ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ S400 ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ- Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Greek Spirit
4-1-2020
Από το περασμένο καλοκαίρι έγραφα ότι οι ρωσικοί S400 που παρήγγειλε η Τουρκία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ιράν κατόπιν εντολής των ΗΠΑ.
Ετσι εξηγούνται πολλά παράδοξα.Πρώτα απ΄όλα εξηγείται η υποχωρητικότητα των ΗΠΑ σχετικά με την απόκτηση των S400 απο την Τουρκία και τις αστείες κυρώσεις που επέβαλε ο Τραμπ στην Τουρκία.
Εξηγείαι επίσης η απελευθέρωση του διευθυντή της HALK BANK o οποίος είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για το σπάσιμο του εμπάργκο προς το Ιράν. Πιο συγκεκριμένα, η HALK BANK ξέπλενε χρήμα των ιρανικών ελίτ κατά την δεκαετή επιβολή του εμπάργκο από την Δύση το οποίο ήρθηκε το2016 από τον Ομπάμα. Η HALK BANK φυγάδευε στο εξωτερικό κεφάλαια των Ιρανών Μουλάδων και άλλων μελών της ελίτ του Ιράν και όλα αυτά υπό την έγκριση Ερντογάν ο οποίος έπαιρνε προμήθεια απο την HALK BANK .

Οι Αμερικάνοι θα μπορούσαν να παραπέμψουν τον Ερντογάν ακόμα και σε διεθνές δικαστήριο για το σπάσιμο του εμπάργκο στο Ιράν αλλά όλως παραδόξως απελευθέρωσαν το 2019 τον διευθυντή της HALK BANK ο οποίος ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να καταθέσει εναντίον του Ερντογάν. Προφανώς οι Αμερικάνοι έκλεισαν συμφωνία με την Τουρκία για την παροχή βοήθειας σε ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν.
Έτσι εξηγούνται σήμερα  και οι πηχυαίοι πανηγυρικοί τίτλοι στο πρωτοσέλιδο της YENI SAFAK της εφημερίδας του Ερντογαν σχετικά με την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού Σολειμανί τον οποίο παρουσιάζει ως σφαγέα αμάχων κατά την μάχη του Χαλεπίου το 2016 όπου οι Ιρανοί και Ρωσοι πολέμησαν εναντίον των τουρκοκίνητων τζιχαντιστών
Το Ιράν καλεί την Τουρκία σε κοινή άμυνα έναντι των ΗΠΑ επειδή οι Μουλάδες του θεοκρατικού καθεστώτος τα εχουν χαμένα μετά τον θάνατο του στρατηγού τους ο οποίος ήταν ο μόνος έξυπνος ή τουλάχιστον ο μόνος που μπορούσε να εκτελέσει κάποια σύνθετη εργασία εκτός απο φαγητό και λογύδρια θρησκευτικόπατριωτικού περιεχομένου.
Οι Ιρανοί Μουλάδες νομίζουν ότι επειδή τάισαν τον Ερντογάν  στο παρελθόν  αυτός θα είναι πάντα μαζί τους. Ο Ερντογαν όμως εκβιάζεται απο τις ΗΠΑ.
Ερώτημα αποτελεί η στάση των Ρώσων όταν καταλάβουν ότι οι S400 θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ιράν που είναι σύμμαχος των Ρώσων και που πολέμησε πλάι πλάι στην Συρία με το ρωσικό στρατό.
Οι Ρώσοι θα εκνευριστούν ακόμα μια φορά μετά απο την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη που θα πολεμήσουν εναντίον των Ρώσων μισθοφόρων του Χαφτάρ.
Ο Ερντογαν έχει επενδύσει στην απάτη και σαν μαφιόζος που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο είναι ετοιμος να προδωσει τους πάντες.
Διαβάστε τι έγραφα τον περασμένο Ιούνιο :
Δεν

Greek Spirit
13-7-2019
Οι κυρώσεις που αποφάσισε η Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας για την προκλητικότητα της στην Κύπρο στην ουσία αποτελούν επιβράβευση.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ψήφισαν στο Κονγκρέσο κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας σχετικά με την αγορά και παραλαβή των S400 αλλά μόνο ο πρόεδρος Τραμπ θα είναι αυτός ο οποίος θα τις εγκρίνει. Ο Τραμπ ωστόσο δεν δείχνει και μεγάλη προθυμία και μας έχει σε αναμονή.

Βέβαια η τουρκική λίρα δέχτηκε ήδη το πρώτο χτύπημα χάνοντας περαιτέρω την αξία της κατόπιν αρνητικής αξιολόγησης από αμερικανικό οίκο αξιολόγησης . Ωστόσο η Τουρκία δεν ανησυχεί ιδιαίτερα διότι έτσι κι αλλιώς ο Ερντογάν ακολουθεί μια δικιά του ιδιόρρυθμη πολιτική στήριξης της ης λίρας με μείωση επιτοκίων αλλά και τη στήριξη με ρευστό του Κατάρ . Με αυτή την πολιτική ο Ερντογάν κατάφερε να επιβιώσει από περίσυ τον Αύγουστο και να κατεβάσει τον πληθωρισμό απο 18 σε 15  %. Με άλλα λόγια ο Τραμπ δεν θα επιβάλλει κυρώσεις η θα επιβάλλει προσχηματικες.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται στις υπερδυνάμεις του κόσμου ,ότι είναι στους G 20 κι ότι συνδιαλέγεται με τις ΗΠΑ με ίσους όρους.
Προφανώς οι ΗΠΑ άφησαν την Τουρκία να παραλάβει τους S400 με αντάλλαγμα την βοήθεια της Τουρκίας στην επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ Ισραήλ εναντίον ο του Ιράν. Οι ρωσικοί πύραυλοι είναι ανώτεροι των αμερικανικών και η Τουρκία συνορεύει με το Ιράν οπότε και είναι δυνατή η τοποθέτηση τους στα τουρκοιρανικα σύνορα. Έτσι οι Τούρκοι θ εξασφαλίσουν στις ΗΠΑ τουλάχιστον την έγκαιρη προειδοποίηση για τις κινήσεις της ιρανικής αεροπορίας .ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΙΕΣ ΑΝΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΜΟΝΟ ΤΑ ΡΑΝΤΆΡ ΤΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ ΈΦΤΑΣΑΝ ΠΡΩΤΑ. ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ Θ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ
ΗΠΑ Τουρκία και Ρωσία διαπραγματεύονται πάνω σε θέματα που αφορούν  την κρίμαιας, το κουρδικό κράτος, τα στενά του Βοσπόρου, την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης, έχουν δηλαδή ανοιχτά θέματα που χαρακτηρίζουν τις υπερδυνάμεις και κάνουν ανάλογα παζάρια

Σχόλια

Ο χρήστης STEVE είπε…
Τώρα να κάνω μια τρελή σκέψη? Μήπως λέω μήπως η ΗΠΑ θέλουν η Τουρκία να παραλάβει τους s400 (όπως είπατε ότι η ΗΠΑ δεν διαθέτουν τέτοιο) , να εξοντώσουν τον Ερτογαν, οι πύραυλοι να είναι στα χέρια δυτικοφιλων και μετά ΙΡΑΝ? (Το ΙΡΑΝ πρέπει να κτυπηθει σύντομα και ο Ερντογάν μέχρι στιγμής εμπόδιο)
Ο χρήστης μαινομενος είπε…
Συμφωνώ πως μιά τέτοια εξέλιξη θα ήταν βούτυρο στο ψωμί των ΗΠΑ και του Ισραήλ! Όμως εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο γιατί εμπλέκονται πολλοί παράγοντες ,οι περισσότεροι των οποίων είναι αστάθμητοι! Μόνο με πτώση του Ερντογάν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα βοηθήσει σε μιά επίθεση εναντίων του Ιράν! Και τότε δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι Ρώσοι όταν δουν την (πρώην) σύμμαχο Τουρκία να χρησιμοποιεί ρώσικα όπλα για να χτυπήσει έναν άλλο σύμμαχο! Ο Ερντογάν μπορεί να είναι φανατικός σουνίτης που μισούν τους σιίτες αλλά δεν παύουν όλοι να είναι μουσουλμάνοι και τελευταία υπάρχει ένα σοβαρό κίνημα στους κόλπους του Ισλάμ να τα βρούν τα δύο κύρια δόγματα της θρησκείας!!!
Ο χρήστης Παναγιωτης Λιολιος είπε…
Εχει και εναν αλλο ,ατυπο εχθρο ,η Τουρκια,οσους ενεμπλεξε,στο ενεργειακο αγωγο,με κομβο ,την αυθαιρεσια. Της στην Κυπριακη Ελληνικοτατη αοζ...,εκ του νοτιου καυκαυσου,αν αντιστραφει ,την Ρωσια,για αυτο και χρειαζατε,καθετη συντριβη της ,στην Λιβυη...
Αν κοιταξουμε ,τις αδυναμιες ολων ,θα δουμε και την ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ,Καθως ,ολοι ,μα ολοι διδασκονται ,ακομα ,την ΒΑΣΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ,ορολογια ,ακομα ,απο την Ελλαδα ...!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ,ΚΑΤΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ,ΞΑΝΑ ...ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ. Η ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ,ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ,ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ,"ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΛΟΓΙΣΤΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ,ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΑΛΑΣΕΤΑΙ,ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ,ΚΡΥΠΤΟΝ ...,ΜΕΝΕΙ....!!!ΣΥΝ ,ΟΤΙ ΔΙΔΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ,ΕΥΚΑΙΡΙΑ ,ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ...,ΔΙΑΣΤΑΣΗ...!!!ΘΕΩΡΕΙΤΕ ,ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΒΥΟ ,Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ,ΟΛΟΚΛΗΡΟ ,ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ,ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΤΗΣ,ΠΕΛΑΤΕΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ,ΣΤΗΝ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗ;;;;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ,ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ,ΟΛΟ ΑΥΤΟ,ΤΟ "ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ" ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΣΥΜΕΤΡΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΧΤΙΚΗΣ ΑΦΑΝΙΣΗΣ,ΟΛΩΝ...
ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ,ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ,ΟΠΛΟ ΜΕΓΑΤΩΝΩΝ ,ΔΙΕΘΝΩΣ ,ΛΟΓΩ ΑΝΟΜΙΑΣ. ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΣΤΙΣ ΘΑΛΛΑΣΙΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ...!!! Μην λοισμονατε την Ισπανια!!!



Σκεφτειτε καθωτι ,στο δημοσιο λογο,δεν γινονται ,να εκθιαζωνται ,το ολων,της θεωρησης,αν η Αμερικη ,για εναν ,ηγετη θα θυσιασει,ολοκληρη και μαλιστα ,την εμποριοποιημενη ,διαπαιδαγωγημενη και οχι τους προτογονους λαους ,της νοτιας αφρικης ,οι οποιοι χριζουν ,συν των αλλων κοστων και ΥΛΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΑΙΝΕΙ,ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΥΜΕΤΡΙΕΣ...!!!

Μας φυμωνουν τα δημοσια ,ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ,ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ,ΔΗΘΕΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ,ΑΥΤΟ...ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ,ΕΝΧΩΡΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ,ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ,ΑΝΑΞΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ...!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Ερντογάν εκλέχθηκε πρόεδρος της Τουρκίας διότι κατάφερε να πείσει τις φτωχές μάζες πως θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής τους. Στην πορεία συμμάχησε με τις ΗΠΑ για καθαρά οικονομικούς λόγους , μετέπειτα ομως άλλαξε ροτα πηγαίνοντας στην αγκαλιά του Πούτιν γιατί αισθάνθηκε προδομένος από το αμερικανικό κατεστημένο. Σε όλη αυτή τη διαδρομή , οι επιλογές του Τούρκου προέδρου είχαν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό . Από εδώ και πέρα όμως ότι απόφαση παρθεί θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα του πληθυσμού της χώρας του. Για να δούμε τελικά πόσο δυνατός ηγέτης είναι ο Ερντογάν???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η τουρκική λίρα καταρρέει και ταυτόχρονα το βαρύ όπλο της τούρκικης οικονομίας , η Turkish airlines υπολειτουργεί λόγω της πανδημίας. Παράλληλα ,οι ΗΠΑ αποσύρουν τους Patriot από τη Σαουδική Αραβία επειδή την θεωρούν υπεύθυνη για την πετρελαϊκή κρίση. Επομένως , σε όλη αυτή τη κατάσταση το Ιράν βρίσκει τη Σαουδική Αραβία
ανοχύρωτη και τη Τουρκία οικονομικά κατεστραμμένη. Είδατε πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή???
Ο χρήστης ΙNFO είπε…
Ολα τα ειχε γραψει το πορταλ και η διαφαινομενη υποτιμηση τουρκικης λιρας εφερε 1.000.000 Ελληνες να πανε ΑΝΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ξεχωρα ποσοι ευρωπαιοι θα πανε για ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
Η Τουρκια οπως ειχε γραψει το πορταλ θα γινει ο ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ της ΕΕ και το ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΝΑΤΟ (ΗΠΑ).