Ο ΕΡΝΤΟΓΆΝ ΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΓΈΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

Greek Spirit
15-7-2109
Ο Ερντογάν γραφει στα παλιά του παπουτσια την διεθνή τοκογλυφία και αντί να ανεβάζει τα επιτόκια τα κατεβάζει.
Οι διεθνείς τοκογλύφοι και η παραεπιστημες που αφορούν τα οικονομικά ορίζουν ότι για να κατέβει ο πληθωρισμός το χρήμα πρέπει να γίνει σπάνιο, δηλαδή πρέπει το ρευστό να κυκλοφορεί λιγότερο στην εσωτερική αγορά ούτως ώστε να γίνει πιο πολύτιμο. Πληθωρισμός είναι η απαξίωση του χρήματος και οι οικονομολόγοι επιτάσσουν ότι η αξία του αποκαθίσταται όταν αυτό είναι σε έλλειψη. Αυτό έχει συμβεί στην Ελλάδα από το 2010. Με την αύξηση των επιτοκίων στα δάνεια οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις διστάζουν να δανειστούν και έτσι το χρήμα παύει να κυκλοφορεί .
Η αύξηση επιτοκίων έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση και των τόκων των ομολόγων , δηλαδή πολλοί επενδυτές αγοράζουν ομόλογα της χώρας με υψηλά επιτόκια διότι το κέρδος είναι μεγαλύτερο.
Ο τόκος στις συναλλαγές απαγορεύεται τόσο στην ιουδαϊκή θρησκεία όσο και στην μουσουλμανική. Η σαρία και η τορά αντίστοιχα απαγορεύουν ρητά τον δανεισμό με τόκο.
Το μεσαίωνα όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες τράπεζες ο Πάπας ενέδωσε στις πιέσεις των τραπεζιτών και ενέκρινε τον τόκο .
Ο Ερντογάν είναι ένας φανατικός μουσουλμάνος ο οποίος πρεσβεύει την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου της σαρία στην καθημερινότητα. Το κίνημα του πολιτικού ισλάμ το οποίο ξεκίνησε το 1970 με πρώτο τον Ερμπακάν , τον μέντορα του Ερντογάν, πρεσβεύει την απόλυτη εφαρμογή της σαρία στην οικονομικη και παραγωγική δραστηριότητα.
Ο Ερντογάν δεν θέλει να ακούσει για τόκους και επιτόκια διότι δεν του επιτρέπει η θρησκευτική θεώρηση με την οποία ερμήνευε ι την πραγματικότητα.
Εξάλλου, οι Τούρκοι ισλαμιστές επιχειρηματίες εδώ και χρόνια έχουν συστήσει παρατραπεζες από τις οποίες δανείζονται χωρίς τόκο και κατάφεραν έτσι να ανταγωνιστούν τους δυτικούς κεμαλικούς επιχειρηματίες.
Ο Ερντογαν βασίζεται στην βοήθεια του Κατάρ το οποίο κάθε έτος δωρίζει πάνω από 15 δις δολάρια στην Τουρκία αλλά σε κάθε περίπτωση η πολιτική μείωσης των επιτοκίων αποτελεί μια πολιτική απόφαση που στηρίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια και όχι σε τεχνοοικονομικα.
Εάν ο Ερντογάν πετύχει τότε όλο το οικοδόμημα της παγκόσμιας οικονομική χούντας θα δεχτεί θανάσιμο πλήγμα . Όλες οι πρακτικές χειραγώγησης των οικονομιών θα αποδειχθούν απάτη. Ο Ερντογάν θα πρέπει τότε να τιμωρηθεί , να φύγει από την μέση.
Έχω γράψει παλιότερα ότι οι ΗΠΑ εάν θέλουν να ρίξουν τον Ερντογάν θα πρέπει να βάλουν την Σαουδική Αραβία να εισβάλει στο Κατάρ το οποίο είναι ο χρηματοδότης της Τουρκίας.
Εάν ο Ερντογάν καταφερει να βγάλει την Τουρκία από την οικονομική κρίση με μεθόδους αντίθετες από αυτές του διεθνούς συστήματος τότε θα πρέπει να πεθάνει.
Προς το παρόν ωστόσο έχει καταφέρει να ισορροπεί στο παγκόσμιο προσκήνιο και να ξεφτιλιζει τις ΗΠΑ, την Ε.Ε και τον ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα η δήθεν χριστιανική Δύση αντί της αλληλεγγύης που δείχνουν μεταξύ τους οι μουσουλμάνοι βυθίζεται σε κρίση οικονομίας και αξιών με χαρακτηριστικά που είναι η εκμετάλλευση των αδυνάτων κρατών, η μείωση του χριστιανικού πληθυσμού, η εισροή μουσουλμάνων μεταναστών .
Σε λίγα χρόνια η Τουρκία θα έχει εξαγοράσει την ελληνική οικονομία και οι Έλληνες θα πρέπει να αλλαξοπιστησουν για να βρούνε και να διατηρήσουν την δουλειά τους.

Σχόλια

Ο χρήστης Nikpap είπε…
Παρακάτω παρατίθεται τύπος που μετράει την ισχύς του κράτους κατά την CIA το 1977. ΙΣΧΥΣ= (ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ + ΕΔΑΦΟΣ + ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ + ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ) X (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ + ΒΟΥΛΗΣΗ). Κοιτώντας τον παραπάνω τύπο βλέπουμε ότι από την Τουρκία λείπει ένας συντελεστής που δεν είμαι άλλος από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Εάν , ο Ερντογάν καταφέρει να ξεγυμνώσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και παράλληλα αποκτήσει ενέργεια δηλ. αέριο , τότε η οικονομία της χώρας του θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του Κόσμου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ΕΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας υπό κατάρρευση συνεταιρισμός , ο οποίος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σωθεί προς όφελος 2-3 χωρών. Δεν μπορεί να επιβάλλει καμία κύρωση στην Τουρκία και εν αντιθέσει , έχει ανάγκη την χώρα αυτή ,διότι οι πρόσφυγες που προήλθαν από την σύγκρουση για τον έλεγχο των αγωγών αερίου , αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη. Η Ελλάδα πιθανόν να εχει μια τελευταία ευκαιρία επιβίωσης που δεν είναι άλλη από το να αφεθεί στα χέρια της Κίνας. Ειδάλλως ,το κισμετ περιμένει να επιβεβαιωθεί....
Ο χρήστης μαινομενος είπε…
Δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος του ισλάμ ,αλλά αν κάτι θα κράταγα από αυτό είναι η απαγόρευση του τόκου!!! Τα έντοκα χρηματιστικά προιόντα έχουν αποδειχθεί η μεγαλύτερη παγίδα που οδηγεί στην σκλάβωση ενός ανθρώπου ή ενός έθνους!
Η Τουρκία έτσι όπως την έχουν αφήσει όλοι, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος ,να γιγαντωθεί, είναι ένα πειρατικό κράτος που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει προς όλους! Κανείς όμως δεν έχει το σθένος να σταθεί απέναντί της! Ειδικά η χώρα μας θα πληρώσει ακριβά αυτήν της την ολιγωρία !!! Μακάρι να γίνονταν άμεσα αυτή η κατάληψη του Κατάρ από τους Σαουδάραβες γιατί μόνο έτσι θα ανακοπεί κάπως το επιθετικό μένος των Τούρκων! Αν στο ενδιάμεσο δεν έχουν προλάβει να πάρουν τα κοιτάσματα της μεσογείου!
Ο χρήστης Nikpap είπε…
https://www.onalert.gr/kosmos/komision-egkrithike-chrimatodotisi-141-dis-eyro-gia-prosfyges-stin-toyrkia/354449/ Η παραπάνω είδηση επιβεβαιώνει πλήρως , ότι η ΕΕ έχει πάρα πολύ ανάγκη την Τουρκία. Ο Ερντογάν το γνωρίζει και κινείται ανάλογα. Ο μόνος εχθρός του Ρετζέπ είναι ο ίδιος ο λαός του. Η παγκόσμια ιστορία εχει δείξει πάμπολλες φορές ότι οι ηγέτες φθείρονται με το περασμα του χρόνου στην εξουσία , με αποτέλεσμα να χάνουν μέρος της αποφασιστικότητας και της ενέργειας τους. Ετσι ,ο Ταγίπ μπορεί να είναι ο πρώτος ηγέτης ενάντια στην διεθνή χούντα των τοκογλύφων αλλά ο όχλος από κάτω έχει άγριες και αρπακτικές διαθέσεις. Συνεπώς , αναθεωρώντας το προηγούμενο σχόλιο μου περί ισχυρής οικονομίας , την οποία θα επιτύχει ο Ερντογάν μέσω της ενέργειας (αέριο, πετρέλαιο) και της ξεγυμνωσης του τραπεζικού συστήματος , θα έλεγα πως αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία διότι η κουλτούρα - νοοτροπία του τουρκικού λαού είναι αλλοπροσαλλη. Σας θυμίζει κάτι?????