Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓAΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ


Greek Spirit
1-4-2019
Ο Ερντογάν ούτε έχασε ούτε κέρδισε στις δημοτικές εκλογές της 31 Μαρτίου 2019  και της 23ης Ιούνιου .
Απλά έδειξε σημάδια κόπωσης μετά απο 15 χρόνια διακυβέρνησης.
Η Κωνσταντινούπολη μπορεί να χάθηκε για το ΑΚΡ του Ερντογαν αλλά έτσι κι αλλιώς ο Ερντογάν ανέμενε την εκλογική ήττα στην Πόλη. Στην Κωνσταντινούπολη έχουν εγκατασταθεί τις τελευταίες δεκαετίες εκατομμύρια Κούρδοι οι οποίοι έχουν εκδιωχθεί με μεθόδους γενοκτονίας απο το τουρκικό Κουρδιστάν. Ο Ερντογάν μπορεί να έχασε την Πόλη αλλά έχει πετύχει ένα άλλο στρατηγικό στόχο που δεν είναι άλλος απο την εσωτερική μετανάστευση των Κούρδων στα δυτικά όπου απο στοιχεία αντίστασης θα μετατραπούν σε νομοταγείς πολίτες που θα αναζητούν εργασία για να επιβιώσουν στην ζούγκλα της Πολής των 15 εκατομμυρίων Ο Ερντογάν με αυτό τον τρόπο θα αστικοποιήσει με το ζόρι τους ανυπότακτους Κούρδους των χωριών της Ανατολίας και θα τους βάλει στο χωνευτήρι της Πόλης μαζί με τους Κούρδους των μεγάλων αστικών κέντρων του Κουρδιστάν που κυριολεκτικά και χωρίς υπερβολή ισοπεδώθηκαν απο το 2014 και μετά.

Όσο για την Σμύρνη η ήττα για τον Ερντογάν  είναι καθεστώς σε κάθε είδους εκλογική αναμέτρηση.Τα δε κομματικά και κυβερνητικά στελέχη μάλιστα υβρίζουν τους Σμυρνιούς Τούρκους ως ΄΄γκιαόυρηδες΄΄ και ΄΄Ελληνόσπορους΄΄,και φυσικά έχουν δίκαιο να πιστεύουν ότι οι κάτοικοι της Σμύρνης νοιώθουν Έλληνες και όχι Τούρκοι και ειδικά ισλαμιστές.
Ο Ερντογάν είναι ένας μονάρχης και όπως κάθε ηγέτης αυτού του είδους γνωρίζει ότι η μακρόχρονη  παραμονή στην εξουσία κουράζει τους υπηκόους -οχι πολίτες- αλλα΄και εκθέτει  τον μονάρχη σε κινδύνους.
Ο Ερντογάν δεν θα εκτελούσε ποτέ μια εισβολή σε όμορο κράτος χωρίς την άδεια των ΗΠΑ κυρίως και της Ρωσίας σε δεύτερη φάση.
Η εισβολή στην Βόρεια Συρία για την αντιμετώπιση των Κούρδων γίνεται με την άδεια των μεγάλων δυνάμεων και αυτό διότι Κουρδικό κράτος ΔΕΝ είναι δυνατόν να επιτραπεί να ιδρυθεί εφόσον θα δημιουργήσει δεδικασμένο που θα θέσει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ-Ρωσία αλλά και όλες τις χώρες του κόσμου.Η Τουρκία εισβάλει στην Συρία με τις ευλογίες της διεθνούς κοινότητας διότι κανείς δεν θέλει ένα κράτος το οποίο θέλει να ιδρυθεί εφόσον οι ενδιαφερόμενοι έχουν πάρει τα όπλα.Εάν οι Κούρδοι αποκτήσουν κράτος τότε θα νομιμοποιηθεί η ένοπλη εξέγερση και ο κάθε ένας σε όλο τον κόσμο θα ιδρύει αντάρτικες ομάδες και με δυο τρεις αψιμαχίες θα αναμένει να κάνει δικό του κράτος Τα εχω εξηγήσει στο   

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2017/10/blog-post_5.html

    αλλά δεν το καταλαβαίνετε και μου γράφετε κάτι ανοησίες περί προφητειών.
Σύμφωνα με την θεωρία περί εξαγωγής της κρίσης στο Αιγαίο έχω να πω τα εξής:
Ο Ερντογάν εφοσον έχει δυσανεξία στην δημοκρατία και την ελευθερία πρέπει να προσφέρει κάτι άλλο στους υπηκόους του. Οι μονάρχες όταν μπορούν καθησυχάζουν τους υπηκόους τους με χρήμα.Ο Ερντογαν πρέπει να βρει τρόπο να πείσει τους Τούρκους ότι διαθέτει όραμα για την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας και μάλιστα στο άμεσο μέλλον .
Ο μόνος τρόπος είναι να παραμυθιάζει τους Τούρκους με τα πετρέλαια και αέρια της Μεσογείου τα οποία προς το παρόν ανήκουν σε Ελλάδα-Κύπρο-Αίγυπτο.
Οι ΗΠΑ θέλουν αυτούς του υδρογονάνθρακες για να απεξαρτησουν την Ευρώπη απο την Ρωσία αλλά επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί να εγγυηθεί οικονομικά-στρατιωτικά-γεωπολιτικά-διπλωματικά για το εγχείρημα οι ΗΠΑ έχουν δύο επιλογές , την Αίγυπτο και την Τουρκία.
Η Αίγυπτος είναι βέβαια μια τεράστια χώρα με τον μεγαλύτερο στρατό της Μ Ανατολής, ωστόσο είναι μια χώρα τριτοκοσμική με πολλές ιδιαιτερότητες που είναι ασύμβατες με τον δυτικό κόσμο και οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να μπλεξουν πάλι με ιδιόρρυθμος Άραβες ,ειδικά τώρα που ξεφορτώνονται τους Σαουδάραβες.
Η Τουρκία απο την άλλη είναι πιο συμβατή με τα δυτικά δεδομένα,γεωγραφικά-πολιτισμικά-φυλετικά-οικονομικά, πάντα στο μέτρο του δυνατού, μην τρελαθούμε κιόλας.
Η Τουρκία αποτελεί επίσης τον κύριο διάδρομο του ''δρόμου του μεταξιού΄΄ της Κίνας αλλά και τον διαχειριστή των στενών του Βοσπόρου.
Οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία πίσω στο δυτικό στρατόπεδο και προσπαθούν να προσελκύσουν τον Ερντογάν ο οποίος βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος.
Εάν ο Ερντογάν προσχωρήσει στο στρατόπεδο των ΗΠΑ και πάλι τότε ως αντάλλαγμα θα πάρει την άδεια για την κατάληψη και εκμετάλλευση-συνεκμετάλευση του Αιγαίου και ίσως και των κοιτασμάτων της Κύπρου . Η Τουρκία θα παρέχει την ασφάλεια στην περιοχή και ο Ερντογάν θα παρει αμνηστία για τα σκάνδαλα του για τα οποία τον διώκουν οι ΗΠΑ και θα πάρει επίσης και παράταση ως μονάρχης .
Οι ΗΠΑ δεν ασκούν μονο οικονομικές πιέσεις στην Τουρκία -εγώ αμφιβάλω ότι ασκούν ευθειες πιέσεις-αλλά ασκούν κυρίως εσωτερικές πολιτικές πιέσεις που ο Ερντογαν γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορούν να τον αποσταθεροποιήσουν .Οι ταραχές της πλατείας Ταξίμ τον Σεπτέμβριο του 2013 που εξαπλώθηκαν σε όλη την χώρα για έξι μήνες ξέσπασαν όταν ο Ερντγοάν κατάφερε την ειρήνευση με τους Κούρδους .Εάν Κουρδοι και Τούρκοι συμφιλιώνονταν,όπως πρόσκαιρα κατάφερε ο Ερντγάν τον Μάρτιο του 2013, η Τουρκία θα μετατρέπονταν σε πραγματική υπερδύναμη. Ωστόσο οι ΗΠΑ με την βοήθεια των αριστεριστών αλλά και των Κεμαλικών κατάφεραν με τις ταραχές να εμποδίσουν την ειρήνευση Κούρδων -Τούρκων.
Θα δούμε απο δω και πέρα ο Τραμπ πως θα μεταχειριστεί τον Ερντογάν.
Πάντα υπάρχει το σενάριο του προσυμφωνημένου θερμου΄επεισοδίου το οποίο θα σύρι την Ελλάδα στην διαιτισία της Χάγης που θα οδηγήσει στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Αυτό θα γίνει εάν τελικά ο Ερντογάν προσχωρήσει στις ΗΠΑ.
Αλλά ακόμα και στην αγκαλιά του Πούτιν να μείνει και πάλι η Ρωσία θα τον εξωθήσει σε πόλεμο εναντίον μας για να ακυρωθεί ο EAST MED που απειλεί το ενεργειακό μονοπώλιο της Ρωσίας στην Ευρώπη. Η Ρωσία θέλει επίσης να καταργηθεί και ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος που αποτελείται απο τον ΤΑΡ, την ζέυξη Αξιού -Δούναβη και την θαλάσσια γραμμή Σουέζ-Θεσσαλονίκη .
Ότι και να γίνει θα αντιμετωπίσουμε το χειρότερο , σύντομα

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το δεν πρόκειται να ιδρυθεί ανεξάρτητο κουρδικό κρατος και γενικά το δεν πρόκειται να γίνει το ένα ή το άλλο με τέτοια βεβαιότητα δεν μπορεί να το πει κανένας και ειδικά στην Γεωπολιτική-γεωστρατηγική όπου τα πράγματα αλλάζουν όπως αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες.

Να πούμε ότι με τις παρούσες συνθήκες, ότι έτσι εκτιμουμε,ότι πιθανόν να συμβεί έτσι εντάξει,αλλά το δεν πρόκειται μόνο ο Θεός μπορεί να το αποφασίσει.

Όσο για τις προφητείες,αυτές αποδεικνύονται όταν πραγματοποιούνται.Επισης δεν πραγματοποιούνται όταν θέλουμε εμείς και κυρίως δεν έχουν ημερομηνίες.Δινονται συνήθως από τους Αγίους σημεία και όχι χρονολογίες.

Η πίστη στην πραγματοποίηση μιας προφητείας (της Ορθοδοξίας πάντα) είναι ορθή όχι μόνο από πλευράς πίστεως ότι ειπώθηκαν από Αγίους ανθρώπους κατά Θεία φωτιση,αλλά από το οτι όσες πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν είναι ασφαλές σημείο ότι θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες.

Δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να λοιδωρούνται οι προφητείες και φυσικά όταν αναλύουμε ένα θέμα το αναλύουμε με την λογική μας και τις πληροφορίες μας και όχι βάση των προφητειών.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Μιλάμε ότι χωρίς προφητείες καταρρέει ο κόσμος σας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό καταλάβατε;Μήπως τοποθετήστε εσείς λίγο απόλυτα ως προς αυτές;Εσείς από όλες αυτές τις αναλύσεις που κάνετε,είστε 100% σίγουροι ότι θα πραγματοποιηθούν όπως τα φαντάζεστε ή τα εκτιμάτε σύμφωνα με την σκέψη σας;

Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχετε στο ορθολογιστικό πνεύμα σας;Αν μπορέσετε να μετρήσετε με τα χέρια σας και να μου πείτε πόσες τρίχες έχει η κεφαλή σας τότε μπορεί να έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στις εκτιμήσεις σας.

Δεν καθορίζουν οι προφητείες την ζωή μας.Το για ποιο λόγο υπάρχουν δεν θα το αναλύσω εδω.Ομως εφόσον ερευνάτε υπό το πρίσμα του ορθολογισμού τα γεωπολιτικά πράγματα και καλά κάνετε διότι ο Θεός μας έδωσε μυαλό να σκεφτόμαστε,η λογική λέει ότι εκτιμώ πως θα γίνουν έτσι τα πράγματα και όχι ότι σίγουρα θα γίνουν έτσι ή αλλιώς διότι τότε χριζετε τον εαυτό σας προφήτη σαν αυτούς που υποτιμάτε.

Να σας πω μια προφητεία η οποία πραγματοποιήθηκε και η οποία καταγράφηκε πριν 2000 χρόνια στην αποκαλυψη του Ιωάννη;Το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ.Η αναφορά γίνεται στο σημείο περί Αψίνθου.Γλωσσολογικα η Αψινθος ανακαλύφθηκε ότι είναι το Τσερνομπίλ.

Μπορείτε εσείς να μας μιλήσετε με ακριβεια στα επόμενα 2000 χρόνια για κάποιο γεγονός;Νομίζω πως όχι.

Συμφωνώ στο ότι η απάντηση για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας δεν είναι οι προφητείες αλλά η ενεργή σκέψη και δραση,όμως από να τις απορρίπτουμε,καλύτερα ας τις αφήσουμε στην ησυχία τους και θα μας δείξουν αν ισχύουν ή όχι.

Ευχαριστώ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταλαβαίνω ότι είναι λίγο ενοχλητικό να γίνεται αναφορά σε προφητείες και τα σχετικά,την στιγμή που δεν είναι θέμα του blog σας το οποίο φιλοδοξεί να παρέχει αναλύσεις για θέματα γεωστρατηγικής αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει στη σκέψη κάποιων.

Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω όχι σε σχέση με τι λέει η λογική μας με αυτά που βλέπουμε γύρω μας,αλλά να κάνετε μια υποθετική ανάλυση,ως σενάριο,σε ποια περίπτωση θα μπορούσε να συμβεί μια προφητεία όχι σε σχέση με τα παρόντα στοιχεία αλλά το πώς θα μπορούσε να ανατραπεί μια τέτοια κατάσταση ως σενάριο πάντα για να πραγματοποιηθεί μια προφητεία.

Ας πούμε η προφητεία για τα Εξαμίλια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που ερμηνεύτηκε από τον Άγιο Παΐσιο η επέκταση του δικαιώματος από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια και το οποίο θα προκαλέσει την Τουρκία να μας πειραξει ένα δύο νησιά και στη συνέχεια η Ρωσία θα επιτεθεί στην Τουρκία γιατί θα κινδυνεύσει η διέλευση της από τα Δαρδανέλια στη Μεσόγειο.

Μπορείτε να μας κάνετε μια ανάλυση υποθετική σε ένα τέτοιο γεγονός;Ίσως απίθανο τελείως αλλά να κάνετε την ανατροπη κάνοντας μας μια υποθετική ανάλυση έστω επιστημονικής φαντασίας που θα μπορούσε να δείξει ως εφαρμόσιμη.Εκτος και αν θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί κατά την κρίση σας να συμβεί ποτέ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ζητώ συγνώμη αν δεν είπα κάτι σωστό.Σας διαβάζω διοτι κατι μαθαίνω από τις αναλύσεις που εχετε.Μπορω να ρωτήσω κάτι σχετικά με την Γαλλία;Θα κάνει βάση στην Κύπρο;Αυτό πως μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση;

Ευχαριστώ!
"Πέτρος"

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστώ για την ανάρτηση που κανατε για τους Κινέζους και τον δρόμο του Μεταξιού.Τωρα την θυμήθηκα.Αυτο θέλω να πω σχετικά με τις προφητείες και τις αναλύσεις και με μαλώνετε.Αλλα στον γραπτο λογο γίνονται ευκολα παρεξηγησεις.Δεν είμαι προφητολάγνος.

Αυτο θέλω να πω.Η προφητεία λέει αυτό που λέει και εσείς κάνετε μια ωραία ανάλυση.Το πως θα ολοκληρωθεί η προφητεία θα το δούμε.Ελπίζω να με κατανοήσατε τώρα και να καταλάβατε ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας.

Αν θέλετε πείτε μας κάποια στιγμή αν ξέρετε και κάτι για τον ρόλο της Γαλλιας

Ευχαριστώ
Πέτρος👍
Ο χρήστης stef είπε…
Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα, νομίζω όμως πως όσο πλησιάζουμε στο χειμώνα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί θερμό επεισόδιο λόγω της δυσκολίας των καιρικών συνθηκών.Μ άλλα λόγια ο χρόνος είναι με το μέρος μας για να προετοιμαστούμε στο μέτρο του δυνατού.Με χαροποιεί το γεγονός(αν γίνει τελικά) ότι ο Κούλης έκλεισε συμφωνία μετο Μακρόν μέχρι το τέλος του έτους για δύο φρεγάτες, όπως και ότι γνωρίζω αρκετούς που τώρα θα μπορέσουν να γραφτούν στη ΛΕΦΕΔ ή στην εθνοφρουρά.Τ ότι τα δύο τελευταία καλοκαίρια μέχρι σήμερα δεν έγινε κάτι είναι Θείο δώρο.Ελπίζω να δώσει Θεός να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται.