Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ-THE BIG PICTURE

 Greek Spirit
18-1-2019
Η προσπάθεια των ΗΠΑ-Γερμανίας για την εμπέδωση της συμφωνίας των Πρεσπών έχει ως βάση τον ευρύτερο σχεδιασμό των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της Κίνας και Ρωσιας.
Μας διαφεύγει η ''μεγάλη εικόνα.''
Οι ΗΠΑ έχοντας αποτύχει να υποτάξουν την Ρωσία και φοβούμενες την όλο κι αυξανόμενη ισχύ της Κίνας σε όλα τα επίπεδα, θέλουν να ορίσουν γραμμές ανασχέσεως,όπου είναι αυτό δυνατόν. 
Στο χαώδες σκηνικό του Ειρηνικού και της Σινικής θάλασσας αυτό είναι αδύνατο.

 Η Αυστραλία σε μια επανάληψη των κινδύνων που υπέστη κατά τον Β΄ΠΠ, είναι μεν προστατευμένη απο την Κίνα λόγω της θάλασσας που την περιβάλει, ωστόσο είναι απόλυτα εξαρτημένη οικονομικά απο τους Κινέζους οι οποίοι αγοράζουν πρώτες ύλες, μεταλλεύματα και πετρέλαιο απο την Αυστραλία.
Οι ΗΠΑ προς το παρόν δέχονται την οικονομική εξάρτηση της Αυστραλιας από την Κίνα αλλά ποτέ δεν θα αποδέχονταν τον κίνδυνο απο επικείμενη στρατιωτική εισβολή της Κίνας σε αυτή την ήπειρο.
Οι ΗΠΑ θέλουν πάση θυσία να εξασφαλίσουν ότι ο δυτικός κόσμος , δηλαδή η Ευρώπη, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Βόρεια Αμερική, ότι δεν θα κινδυνεύσουν ,σε πρώτη φάση, από ένα επικείμενο πόλεμο με την Κίνα .
Η Ευρώπη δεν συνορεύει με την Κίνα ούτε σε στεριά,ούτε σε θάλασσα, ωστόσο συνορεύει με την Ρωσία, η οποία προς το παρόν αποτελεί τον στρατιωτικό βραχίονα της Κίνας στην Μ.Ανατολή και την Ευρασία.
Η Κίνα μπορεί μεν να εξοπλίζεται συνεχώς , προς το παρόν δε, έχει αφήσει την Ρωσία  να  εκτελεί επιχειρήσεις στην Μ.Ανατολή .
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι σε ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση με την Κίνα θα αντιμετωπίσουν τον συνασπισμό Κίνας-Ρωσίας και γιαυτό τα σύνορα της ανατολικής Ευρώπης με την Ρωσία αποτελούν κατ ουσία σύνορα με την Κίνα.
Οι ΗΠΑ θέλουν να χτίσουν ένα τείχος ,μια γραμμή ανάσχεσης η οποία θα ξεκινά απο τις Βαλτικές χώρες και θα διατρέχει την Πολωνία-Ρουμανία-Ουκρανία-Βουλγαρία-Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο -Ισραήλ-Αραβική χερσόνησο αλλά και Τουρκία.
Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο κινεζικός κίνδυνος είναι η μεγαλύτερη απειλή, πολύ μεγαλύτερη απο την οικονομική κρίση (η οποία σε τελευταία ανάλυση προκλήθηκε απο τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του κινεζικού κινδύνου) και πολύ μεγαλύτερη απο την μείωση των μισθών και των κοινωνικών παροχών.
Η Κίνα, εάν δεν αντιμετωπισθεί., θα καταπιεί τον δυτικό κόσμο και αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.
Ο ΄΄λαός΄΄ αρέσκεται σε μύθους και μυθολογίες. Μοιάζει με τους Κωνσταντινουπολίτες οι οποίοι αφού είχαν κάνει ότι ήταν δυνατόν για να διαλύσουν το Βυζάντιο την τελευταία στιγμή πριν την πτώση είχαν μαζευτεί στις εκκλησίες και ζητουσαν την θεία παρέμβαση έχοντας αφήσε μερικές εκατοντάδες μισθοφόρους να πολεμάνε για λογαριασμό τους στις επάλξεις.
Είναι δύσκολο να εξηγήσει κάποιος στον περιφημο ΄΄μέσο Ευρωπαίο΄΄ τον κίνδυνο που διατρέχει ο δυτικός πολιτισμός απο την Κίνα.
Η Γερμανία προσπάθησε απο τον Β΄ΠΠ να περιορίσει τον κινεζικό κίνδυνο. Για ποιον άλλο λόγο να συνάψει συμμαχία με την Ιαπωνία ; Η Ιαπωνία εκείνη την εποχή είχε εισβάλει στην ανατολική Κίνα -Κορέα -Ινδοκίνα και είχε επιβάλει την κατοχή της σε αυτές τις τεράστιες εκτάσεις.
Οι ΗΠΑ ήδη έχουν επιτύχει την σύμπραξη των Βαλτικών χωρών-Πολωνίας-Ουκρανία-Ρουμανίας-Βουλγαρίας. Μόνο που το ΝΑΤΟ είναι αποδυναμωμένο, στην ουσία υπάρχει μόνο στα χαρτιά,και είναι αναγκαία η ίδρυση Ευρωστρατού και μάλιστα με χρηματοδότηση απο τις ίδιες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ελλάδα και η Τουρκία αποτελούν ειδικές περιπτώσεις. Η δε Τουρκία αποτελεί μια τοπική υπερδύναμη με τεράστιο στρατό, δύναμη απολύτως απαραίτητη για την δημιουργία γραμμής ανάσχεσης της Κίνας στην Μ.Ανατολή .
Η Τουρκία σήμερα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία. 
Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων απο τη  Συρία αποτελεί ένα δώρο των ΗΠΑ προς την Τουρκία προκειμένου να την προσελκύσουν. Οι Αμερικάνοι αφήνουν ελεύθερη την Τουρκία να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τους Κούρδους για να αποδείξουν στον Ερντογάν ότι εάν συνταχθεί με την Δύση θα έχει περισσότερα οφέλη.
Η Ρωσία από την άλλη, προσφέρει οικονομικά και στρατιωτικά ανταλλάγματα προς την Τουρκία αλλά και αυτό που ο Ερντογάν 'εχει ανάγκη περισσότερο , την τεχνογνωσία για να επιβιώσει πολιτικά ως δικτάτορας. Ο Πούτιν κυβερνά την Ρωσία με απολυταρχικό τρόπο και διαθέτει ικανές μυστικές υπηρεσίες και τεχνογνωσία για την αυτοπροστασία Του. Αυτή την τεχνογνωσία έχει ανάγκη και ο Ερντογάν ο οποίος κυβερνά μια χώρα με απίστευτα δυνατές φυγόκεντρες δυνάμεις -και όχι μόνο ανάμεσα στον κουρδικό πληθυσμό - τις οποίες αντιμετωπίζει με αυθαιρεσία-βία-νοθεία-χρηματισμούς-κλίκες-μυστικές υπηρεσίες και ακραία καταστολή. Γιαυτό και έχει ανάγκη τον Πούτιν που είναι ο μαιτρ της επιβίωσης .
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η ίδρυση ευρωστρατού δεν σημαίνει τίποτα εάν η Ευρώπη δεν απεξαρτηθεί απο το ρωσικό αέριο και πετρέλαιο.
Η λύση βρίσκεται στα αποθέματα της ανατολικής Μεσογείου τα οποία δεν μπορούν να εξορυχθούν χωρίς την συναίνεση της Τουρκίας.
Είτε με τον EAST MED ,είτε με αγωγούς μέσα απο το έδαφος της Τουρκίας, η Τουρκία είναι ο παράγοντας κλειδί για την ενεργειακή  απεξάρτηση της Ευρώπης παρόλο που η ίδια η Τουρκία δεν διαθέτει κοιτάσματα.
Οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία στο πλευρό της Δύσης και της Ευρώπης για να χρησιμοποιήσουν το έδαφος της αλλά και τον στρατό της για την προστασία και εξόρυξη των κοιτασμάτων.
Θέλουν επίσης την Ελλάδα , τα Σκόπια, την Βουλγαρία, την Αλβανία  και Σερβία μια ομοιογενή εμπορικά και οικονομικά περιοχή από όπου θα περνάνε όλοι οι αγωγοί αερίου απο την ανατολική Μεσόγειο και όλοι οι διάδρομοι μεταφοράς του,ποτάμιοι και χερσαίοι.
Αλλιώς η Ευρώπη θα παραμείνει εξαρτημένη ενεργειακά απο τη Ρωσία, άρα θα είναι αδύνατον να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά με αυτή σε ενδεχόμενη σύγκρουση Δύσης με τον άξονα Κίνας -Ρωσίας.
Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για τις ιδεολογικές και εθνικιστικές αγκυλώσεις των Βαλκάνιων και χρησιμοποιούν κάθε μέσο, κυρίως χρηματισμούς πολιτικών, για να περάσουν τα σχέδια τους.
Εάν οι ΗΠΑ δουν ότι χάνεται πόλύτιμος χρόνος τόσο για την προσελυση της Τουρκίας όσο και για την οικονομική ομοιογενοποίηση των Βαλκανίων, τότε θα χρησιμοποιήσουν κάθε μεσον αποσταθεροποίησης των περιοχών αυτών προκειμένου να αδυνατίσουν οικονμικά και πολιτικά.
Από την άλλη, η Ρωσία θέλει να χρησιμοποιήσει την Τουρκία για την ακύρωση όλων των σχεδίων εκμετάλευσης των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου για να μην χάσει μερίδιο αγορά στην ευρωπαική αγορά. Η Ρωσία σχεδιαζει ακόμα και την δημιουργία θερμού επεισοδίου, ίσως και νέας εισβολής στην ελέυθερη Κύπρο απο την σύμμαχο Τουρκια.
Διαλέγετε και παίρνετε ......




Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε το σάιτ είναι εκπληκτικό μην το κλείνεις και μην δίνεις σημασία σε γίδια τύπου Βελόπουλου. Όαση πραγματική
Ο χρήστης Γιάννης Χαμηλοθώρης είπε…
Ποτέ δεν θα επέτρεπαν οι ΗΠΑ την ίδρυση ευρωστρατού υπό τη αιγίδα της Γερμανίας!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@ Ιωάννης Χαμηλώρης

Ευρωστρατός θα μπορούμε όμως να ιδρυθεί, υπό την αιγίδα της Αγγλίας!
Έτσι δεν ιδρύθηκε και το ΝΑΤΟ; Πως αλλιώς θα πατούσε πόδι στην Ευρώπη, η Αμερική!
Η Γερμανία επί Χίτλερ ή επί της Μέρκελ, ήταν και είναι σίγουρα, η χρήσιμη ηλίθια της παγκόσμιας ιστορίας!!
Αυτόν το "μοναδικό ρόλο", μόνο η Γερμανία θα μπορούσε να "παίξει"!!
Ο χρήστης panpan είπε…
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά, οι άνθρωποι τα κάνουν πολύπλοκα εξαιτίας των φυσικών αγκυλώσεων που έχουν, είτε είναι φυλετικών, είτε, γλωσσικών, γεωπολιτικών, οικονομικών και ούτω καθ’ εξής. Γιατί απλά, πάντα οι άνθρωποι θα φοβούνται το διαφορετικό, το ισχυρότερο, το ξένο και πάντα θα είναι ανταγωνιστικοί. Είναι η φύση τους που κυριαρχεί και θα κυριαρχεί, γιατί η ανθρώπινη φύση έχει παραμείνει πρωτόγονη.

Λαμβάνοντας αυτόν τον καθοριστικό παράγοντα οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα είναι πάντα ανάλογες των προαναφερθέντων. Έτσι ανεξάρτητα ποια χώρα θα είναι χρονολογικά σε ισχύ, πάντα θα υπάρχει κάποια άλλη η οποία θα την επιβουλεύεται έως ότου την αντικαταστήσει. Υπάρχει όμως σήμερα μια ειδοποιός διαφορά που κάνει τα πράγματα πολύπλοκα έως επικίνδυνα. Τα οπλικά συστήματα που έχουν αναπτύξει όλες οι υπερδυνάμεις και αυτές που ευελπιστούν να γίνουν, είναι άξια να καταστρέψουν κυριολεκτικά την ανθρωπότητα στο σύνολο και να επιφέρουν τεράστιες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον. Όλοι και όλες πλέον γνωρίζουν τις επιπτώσεις ενός πυρηνικού πολέμου.

Δεν είναι όμως μόνο τα πυρηνικά όπλα, είναι και τα βιολογικά, ιδιαιτέρα τα γεννητικά που θα στοχεύουν το DNA του εχθρού αντιπάλου, τα οποία εάν απελευθερωθούν στο φυσικό περιβάλλον, τότε όχι μόνο το ανθρώπινο είδος στο σύνολο θα είναι σίγουρο προς εξαφάνιση, αλλά και όλες οι άλλες αθώες βιολογικές υπάρξεις του πλανήτη μας. Σε αυτό το καθοριστικό σημείο προνοώντας τις ταχύτατες αρνητικές εξελίξεις εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου της τεχνολογίας μας, ο Δημιουργός μας αυτός που αποκαλούμε Θεός, έκανε κάποιες ουσιώδης παρεμβάσεις στην εξέλιξή μας, ώστε να προετοιμαστούμε στην καινούργια αναβάθμιση της ανθρωπότητας που θα την κάνουν να ξεπεράσει όλες τις δυσλειτουργίες, ατέλειες και αγκυλώσεις που την κρατούσαν για χιλιάδες χρόνια έως σήμερα.

Η πρώτη μεγάλη παρέμβαση έγινε με την αποστολή του ανθρωπιστή, ιδιοφυή, επιστήμονα και μετριόφρων ανθρώπου, που στην κυριολεξία έδωσε τα φώτα στην ανθρωπότητα ως νέος Προμηθέας και στο τέλος πέθανε εγκαταλειμμένος στην απαξίωση, μόνος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ροή της τεχνολογικής ανθρωπότητας, ο μεγάλος εφευρέτης Νικόλα Τέσλα ή Θεσσαλός. Οι επόμενες μεγάλες παρεμβάσεις του Δημιουργού είναι οι υπολογιστές και η ανακάλυψη του DNA που είναι και το αποτύπωμά του. Το DNA έδωσε ώθηση στην γενετική και οι υπολογιστές στην ρομποτική, όπου φτάνουμε στην μεγαλύτερη παρέμβαση που θα κάνει ο Δημιουργός στο ανθρώπινο είδος, δηλαδή την ταχεία αναβάθμιση. Για όσους και όσες δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, ας ψάξουν τον οργανισμό που έχει δημιουργήσει ο Elon Musk, τον Neurolink, όπου σε συνεντεύξεις του αναφέρει, εφόσον δεν μπορείς να νικήσεις τον εχθρό σου ενώσου μαζί του, απευθυνόμενος στην ταχύτατη εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής.

Τώρα γι’ αυτούς και αυτές που αμφισβητούν την ύπαρξη του Δημιουργού – Θεού, ας ερευνήσουν το DNA και τις τελευταίες ανακαλύψεις, όπου η επιστήμη της Βιολογίας τον αμφισβήτησε με την θεωρία εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου και τώρα η ίδια αμφισβητεί την θεωρία της εξέλιξης των ειδών με τρανταχτά στοιχεία, δίνοντας άμεσα και έμμεσα χώρο στην επαναφορά της ιδέας του Δημιουργού – Θεού. Πλέον είναι ευθύνη όλων και του καθενός ξεχωριστά η επιλογή της κατεύθυνσης που θα επιλέξουμε.

Ο Δημιουργός μας πάντως έχει πάρει τις αποφάσεις του, εάν θα συνεχίσει μαζί μας και σε ποιο επίπεδο, δίνοντάς μας ακόμη το περιθώριο της επιλογής. Για πόσο και μέχρι πιο σημείο, αναμένεται να το δούμε, πιθανώς ίσως και όχι.