ΛΙΒΥΗ-ΙΤΑΛΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΣΙΜΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΥΣ

 
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΈΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΌΝΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ- ΑΠΌ ΤΟΝ ΝΟΈΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ

<<Συνεπώς όταν ο Τουρκος ΥΠΕΘΑ κ. Ακάρ μιλάει για οριοθέτηση των χωρικών υδάτων Λιβύης-Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας ίσως έχει στο μυαλό του ότι η Ιταλία θα είναι η πρώτη χώρα που όχι μόνο θα αναγνωρίσει το νέο Λιβυκό κράτος αλλά και την νέα οριοθέτηση των χωρικών υδάτων στο τριεθνές Ελλάδας-Λιβύης-Τουρκίας.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία μαζί με την Τουρκία βρίσκονται πίσω απο τους παλικαρισμούς της Αλβανίας για την αντίστοιχη οριστική οριοθέτηση των χωρικών υδάτων Ελλάδας-Αλβανίας .>>

 Greek Spirit
13-11-2018

Η Γερμανία γνωρίζει ότι τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου σε Αιγαίο-Ιόνιο-Λιβυκό Πέλαγος (νότια Κρήτης) ,Κύπρου αλλά και Ισραήλ-Αιγύπτου, είναι  η μόνη και μόνιμη λύση για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης για τα επόμενα 100 χρόνια.Το ίδιο γνωρίζει και η Αμερική. Το ίδιο γνωρίζει και ο Πούτιν ο οποίος τρέμει την ιδέα να χάσει την αγορά της Ευρώπης όπου κατέχει το ενεργειακό μονοπώλιο.
Ο Πούτιν τρέμει την ιδέα οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να εξορύσσουν και να διαθέτουν το αέριο τους με αγωγούς όπως ο EAST MED .
EAST MED
O αγωγός αυτός ακόμα βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει η κατασκευή του.Ο EAST MED θα εχει αφετηρία τα κοιτάσματα του Ισραήλ και με υποθαλάσσια διαδρομή θα ενώνει τα κοιτάσματα Αιγύπτου-Κύπρου και Ελλάδας (Αιγαίο-νότια Κρήτη)

Ο Πούτιν θα προσπαθήσει να προκαλέσει ένα ακόμα πόλεμο Παλαιστινίων -Ισραήλ και ήδη,μόλις χθες 12 Νοεμβρίου, Παλαιστίνιοι της λωρίδας της Γάζας ανατίναξαν στρατιωτικό λεωφορείο του Ισραήλ με ρωσικό αντιαρματικό πύραυλο KORNET.
Ενδεχόμενη αστάθεια και πόλεμος μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινίων θα πρέπει να καθυστερήσει την έναρξη κατασκευής του EAST MED . 

Το Ισραήλ αυτή την φορά θα προσπαθήσει να αποφύγει τον πόλεμο διότι πρέπει να δατηρήσει την σταθερότητα της περιοχής για τον EAST MED.Το Ισραήλ θα επιδείξει μεγάλη υποχωρητικότητα στις προκλήσεις των Παλαιστινίων.

 Ρόλο κλειδί θα παίξει η Τουρκία του Ερντογάν ο οποίος έχει αναλάβει τον προσεταιρισμό των Παλαιστινίων με θρησκευτική ρητορική -οι Παλαιστίνιοι είναι σουνίτες όπως και η πλειοψηφία των Τούρκων- αλλά και με την οικονομική υποβοήθηση του Κατάρ το οποίο διαθέτει αφειδώς κεφάλαια στου Παλαιστίνιους ηγέτες υπό τον όρο της ισλαμοποίησης- ριζοσπαστικοποίησης των Παλαιστινίων.

Η Τουρκία ωστόσο θα αναλάβει να δημιουργήσει ένταση σε όλη την Μεσόγειο και Βόρεια Αφρική για λογαριασμό του Πουτιν προκειμένου να αναβληθεί ο EAST MED  .

Η Ρωσία έχει άρρηκτους δεσμούς με το καθεστώς Αλ Σίσι στην Αίγυπτο. Η Αίγυπτος με την σειρά της έχει καταφέρει να διεισδύσει στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Λιβύη υποστηρίζοντας τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ ο οποίος κυριαρχεί στην ανατολική Λιβύη -που συνορεύει με την Αίγυπτο-και φαίνεται ότι θα αποτελέσει τον αναγνωρισμένο από την διεθνή κοινότητα μετεμφυλιακό ηγέτη της Λιβύης.

Ο Χαλίφα προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας που λαμβάνει απο Ρωσία και Τουρκία με επίσημο  και ανεπίσημο τρόπο και της προσπάθειας για αποδοχής του  τουλάχιστον στους κόλπους της Ε.Ε.
Στις 12 Νοεμβρίου 2018 ο στρατηγός Χαφτάρ Χαλίφα παρευρίσκονταν σε διεθνή διάσκεψη στο Παλέρμο της Ιταλίας. Η διεθνής διάσκεψη είχε ως αντικείμενο την κατάρτιση ΄΄οδικού χαρτη΄΄ για την ίδρυση εκ νέου του κράτους της Λιβύης το οποίο θα αποτελείται καταρχήν απο τα εδάφη που ελέγχει ο Χαφτάρ Χαλίφα ο οποίος αποδεικνύεται ως ο εκλεκτός της Δύσης, αλλά και της Ρωσίας.
πηγη https://hellasjournal.com/2018/11/Ο ΧΑΦΤΑΡ(ΔΕΞΙΑ) ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΟΝΤΕ

Την ίδια μέρα που ο Λίβυος ηγέτης βρίσκονταν στη διάσκεψη του Παλέρμο, η Τουρκία απέστειλε τον υπουργό αμύνης της, τον απόστρατο στρατηγό Χουλουσίτ Ακάρ, στην Λιβύη.
Ο Ακάρ μίλησε για κατεχόμενη Μεσόγειο από την Ελλάδα, μίλησε για υφαρπαγή των Λιβυκών χωρικών υδάτων από την Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία της Τουρκίας για την σύναψη συμφωνίας που θα καθορίζει τα θαλάσσια σύνορα Λιβύης-Τουρκίας, τα οποία φυσικά υπερκαλύπτουν τα Ελληνικά .Ο Ακάρ προσπάθησε να ''πουλήσε''ι στην Λιβυκή την πιθανότητα  για την οριοθέτηση των Λιβυκών χωρικών υδάτων εις βάρος των Ελληνικών και την ένωση τουρκικών και Λιβυκών θαλάσσιων συνόρων ,υπό την αιγίδα και προστασία της Τουρκίας, σύνορα τα οποία θα περικλείουν τα τεράστια κοιτάσματα αερίου νότια της Κρήτης.

Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει διπλωματικά τετελεσμένα με την Λιβύη εις βάρος της Ελλάδας για λογαριασμό της Ρωσίας.

Μεσοπρόθεσμος στόχος Ρωσίας-Τουρκίας είναι η αμφισβήτηση των ελληνικών χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης και στο Καστελόριζο και η δημιουργία διπλωματικής και στρατιωτικής έντασης που θα οδηγήσει στην αναστολή της υλοποίησης τόσο της εξόρυξης κοιτασμάτων όσο και της υλοποίησης του EAST MED.

Πρέπει να σημειώσουμε ,και πάλι, ότι η Ρωσία μέσω Αιγύπτου , ασκεί μεγάλη επιρροή στην Λιβύη.Η Λιβύη με την σειρά της, δηλαδή ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, αποτελεί το κλειδί για τον έλεγχο των μεταναστευτικών εισροών στην Ευρώπη απο την υποσαχάρια Αφρική. 

Χωρίς τον Χαφτάρ η Ιταλία και η Ευρώπη δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τα εκατομμύρια ΄παράτυπων΄΄ μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική . Ο Χαφτάρ είναι σίγουρο ότι ακόμα και εάν αναγνωρισθεί απο την διεθνή κοινότητα ως νόμιμος ο πολιτικός ηγέτης της Λιβύης, θα είναι επιρρεπής στην ρωσική επιρροή,όπως ακριβώς και ο Αιγύπτιος Αλ Σίσι.

Η Ιταλία του Σαλβίνι θέτει συνεχώς εμπόδια στην ολοκλήρωση του ΤΑΡ , του αγωγού που θα φέρνει αέριο απο το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη. Η Ρωσία δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση αυτού του αγωγού και παρασκηνιακά στηρίζει τον Σαλβίνι . Ωστόσο ο Σαλβίνι συνεργάζεται επίσης παρασκηνιακά με το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας ''Εναλλακτική για την Γερμανία AfD) το οποίο αποτελεί θανάσιμο εχθρό της Μέρκελ και του κόμματος της το οποίο πρεσβεύει την ελευθερία στις εισροές των ''παράτυπων΄΄ μεταναστών. Εδώ βλέπουμε ότι ο Πούτιν έχει διεισδύσει σε όλα τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη .

Ο Σαλβίνι όσο αντιστρατεύεται τον ΤΑΡ και παρεμποδίζει τα σχέδια της Γερμανίας για ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης απο το ρωσικό αέριο, είναι το καλό παιδί του Πούτιν. Ωστόσο ο Πούτιν πρέπει να βρει ένα τρόπο να ελέγχει τον Σαλβίνι για να είναι σίγουρο ότι αυτός θα μείνει πιστός .
Ό ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ
Ο τρόπος είναι η Λιβύη και ο Χαφτάρ από του οποίου τις ικανότητες για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών  η Ιταλία εξαρτάται για την επιβίωση της.

Συνεπώς η Ιταλία είναι δεμένη στο άρμα του Πούτιν αλλά και της Τουρκίας.

Η ιταλική πολεμική βιομηχανία στηρίζεται  για την επιβίωση της σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις εξαγωγές της στην Τουρκία.

Συνεπώς όταν ο Τουρκος ΥΠΕΘΑ κ. Ακάρ μιλάει για οριοθέτηση των χωρικών υδάτων Λιβύης-Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας ίσως έχει στο μυαλό του ότι η Ιταλία θα είναι η πρώτη χώρα που όχι μόνο θα αναγνωρίσει το νέο Λιβυκό κράτος αλλά και την νέα οριοθέτηση των χωρικών υδάτων στο τριεθνές Ελλάδας-Λιβύης-Τουρκίας.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία μαζί με την Τουρκία βρίσκονται πίσω απο τους παλικαρισμούς της Αλβανίας για την αντίστοιχη οριστική οριοθέτηση των χωρικών υδάτων Ελλάδας-Αλβανίας .

Η Γερμανία σε αυτό το περιβάλλον θέλει την Τουρκία πιο κοντά της, θέλει τον Ερντογάν να ξεφύγει απο την θανάσιμη αγκαλιά του Πούτιν . Ο Ερντογάν αποτελεί τον ΄΄εκτελεστή ΄΄ της ρωσικής μαφίας η οποία δεν θέλει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των ελληνικών θαλασσών .Μπορεί η Ελλάδα να είναι ξεπουλημένη στην Γερμανία αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα εάν είναι αδύνατο να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα Κρήτης και Αιγαίου λόγω του νευρικού Πούτιν.
Η Αμερική βλέπει με τρόμο την Ρωσία να κινεί τα νήματα . Ο Ομπάμα το 2013 αποφάσισε την απόσυρση των ΗΠΑ απο την Μ.Ανατολή έχοντας εξασφαλίσει την ενεργειακή αυτάρκεια με τα εγχώρια αμερικανικά κοιτάσματα. Ωστόσο η πολιτική αυτή αποδείχθηκε κοντόφθαλμη διότι έδωσε χώρο στην Ρωσία η οποία διείσδυσε σε όλη την Μ.Ανατολή- Βόρεια Αφρική -Τουρκία και Βαλκάνια.Ακόμα και στην Ιταλία και Γερμανία..
Η κατάσταση είναι περίπλοκη  και η διπλωματία πρέπει να ασκείται με το΄΄πιστόλι πάνω στο τραπέζι'' Αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά διάλυσης , τι να λέμε τώρα...

Σχόλια

Ο χρήστης Nikpap είπε…
Δυστυχώς και πάλι , πέρα από ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά διάλυσης που κατά ένα μεγάλο ποσοστό την προκάλεσε μόνη της, την δεδομένη στιγμή οι διπλωματικές εξελίξεις στον χώρο της Μεσογείου αρχίζουν και διαμορφώνουν τις περαιτέρω συμμαχίες. Βέβαια , η Τουρκία σήμερα το απόγευμα αποχώρησε από την συνάντηση της Σικελίας , γιατί όλες οι συμμαχίες απ'οτι έχει δείξει η ιστορία είναι εύθραυστες. Επομένως , χωρίς να είμαι έμπειρος διπλωμάτης θα έλεγα πως η Ελλάδα συνδιαλασσεται με χώρες που έχουν ως κοινό παρανομαστή τις ηγεσίες τους , οι οποίες λειτουργούν με μαφιόζικο τρόπο για να πετύχουν το σκοπό τους βλ. Πούτιν,Ερντογάν,Ράμα. Έτσι ενώ φαινομενικά συμμαχούν , όταν τα χαλάσουν στην μοιρασια , τότε τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή! Αναλύοντας την περίπτωση της Ιταλίας η εκτιμηση μου είναι πως αυτή η χώρα λόγω της ηγεσίας της είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Δεν ειμαι μάντης , αλλά η Ιταλία έχει ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική και παράλληλα σε ότι αφορά την ΕΕ , της δειχνει ότι αν δεν την σεβαστεί θα κάνει το ίδιο για αυτήν προκαλώντας την διάλυση της!!! Όντως όπως γράφει και το παραπάνω άρθρο ή κατάσταση είναι περίπλοκη και η διπλωματία πρέπει να ασκείται με "το πιστόλι πάνω στο τραπέζι" , μόνο που αυτή τη στιγμή το πιστόλι είναι στο κέντρο του τραπεζιού και δεν το φτάνει κανένας... ΥΓ: Ενας ακόμη θανάσιμος εχθρός μας ειναι και η Γαλλία , η οποια με την τωρινή ηγεσία της είναι στα χαμένα.
Ο χρήστης panpan είπε…
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα σε τροχιά διάλυσης, είναι η Ευρώπη, (Ανατολική, Δυτική), είναι τα Βαλκάνια, η μέση Ανατολή, η Βόρειος Αφρική και όλες οι περιοχές της πρώην Ελληνορωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Εάν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις, αυτό θα συμβεί στις διαβρωμένες χώρες και τις κοινωνίες τους πριν ενταχθούν στην νέα μεγάλη Δυτική Αυτοκρατορία που θα έχει στέρεες βάσεις και αρχές για μια νέα λαμπρή πορεία. Το Ήθος, η Δικαιοσύνη και η πραγματική ελεύθερη οικονομία θα επικρατεί στον χώρο της, δίνοντας ελπίδα και όραμα στους ανθρώπους για δημιουργία και πραγματική ευημερία, όπου το άτομο θα ανταμείβεται επάξια για την εργασία του που τελικά θα είναι και όφελος για την κοινωνία του.

Το σύστημα των μεγάλων προστατευμένων εταιριών με την ανοχή και φροντίδα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που στον χώρο του εμπορίου, των υπηρεσιών και κάθε οικονομικής δραστηριότητας κατέστρεψε την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ατομική προσπάθεια, βρίσκεται στο τέλος του γιατί στραγγάλισε τα άτομα και τις κοινωνίες τους.

Δεν μπορείς να ανταγωνιστείς πλέον στα ίσια την Κίνα εάν δεν έχεις στέρεες κοινωνικές, δημοκρατικές, νομικές και οικονομικές βάσεις, έτσι ώστε για να σέβεται ο πολίτης το κράτος πρέπει πρώτα το κράτος να σέβεται τον πολίτη και αυτό δεν μπορεί να συμβεί εάν οι λίγοι που διαχειρίζονται το κράτος το χρησιμοποιούν εναντίων των πολλών. Είναι Φυσική στρέβλωση που πάντα βρίσκει την ισορροπία της.

Η Ελληνορωμαϊκή Αυτοκρατορία αυτά τα γνωρίζει, έτσι λάβετε υπόψιν τα εξής:
1. Η Ελληνορωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει τον πιο εξελιγμένο στρατό του κόσμου με ηγέτη τις Η.Π.Α και δεύτερο στην τάξη την Ρωσία.
2. Τον μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό τομέα στον κόσμο με ηγέτη τη Μεγάλη Βρετανία.
3. Τον παγκόσμιο ηγέτη στις θαλάσσιες μεταφορές την Ελλάδα.

Το μόνο που δεν έχει είναι τον ενιαίο χώρο λειτουργίας της Αυτοκρατορίας, που και αυτό προσεχώς θα γίνει!!!!
Ο χρήστης Iraklis είπε…
η γερμανια ειναι ο πανευρωπαϊκός διανομεας ρωσικου αεριου. Αρα την ημερα που το ελληνικο αεριο φθασει ευρωπη... ρωσια και γερμανια ΤΕΛΟΣ.
Η αραβικες χωρες εχουν στεγνωσει και επενδυουν σε γερμανικες τραπεζες βιομηχανιες και ακινητα για να σωσουν οτι μπορουν απο τον συσωρευμενο πλουτο τους... την ημερα που το ελληνικο αεριο φθασει ευρωπη οι επενδυσεις τους θα πιασουν πατο! γιατι?... διοτι θα ξεκινησει η μετατοπηση του κεντροευρωπαικου πλουτου προς ελλαδα... οι βιομηχανιες της γερμανιας θα αναγκαστουν λογου κοστους και κανονων ανταγωνισμου να μετεγκατασταθουν σε πολεις λιμανια της ελλαδος με απεριοριστα φθηνο ενεργειακο κοστος και ταχυστες μεταφορες προς ασια αφρικη και ειρηνικο.
Ο χρήστης Iraklis είπε…
γερμανια:χρεος 11. 5 τρις
γαλλια:χρεος 11 τρις
αγγλια:χρεος 14 τρις
ΚΑΜΙΑ απο αυτες δεν εχει "χειροπιαστό" πλουτο για να επισυναψει στα υπεργιγαντιαι χρεοι της... και "κρατιέται" με αλχημείες.. νοθειες.. παρουσιαση ΨΕΥΤΙΚΩΝ οικ. στοιχειων.. και παρανομου τυπωματος 1 τρις εωρω ανα χρονο στα υπογεια της εκτ στην Φραγκφούρτη.
Οι πιστωτες των χωρων αυτων εχουν πια αντιληφθει οτι το πανευρωπαικο κραχ και η εξαηλωση των κρατικων ομολογων.. μετοχων και συναλαγματικων ευρω που κατεχουν στην ευρωπη ειναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ!.... και μονο μια σωτιρια υπαρχει για ολους...
Η ΕΠΙΣΎΝΑΨΗ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΑΝΤΙΚΗΜΕΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΥ!

Η μονη χωρα πυ διαθέτει τετοιου μεγεθους πλουτο ειναι η ελλας.. ειναι τα εν. κοιτασματα μας.