ΓΙΑΤΙ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ

 Greek Spirit
25-4-2018
H διάλυση του ανατολικού μπλοκ στις αρχές της δεκαετίας του 90 , η πτώση του τείχους του Βερολίνου και η διάλυση της ΕΣΣΔ έκανε την Δύση να νομίζει ότι το ΝΑΤΟ  δεν κατείχε ουσιαστικό ρόλο στην νέα εποχή. Παρόλο που το σύνολο των ΑΕΠ των 28 κρατών μελών του ΝΑΤO ξεπερνάει το 30 τρις δολάρια , αριθμός που ξεπερνάει με συντριπτικό τρόπο το ΑΕΠ της Ρωσίας (που για το 2016 ήταν 1,3 τρις δολάρια), δεν κατάφερε μακροπρόθεσμα να υποτάξει την στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας.
Από το 1990 και μετά οι ΗΠΑ θεωρώντας ότι δεν έχουν αντίπαλο στην Ευρώπη απέσυραν τις 200,000 στρατιωτικού προσωπικού της και επέτρεψαν σε όλες τις χώρες μέλη να κάνουν το ίδιο. 
Ο Γερμανικός στρατός σήμερα απλά δεν υφίσταται. Οι διαθεσιμότητες των αρμάτων,πλοίων και αεροσκαφών προσομοιάζουν με αυτές της Αλβανίας της δεκαετίας του 1990.
Όλοι οι ευρωπαϊκοί στρατοί έχουν αυτοκαταργηθεί, ακόμα και ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Βρετανικός.Οι δε Βρετανοί ναύαρχοι το 2014 βλέποντας τον Πούτιν να καταλαμβάνει την Κριμαία δήλωναν ότι οι διαθέσιμες μονάδες επιφανείας το βρετανικού ναυτικού δεν επαρκούσαν ούτε για την επιτήρηση των ίδιων των ακτών της Βρετανίας.
Η Ευρώπη δεν μείωσε απλά τις στρατιωτικές δαπάνες και την οροφή των ενόπλων δυνάμεων αλλά προέβη σε αποστρατικοποίηση των κοινωνιών της ενώ την ίδια εποχή η Ρωσία έκανε το αντίθετο.
Σήμερα στην Ρωσία διοργανώνονται στρατιωτικά φεστιβάλ στα οποία οι πολίτες έρχονται σε επαφή με τα ρωσικά οπλικά συστήματα και ενημερώνονται για τις νέες δυνατότητες του ρωσικού στρατου΄.Στην ουσία τα φεστιβάλ αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από μια έξυπνη προπαγάνδα των ρωσικών αρχών με όλες τις αρχές του marketing προκειμένου να προσδώσουν μια θετική εικόνα των ρωσικών Ε.Δ στο κοινό όπως επίσης και να αποκαταστήσουν την χαμένη αίγλη που απολάμβανε το στρατιωτικό επάγγελμα επί ΕΣΣΔ. 
Μαθητές ρωσικών σχολείων μέσης εκπαίδευσης εθελοντικά συμμετάσχουν σε προγράμματα βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης  μαζί με τους δασκάλους τους. Υπάρχουν ακόμα και στρατιωτικές boutique που πωλούν στην νεολαία στρατιωτικά είδη τα οποία πλέον θεωρούνται ΄΄τηςμόδας΄΄ τα οποία κυμαίνονται από στρατιωτικό ρουχισμό που το marketing των ρωσικών αρχών το έχει αναδείξει σε αντικείμενο μόδας μέχρι και στρατιωτικά γεύματα μάχης δηλαδή πακέτο απο κονσερβαρισμενά τρόφιμα συνοδευόμενα με ανάλογα μέσα για την προετοιμασία τους και κατανάλωση.
Σε ένα ρεπορτάζ ρωσικού έντυπου μέσου μια μητέρα η οποία συμμετείχε σε ενα από τα στρατιωτικά φεστιβάλ με τον γιο της στο καροτσάκι του δήλωσε ότι ΄΄ναι θα ήμουνα περήφανη εάν ο υιός μου ακολουθούσε το στρατιωτικό επάγγελμα'' Να σημειωθεί ότι ο ρωσικός στρατός δεν είχε πάντοτε καλή φήμη ανάμεσα στους γονείς διότι εκτός απο τους κινδύνους που εκτείθονταν οι Ρώσοι στρατιώτες στο Αφγανιστάν-Τσετσενία και Γεωργία υπήρχε και μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας ανάμεσα σε νεοσύλλεκτους οι οποίοι έπεφταν θύματα κακών συνθηκών διαβίωσης και συμπεριφοράς απο παλαιότερους στρατιώτες.
Ο Πούτιν απο το 2013 προσπαθεί να απαλλάξει τον ρωσικό στρατό απο τις παραπάνω κακοδαιμονίες και εκτός αυτού έχει τριπλασιάσει τις αποδοχές των επαγγελματιών στρατιωτικών του οι ποίες κυμαίνονται σε ύψη και γενικές παροχές οι οποίες ανταγωνίζονται ακόμα κι αυτά των δυτικών στρατών .
Στην Ευρώπη απεναντίας η Γερμανία έκανε τα πάντα για να καταργήσει του στρατούς .Οι μόνες χώρες που διατηρούν ικανούς στρατούς είναι η Γαλλία και η Ιταλία.
Το ΝΑΤΟ νόμιζε ότι θα μπορούσε να περιορίσει την Ρωσία μόνο με στρατηγικά όπλα όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι .
Το 2008 η Ρωσία εισέβαλε στην Γεωργία που ήταν προτεκτοράτο ων ΗΠΑ. Αμερικάνοι στρατιωτικοί είχαν αναλάβει την εκπαίδευση και ανασύσταση των γεωργιανών Ε.Δ. και προσέβλεπαν στην εγκατάσταση βαλλιστικών πράυλων. Όταν η Ρωσία εισέβαλε το 2008 οι Γεωργιανοί στρατιωτικοί πέταξαν τα αμερικανικά όπλα κι άνοιξαν τις αποθήκες για να πάρουν το οπλοστάσιο ρωσικής προέλευσης το οποίο εμπιστεύονταν περισσότερο.Παρόλα αυτά η Ρωσία νίκησε και η Γεωργία και το ΝΑΤΟ έλαβαν ένα καλό μάθημα το οποίο ωστόσο δεν εμπέδωσαν.
Το 2014 η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία.Τότε το ΝΑΤΟ κατάλαβε αργά ότι είχε χάσει χρόνο.
Κάθε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι υποχρεωμένη να ξοδεύει το 2% του ΑΕΠ του για στρατιωτικές δαπάνες αλλά στην πραγματικότητα σχεδόν κανέναν μέλος δεν το έκανε. Ο Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του υποσχόταν συνεχώς ότι θα εξαναγκάσει τα μέλη του ΝΑΤΟ να καταβάλουν το οφειλόμενο 2% κάτι που θα απάλλασσε τις ΗΠΑ από ένα μεγάλο οικονομικό βάρος που έχει παράτυπα αναλάβει. Η προσπάθεια ωστόσο του Τραμπ εκφυλίστηκε σε πιέσεις προς την Βουλγαρία-Ρουμανία και Βαλτικές χώρες οι οποίες ακόμα κι αν κατέβαλαν το 2% του ΑΕΠ τους αυτό θα ήταν ψίχουλα.
Οι ΗΠΑ έπεσαν στην οικονομική παγίδα που είχαν σκάψει για τον Πουτιν. Τον Απρίλιο του 2014 ο Ομπάμα επισκέφθηκε την Σαουδική Αραβία και συμφώνησε με τους Σαουδάραβες την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου του  ΟΠΕΚ με στόχο την μείωση της τιμής του κάτι που θα έπληττε την ρωσική οικονομία
Δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνονταν αυτό.Η ΕΣΣΔ διαλύθηκε όταν από τα μέσα της δεκαετίας του 80 οι τιμές πετρελαίου κατακρημνίσθηκαν και σε βάθος έξι ετών η σοβιετική οικονομία διαλύθηκε.
Ωστόσο ο Πούτιν κατάφερε να  επιβιώσει αλλά οι ΗΠΑ πήραν την κάτω βόλτα διότι από το 2015 η Αμερική έπαψε να εισάγει υδρογονάνθρακες και άρχισε να εξάγει εφόσον είχε αρχίσει την εκμετάλλευση των σχιστολιθικών εγχώριων κοιτασμάτων της. Οι χαμηλές τιμές που η ίδια η Αμερική είχε επιβάλλει πριν από ένα χρόνο για να χτυπήσει την Ρωσία τελικά έπληξαν τις ίδιες τις ΗΠΑ.
Το ΝΑΤΟ σήμερα είναι  ανύπαρκτο και οι Αμερικανικές Ε.Δ κατατρέχονται από τερατώδη ελλείμματα και οικονομικά σκάνδαλα, από υπερτιμολογήσεις προμηθειών, από ανικανότητα να προσελκύσουν ικανά στελέχη και μόνο τα αεροπλανοφόρα της παραμένουν σε αλώβητη κατάσταση.Δεν γίνεται όμως να διεξάγεις επιχειρήσεις μόνο με αεροπλανοφόρα, χρειάζεται και στρατός ξηράς για την Μ.Ανατολή και Ευρασία.
Τα χάλια των ΗΠΑ τα είδαμε στο Κουρδιστάν όπου αδυνατούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους με ικανές δυνάμεις και μόνο όπλα αποστέλλουν όπως και μερικές χιλιάδες ειδικών δυνάμεων ως εκπαιδευτές και συμβούλους.Οι ΗΠΑ είναι ανίκανες να διεξάγουν πολέμους πλέον.
Σε αυτό το περιβάλλον το ΝΑΤΟ είναι υποχρεωμένο να συνάψει συμμαχία με τοπικές δυνάμεις όπως πχ η Τουρκία η οποία εξοπλίζεται και διεξάγει πόλεμο με τα κεφάλαια του Καταρ αλλά και της Σαουδικής Αραβίας.
Είναι ανάγκη και όχι απλά διπλωματικός ελιγμός η συμμαχία ΗΠΑ-Τουρκίας.
Οι ΗΠΑ μαθαίνουν καθυστερημένα απο τις τακτικές του Πούτιν ο οποίος ως πραγματιστής δεν δίστασε να συνάψει συμμαχία με την Τουρκία του Ερντογαν που είχε καταρρίψει ρωσικό μαχητικό τον Δεκέμβριο του 2015 . Από την άλλη και ο Ερντογάν επέδειξε μεγάλη ευελιξία με επιστολές συγνώμης προς τον Πούτιν.
Η Τουρκία είναι μια χώρα με απολυταρχικό καθεστώς το οποίο στηρίζεται σε ένα δίκτυο μυστικών υπηρεσιών το οποίο χρηματοδοτείται από εξίσου απολυταρχικά καθεστώτα (το Κατάρ και Σαουδική Αραβία) όπως επίσης και οι πανίσχυρες Ε.Δ του οι οποίες μάλιστα διεξάγουν πόλεμο εκτός συνόρων.
Η Τουρκία με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελεί την ονείρωξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες δεκαετίες τώρα προσπαθούν σε όλο τον κόσμο να ΄΄στήσουν ΄΄ παρόμοια καθεστώτα τα οποία θα χρησιμοποιούν . Τώρα που το βρήκαν έτοιμο θα το αφήσουν να φύγει ;
 Τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις των ΗΠΑ στην ΑΝ. Μεσόγειο και Μ.Ανατολή είναι αντικρουόμενα με αυτά της Ρωσίας η οποία έχει εντάξει την Τουρκία στην σφαίρα επιρροής της . 
Οι ΗΠΑ διαθέτουν κάποιους μοχλούς πίεσης προς τον Ερντογαν .Το πραξικόπημα του 2016 ήταν ένα δείγμα της πίεσης των ΗΠΑ. Από το 2003 που ο Ερντογάν κατέλαβε την εξουσία έχει γίνει αποδέκτης  της λυσσώδους αντ΄δρασης των ΗΠΑ οι οποίες με την βοήθεια των κεμαλικών  αλλά και παρακρατικών αριστεριστών  έχουν προβεί από τρομοκρατικές επιθέσεις μέχρι και την υποκίνηση των ταραχών της πλατείας Ταξίμ το 2013.
Ο Ερντογάν λάτρεψε τον Πούτιν επειδή η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να παρέχει τεχνογνωσία στην αντιμετώπιση των αμερικανικών προβοκατόρικων μεθόδων .Η KGB είναι το μοναδικό αξιόπιστο αντίμετρο στην CIA.
Οι ΗΠΑ ωστόσο είναι καταδικασμένες να χάσουν το παιχνίδι κι αυτό διότι δεν έχουν μια αποκρυσταλλωμένη  πολιτική και σχέδιο για την Μ.Ανατολή. Το 2013 ο Ερντγογάν είχε συνάψει  ειρηνευτική συμφωνία με τους Κούρδους για πρώτη φορά μετά απο 30χρόνια πολέμου ο Ερντογάν υποσχέθηκε αμνηστία και αναγνώριση της Κουρδικής μειονότητας , υποσχέθηκε κουρδικά σχολεία και την ελεύθερη σπουδή και χρήση της κουρδικής γλώσσας με αντάλλαγμα την υποστήριξη των Κούρδων στις εκλογές. 
Οι ΗΠΑ είδαν ότι εάν η Τουρκία έλυνε το κουρδικό πρόβλημα τότε θα μετατρέπονταν στην υπερδύναμη της Μ Ανατολής .Έτσι οι ΗΠΑ προκάλεσαν τι ταραχές της πλατείας Ταξίμ που επεκτάθηκαν σε όλη την χώρα και έκαναν τον Ερντογάν να κάνει πίσω στην ειρηνευτική διαδικασία.Τον Ιανουάριο του 2014 ο Κούρδοι ξαναβγήκαν στον ένοπλο αγώνα και ο Ερντογαν με την σειρά του προσέφυγε σε τακτικές γενοκτονίας του.
Το 2016-17 οι ΗΠΑ αποφασίζουν ότι οι Κούρδοι αξίζουν ανεξάρτητο κράτος στα εδάφη της Βόρειας Συρίας αλλά αδυνατούν να υποστηρίζουν τους Κουρδους με στρατιωτικές δυνάμεις και έτσι αποστέλλουν μόνο όπλα και εκπαιδευτές. Η Τουρκία συντάσσεται με την Ρωσία ενάντια στα σχέδια των Κούρδων και ΗΠΑ και τελικά το 2018 εισβάλει στην Βόρεια Συρία. 
Οι ΗΠΑ θέλουν το Κουρδιστάν ως ανάχωμα στον ''δρόμο τους Μεταξιού'' των Κινέζων προς την Ευρώπη αλλα΄έκαναν λάθος όταν προσπάθησαν να ιδρύσουν Κουρδικό κράτος απο το μηδέν.Θα έπρεπε αντί να πολεμούν τον Ερντογοάν να τον προσεταιρισθούν και να τον αφήσουν να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με τους Κούρδους το 2013. 
Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να προσελκύσουν Ερντογάν αλλά εξακολουθούν να ακολουθούν την πανηλίθια τακτική του ΄΄καρότου και του μαστιγίου.'' Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μεράλ Ακσενέρ που αποτελεί τον κύριο αντιπολιτευτικό αντίπαλο του Ερντογαν και που στο νεόκοπο κόμμα της προσπαθεί να συγκεράσει κεμαλικούς αλλά και δυσαρεστημένους κατοίκους της φτωχής συντηρητικής Ανατολίας .
Η Ακσενέρ παρουσιάζεται απο την ειδησεογραφική προπαγάνδα στην χώρα μας ως΄΄η γκρίζα λύκαινα΄΄ και άλλα σαχλά. Η ηλικιωμένη  αυτή κυρία  έχει τη υποστήριξη των ΗΠΑ γιαυτό και ο Ερντογαν δεν την έχει ρίξει ακόμα σε κάποιο μπουντρούμι. Ο Ερντογαν υπό την πίεση της Ακσενέρ αναγκάσθηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τον Ιούνιο του 2018.
Έτσι δεν πρόκειται οι ΗΠΑ να προσελκύσουν τον Ερντογάν ο οποίος με την βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας θα κερδίσει τις εκλογές.
Οι Αμερικάνοι είναι απλά ...λαμάκες....αλλά ως γνήσιοι λαμάκες θα προκαλέσουν χάος πρώτα.

Από την μια προσποιούνται πως βοηθούν την Τουρκία όπως πχ η μεσολάβηση ΗΠΑ προς Μακρόν για την ακύρωση της προμήθειας των φρεγατών FREMM και ο εκβιασμός για την καθυστέρηση εκσυγχρονισμού των ελληνικών F 16 και από την άλλη βάζουν την γιαγιά Ακσενέρ να κάνει ΄΄την λύκαινα΄΄.....
Δεν καθόλου τυχαίο ότι η προμήθεια με leasing των γαλλικών φρεγατών FREMM ακυρώθηκε ταυτόχρονα με την επίσημη επίσκεψη Μακρόν στις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ θέλει να κάνει στον Ερντογάν μια κίνηση καλής θέλησης .
Ο Ερντογάν έχει μια αδυναμία χαρακτήρα, πανικοβάλλεται εύκολα. Το 2013 όταν ξέσπασαν οι ταραχές στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν κλείσθηκε στο παλάτι του μαζί με τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και δεν έκανε τίποτα άλλο από το να προσπαθεί να βρει ποιοι βρίσκονταν πίσω απο τις ταραχές αφήνοντας κατα μέρους οποιαδήποτε άλλη σοβαρή πολιτική διεργασία όπως η ειρηνευτική προσπάθεια με τους Κούρδους. Τελικά και λόγω του πανικού του από τον πρώτο οραματιστή πολιτικό που τόλμησε να κάνει την υπέρβαση με τους Κούρδους μετατράπηκε σε νέο Χίτλερ της Μ.Ανατολής.
Ο Ενρτογάν υπο πίεση΄΄σπάει΄΄ και οι Αμερικάνοι το γνωρίζουν .

Πρόσφατα ο Ερντογαν σε τηλεοπτική συνέντευξη του εξέφρασε μια άκρως ειρηνική διάθεση απλοποιώντας με λαϊκή θυμοσοφία τις σχέσεις του με την Ελλάδα λέγοντας΄΄ γιατί δεν αφήνουμε τα βαπόρια και τα αεροπλάνα να περν΄νε ελεύθερα στο Αιγαίο '' κτλ κτλ.  

Όταν η Γερμανία και η Τουρκία φέρονται φιλικά προς την Ελλάδα τότε να γνωρίζετε ότι από πίσω υπάρχει η Κίνα. Η Κίνα μας κράτησε εντός ΕΥΡΩ το 2012 όταν ο Σόιμπλε ήθελε να μας θέσει εκτός .Η Κίνα έχει επενδύσει στην Ελλάδα και δεν ήθελε το λιμάνι του Πειραιά να τεθεί εκτός ευρωζώνης. Το ίδιο και σήμερα. 
Η Κίνα θεωρεί την Ελλάδα ως έναν απο τους τερματικούς σταθμούς του νέου ΄΄Δρόμου του Μεταξιού'', δηλαδή την χερσαία και θαλάσσια διαδρομή προς την Ευρώπη. Η Τουρκία βέβαια είναι κι αυτή μέρος της διαδρομής . 
Οι Κινέζοι διακριτικά κι αθόρυβα έχουν επενδύσει πολλά κεφάλαια στην Τουρκία έχοντας εξαγοράσει τράπεζες και έργα υποδομής . Η Κίνα έχει ρίξει δεκάδες δις στην τουρκική οικονομία η εξάρτηση της Τουρκίας απο την Κίνα είναι ανάλογη με αυτή προς την Ρωσία και Κατάρ.
Η Κίνα θέλει ειρήνη στην περιοχή μας εφόσον με το υπάρχον καθεστώς εξυπηρετούνται απόλυτα οι στόχοι της για εμπορική διείσδυση στην Ευρώπη.

Προφανώς ο Ερντογάν χρειάζεται κάθε οικονομική βοήθεια για την προεκλογική εκστρατεία του μιας και εάν δεν κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου 2018 θα πρέπει είτε να αποδράσει προς άγνωστη κατεύθυνση είτε να πάριε την θέση στην φυλακή όσων έχει διώξει μέχρι τώρα. 
Οι καντάδες ειρήνης του Ερντογάν προς την Ελλάδα, όσο διαρκέσουν, έχουν ως αίτια την κινεζική επιρροή η οποία ωστόσο δεν χαρακτηρίζεται πάντοτε απο διάρκεια.
Εάν ο Ερντογάν πληροφορηθεί απο τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι θα χάσει τις εκλογές παρόλη την νοθεία που ετοιμάζουν τότε θα προτιμήσει μια ηρωική έξοδο στο Αιγαίο. Αλλωστε απο την άλλη μεριά δεν υπάρχει τίποτα άλλο από ένα πιτσιρικά που μόνιμα χασκογελάει, ποιος ξέρει, ίσως ως μόνιμη επίδραση απο κάποιες καταχρήσεις κατά τα φοιτητικά χρόνια.
2 σχόλια:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ .ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Τα σχόλια σας πρέπει να έχουν ένα σημείο αναφοράς.
Ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται διότι είναι αδύνατο να κρατήσω λογαριασμό με ποιόν μιλάω.
Πρέπει να καταλάβετε ότι σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και ιταμό-ειρωνικό-υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.