Ρωσία και Τουρκία σχεδίαζαν αποσταθεροποίηση της Ελλάδας με συνεργάτες ντόπιους «χρήσιμους ηλίθιους»-Οι Ρώσοι και όχι οι Αμερικανοί, είναι που υποκινούν κύκλους ακραίων που συζητούν για διχοτόμηση της Ελλάδας και αυτονομία της Μακεδονίας.


11-7-2018 

Στέφανος Μυτιληναίος

Η Συμφωνία των Πρεσπών δύο ξένες δυνάμεις έχει ενοχλήσει. Τουρκία και Ρωσία. Διότι αμφότερες είχαν «μοιράσει» την ΠΓΔΜ ως προτεκτοράτο τους και τώρα το χάνουν.
Χάνουν την ΠΓΔΜ επειδή εντάσσεται στη Δύση και συγκεκριμένα στη γεωπολιτική σφαίρα επιρροής της Ελλάδας, ή όπως το έχει πει εύστοχα ο Νίκος Κοτζιάς, η χώρα αυτή γίνεται «γεωγραφική μας προέκταση».
Η Ελλάδα είναι πλέον η ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων και αυτό έχει γίνει σαφές σε όλους τους τόνους.

ΠΗΓΗ https://www.tribune.gr/blog/news/article/484370/rosia-kai-toyrkia-schediazan-apostatheropoiisi-tis-elladas-me-synergates-ntopioys-chrisimoys-ilithioys.html

Ενιαίος χώρος

Ρωσία και Τουρκία έχουν συμμαχήσει τόσο στο μέτωπο της Συρίας όσο και στα Βαλκάνια. Τα συμφέροντά τους συμπλέουν.
Βαλκάνια και Μέση Ανατολή (Ανατολική Μεσόγειος) είναι ένας «ενιαίος χώρος», όπως λέει ο Νίκος Κοτζιάς και το μαρτυρά η ιστορία.
Ένας «ενιαίος χώρος» όπου ο Ελληνισμός, ως πολιτισμός και ως πληθυσμός, αποτελεί τον συνδετικό του ιστό.
Είναι ζήτημα παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας Βαλκάνια και Μέση Ανατολή να ειρηνεύσουν και να συναναπτυχθούν ως ένας ενιαίος χώρος.
Η Ελλάδα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο από τον Δούναβη μέχρι και τις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου μιας και είναι η ζώσα άμεση κληρονόμος του ελληνιστικού και ελληνορωμαϊκού κόσμου της μέσης και ύστερης αρχαιότητας.
Η Ελλάδα είναι η Δύση της Ανατολής, είναι η Δύση στην Ανατολή και ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή σημαίνει την επιστροφή της Δύσης σε έναν χώρο που υπήρξε επί αιώνες δυτικός.
Η επαναδυτικοποίηση αυτού του ενιαίου χώρου έχει δύο εμπόδια. Δύο «κόκκινους χοντρούς ελέφαντες». Τη Ρωσία και την Τουρκία.
Δύο προεδρικές τυραννίδες που δεν θέλουν να αποδεχτούν ότι η αυτοκρατορική τους εποχή έληξε.
Ο Πούτιν ονειρεύεται να αναστήσει το παλιό τσαρικό μεγαλείο και ο Ερντογάν το οθωμανικό.
Ο τσαρισμός και ο οθωμανισμός βρίσκονται διαχρονικά σε σύγκρουση με τον Ελληνισμό και στην πρόσφατη ιστορία συνεργάστηκαν πολλές φορές για να τον αναχαιτίσουν.

Ακρωτηριάζοντας τον Ελληνισμό

Ο εξσλαβισμός βαλκανικών ελληνορθόδοξων πληθυσμών στα βόρεια σύνορά μας και ο εξαραβισμός ελληνορθόδοξων πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, ήταν έργα που τα έπαιξαν από κοινού η τσαρική Ρωσία με την οθωμανική Τουρκία στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Δημιουργώντας τη σχισματική Εκκλησία που ονομάστηκε Βουλγαρική Εξαρχία (1870) με στόχο να εξσλαβιστούν οι σλαβόφωνοι Έλληνες κάτω από τον Δούναβη και την «αραβική» κατάληψη του Πατριαρχείου Αντιοχείας (1899) για να εξαραβιστούν τα εκατομμύρια των Ελληνορθόδοξων της Μέσης Ανατολής.
Και στις δύο περιπτώσεις η Ρωσία αποσπώντας τους πληθυσμούς αυτούς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον ελληνικό κλήρο τους έκανε «δικούς της».
Στα Βαλκάνια το κατάφερε με το παραμύθι του πανσλαβισμού και στη Μέση Ανατολή αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ομόδοξου προστάτη.
Η Ρωσία με την Τουρκία εργάστηκαν μεθοδικά για να εμποδίσουν την επέκταση του νέου ελληνικού κράτους μέχρι τον Δούναβη, δημιουργώντας ως ανάχωμα το ανύπαρκτο πριν το 1870 «σλαβικό» βουλγαρικό έθνος και αφελλήνισαν τη Μέση Ανατολή.
Και τα έκαναν αυτά γιατί φοβόντουσαν μια μεγάλη Ελλάδα; Ίσως αλλά όχι μόνο.
Αυτό που πραγματικά ήθελαν ήταν να σταματήσουν τη διείσδυση της Δύσης που θα γινόταν μέσω της Ελλάδας.
Η Ελλάδα όχι μόνο γέννησε τον δυτικό πολιτισμό, η Ελλάδα είναι και ο προμαχώνας της Δύσης. Είναι το σύνορο της Δύσης. Όπου υπάρχει Ελλάδα είναι η Δύση.
Το «ελληνικό πρόβλημα» στη Μικρά Ασία λύθηκε με τη γενοκτονία των ελληνικών πληθυσμών από το «κοσμικό» τουρκικό κράτος.
Οι Ελληνορθόδοξοι της Μέσης Ανατολής υποχρεώθηκαν στην πλειονότητά τους κατά τον προηγούμενο αιώνα σε μαζική μετανάστευση στη Νότια Αμερική.
Σήμερα υπολογίζονται σε 1,5 εκ. περίπου οι εναπομείναντες Ελληνορθόδοξοι σε Συρία και Λίβανο και άλλα 5 εκ. είναι μετανάστες στις χώρες της Νότιας Αμερικής.
Αναλογιστείτε ποια θα ήταν η πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο εάν σήμερα είχαμε ένα θύλακα 6,5 εκ. Ελληνορθόδοξων πάνω από τον Λίβανο και άλλους 500.000 γύρω από τα Ιεροσόλυμα;
Εάν είχαμε μια δεύτερη Ελλάδα 6,5 εκ. ανθρώπων στην παραλία της Αντιόχειας, της Λαοδίκειας και της Ταρτούς.
Ο ξεριζωμός των Ελλήνων της Συρίας και του Λιβάνου είναι μια ιστορία όχι ευρέως γνωστή, αλλά είναι ισοδύναμος με τη συμφορά της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Κανείς επίσης δεν μιλά και για τον ξεριζωμό των Ελληνορθόδοξων από την Παλαιστίνη εξαιτίας όχι των «κακών» Ισραηλινών αλλά των Παλαιστινίων.
Από τους 500.000 του ποιμνίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μόλις 30.000 έχουν απομείνει στη Δυτική Όχθη. Και από εκεί οι περισσότεροι πήγαν μετανάστες στη Νότια Αμερική.
Και όσοι έχουν απομείνει στα χώματά τους, η Ρωσία θέλει να τους κάνει δικούς της.
Επί ενάμιση αιώνα η Ρωσία σε συνεργασία με την Τουρκία «ακρωτηριάζει» από τον εθνικό μας κορμό πληθυσμούς στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Και εμείς δεν κάναμε τίποτα.
Βυθισμένοι στην εσωστρέφεια και όμηροι ενός εσωστρεφούς μικρονοϊκού κοτζαμπάσικου πολιτικού συστήματος, της ελληνικής δεξιάς, καταδικαστήκαμε σε συρρίκνωση και μιζέρια και όλη αυτή την εθνική προδοσία την ονόμαζαν «πατριωτισμό» και «εθνικοφροσύνη».

Η ιστορία γυρίζει

Σήμερα όμως φαίνεται πως η ιστορία «γυρίζει». Φαίνεται πως η σύμμαχός μας Αμερική επιτέλους συνειδητοποίησε τις πραγματικές δυνάμεις, εφεδρείες και δίκτυα του Ελληνισμού, που είναι πανάρχαια και ριζωμένα στις περιοχές που την ενδιαφέρουν και δείχνει να θέλει να τα προσεταιριστεί προς όφελος ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού.
Και αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο, αφού η ίδια η Αμερική επαίρεται ότι δεν είναι μια χώρα «νέα», αλλά η θεματοφύλακας του ελληνικού και ελληνορωμαϊκού κόσμου. Τουλάχιστον πάνω σε αυτές τις αρχές ιδρύθηκε.
Έπρεπε όμως και εκείνη να ωριμάσει, να ενηλικιωθεί, για να αντιληφθεί ότι η δύναμή της δεν βρίσκεται σε ευκαιριακές «συμμαχίες» με δυνάμεις θεμελιακά αντίπαλές της, όπως τα πειράματα με το πολιτικό ισλάμ, αλλά μόνο με εκείνες που είναι ομότροπη.
Και εάν η μήτρα της σημερινής Αμερικής είναι η Ελλάδα, όπως ομολογούν όλοι οι Αμερικανοί Πρόεδροι στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, τότε η Αμερική με τη μητέρα της Ελλάδα έχει ένα μονόδρομο να συμπορευτεί για να εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή και τον ιστορικό της ρόλο.
Η τρίτη Ρώμη δεν είναι η Μόσχα αλλά η Ουάσιγκτον. Αλλά κάθε Ρώμη χρειάζεται μια Αθήνα για την ολοκλήρωσή της και η Αθήνα ήταν, είναι και θα είναι μόνο μία.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όχι μόνο αναγνώρισε την Ελλάδα ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.
Δεν δίστασε μάλιστα να πει δημόσια, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, ότι με τον Νίκο Κοτζιά θα συνεννοείται για την Ανατολική Μεσόγειο.
Όλα αυτά τα σημαντικά που συμβαίνουν αυτή την ιστορική στιγμή, η εγχώρια κοτζαμπάσικη δεξιά δεν την αντιλαμβάνεται, δεν την κατανοεί, δεν την ενδιαφέρει.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι μια μικρή «ελλαδίτσα», να την απομυζούν ως τσιφλικάδες και να κρατούν τον λαό της δούλο και κολίγο, να τους ταΐζει ο λαός και να απολαμβάνουν την υπεραξία του.
Είναι παρασιτική η δεξιά στην Ελλάδα, είναι καρκίνωμα που σαπίζει μέχρι τα οστά του έθνους. Γιατί δεν είναι μια αστική δεξιά, είναι μια δεξιά από αρχοντοχωριάτες και τσομπάνηδες.

Η Μέση Ανατολή ανήκει στη Δύση

Για την Ελλάδα και τη Δύση η Μέση Ανατολή είναι ζωτικής σημασίας. Διότι η Μέση Ανατολή υπήρξε επί αιώνες μέρος της Δύσης. Για αυτό και οι σταυροφορίες, για αυτό και όλη αυτή η αγωνία.
Οι «φράγκοι» όμως έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Δεν κατανοούν τη Μέση Ανατολή, είναι ξένοι εκεί.
Οι μόνοι δυτικοί άνθρωποι που είναι μέρος της Μέσης Ανατολής είναι οι Έλληνες. Και οι ντόπιοι μόνο τους Έλληνες αποδέχονται, τους «Γιουνάν» όπως μας αποκαλούν.
Εάν η Δύση θέλει πίσω τη Μέση Ανατολή ας διδαχθεί από το πώς κατέληξαν οι σταυροφορίες της για να μην τις επαναλάβει.
Ας διδαχθεί όμως και πώς εκδυτικίστηκε όλη αυτή η περιοχή από τους Έλληνες των ελληνιστικών χρόνων. Μόνο ο ελληνικός τρόπος δουλεύει, το απέδειξε η ιστορία.

Πρώτα τα Βαλκάνια

Οι Έλληνες όμως ξέρουμε από την ιστορία μας ότι δεν μπορούμε να στραφούμε στην Ανατολή εάν δεν ασφαλίσουμε τα Βαλκάνια.
Αυτή τη γεωπολιτική εφαρμόζουμε χιλιετίες τώρα, με ίσως πιο γνωστή περίπτωση εκείνη του Φίλιππου, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος πρώτα εξουδετέρωσε την απειλή των Ιλλυριών (Αλβανία) και των Παιόνων (ΠΓΔΜ) για να ασχοληθεί απερίσπαστος με το τότε ανατολικό πρόβλημα, που ήταν η Περσική Αυτοκρατορία.
Ό,τι κάνει δηλαδή σήμερα με διπλωματικά μέσα -και όχι με μακεδονικές φάλαγγες- ο Νίκος Κοτζιάς.
Όμως, στα Βαλκάνια υπάρχουν δύο δυνάμεις που τα θεωρούν χώρο τους.
Η μία είναι η Ρωσία, που εγκαταστάθηκε τον 19ο αιώνα με τον πανσλαβισμό και εδραιώθηκε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου και η Τουρκία, που ως Οθωμανική Αυτοκρατορία εξισλάμισε πληθυσμούς, τους οποίους σήμερα διεκδικεί να συμπεριλάβει στα «σύνορα της καρδιάς της».
Τα Βαλκάνια όμως είναι εξαιρετικά πολύτιμα για να τα λυμαίνονται αυτές οι δύο τυραννίδες της στέπας.

Οι προδοσίες των Ρώσων

Η Ρωσία από τα χρόνια της Αικατερίνης της Μεγάλης είναι «ειδική» στην προπαγάνδα των ψευδών ειδήσεων fake news.
Οι προφητείες περί «ξανθού γένους», η μεγαλύτερη επιτυχία της ρωσικής προπαγάνδας, μετράνε ακόμα παλαιότερα, κοντά τέσσερις αιώνες.
Με μπόλικη δεισιδαιμονία, προλήψεις και αμάθεια, η Ρωσία χειραγωγούσε τους λαούς των Βαλκανίων και τους χρησιμοποιούσε ως πέμπτη φάλαγγα όποτε είχε πόλεμο με τους Τούρκους.
Όταν ειρήνευε με την Τουρκία η Ρώσία πάντα εγκατέλειπε τους πρώην προστατευόμενούς της.
Τα Ορλωφικά, την επανάσταση του 1770 που κάναμε υποκινούμενοι από τις ανοησίες περί «ξανθού γένους» και με την υποδαύλιση των πρακτόρων της Ρωσίας, τα πληρώσαμε με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες που κατέληξαν στα σκλαβοπάζαρα των Τούρκων. Γιατί όταν οι Ρώσοι ειρήνευσαν με τους Τούρκους το 1774, μας εγκατέλειψαν.
Το ίδιο έκαναν και στον Πόντο. Πότε ξεκίνησε η γενοκτονία των Ποντίων από τους κεμαλικούς; Όταν οι Ρώσοι, αφού πρώτα τους υποκίνησαν, μετά τους εγκατέλειψαν.
Έχουμε πληρώσει με ποτάμια αίματος τις προδοσίες των Ρώσων. Δεν υποστήκαμε ποτέ στην ιστορία μας μεγαλύτερα δεινά και πουλήματα από ξένη δύναμη από όσα μας προξένησαν οι Ρώσοι.
Και αντί να τους έχουμε στο αιώνιο ανάθεμα, αυτούς τους βάρβαρους απολίτιστους Σκύθες, τους συμπαθούμε κιόλας επειδή μας «πουλάνε» Ορθοδοξία, ενώ όσοι ασχολούνται με τα θρησκευτικά γνωρίζουν καλύτερα ότι η διαποτισμένη από τον ορφισμό Ελληνορθοδοξία ελάχιστη σχέση έχει με την καταθλιπτική και δουλοπρεπή πίστη των Ρώσων κολίγων.

Πρακτοριλίκια στα Βαλκάνια

Ρωσία και Τουρκία πρέπει να φύγουν από τα Βαλκάνια. Η Χερσόνησος του Αίμου πρέπει να γίνει ξανά δυτικός χώρος, όπως ήταν επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Η Τουρκία προσπαθεί να κρατηθεί υποστηρίζοντας τα ισλαμιστικά δίκτυα. Ακόμα και τα εξτρεμιστικά. Εξάλλου η Τουρκία είναι η χώρα που υλοποιεί την πολιτική της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Η Ρωσία προσπαθεί να κρατηθεί υποστηρίζοντας κάθε εθνικισμό στο πλαίσιο πάντα του πανσλαβισμού.
Προσπάθησε να κάνει ένα πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο και δεν της βγήκε.
Έστειλε τους Σέρβους να προσκυνήσουν τους Τούρκους. Μεγάλη προσβολή αυτή για τους Σέρβους, που μισούν τους Τούρκους.
Στα Σκόπια υποστηρίζει τους ψευδοαρχαιομακεδονιστές, τους χρηματοδοτεί και τους καλλιεργεί το μίσος κατά της Ελλάδας.
Την ίδια ώρα η Ρωσία υποδαυλίζει τους εθνικιστές και εντός της Ελλάδας, όχι τους πραγματικούς πατριώτες, αλλά τους «λεβεντομαλάκες» που πιστεύουν σε ψευδοπροφητείες και θεωρούν σύμμαχό μας και σωτήρα μας το «ξανθό γένος».
Διαδίδει με μηχανισμούς προπαγάνδας που διαθέτει ψευδείς ειδήσεις σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ.
Είναι μάλιστα τόσο «στενόμυαλη» η προπαγάνδα τους, που τα ίδια που λένε στους Σκοπιανούς εθνικιστές, τα ίδια ακριβώς λένε και σε κάτι απλοϊκούς πάνω στη Μακεδονία μας.
Επενδύουν στο εθνικιστικό μίσος και στις δύο χώρες ώστε να υπονομευτεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να ακυρώσουν την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στη Δύση.
Κυκλοφορεί χρήμα, «ρούβλια», που προσφέρεται σε Έλληνες πολίτες για να υπηρετήσουν τη Ρωσία.
Και όχι μόνο αυτό αλλά είναι οι Ρώσοι και όχι οι Αμερικανοί, που υποκινούν κύκλους ακραίων που συζητούν για διχοτόμηση της Ελλάδας και αυτονομία της Μακεδονίας.
Μέχρι και οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων υποκινούν σε τέτοιες ανοησίες, ανθρώπους που τυφλωμένοι από τον χουλιγκανισμό δεν αντιλαμβάνονται ότι χρησιμοποιούνται κατά της ίδιας της πατρίδας τους.
Και ναι, ας μη κρυβόμαστε πλέον πίσω από μισόλογα, όπως ο γράφων κάνει εδώ και κάποιο καιρό, ρωσικοί κύκλοι υποκινούν ταραχές και επεισόδια και έξαλλες χριστιανοσύνες στη Μακεδονία και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις μέσω διαδικτύου και προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε εθνικό διχασμό και σε αυτό βρίσκουν χρήσιμους ηλίθιους και μεταξύ των βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Μακεδονία, οι οποίοι βυθισμένοι στη μικροπολιτική τους, ίσως ελπίζοντας και στην εύνοια φιλορωσικών επιχειρηματικών κύκλων, γίνονται τελάληδες της ρωσικής προπαγάνδας.
Ζούμε αλήθεια σε μια εποχή που η «αμερικανόφιλη» υποτίθεται Νέα Δημοκρατία κατάντησε μαριονέτα των Ρώσων και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει αποδειχθεί η πιο συνεπής δυτική δύναμη στη χώρα.
Βεβαίως αυτό δεν είναι ιστορικά ανεξήγητο, διότι πρέπει να πούμε ότι η πρώτη δεξιά στη χώρα μας μετά την απελευθέρωση ήταν ρωσόφιλη, το κόμμα των «Ναπαίων», ενώ η δημοκρατική παράταξη, εκείνη των διαφωτιστών, ήταν πάντοτε στραμμένη στη Δύση.
Στις ρίζες της δηλαδή, εάν το δούμε και ιστορικά, η ελληνική δεξιά είναι μια ρωσόφιλη δύναμη ενώ η δημοκρατική παράταξη δυτικόφιλη.
Οι ρόλοι αντιστράφηκαν όταν οι δεξιοί βασιλόφρονες έσπευσαν να γίνουν τα παιδιά για τα θελήματα των Άγγλων και ύστερα των Αμερικανών, ενώ οι δημοκρατικοί αντέδρασαν ζητώντας εθνική αξιοπρέπεια.
Όμως στην Ελλάδα πραγματικό ρωσόφιλο κόμμα στα αριστερά ήταν μόνο το ΚΚΕ.
Η δημοκρατική παράταξη ουδέποτε είχε νιώσει δέος για τους Ρώσους ή τους Σοβιετικούς, για αυτό εξάλλου και το ΠΑΣΟΚ είχε ένα σύνθημα που έλεγε: «Ούτε ΝΑΤΟ, ούτε Βαρσοβία, εθνική ανεξαρτησία».
Από την άλλη, για να μη ξεχνιόμαστε, η ελληνική ακροδεξιά πάντα φλέρταρε με τη Μόσχα.
Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος ονειρευόταν να γίνει ο «Έλληνας Νάσερ» και λίγο πριν ανατραπεί είχε εκφραστεί ανοιχτά να περάσει στην πλευρά της Ρωσίας.
Η Χρυσή Αυγή, το κόμμα των ναζιστών και των χουνταίων, τρέμει σύγκορμη από συγκίνηση σε κάθε λόγο του Πούτιν.
Εδώ και δύο εβδομάδες ο γράφων είχε την πληροφορία από αμερικανικές διπλωματικές πηγές ότι οι Ρώσοι θα επιχειρούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας μας χρησιμοποιώντας τους ακροδεξιούς που παριστάνουν τους «μακεδονομάχους». Οι ελληνικές Αρχές, όπως διαπιστώθηκε, ήταν ενήμερες.
Έτσι κανείς από τους γνωρίζοντες δεν έπεσε από τα σύννεφα με το δημοσίευμα της Καθημερινής την Τετάρτη, που υπογράφει ο Βασίλης Νέδος, ότι θα απελαθούν δύο Ρώσοι διπλωμάτες επειδή ακριβώς ενεπλάκησαν στα εσωτερικά της χώρας μας. [Διαβάστε το θέμα εδώ].
Αυτό που γίνεται σαφές στο ακριβές ρεπορτάζ του Βασίλη Νέδου είναι ότι η Αθήνα αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο, ως απάντηση σε παράνομες ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, στην ελληνική επικράτεια, περιλαμβανομένης της απόπειρας αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και της προσπάθειας χρηματισμού κρατικών λειτουργών.
Κυβερνητικές πηγές το πρωί της Τετάρτης επιβεβαίωσαν απολύτως στον γράφοντα το ρεπορτάζ.

Και η Ντόρα στον Ερντογάν

Ίσως τώρα λοιπόν να αρχίζουν οι μικρονοϊκοί γιάπηδες της Νέας Δημοκρατίας να αντιλαμβάνονται -ίσως, γιατί με τον Κουμουτσάκο δεν μπορεί ποτέ κανείς να είναι βέβαιος ότι καταλαβαίνει- τι παίζεται και πόσο μεγάλο ατόπημα ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη να παραστεί -ως φτωχή συγγενής είναι η αλήθεια- στην ενθρόνιση του Ερντογάν.
Ίσως τώρα να πλησιάζει και η ώρα ο Νίκος Παππάς να αποκαλύψει ποιοι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν «πάρε δώσε» με τους Τούρκους.
Ίσως τώρα να γίνεται σιγά σιγά κατανοητό στον ελληνικό λαό τι παίζεται, πώς δηλαδή Ρώσοι και Τούρκοι έχουν συμμαχήσει εναντίον μας για να εμποδίσουν την επέκτασή μας στα Βαλκάνια.
Ο γράφων έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 2.400 λέξεις κείμενο δεν θα γράψει περισσότερα. Η συνέχεια στο ρεπορτάζ…


Στέφανος Μυτιληναίος


  • .
  • Σχόλια

    Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
    μακαρι να ειναι αληθεια ολα αυτα αλλα δεν το πιστευω...
    ειτε ετσι ειτε αλλιως παλι θα χασουμε αν δεν αναλαβει ενα εθνικο καθεστως...
    Ο χρήστης STEVE είπε…
    Κανείς δεν θέλει το καλό μας. Ελλάδα για όλους είναι η δεύτερη Συρία.
    Ο χρήστης stef είπε…
    Δηλαδή εσείς εγκρίνεται τη συμφωνια των πρεσπων;
    Ο χρήστης Unknown είπε…
    Εξαιρετικό άρθρο αλλά παραλείπει έναν σημαντικό παράγοντα στην εξίσωση. Τα μισαλλόδοξα,κομπλεξικά γερμανικά κτήνη.Αναφέρεται στην Δύση και στις ΗΠΑ ως δυτική υπερδύναμη και τον ρόλο της στην περιοχή μας,αλλά παραλείπει να αναφερθεί στα γνωστά κτήνη της παγκόσμιας ιστορίας που προανέφερα.Η διπλωματία του Κοτζιά που πιστεύω ότι έχει πατριωτικά κίνητρα και όχι μειωδοτικά ,όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό, εντούτοις έχει πολλά τρωτά σημεία για το έθνος μας που απορρέουν από την δεινή θέση που βρισκόμαστε λόγω μνημονίων. Στα χρόνια όμως αυτά των μνημονίων και στα δεινά που μας έπληξαν και μας μας πλήττουν, η Πουτάνα(=Γερμανία) δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά της. Έχει αποκαλυφθεί.Τον ρόλο της σε Βαλκάνια και Μ.Ανατολή μας τον έχει επισημάνει και αναλύσει πολλάκις σε άρθρα του ο hellenic sunrise. Ακόμα και αν οι Ρώσοι αποτύχουν σε αυτά που γράφει ο Μυτιληναίος το πρεσάρισμα των Γερμανών μπορεί να μας οδηγήσει σε μείζονες εθνικές απώλειες χωρίς να σημαίνει ότι ο Κοτζιάς είναι ενσυνείδητος μειοδότης. Ίσως με τον Κούλη ως επόμενο πρωθυπουργό κερδίσουμε λίγο χρόνο λόγω της σχέσης του με τους Γερμανούς και να περιμένουμε μετά από αυτόν τα Αγγλοαμερικανικά συμφέροντα που έχουν συγκεκριμένους δικούς τους πολιτικά άφθαρτους στην μεταπολιτευτική Ελλάδα,μήπως και μας προορίζουν για παίκτες στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
    Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
    Δεν την εγκρίνω.Μου κάνει εντύπωση ειδικά το δέυτερο μέρος της στο οποίο και αφού έχουν δοθεί η ''Μακεδονική ιθαγένεια΄΄ για τους Σκοπιανούς και το ΄΄Βόρεια Μακεδονία΄΄ η ελληνική πλευρά περιμένει ως αντάλλαγμα την τήρηση της παραγράφου που ορίζει ότι όλα αυτά δεν αφορούν στην Ελληνική παράδοση αλλά στην Σλαβική. Πως θα γίνεται αυτός ο διαχωρισμός στην καθημερινότητα , διπλωματική, οικονομική και πολιτική; Εντύπωση ου προξενεί και η αφέλεια της ελληνικής πλευράς που ορίζει ότι οι οικονομικές και πολιτισμικές σχέσεις θα συσφιχθούν, μα τι αντάλλαγμα είναι αυτό; και ποιος θα εμποδίσει τους Σκοπιανούς να συνεχίσουν να υποκύπτουν στην Τουρκία;
    Εσείς εγκρίνετε Ρώσους πράκτορες με χούλιγκαν και ρασοφόρους να προσπαθούν για τον διαμελισμό της Ελλάδας και της απόσχισης της Μακεδονίας;
    Ο χρήστης Έλλην είπε…
    μα για ποια αποσταθεροποίηση μιλάμε; είναι η Ελλάς ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος ; Για να αποσταθεροποιήσεις κάτι αυτό πρέπει να είναι πρωτίστως σταθερό. Είναι η Ελλάς σταθερή και κατ' επέκταση υγιής; αν ναι σε ποιον τομέα ; Μόνο τις δανειακές συμβάσεις και τα περίφημα μνημόνια να μελετήσει κανείς αντιλαμβάνεται ότι η χώρα είναι κατ΄ουσίαν υπό διάλυση.. σύνταγμα δεν υπάρχει, νόμοι δεν τηρούνται αλλά κι όταν τηρούνται γίνεται α λα καρτ.. κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα είτε αυτά είναι γερμανικά είτε αμερικανικά είτε εγγλέζικα και πάει λέγοντας.. πράκτορες κάθε εθνικότητας αλωνίζουν ανα την επικράτεια.. εδώ και δεκαετίες τούρκοι πράκορες υποσκάπτουν με την πλήρη ανοχή του σάπιου επίσημου ελληνικού κράτους την ελληνικότητα της Θράκης μας..μέσω του τουρκικού προξενείου..και πόσα άλλα, δήθεν ανθρωπιστές ύποπτων ΜΚΟ προωθούν επίσης επικίνδυνα σχέδια που επιβουλεύονται την ακεραιότητα της χώρας κι ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.. αυτά όλα δεν είναι επιβλαβή; ποιά αναφορά σχετική έγινε εδώ και δεκαετίες; ποιες εφημερίδες και ποια ΜΜΕ ανέδειξαν τα γεγονότα αυτά; ή μήπως επειδή γίνονται με την ανοχή και την συμπαράσταση πολλές φορές των δήθεν δυτικών φίλων μας είναι προς όφελός μας;΄Αυτό σαφώς δεν σημαίνει οτι οι ρώσοι πρέπει να τη βγάλουν λάδι..κι αυτοί τα συμφέροντά τους προωθούν όπως κι όλοι οι μεγάλοι παίκτες..κάτι που δεν κάνουμε εμείς..που έχουμε εδώ και χρόνια βάλει όπισθεν και υφιστάμεθα ήττες σε κάθε τομέα και ειδικά στα εθνικά..δεν χρείαζεται παρα κανείς να κοιτάξει τις τραγωδίες και τις εθνικές καταστροφές του περασμένου αιώνα..βαβαίως κι οι ρώσοι έπαιξαν βρώμικο ρόλο ..τον ίδιο βρώμικο ρόλο όμως έπαιξαν κι οι δήθεν φίλοι και σύμμαχοι δυτικοί..και θα με συγχωρήσετε αλλά οι αναφορές για βοήθειες και συμπάθειες από ΗΠΑ μεριά είναι τουλάχιστον αφελείς..πόσω μάλλον όταν λέγονται αστοχίες του τύπου τρίτη Ρώμη για την Ουάσινγκτον! ας είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα προστρέξει ούτε το ξανθό γένος αλλά ούτε και τα αμερικανάκια που διέλυσαν με τους ναρκοπολέμους τους ιστορικά κράτη και λαούς της Μ. Ανατολής αφήνοντας μόνο όλεθρο και επιτρέποντας τον σχεδόν αφανισμό περιοχών με πλούσια ελληνοχριστιανική παράδοση..κανείς δεν θέλει την Ελλάδα μεγάλη κι ηγέτιδα δύναμη γιατί πολύ απλά δεν τους συμφέρει ούτε τους ρώσους και τούρκους ούτε και τους συμμάχους! δυτικούς..Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν το θέλουμε ούτε κι εμείς ως πολίτες και κατ' επέκταση ούτε κι αυτοί που εκλέγουμε γιατί η ευθύνη κατ΄ουσίαν είναι δική μας εφόσον τοποθετούμε το ατομικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό. είμαστε βλέπετε στο εγώ κι όχι στο εμείς.. κι ως ότου θα συνεχίζουμε έτσι θα βλέπουμε φαντάσματα πρακτόρων και αποσταθεροποιήσεις και ξένες δυνάμεις ως αποδιοπομπαίους τράγους και δεν θα κοιτάμε να αποτινάξουμε το ψευτορωμέικο που μας κυβερνά..
    Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
    Το απλό ερώτημα που προκύπτει είναι :Τι ανταλλάγματα δόθηκαν σε Ζάεφ Τσίπρα προκειμένου εντάξουν ΠΓΔΜ 100% στην γεωπολιτική σφαίρα επιρροής ΝΑΤΟ/ΗΠΑ και γεωοικονομική Γερμανίας εξοβελίζοντας τους Ρώσους; Ελπίζω να μην έχουμε επανάληψη της τραγωδίας της Κύπρου με τις διαβεβαιώσεις που έδιναν οι Αμερικανοί στον Ιωαννίδη για να κάνει το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου για να ακολουθήσει την συνεχεια η εισβολή των Τούρκων και η κατοχή σύμφωνα και με τα σχέδια Κίσινγκερ...
    Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
    Συμφωνω κατα 99%.
    Γιατι τους ρωσους δεν τους συμφερει η ελλαδα να γινει μεγαλη και ηγετιδα δυναμη..
    την στιγμη που ειμαστε ομοδοξοι με κοινες αξιες.
    Ο χρήστης Διόγνωστος είπε…
    Το άρθρο έχει καλά σημεία. Αλλά ... Δηλαδή, τώρα η Ελλάδα είναι κυρίαρχη Βαλκανική δύναμη?... Μου φαίνεται σα να δουλευόμαστε. Σχεδόν όλοι οι γείτονές της έχουν επιτακτικές απαιτήσεις από την ίδια, ακόμη και εδαφών, μάλιστα σε αύξουσα, και είμαστε όλα αυτά?... Ακόμη, από που ακριβώς προκύπτει οτι Ρώσοι πράκτορες μαζί με ρασοφόρους έκαναν όλα αυτά; Ποιες είναι οι αποδείξεις; Μήπως οι απελάσεις έγιναν ακριβώς για δεθεί ακόμη πιο πολύ η Ελλάδα στο αφήγημα των ΗΠΑ κ.ά. πως για όλα τα κακά στο σύμπαν φταίει η Ρωσία?
    Ο χρήστης Διόγνωστος είπε…
    ΥΓ. Με συγχωρείτε, αλλά όλα αυτά περί της εκτιμήσεως που έχει η Δύση στην Ελλάδα (για τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, κλπ., κλπ.) είναι απλά φούμαρα. Η κρίση που δηώνει τη χώρα 9 χρόνια τώρα απέδειξε οτι οι 'φίλοι' και 'σύμμαχοί' μας στη φωτισμένη από εμάς τους ίδιους Δύση, μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Ούτε καν μια τρανή διαχρονική αλήθεια (πως η Μακεδονία δεν μπορεί να συνδεθεί με τις ορδές Σλαβολοιπών που ήρθαν πριν από 1350 έτη) δεν μας 'χάρισαν', αν και η αλήθεια και το δίκιο είναι μαζί μας.
    ΑΝ ήταν σύμμαχοι και φίλοι, θα επέβαλαν στην πΓΔΜ, όπως ακριβώς έχουν επιβάλει στην Ελλάδα τόσα και τόσα, να πάρει ένα άλλο όνομα και να τελειώνει η υπόθεση. Αλλά, ήθελαν και θέλουν να μας τιμωρούν. Το γιατί, ίσως το αναλύει ο Νίτσε στο 15ο κεφάλαιο της Γέννησης της Τραγωδίας του. Αυτοχειριαζόμαστε που αυτοχειριαζόμαστε, ας μην αυτο-λοβοτομούμαστε κιόλας ...
    Ο χρήστης Σάββας είπε…
    Μέγας ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας ε?Και μεις να μην έχουμε καταλάβει τίποτα τόσο καιρό
    Ο χρήστης Έλλην είπε…
    Νομίζω η απάντηση βρίσκεται στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος. Η Ελλάς τοποθετείται διαχρονικά στην κορυφή του παγόβουνου των συγκρούσεων μεγάλων δυνάμεων λόγω της θέσης της. Συγκεκριμένα τους τελευταίους αιώνες βρίσκεται στη μέση της διελκυστίνδας μεταξύ μιας ηπειρωτικής δύναμης που είναι η πρώην Σοβιετική Ένωση και νυν Ρωσία και της Βρετανικής Αυτοκρατορίας νυν Μεγάλης Βρετανίας η οποία είναι κατεξοχήν ναυτική δύναμη. Η κόντρα αυτή διαρκεί εδώ κι αιώνες για την κυριαρχία σε πλούσιες και με πολλά αποθέματα ενέργειας περιοχές όπως αυτή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάς καλείται διαρκώς να πάρει θέση σε αυτή τη σύγκρουση. Ναι οι Ρώσοι πράγματι μας θεωρούν πολιτιστικούς και πολιτισμικούς πατέρες τους και είναι γεγονός οτι λόγω κοινής θρησκείας ως λαοί μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Παρόλα αυτά, κι αυτό το διέκριναν και προέβλεψαν αρκετοί οξυδερκείς παλαιότεροι Έλληνες πολιτικοί η Ελλάς είναι αδύνατο για πλείστους λόγους να πάρει θέση υπέρ της Ρωσίας. Γι' αυτό λοιπόν έστω κι όχι αναφανδόν η Ελλάς καλείται να τοποθετεί τον εαυτό της πιο κοντά σε δυνάμεις ναυτικές μέσα στους αιώνες. Η Ρώσοι αυτό το γνωρίζουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να διατηρούμε τις ισορροπίες και να έχουμε καλές σχέσεις με τον άλλο πόλο που είναι η Ρωσία. Η Ρωσία εντούτοις έχει δείξει ότι μπορεί να μας θεωρεί πνευματικούς ταγούς της αλλά κινείται ψυχρά και με ωμό ρεαλισμό στη διεθνή σκακιέρα και τα παραδείγματα είναι πάμπολλα. Φυσικά αυτό αποδεικνύει ότι μας έχει διδάξει ο μέγας Θουκυδίδης ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί παρά μόνο συμφέροντα. Οι Ρώσοι θεωρούν εαυτούς συνεχιστές του Βυζαντίου σε πολλούς τομείς και συνεπώς αξιώνουν όλα τα δικαιώματα μιας αυτοκρατορίας σε συνέχεια ως μόνοι κι αποκλειστικοί συνεχιστές. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει και την απροθυμία τους να βοηθήσουν τον Ελληνισμό σε δύσκολες στιγμές ( Τουρκοκρατία, Μ. Ασία, Κύπρος). Επίσης το καταδεικνύει ο επικίνδυνος για τον Ελληνισμό πανσλαβισμός παλαιότερα και η προσπάθεια οικειοποίησης της Ορθοδοξίας σήμερα (Πατριαρχείο Μόσχας, Ιεροσόλυμα, Άγιο Όρος). Σαφώς ούτε κι οι φίλοι δυτικοί έτειναν χέρι βοηθείας σε κάθε περίπτωση. Συμπερασματικά λοιπόν η Ελλάς κι ο Ελληνισμός όντας μια ιδιαίτερη περίπτωση για άπειρους λόγους είναι καταδικασμένοι να στηρίζονται σε δικές τους δυνάμεις και να μην περιμένουν τίποτε από δήθεν συμμάχους. Κανένας δεν επιθυμεί δυνατή και κυρίαρχη Ελλάδα διότι αυτό αυτόματα συνεπάγεται, λόγω θέσης της Ελλάδος, σε ανάδειξη νέας δύναμης οπότε νέο ανταγωνιστή σε περιοχή μείζονος σημασίας. Έχω την αίσθηση ότι εδώ μπορεί κανείς να πει ότι στους δύο ( μεγάλους παίκτες κια ανταγωνιστές) τρίτος δεν χωρεί. Η Τουρκία όντας κι αυτή σε θέση βαρύνουσας σημασίας αργά ή γρήγορα θα υποστεί τις συνέπειες των ηγεμονικών της τάσεων που την θέτουν σε ευθεία αντιπαράθεση με δυνάμεις που δεν επιδέχονται κι άλλον ανταγωνιστή στη μοιρασιά. Είμαστε μόνοι μας λοιπόν και οφείλουμε με ορθό τρόπο να το διαχειριστούμε.
    Ο χρήστης Έλλην είπε…
    Νομίζω η απάντηση βρίσκεται στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος. Η Ελλάς τοποθετείται διαχρονικά στην κορυφή του παγόβουνου των συγκρούσεων μεγάλων δυνάμεων λόγω της θέσης της. Συγκεκριμένα τους τελευταίους αιώνες βρίσκεται στη μέση της διελκυστίνδας μεταξύ μιας ηπειρωτικής δύναμης που είναι η πρώην Σοβιετική Ένωση και νυν Ρωσία και της Βρετανικής Αυτοκρατορίας νυν Μεγάλης Βρετανίας η οποία είναι κατεξοχήν ναυτική δύναμη. Η κόντρα αυτή διαρκεί εδώ κι αιώνες για την κυριαρχία σε πλούσιες και με πολλά αποθέματα ενέργειας περιοχές όπως αυτή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάς καλείται διαρκώς να πάρει θέση σε αυτή τη σύγκρουση. Ναι οι Ρώσοι πράγματι μας θεωρούν πολιτιστικούς και πολιτισμικούς πατέρες τους και είναι γεγονός οτι λόγω κοινής θρησκείας ως λαοί μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Παρόλα αυτά, κι αυτό το διέκριναν και προέβλεψαν αρκετοί οξυδερκείς παλαιότεροι Έλληνες πολιτικοί η Ελλάς είναι αδύνατο για πλείστους λόγους να πάρει θέση υπέρ της Ρωσίας. Γι' αυτό λοιπόν έστω κι όχι αναφανδόν η Ελλάς καλείται να τοποθετεί τον εαυτό της πιο κοντά σε δυνάμεις ναυτικές μέσα στους αιώνες. Η Ρώσοι αυτό το γνωρίζουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να διατηρούμε τις ισορροπίες και να έχουμε καλές σχέσεις με τον άλλο πόλο που είναι η Ρωσία. Η Ρωσία εντούτοις έχει δείξει ότι μπορεί να μας θεωρεί πνευματικούς ταγούς της αλλά κινείται ψυχρά και με ωμό ρεαλισμό στη διεθνή σκακιέρα και τα παραδείγματα είναι πάμπολλα. Φυσικά αυτό αποδεικνύει ότι μας έχει διδάξει ο μέγας Θουκυδίδης ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί παρά μόνο συμφέροντα. Οι Ρώσοι θεωρούν εαυτούς συνεχιστές του Βυζαντίου σε πολλούς τομείς και συνεπώς αξιώνουν όλα τα δικαιώματα μιας αυτοκρατορίας σε συνέχεια ως μόνοι κι αποκλειστικοί συνεχιστές. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει και την απροθυμία τους να βοηθήσουν τον Ελληνισμό σε δύσκολες στιγμές ( Τουρκοκρατία, Μ. Ασία, Κύπρος). Επίσης το καταδεικνύει ο επικίνδυνος για τον Ελληνισμό πανσλαβισμός παλαιότερα και η προσπάθεια οικειοποίησης της Ορθοδοξίας σήμερα (Πατριαρχείο Μόσχας, Ιεροσόλυμα, Άγιο Όρος). Σαφώς ούτε κι οι φίλοι δυτικοί έτειναν χέρι βοηθείας σε κάθε περίπτωση. Συμπερασματικά λοιπόν η Ελλάς κι ο Ελληνισμός όντας μια ιδιαίτερη περίπτωση για άπειρους λόγους είναι καταδικασμένοι να στηρίζονται σε δικές τους δυνάμεις και να μην περιμένουν τίποτε από δήθεν συμμάχους. Κανένας δεν επιθυμεί δυνατή και κυρίαρχη Ελλάδα διότι αυτό αυτόματα συνεπάγεται, λόγω θέσης της Ελλάδος, σε ανάδειξη νέας δύναμης οπότε νέο ανταγωνιστή σε περιοχή μείζονος σημασίας. Έχω την αίσθηση ότι εδώ μπορεί κανείς να πει ότι στους δύο ( μεγάλους παίκτες κι ανταγωνιστές) τρίτος δεν χωρεί. Η Τουρκία όντας κι αυτή σε θέση βαρύνουσας σημασίας αργά ή γρήγορα θα υποστεί τις συνέπειες των ηγεμονικών της τάσεων που την θέτουν σε ευθεία αντιπαράθεση με δυνάμεις που δεν επιδέχονται κι άλλον ανταγωνιστή στη μοιρασιά. Είμαστε μόνοι μας λοιπόν και οφείλουμε με ορθό τρόπο να το διαχειριστούμε.
    Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
    ''Εσείς εγκρίνετε Ρώσους πράκτορες με χούλιγκαν και ρασοφόρους να προσπαθούν για τον διαμελισμό της Ελλάδας και της απόσχισης της Μακεδονίας;''

    Αν ειναι να φυγουμε απο το Ατλαντικο μαντρι&το κρατος δικαιου Σορος-ΜΚΟ-Gay Pride για να γινουμε επαρχια της Ρωσσιας τοτε ΝΑΙ φυσικα και εγκρινω...
    Εσενα δλδ σου αρεσει αυτο που ζουμε απο το ''ανηκωμεν εις την Δυσιν'' και μετα;
    Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
    Έχετε μπερδέψει τις σεξουαλικές συμπεριφορές με τον κίνδυνο διαμελισμού της Ελλάδας. Το επίπεδο των σχολίων με καταθλίβει και με κάνει να σκέφτομαι ότι δεν αξίζει να συνεχίζω. Δηλαδή για να εξασφαλισθεί η straight σεξουαλικότητα ας χάσουμε και εδάφη; Σας πείραξε η ζέστη ;
    Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
    Να κανω και εγω το σχολιο μου .Ολα όσα λετε ειναι σωστα και για τους δυτικούς και τους ανατολικούς . Εγω πιστευω οτι η ελλαδα δεν ανήκει ουτε στην δύση ουτε στην ανατολη της Ελλάδος της ανήκει και η δύση και η ανατολη.
    Προσέχτε ομως κανενας απο τους δυτικούς εκτος απο τους γερμανούς δεν εχει τολμήσει να κανει πολεμο με δικο του στρατο στα εδάφη μας .Παντα η ολοι μαζι θα έρχονταν η θα έβαζαν τους γειτονικούς λαούς να πολεμήσουν μεταξύ των και μετα να ερθουν σαν εγγυητές και να παρουν αυτο που θελουν . Η μεγαλη τους αδυναμια ειναι οτι δεν μπορουν να ερθουν στρατιωτικά στην περιοχη παντα θα επιδιώκουν να μας εμπλέξουν με γειτωνικους λαούς πραγμα που κανουν και τωρα. Αν εχουμε διπλωμάτες πατριώτες ας πράξουμε ανάλογος.
    Ο χρήστης Διόγνωστος είπε…
    Δεν βλέπετε όλη την εικόνα, αλλά άσχετα επιμέρους. Τι ακριβώς έχει κερδίσει η Ελλάδα από την παραμονή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ? Ασφάλεια? Σχεδόν όλοι οι γείτονες έχουν εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος μας. Εξασφάλιση της άμυνάς μας, όπως συνέβη με τους εγκληματίες Γερμανούς μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, ώσπου να ορθοποδήσει η χώρα? Επίλυση του Κυπριακού? Στήριξη στα Ίμια? Στην προκήρυξη της ΑΟΖ? Στην επέκταση στα 12 μίλια? ... Τι ακριβώς? Αντίθετα, μέχρι και τ. πρωθυπουργό επιχείρησαν να σκοτώσουν, κατέκαψαν τη χώρα το 2007-08, κλπ., κλπ. Εκτός και είμαστε εμμονικοί, οπότε το θέμα είναι άλλης ειδικότητας...
    Το επίπεδο του άρθρου, δυστυχώς, ελκύει ανάλογο επίπεδο σχολίων.
    (βλέπω αναρτήσατε κάποια σχόλιά μου, επιτέλους)
    Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 500ΕΥΡΑ
    ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ...
    ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ-ΠΟΥΛΗΣΕΙ-ΓΑΜ..ΣΕΙ...ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ
    ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΕΙ...ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
    Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΛΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ
    Μ Ο Ν Ο Ν ΚΑΙ Ο Τ Α Ν ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ
    Ο Π Α Ν Τ Ο Δ Υ Ν Α Μ Ο Σ...ΚΥΡΙΟΣ
    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ...ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΠΙΣΤΗ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ
    ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ "ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ".