ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑΛΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥΣ

 Greek Spirit 
14-6-2018
Το παρασκήνιο και οι πιέσεις από Γερμανία και ΗΠΑ γύρω απο το σκοπιανό πρόβλημα είναι τόσο ισχυρές που είναι ακόμα νωρίς για να κατηγορήσουμε και να καταδικάσουμε τους πρωταγωνιστές του για ενδοτισμό και προδοσία. Μόλις χθες 13-6-2018 η Βουλγαρία εξέφρασε μέσω επισήμων καναλιών τις ανησυχίες της σχετικά με την απόδοση του ονόματος  '΄Μακεδονία΄΄ ( δεν λέω Βόρεια Μακεδονία διότι διατηρώ αμφιβολίες σχετικά με το εάν υπάρχει ο όρος ΄΄Βόρεια΄΄ στην συμφωνία ) στα Σκόπια.Οι Βούλγαροι ανησυχούν διότι  νοτιοδυτική Βουλγαρία (όπου βρίσκονται οι πόλεις Μπλαγκόεβγκραντ και Σαντάνσκι ) ονομάζεται ανεπίσημα ως ΄΄Μακεδονία του Πίριν΄΄. Η Βουλγαρία ωστόσο έχει επιλέξει να μην εγείρει αλυτρωτισμούς εναντίον της Ελλάδας και έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ, τουλάχιστον επίσημα διότι κατά καιρούς υπήρξαν πολιτειακοί και στρατιωτικοί παράγοντες που έκαναν χρήση αλυτρωτικών όρων σε διάφορες περιστάσεις.


Η Βουλγαρία επίσημα εναντιώνεται στην προσπάθεια καπήλευσης της ιστορίας από τα Σκόπια και είναι αντίθετη με κάθε χρήση του όρου  ΄Μακεδονία΄΄ από τα Σκόπια. Ο λόγος που οι Βούλγαροι είναι αντίθετοι με την οποιαδήποτε χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια είναι ότι οι σλαβόφωνοι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι και η γλώσσα τους είναι η Βουλγαρική με διαφορά στην προφορά και τον τονισμό των λέξεων. 
Η Βουλγαρία δεν επιθυμεί την μετονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων διότι έχει ενδόμυχο πόθο την διάλυση του . 
Οι Βούλγαροι δεν έχουν αντίρρηση σχετικά με το εάν τα Σκόπια και οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες όπως ισχυρίζονται ή όχι. 
Για την Βουλγαρία τόσο οι Βούλγαροι του Μπλαγκόεβγκραντ και του Σαντάνσκι όσο και οι Σκοπιανοί σλαβόφωνοι είναι ΄΄Μακεδόνες΄΄ και η άποψη αυτή αναπαύει πολλούς Βούλγαρους .
Ωστόσο η Βουλγαρία γνωρίζει ότι τυχόν απόδοση του ονόματος στα Σκόπια θα δώσει παράταση ζωής στο κρατίδιο και θα απομακρύνει την διάλυση του. 
Ενδεχόμενη διάλυση των Σκοπίων θα σήμαινε ότι η Βουλγαρία θα μπορούσε να υφαρπάξει τις ανατολικές σλαβόφωνες επαρχίες του. 
 Η Βουλγαρία από το 1990 και μετά έχει προσδεθεί στο άρμα των ΗΠΑ και της Γερμανίας και έχει δώσει υπόσχεση ότι δεν θα εγείρει θέμα ΄΄Μακεδονίας΄΄ από την πλευρά της . 
Οι Βούλγαροι για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. έχουν υποταχθεί στο θέλημα ΗΠΑ και Γερμανίας οι οποίοι δεν επιθυμούν τον βουλγαρικό αλυτρωτισμό. 

Οι Γερμανοί και Αμερικάνοι επιθυμούν την άνθηση του σκοπιανού αλυτρωτισμού με κάλπικες διεκδικήσεις αλλά όχι την άνθηση του αντίστοιχου βουλγαρικού.
Ο λόγος είναι ότι με τον σκοπιανό αλυτρωτισμό και την απόδοση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια το κρατίδιο αυτό θα ισχυροποιηθεί και η Ελλάδα θα χάσει . 
Σταδιακά τα Σκόπια με το όνομα  ΄΄Μαεδονία΄΄ και αφού ενταχθούν σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ θα αποτελέσουν τον δούρειο ίππο της Γερμανίας και ΗΠΑ στην κεντρική Μακεδονία (Κιλκίς-Θεσσαλονίκη) η οποία θα ενωθεί οικονομικά με τα Σκόπια και θα αποτελέσει μια ενιαία Ειδική Οικονομική Ζώνη από όπου θα περνάνε μέσω Αξιού φορτία αερίου αλλά και θα απασχολούνται όλοι οι ΄΄παράτυποι΄΄ μετανάστες σε βιομηχανίας που θα ιδρυθούν στην περιοχή, περιοχή όπου το Ελληνικό κράτος δεν θα έχει καμία εξουσία.

Εάν ΗΠΑ και Γερμανία επέτρεπαν και στην Βουλγαρία την άνθηση του αλυτρωτισμού και την διεκδίκηση της ανατολικής Μακεδονίας ( Καβάλα-Σέρρες-Δράμα-Ξάνθη) με τον ίδιο τρόπο που επιτρέπουν στα Σκόπια την διεκδίκηση της κεντρικής Μακεδονίας, τότε θα έπρεπε να αλλάξουν τα σχέδια τους που αφορούν στην διεκδίκηση του Έβρου-Δυτικής Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, περιοχές που προορίζονται για την δημιουργία μιας ΕΟΖ ενωμένης με την Ανατολική Θράκη-Ευρωπαϊκής Τουρκίας.

Η Βουλγαρία την 13-6-2018 εξέφρασε τις ανησυχίες της για την απόδοση του ονόματος στα Σκόπια , ανησυχίες που έχουν να κάνουν με ενδεχόμενες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια. Όπως είπαμε και παραπάνω και η Βουλγαρία θα ήθελε να διεκδικήσει την ανατολική Μακεδονία όπως τα Σκόπια διεκδικούν την Κεντρική η αλλά δεν την αφήνουν οι Γερμανία και ΗΠΑ και έτσι περιορίζεται στην έκφραση των αντιρρήσεων της με πρόσχημα την ενδεχόμενη αλλαγή συνόρων. 
Παρόλα αυτά, την 14-6-2018, μια μόλις μέρα μετά την αντίδραση της Βουλγαρίας, ο πρόεδρος των Σκοπίων επισκέφθηκε την Σόφια όπου και έτυχε απαξιωτική υποδοχής από τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ ο οποίος αρνήθηκε να τον συναντήσει . 

Ο πρόεδρος των Σκοπίων  Ιβανώφ είναι αντίθετος με την συμφωνία που σύναψε ο πρωθυπουργός του, Ζόραν Ζάεφ, και αυτό διότι ο Ιβανώφ πιστεύει ότι ο ΄Ζάεφ δεν πήρε από την Ελλάδα όσα θα έπρεπε !! Ο Ιβανώφ ζητάει επιπλέον της συμφωνίας και την αποδοχή απο την Ελλάδα της ύπαρξης του ΄'Μακεδονικού έθνους΄΄, της  ΄΄Μακεδονικής γλώσσας ΄΄ ως κατευθείαν απότοκο των αρχαίων ελληνικών και πάνω απ΄όλα την διατήρηση των διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος που κάνουν λόγο για αλύτρωτες πατρίδες και αλύτρωτους ΄΄Μακεδόνες ΄΄ στην Ελλάδα και τις όμορες χώρες . 

Ο Μπορίσοφ μπορεί να φοβάται ότι με την συμφωνία Τσίπρα -Ζάεφ η Βουλγαρία θα παραμείνει στην γωνία να παρακολουθεί τα Σκόπια να μεγαλώνουν σε βάθος χρόνου εις βάρος της Ελλάδας αλλά πιο πολύ απ΄όλα φοβάται την απόλυτη στάση του προέδρου των Σκοπίων Ιβανώφ ο οποίος ζητάει τα πάντα εδώ και τώρα και έτσι ο Μπορίσοφ δείχνει την δυσαρέσκεια του απέναντι στον Ιβανώφ για να στηρίξει τον Ζάεφ του οποίου την συμφωνία ωστόσο μόλις πριν απο μια μέρα είχε απορρίψει αλλά επειδή τελικά αποδείχθηκε ότι ο Ζάεφ είναι ο πιο μετριοπαθής συγκρινόμενος με τον Ιβανώφ ο Μπορίσοφ αναγκάζεται να στηρίξει τον Ζάεφ αποδομώντας τον Ιβανώφ.

Ο Μπορίσοφ για να δεχθεί τον Ζάεφ ως μετριοπαθή κάτι γνωρίζει. Ο Μπορίσοφ βρίσκεται στην εξουσία όταν το 2014 διαδέχθηκε την κυβέρνηση Ορεσάρσκι η οποία καθαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες απο ΗΠΑ και Γερμανία όταν συμφώνησε με την Ρωσία να περάσει ο SOUTH STREAM απο την Βουλγαρία.Ο Μπορίσοφ κέρδισε τις εκλογές οι οποίες ακολούθησαν την καθαίρεση της κυβέρνησης Ορεσάρσκι παρουσία του Αμερικάνου ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Μακ Κέιν ως επικεφαλής κλιμακίου Αμερικάνων γερουσιαστών στην Βουλγαρία , κλιμάκιο το οποίο έσπευσε στην Βουλγαρία αμέσως μόλις η κυβέρνηση Ορεσάρσκι δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ρωσία. 

Παράλληλα η Γερμανία που ελέγχει το ευρωκοινοβούλιο έβγαζε τιμωρητικά ψηφίσματα εναντίον της Βουλγαρίας. 
Ο Μπορίσοφ γνωρίζει διότι είναι μέρος του παιχνιδιού και τελικά αφού καταδίκασε την συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα αναγκάσθηκε σε μια μέρα  να την αποδεχθεί για να φιμώσει τον Ιβανώφ ο οποίος είναι ακόμα πιο ακραίος απο τον Ζάεφ. 

Σε άλλες εποχές όλη αυτή η διεργασία θα οδηγούσε σε Βαλκανικούς πολέμους. Ας είμαστε φειδωλοί και προσεκτικοί και ας μην βιαζόμαστε να κατηγορήσουμε όσους διαπραγματεύονται διότι δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα τετελεσμένα που αντιμετωπίζουν και ποιες επιπλοκές γλιτώνουμε με την συμφωνία που προσπαθούν να περάσουν. 

Η κατάσταση είναι τόσο περίπλοκη και οι πιέσεις τόσο δυνατές που μόνο με πόλεμο θα μπορούσε να εξομαλυνθεί. Ωστόσο στην σημερινή εποχή που η οικονομία μας εξαρτάται απόλυτα από εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι είναι ακριβώς αυτοί που θέλουν την επίλυση του σκοπιανού με αυτό τον άδικο τρόπο, είναι αδύνατον να διεξάγουμε έστω και μερικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου των Σκοπίων χωρίς τρομερές επιπτώσεις που θα παραλύσουν την χώρα σε λίγες μέρες.

Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και τα συμφέροντα τεράστια, το ίδιο και το παρασκήνιο.  

Μεγάλη προσοχή δώστε και στους πατριώτες από το εξωτερικό και εσωτερικό οι οποίοι απειλούν με εκτελέσεις και κρεμάλες των ηγεσιών που στο κάτω κάτω της γραφής εμείς επιλέξαμε. Το Σκοπιανό πρόβλημα θα αναδείξει πολλούς νέους πολιτικούς οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν τον πατριωτισμό του απλού Έλληνα και θα καταλάβουν βουλευτικές έδρες. Μεγάλη προσοχή δώστε και στην συζήτηση για την δημιουργία νέων βουλευτικών εδρών με αντιπροσώπους του απόδημου ελληνισμού, μια συζήτηση στην σωστή κατεύθυνση εφόσον τα εκατομμύρια των ομογενών και απόδημων πρέπει να αντιπροσωπεύονται στο κοινοβούλιο, αλλά...προσέξτε καλά όσοι διαμένετε στην Ελλάδα διότι εσείς θα είστε οι αποδέκτες των συνεπειών μια απρόσεκτης και υπερφίαλης πολιτικής.

Το όνομα  ΄Μακεδονία΄΄ δεν έπρεπε να δοθεί. Είναι αλήθεια ότι εδώ και δεκαετίες οι Σκοπιανοί έχουν καταφέρει να περάσουν το όνομα στην διεθνή κοινότητα.Είναι αλήθεια ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών αδιαφόρησαν και ότι το όνομα οι Σκοπιανοί το έχουν λάβει DE FACTO . Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες διαπραγματευτές του σήμερα σε κάθε βήμα τους συναντάνε εμπόδια που είναι προϊόντα της αδιαφορίας των προκατόχων τους. 
Θα μπορούσαν ωστόσο να παραιτηθούν αντί να ανγκασθούν να υποκύψουν σε μια άδικη συμφωνία όπως αυτή Τσίπρα-Ζάεφ.Ποιος ο λόγος να βιαζόμαστε ; Μήπως μας έταξαν ανταλλάγματα; Το ίδιο δεν είχαν κάνει οι ΗΠΑ και το 74 με την Κύπρο όταν έιχαν πείσει τους αφελείς Έλληνες στρατηγούς ότι οι Τούρκοι δεν θα έκαναν εισβολή -απόβαση αλλά μια άσκηση και ότι σε κάθε  περίπτωση η Κύπρος θα ενώνονταν με την Ελλάδα και όλοι θα ΄΄τρώγαμε με χρυσά κουτάλια΄΄;
Εάν κύριοι δεν είχατε άλλη επιλογή απο το αποδεχθείτε αυτή την λύση στο Σκοπιανό ας είχατε παραιτηθεί. Τα ανταλλάγματα που σας έχουν υποσχεθεί δεν θα σας τα δώσουν ποτέ διότι όπως και την μαφία έτσι και στην διπλωματία οι συμφωνίες τηρούνται μόνο προς αυτούς τους οποίους μπορείς να τους βρεις μελλοντικά μπροστά σου και οχι προς αυτούς που έχεις κοροϊδέψει και εξουδετερώσει.

12 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςΙουνίου 15, 2018

  Οχι μονο δεν θα τηρηθουν οι συμφωνιες αλλα ειμαι σιγουρος ειδικα για την Γερμανια πως θα συνεχισει να μας αποδομει σαν κρατος γιατι πολυ απλα μας μισει! Δεν ξερω τι σχεδια εχουν για εμας οι ΗΠΑ και η ΕΕ και δεν θελω να μπω σε διαδικασια προφητειολογιας. Δυστυχως στην περιπτωση μας δεν ισχυει το εξης ρητο: καλυτερα να σε φοβουνται παρα να σε λυπουνται, το οποιο ομως ισχυει για τους εξ ανατολας γειτονες μας. Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη το μονο που παιρνει απο ΕΕ και ΗΠΑ ειναι ευχολογια συμπονοιας γιατι μονο αυτα μπορουν να μας δωσουν. Τα πραγματα ειναι πολυ πιο δυσκολα απο οσο φαινονται και ας ελπισουμε πως δεν θα δοκιμαστουμε παρα πολυ ως εθνος για να βαλουμε μυαλο.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΙουνίου 15, 2018


  η βορειος μακεδονια ειναι ελληνικη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  αμεση απελευθερωση της βορειου μακεδονιας απο τους σλαβοσκοπιανους κατακτητες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επομενως τελείωσε για εμάς. Αδυναμοι να βρισκομαστε παντα προ τετελεσμενων. Δε χρειαζεται πολεμος, χρειαζεται προβλεψη. Καθως πολιτικη σημαινει προβλεψη. Δεν εχουμε πατριωτες πολιτικους.Κι αυτοι που υπαρχουν, βρισκονται σε διαφορετικα κόμματα .Τι να ψηφισω τωρα εγω?? Το Δέλτα? Την Ελληνική Λύση? Το Λαος? Το Ελλαδα ο αλλος δρόμος ?? Όλους αυτούς τους εκτιμω και τους θελω στην ελληνικη Βουλή. Ένας νέος Καποδιστριας πού να βρεθεί? Να δουλεψουμε ολοι μαζί. Να αναγεννηθουμε απο τις σταχτες μας..Με γνωμονα το συλλογικο συμφερον και οχι το ατομικο. Ποιός??? Ποιός θα βγει μπροστά? ?? Ουδεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπες στο γιουτιούμπ και χτύπα ΕΠΑΜ ή Καζάκης. έχουν πολλά βίντεο με πολύ κατατοπιστικές εξηγήσεις για το τι συμβαίνει και πώς πρέπει να δράσουμε!!
   Ακόμα και αν δεν συμφωνείς με όλα θα βρείς πολλές απαντήσεις!
   Το ΕΠΑΜ είναι μακράν ο σοβαρότερος πολιτικός φορέας. Σου εγγυώμαι πώς δεν θα χάσεις τον χρόνο σου!!!

   Διαγραφή
 4. Όλο το ζήτημα ήταν και είναι να δώσουμε ΕΜΕΙΣ το όνομα, γιατί εμείς είμαστε οι νόμιμοι κάτοχοί του. Όλα τα άλλα είναι σχόλια εκ του περισσού. Ουδεμία σημασία έχει αν τους είχε αναγνωρίσει και ο πλανήτης Άρης. Σας πληροφορώ οτι σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό, όταν υπήρχαν μετέχοντες από την πΓΔΜ, μας έβλεπαν τους Έλληνες και ξεροκατάπιναν για το τι θα πούμε. Ο νοών νοείτω. Ποιος είχε πίεση χρόνου (ΝΑΤΟ, ΕΕ)? Τα Σκόπια. Ποιος έπρεπε να παρακαλεί και να κάνει υποχωρήσεις? Τα Σκόπια. Ποιος έχει δίκιο αρχαιολογικά, ιστορικά και λογικά? Η Ελλάδα. Τέλος. Αν η παρέα που δήθεν κυβερνά είχε ελάχιστη τσίπα, έπρεπε να παραιτηθεί, όποια πίεση κι αν δεχόταν, ΑΦΟΥ πρώτα ενημερώσει ΓΙΑ ΟΛΑ τον ελληνικό λαό (όπως έπρεπε να είχε πράξει και ο Καραμανλής το 2008). ΑΝ είχαμε πολιτικούς με τσαγανό, κι όχι τραγικά ανέπαφους και ενδοτικούς, τώρα ούτε Μνημόνια θα είχαμε, ούτε θα κινδυνεύαμε με μια καταστροφή μεγαλύτερη από τη μικρασιατική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑνώνυμοςΙουνίου 15, 2018

  Το παραπάνω κείμενο έχει μια λογική και θα μπορούσε κάλλιστα να μας το διαβάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας μας με λίγα λόγια ότι καθίστε στ' αυγά σας διότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε για λίγο ακόμα τα Βόρεια σύνορά μας όπως είναι.

  Μας λένε ουσιαστικά,ας δεχτούμε αλλαγή συνόρων ειρηνικά για να μην γίνει πόλεμος και πάνε τα παιδιά σας στρατιώτες και σκοτωθούν.

  Εγώ ένα ξέρω.Αν δεν μπορεί μια κυβέρνηση να σηκώσει το βάρος των πιέσεων υπάρχουν και άλλες λύσεις.Δυσκολες μεν αλλά όχι εθνικά επιζήμιες.Λυσεις όπως πιάνεις τα άλλα κόμματα,τους εξηγείς την κατάσταση και κανείς κυβέρνηση εθνική.Αλλα μια κυβέρνηση που η εθνομηδενιστικη ιδεολογία της είναι ένα με το πετσί της δεν της είναι σε τίποτα να δώσει έδαφος χωρίς μάχη.

  Το θέμα της Κύπρου δεν είναι ακριβώς το ίδιο.Οπως εξελίχθηκε η κατάσταση έδειξε ότι δεν είχεν μόνο ευθύνη η χούντα που δήλωσε ότι εξαπατήθηκε από τους Αμερικανούς αλλά και οι πολιτικοί "Εθνάρχες" που έσκασαν την κατάλληλη στιγμή για να ολοκληρώσουν την προδοσία και πάνω σε χαμένο εθνικο έδαφος να έρθουν στην εξουσία και να κάνουν πολιτική καριερα.

  Αυτό κι αν είναι προδοσία.Και αυτό που επιχειρεί η τωρινή κυβέρνηση,αυτό κι αν είναι εθνική προδοσία.

  Αυτη την στιγμή δεν κάνουν κακό η υπερπατριωτες ή οι πατριώτες,γιατί υπερπατριωτες δεν υπάρχουν με την έννοια του εθνικού σωτηρα,αλλά έχουμε μπροστά μας απλά ένα μάτσο προδότες που υποκύπτουν στα κελεύσματα της υπερδύναμης μόνο και μόνο για ένα χρόνο παραμονής στην εξουσία.

  Αν ήταν αληθινοί πατριώτες θα εξέθεταν την πραγματική κατάσταση και θα παραιτούνται.Αυτο που κάνουν όμως είναι κάτι το οποίο είναι παράδοση αμαχητί.Αν στην Κύπρο είχαν κινητοποιήσει τις Ε.Δ και έλεγαν στους Αμερικανούς ότι ναι παιδιά ωραία οι Τούρκοι κάνουν άσκηση αλλά κάνουμε κι εμείς,τότε θα είχαν πάει στον πάτο και οι τουρκοι και θα αναγκαζόταν οι Αμερικανοί να αλλάξουν πολιτική ή ακόμα και να έπεφτε η χούντα,οι πολιτικάντηδες που ανέλαβαν θα αναλάμβαναν με Κύπρο ολόκληρη και Ελληνική.Δηλαδη τι θα έλεγαν οι Αμερικανοί,τώρα που τους ρίξατε στη θάλασσα αφήστε τους να ξαναποβιβαστουν;

  Η πολιτική αυτή την συνεχούς υποχώρησης δεν είναι πολιτική.Αν απειλείται η εθνική μας ακεραιότητα να μας το πουν κι αν χρειαστεί ναι να πολεμησουμε.Η Μακεδονία δεν είναι μακράν.Ζουνε Έλληνες.Αν είναι έτσι μετά την Μακεδονία ακολουθεί η Θράκη,η Κρήτη,η Ήπειρος.

  Έτσι θα το πάμε δηλαδή;Στο κάτω κάτω αν έχεις το πολιτικό σθενος υπάρχουν και άλλες συμμαχίες,και πιστέψτε με θα ήταν πολύ θετικές να βοηθήσουν με ανταλλάγματα σε αντίθεση με την συμμαχία που έχουμε τώρα και απλά της παραχωρούμε χωρίς ανταλλάγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑνώνυμοςΙουνίου 15, 2018

  Νομίζω ότι πρέπει να ψάξετε και να ασχοληθείτε λίγο με το θέμα των Ελλήνων των Σκοπίων κύριως Βλαχόφωνοι Έλληνες,οι οποίοι υπολογιζονται σε 200.000 και άνω.Ουτε λογο δεν έκαναν οι ας τους πούμε διαπραγματευτές της Ελληνικής κυβερνησης και αν αυτό που εκαναν λέγετε διαπραγμάτευση.Δηλαδη τι διαπραγμάτευση.Εγραψαν σε ένα χαρτι η Αμερική και η Γερμανία πως το θελουν και έδωσε να το υπογράψουν.

  Είναι σίγουρο ότι η Ελληνική κυβέρνηση τα έδωσε όλα για να παραμείνει λίγο παραπάνω στην εξουσία μη αναλογιζόμενη τι ναρκοπέδιο έστησε στις επόμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και τι βάραθρο άνοιξε για το μέλλον της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

  Αν ήθελαν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα συλλαλητήρια όπως έκαναν με αυτά που είχαν γίνει την δεκαετία του 90.Ακομη και αργότερα μέχρι και τις αντιδράσεις του Άνθιμου εκμεταλλεύτηκε κάποια από τις κυβερνήσεις για να ξεφύγει από την μέγγενη.

  Για να δείτε τι ανέντιμοι μας κυβερνούν,όταν ο Υπεξ πήγε στην Παμακεδονική της Αμερικης τους είπε εσείς την δουλειά σας και εμείς την δική μας.Δηλαδη πιέστε εσείς με συλλαλητηρια κι εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε ως διαπραγματευτικο μέσο.Τους εξαπάτησαν και μας εξαπάτησαν λοιπόν και αντι να τον χρησιμοποιήσουν το πέταξαν στο σκουπίδια.

  Όταν είσαι ευήκοος των ξένων και αυτοί οι ξένοι σε παρατηρούν να αγνοείς την βούληση του λαού,σε αναγνωριζουν ως τον χρήσιμο βλακα και σε χρησιμοποιούν.
  Αν είχαμε μια πατριωτική κυβέρνηση,θα το πήγαινε μέχρι το αμήν με κόκκινες γραμμές.Η έσχατη θα ήταν τα συλλαλητηρια του λαού.Θα έλεγαν αν τους αγνοησουμε θα πέσουμε.Αντιθετα αυτοί αγνοούν τον λαό επιδεικτικά και με μίσος.

  Αυτή η συμφωνία δεν είναι να πεις ότι αναγκάζομαι να υπογράψω μια συνθήκη μετά από μια πολεμική ήττα.Ειναι σκέτη προδοσία.Και όχι μόνον.Δινουν οριστικά και τα διαπραγματευτικα όπλα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. κι όταν ας ελπίσουμε ποτέ μπουν τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε συνεχίσουν το βρώμικο παιχνίδι όπως κάνουν και οι Αλβανοί.Μπηκαν στο ΝΑΤΟ αλλά δεν έπαψαν τις τσαμουριες και δεν έπαψαν να εξοντώνουν τους Βορειοηπειρώτες.

  Ο ΥΠΕΞ νομίζω είπε ότι τώρα που έλυσε το Σκοπιανό θα πάει διακοπές και θα επιστρέψει να λύσει και τις εκρεμμοτητες με τους Αλβανούς.Καταλαβαινεται τι είδους διαπραγμάτευση θα κάνει.Παρτε τα όλα.

  Επειτα δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος να νομίζει ότι ο Τσίπρας είναι ηγέτης πρώτα απ όλα και ότι τον χαρακτηρίζει μια διορατικότητα που να λέει κοιτάξτε κάνω αυτό για να έχουμε όφελος σε αυτό.Αυτοι μπροστά στη μούρη μας λένε ότι πήραμε,την στιγμή που δώσαμε όνομα,εθνικότητα,γλώσσα,ε σε λίγο θα ζητάνε και την Νότια Μακεδονία.

  Εντωμεταξυ υπάρχει τέτοια απάθεια στο λαό που μια μέρα θα ακούμε ψηφίστηκε από το κυνοβούλιο η ένωση Βόρειας Μακεδονίας με την Original και θα είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑνώνυμοςΙουνίου 15, 2018

  Τα πραγμτα οδηγούν μαθηματικά σε παγκόσμιο πολεμο. Η συμφωνία ΗΠΑ με ΚΟΡΕΑ έγινε για να ασχοληθεί ο τραμπ με το Ιράν. Το μακεδονικό με τις εκλογές στην Τουρκία έχουν άμεση σχέση. Πιστη στον θεό και όλα θα ξεκαθαρίσουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Από το βιβλίο του κ.Δημήτρη Γαρούφα "Οι Σαρακατσάνοι Ομογενείς Μας" επιβεβαιώνω σχετικά με τον θήλακα στο Μπλαγκόεγκραντ, που ονειρευεται τη μεγάλη μακεδονία του Πιρίν. Επίσης, αναφέρεται, διόλου τυχαία, ότι στην πόλη αυτή τη δεκαετία του 90 οι Αμερικάνοι ίδρυσαν οικονομικό πανεπιστήμιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όσον άφορά το δίκαιον του να πρέπει να ανεχτούμε αυτούς που έχουμε ψηφίσει εσαεί παρά την απάτη που διέπραξαν εις βάρος μας διαφωνώ κάθετα!
  Η ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή για να κάνουν ό,τι γουστάρουν επί τέσσερα χρόνια! Η ψήφος δίνεται επί των προγραμματικών δηλώσεων του κόμματος και αν δράσει αντίθετα προς αυτές ,τότε το κόμμα διαπράττει "σφετερισμό εξουσίας" και διώκεται ποινικά!! Ο λαός δεν ψήφισε τους Συριζανέλ για να εφαρμόσουν νέα μνημόνια αλλά για να σκίσουν τα παλιά! Όσον αφορά τα εθνικά θέματα είχαν δείξει εμμέσως τις προθέσεις(ο Σύριζα γιατί ο Καμένος το έπαιζε υπερπατριώτης) τους είναι η αλήθεια αλλά ούτε αυτό τους απενοχοποιεί από την παράδοση εθνικών άυλων περιουσιακών στοιχείων όπως είναι η μακεδονική ταυτότητα!
  Επίσης δεν πιστεύω ότι πιάστηκαν κορόιδα από ψεύτικες υποσχέσεις όπως ο Ιωαννίδης με το κυπριακό! Οι τωρινοί είναι συνειδητά προδότες, από χρόνια υπάλληλοι ξένων κέντρων!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΑνώνυμοςΙουνίου 16, 2018

  Τι μας λέτε λοιπόν; Το μη Χείρων βέλτιστο; στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πιάνει τόπο... Άλλος ένας λοιπόν που μας θέλει με κοιμωμενη συνείδηση είσαι και εσύ;

  ΟΟΟΟΟΧΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙ. ΠΌΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΩΜΑΣΤΕ . ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΎΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ.

  ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Λόγω "γυφτοσκοπιανού" καιρό έχεις να γράψεις για το φίλο μου τον Ερντογάν Greek Spirit--Ο Τσιπράκος κάνει ακριβώς ότι περίμενα να κάνει.Πως θα γίνει να βρούμε άλλον ένα σαν αυτόν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ .ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Τα σχόλια σας πρέπει να έχουν ένα σημείο αναφοράς.
Ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται διότι είναι αδύνατο να κρατήσω λογαριασμό με ποιόν μιλάω.
Πρέπει να καταλάβετε ότι σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και ιταμό-ειρωνικό-υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.