.post-body blockquote, .post-body pre, .post-body code { user-select: text !important; -webkit-user-select: text !important; -ms-user-select: text !important; -moz-user-select: text !important

Λίγα λόγια για τον Greek Spirit στο

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ S400 ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Greek Spirit
13-7-2019
Οι κυρώσεις που αποφάσισε η Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας για την προκλητικότητα της στην Κύπρο στην ουσία αποτελούν επιβράβευση.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ψήφισαν στο Κονγκρέσο κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας σχετικά με την αγορά και παραλαβή των S400 αλλά μόνο ο πρόεδρος Τραμπ θα είναι αυτός ο οποίος θα τις εγκρίνει. Ο Τραμπ ωστόσο δεν δείχνει και μεγάλη προθυμία και μας έχει σε αναμονή.

Βέβαια η τουρκική λίρα δέχτηκε ήδη το πρώτο χτύπημα χάνοντας περαιτέρω την αξία της κατόπιν αρνητικής αξιολόγησης από αμερικανικό οίκο αξιολόγησης . Ωστόσο η Τουρκία δεν ανησυχεί ιδιαίτερα διότι έτσι κι αλλιώς ο Ερντογάν ακολουθεί μια δικιά του ιδιόρρυθμη πολιτική στήριξης της ης λίρας με μείωση επιτοκίων αλλά και τη στήριξη με ρευστό του Κατάρ . Με αυτή την πολιτική ο Ερντογάν κατάφερε να επιβιώσει από περίσυ τον Αύγουστο και να κατεβάσει τον πληθωρισμό απο 18 σε 15  %. Με άλλα λόγια ο Τραμπ δεν θα επιβάλλει κυρώσεις η θα επιβάλλει προσχηματικες.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται στις υπερδυνάμεις του κόσμου ,ότι είναι στους G 20 κι ότι συνδιαλέγεται με τις ΗΠΑ με ίσους όρους.
Προφανώς οι ΗΠΑ άφησαν την Τουρκία να παραλάβει τους S400 με αντάλλαγμα την βοήθεια της Τουρκίας στην επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ Ισραήλ εναντίονον του Ιράν. Οι ρωσικοί πύραυλοι είναι ανώτεροι των αμερικανικών και η Τουρκία συνορεύει με το Ιράν οπότε και είναι δυνατή η τοποθέτηση τους στα τουρκοιρανικα σύνορα. Έτσι οι Τούρκοι θ εξασφαλίσουν στις ΗΠΑ τουλάχιστον την έγκαιρη προειδοποίηση για τις κινήσεις της ιρανικής αεροπορίας .ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΙΕΣ ΑΝΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΜΟΝΟ ΤΑ ΡΑΝΤΆΡ ΤΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ ΈΦΤΑΣΑΝ ΠΡΩΤΑ. ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ Θ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ
ΗΠΑ Τουρκία και Ρωσία διαπραγματεύονται πάνω σε θέματα που αφορούν  την κρίμαιας, το κουρδικό κράτος, τα στενά του Βοσπόρου, την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης, έχουν δηλαδή ανοιχτά θέματα που χαρακτηρίζουν τις υπερδυνάμεις και κάνουν ανάλογα παζάρια

2 σχόλια:

  1. Τώρα να κάνω μια τρελή σκέψη? Μήπως λέω μήπως η ΗΠΑ θέλουν η Τουρκία να παραλάβει τους s400 (όπως είπατε ότι η ΗΠΑ δεν διαθέτουν τέτοιο) , να εξοντώσουν τον Ερτογαν, οι πύραυλοι να είναι στα χέρια δυτικοφιλων και μετά ΙΡΑΝ? (Το ΙΡΑΝ πρέπει να κτυπηθει σύντομα και ο Ερντογάν μέχρι στιγμής εμπόδιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ πως μιά τέτοια εξέλιξη θα ήταν βούτυρο στο ψωμί των ΗΠΑ και του Ισραήλ! Όμως εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο γιατί εμπλέκονται πολλοί παράγοντες ,οι περισσότεροι των οποίων είναι αστάθμητοι! Μόνο με πτώση του Ερντογάν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα βοηθήσει σε μιά επίθεση εναντίων του Ιράν! Και τότε δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι Ρώσοι όταν δουν την (πρώην) σύμμαχο Τουρκία να χρησιμοποιεί ρώσικα όπλα για να χτυπήσει έναν άλλο σύμμαχο! Ο Ερντογάν μπορεί να είναι φανατικός σουνίτης που μισούν τους σιίτες αλλά δεν παύουν όλοι να είναι μουσουλμάνοι και τελευταία υπάρχει ένα σοβαρό κίνημα στους κόλπους του Ισλάμ να τα βρούν τα δύο κύρια δόγματα της θρησκείας!!!

      Διαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Τα σχόλια σας πρέπει να έχουν ένα σημείο αναφοράς.
Ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται διότι είναι αδύνατο να κρατήσω λογαριασμό με ποιόν μιλάω.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Πρέπει να καταλάβετε ότι σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και ιταμό-ειρωνικό-υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.