτι το οποίο δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα ως την ενδεχόμενη έκβαση, αλλά με αρκετές τροποποιήσεις στην τελική της μορφή.

Οι Ισραηλίτες δηλαδή οι Εβραίοι, αγχώνονται πάρα πολύ με τα νερά της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα με τα νερά του τίγρη και του Ευφράτη.
Οι ποταμοί αυτοί περνάνε μέσα από τις περιοχές οι οποίες οι Κούρδοι θέλουν να ιδρύσουν ανεξάρτητου κράτος. Βέβαια και με το ισχύον καθεστώς οι Εβραίοι είναι αγχωμένοι δηλαδή με το καθεστώς διαχείρισης των νερών αυτών από την Τουρκία.
Πολλές φορές εμείς δεν το παίρνουμε χαμπάρι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα αλλά ο Ερντογάν παίζει με τη ροή των ποταμών χτίζει φράγματα και γενικά δημιουργεί συνθήκες οι οποίες κάνουν τους Εβραίους ευερέθιστος.
Οι Εβραίοι δεν θα ήθελαν ένα ακόμα Κρατικό μόρφωμα να διαδεχτεί τους Τούρκους ή να χειρίζεται την ροή των ποταμών αυτών μαζί με την Τουρκία.
Όσο για την υπόλοιπη Ευρώπη η Γερμανία είναι σύμμαχος με την Τουρκία σε εμπορικό πολιτισμικών στρατηγικό επίπεδο Η Γερμανία είναι πιο στενή σύμμαχος με την Τουρκία από ότι είναι με τη Ρωσία.

Η Ρωσία έχει πετύχει τον αντικειμενικό του στόχο στη Συρία ο οποίος ήταν η παρεμπόδιση της υλοποίησης του αγωγού αερίου Κατάρ Συρίας-Τουρκίας Ελλάδας Ευρώπης από κει και πέρα η Ρωσία δεν έχει ούτε τα χρήματα ούτε τα μέσα για να συνεχίσει τον πόλεμο και την παρουσία της στη Συρία και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το ίδιο και Αμερική η οποία είναι στην ουσία χρεοκοπημένη. Ο Τραμπ ανεξάρτητα από τις ανοησίες που εκστομίζει είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος δουλεύει πάνω στην αρχή της χρησιμότητας και της ανταποδοτικότητας Η Μέση Ανατολή για τους Αμερικανούς από το 2015 δεν σημαίνει τίποτα και αυτό διότι από το 2015 η Αμερική ανακοίνωσε και ισχυρίζεται ότι είναι ενεργειακά αυτόνομη λόγω της εξόρυξης τον δικό της εγχώριων κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου.

Η πολιτική της απόσυρσης της Αμερικής  εγκαινιάστηκε από τον Ομπάμα το 2013 όταν απέσυρε τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παραδοσιακοί σύμμαχοι όπως η Σαουδική Αραβία αναμένω στο ακουστικό τους κυριολεκτικά και εξαγοράζουν τις καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ αγοράζοντας όπλα.

Το μόνο που μένει να δούμε πλέον είναι εάν ο Ερντογάν θα τηρήσει τη συμφωνία του με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν ταΐζει κυριολεκτικά την πολεμική βιομηχανία της Ευρώπης και όταν λέει ότι το 80% των όπλων του είναι τουρκικής παραγωγής λεει ψέματα διότι η ιταλική γαλλική σουηδική και γερμανική  πολεμική βιομηχανία στηρίζονται στην Τουρκία.

Ενα είναι το μυστικό του Ερντογάν και μία η αδυναμία του και αυτό είναι η χρηματοδότησή του από το Κατάρ και από την Κίνα Εάν το Κατάρ και η Κίνα και ειδικά το Κατάρ παύσουν να το χρηματοδοτούν τότε ο Ερντογάν και η Τουρκία θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι.

Η συμφωνία Ερντογάν με ΗΠΑ και Ευρώπη αλλά και με Ρωσία και Κίνα είναι μια διπλωματική ακροβασια η οποία δύσκολα θα τηρηθεί.

 Η Ρωσία και η Κίνα στήριξαν την τουρκική εισβολή το 2019 στην βόρεια Συρία μπλοκάροντας με βέτο αρνητικό ψήφισμα του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ. Σε αντάλλαγμα η Ρωσία παίρνει την αμνηστία του Ασαντ και του καθεστώτος του το οποίο αποτελεί το μοναδικό ρωσικό προπύργιο στην μέση ανατολή.

Οι ΗΠΑ αποφεύγουν τα έξοδα της φυσικής παρουσίας στην μέση ανατολή και χρίζουν την Τουρκία τοποτηρητή με όρο την εκμετάλλευση των πετρελαίων της βόρειας Συρίας από αμερικανικές εταιρίες.

 Η Τουρκία διώχνει τους Κούρδους από την βορειοδυτική Συρία και τους απωθεί στα ανατολικά αντικαθιστώντας τους με Αραβες συρΙούς πρόσφυγες  Έτσι κι αλλιώς οι Κουρδοι καμία δουλειά δεν έχουν δυτικά του Ευφράτη εφόσον κατέλαβαν τις περιοχές αυτές όταν οι Συριοι άραβες κατέφυγαν στην Τουρκία λόγω ισλαμικό κράτους .

Ερώτημα παραμένει η στάση του Ιράν το οποίο επίσημα δεν εξέφρασε αντιρρήσεις για όλα τα παραπάνω εφόσον με την απωθηση των Κούρδων και την εγκατάσταση Συριων στην σε όλη τη Βόρεια Συρία ο Ασαντ στην ουσία βγαίνει ωφελημένος και ο ο Ασαντ είναι ο υποτελής του Ιράν το οποίο τον ελέγχει και τον θέλει στην εξουσία.
Η Τουρκία πολύ συχνά αναφέρεται ως ο χρήσιμος ηλίθιος αλλά μόνο ηλίθιος δεν είναι εφόσον με χρήμα από τρίτους  Κατάρ - Κίνα, διεξάγει πολέμους και διασφαλίζει τα συμφέροντα της έχοντας την παραλυμενη διεθνή κοινότητα να παρακαλά για συμφωνίες και συνδιαχειρηση.


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Greek Spirit
5-10-2017
Ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος που να απλώνεται σε Ιράκ-Ιράν-Τουρκία και Συρία δεν πρόκειται να γίνει τα επόμενα 20 χρόνια, άντε 10.
Με το τέλος του πολέμου στη Συρία και την ήττα του Ισλαμικού Κράτους αποδείχθηκε πως τελικά ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία επιθυμούν κάτι τέτοιο.
Ο λόγος είναι απλός. Εάν νομιμοποιούνταν η αυτοδιάθεση μιας μειονότητας στα πλαίσια ενός αναγνωρισμένου κράτους με ένα απλό δημοψήφισμα τότε όλα τα κράτη του κόσμου, σε όλη τη γη ,θα άλλαζαν σύνορα κάθε δεύτερο μήνα, εάν όχι κάθε εβδομάδα.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι την γεωπολιτική ορίζει η λογική και όχι οι διακινητές προφητειών
Σε κάθε περίπτωση θα ήταν εγκληματικό για την Ελλάδα τυχόν δυνατότητα μιας μειονότητας να αυτοανακηρύσσεται σε ανεξάρτητη κρατική και εθνική οντότητα.
Για να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο κράτος -και όχι απλά αυτόνομο ή ημιαυτόνομο- από τα σπλάχνα ενός προϋπάρχοντος αναγνωρισμένου πρέπει να συμβεί κάτι από τα παρακάτω : 

α. Να επέμβει ένα τρίτο κράτος με πόλεμο υπέρ των αποσχιστών. Αυτό συνέβη το 2000 με το Κόσσοβο όταν οι ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ και της διεθνούς κοινότητας πολέμησαν εναντίον της Σερβίας.
Το ίδιο συνέβη και το 1974 στην Κύπρο όταν η Τουρκία πολέμησε εναντίον των Ελλήνων με αποτέλεσμα την απόσχιση της κατεχόμενης Κύπρου.Δυστυχώς για τους Κούρδους το Ιράν, η Τουρκία, το Ιράκ και η Συρία έχουν εκφράσει την βούληση τους να πολεμήσουν απο κοινού εναντίον κάθε αποσχιστικής προσπάθειας των Κούρδων και αυτό διότι και οι τέσσερις χώρες έχουν κουρδική μειονότητα και δεν θέλουν περιπέτειες .
β. Να ξεσπάσει συμβατικός και τακτικός  πόλεμος μεταξύ των αποσχιστών μειονοτικών και του κράτους από το οποίο θέλουν να αποσχιστούν και οι μεν πρώτοι να νικήσουν τους δεύτερους.Αυτό συνέβη με τους Κροάτες στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας Ωστόσο οι Κούρδοι  δεν μπορούν με τον ανταρτοπόλεμο να νικήσουν την Τουρκία, τουλάχιστον να την φέρουν σε σημείο που να υπογράψει συνθήκη ως ηττημένη
 
γ. Να διεξαχθεί δημοψήφισμα τόσο μεταξύ των επιθυμούντων την απόσχιση όσο και στο κράτος το οποίο κινδυνεύει να χάσει τη περιοχή. Να διεξαχθεί δηλαδή δημοψήφισμα τόσο σε Τουρκία όσο και σε Κουρδιστάν (μιλάμε για το ημιαυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν ) και το αποτέλεσμα να είναι υπέρ της απόσχισης και στις δύο πλευρές.Κάτι τέτοιο έγινε με τον ειρηνικό διαμελισμό της Πρώην Τσεχοσλοβακίας σε Τσεχία και Σλοβακία. Με δημοψήφισμα και στις δυο πλευρές ήθελε και το  ΄΄σχέδιο Ανάν'' να νομιμοποιήσει τα κατεχόμενα ως κυρίαρχο κράτος και κατόπιν να το εντάξει σε ομοσπονδία με το Ελληνοκυπριακό.
 
Καμία απο τις παραπάνω προοπτικές δεν υπάρχουν για τους Κούρδους. 
 
Δε υπάρχει περίπτωση να δεχθούν οι ΗΠΑ και η Ρωσία την ανεξαρτητοποίηση μειονοτήτων με απλά δημοψηφίσματα και μόνο.Θα έπρεπε τότε οι ΗΠΑ να ετοιμαστούν να χάσουν την Καλιφόρνια, το Τέξας την Β. Ντακότα και άλλες πολιτείες και ο ο Πούτιν να χάσει την Τσετσενία και μάλιστα την στιγμή που προσπαθεί να επανιδρύσει την πάλαι ποτέ ένωση των κρατών που αποτελούσαν την Σοβιετική Ένωση αυτή τη φορά υπό την Ευρασιατική Ένωση.
 
Εάν οι Κούρδοι επιτύγχαναν την ανεξαρτησία τους με δημοψήφισμα τότε οι Καταλανοί, οι Βόρειοι Ιταλοί, οι Σκωτσέζοι, οι Βαυαροί και άλλοι στην Ευρώπη θα ζητούσαν την απόσχιση και σύντομα η Ευρώπη θα κατακερματίζονταν την στιγμή που η Κίνα απειλεί όχι μόνο  εμπορικά αλλά και στρατιωτικά όλη την Δύση.
Πρέπει να πούμε ότι η Καταλονία δεν βρίσκεται κάτω από τον Ισπανικό ζυγό ούτε πολεμάει στα βουνά εναντίον κάποιας γενοκτονίας εναντίον της. Οι Ευρωπαίοι που θέλουν να αποσχισθούν απο τα ήδη υπάρχοντα κράτη είναι απλά και μόνο ΄΄μπουρζουάδες΄΄ της ιστορίας που μέσα απο την καλοπέραση έχουν χάσει την ταυτότητα τους και που την αναζητούν σε ''αποσχιστικές γυμναστικές''

Στην Ελλάδα έχει υπερτονισθεί ο κίνδυνος για περιπέτειες με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αλλά υπάρχει κι άλλος κίνδυνος , αυτός των τουριστικών νησιών και περιοχών οι οποίες εδώ και δεκαετίες ανθίζουν οικονομικά και βρίσκονται σε πλήρη οικονομική αντιδιαστολή με την ηπειρωτική Ελλάδα. Στις περιοχές αυτές καλλιεργείται απο διάφορους εξωχώριους κύκλους η άποψη ότι το Αθηνοκεντρικό κράτος μόνο φόρους και εμπόδια επιβάλλει στην επιχειρηματικότητα των νησιών και ότι καλύτερα θα ήταν να αυτονομηθούν . Το κύριο επιχείρημα των Καταλανών για την απόσχιση είναι το γιατί η Καταλονία που είναι η πλουσιότερη επαρχία να πληρώνει για την υπόλοιπη καθυστερημένη Ισπανία'' Το ίδιο σκεπτικό προσπαθούν να περάσουν κάποιοι και στα πλούσια ελληνικά νησιά, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο.
 
Γιαυτό να μην επιθυμείτε την ανεξαρτησία των Κούρδων. 
Κουρδικό κράτος θα γίνει μόνο όταν κάποια από τις Ιράν-Συρία-Ιράκ αποφασίσει να πολεμήσει υπέρ τους, κάτι προς το παρόν αδύνατο.


Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Η Ε.Ε είναι προπομπός της μεγάλης ένωσης η οποία θα είναι εφάμιλλη της Ελληνορωμαϊκής αυτοκρατορίας της οποίας τα σύνορα θα είναι μεγαλύτερα από της πρώτης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘’HELLENIC SUNRISE’’ / ΣΤΙΣ 19. 3. 2018
ΘΕΜΑ : Γιατί δεν πρόκειται να ιδρυθεί ποτέ ανεξάρτητο κουρδικό κράτος

ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / 23.3. 2018
Δεν μου λες αγαπητέ φωστήρα, συντάκτη του παρόντος άρθρου. Ας υποθέσουμε ότι οι Κούρδοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να έχουν ανεξάρτηρτο κράτος, για τους λόγους που ισχυρίζεσαι. Πώς θα αισθανόσουνα εσύ ο ίδιος, όταν μάχεσαι για πολλές δεκαετίες να έχεις το δικό σου έθνος, το δικό σου κράτος και να μην σου το επιτρέπει μια βάρβαρη και άκρως σωβινιστική χώρα, όπως η Τουρκία ; Nα πηγαίνει το παιδί σου (Κούρδος) στο Τουρκικό σχολείο, και ο Τούρκος δάσκαλος να το αναγκάζει να λέει ‘’Είμαι περήφανος που είμαι που είμαι Τούρκος’’ ; Οι Κούρδοι είναι λαός περίπου 25 εκατομμυρίων, διεσπαρμένος σε τέσσερεις χώρες και δικαιούνται ν’αποκτήσουν επιτέλους το δικό τους κράτος. Γι αυτό αγωνίζονται, γι αυτό χύνουν το αίμα τους. Οι συγκρίσεις που κάνεις με τους Καταλανούς, ορισμένων πολιτειών των Η.Π.Α., χωρών της πρώην Γιουγκοσλαυίας, της Βαυαρίας,της Σκωτίας, δεν έχουν καμμία σχέση με την περίπτωση των Κούρδων. Η διαφορά είναι : Οι μεν προαναφερόμενοι έχουν δικό τους κράτος ή είναι ήδη ενσωματωμένοι σ’ ένα άλλο, ενώ οι Κούρδοι δεν έχουν καθόλου. Σύμφωνα με τη δική σου λογική, για ποια αυτοδιάθεση των λαών μιλάμε, όταν δεν αφήνουμε σ’ένα λαό να έχει το δικό του κράτος ;

Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Φαίνεταιότι η ατμοσφαιρα στο καφενείο σήμερα ήταν βαριά για αναλύσεις και έπρεπε να καταφύγετε στο ιταμό ύφος του ''Δεν μου λες αγαπητέ φωστήρα, συντάκτη του παρόντος άρθρου΄΄ Δεν σας λέω λοιπόν, διότι έχω να απαντήσω σε πολλούς αναγνώστες μου οι οποίοι θέλουν διάλογο και γνώση και όχι ψυχολογική στήριξη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / 24. 3. 2018
Ζητώ συγγνώμη για το ιταμό μου ύφος και για το χαρακτηρισμό ''φωστήρας''. Ας το ξεχάσουμε. Μπορείτε να μου πείτε μόνο, 1) εάν ο Κουρδικός λαός έχει δικαίωμα για αυτοδιάθεση, δηλ. να έχει δικό του κράτος και 2) εάν μία αυτονομία εντός τουρκικού κράτους θα βοηθούσε την κατάστασή τους.
Ευχαριστώ και αναμένω απάντησή σας.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
O Κουρδικός λαός έχει δικαίωμα για αυτοδιάθεση αλλα εαν την κερδίσουν χωρίς τις προυποθέσεις που γράφω τότε κινδυνεύει και η Ελλάδα και όλες οι χώρες με διάλυση. Τα έθνη κράτη είναι εφέυρεση που διαδέχθηκε την πτώση της Ρωμαικής αυτοκρατορίας στην Δύση.Στην ανατολή μέχρι την αρχη του 20ου αιώνα υπήρχε η Οθωμανική όταν την ίδια εποχή στην δύση είχαν ωριμάσει τα έθνη-κράτη.Ωστόσο κι ενω στις αυτοκρατορίες ηταν αποδεκτή η πολυπολιτισμικότητα στα έθνη κράτη έπρεπε να παρουσιασθεί μια ψευδή ομοιογενεια.Πανω στην ομογενοποίηση της δήθεν φυλετικής καθαρότητας του έκαστου κράτους οικοδομήθηκαν οι σύγχρονοι κανόνες της οικονομίας, της δημοκρατίας, του ελέγχου του κρατους απο τις υπόλοιπες εξουσίες και το κράτος πρόνοιας .Οι Κούρδοι όπως και οι πχ Καταλανοί ή οι μουσουλμάνοι της Θράκης ,είναι ενσωματωμένοι στο Τουρκικό-Συριακό-Ιρανικό καιΙρακινό κράτος.Εάν με τα όπλα κερδισουν την αυτονομία τους -και όχι με τιςπρουποθέσεις που γράφω στο κειμενο- τοτε ανοιγει ο δρόμος για την διάλυση του μοντέλου κράτους-έθνους και θα γυρίσουμε πίσω στις αυτοκρατορίες με αυταρχικούς αυτοκράτορες . Μεσοπρόθεσμα έαν οι Κούρδοι με την ισχύ των όπλων κέρδιζαν και ανγνωριζονταν τότε θα δημιουργούνταν ένα προήγουμενο, ένα δεδικασμένο, σύμφωνα με το οποίο όποιος έπαιρνε τα όπλα θα κέρδιζε ανεξαρτησία.Θα ξέσπαγαν εμφύλιοι σε όλα τα κράτη. Οι Κουρδοι της Τουρκίας το 2013 είχαν έρθει σε ειρηνευτική συμφωνία με τον Ερντογάν που τους είχε υποσχεθει την αυτονόμιση τους στα πλαισια του τουρκικού κράτους, την αναγνώριση τους ως μειονοτητα, την αμνηστεία και άλλα ευνοικά τα οποία σταδιακά θα έκαναν τους Κουρδους και εκτός Τουρκίας να θελουν να σνταχθούν με την Τουρκία.Ετσι η Τουρκία θα γινόνταν τοπική υπερδύναμη χωρίς να εσβάλει πουθενά, με την εθελοντική συνεισφορά των Κούρδων οι οποίοι θα εβρισκαν καταφύγιο στο όραμα Ερντογάν.Ωστόσο οι Αμερικάνοι δεν το επέτρεψαν και με την βοήθεια τηςκεμαλικης αντιπολίτευση το Σεπτέμβριο του 2013 δημιούργησαν τα επεισόδια στην πλάτεια Ταξίμ τα οποία επεκτάθηκαν σε όλητην χώρα.Ο Ερντογάν κυριολεκτικά τα εκανε πάνω του και κλείστηκε στο γραφείο του . Η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κουρδους σταμάτησε και οι Κουρδοι τον Ιανουάριο του 2014 ξαναπήραν τα όπλα διότι ήταν ανυπόμο οι, μεγάλο λάθος τους που δεν στήριξαν τον Ερντογαν.Εάν τον στήριζαν οι Κουρδοι σε 10-20 χρόνια θα γινοντουσαν οι συγκυριάρχοι της Τουρκίας εφόσον οι Τούρκοι δεν γεννάνε παιδιά και η οποια δημογραφική άνοδος έρχετεται απο τους Κουρδους.Τότε θα μπορουσαν να εκβιάσουν με ειρηνικά και πολιτκά μέσα πολλές καταστάσεις υπέρ τους. Τωρα απλά χτυπιούνται μόνοι τους σαν τα χταπόδια πριν το ψήσιμο. Ακόμα και το 1821 η τελική μάχη δόθηκε στο Ναβαρίνο απο τις ξένες δυνάμεις το οποίο είναι προυπόθεση για αναγνωριση ανεξαρτησίας όπως γράφω στο άρθρο μου.Δεν γίνεται απλά και μόνο με ανταρτικο χωρις ξένη αναγνωριση να πετύχεις απλά διότι ακυρώνεις όλο το διεθνές δίκαιο για την ίδρυση και διατήρηση των κρατών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα ήθελα να πω οτι οι κουρδοι αγωνιστές... Είναι αυτοι πιυ έβγαζαν, βιαζαν και εκαιγα τους Έλληνες της Μικρας Ασίας το 1922... Τωρα πληρώνουν τους καρπούς των εγκληματων το... Ποτε και πως
Ο χρήστης Nikpap είπε…
Η ισχύς ενός κράτους είναι συνυφασμενη με το νομισμα,τις ένοπλες δυνάμεις,την τεχνολογια και τον πληθυσμό. Ο πληθυσμός μιας χωρας κατανεμεται βάσει θρησκεύματος,πολιτικης πεποιθησης,καταγωγης-γλωσσας και τόπου διαμονής. Έτσι ο πληθυσμός πχ της Ελλάδος από μόνος του δημιουργεί κοινωνικές ομάδες οπως χριστιανούς και μουσουλμάνους, αριστερούς και δεξιούς,βλάχους και αρβανίτες , Θρακιώτες και νησιώτες. Αναζητώντας στη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη wikipedia το Κουρδιστάν , θα δούμε πως αναφέρεται ως περιοχή στην οποία κατοικούν Κούρδοι δηλ. πληθυσμός που απαρτίζεται από κοινωνικές ομαδες διαφόρων θρησκευμάτων,ιδεολογιών και γλωσσικών χαρακτηριστικών. Το παράδοξο όμως εγκειται στον τοπο διαμονης των Κουρδων, ο οποίος είναι εντός αναγνωρισμένων χώρων-κρατων Ιραν, Ιράκ, Συρία και Τουρκία. Επομένως για να ιδρυθεί ανεξάρτητο Κουρδικό Κράτος θα πρέπει να παραχωρηθούν εδάφη και από τις τέσσερις παραπάνω χώρες. Τέλος , θα λέγαμε ότι ειναι δύσκολο να δοθεί μια τελική εκτιμηση των εξελίξεων πάνω στο Κουρδικο ζητημα!!!

Ο χρήστης Σάββας είπε…
Οι Κούρδοι θα κάνουν δικό τους κράτος και οι πρώτοι που θα το αναγνωρίσουν είναι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ,πότε θα γίνει?Ταυτόχρονα με τη διάλυση της Τουρκίας
Ο χρήστης Madmax είπε…
Την απάντηση στο κουρδικό θα την δώσει το Ισραήλ που ζητεί σχεδόν απελπισμένα συμμαχους στην περιοχή της Μ. Ανατολής.
Ο χρήστης Γρηγόρης Τσελεπής είπε…
https://www.youtube.com/watch?v=VnZAl-K4DqU
Ο χρήστης Γρηγόρης Τσελεπής είπε…
Οι Κούρδοι; Είναι ένας μύθος, ένα ανύπαρκτο ψευτο-έθνος που δημιούργησαν οι δυτικοί διπλωμάτες από ... ψιλό αέρα. Όλοι όσους οι δυτικοί αποκαλούν Κούρδους είναι περίπου 10 διαφορετικά έθνη και εθνοθρησκευτικά σύνολα, με διαφορετικές γλώσσες, γραφές, παραδόσεις και θρησκείες.

Είναι σαν να αποκαλεί κάποιος τους Ρουμάνους, τους Ουκρανούς, τους Πολωνούς και τους Ρώσσους "Ανατολικο-Ευωπαίοιυς" και να διατείνεται ότι οι ...... "Ανατολικο-Ευρωπαίοι" είναι ένα έθνος και πρέπει να έχουν μία χώρα!
https://www.youtube.com/watch?v=VnZAl-K4DqU
Ο χρήστης Kwsths22 είπε…
Ο συντάκτης και πολλοί άλλοι δεν έχουν ιδέα από προόραση και διόραση και σίγουρα καμμία προσωπική εμπειρία από συγχρον χαρισματικό γερόντα!! Αυτά που είπαν ο Χατζηφλουρετζος ο Παναγής της Λύσης ο Άγιος Παΐσιος κ.α για την Κουρδία θα γίνουν γιατί απλά είχαν πει και για την εισβολή πριν γίνει.....
Ο χρήστης Nik Pap είπε…
Πραγματικά ο Kwsths22 έχει δίκιο σε ότι αφορά τους χαρισματικούς γέροντες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για να εξελιχθούν τα πράγματα όπως τα έχουν πει , δεν θα υπάρξουν πρώτα οι δοκιμασίες. Αυτό λέει και η θρησκεία μας ούτως ή άλλως , πως για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος πρέπει να περάσεις κακουχίες και να πιστέψεις. Περνώντας στο θέμα του άρθρου η απάντηση είναι πολύ απλή. Όντως δεν πρόκειται να ιδρυθεί ανεξάρτητο κουρδικό κράτος αλλά όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο κουρδικός πληθυσμός θα μεταφερθεί στη ζώνη που ετοιμάζει ο Ερντογάν για τους Σύριους πρόσφυγες. Συνεπώς , άτυπα θα υπάρξει μια γεωγραφική περιοχή στην οποία θα ζήσουν από εδώ και πέρα οι Κούρδοι. Τώρα αν αυτό θα λέγεται Κουρδιστάν δεν έχει και πολύ σημασία διότι και η Κύπρος λέγεται έτσι , αλλά στο 1/3 της έκτασης της ζουν Τούρκοι . Με αυτή την λογική το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου θα έπρεπε να λέγεται Τουρκισταν!!! Επομένως καλό θα είναι για όλους μας να μην ερμηνεύουμε τις προορισεις κατά το δοκούν.Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μην κατηγορουμε τους άλλους ότι δεν έχουν ιδέα αλλά να προσπαθούμε για το καλό και να πιστεύουμε.
Ο χρήστης Ηλίας Τσώνης είπε…
2 μακρύγορες ερωτήσεις>
Έχω την αίσθηση ότι μιλάμε για πράγματα τα οποια μας είναι περίπου άγνωστα. Υπάρχει κείμενο που να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία για το ποιοί είναι οι Κούρδοι ως έθνος (ένα;) πόσοι είναι και τι ακριβώς θέλουν; Το θέλουν όλοι ή είναι διχασμένοι; Και ταπεινή απορία: Είναι δυνατόν να εξετάζουμε αν συμφέρει την Ελλάδα η οποιαδήποτε αλλη, κατα πόσον ένα λαός δικαιούται ελευθερία, ανεξαρτησία, και αυτοδιάθεση;