ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΙΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ






  ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΕΚΤΕΛΣΘΗΚΕ Ο Κ. ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ.ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ .ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ NEWPOST , ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΊΤΕ ΈΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΊΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Το τηλεφώνημα που... σκότωσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα - Τι ισχυρίζονται πηγές από την αλβανική πλευρά



Πηγές από την αλβανική πλευρά ισχυρίζονται ότι υποχρεώθηκαν να στείλουν τις ειδικές δυνάμεις, μόνον αφού δέχθηκαν τηλεφώνημα από την ελληνική πλευρά με αποδέκτη το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στις 28 Οκτωβρίου 2018 ο Βουλιαρατινός Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από ομάδα επίλεκτων δυνάμεων 200 ατόμων που είχαν καταφθάσει εσπευσμένα αεροπορικώς από τα Τίρανα. Κηδεύτηκε δέκα ημέρες μετά, καθώς οι αλβανικές αρχές αρνούνταν επί σειρά ημερών να παραδώσουν τη σορό στους συγγενείς του. Πλήθος Βορειοηπειρωτών και Ελλαδιτών τον αποχαιρέτισαν εκείνη την ημέρα ειρηνικά, παρά τα ανηλεή καψόνια στους συνοριακούς σταθμούς των συνόρων.

Τρεις μήνες μετά, το αλβανικό κράτος δεν έχει παραδώσει στη δημοσιότητα και στο ελληνικό κράτος, ως όφειλε, κανένα πόρισμα για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια του θανάτου ενός Έλληνα ομογενούς στα πατρογονικά του εδάφη. Αντιθέτως, εξέδωσε ανακοίνωση ότι η έκδοση πορίσματος θα αναβληθεί για ακόμη τρεις μήνες.

Γιατί το έπραξαν αυτό οι αλβανικές αρχές; Γιατί απλώς μπορούν. Η ελληνική πλευρά, πλην μίας αρχικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών με αίτημα περί εξακρίβωσης συνθηκών και αιτιών θανάτου του Έλληνα μειονοτικού, δεν έχει προβεί επίσημα σε κάποια άλλη κίνηση. Η καλή διπλωματία είναι πράγματι η κρυφή διπλωματία, κεκλεισμένων των θυρών, δεν φωνασκεί, δεν κομπάζει. Η καλή διπλωματία, παρά ταύτα, αποφέρει αποτελέσματα, χειροπιαστά, προς άμεσο όφελος και προστασία εκείνων, για τους οποίους φέρει ευθύνη, πόσω μάλλον προξενική ευθύνη.

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, επίσημοι από την Ελλάδα, καταφθάνουν σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες για εκκλησιασμό, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση λόγων, ενώ ακολουθεί πλήθος κόσμου, οι οποίοι με ευλάβεια εορτάζουν την εθνική επέτειο. Μέσα σε αυτό το κλίμα κυκλοφόρησε ξαφνικά η είδηση ότι ένας Έλληνας μειονοτικός στους Βουλιαράτες, ο Κατσίφας, πυροβολεί για να εκφοβίσει Αλβανό αστυνομικό, ο οποίος τον ειρωνευόταν και τον απειλούσε δείχνοντάς το υπηρεσιακό του όπλο επί ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η αλβανική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να σκοτώσουν τον Κατσίφα, ή να δημιουργήσουν τέτοιας έκτασης επεισόδιο. Τον Κατσίφα τον γνωρίζανε, δεν θα σκότωνε, θα τον αφήνανε να ξεθυμάνει. Το πολύ-πολύ, ισχυρίζονται, να τον συνελάμβανε ο αστυνομικός διοικητής Αργυροκάστρου και να τον έθεταν υπό κράτηση εκεί για είκοσι ημέρες. Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι υποχρεώθηκαν να στείλουν τις ειδικές δυνάμεις, μόνον αφού δέχθηκαν τηλεφώνημα από την ελληνική πλευρά! Ένα τηλεφώνημα που είχε ως αποδέκτη το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών για συνδρομή και προστασία των παρευρισκομένων επισήμων και μη από Έλληνα ομογενή «τρομοκράτη». Το υπουργείο, στο οποίο υπάγονται οι ειδικές δυνάμεις, κάλεσε τον Αλβανό πρωθυπουργό για να λάβει έγκριση, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην ικανοποιήσει το αίτημα.

Προφάσεις εν αμαρτίαις των Αλβανών ή η πραγματικότητα πίσω από ένα περιστατικό που έριξε βαριά τη σκιά του στις ούτως ή άλλως δύσκολες διμερείς σχέσεις και πλήγωσε την ομογένεια της Βορείου Ηπείρου;

Αλήθεια, η χειριστής του ζητήματος από την επίσημη ελληνική πλευρά πως χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα;

Τ.Τ. 
 ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΘΙΞΕΙ ΚΑΙ Ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης *Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα», ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΤΣΙΦΑ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΞΕΚΑΘΑΑΡΑ ΠΙΟΑ ΚΥΝΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ


Εικόνα: Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
 *Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα»,
endohora@yahoo.gr
Οι κατέχοντες θέσεις εξουσίας ενοχλούνται από τις πράξεις θυσίας γιατί τονίζουν την ανεπάρκεια και τη δειλία τους
Από τον
Γιάννη Χ. Κουριαννίδη
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ανήκει πια στη χορεία των ηρώων του Ελληνισμού, που ανυψώθηκαν πιστοί στο καθήκον της υπεράσπισης των αξιών τους. Βάδισε στον δρόμο του χρέους και της βαριάς κληρονομιάς της ελευθερίας και της τιμής. Και πέταξε ψηλά με τη λαχτάρα της νίκης να ταράζει τα βαλτόνερα της σήψης μας.
Την ώρα που έδινε τη μάχη του περικυκλωμένος από τους εκατοντάδες εκτελεστές της νιότης του, αποζητώντας προστασία στις βίγλες των βουνοπλαγιών του χωριού του, στις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο χαμηλά, στο στρατιωτικό κοιμητήριο του χωριού, εκεί όπου αναπαύονται οι εκατοντάδες Έλληνες ήρωες του έπους του 1940, τελούνταν το μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών τους.
Ο πρόξενος, οι ελληνικές Αρχές της περιοχής αλλά και της Ελλάδας, η υπουργός Πολιτισμού της χώρας μας, Αλβανοί επίσημοι κ.ά. έδιναν το «παρών» στην τελετή. Έμαθαν τι συνέβαινε, αλλά δεν προέβησαν στην παραμικρή αντίδραση. Άφησαν τον Κωνσταντίνο μόνο να αντιμετωπίσει τους διώκτες του. Όπως έκαναν πάντοτε οι δειλοί και συμβιβασμένοι, σε κάθε εποχή...
 
Οι μετέπειτα αντιδράσεις (ανακοινώσεις, δηλώσεις, διαβήματα κ.λπ.) ήταν για να βγουν από την υποχρέωση. Για να μην τους φτύνουν ΚΑΙ γι’ αυτό! Παραλίγο δε να υιοθετήσουν τη γραμμή των δολοφόνων του Κωνσταντίνου, ότι «δεν πρέπει να κλαίμε για έναν τρελό, έναν μεθύστακα» κ.λπ. Κάποια «παπαγαλάκια», μάλιστα, έσπευσαν να το κάνουν, αλλά αναδιπλώθηκαν σύντομα μετά τη γενική κατακραυγή που δέχθηκαν.
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έκανε το χρέος του προς την πατρίδα. Υπερασπίστηκε τα σύμβολά της (σημαία και σταυρό), καθώς και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει ελεύθερος. Μια στάση ζωής που είναι να απορεί κανείς για το πώς είναι δυνατόν να τη συναντάς ακόμη σε μια πατρίδα που δεν της αξίζει. Σε μια πατρίδα που, τουλάχιστον στο απελευθερωμένο τμήμα της, αρνείται να υπερασπίσει την ίδια την ύπαρξή της και, αντιθέτως, ξεπουλά και ό,τι είχε ανακτήσει με αίμα και θυσίες.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι τελευταίες ηρωικές μορφές του Ελληνισμού αναδείχθηκαν εκτός των στενών ελλαδικών ορίων. Ο Τάσος Ισαάκ, ο Σολωμός Σολωμού και ο Θεόφιλος Γεωργιάδης στην Κύπρο, ο Αριστοτέλης Γκούμας και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας στη Βόρειο Ηπειρο, ο Γιώργος Τριάρχης στο Ουζμπεκιστάν, ο Ιβάν Κανίδης στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας. Τα ανθρωπάκια που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, «συμπολιτευόμενα» και «αντιπολιτευόμενα», ενοχλούνται από τέτοια παραδείγματα ηρωισμού, διότι τους θυμίζουν την ταπεινότητά τους. Αναδεικνύουν την ανεπάρκειά τους. Στιγματίζουν τη δειλία τους. Και τους απαξιώνουν στα μάτια του λαού.
Γι’ αυτό και, όταν υποκριτικά τιμούν τη μνήμη τους σε δημόσιες τελετές, όπως στην πρόσφατη μεγαλειώδη παρέλαση της Θεσσαλονίκης, απαιτούνται μια νεκρή ζώνη γύρω από την εξέδρα των επισήμων πολλών δεκάδων μέτρων, ένα τείχος από εκατοντάδες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με πλήρη εξάρτυση -λες και συμμετέχουν σε αναπαράσταση των μαχών-, drones και διάσπαρτοι ασφαλίτες μέσα στο πλήθος.
Η εικόνα του προεδρικού αυτοκινήτου να κινείται στους δρόμους της πόλης και δίπλα του να τρέχουν σφυρίζοντας οι αστυνομικοί έφερε αβίαστα στο μυαλό ανάλογες σκηνές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, που τις βλέπουμε και γελάμε!
Ετσι θα ζουν όλοι αυτοί, όσο τα έργα τους θα έρχονται σε αντίθεση με τη λαϊκή ψυχή, τη συλλογική μνήμη, τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού. Μέχρι τη στιγμή που ο χορός των ηρώων θα παρασύρει στην περιδίνησή του όλο το σάπιο, δειλό και διεφθαρμένο σύστημα προσώπων και θεσμών, που θα έχουν κάνει πια τον κύκλο τους και θα εγκαταλείψουν τη σκηνή βυθιζόμενα στο τέλμα της ανυπαρξίας τους.
*Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα»,
endohora@yahoo.gr



Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Oτι ισχυριζονται οι αλβανοί δεν σημαίνει οτι ειναι και η μοναδική αλήθεια.
1ον Δεν αναφερουν οτι οι ειδικες δυναμεις ειχαν φτασει στο χωριό απο την προηγόυμενη και επειδή ειχαν λυσσαξει στην πείνα την πεσαν στα σακια μετα καρύδια.
2ον Η οποια απαντηση απο την ελληνική αστυνομία θα φιλτραριστει απο τους πολιτικους τυπου ΣΙΑ προς χαριν των διμερων σχεσεων.
3ον Με κυβερνησεις Ράμα και Τσίπρα που προσπαθουν να σωθουν μονο την αληθεια δεν θα μαθετε