ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


 Greek Spirit
5-10-2017
Ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος που να απλώνεται σε Ιράκ-Ιράν-Τουρκία και Συρία δεν πρόκειται να γίνει τα επόμενα 20 χρόνια, άντε 10.
Με το τέλος του πολέμου στη Συρία και την ήττα του Ισλαμικού Κράτους αποδείχθηκε πως τελικά ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία επιθυμούν κάτι τέτοιο.
Ο λόγος είναι απλός. Εάν νομιμοποιούνταν η αυτοδιάθεση μιας μειονότητας στα πλαίσια ενός αναγνωρισμένου κράτους με ένα απλό δημοψήφισμα τότε όλα τα κράτη του κόσμου, σε όλη τη γη ,θα άλλαζαν σύνορα κάθε δεύτερο μήνα, εάν όχι κάθε εβδομάδα.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι την γεωπολιτική ορίζει η λογική και όχι οι διακινητές προφητειών
Σε κάθε περίπτωση θα ήταν εγκληματικό για την Ελλάδα τυχόν δυνατότητα μιας μειονότητας να αυτοανακηρύσσεται σε ανεξάρτητη κρατική και εθνική οντότητα.
Για να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο κράτος -και όχι απλά αυτόνομο ή ημιαυτόνομο- από τα σπλάχνα ενός προϋπάρχοντος αναγνωρισμένου πρέπει να συμβεί κάτι από τα παρακάτω : 

α. Να επέμβει ένα τρίτο κράτος με πόλεμο υπέρ των αποσχιστών. Αυτό συνέβη το 2000 με το Κόσσοβο όταν οι ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ και της διεθνούς κοινότητας πολέμησαν εναντίον της Σερβίας.
Το ίδιο συνέβη και το 1974 στην Κύπρο όταν η Τουρκία πολέμησε εναντίον των Ελλήνων με αποτέλεσμα την απόσχιση της κατεχόμενης Κύπρου.Δυστυχώς για τους Κούρδους το Ιράν, η Τουρκία, το Ιράκ και η Συρία έχουν εκφράσει την βούληση τους να πολεμήσουν απο κοινού εναντίον κάθε αποσχιστικής προσπάθειας των Κούρδων και αυτό διότι και οι τέσσερις χώρες έχουν κουρδική μειονότητα και δεν θέλουν περιπέτειες .
β. Να ξεσπάσει συμβατικός και τακτικός  πόλεμος μεταξύ των αποσχιστών μειονοτικών και του κράτους από το οποίο θέλουν να αποσχιστούν και οι μεν πρώτοι να νικήσουν τους δεύτερους.Αυτό συνέβη με τους Κροάτες στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας Ωστόσο οι Κούρδοι  δεν μπορούν με τον ανταρτοπόλεμο να νικήσουν την Τουρκία, τουλάχιστον να την φέρουν σε σημείο που να υπογράψει συνθήκη ως ηττημένη
γ. Να διεξαχθεί δημοψήφισμα τόσο μεταξύ των επιθυμούντων την απόσχιση όσο και στο κράτος το οποίο κινδυνεύει να χάσει τη περιοχή. Να διεξαχθεί δηλαδή δημοψήφισμα τόσο σε Τουρκία όσο και σε Κουρδιστάν (μιλάμε για το ημιαυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν ) και το αποτέλεσμα να είναι υπέρ της απόσχισης και στις δύο πλευρές.Κάτι τέτοιο έγινε με τον ειρηνικό διαμελισμό της Πρώην Τσεχοσλοβακίας σε Τσεχία και Σλοβακία. Με δημοψήφισμα και στις δυο πλευρές ήθελε και το  ΄΄σχέδιο Ανάν'' να νομιμοποιήσει τα κατεχόμενα ως κυρίαρχο κράτος και κατόπιν να το εντάξει σε ομοσπονδία με το Ελληνοκυπριακό.
Καμία απο τις παραπάνω προοπτικές δεν υπάρχουν για τους Κούρδους. 
Δε υπάρχει πρόπτωση να δεχθούν οι ΗΠΑ και η Ρωσία την ανεξαρτητοποίηση μειονοτήτων με απλά δημοψηφίσματα και μόνο.Θα έπρεπε τότε οι ΗΠΑ να ετοιμαστούν να χάσουν την Καλιφόρνια, το Τέξας την Β. Ντακότα και άλλες πολιτείες και ο ο Πούτιν να χάσει την Τσετσενία και μάλιστα την στιγμή που προσπαθεί να επανιδρύσει την πάλαι ποτέ ένωση των κρατών που αποτελούσαν την Σοβιετική Ένωση αυτή τη φορά υπό την Ευρασιατική Ένωση.
Εάν οι Κούρδοι επιτύγχαναν την ανεξαρτησία τους με δημοψήφισμα τότε οι Καταλανοί, οι Βόρειοι Ιταλοί, οι Σκωτσέζοι, οι Βαυαροί και άλλοι στην Ευρώπη θα ζητούσαν την απόσχιση και σύντομα η Ευρώπη θα κατακερματίζονταν την στιγμή που η Κίνα απειλεί όχι μόνο  εμπορικά αλλά και στρατιωτικά όλη την Δύση.
Πρέπει να πούμε ότι η Καταλονία δεν βρίσκεται κάτω από τον Ισπανικό ζυγό ούτε πολεμάει στα βουνά εναντίον κάποιας γενοκτονίας εναντίον της. Οι Ευρωπαίοι που θέλουν να αποσχισθούν απο τα ήδη υπάρχοντα κράτη είναι απλά και μόνο ΄΄μπουρζουάδες΄΄ της ιστορίας που μέσα απο την καλοπέραση έχουν χάσει την ταυτότητα τους και που την αναζητούν σε ''αποσχιστικές γυμναστικές''

Στην Ελλάδα έχει υπερτονισθεί ο κίνδυνος για περιπέτειες με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αλλά υπάρχει κι άλλος κίνδυνος , αυτός των τουριστικών νησιών και περιοχών οι οποίες εδώ και δεκαετίες ανθίζουν οικονομικά και βρίσκονται σε πλήρη οικονομική αντιδιαστολή με την ηπειρωτική Ελλάδα. Στις περιοχές αυτές καλλιεργείται απο διάφορους εξωχώριους κύκλους η άποψη ότι το Αθηνοκεντρικό κράτος μόνο φόρους και εμπόδια επιβάλλει στην επιχειρηματικότητα των νησιών και ότι καλύτερα θα ήταν να αυτονομηθούν . Το κύριο επιχείρημα των Καταλανών για την απόσχιση είναι το γιατί η Καταλονία που είναι η πλουσιότερη επαρχία να πληρώνει για την υπόλοιπη καθυστερημένη Ισπανία'' Το ίδιο σκεπτικό προσπαθούν να περάσουν κάποιοι και στα πλούσια ελληνικά νησιά, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο.
Γιαυτό να μην επιθυμείτε την ανεξαρτησία των Κούρδων και να ακούτε ''βερεσέ'' τους προφητειολόγους οι οποίοι δεν ''σκαμπάζουν  γρι'' και διακινούν με ανευθυνότητα ανεύθυνες ανοησίες
Κουρδικό κράτος θα γίνει μόνο όταν κάποια από τις Ιράν-Συρία-Ιράκ αποφασίσει να πολεμήσει υπέρ τους, κάτι προς το παρόν αδύνατο.


11 σχόλια:

 1. Η Ε.Ε είναι προπομπός της μεγάλης ένωσης η οποία θα είναι εφάμιλλη της Ελληνορωμαϊκής αυτοκρατορίας της οποίας τα σύνορα θα είναι μεγαλύτερα από της πρώτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΜαρτίου 23, 2018

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘’HELLENIC SUNRISE’’ / ΣΤΙΣ 19. 3. 2018
  ΘΕΜΑ : Γιατί δεν πρόκειται να ιδρυθεί ποτέ ανεξάρτητο κουρδικό κράτος

  ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / 23.3. 2018
  Δεν μου λες αγαπητέ φωστήρα, συντάκτη του παρόντος άρθρου. Ας υποθέσουμε ότι οι Κούρδοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να έχουν ανεξάρτηρτο κράτος, για τους λόγους που ισχυρίζεσαι. Πώς θα αισθανόσουνα εσύ ο ίδιος, όταν μάχεσαι για πολλές δεκαετίες να έχεις το δικό σου έθνος, το δικό σου κράτος και να μην σου το επιτρέπει μια βάρβαρη και άκρως σωβινιστική χώρα, όπως η Τουρκία ; Nα πηγαίνει το παιδί σου (Κούρδος) στο Τουρκικό σχολείο, και ο Τούρκος δάσκαλος να το αναγκάζει να λέει ‘’Είμαι περήφανος που είμαι που είμαι Τούρκος’’ ; Οι Κούρδοι είναι λαός περίπου 25 εκατομμυρίων, διεσπαρμένος σε τέσσερεις χώρες και δικαιούνται ν’αποκτήσουν επιτέλους το δικό τους κράτος. Γι αυτό αγωνίζονται, γι αυτό χύνουν το αίμα τους. Οι συγκρίσεις που κάνεις με τους Καταλανούς, ορισμένων πολιτειών των Η.Π.Α., χωρών της πρώην Γιουγκοσλαυίας, της Βαυαρίας,της Σκωτίας, δεν έχουν καμμία σχέση με την περίπτωση των Κούρδων. Η διαφορά είναι : Οι μεν προαναφερόμενοι έχουν δικό τους κράτος ή είναι ήδη ενσωματωμένοι σ’ ένα άλλο, ενώ οι Κούρδοι δεν έχουν καθόλου. Σύμφωνα με τη δική σου λογική, για ποια αυτοδιάθεση των λαών μιλάμε, όταν δεν αφήνουμε σ’ένα λαό να έχει το δικό του κράτος ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φαίνεταιότι η ατμοσφαιρα στο καφενείο σήμερα ήταν βαριά για αναλύσεις και έπρεπε να καταφύγετε στο ιταμό ύφος του ''Δεν μου λες αγαπητέ φωστήρα, συντάκτη του παρόντος άρθρου΄΄ Δεν σας λέω λοιπόν, διότι έχω να απαντήσω σε πολλούς αναγνώστες μου οι οποίοι θέλουν διάλογο και γνώση και όχι ψυχολογική στήριξη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑνώνυμοςΜαρτίου 24, 2018

  ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / 24. 3. 2018
  Ζητώ συγγνώμη για το ιταμό μου ύφος και για το χαρακτηρισμό ''φωστήρας''. Ας το ξεχάσουμε. Μπορείτε να μου πείτε μόνο, 1) εάν ο Κουρδικός λαός έχει δικαίωμα για αυτοδιάθεση, δηλ. να έχει δικό του κράτος και 2) εάν μία αυτονομία εντός τουρκικού κράτους θα βοηθούσε την κατάστασή τους.
  Ευχαριστώ και αναμένω απάντησή σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. O Κουρδικός λαός έχει δικαίωμα για αυτοδιάθεση αλλα εαν την κερδίσουν χωρίς τις προυποθέσεις που γράφω τότε κινδυνεύει και η Ελλάδα και όλες οι χώρες με διάλυση. Τα έθνη κράτη είναι εφέυρεση που διαδέχθηκε την πτώση της Ρωμαικής αυτοκρατορίας στην Δύση.Στην ανατολή μέχρι την αρχη του 20ου αιώνα υπήρχε η Οθωμανική όταν την ίδια εποχή στην δύση είχαν ωριμάσει τα έθνη-κράτη.Ωστόσο κι ενω στις αυτοκρατορίες ηταν αποδεκτή η πολυπολιτισμικότητα στα έθνη κράτη έπρεπε να παρουσιασθεί μια ψευδή ομοιογενεια.Πανω στην ομογενοποίηση της δήθεν φυλετικής καθαρότητας του έκαστου κράτους οικοδομήθηκαν οι σύγχρονοι κανόνες της οικονομίας, της δημοκρατίας, του ελέγχου του κρατους απο τις υπόλοιπες εξουσίες και το κράτος πρόνοιας .Οι Κούρδοι όπως και οι πχ Καταλανοί ή οι μουσουλμάνοι της Θράκης ,είναι ενσωματωμένοι στο Τουρκικό-Συριακό-Ιρανικό καιΙρακινό κράτος.Εάν με τα όπλα κερδισουν την αυτονομία τους -και όχι με τιςπρουποθέσεις που γράφω στο κειμενο- τοτε ανοιγει ο δρόμος για την διάλυση του μοντέλου κράτους-έθνους και θα γυρίσουμε πίσω στις αυτοκρατορίες με αυταρχικούς αυτοκράτορες . Μεσοπρόθεσμα έαν οι Κούρδοι με την ισχύ των όπλων κέρδιζαν και ανγνωριζονταν τότε θα δημιουργούνταν ένα προήγουμενο, ένα δεδικασμένο, σύμφωνα με το οποίο όποιος έπαιρνε τα όπλα θα κέρδιζε ανεξαρτησία.Θα ξέσπαγαν εμφύλιοι σε όλα τα κράτη. Οι Κουρδοι της Τουρκίας το 2013 είχαν έρθει σε ειρηνευτική συμφωνία με τον Ερντογάν που τους είχε υποσχεθει την αυτονόμιση τους στα πλαισια του τουρκικού κράτους, την αναγνώριση τους ως μειονοτητα, την αμνηστεία και άλλα ευνοικά τα οποία σταδιακά θα έκαναν τους Κουρδους και εκτός Τουρκίας να θελουν να σνταχθούν με την Τουρκία.Ετσι η Τουρκία θα γινόνταν τοπική υπερδύναμη χωρίς να εσβάλει πουθενά, με την εθελοντική συνεισφορά των Κούρδων οι οποίοι θα εβρισκαν καταφύγιο στο όραμα Ερντογάν.Ωστόσο οι Αμερικάνοι δεν το επέτρεψαν και με την βοήθεια τηςκεμαλικης αντιπολίτευση το Σεπτέμβριο του 2013 δημιούργησαν τα επεισόδια στην πλάτεια Ταξίμ τα οποία επεκτάθηκαν σε όλητην χώρα.Ο Ερντογάν κυριολεκτικά τα εκανε πάνω του και κλείστηκε στο γραφείο του . Η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κουρδους σταμάτησε και οι Κουρδοι τον Ιανουάριο του 2014 ξαναπήραν τα όπλα διότι ήταν ανυπόμο οι, μεγάλο λάθος τους που δεν στήριξαν τον Ερντογαν.Εάν τον στήριζαν οι Κουρδοι σε 10-20 χρόνια θα γινοντουσαν οι συγκυριάρχοι της Τουρκίας εφόσον οι Τούρκοι δεν γεννάνε παιδιά και η οποια δημογραφική άνοδος έρχετεται απο τους Κουρδους.Τότε θα μπορουσαν να εκβιάσουν με ειρηνικά και πολιτκά μέσα πολλές καταστάσεις υπέρ τους. Τωρα απλά χτυπιούνται μόνοι τους σαν τα χταπόδια πριν το ψήσιμο. Ακόμα και το 1821 η τελική μάχη δόθηκε στο Ναβαρίνο απο τις ξένες δυνάμεις το οποίο είναι προυπόθεση για αναγνωριση ανεξαρτησίας όπως γράφω στο άρθρο μου.Δεν γίνεται απλά και μόνο με ανταρτικο χωρις ξένη αναγνωριση να πετύχεις απλά διότι ακυρώνεις όλο το διεθνές δίκαιο για την ίδρυση και διατήρηση των κρατών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑνώνυμοςΜαρτίου 26, 2018

  Θα ήθελα να πω οτι οι κουρδοι αγωνιστές... Είναι αυτοι πιυ έβγαζαν, βιαζαν και εκαιγα τους Έλληνες της Μικρας Ασίας το 1922... Τωρα πληρώνουν τους καρπούς των εγκληματων το... Ποτε και πως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η ισχύς ενός κράτους είναι συνυφασμενη με το νομισμα,τις ένοπλες δυνάμεις,την τεχνολογια και τον πληθυσμό. Ο πληθυσμός μιας χωρας κατανεμεται βάσει θρησκεύματος,πολιτικης πεποιθησης,καταγωγης-γλωσσας και τόπου διαμονής. Έτσι ο πληθυσμός πχ της Ελλάδος από μόνος του δημιουργεί κοινωνικές ομάδες οπως χριστιανούς και μουσουλμάνους, αριστερούς και δεξιούς,βλάχους και αρβανίτες , Θρακιώτες και νησιώτες. Αναζητώντας στη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη wikipedia το Κουρδιστάν , θα δούμε πως αναφέρεται ως περιοχή στην οποία κατοικούν Κούρδοι δηλ. πληθυσμός που απαρτίζεται από κοινωνικές ομαδες διαφόρων θρησκευμάτων,ιδεολογιών και γλωσσικών χαρακτηριστικών. Το παράδοξο όμως εγκειται στον τοπο διαμονης των Κουρδων, ο οποίος είναι εντός αναγνωρισμένων χώρων-κρατων Ιραν, Ιράκ, Συρία και Τουρκία. Επομένως για να ιδρυθεί ανεξάρτητο Κουρδικό Κράτος θα πρέπει να παραχωρηθούν εδάφη και από τις τέσσερις παραπάνω χώρες. Τέλος , θα λέγαμε ότι ειναι δύσκολο να δοθεί μια τελική εκτιμηση των εξελίξεων πάνω στο Κουρδικο ζητημα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την απάντηση στο κουρδικό θα την δώσει το Ισραήλ που ζητεί σχεδόν απελπισμένα συμμαχους στην περιοχή της Μ. Ανατολής.

   Διαγραφή
 8. Οι Κούρδοι θα κάνουν δικό τους κράτος και οι πρώτοι που θα το αναγνωρίσουν είναι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ,πότε θα γίνει?Ταυτόχρονα με τη διάλυση της Τουρκίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οι Κούρδοι; Είναι ένας μύθος, ένα ανύπαρκτο ψευτο-έθνος που δημιούργησαν οι δυτικοί διπλωμάτες από ... ψιλό αέρα. Όλοι όσους οι δυτικοί αποκαλούν Κούρδους είναι περίπου 10 διαφορετικά έθνη και εθνοθρησκευτικά σύνολα, με διαφορετικές γλώσσες, γραφές, παραδόσεις και θρησκείες.

  Είναι σαν να αποκαλεί κάποιος τους Ρουμάνους, τους Ουκρανούς, τους Πολωνούς και τους Ρώσσους "Ανατολικο-Ευωπαίοιυς" και να διατείνεται ότι οι ...... "Ανατολικο-Ευρωπαίοι" είναι ένα έθνος και πρέπει να έχουν μία χώρα!
  https://www.youtube.com/watch?v=VnZAl-K4DqU

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ .ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Τα σχόλια σας πρέπει να έχουν ένα σημείο αναφοράς.
Ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται διότι είναι αδύνατο να κρατήσω λογαριασμό με ποιόν μιλάω.
Πρέπει να καταλάβετε ότι σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και ιταμό-ειρωνικό-υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.