ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ



 Greek Spirit
19-6-2018
Η συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ παρόλο που κατηγορείται ως ετεροβαρής μέχρι και προδοτική για την Ελλάδα έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και στα Σκόπια τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα των επικριτών της είναι τα μόνα ευνοημένα.
Η συμφωνία αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα εκχώρησης ιστορίας και κυριαρχίας και μάλιστα χωρίς την πίεση κάποιας στρατιωτικής ήττας.
Ωστόσο εδώ είναι Βαλκάνια και είναι δύσκολο κανείς να βγάλει λογικά συμπεράσματα.

Οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν τους Πακιστανούς Καλάς ως απόγονους το Μ.Αλεξάνδρου αλλά είναι δύσπιστοι με τους όμορους λαούς, Σλάβους και Αλβανούς.
Είμαστε πρόθυμοι και περιμένουμε με αγωνία να τρέξουμε να υποδεχθούμε τους Τούρκους ΄΄κρυφοχριστιανούς΄΄ και να τους εντάξαμε στην Ελλάδα. Είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε για τους Γερμανούς ως μετανάστες, για τους Βρετανούς, για όλους τους ξένους που αποδεδειγμένα έχουν επέμβει εις βάρος μας από την εποχή της πρώτης άλωσης το 1204 μέχρι  και τα μνημόνια του 2008-10. Έλληνες πρώην κυβερνήτες μαχητικών αεροσκαφών συρρέουν για δουλειά στις Turkish Airlines με παχυλούς μισθούς. Παρόλα αυτά με τίποτα δεν επιθυμούμε την συνεργασία μας με του όμορους χριστιανούς ορθόδοξους λαούς .
Θυμάμαι στα μέσα της δεκαετίας του 2000 τον περίφημο τηλεοπτικό βιβλιοπώλη που πουλούσε προφητείες να προβάλει βίντεο με Κινέζους της βορειοδυτικής Κίνας να χορεύουν δημοτικούς παραδοσιακούς χορούς τους που ομοιάζουν καταπληκτικά με αυτούς των Ποντίων και Ελλαδιτών.Ρίγη συγκίνησης είχαν διαπεράσει το κοινό που ήταν και πάλι έτοιμο να ανοίξει τα σύνορα για τους Κινέζους που προφανώς δεν ήταν Κινέζοι αλλά ΄΄χαμένοι΄΄ Έλληνες όπως εξάλλου οι Καλάς. 
Δεν έχουν περάσει καλά καλά δύο χρόνια από τότε που υπέπεσε στην αντίληψη μου μια οργάνωση Λιβανέζων οι οποίοι έχουν ιδρύσει ένα σύλλογο μέσω του οποίου διεκδικούν την ελληνικότητα τους ως απόγονοι του Βυζαντίου.Να μια ακόμα λαμπρή ευκαιρία για να δώσουμε μερικά ακόμα διαβατήρια σε μερικούς Άραβες οι οποίοι δηλώνουν Έλληνες.Τουλάχιστον αυτοί δηλώνουν μόνοι τους και δεν ΄΄τους δηλώνουμε με το ζόρι ΄΄ όπως τους Κινέζους της ΒΔ Κίνας.
Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας είναι διατεθειμένος να υποδεχθεί ως συνέλληνα τον Τούρκο δήθεν ΄΄κρυφοχριστιανό΄΄, τον Πακιστανό Καλάς, τον Κινέζο της ΒΔ Κίνας, τον Άραβα Λιβανέζο, την ίδια στιγμή αρνείται να έστω να συνεργαστεί με τον Βούλγαρο, τον Σκοπιανό τον Αλβανό που βρίσκονται δίπλα του.
Το ίδιος ακριβώς ισχύει και για τους γείτονες μας.
Βέβαια υπάρχει το αίμα και οι πόλεμοι μεταξύ μας που ενισχύουν το μίσος και την δυσπιστία. 
Τα Βαλκάνια είναι φτωχά διότι είχαν ως δάσκαλο την Οθωμανική Αυτοκρατορία που διαδέχθηκε την παρακμάζουσα Βυζαντινή . Και στις δυο αυτοκρατορίες δεν καλλιεργήθηκε ποτέ η δημοκρατία και ο πολιτικός πολιτισμός. 
Οι υπήκοοι θεωρούσαν τη καχυποψία και την έλλειψη εμπιστοσύνης ως τα μέγιστα μέσα για επιβίωση. Κατά την διάρκεια του οθωμανικού ζυγού οι χριστιανοί Έλληνες -Αλβανοί και Σλάβοι επιβίωναν πάνω στον κοινό παρανομαστή του ραγιά.Κι όμως, όταν τελικά οι Οθωμανοί έφυγαν οι πρώην ραγιάδες και ομόδοξοι σφαχτήκαν μεταξύ τους για την μοιρασιά των εδαφών..

Στο  :




Από τους Δωριείς Μακεδνούς στους Σιρμισιάνους Μακεδόνες https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/06/blog-post_82.html

μπορείτε να παρακολουθήσετε μια διάλεξη σχετικά με το πως  αρχαίοι Μακεδόνες Ορθόδοξοι αφού πιάστηκαν όμηροι των Αβάρων μεταφέρθηκαν στην Ουγγαρία για δύο γενιές όπου διατήρησαν την πίστη τους ανάμεσα σε ειδωλολάτρες βάρβαρους και κατόπιν κατέληξαν στο Σίρμιο, σημερινή Μιτροβίτσα του Κοσόβου, υπό ένα Βούλγαρο μονάρχη-δυνάστη τον Χαν Κούμπερ Οι χιλιάδες των ομήρων αυτών τελικά στέριωσαν στο Σίρμιο (Μιτροβίτσα) και έπαιξαν ρόλο στον εκχριστιανισμό των Σέρβων-Βουλγάρων -Αβάρων .Τελικά οι Σιρμισιάνοι αναμείχθηκαν με τους εκχριστιανισμένους βάρβαρους ή το αντίστροφο.Σήμερα πολλοί Σκοπιανοί είναι απόγονοι αυτών των Σιρμισιάνων κι κατά συνέπεια έχουν ελλληνο-μακεδονική ρίζα. 
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι πρέπει να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια . Αυτό που  πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι όλη η Βαλκανική είναι μια περιοχή η οποία αποτελούσε μέρος δύο αυτοκρατοριών στα πλαίσια των οποίων οι πληθυσμοί μετακινούνταν είτε οικειοθελώς είτε λόγω πολέμων. 
Πριν την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τα τέλη του 19ου και αρχές 20ου αιώνα οι Γερμανοί είχαν αποστείλει αποστολές διπλωματών και άλλων επιφανών στα Βαλκάνια με αποστολή να χαρτογραφήσουν την πληθυσμιακή κατανομή των χριστιανών υπηκόων αλλά και όσων δεν δήλωναν Τούρκοι.

Οι Γερμανοί δυσκολεύτηκαν πολύ διότι ήταν πολύ δύσκολο στην κεντρική Βαλκανική να διακρίνουν πια εθνότητα είχε την εντονότερη παρουσία.Υπήρχαν Έλληνες που μιλούσαν ελληνικά αλλά υπήρχαν κι Έλληνες που μιλούσαν σλαβικά. Υπήρχαν και οι δίγλωσσοι.Υπήρχαν Αλβανοί Γκέκηδες, Τόσκηδες αλλά και Βλάχοι που μιλούσαν εκτός απο τα βλάχικα και τα  αλβανικά. Υπήρχαν και Βλάχοι που  μιλούσαν ελληνικά. Οι Βορειοηπειρώτες ήταν μια ακόμα μεγάλη ομάδα.
Ή κεντρική Βουλγαρία, Μεσημβρία, αλλά και η νότια σημερινή Βουλγαρία, κατοικούνταν απο Έλληνες. Στις  Σέρρες, την Δράμα, το Κιλκίς, την Χαλκιδική, την Θεσσαλονίκη υπήρχαν Βούλγαροι, Ρομά, Εβραίοι, Σαρακατσάνοι. Στα νότια Σκόπια (Παιονία) οι Έλληνες αποτελούσαν την πλειοψηφία.
Το 2008 σε ιδιωτικό μου ταξίδι στην Ρουμανία γνωρίστηκα με  μια ομάδα Ρουμάνων στρατιωτικών οι οποίοι μιλούσαν καλά αγγλικά. Η συζήτηση μας όπως ήταν φυσικό επεκτάθηκε σε εθνικά θέματα και την γεωπολιτκή. Όταν τους είπα ότι η απάντηση στα προβλήματα και τις διαμάχες των Βαλκανίων είναι η δημιουργία μας Βαλκανικής Ένωσης στα πρότυπα της Ευρωπαικής αλλά με περισσότερο πολιτικό προσδιορισμό και όχι με τον Γερμανικό  μονεταριστικό που υφιστάμεθα σήμερα , αυτοί έμειναν έκπληκτοι και δεν μπόρεσαν να μα αντικρούσουν.
Οι Βαλκάνιοι χριστιανοί έχουμε δύο κοινά σημεία. Το πρώτο είναι η Θρησκεία και το δεύτερο είναι ο κοινός εχθρός μας, η Τουρκία.

Ας μην κοροϊδευόμαστε.Οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι ρέπουν προ τον Πανσλαβισμό υπό την Ρωσία.Οι Αλβανοί ρέπουν προς την Γερμανία και ΗΠΑ. Για την Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα πιο ζοφερά εφόσον μας προορίζουν για συνομοσπονδία με την Τουρκία.

Η λύση είναι να ξυπνήσουν οι Βαλκανικοί λαοί και να καταλάβουν ότι η σωτηρία βρίσκεται στην μεταξύ τους συνεργασία.
Βέβαια συνεργασία δεν επιτυγχάνεται με τον σφετερισμό του ονόματος του άλλου αλλά με πραγματισμό και θάρρος  ενώπιον της ανάγκης και της αλήθεια.

H σημερινή αριστερή κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η υποχωρητικότητα και εκχωρηση κυριαρχίας δεν οδηγεί στην συνεργασία των Βαλκανικών λαών αλλά  οξύνει τα πνεύματα και δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα.

Εάν οι αριστεροί θέλουν να θέσουν τις βάσεις για την συνεργασία των βαλκανικών λαών θα πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία η οποία θα διακηρύττει εξ αρχής και ξεκάθαρα τις προθέσεις της και που θα προσκαλεί τα Βαλκανικά κράτη σε διαβουλεύσεις και διεργασίες επίσημες και με ξεκάθαρο στόχο, έστω και εάν ο χρονικός ορίζοντας θα έχει βάθος δεκαετιών.
Συνεργασία με ΄΄στήσιμο στα τέσσερα΄΄ δεν γίνεται, αυτό δεν είναι υλοποίηση οράματος.
Εκτός και εάν οι κυβερνώντες έχουν άλλους στόχους, πιο μεσοπρόθεσμους, όπως πχ μια επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους, όπως ακριβώς ο τοξικομανής ξεπουλάει το σπίτι του.

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Το αίμα νερό δεν γίνεται μπορεί να μιλάμε με άλλους λαούς διαφορετική γλώσσα, να έχουμε διαφορετική θρησκεία αλλά με πάρα πολλούς από αυτούς την ίδια μούρη έχουμε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραίο όνειρο θα ήταν μια Βαλκανική Ομοσπονδία Ομοδοξων κρατών.Αυτο θυμίζει λιγάκι τις ιδέες του Ρήγα Φεραίου.

Τα πράγματα όπως περιγράφονται ότι π.χ είχε Βούλγαρους στη Μακεδονία,στα Σέρρας Χαλκιδικη και τα λοιπά παρουσιάζονται σαν να πήγαν διακοπές το καλοκαίρι.

Ή οι Έλληνες της Ανατολικής Ρωμυλίας και Δυτικής Θράκης.Δυστυχως σε ολα αυτά τα μέρη υπήρχαν Έλληνες όπως και στα Σκόπια στο Μοναστηρι που κυριαρχούσε ο Ελληνισμός σε όλα σφάχτηκαν και εκδιώχτηκαν με τον πιο άγριο τρόπο που αγγίζει μια ακόμη άγνωστη γενοκτονία του Ελληνισμού.

Αν η Θρησκεία ήταν το μόνο συστατικό στοιχείο ενός έθνους τότε η Ομοσπονδία Ορθοδόξων λαών της Βαλκανικής θα ήταν κάτι πολύ εύκολο.

Στην πραγματικότητα η Βαλκανική παραμένει σαν ένα καλύβι φτιαγμένο από άχυρο που είναι εύκολο να κάει σε ένα λεπτό με ένα σπίρτο.

Αυτό οφείλεται στο ότι εξαιτίας της τουρκικής σκλαβιάς έγινε στη Βαλκανική το έλα να δεις.Οι Τούρκοι έφυγαν εδώ και σχεδόν διακόσια χρόνια αφήνοντας προίκα στην Θράκη κάτι μουσουλμάνους,στη Νότια Βουλγαρία πάλι μουσουλμάνους,εξισλαμισαν τους Αλβανούς,μαγαρισαν το Κοσσοβο,άφησαν την σπορά τους στη Βοσνία με αποτέλεσμα Σέρβοι να είναι μουσουλμάνοι,από την άλλη στην Κροατία να είναι πάλι Σλάβοι Καθολικοί,πιο εκεί Σερβοι-Σλαβοι Ορθόδοξοι,Μαυροβουνίοι ουσιαστικά Σέρβοι αλλά δεν ήθελαν να είναι ίδιο κράτος με.την Σερβία,σκοπια φυλετικά ενα μιγμα Βουλγαρων,Σερβων,Ελλήνων,Αλβανων και τσιγγάνων με γλωσσες και θρησκειες μαλε βρασε και είναι έτσι τα πράγματα που δεν μπορεί να γίνει καμία ομοσπονδία.

Είναι όλα ένα μίγμα πολιτισμών,θρησκειων και φυλών.

Μην πάμε μακριά.Γιουγκοσλαβια.Διαλυθηκαν.Δεν μπόρεσε εκεί το χαλαρό αθεϊστικό καθεστώς του Τίτο να τους ενώσει.

Υπόδειγμα Ορθόδοξης Ομοσπονδίας ήταν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία.Υπηρχαν λαοί διαφοροι όμως το μυστικό ποιο ήταν.Αναμεσα σε όλους αυτούς κυριάρχησε ο Ελληνισμός.Εγραφαν,μάθαιναν,διάβαζαν Ελληνικά,όλα Ελληνικά παντού και στον δημόσιο και την παιδεία με συνεκτικό κρίκο μεταξύ τους την Ορθόδοξη πίστη.
Η Ανατολική αυτοκρατορία δηλαδή μετασχηματίστηκε σε Ελληνορθόδοξη.

Κάπου είχα διαβάσει ότι κάτι τέτοιες σκέψεις ειχε για Ομοσπονδία Ορθοδόξων κρατών ο Μπούτιν.

Εσείς πιστεύεται ότι κάτι τέτοιο αν υποθέσουμε ήταν δυνατό θα διατηρούσε η ομοσπονδία έναν χαρακτήρα πολυεθνικό;

Θα μετατρεποταν σε μια Ρωσική Ομοσπονδία όπου ο Έλληνας θα ήταν στην Ελλάδα ο Βούλγαρος στη Βουλγαρία ο Ρουμάνος στη Ρουμανία αλλά ο ισχυρός θα έκανε κουμάντο.Οπως στο Βυζάντιο κυριάρχησε ο Ελληνισμός έτσι θα κυριαρχούσε η Ρωσία ή ο Σλαβισμος.

Η δημόσια διοίκηση Ρωσική,επίσημη γλώσσα Ρώσικα,σχολεία Ρώσικα,μόνο ο Στρατός θα ήταν πολυεθνικός και όλοι μαζί θα πηγαίναμε σε Ορθόδοξες Εκκλησιες.Ε μάλλον αυτό δεν θα το ήθελε κανενας σήμερα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ιδια μουρη και μυαλα...
στα τεσσερα θα τον "παιρνουμε"
παντοτινα...
Ειμαστε λαος χαμουρης σε λιγο θα γινουμε και μαστουρης.
Μια ζωη θα μας "πηδανε" και'μεις
θα χειροκροταμεεεεεε....!!!
ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΕ ΠΑΝΤΑ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΕ...ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΝ "ΠΑΙΡΝΕΙΣ"
ΚΑΙ ΟΛΟ ΘΑ "ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ".