Η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ-ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΡ


 Η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ

 Greek Spirit
29-5-2018
Η αναταραχή στην Ιταλία έχει τις ρίζες της στο εγχείρημα της Γερμανίας για ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης απο την Ρωσία. Το σκοπιανο-μακεδονικό ζήτημα έχει  τις ίδιες ρίζες.
Στην Ιταλία και στις εκλογές του Μαρτίου ηττήθηκε ο γερμανόδουλος Ρέντσι και την εξουσία διεκδίκησε συνασπισμός ευρωσκεπτικιστών με επικεφαλής το Κίνημα των Πέντε Αστέρων .Ωστόσο ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας άσκησε βέτο στον σχηματισμό κυβέρνησης λόγω αντιρρήσεων του σχετικά με τον προτεινόμενο υπουργό οικονομίας ο οποίος είναι πολέμιος του Ευρώ. Έτσι ορίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ο Κοταρέλι, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο Ματαρέλα είναι πιστοί στην Γερμανία και η χώρα προετοιμάζεται για νέες εκλογές σε λίγους μήνες.
Η Ιταλία αποτελεί για την Γερμανία το προτελευταίο στάδιο του αγωγού ΤΑΡ , του οποίου η ολοκλήρωση θα σημάνει την έναρξη της υλοποίησης του περίφημου Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου( ΝΕΔ)
Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡΟ ΝΕΔ σύμφωνα με το σχέδιο των Γερμανών θα είναι ένα δίκτυο αγωγών απο Κατάρ, Ιράν, Ιράκ, Ισραήλ, Αίγυπτο και Αζερμπαϊτζάν, ανάμεσα τους και ο EAST MED , το οποίο θα διασχίζει την Μεσόγειο και την Τουρκία προτού διακλαδωθεί μέσω Ελλάδας και Ιταλίας προς την κεντρική Ευρώπη.

Ο ΝΕΔ εκτός απο αγωγούς θα αποτελείται και από άλλες υποδομές μεταφοράς αερίου όπως τερματικούς σταθμούς μεταφόρτωσης του από πλοία τάνκερ ( Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη) και μεταφοράς του με χερσαία μέσα αλλά και ποτάμιες οδούς. Γιαυτό και η Γερμανία θέλει την λύση του σκοπιανο-μακεδονικού ζητήματος για να γίνει επιτέλους η ζεύξη του Αξιού με τον Δούναβη και την μεταφορά αερίου με φορτηγίδες στην Γερμανία.
 
Η ΖΕΥΞΗ ΑΞΙΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ 

Ο ΝΕΔ ως σχέδιο καταστρώθηκε το 2009 όταν ο Πούτιν διέκοψε την παροχή αερίου στην Ουκρανία και την κεντρική Ευρώπη για μια εβδομάδα τον μήνα Ιανουάριο λόγω απλήρωτων χρεών των Ουκρανών. Οι Γερμανοί τρομοκρατημένοι στράφηκαν προς το Κατάρ και σχεδίασαν τον αγωγό που θα διέσχιζε Κατάρ-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ελλάδα-Βόρεια Ήπειρο-Αδριατική-Ιταλία-Αυστρία. Η Συρία ήταν η μόνη χώρα που δεν δέχθηκε την σύμπραξη γιαυτό και δύο χρόνια μετά, το 2011, ξέσπασε πόλεμος με την χρηματοδότηση του Κατάρ. Ο Πούτιν επενέβη στην Συρία για να βοηθήσει τον Άσαντ να παραμένει στην εξουσία και να συνεχίζει να εμποδίζει την υλοποίηση του αγωγού που εάν ποτέ υλοποιούνταν θα αφαιρούσε το ρωσικό μονοπώλιο στην Ευρώπη.
Οι Γερμανοί το 2015 κατάλαβαν ότι ο αγωγός αυτός δεν θα γίνονταν ποτέ. Αποφάσιζαν να υποκύψουν στην Ρωσία και ενίσχυσαν την ενεργειακή εξάρτηση τους από τον Πούτιν με τους αγωγούς NORD STREAM 1 και 2 με τους οποίους η Γερμανία τροφοδοτε΄τιαι κατευθείαν με ρωσικό αέριο αφήνοντας την υπόλοιπη Ευρώπη να εξαρτάται από το δίκτυο των ρωσικών αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία.
NORD STREAM ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙΑΜΕΣΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ  ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ
Ωστόσο οι ΗΠΑ που θέλουν την Ευρώπη να μην εξαρτάται από το ρωσικό αέριο συνεχίζουν να πιέζουν για την υλοποίηση του ΝΕΔ προτείνοντας εκτός από τον ΤΑΡ και τον EAST MED ως εναλλακτική του αγωγού Κατάρ-Ευρώπης που ακύρωσε ο Πούτιν μέσω Συρίας.
Ο ΝΕΔ θα έχει ως τελευταίο στάδιο της διαδρομής του την Ιταλία. Ο Νότιος Ενεργειακο Διάδρομος (ΝΕΔ) προς το παρόν απαρτίζεται μόνο από τον ΤΑΡ αλλά οι ΗΠΑ και οι Γερμανοί πιέζουν για την υλοποίηση του EAST MED και την ζεύξη Αξιού -Δούναβη .
 
Ο EAST MED Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής ακριβώς επειδή οι Γερμανοί και Αμερικάνοι θέλουν τους αγωγούς τους να περάσουν από τις δύο χώρες. Οι αγωγοί πρέπει να περνάνε από χώρες συμμαχικές όπως η Τουρκία η οποία είναι σύμμαχος της Γερμανίας,ή έστω από χώρες πλήρως ελεγχόμενες, από χώρες προτεκτοράτα.
Θα ρωτήσει κανείς γιατί τότε η Ισπανία και η Πορτογαλία βρίσκονται υπό την Γερμανική κατοχή εφόσον κανένας αγωγός δεν θα περάσει από την Ιβηρική.Η απάντηση είναι ότι όταν οι Γερμανοί πρότειναν το 2009 στο Κατάρ τον αγωγό Κατάρ-Ευρώπης, οι καταριανοί έθεσαν ως όρο την παράδοση της νότιας Ευρώπης και βόρειας Αφρικής  στο Ισλάμ.Οι καταριανοί ήθελαν την αναβίωση της πάλαι ποτέ προ μεσαιωνικής Αραβικής αυτοκρατορίας που απλώνοντας σε όλη την βόρεια Αφρική,Ιβηρική χερσόνησο και Σικελία αλλά και Μ. Ανατολή.
Το όραμα των καταριανών αντκατοπτρίζεται απόλυτα στους χάρτες που διέρευσε το Ισλαμικό Κράτος. Γιαυτό και η Γερμανία έδωσε πλήρη πολιτική κάλυψη στην λαθρομετανάστευση θεσπίζοντας νόμους και συνθήκες (Σένγκεν-Δουβλίνο 1,2) με τις οποίες νομιμοποιείται η εισροή ΄΄παράτυπων΄΄μεταναστών και επιτυγχάνεται η παραμονή τους σε μεγάλο βαθμό στην νότια Ευρώπη. Γιαυτό και ανατράπηκε ο Καντάφι, γιαυτό και έγινα οι ΄΄χρωματιστές΄΄ επαναστάσεις σε Τυνησία-Αίγυπτο-Συρία , για να αναλάβει το Κατάρ τον έλεγχο όλων των περιοχών που αποτελούσαν κάποτε την Αραβική κτήση.
Ο ΝΕΔ και συγκεκριμένα ο ΤΑΡ περνάει και από την Βόρεια Ήπειρο και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια η Αλβανία έχει προβεί σε διωγμούς των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων. Οι Γερμανοί και Αμερικανοί θέλουν να είναι σίγουροι ότι η δυναμική και αρραγής μειονότητα (μάλλον πλειοψηφία αποτελεί) των Βορειοηπειρωτών δεν θα δημιουργήσει αποσχιστικές τάσεις  κι άλλα αποσταθεροποιητικά  παρατράγουδα στην ευρύτερη περιοχή απο την οποία θα περάσει ο ΤΑΡ στην Αλβανία. 

Σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αποδυθεί σε προσπάθεια ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.ενώ παράλληλα ενισχύει τον Αλβανικό στρατό με την βοήθεια της Τουρκίας .Η Τουρκία διατηρεί ενεργούς ναύσταθμοyς στην Αλβανία όπως και στρατιωτικά αεροδρόμια. Αλλά δεν είναι μόνο η Τουρκία και Γερμανία που ενισχύουν στρατιωτικά και γεωπολιτικά την Αλβανία είναι και η Βρετανία η οποία έχει ανάγκη τον ΝΕΔ και τον ΤΑΡ για την ενεργειακή αυτάρκεια της.
Γερμανία και ΗΠΑ θέλουν να ελέγχoυν το πολίτικο σύστημα της Ιταλίας γιαυτό και ο μεταβατικό πρωθυπουργός Κοταρέλι είναι ένας υπάλληλος του ΔΝΤ τα τελευταία 25 χρόνια.Το ΔΝΤ ελέγχεται απόλυτα από τις ΗΠΑ.
Η Γερμανία όπως και στον Β Παγκόσμιο πόλεμο κινείται με βάση την λύση του μόνιμου προβλήματος της, του ενεργειακού. Τα νέα ωστόσο δεν είναι τόσο άσχημα όσο ακούγονται. Οι Γερμανοί δεν διαθέτουν ενεργειακές πηγές και εξαρτώνται απόλυτα από τις δολοπλοκίες τους, ανίερες συμμαχίες τους και την ναζιστική οικονομική πολιτική. Οι Γερμανοί ως λειτουργικοί αυτιστικοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι πρακτικές τους έχουν κοντά ποδάρια και ότι η ανωτερότητα των εθνών του νότου που μετουσιώνεται σε υπομονή δεν είναι αδυναμία .Οι Γερμανοί προσομοιάζουν με τον αμόρφωτο επαρχιώτη ή καλύτερα με τον Αθίγγανο απατεώνα που θεωρεί ότι είναι ανώτερος από τα θύματα του ώσπου στο τέλος είτε καταλήγει εκεί από όπου ήρθε, από το περιθώριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ  ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΡ

Ανησυχία στον TAP από τις δηλώσεις του νέου Ιταλού υπουργού Ενέργειας

Γιώργος ΦιντικάκηςΑνησυχία προκαλούν στην κοινοπραξία του αγωγού Trans Adriatic Pipeline οι δηλώσεις του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ιταλίας, Σέρτζιο Κόστα, ο οποίος χαρακτήρισε χθες το έργο "άσκοπο".
Σε συνέντευξη του στο Reuters, ο κ. Κόστα ανέφερε ότι η συμμετοχή της Ιταλίας στον TAP θα επανεξεταστεί μαζί με άλλα μεγάλα έργα. "Ο ΤΑP είναι στο τραπέζι και το αντιμετωπίζουμε ως προτεραιότητα. Με βάση την ενεργειακή μας πολιτική και την πτώση στη ζήτηση αερίου, το έργο αυτό μοιάζει σήμερα να είναι άσκοπο", υπογράμμισε ο προερχόμενος από το Κίνημα Πέντε Αστέρων, υπουργός.
Κύκλοι της κοινοπραξίας του αγωγού, έκαναν λόγο ασφαλώς για ανησυχητικό δείγμα, ωστόσο επισήμαιναν ότι θα πρέπει πρώτα να δει κανείς, κατά πόσο πρόκειται για μια δήλωση "πυροτέχνημα" ή θα έχει και ουσία, δηλαδή θα συνοδευτεί από πράξεις.
Σημείωναν πάντως ότι η Ιταλία έχει υπογράψει για το έργο, τριμερή διακρατική σύμβαση με Ελλάδα και Αλβανία, και ότι εν πάσει περιπτώσει, αυτή δεν ακυρώνεται έτσι εύκολα.
Ο κ. Κόστα πάντως σημείωσε ότι αυτό που θα εξετάσει πλέον η Ιταλία είναι κατά πόσον είναι πλέον σκόπιμο να φθάσει ο TAP στη χώρα και όχι η διαδρομή που θα ακολουθήσει, κάτι που απασχολούσε αρκετές περιοχές και παράγοντες της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Κατά τον ίδιο, η οποιαδήποτε απόφαση για την τύχη του αγωγού θα ληφθεί μαζί με τους άλλους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης. Σημειωτέον ότι η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχουν ανακοινώσει ότι θα συγκροτήσουν ειδική επιτροπή για την επίλυση διαφορών όσον "αφορά την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση δημοσίων έργων εθνικής σημασίας".

4 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςΜαΐου 29, 2018

  Αν είναι έτσι οι Ιταλοί είναι χειρότεροι από τους Έλληνες.Μετα σου λέει Ε.Ε.Ποια Ε.Ε βρε.Πόσο θα αντέξει ο κόσμος την μπότα τσι αναθεματισμένης Γερμανίας.

  Αν γίνουν αυτά με τις φορτηγίδες και τα ποτάμια και με τα Σκόπια μέσα τότε πάει...Οι γυφτοσκοπιανοί θα έχουν δικαιώματα σε ΑΟΖ αφού θα συνδέονται με Θερμαϊκό και θα μπορούν να διατηρούν και στόλο.

  Πάντως απ' ότι βλέπω τα ποτάμια περνούν μέσα από Σερβία.Εδω δε μας είπε η Γερμανία πως θα τα καταφέρει.Γιατί Σερβία μέσα στην Ε.Ε και ΝΑΤΟ δε βλέπω ούτε με το μακαρόνι.Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα εκεί αλλά και η σχέση Σερβίας Ρωσίας.

  Η δε Ρωσία μπορεί να μην μπορεί να επηρεάσει ίσως άμεσα την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε αλλά η Σερβία θα γίνει ανυπέρβλητο ανάχωμα για την Γερμανία.

  Αυτή την φορά και πόλεμο να ξανακάνει η ΗΠΑ-Γερμανια-ΝΑΤΟ στη Σερβία τα πράγματα άλλαξαν.

  Αν στη Συρία υπήρξε ένα Ρωσικό χέρι από πάνω της τότε πάνω από την Σερβία θα υπάρξουν και τα δύο χέρια της Ρωσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΜαΐου 29, 2018

  Γερμανια , Βρετανια και Ηπα εχουν ως στοχο την υλοποιηση των αγωγων του φυσικου αεριου ΝΕΔ ,οι πρωτες για να απεξαρτηθουν απο το ρωσικο μονοπωλιο και οι ΗΠΑ για να ανακοψουν την Ρωσικη οικονομικη προελαση! Σε αυτη την προσπαθεια τους δεν ειναι ολοι συμφωνοι και προσπαθουν να τους ελεγξουν ως επι το πλειστον με το διαιρειν και βασιλευε!!! Η ιστορια ομως , μας εχει δειξει πως , οποιος σκαβει το λακκο του αλλου πεφτει ο ιδιος μεσα... Αυτη τη στιγμη η κοινωνια της Μεγαλης Βρετανιας εχει εξισλαμιστει πληρως,ταυτοχρονα η Γερμανια στηριζει την οικονομια της σε δεκανικια φτιαγμενα απο λεπτη πορσελανη και τελος οι πολυαγαπημενες μας ΗΠΑ εχουν χασει την παλαι ποτε αιγλη τους μεταξυ ειρηνικου και ατλαντικου ωκεανου!! Θα εχει πολυ ενδιαφερον απο εδω και στο εξης η πορεια αυτων των τριων κρατων καθως και των συμμαχων τους ,η οποια το πιο πιθανο ειναι να τους οδηγησει στην απολυτη καταστροφη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑνώνυμοςΜαΐου 30, 2018

  Μιλάτε για Γερμανία Βρετανια, ΗΠΑ σαν να ήταν ανεξάρτητα κράτη και οι κυβερνήσεις τους να είχαν ως κίνητρο το συμφέρον των κυβερνωμένων.
  Πολύ επιφανειακή (τουλάχιστον) προσέγγιση.
  Σχετικά με την Ρωσία, θα μπορούσε κάλλιστα να άρη την αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονια" και να εναντιωθεί στα "αμερικανικά" συμφέροντα. Δεν το κάνει διότι και αυτή ανήκει προφανώς στο ίδιο κλάμπ των παραπάνω χωρών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ως προς τα τρια κρατη αποπνεεις αξιοσημειοτον σοφιαν Ανωνημε Μαιου 30, 2018. Στο θεμα Ρωσσια σε πρωτη αναγνωση εχεις δικιο. Νομιζω, ομως, οτι στο Κρεμλινο ο πολεμος μαινεται ακομη μεταξυ γηγενων Ρωσσων και ξενιστων. Ιδωμεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή