ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ


Greek Spirit
20-10-2018
Υπάρχει, άραγε, κάποιος απο τους πάνσοφους υπερπατριώτες επικριτές της συμφωνίας των Πρεσπών ο οποίος μπορεί να μας εξηγήσει γιατί χρειάστηκε  η δωροδοκία των Σκοπιανών βουλευτών για την υπερψήφιση της συμφωνίας ; 
Εφόσον οι Σκοπιανοί ΔΕΝ θέλουν ούτε να ακούνε για την συμφωνία, από που προκύπτει ότι είναι επιζήμια για την Ελλάδα ;
Εφόσον ο λαός των Σκοπίων ΔΕΝ ψήφισε υπέρ της συμφωνίας στο δημοψήφισμα, πως προκύπτει ότι η συμφωνία είναι ασύμφορη για την Ελλάδα ;

Στην αποβίβαση του Ελληνικού στρατού στο βιλαέτι της Σμύρνης το 1919 οι Τούρκοι τέθηκαν με κάθε σαφήνεια απέναντι σε αυτό το εγχείρημα των μεγάλων δυνάμεων στο όνομα της αυτοδιάθεσης των λαών. Οι Τούρκοι ΔΕΝ ήθελαν τον ελληνικό στρατό στην Σμύρνη διότι ,όπως ήταν λογικό,  η κατάσταση αυτή θα οδηγούσε στην ήττα του τουρκικού στοιχείου στο δημοψήφισμα που θα ακολουθούσε μετά απο ένα- δύο έτη με ερώτημα την απόσχιση της Σμύρνης .


Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ θέλουν την συμφωνία των Πρεσπών διότι την θεωρούν΄΄λίγη΄΄, μειοδοτική, θεωρούν ότι με αυτή την συμφωνία οι διεκδικήσεις τους προδίδονται .

Ποιος θα μπορέσει να μας εξηγήσει άραγε γιατί η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική για την Ελλάδα εφόσον ο υποτιθέμενος άμεσος ωφελημένος-δηλαδή οι Σκοπιανοί- είναι ήδη ορκισμένος εχθρός της ;
Οι βορειοευρωπαϊκές χώρες ( Βρετανία- Γαλλία-Γερμανία) και οι δορυφόροι τους,αφού σφάχτηκαν σε δυο παγκόσμιους πολέμους τελικά υπό την αιγίδα των ΗΠΑ προσήλθαν σε ένωση που δεν είναι άλλη απο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ε.Ε.ανεξάρτητα από το εάν τελικά μετατράπηκε σε Δ΄Ράιχ, εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί ακόμα σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα των ιδρυτών της. Οι Γερμανία-Γαλλία -Βρετανία και οι δορυφόροι τους (Ολλανδία-Βέλγιο-Λουξεμβούργο-Δανία αλλά και νεώτεροι δορυφόροι όπως η Πολωνία και Τσεχία) ωφελούνται ακόμα και σήμερα.

Όσοι έχουν ζήσει στην βόρεια Ευρώπη γνωρίζουν ότι οι έχθρα των Γάλλων -Βρετανών και Ολλανδών απέναντι στην Γερμανία είναι ακόμα ζωντανή . Παρόλα αυτά το συμφέρον και η κοινή λογική οδήγησε τα θύματα να συνάψουν συμμαχία με τον θύτη.

Οι Βαλκανικοί λαοί από την  διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σφάζονται μεταξύ τους για την διαμόρφωη των συνόρων , σφάζονται για την ανεξαρτησία τους και την εδραίωση τους πέφτοντας θύματα της πολιτικής ΄΄διαίρει και βασίλευε΄΄ των βορειοευρωπαίων. Η Γερμανία και Αυστρία ασκούσαν ανέκαθεν μεγάλη επιρροή στην Βουλγαρία και Τουρκία και η Γαλλία και Αγγλία σε Σερβία και Ελλάδα. Και δώστου πόλεμος και αλλαγή συνόρων,και δώστου πρόσφυγες ,και δώστου μικρασιατικές καταστροφές και δώστου γενοκτονίες.

Τα Βαλκάνια πρέπει να παραμείνουν διαιρεμένα διότι διαθέτουν σπάνια μέταλλα και σπάνιες γαίες, διαθέτουν χρυσό,ουράνιο, αέριο, πετρέλαιο , διαθέτουν ότι δεν διαθέτουν οι Βρετανία-Γερμανία και Γαλλία, των οποίων οι πλουτοπαραγωγικές πηγές περιορίζονται στο κάρβουνο και την πατάτα.
Οι βορειοευρωπαίοι εφηύραν την αποικιοκρατία ακριβώς διότι δεν είχαν άλλη επιλογή, ακριβώς διότι δεν διέθεταν  φυσικούς πόρους.

Τα Βαλκάνια αποτελούν την τελευταία αποικία των βορειοευρωπαίων οι οποίοι τρέμουν την ιδέα μιας Βαλκανικής Ένωσης στα πρότυπα της Ευρωπαικής.

Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο εάν οι Βαλκανικές χώρες συνεταιρισθούν με τον ίδιο τρόπο που συνεταιρίσθηκαν οι βορειοευρωπαίοι. Οι Βαλκανικές χώρες εάν προχωρήσουν σε μια πολιτική και οικονομική ένωση θα μπορέσουν να κυριαρχήσουν στον ενεργειακό τομέα και να υποτάξουν την βόρεια Ευρώπη η οποία έχει ανάγκη τόσο τα κοιτάσματα των Βαλκανίων όσο και τους αγωγούς που σχεδιάζονται να περάσουν απο την περιοχή.

Οι Βαλκανικές χώρες ακριβώς λόγω του πρωτογονισμού στην λειτουργία τους ο οποίος αποτελεί προϊόν των συνεχών πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ τους ( συγκρούσεις που επιβλήθηκαν απο τους βορειοευρωπαίους) κατάφεραν να διατηρήσουν ικανές ένοπλες δυνάμεις αλλά και την κουλτούρα της συμμετοχής των πολιτών στην άμυνα. 
Κατά την μεταπολεμική περίοδο η Ευρώπη αποστρατικοποιούνταν σταδιακά αφήνονταν την άμυνα απέναντι στο ανατολικό μπλοκ στα χέρια των Αμερικάνων.Η στρατιωτική θητεία καταργήθηκε σταδιακά από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και της ΕΣΣΔ οι Ευρωπαίοι παραμέλησαν και αφόπλισαν τις ένοπλες δυνάμεις τους , κάτι το οποίο φαίνεται σήμερα στην αντιπαράθεση Ευρώπης -Ρωσίας.
Την ίδια περίοδο τα ταλαίπωρα Βαλκάνια μαστίζονταν απο εμφύλιους (Ελλάδα)συμμετοχή σε πολέμους των ΗΠΑ (Κορέα) , κομμουνιστικά καθεστώτα τα οποία ακολουθούσαν την Σοβιετική πρακτική της στρατικοποίησης των κοινωνιών και της βιομηχανικής παραγωγής (Βουλγαρία-Ρουμανία και Γιουγκοσλαβία) . Το αποτέλεσμα είναι ότι παρόλο που οι Βαλκανικές χώρες είναι καθημαγμένες οικονομικά έχουν μεγαλύτερη στρατιωτική παράδοση και μπορούν να κινητοποιήσουν τος πολίτες τους στην συμμετοχή στην άμυνα ,κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πλέον οι Γερμανοί -Γερμανοί και Γάλλοι.

Παρόλο που οι Βαλκανικοί λαοί μαστίζονται απο φτώχεια διαθέτουν ακόμα περισσότερο σφρίγος απο τους πλαδαρούς βορειοευρωπαίους. Οι Βαλκανικές κοινωνίες μπορούν πιο εύκολα να υποστούν θυσίες στο όνομα της προόδου, αρκεί να διαθέτουν πεφωτισμένες ηγεσίες και όχι πολιτικές πόρνες των βορειοευρωπαίων.
Εφόσον οι Ολλανδοί ,οι Γάλλοι, οι Βέλγοι,οι Βρετανοί μπόρεσαν υπό την σκιά του συμφέροντος να συμπράξουν με την Γερμανία και να ιδρύουν μια ένωση , την Ευρωπαϊκή, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τον ευρωπαϊκό νότο, τότε γιατί δεν μπορούν οι Βαλκανικές χώρες να κάνουν το ίδιο.
Οι Βαλκανικές χώρες εάν ποτέ ενωθούν θα έχουν μια πολυτέλεια την οποία δεν είχαν ποτέ οι βορειοευρωπαίοι.Οι Βαλκάνιοι δεν θα αναγκασθούν να ενωθούν με τον εχθρό τους όπως έκαναν οι βορειοευρωπαίοι που αναγκάσθηκαν να ενωθούν με την Γερμανία.Οι Βαλκάνιοι έχουν κοινό εχθρό την Τουρκία την οποία μπορούν να υποτάξουν και να διαλύσουν εάν ποτέ ενωθούν.

Τα Βαλκάνια πρέπει να ενηλικιωθούν και να αφήσουν τα πείσματα τα οποία οδηγούν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις όπως η απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών και από τα δύο μέρη .
Οι Βαλκάνιοι  θα πρέπει να φερθούν με ρεαλισμό και πραγματισμό. 

Οι μεν Έλληνες κατηγορούν τους πολιτικούς τους και τους Σκοπιανούς ότι προωθούν μια συμφωνία η οποία πλήττει την ιστορία της Ελλάδας αλλά την ίδια στιγμή οι Σκοπιανοί απαρνούνται και απορρίπτουν την συμφωνία για τους ίδιους λόγους και μόνο με δωροδοκία των πολιτικών τους επικυρώνεται. 
Προσπαθήστε να εξηγήσετε τα παραπάνω σε ένα  ας πούμε Ιάπωνα, ένα Κινέζο, προσπαθήστε να του δώσετε να καταλάβει την κατάσταση, είναι αδύνατον.

Οι Έλληνες δεν θέλουν μια συμφωνία την οποία δεν θέλουν ούτε οι Σκοπιανοί και αυτό γιατί οι Έλληνες θεωρούν ότι οι Σκοπιανοί τους εκμεταλλεύονται αλλά την ίδια στιγμή ούτε οι Σκοπιανοί δεν υποστηρίζουν την συμφωνία την οποία και θέλουν να καταργήσουν ως προδοτική για τα Σκόπια και ως ευνοϊκή για τους Έλληνες οι οποίοι ωστόσο θεωρούν και αυτοί με την σειρά τους προδοτική. Συνεπώς και οι δύο πλευρές δεν επιθυμούν την εφαρμογή της συμφωνίας αλλά  την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση της διαφωνίας για το Μακεδονικό ζήτημα και αυτό διότι η συμφωνία των Πρεσπων είναι προδοτική και για τις δύο πλευρές.
Χρειάζεται ρεαλισμός. Αλλιώς θα παραμείνουμε αποικία των Γερμανό-Άγγλο-Γάλλων.
Οι 'Έλληνες είναι έτοιμοι να δεχθούν ως ισότιμο κάθε καρυδιάς καρύδι απο την Τουρκία ο οποίος θα δηλώσει ΄΄κρυπτοχριστιανός΄΄ αλλά δεν είναι έτοιμοι να συνεργασθούν με ομόδοξους γείτονες και αυτό διότι νομίζουν ότι η συνεργασία σημαίνει και τον απεμπολισμό της ιστορίας και της εθνικής κυριαρχίας . Πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε σαν τους αποικιστές μας και όχι σαν ραγιάδες. Η Ελλάδα έχει πιο πολύ μέλλον στα πλαίσια μιας Βαλκανικής Ένωσης παρά στην Ε.Ε.
Σε ένα ταξίδι  μου στην Αγγλία ένας Κύπριος μόνιμος κάτοικος Βρετανίας μου διηγήθηκε πως ο ίδιος και δύο εργάτες που είχε προσλάβει για επισκευές στο σπίτι ,ένας Αλβανός και ένας Βούλγαρος , συνεννοήθηκαν στα Ελληνικά.Οι δύο εργάτες είχαν δουλέψει στην Ελλάδα για χρόνια και είχαν μάθει τα ελληνικά τα οποία χρησιμοποίησαν ως κοινή γλώσσα όταν για εργασθούν μαζί .
Αυτή είναι η δύναμη της Ελλάδας στα Βαλκάνια και  την Μ.Ανατολή. Η εξομάλυνση των διαφορών με τους γείτονες με προοπτική της ανάληψης της αρχηγίας μια Βαλκανικής Ένωσης είναι το μέλλον και όχι τα ΄΄σούπα-μούπες ΄΄ και οι διπλωματικοί παλιμπαιδισμοί.

Σχόλια

Ο χρήστης STEVE είπε…
Αν και συμμερίζομαι αρκετά από τα άρθρα σας και σας ευχαριστώ για τις γνώσεις που μας δίνετε μαύρο το άρθρο διαφωνώ. Για να μπορέσει φίλε ένα κράτος να διαχειριστεί το οτιδήποτε πρέπει να υπάρχει πολιτική, θρησκευτική ηγεσία πατριωτικη και με σκοπό τους το καλό της πατρίδας τους. Η πατρίδα μας είναι πλέον ένα προτεκτοράτο που δεν αποφασίζει Έλληνας για το τι θα γίνει. Οι Γερμανοι έχουν σκοπό την διάλυση της Ελλάδας και το πέτυχαν, βάζοντας τους ελκηνες πολιτικους να υπογράψουν τόσα μνημόνια και την παράδοση της κυριαρχίας μας. Τα Βαλκάνια δυστυχώς έχουν σφαίρα επιρροής το καθένα και δεν πρόκειται να αφεθούν να αποφασίσουν μόνα τους. Έλεγα πάντα ότι ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ αλλά βλέπω οτι η χείρα έχει φύγει και έμεινε η Αθήνα δηλαδή ο θεός και η Παναγία για μας τους ορθοδοξους. Τίποτα δεν μας σώζει.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ
Ο χρήστης stratis είπε…
Να μας ενημερώσουν οι Σκοπιανοι. Τη Μακεδονία τη θέλουν με τους κάτοικους της απλώς Σλαβοποιημενους,η να τους αδειάσουμε την περιοχή να την εποικήσουν ; Έτσι εξηγείται η αρνητικότητα τους. Ένωση η ομοσπονδία η συνομοσπονδια Βαλκανική είναι το ιδανικό από την εποχή του Ρήγα,αλλά όσο υπάρχουν οι γνωστές πρεσβείες στις πρωτεύουσες των χωρών αυτό θα παραμείνει μακρινό όνειρο .
Ο χρήστης panpan είπε…
Από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι και το Ιράν, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι με συγγενικά εξωτερικά χαρακτηριστικά ανεξαρτήτως θρησκείας και γλώσσας, άνθρωποι που αισθάνονται άνετα με την παρουσία των άλλων γιατί προέρχονται από συγγενικά φύλα.

Αυτό το γνωρίζει η Νέα Ελληνορωμαϊκή Αυτοκρατορία η οποία θα συνενώσει όλους τους χώρους της για να μπορέσει να σταθεί ισάξια απέναντι στην Αυτοκράτειρα Κίνα.
Εννοείται για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να τελειώσουν τα πολιτικά τσίρκο παντού στην επικράτειά της και όλοι να υπόκεινται σε ενιαίους οικονομικούς, ηθικούς, νομικούς κανόνες, καθώς και μια γλώσσα που θα είναι προσιτή και εύκολη στους πολίτες της.

Η Κίνα και η νέα Δυτική Αυτοκρατορία μπορούν να βάλουν τις στέρεες βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον της ανθρωπότητας, η Κίνα έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο της ενοποίησής της, ενώ ο Δυτικός κόσμος είναι ακόμα υπό διαμόρφωση.
Ο χρήστης Nikpap είπε…
Η πολιτικη και η διπλωματία , μου θυμίζουν παρά πολύ το ποδόσφαιρο με τις ομάδες που καλούνται να επιλέξουν σε ποιο άρμα θα μπουν! Συμφωνώ με το παραπάνω αρθρο , μόνο που αυτή τη στιγμή η Ελλάδα το μόνο ρόλο που μπορεί να παίξει είναι του κομπάρσου!! Δυστυχώς, η χώρα μας εχει μείνει αρκετά πίσω σε θέματα παιδειας,οικονομίας,τεχνολογίας και στρατιωτικής ισχυος. Έτσι , παραλληριζοντας τις ομάδες με τα κράτη θα έλεγα πως το πρόβλημα στην βαλκανική χερσόνησο είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας , δηλαδή όταν πουλάς τους καλύτερους παίκτες σου στα μεγαθήρια , τοτε είναι φυσικό και επακόλουθο να μεινεις μια ζωή στη Β Εθνική , μην σου πω και στην Γ.
Ο χρήστης stef είπε…
Και πως θα μπορούσαν δηλαδή να συνηρπάξουν σε μια ένωση οι Αλβανοί και οι Κροάτες με τους Σέρβους, και οι Σκοπιανοί μ εμάς.Από που κι ως που βόρεια Μακεδονία, η νότια ποια είναι;Ο Παύλος Μελάς πολέμησε για να ελευθερώσει τους σκοπιανούς;Γιατί να υπάρχει η λέξη Μακεδονία;Να τα δώσουμε όλα για να εξυπηρετήσουμε τους άλλους;Το ότι δεν θέλουν οι σκοπιανοί υποτίθεται αυτή την λύση πως συνδέεται ότι δεν είναι επιζήμια για εμάς;ΜΗΝ μπερδεύεστε,γεωγραφικά ένα ποσοστό της Μακεδονίας έχουν και οι Βούλγαροι.Τι σημαίνει όμως αυτό ότι πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία;Τί σχέση έχω εγώ φυλετικά σαν ντόπιος Μακεδόνας με τους σλάβους;Τι άλλο θα διαβάσουμε;Πρέπει να πειστούμε ότι μας συμφέρει δηλαδή;Τί συμφέροντα εξυπηρετεί το άρθρο;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε προηγούμενο άρθρο σας σχετικά με το σκοπιανό πρόβλημα υποστηρίζετε ότι η λύση του με το σημερινό τρόπο εξυπηρετεί τα γερμανικά ενεργειακά συμφέροντα. Άρα πως είναι συμφέρουσα για τις δύο χώρες, Ελλάδα και Σκόπια αυτή η συμφωνία και μάλιστα υπό το πρίσμα της απεξάρτησης από του βορειοευρωπαίους και άρα Γερμανούς, αφού σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο σας εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέρονται;
Επίσης αναφέρεστε στη δωροδοκία των Σκοπιανών πολιτικών για την προώθηση της συμφωνίας (αλλά και οι Έλληνες πολιτικοί δωροδοκήθηκαν φαντάζομαι – δε γνωρίζω, υποθέτω). Ποιος όμως δωροδόκησε τους Σκοπιανούς πολιτικούς; Αν τους δωροδόκησε η Ελλάδα τότε ναι όντως θα ήταν μία συμφέρουσα συμφωνία για εμάς. Όμως είναι προφανές ότι η δωροδοκία στην οποία αναφέρεστε έγινε από τα κέντρα από τα οποία υποτίθεται ότι αυτή η συμφωνία θα μας βοηθούσε να απεξαρτηθούμε ως Βαλκάνια. Δηλαδή πως εξυπηρετεί εμάς αυτή η συμφωνία και μας βοηθάει να απεξαρτητοποιηθούμε από τους βορειοευρωπαίους αφού αυτοί οι βορειοευρωπαίοι πληρώνουν για να γίνει αυτή η συμφωνία;

Επίσης χαρακτηρίζετε «πάνσοφους» και «υπερπατριώτες» τους επικριτές της συμφωνίας. Φαντάζομαι θα ήταν βαρύ το κλίμα στο καφενείο σήμερα και σας επηρέασε. Ποτέ δε δηλώσανε πάνσοφοι οι διαφωνούντες με τη συμφωνία και ούτε σχετίζεται με πατριωτισμό η ιστορική αλήθεια αυτού του συγκεκριμένου θέματος δεδομένου ότι ο Αλέξανδρος ο τρίτος φρόντισε να γίνει γνωστή ποια είναι η Μακεδονία και οι Μακεδόνες σε όλο τον κόσμο. Οποιοδήποτε μορφωμένο αλλοδαπό, π.χ. Αμερικανό, Ινδό ή Άγγλο και αν ρωτήσεις τις ίδιες απόψεις με αυτούς που χαρακτηρίζετε υπερπατριώτες θα είχε σχετικά με την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων. Το ίδιο θα ισχύει πιστεύω και με έναν Κινέζο ή Ιάπωνα ο οποίος έχει μελετήσει την ιστορία της περιοχής μας, παρότι εσείς θα δυσκολευόσανσταν οπως λέτε να του εξηγήσετε την κατάσταση. Θα καταλάβαινε αμέσως τη θέση των Ελλήνων και θα υποψιαζόταν πολιτικές και γεωστρατηγικές σκοπιμότητες στην περιοχή.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Η συμφωνία εξυπηρετεί την Γερμανία διότι θέλει να περάσει τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο απο τα Σκόπια και Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να γίνει ενεργειακός κόμβος ,όπως έχει κάνει η Τουρκία.Ετσι ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο , με επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οι ΗΠΑ δωροδόκησαν τους σκοπιανούς βουλευτές .ΟιΗΠΑ δουλευουν για την Γερμανία και την θέλουν ανεξάρτητη απο το ρωσικό αέριο και η ανεξαρτησία αυτή περνάει απο τα Βαλκάνια. Οι ΗΠΑ θέλουν και την εξόρυξη του αερίου σε Αιγαίο και Κύπρο, η Ρωσία όχι. Έτσι θα τελειώσει η κρίση, με ρεαλισμό και επενδύσεις.Όσο για το δηκτικό κι ειρωνικό δεύτερο μέρος του σχολίου έχω να πω ότι οι Κινέζοι δεν αμφισΒητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ενω δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με του όμορους λαούς γιατί δεν μπορούμε να συνεργασθούμε σε οικονομικό επίπεδο.Οι σχολιαστές σαν του λόγου σας μπερδεύουν την οικονομική συνεργασία με την ιστορία,ίσως επειδή δεν έχουν καμία πείρα απο παραγωγική διαδικασία.Συνήθως ειρωνικά σχόλια απο σχολιαστές που δεν παράγουν τίποτα αλλά καταναλώνουν το δωρεάν περιεχόμενο που τους δίνω και αφού το χωνέψουν αποπατούν στο ίδιο πιάτο στο οποίο τους πρόσφερα την γνώση, συνήθως τέτοιους σχολιαστές τους και τα σχόλια τους δεν τα δημοσιεύω.Ωστόσο αυτή την φορά κάνω εξαίρεση για να δει ο κόσμος και να καταλάβει το επίπεδο των δήθεν πατριωτών όποιο κι αν είναι αυτό. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ενεργειακός κόμβος για να αναπτυχθεί οικονομικά και για να αποκτησει υποδομές για να εξάγει τα δικά της κοιτάσματα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διεκδικήσεις την ιστορική σου ταυτότητα απο την οικονομική ανάπτυξη του τόπου σου.Με προφητείες και βερμπαλισμούς δεν πάμε μπροστά.Αυτά και πολύ ασχολήθηκα με εσάς.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Θα θεωρησω το ,αρθρο,ως προσπαθεια,αναπτυξης ,συλογισμων και μιας Διερευνησης,αποψεων,καθως ,απεχει,απο τα πραγματικα δεδομενα....


Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ,ΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ",ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΒΟΥΛΑ ,ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,"ΜΕΓΓΕΝΗ"ΣΤΗΝ ,ΤΥΧΩΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ,ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ,ΣΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ,ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ,ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ....


Οι ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,ΤΥΧΑΙΟ,ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ,ΑΜΕΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Τωρα,μην Ξεχνατε,οτι ο Νταβουσογλου,μετα την "ΚΥΡΩΣΗ"ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, Της συμφωνιας,ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΚΕ,ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ,
"ΠΟΛΥ ΣΙΩΠΗΛΗ",

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ,ΟΤΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΔΗΛΩΝΕ ,ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ,ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ....


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΓΡΑΦΤΕΙΚΕ ,ΜΕ ΑΙΜΑ,ΟΧΙ ΜΕ ΨΕΜΑ ,ΠΟΥ ΕΠΙΧΗΡΟΥΝ,ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ,ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ...


Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ,ΜΟΝΟ,"ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ"

Πολεμικων Συραξεων ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ,ΜΕ ΧΩΡΕΣ ,ΥΠΟΔΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,ΟΠΩΣ ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑ,ΠΟΥ ΕΠΙΧΗΡΕΙ,ΑΚΟΜΑ "ΥΠΟΠΤΑ"ΝΑ ΛΑΒΕΙ,ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...


ΜΗΝ ΛΟΙΣΜΟΝΑΤΕ,ΑΥΤΟ...

ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ,ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ...


ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ;;;

ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ,ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΓΙΑΤΙ,ΜΟΝΟ,ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΕ ,ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ,ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΕ,ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ;;;


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΣΥΜΑΙΝΕΙ,ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,ΓΡΑΦΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ,ΨΥΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΑΣ ,ΣΤΟΙΧΕΙΟ,ΑΛΛΑ ,ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ,ΤΗΝ ΒΑΣΗ,ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


ΑΥΤΟ ΘΕΛΗΣΕ,ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ,Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ...

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ....ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΜΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ,ΟΤΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΙΑ....
Ο χρήστης Σάββας είπε…
Και τα 20 άρθρα της συμφωνίας σύμφωνα με τον Νίκο Λυγερό,είναι εναντίον της Ελλάδος,στο 13 άρθρο μάλιστα,τους δίνουμε και δικαιώματα αλιείας,αυτοί που δεν θέλαν την συμφωνία στα Σκόρπια,είναι κυρίως οι ακροδεξιοί,οι οποίοι θέλαν για όνομα σκέτο το Μακεδονία,αυτό δεν σημαίνει ότι για εμάς είναι καλή η συμφωνία,θα μπορούσαμε να πάρουμε πιο πολλά.
Ο χρήστης Chris from Greece είπε…
Αν και λογικοφανή τα επιχειρήματα στην αναλύση,εντούτοις θεωρώ ότι είναι πολύ απλουστευμένη η άποψη ότι εφόσον η πλειοψηφία των Σκοπιανών απορρίπτει την συμφωνία των Πρεσπών άρα αυτή συμφέρει την Ελλάδα. Χίλιες δυο αιτίες μπορεί να υπάρχουν που οι Σκοπιανοί δεν συμφωνούν.Η βασική αιτία είναι ότι πρόκειται για πωρωμένους εθνικιστές και πλεονέκτες και άρα εν δυνάμει επικίνδυνους.Αν λοιπόν περάσει ο Ζαεφ την συνταγματική αλλαγή, εμείς γιατί πρέπει να χαιρόμαστε; Τι θα γίνει;Ξαφνικά η εθνικιστική πλειοψηφία στη FYROM που αντιδρά στην συμφωνία θα αλλάξει μυαλά;Καλά πόσο ονειροπόλος είναι κάποιος για να πιστεύει αυτό;Ή αλήθεια είναι μία.Ο καρκίνος που αναπτύχθηκε εδώ και δεκαετίες στα Σκόπια δεν υποστρέφει με συνταγματικές αλλαγές.Και ο εθνικιστικός καρκίνος στην Τουρκία δεν θεραπεύτηκε με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για να μπει η Τουρκία στην ΕΕ.Απετυχε το σχέδιο αυτό και την απειλή την ζούμε σήμερα. Το ίδιο θα συμβεί και με τους Σκοπιανούς.Και εμείς θα ζούμε τον μύθο του "συμμάχου" σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.Για μένα, η γεννήτρια όλης της ανωμαλίας στα νότια Βαλκάνια είναι η Τουρκία. Όσο υπάρχει η πολιτική της δεν αφήνει την Ελλάδα να καθιερωθεί ως εγγυητής της ασφάλειας και της ευημερίας όλων των κρατών της νότιας Βαλκανικής.Για αυτό και πιστεύω ότι το μεγάλο ελληνοτουρκικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών πλησιάζει. Σε αυτό δεν θα υπάρξουν μέσες βαριάντες.Οποιος χάσει χάνεται. Εάν οι Σκοπιανοί δεν βλέπουν ποια από τις Ελλάδα ή Τουρκία τους εξυπηρετεί ως όχημα για την ανάπτυξη στον 21ο αιώνα, ας μείνουν στην μ@λ@κία τους με τις "Μακεδονίες" και τις χλαμύδες.Αλλά όχι και να στεναχωριόμαστε εμείς αν είναι καλή ή όχι η συμφωνία των Πρεσπών. Ας διαλυθούν.Οσο για μας,ξαναλέω ότι το μέγα ξεκαθάρισμα είναι στα ανατολικά. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας.Και κάτι τελευταίο. Είναι πολύ αστείο να πιστεύουμε ότι αν κλείσουμε τις εκκρεμότητες με Αλβανία, Σκόπια και γίνει τυχόν ελλ/τουρκ πόλεμος θα είμαστε από τον βορά ήσυχοι. Α,ρε με τι ηλιθιότητες μας φλομώνουν κάτι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙΑ και λοιποί γελοίοι.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Εάν διαλυθούν τα Σκοπια τότε η Βουλγρίακαι η Αλβανία θα υποχρεωθούν να αποροφήσουν τα κομάτια, κι η Ελλάδα θα έχει μεγάλη Αλβανία και μεγάλη Βουλγαρία να αντιμετωπίσει. Η Ελλάδα είναι ημόνη χώρα της Ε.Ε. που είναι απομονωμένη απο την ευρώπη λόγω των σαπακίων της πρωην Γιουγκοσλαβίας και οι οδικ΄΄ες μεταφορές γίνονται μόνο μεσω Ιταλίας. Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται χωρίς βαλκανική ενότητα. Τα Σκόπια εάν δεν δούνε λύση με την Ελλάδα προτού διαλυθούνε θα προσχωρήσουν ολοσχερώς στην Τουρκία .Εάν δεν βοηθήσουμε την κατάσταση τότε και θα χάσουμε την ευκαιρία να γίνουμε ενεργειακός κόμβος και θα δημιουργήσουμε με το στανιό μεγάλες Αλβανία και Βουλγαρία και ευνοήσουμε την τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Το ποτήρι είτε είναι μισογεμάτο είτε μισοάδειο προκύπτει από τα λεγόμενα ότι θα δημιουργηθει μια ένωση στην περιοχή ούτως ή αλλως την οποία θα διοικεί η Ελλάδα ή η Τουρκία. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είχε την ευκαιρία της να παίξει ρόλο στα Βαλκάνια και στις αρχές του 1990 και δεν απέτυχε ακριβώς, την αποτύχανε. Ωστόσο τώρα πλέον υπάρχει περίπτωση να παίξει ρόλο η Ελλάδα αφού δεν υφίσταται ως χώρα και θα είναι ο αντιπρόσωπος του Ισραήλ στην περιοχή και αυτό εάν τελικά αποφασιστέι να αποπεμφθεί η Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση όμως και για τον οινονδήποτε λόγο δεν μπορούμε να διαγράψουμε την Ιστορική αλήθεια για να κερδίσουμε σε οικονομικές συμφωνίες. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν κέρδισε ποτέ κανείς και τίποτα.
Ο χρήστης ΕΛΛΗΝ είπε…
Όποιος δεν αντιλαμβάνεται οτι η συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία και στερείται νομιμοποίησης εφόσον σε αυτήν αντιτίθεται η πλειοψηφία και των δυο λαών, οδηγεί σε τροχιά διάλυσης τα Σκόπια και έπειτα σε έξαρση των ακραίων εθνικισμών στους σλαβόφωνους αλλά και αλβανόφωνους πληθυσμούς πλανάται. Είμαστε κράτος (υποτίθεται!) κι όχι πολυεθνική συνεπώς πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κι άλλες παράμετροι όταν επιδιώκουμε συμφωνίες. Η συμφωνία αυτή ανάβει το φιτίλι στα Βαλκάνια με πιθανές άμεσες συνέπειες αποσχίσεις περιοχών και διαλύσεις κρατικών οντοτήτων όπως τις ξέρουμε σήμερα. Αντί λοιπόν να ωφελήσει αυτή η συμφωνία θα βλάψει κι αυτό το ξέρουν καλά αυτοί που την οργάνωσαν και σκανδαλωδώς επιθυμούν να την πραγματοποιήσουν με κάθε φανερό κι αθέατο μέσο. Ας μην λησμονούμε οτι η περιοχή γέννησε παγκόσμιους πολέμους. Δεν τεκμηριώνεται με κανένα τρόπο οτι η συμφωνία αυτή θα συμβάλει στην ευημερία των δυο λαών και μάλιστα προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός οτι έπρεπε καλά και σώνει να λυθεί με αυτό το όνομα που διόλου τυχαίο δεν είναι..Βόρεια Μακεδονία προϋποθέτει ύπαρξη συνόλου Μακεδονίας και σαφώς Νότιας Μακεδονίας, οπότε τίποτα δεν είναι αθώο όσο κι αν φαίνεται (μάλλον ευνοεί αλυτρωτισμούς από τους γείτονες).Αν υπήρχαν αγαθές προθέσεις για οικονομικές συμφωνίες και ανάπτυξη θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε και με άλλο όνομα όπως πολλοί αναλυτές έχουν προτείνει, κεντροβαλκανική δημοκρατία επί παραδείγματι. Το γεγονός οτι η συμφωνία απορρίπτεται κι από την άλλη πλευρά αποτελεί δείγμα του βαθιά ριζωμένου εθνικισμού στη γείτονα χώρα το οποίο επιδιώκει την εν συνόλω υφαρπαγή ονόματος εθνότητας γλώσσας και κρατικής οντότητας της καθόλα Ελληνικής Μακεδονίας δίχως ούτε έναν αστερίσκο. Δηλαδή απλούστερα εμείς δίνουμε το 95% και οι Σλάβοι των Σκοπίων επιθυμούν το 100%. Η Βαλκανική Ένωση είναι ουτοπία όπως και ουτοπία αποδεικνύεται οτι είναι και η ΕΕ. Όσα μας ενώνουν άλλα τόσα μας χωρίζουν. Οι αιματηροί πόλεμοι του προηγουμένου αιώνα σε Βαλκάνια κι Ευρώπη δεν δύνανται να ξεχαστούν από τους λαούς διότι η ιστορία είναι ριζωμένη στο συλλογικό υποσυνείδητο των εθνών πόσω μάλλον όταν ακόμη υπάρχουν παππούδες που μιλούν για τις αιματοχυσίες που έζησαν. Ναι ασφαλώς και πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις γειτνίασης με όλους εφόσον δεν υπάρχουν διεκδικήσεις και οικονομικές συμφωνίες οφείλουμε να συνάπτουμε προς όφελος της χώρας μας, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι τα πρέπει να διαγράψουμε την ιστορική μας μνήμη ούτε να πουλήσουμε την συνείδησή μας ως έθνος γιατί ας μην λησμονούμε οτι η ιστορική μνήμη όπως και η γλώσσα αποτελεί βασικό συστατικό της ταυτότητάς μας κι αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ο χρήστης Nikpap είπε…
Όπως ανέφερα και σε παραπάνω σχόλιο , το ποδόσφαιρο με την πολιτική έχουν πολλά κοινα! Ένα από αυτα είναι και ο φανατισμός η οπαδισμος!! Πιστεύω ότι το να τσακωνομαστε αν τα Σκόπια προσχωρήσουν σε εμάς η στην Τουρκία είναι δώρον αδωρο! Το να φανατιζομαστε υπέρ ή κατά της συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ότι στην μια περίπτωση είμαστε οπαδοί των ΗΠΑ,ΕΕ και στην άλλη οπαδοί των Ρωσων. Δυστυχώς όπως έχω ξαναγράψει το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι καθαρά εσωτερικό και αφορά οικονομία,παιδεία,τεχνολογία κτλ. Με λίγα και απλά λόγια αν δεν εισαι,αισθανεσαι και δείχνεις δυνατός δεν σε σώζει καμία συμφωνία!!! Δεν θα σε ενδιαφέρει αν γίνουν η μεγάλη Αλβανία και η μεγάλη Βουλγαρία εφόσον εσύ θα είσαι ισχυρός. Δεν θα σε ενδιαφέρει αν η Τουρκία κάνει μαγκιες αν εσύ μπορείς να τις αντικρούσεις. Τέλος, σχολιαζοντας την επικαιρότητα θα έλεγα πως η Ελλάδα μας, θυμίζει τους μαθητες που μπουκαραν στο υπουργείο παιδείας παρασυρόμενοι από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων , οι οποιοι βλέπουν ότι χάνουν την μασα μπούκα τους. Επομένως, προσοχή,λογική και αφήστε τους φανατισμους και τα οπαδικα στην άκρη διότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο και τότε θα ξεχωρίσει η ηρα από το στάρι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΙ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ