ΓΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η 51η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ


Greek Spirit
19-08-2018
Από τις 21 Αυγούστου 2018 η Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκει υποκατάστατο των δόσεων της Τρόικας στις ΄΄διεθνείς αγορές΄΄΄,
Με απλά λόγια η Ελλάδα θα πρέπει πουλάει χρεόγραφα σε διάφορους ΄΄επενδυτές΄΄ και hedge funds Το χρεόγραφο σε άυλη ή υλική μορφή, είναι ένας τίτλος ο οποίος αποδεικνύει ότι ο αγοραστής του ή ο κάτοχος του, έχει δώσει ένα ποσό στην Ελλάδα και με την λήξη του χρεογράφου αναμένει να πάρει πίσω αυτό το ποσό μαζί με τόκο. Τα ελληνικά ομόλογα  είναι σκουπίδια εφόσον αντιπροσωπεύουν μια ρημαγμένη χώρα και οικονομία. Με άλλα λόγια ο αγοραστής δεν έχει την απόλυτη εξασφάλιση ότι μετά απο πέντε ή δέκα χρόνια που θα έρθει η ώρα να πάρει πίσω τα εφτά του με τόκο, ότι θα υπάρχει ελληνική οικονομία και ότι το ελληνικό κράτος θα είναι σε θέση να του επιστρέψει τα χρήματα. Οι επενδυτές που θ αγοράσουν ελληνικά ομόλογα ακριβώς επειδή εκτίθενται σε ρίσκο απαιτούν περισσότερο τόκο . Και εκεί είναι που εισερχόμαστε σε φαύλο κύκλο επειδή ο υψηλός τόκος δεν κάνει απλά την έκδοση ομολόγων και την πώληση τους αδύνατη αλλά και επειδή και πέρα απο την αδυναμία ευρέσεως χρημάτων για το κράτος η όλη αυτή ιστορία τοποθετεί την χώρα σε καθεστώς επικείμενης χρεοκοπίας .Αυτό συνέβη και το 2008-10 , αυτό θα συμβαίνει και από τον Νοέμβριο του 2018.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει την απόδραση της με εκλογές πριν την καταστροφή, όσο αιωρείται στην ατμόσφαιρα η δήθεν ΄΄καθαρή έξοδος ΄΄απο τα μνημόνια.
Η επόμενη κυβέρνηση (προφανώς της ΝΔ) θα αναγκασθεί να ξανακαλέσει επίσημα την Τρόικα η οποία αυτή την φορά θα πάρει μέτρα όπως οι οριζόντιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ανάμεσα τους και ιατροί-στρατιωτικοί-εκπαιδευτικοί, την οριζόντια μείωση των κρατικών δαπανών σε υγεία-ασφάλεια-υποδομές -πρόνοια.Η τρόικα θα εχει επιτέλους τη ευκαρία για το οριστικό κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την ολοκλήρωση του φορολογικού πογκρόμ. Το κενό που θα δημιουργηθεί στην αγορά θέλουν να  καλύψουν οι γερμανικές πολυεθνικές και οι επιδοτούμενοι ΄΄παράτυποι μετανάστες΄΄ 
Η κυβέρνηση που θα υποστεί και θα εφαρμόσει όλα αυτά θα πέσει μέσα σε λίγους μήνες. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο απόλυτο χάος με κύριο χαρακτηριστικό εκτός από την ακραία φτώχεια και την υπολειτουργία του δημοσίου τομέα ακόμα και σε τομείς που αφορούν την άμυνα και την αστυνόμευση.
Επειδή στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος, η Ρωσία η οποία συστηματικά τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια ΄κάνει πλύση εγκεφάλου στους Έλλαδίτες και Κύπριους, θα εκμεταλλευτεί τις πρακτορικές της υποδομές σε θρησκευτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους για να εγείρει θέμα διαδοχής της πολιτικής νομενκλατούρας απο ένα εκκλησιαστικό ιεράρχη, από μια εκκλησιαστική  προσωπικότητα της επιλογής της Ρωσίας η οποία τα τελευταία χρόνια τον έχει κυριολεκτικά ΄΄ χρυσώσει ΄΄ με χρήμα. Παράλληλα η Ρωσία θα εντείνει την προπαγάνδα τη με την προφητειολογία η οποία και έχει πείσει τους Έλληνες ότι α.θα χρεοκοπήσουν(κάτι που θα έχει ήδη συντελεσθεί) β. ότι θα προκληθεί ΄΄πολιτειακή ανωμαλία (κάτι το οποίο θα προκαλέσουν οι Ρώσοι και οι σύμμαχοι τους οι Τούρκοι μέσω των τζιχαντιστικών πυρήνων που έχουν εισχωρήσει στην χώρα και γ. και σπουδαιότερο, ότι η Τουρκία θα επιτεθεί για να καταλάβει δύο ελληνικά νησιά του Αιγαίου αλλά.... ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούμε και να καθίσουμε ήσυχοι διότι ο Πούτιν θα έρθει να μας σώσει...Και πράγματι η Τουρκία θα αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ και το ανατολικό Αιγαίο όπου δεν θα διστάσει να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο με ναυτικό αποκλεισμό δύο νησιών. 
 
Η Τουρκία όσα οικονομικά πλήγματα και να υποστεί έχει την αδιάλειπτη τροφοδοσία πετρελαίου απο Ιράν και αερίου από Ρωσία ενώ εμείς με την διάλυση και την χρεοκοπία δεν θα έχουμε την δυνατότητα να εισάγουμε πετρέλαιο ούτε για τις Έ.Δ. 
Οι Ρώσοι διακινούν τις προφητείες περί παρσίματος ελληνικών νησιών απο τους Τούρκους για τα οποία δεν χρειάζεται να ανησυχούμε και να μην πολεμήσουμε ακριβώς για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους ότι δεν θα αντιδράσουμε και δεν θα φέρουμε σε δύσκολη θέση την Τουρκία που είναι και ΄σύμμαχος της Ρωσίας. Η Ρωσία θέλει την Τουρκία να καταλαμβάνει νησιά του κέντρο-ανατολικού Αιγαίου για να αποφύγει τον στραγγαλισμό της σε περίπτωση που αυξήσουμε τα χωρικά ύδατα μας απο 6 σε 12 μίλια κάτι που θα μπλοκάρει την κάθδο του ρωσικού στόλου σε Σουέζ και Ινδικό Ωκεανό
Εάν η Κύπρος είχε ενωθεί με την Ελλάδα πριν το 1974 τότε οι Τούρκοι θα το σκέφτονταν δίπλα για να εισβάλουν σε αυτή.Ο πρ Μακάριος ήταν αυτός ο οποίος είχε εργασθεί για την αποτροπή της ένωσης. Οι Ρώσοι ποτέ δεν ξέχασαν ότι στον Ελλαδικό χώρο που ομοιάζει με αυτόν της Μ.Ανατολής ένας ιεράρχης μπορεί να οδηγήσει τον λαό στον λάθος δρόμο εάν έχει πολιτικές φιλοδοξίες.΄Γιαυτό και φροντίζουν χρόνια τώρα να τρέφουν τις πολιτικές φιλοδοξίες διαφόρων , ελάχιστων ωστόσο, θρησκευτικών παραγόντων τους οποίους και τροφοδοτούν με ζεστό χρήμα ενώ παράλληλα προετοιμάζουν την κοινή γνώμη με την προπαγάνδα των - αυτοεκπληρούμενων- προφητειών.
Στο επερχόμενο ξέσπασμα του οικονομικού χάους λόγω αδυναμίας εξόδου στις αγορές , ο εγχώριος θρησκευτικός παράγοντας των Ρώσων θα έχει το χρήμα τόσο για να  αναδείξει και να εδραιώσει την όλο και αναβαθμισμένη παρουσία του ως αντιπολίτευση του πολιτικού συστήματος αλλά και ως μεγάλος ευεργέτης των φτωχών και αδύναμων.Παράλληλα ο ΄΄εκλεκτός΄΄ των Ρώσων θα καθησυχάζει το πλήθος σχετικά με την επιθετικότητα των Τούρκων κάνοντας χρηση των δήθεν προφητειών σχετικά με την σωτηρία μας ή από το ΄΄Ξανθό Γένος''.

Όσοι πιστεύουν την προπαγάνδα των προφητειών του πράκτορα της KGB Πούτιν τότε γνωρίζουν και την προφητεία που θέλει την Τουρκία να διαμελίζεται σε τρία μέρη. Όλα τα κράτη διαμελίζονται όλες οι αυτοκρατορίες, η Βυζαντινή σε 1000 χρόνια, η Οθωμανική σε 600, η Ρωμαική σε 500. Ωστόσο όσοι περιμένουν μακάριοι την Τουρκία να διαλυθεί τώρα είναι θύματα της προπαγάνδας της Ρωσίας .
Την Τουρκία βοηθάει και θα βοηθάει οικονομικά το Κατάρ και η Κίνα. Το Κατάρ αποτέλεσε με την Σαουδική Αραβία τον προστάτη του καθεστώτος Ερντογάν απο το 2003.Το Κατάρ είναι η χώρα που πατρονάρει και διευθύνει την Ισλαμική Αδελφότητα την σαλαφιστική μυστικιστική οργάνωση που έχει ως όραμα την επικράτηση του Ισλάμ σε όλο τον κόσμο .Η οργάνωση πρωτοεμφανίστηκε στην Αίγυπτο το 1928 και μετά απο 90 χρόνια έχει να επιδείξει θαυμαστή αντοχή και επιρροή στον ισλαμικό κόσμο.
Ο μέντορας του Ερντγοάν, ο Νετσμεντίν Ερμπακάν , ήταν ο πολιτικός ο οποίος έδωσε βήμα στην Ισλαμική Αδελφότητα στην Τουρκία υπό την κάλυψη του κίνημα τος του ΄΄Πολιτικού Ισλάμ΄΄ που δεν είναι τίποτα άλλο απο την εφαρμογή των ιδεωδών της Ισλαμικής Αδελφότητας στην καθημερινή πολιτική αλλά και κοινωνική και οικονομική ζωή. Την σκυτάλη πήρα ο Ερντογάν ο οποίος απο το 2003 χρηματοδοτούνταν απο την Σαουδική Αραβία η οποία είχε τότε αναλάβει την διεύθυνση της οργάνωσης.
Παρόλο που η Σαουδική Αραβία είναι μια μεγάλη σε έκταση χώρα με πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων , με την πάροδο των χρόνω και την κακή διαχείριση της βασιλικής της οικογένειας έχασε τα σκήπτρα της ηγέτιδας χώρας του Αραβικού κόσμου απο το Κατάρ το οποίο αν και έχει την έκταση και τον πληθυσμό της Κύπρου κατάφερε με τα κεφάλαια του να αναλάβει το πατρονάρισμα των Αράβων και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας , αλλά και του Ερντογάν. Το Κατάρ ακόμα και σήμερα, μέσα Αυγούστου του 2018,συνεχίζει να δωρίζει στην Τουρκία δεκάδες δις δολαρίων προκειμένου ο Ερντογάν να αντέξει τις κυρώσεις των ΗΠΑ . 

Το Κατάρ είναι υποχρεωμένο να τροφοδοτεί την Τουρκία με ζεστό χρήμα για πολλούς αναπόφευκτους λόγους.Ο πρώτος είναι ότι το Κατάρ μα την βοήθεια των ΗΠΑ δημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος το οποίο και προκάλεσε την έντονη ανάμειξη της Ρωσίας και του Ιράν στον συριακό πόλεμο.Όταν το Ισλαμικό Κράτος έχασε τον πόλεμο από την Ρωσία και το Ιράν, το Κατάρ έμεινε εκτεθειμένο.Το Κατάρ είναι μια σουνιτκή χώρα που διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα κοιτάσματα αερίου στον κόσμο, τα οποία βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο. Το πρόβλημα είναι ότι και το Ιράν έχει παρόμοια κοιτάσματα στον Περσικό και μάλιστα εφάπτονται με αυτά του Κατάρ.Το Ιράν είναι σιιτκό κράτος, η ηγέτιδα δύναμη των σιιτών σε όλο τον κόσμο και το Κατάρ έχει κάθε λόγο να φοβάται το Ιράν , ειδικά όταν μοιράζεται τα ίδια θαλάσσια σύνορα και τα ίδια υποθαλάσσια κοιτάσματα με αυτό.
 
Όταν η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο της Συρίας και νίκησε το Ισλαμικό Κράτος, ανάγκασε το Κατάρ να υποταχθεί .Εάν το Κατάρ δεν υποτάσσονταν τότε θα έπρεπε μεσοπρόθεσμα να αντιμετωπίσει τον σύμμαχο της Ρωσίας, το σιιτκό Ιράν.
Ωστόσο η Ρωσία έδωσε και ανταλλάγματα στο Κατάρ για την υποταγή του. Το πρώτο ήταν η εξασφάλιση του από επιθετική ενέργεια του Ιράν, εφόσον Ιράν-Τουρκία-Ρωσία και Κατάρ θα ήταν σύμμαχοι πλέον. υπό την αιγίδα του Πούτιν
Το δεύτερο αντάλλαγμα ήταν η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στο Κατάρ για να το προστατεύσουν απο την επιθετικότητα της Σαουδικής Αραβίας η οποία μάλιστα έχει προσχωρήσει άνευ όρων στην Αμερικανική σφαίρα επιρροής.Το Κατάρ θα χρησιμοποιεί την επίσης σουνιτική Τουρκία ως το στρατιωτικό σκέλος του.
Το τρίτο όφελος του Κατάρ απο την προσχωρηση στο ρωσικό άξονα  ήταν ότι θα μπορούσε ανενόχλητο να συνεχίζει να στηρίζει το καθεστώς Ερντογάν και το πολιτικό ισλάμ που πρεσβεύει..
Ο Ερντογάν όταν έχει ανάγκη απευθύνεται στην Ρωσία η οποία είναι ο εγκέφαλος της σπείρας .Η Ρωσία διατάζει τον ταμία της συμμορίας, το Κατάρ, να δώσει ζεστό χρήμα στην Τουρκία. Παράλληλα η Ρωσία ζητάει από το Ιράν να συνεχίσει να τροφοδοτεί την Τουρκία με πετρέλαιο.Το αέριο το έχει αναλάβει η Ρωσία.

Η Τουρκία μπορεί να πέσει σε οικονομική κρίση αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχει τα μέσα να διατηρήσει την λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων της και του κράτους
Η μόνη λύση είναι η απόλυτη ευθυγράμμιση μας με τις ΗΠΑ .

Σε λίγους μήνες η Τουρκία θα αποχωρήσει απο το ΝΑΤΟ και με κινεζικά και καταριανά κεφάλαια θα ασχοληθεί εντατικά με την αναβάθμιση του ΄΄ΙΣΛΑΜΙΚΟΎ ΝΑΤΟ΄΄ , της στρατιωτικής συμμαχίας που έχει εξαγγελθεί απο το 2016 και αποτελείται απο σουνιτικές χώρες όπως το Πακιστάν-Μπαχρέιν-Μαρόκο-Αζερμπαϊτζάν-Κατάρ-Μαλαισία και άλλες. 
Την ραχοκοκαλιά του συνασπισμού αυτού  αποτελούν  το Πακιστάν και η Τουρκία, δυο χώρες με μεγάλες και ικανές στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο προτού προχωρήσουν στην αληθινή και ουσιαστική αναβάθμιση της συμμαχίας θα πρέπει  πρώτα να έρθουν σε οριστική ρήξη με τις ΗΠΑ, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί απο την Ρωσία η οποία θα πρέπει να είναι ικανή να παρουσιασθεί ως προστάτης. 
Στην περίπτωση του Πακιστάν η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την Κίνα. Η Κίνα και το Πακιστάν έχουν πολλά κοινά σημεία και μάλιστα απο το 2010 έχουν συνάψει πρωτόκολλα στρατιωτικής συνεργασίας. Ένα απο αυτά προβλέπει την ελεύθερη διέλευση των κινεζικών Ε.Δ με τα όπλα τους απο το χερσαίο οδικό δίκτυο του Πακιστάν με κατεύθυνση το Ιράν (πο και αυτό είναι σύμμαχος της Κίνας ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου ) και το Ιράκ. 
Η Ελλάδα θα πρέπει να αφήσει τις προφητείες και την ομφαλοσκόπηση για να γλυτώσει την ανασκολόπιση. Η μόνη διέξοδος μας είναι όχι μόνο η απόλυτη ευθυγράμμιση μας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ αλλά ακόμα και η έξοδος απο το Ευρώ και η υιοθέτηση του δολαρίου ως νομίσματος.
Πρέπει να ξεφύγουμε απο το Δ Ράιχ της Ε.Ε. Η Ελλάδα διαθέτει πλουτοπαραγωγικούς πόρους και γεωπολιτκή αξία την οποία δεν είναι σε θέση να υπερασπισθεί μόνη της Ούτε είναι σε θέση να αυτοκυβερνηθεί. Η απαλαγή μας απο το σάπιο πολιτκό σύστημα δεν μπορεί να γίνει με αυτοκάθαρση, είμαστε ανίκανοι, το έχουμε αποδείξει με κάθε τρόπο γεννεές τώρα.
Την στιγμή που η Τουρκία και η Ρωσία οργανώνονται σε συμμαχία με γεωπολιτικό,διπλωματικό,οικονομικό και ενεργειακό  βάθος που φθάνει μέχρι την Κίνα και την Αφρική, εμείς ασχολούμαστε με το πως θα εξοντώσουμε την τρίτη ηλικία, πως θα παρεμποδίσουμε τους νέους να εργάζονται και να γεννάνε,πως θα τους  διώξουμε  στο εξωτερικό, πως θα αποπληρώσουμε τα δάνεια στην Γερμανία και όλα αυτά ελπίζοντας για σωτηρία στην ρωσική προπαγάνδα των προφητειών που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το θρησκευτικό δόγμα αλλά κυρίως με τα όσα έχουν πει οι προορατικοί Άγιοι Πατέρες μας


Σχόλια

Ο χρήστης Συν Αθηνά και χείρα κινει είπε…
Σύμφωνα απόλυτα με το άρθρο σε όλα του τα σημεία εκτός από το τελευταίο!!! Διαφωνώ ολοκληρωτικα με την προσχώρηση μας στις ΗΠΑ! Πιστεύω ότι , όπως το πρόβλημα μας προέρχεται και εκ των έσω αλλά και από εξωγενείς παράγοντες ,έτσι θα πρέπει πρώτα να δυναμώσουμε εμείς και ύστερα να διεκδικήσουμε το δίκιο μας!! Βεβαια η ιστορία έχει δείξει πως δεν μπορούμε μόνοι μας αλλά δυνατοί είναι αυτοί που αλλάζουν την ιστορία...
Ο χρήστης panpan είπε…
Πριν καταλήξουμε στον παγκόσμιο καιάδα ως ανθρωπότητα σίγουρα θα διαδραματιστούν κάποια γεγονότα.
1. το Ισλάμ έχει αναδειχθεί ως παγκόσμιος ταραξίας και αποσταθεροποιητής, βλέπε τα ανάμεικτα αρνητικά συναισθήματα των Ευρωπαίων. Αυτό συνασπίζει την Δύση να στραφεί εναντίων τους, κάτι που το έχουμε δει να γίνεται τα τελευταία χρόνια στις διάφορες Μουσουλμανικές χώρες.
2. Χώρες που παρουσιάζονται φιλομουσουλμανικές όπως λόγου χάρη τώρα η Ρωσία, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τους λόγους, έτσι εκπλήξεις μπορούν να είναι ανά πάσα στιγμή αναμενόμενες.
3. Η Κίνα που δεν έχει θρησκευτικούς δεσμούς με κανέναν, το Ισλάμ θα μπορούσε να το προσεταιριστεί προσωρινά για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.
4. Η Κίνα όμως έχει ένα δυνατό ανάχωμα εάν τολμήσει να κάνει κινήσεις ενάντια στην Δύση και ακούει στο όνομα Ινδία.
5. Αργά ή γρήγορα Η.Π.Α και Ρωσία θα βρεθούν σύμμαχοι, γιατί η κεκτημένη ταχύτητα της Κίνας τους έχει ταρακουνήσει.
6. Έτσι Η.Π.Α, Ρωσία και Ινδία θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο για να σταματήσουν την Κίνα.
7. Η Κίνα νιώθοντας την απειλή να την ζώνει κάτι που το αισθάνεται ήδη, θα κάνει μια ανασκούμπωση στρέφοντας την οικονομία της στην εσωτερική αγορά και σε κάποιες γείτονες χώρες, όμως εν το μεταξύ θα εξοπλιστεί σε τέτοιον βαθμό που σύντομα θα εξαπολύσει την επίθεσή της εναντίον όλων των εχθρών της και με όλα τα όπλα, κάτι που θα σημάνει πιθανόν το τέλος του ανθρώπινου είδους σε αυτόν τον πλανήτη.

Θα μου πείτε, καλά αυτά δεν τα γνωρίζουν οι ειδικοί; Φυσικά και τα γνωρίζουν και τι κάνουν; Τίποτα, η φιλοσοφία είναι ή εσύ ή εγώ, ή εμείς ή εσείς, είναι το φυσικό επακόλουθο του πρωτόγονου ανθρώπου των πρωτόγονων κοινωνιών.
Όσο για την Τουρκία έχει δρομολογηθεί πορεία επανένταξης στην Ελληνορωμαϊκή Αυτοκρατορία, ώστε να πάψει να είναι Μουσουλμανική χώρα με ότι αυτό εκπροσωπεί. Έτσι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι οι αναταράξεις που συμβαίνουν πριν τα γεγονότα και το τελικό αποτέλεσμα.
Η Ελλάδα πάντα ήξερε την τεχνική του Δούρειου ίππου καλύτερα από τον καθένα. Βέβαια όλοι το γνωρίζουν ότι αυτή η Ελλάδα είναι για τα μπάζα, έτσι το μαγαζί που είναι καλό και γωνιακό, θα το φτιάξουν εφόσον ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αλλά για να ζήσει όλη η ανθρωπότητα με ειρήνη και ευημερία, θα πρέπει πρώτα να τα βρει ισότιμα με την Κίνα, αλλιώς ανθρωπότητα τέλος!!!!

Τα πράγματα είναι απλά καθόλου πολύπλοκα σε σχέση με τις ανθρώπινες συμπεριφορές, ο άνθρωπος είναι ένα βιολογικό ρομπότ πλήρως προβλέψιμο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδη η Κινα δεν προκειται να τα βρει με την ανθρωποτητα...αλλα και ουτε ο ανθρωπος ειναι πληρως προβλεψιμος... αμφισβητω το τελευταιο κομματι της αναλυσης σου - τουλαχιστον -
αλλα επειδη πιστευω πολυ στις προφητειες και επειδη εχουν επαληθευτει κατα γραμμα μεχρι τωρα θεωρω οτι η Κινα θα επιτεθει στην Ρωσια μονο μαζι με την Αμερικη και την Ιαπωνια.
Δεν προκειται να γινει ΠΟΤΕ συμμαχια ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ειναι τελειως εξωπραγματικο
αυτο για πολλους λογους...
Οσο για την τουρκια ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΗΜΟΣ ΔΑΝ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΤΙΝΙΚΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ.


Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Η ρωσική προπαγάνδα έχει κανει μεγάλη ζημιά.Οι πουτινικές προφητείες μεσα σε δεκαεπτα χρόνια έχουν κάνει την ζημιά που άκανε ο οθωμανικός ζυγός σε πεντακόσια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Ελλάδα ως κράτος μετράει περίπου διακόσια χρόνια από την απελευθέρωση της από τον οθωμανικό ζυγό! Πριν από αυτό έζησε περίπου εξακόσια χρόνια δηλ. 3 φορες παραπανω , κάτω από δυναστειες. Τέλος , από το 1000 έως το 1200 όλοι γνωρίζουμε ότι το Βυζαντιο παρηκμαζε. Άρα έχουμε μια χιλιετία , η οποία λογικά καθόρισε το μέλλον της χώρας μας. Μέσα σε αυτά τα χίλια χρόνια δηλ. 30 γενιές διαμορφώθηκαν τα χαρακτηριστικά του Νέου Έλληνα. Θρησκευόμενος,Φιλοδυτικος,Ανυπότακτος ,μα το κοινό στοιχείο ήταν είναι και θα είναι πως όταν λειτουργούσε σε συνθήκες ανάγκης τα κατάφερνε!!! Του αρέσει να βρίσκεται σε διαρκή εκρηγορση αλλά παράλληλα αυτό τον κούραζει με αποτέλεσμα να δέχεται πιο εύκολα τα εξωτερικα ερεθίσματα!!! ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ,η καθεμία με τα δικά της οπλα , προσπαθουν να καταλάβουν οικονομικά,κοινωνικά,πολιτιστικά,πλυθυσμιακα την ΕΛΛΑΔΑ. Ο λόγος είναι πολύ απλός και ονομάζεται ενεργειακός! Δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι η Αποκάλυψη του Ιωάννη γράφτηκε στην Πάτμο...
Ο χρήστης panpan είπε…
Ο λόγος δεν είναι ενεργειακός, το έχω ξανά πει, επειδή το πρόβλημα το ενεργειακό έχει λυθεί με την πυρηνική σύντηξη η οποία θα πρωτοπαρουσιαστεί κάπως επίσημα γύρω στο 2025, ο κύριος λόγος είναι ο έλεγχος των αγορών π.χ 5G δίκτυο κλπ.
Οι αγορές είναι γεωγραφικές και πληθυσμιακές περιοχές που είναι και το μήλο της Έριδος, ως συνήθως τα ζητήματα των αγορών διαμορφώνονται είτε με συμφωνημένες συνεργασίες, είτε με αντιπαλότητες. Συνεργασίες σημαίνει αμοιβαίο εμπόριο, αντιπαλότητα πόλεμο και επιβολή του κυρίαρχου.
Σήμερα μετά από δεκαετίες και δύο παγκόσμιους πολέμους το ζήτημα της κυριαρχίας και πάλι αναδεικνύεται.
Όμως με τα οπλικά συστήματα που διαθέτουμε παγκόσμιος πόλεμος σημαίνει για τις κοινωνίες των ανθρώπων έχετε γεια βρυσούλες!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφορμή είναι η ενέργεια και αιτία ο έλεγχος των αγορών.
Ο χρήστης ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΤΙΑΝΕΥΣ είπε…
ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ
ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΙΤΗ
ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΕΙΧΘΗΤΩ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΦΩΤΑ
Ο χρήστης Έλλην είπε…
Αρχικά όσον αφορά στις προφητείες κτλ. και την KGBστικη διάδοσή τους μέσω προπαγάνδας, τα λεγόμενα περί παρέλασης ως την Πόλη και όσα ακούγονται ειπώθηκαν όντως από κάποιους φωτισμένους ανθρώπους όπως ο Α. Παίσιος σε πιστούς. Τώρα αν έγιναν αντικείμενο προπαγάνδας από τους Ρώσους είναι κάτι διαφορετικό, ο κάθε παίκτης χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τα όπλα του. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτά ειπώθηκαν εγώ επί παραδείγματι τις περίφημες προφητείες τις άκουσα ζωντανά μαζί με φίλους και έχω την αίσθηση ότι καμία KGB δεν υπέδειξε στον Παίσιο τι θα πει. Σαφώς και αυτό δεν σημαίνει να τα φορτώνουμε στον κόκορα βασιζόμενοι στη λογική του έλα μωρέ αφού τα είπαν κάποιοι άγιοι γέροντες εμείς ας κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Από την άλλη η συμμαχία Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας και Κατάρ είναι επίπλαστη και αυτό διότι η κάθε επιδίωξη του ενός εξ αυτών βρίσκεται ενάντια στους στρατηγικούς στόχους του άλλου και τούμπαλιν. Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει καμία ουσιαστική και μακροπρόθεσμα σημαντική συμφωνία μεταξύ τους όλα είναι τόσο-όσο δηλαδή σχεδόν ένα τίποτα. Μόνο ιστορικά να το δει κανείς δεν υπάρχει περίπτωση να συμπέσουν τα συμφέροντα των χωρών μεταξύ τους μακροπρόθεσμα. Νομίζω πως όταν για τις ΗΠΑ ο Ερντογάν θα αποτελεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ καμένο χαρτί θα τον κάνουν στην άκρη με οποιαδήποτε τρόπο. Ο Ερντογάν δεν είναι η Τουρκία όμως, κι η Τουρκία είναι θεμέλιος λίθος για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και την προώθηση των συμφερόντων τους στην ευρύτερη περιοχή. Απώλειά της είναι, και το αναφέρουν έγκυροι στρατηγικοί αναλυτές, casus beli για τις ΗΠΑ. Συνεπώς αργά ή γρήγορα θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγή ηγεσίας στην Τουρκία. Βέβαια με μια προσφιλή στις ΗΠΑ νεα ηγεσία στην Τουρκία τα πράγματα αυτομάτως περιπλέκονται επικίνδυνα με τους Ρώσους με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται..Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης από το πραξικόπημα κι έπειτα, τελεί υπό κατάσταση ενός ιδιότυπου εμφυλίου πολέμου μεταξύ κοσμικών-δυτικόφιλων ας το πούμε με το οθωμανικό-ισλαμιστικό στοιχείο, με μια αλλαγή εξουσίας θα καταρρεύσει πλήρως. Οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν να αποχωρήσει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ, όπως αντίστοιχα κι η Ρωσία δεν θα αφήσει τη Σερβία και τα Βαλκάνια να γίνουν αυλή των ΗΠΑ. Τα παραπάνω είναι κόκκινες γραμμές για τις 2 υπερδυνάμεις και casus beli. Σχετικά με την Ε.Ε. αυτές είναι δημιούργημα των ΗΠΑ προς προώθηση των συμφερόντων τους για πολλούς και διάφορους λόγους και θα ήταν ένα ενδιαφέρων θέμα συζήτησης στο αξιόλογο αυτό blog. Η δε Γερμανία είναι το μακρύ χέρι των ΗΠΑ στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού αυτοί την ανέστησαν με δάνεια και πολλά άλλα μετά το πέρας του ΒΠΠ. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ ούτε της ανύπαρκτης Ε.Ε. με τις ΗΠΑ αυτά είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Αντιθέτως αντιπαλότητα υπάρχει μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για ευνόητους λόγους. Η ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να θυσιάσουν την Ευρώπη όπως έχουν ξανακάνει στο παρελθόν για να διατηρηθούν στην παγκόσμια εξουσία, άλλωστε αυτοί βρίσκονται μίλια μακριά ή μάλλον στην περίπτωση ΓΠΠ νομίζουν πως βρίσκονται αρκετά μακριά. Προτροπές του τύπου να γίνουμε πολιτεία των ΗΠΑ ή της Ρωσίας ή των εξωγήινων έχω την αίσθηση ότι δεν βοηθούν και απέχουν από την πραγματική κι ωφέλιμη λύση στα διέξοδα της πατρίδας μας. Τάχα μου τώρα δεν είμαστε πολιτεία των Γερμανών και των αφεντικών τους των ΗΠΑ ;; αν όχι ποιός ο ρόλος του εκ των ΗΠΑ ΔΝΤ και ποιός ο ρόλος του περίφημου πρέσβη Πάιατ στην πατρίδα μας..ή δεν είναι γνωστό οτι το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει πρωτίστως παρουσία του Πάιατ κι όχι του Έλληνα πρωθυπουργού.. Δεν θα άλλαζε τίποτα γιατί ήδη εδώ και δεκαετίες υπάρχει απόλυτη ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και προκοπή δεν είδαμε κι ούτε πρόκειται να δούμε..να μην αναφερθούμε στην στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε ολέθρια για τον ελληνισμό μαύρα ορόσημα γιατί θα χάσουμε το μέτρημα..Συμπερασματικά ας μην ψάχνουμε λύσεις ούτε σε προφητείες ούτε σε Ρωσίες ούτε σε Αμερικανούς ούτε σε εξωγήινους. Η Ελλάς χρειάζεται ΗΓΕΤΗ, αυτό της λείπει όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν γιατί στην ανθρώπινη ιστορία οι ηγέτες προχωρούν κι τα έθνη-λαοί ακολουθούν ποτέ το αντίθετο.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Το σχόλιο σας διαγράφηκε κατά λάθος, εάν κάνετε τον κόπο να το ξ αναστείλετε θα δημοσιευτεί πάλι. Συγνώμη για την ενόχληση, συμβαίνουν αυτά, δεν έχω υπάλληλους , μόνος μου τα κανω όλα και στο περιθώριο της προσπάθειας για επιβίωση καθημερινά γιαυτό και κάνω κανω λάθος καμιά φορά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
greek συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνεις για ενημέρωση κτλ αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο έχω μερικές "ενστάσεις". Πολύ συνοπτικά:
1. Βασικός παράγοντας αποσταθεροποίησης μας, αποτελεί η γενικότερη (ευρωπαική) πολιτική της Γερμανίας / ΕΕ αλλά και οι ειδικότεροι σχεδιασμοί της στην Νότια Βαλκανική και η συμμαχία της με τους Τουρκους. (έχεις αναφερθεί σε παλιότερα άρθρα).
Δυστυχώς έχουν τεράστια πρόσβαση σε εγχωριες υποδομές υλικές και ανθρώπινο δυναμικό. Η διαφορά με τον Ρωσικό παράγοντα σε αυτό το επίπεδο ανάλυσης νομίζω είναι χαοτική. Ακόμα και οι Αμερικάνοι υστερούν μπροστά τους. Υπαινικτικά μόνο αναφέρω τον ρόλο του ΟΤΕ και των αεροδρομίων στην εθνική ασφάλεια χωρίς να συνεχίσω.
2. Υπερτονίζεις τον ρόλο/δύναμη της Ρωσίας (πραγματικό όχι Public Relations κτλ). Η Ρωσία δεν μπορεί να παίζει με επιτυχία ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα παγκοσμίως. Και παίζει κυρίως αμυντικά στο τόξο Βαλκάνια - Μέση Ανατολή. Εδώ δεν "κατάφεραν" τίποτα πχ στην συμφωνία Ελλάδας Σκοπίων... ή παλιότερα στην ακύρωση του αγωγού Μπουρκάς , στην απόπειρα εξαγοράς της ΔΕΣΦΑ
δες και αυτό νομίζω έχει ενδιαφέρον https://www.viadiplomacy.gr/dikeologisan-ton-emploki-ton-roson-stin-polisi-tis-desfa-me-to-makedoniko/
3. Η Αμερική θέλει την Τουρκία στο ΝΑΤΟ για πολλούς λόγους ασχέτως της εξέλιξης δημιουργίας Κουρδικού κράτους. Και στην έσχατη εάν δεν την έχει ολόκληρη θα κρατήσει... το κομμάτι που την "ενδιαφέρει" στο ΝΑΤΟ.Εάν πέσει με οποιοδήποτε τρόπο ο Ερντογάν "ταυτόχρονα" θα αρχίσει το ΒΙΑΙΟ ξήλωμα όλου του μηχανισμού για να επανέλθει η προηγούμενη "κανονικότητα". Μέσα στο τουρκικό κράτος/κοινωνία υπάρχουν αρκετοί πυροκροτητές που οι ΗΠΑ έχουν πρόσβαση για "ενεργοποίηση". Οι ισλαμοφασίστες του Ερντογάν το ξέρουν αλλά ... και οι φυλακές δεν έχουν απεριόριστη δυναμικότητα...
4. Η Κίνα νομίζω ότι δεν θέλει αποσταθεροποίηση της Ελλάδας για δικούς της λόγους. Ούτε φυσικά θα ήθελε εξοδό μας από τις δομές της ΕΕ.
5. Η συμμαχία της Ρωσίας τόσο με το Ιράν όσο και με την Τουρκία νομίζω δεν έχει το απαιτούμενο στρατηγικό βάθος και είναι ευκαιριακή καθώς υποκρύπτονται αλληλοσυγκρουόμενα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα που δεν μπορούν να υποχωρήσουν λόγω της ισχύος εκάστου μέρους. Περισσότερα κοινά συμφέροντα έχουν οι Ρώσοι με τις ΗΠΑ και εάν κερδίσει το στρατόπεδο Τραμπ τον ιδιότυπο εμφύλιο θα έχουμε τεράστιες ανατροπές με μορφή ντομινο από την Ευρώπη μέχρι την Μέση Ανατολή κτλ.(τα έχεις περιγράψει αρκετά σε προηγούμενα άρθρα)
6. Η Ιταλία είναι πολύ σημαντικός παίχτης την δεδομένη στιγμή για την εξέλιξη που θα ακολουθήσει η Γερμανοκρατουμενη ΕΕ και άρα θα επηρεαστούμε και εμείς.
7. Στο τόξο Αιγαίο Κύπρος δεν μπορεί να γίνει καμμία πολεμική ενέργεια "διάρκειας" (θερμό επεισοδειο γίνεται) όπως κατάληψη νησιών κτλ χωρίς το ΟΚ / ενεργητικό η παθητικό των ΗΠΑ ΡΩΣΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και χωρίς την έστω και ψευδεπίγραφη νομιμοποιητική κάλυψη της Τουρκίας στα μάτια της διεθνούς κοινότητας (αυτό σε καμία περίπτωση δεν υπονοεί εφησυχασμό των ΕΔ και γενικότερα της ηγεσίας αλλά και της κοινωνίας).
Υπάρχουν πολλά ακόμα θα προσπαθήσω να ξαναγράψω. Σε καμμία περίπτωση όσα αναφέρω παραπάνω δεν αποτελούν υποτίμηση των όσων γράφεις στο άρθρο απλά επειδη ζούμε τεράστιες "μετατοπίσεις ισχύος" υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στις διεθνείς σχέσεις και πρέπει να εξετάζονται όλα τα σενάρια όσο απίθανα και ας φαίνονται και φυσικά πρέπει να σταθούμε κάποια στιγμή στα δικά μας πόδια χρησιμοποιώντας όλες τις πιθανές συμμαχίες.
Ο χρήστης Ahoy είπε…
Μπραβο ρε Δημητρη βαρα με αληθειες το σημερινο Σουργελισταν, το μονο επαναστατικο οπλο σενα κοσμο ακρατου ψευδους κατα τον Οργουελ.