Ο φόβος της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου αναγκάζει την Αλβανία να ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ-Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ







«Η αλβανική κυβέρνηση ζήτησε στρατιωτική παρουσία στα Τίρανα, καθώς ανησυχεί για τον «ρωσικό κίνδυνο». Το αίτημα προέρχεται από την υπουργό Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, που συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, στρατηγό Τζέιμς Ματίς στην επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Με τον «γελοίο» προϋπολογισμό της Αλβανίας, οι ένοπλες δυνάμεις δεν καλύπτουν ούτε καν τους μισθούς των αξιωματικών του στρατού και αδυνατεί να εκσυγχρονίσει το στρατό με νέο όπλα και έρχεται αυτό σε μια στιγμή που οι εντάσεις στα Βαλκάνια, γίνονται ολοένα και πιο θερμές.

Αυτό οδήγησε την αλβανική κυβέρνηση να ζητήσει από τις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν βάσεις στη χώρα. 


Η απειλή από την «Αυτονομία της Νότιας Αλβανίας»-‘Autonominë e Jugut të Shqipërisë’

Σε άρθρο αλβανικού site με τον παραπάνω τίτλο o αρθρογράφος ζιλντίνχο Οζούνι (Xhildinho Ozuni) αναφέρει:

Το αίτημα προς τον στρατηγό Ματίς, δεν βρήκε την αναμενόμενη θερμή ανταπόκριση, γιατί η δημιουργία μιας στρατιωτική βάσης απαιτεί χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων αλλά βλέποντας την άνοδο της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν τον ενδεχόμενο μιας τέτοιας βάσης στην Αλβανία.

«Η Αλβανία εκτός από την ανατολική ρωσική επιρροή, κινδυνεύει επίσης από το Νότο», δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, χωρίς να προσδιορίζει ποιος είναι αυτός ο κίνδυνος από το νότο (Ελλάδα). Είναι ήδη σαφές ότι η Αλβανία απειλείται επίσης από τον μυστικό σύμμαχο της Ρωσίας, την Ελλάδα, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να επιτύχει «Αυτονομία της Νότιας Αλβανίας», ένας σχεδιασμός που παίρνει σιγά – σιγά ζωή.

Τώρα, η Ελλάδα, με εντολή της Ρωσίας, εγκατέλειψε ήσυχα τις συνομιλίες με την Αλβανία, όπου οι σχέσεις μεταξύ της χώρας και του εκκρεμούντος πολέμου αναμένεται να επιδεινωθούν.

Το ελληνικό κράτος εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία του στην Αλβανία συγκέντρωσε πολλούς γνωστούς Αλβανούς φίλους, μεταξύ των οποίων Αλβανοί αναλυτές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί και οι Ηνωμένες Πολιτείες το γνωρίζουν αυτό.

πηγη:The Hellenic Information Team

 ΤΟ HELLENIC SUNRISE ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

10-6-2014
Greek Spirit
10-6-2014
Η Αλβανική κυβέρνηση έχει αναθέσει την διερεύνηση των συνθηκών και συμφωνιών που διέπουν το καθεστώς των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα όπως και της υφαλοκρηπίδας και μάλιστα με εισαγγελική εντολή διερευνάται ο ρόλος του Αλβανού ΥΠΕΞ με το ερώτημα τη προδοσίας σχετικά με την συνθήκη που σύναψε με την  Ελλάδα το 2009. Η Ελλάδα το 2009 και αφού θεώρησε το θέμα των συνόρων και της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας διευθετημένο υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξη της για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.ερχόμενη σε ρήξη με την υπόλοιπη Ευρώπη που δεν επιθυμούσε την ένταξη της Αλβανίας.  Σήμερα ( 10-6-2014) διαβάζουμε ότι η Αλβανική κυβέρνηση μετά τις ενέργειες της να θέσει υπό αμφισβήτηση την συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα του 2009 λαμβάνει ξαφνικά απρόσμενη υποστηριξη από την Αυστρία και Γερμανία για την ένταξη της στην Ε.Ε. 

Η Αλβανία αποτελεί χώρα από την οποία θα περάσει ο ΤΑΡ , ο αγωγός που τόσο πολύ έχει επενδύσει η Γερμανία για την απεξάρτηση της από το ρωσικό αέριο. Γιατί όμως η Γερμανία δεν υποστηρίζει και την Ελλάδα το ίδιο εφόσον ο ΤΑΡ θα διασχίζει και την Ελληνική επικράτεια; 
Μα ακριβώς γιατί η Αλβανία είναι στενή σύμμαχος της Τουρκίας και του Κατάρ. Η Αλβανία μάλιστα έχει αποστείλει ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία οι οποίοι πληρώνονται από το Κατάρ. Αλλά και η Τουρκία και ο Ερντογάν λαμβανουν οικονομική βοήθεια από το Κατάρ. Οι λόγοι για την στήριξη της Τουρκίας από το Κατάρ είναι 
α. η επικράτηση του ισλαμισμού  στην χώρα
β. η μελλοντική κατασκευή αγωγού Κατάρ -Ιορδανίας -Τουρκίας που θα ενώνεται με τον ΤΑΡ και ο οποίος θα μεταφέρει στην Ευρώπη Καταριανό αέριο το οποίο θα βοηθήσει την Γερμανία να καταστεί αυτόνομη και ανεξάρτητη από το Ρωσικό.
Γιαυτό έγινε ο πόλεμος στην Συρία, για να εξαναγκασθεί ο Άσαντ να δεχθεί την κατασκευή αγωγού Κατάρ -Τουρκίας , αγωγό τον οποίο απέρριψε το 2009.
Γιαυτό και οι Γερμανία-Τουρκία-Κατάρ θέλουν την Κοσοβοποίηση της Θράκης , για να περνάει ο αγωγός τους από ελεγχόμενο μουσουλμανικό έδαφος.Γιαυτό και θέλουν την Αλβανία σύμμαχο τους αλλά γιαυτό και επιθυμούν την δημιουργία μιας τεράστιας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Μακεδονία με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη όπου το Ελληνικό κράτος δεν θα έχει λόγο και εξουσία. Ο αγωγός ΤΑΡ πρέπει σε όποιο βαθμό είνα εφικτό να διασχίζει ελεγχόμενο έδαφος απο το Καταρ-Γερμανία-Τουρκία.


ΑΓΩΓΟΣ TAP

Γιατί τελευταία αυξάνονται οι εκδηλώσεις μίσους εναντίον της Ελλάδας στην Αλβανία, γιατί διαρρέουν στον τύπο ανησυχίες των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών για την Κριμαιοποίηση της Χιμάρας ; ‘Ηδη έχει αρχίσει προσπάθεια για την αναδιάταξη του χάρτη τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αλβανία με την ένταξη-ένωση των επαρχιών που κατοικούν Βορειοηπειρώτες με επαρχίες με συμπαγή Αλβανικό πληθυσμό με απώτερο στόχο την αδυναμία εκλογής Βορειοηπειρωτών τοπικών δημάρχων και προέδρων και την πολιτική αφομοίωση των βορειοηπειρωτών σε πρώτη φάση.
 Ο υπουργός ενέργειας της Αλβανίας   Ντόριαν Ντούκα πρόσφατα συναντήθηκε με  τον  Τουρκοκύπριο ηγέτη και πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου για να συζητήσουν για τις προοπτικές μεταφοράς τουρκοκυπριακού φυσικού αερίου δια μέσω του νότιου ενεργειακού διαδρόμου και Αλβανίας .Με άλλα λόγια οι τουρκαλβανοί προσβλέπουν και ίσως προεξοφλούν στην επίλυση του Κυπριακού με την αναγνώριση του ψευδοκράτους , την εξόρυξη των κοιτασμάτων της Κύπρου και την διάθεση τους στην Ευρώπη δια μέσω των ακτών της Τουρκίας και της υπάρχουσας υποδομής αγωγών που θα συνδέονται με τον ΤΑΡ.

Τι γνωρίζουν οι Αλβανοί και Οι Τούρκοι; Προφανώς ότι τα Κυπριακά κοιτάσματα θα διατίθενται στην Τουρκία η οποία θα τα διαθέτει στην Ευρώπη δια μέσω του ΤΑΡ που τελικά θα περνάει από Βόρεια Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο.
Ο Αλβανός υπουργός ενέργειας κ. Ντούκα είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του ψευδοκράτους  κάτι που αποδεικνύει την στενή συνεργασία Αλβανίας Τουρκίας , τον μακρόπνοο σχεδιασμό των Τούρκων για την διείσδυση τους στα Βαλκάνια, το τέλεια οργανωμένο γεωπολιτικό σχέδιο τους .
Η Αλβανία αυτή την στιγμή αποτελεί την ανερχόμενη χώρα των Βαλκανίων και αυτό όχι λόγο των ιδίων της ικανοτήτων αλλά διότι έτσι έχουν επιλέξει εξωγενείς παράγοντες. Την στιγμή που η Ελλάδα βλέπει με απάθεια να συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα στην Θράκη η Αλβανία συσφίγγει τους δεσμούς της με το εξίσου Αλβανικό Κόσοβο χωρίς να ανησυχεί για τους 500, 000 Έλληνες μειονοτικούς Βορειοηπειρώτες.
Την ίδια στιγμή που η Βουλγαρία διώκεται και εκβιάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ακυρώσει την συμμέτοχη της στον Ρωσικό SOUTH STREAM η Αλβανία κοιμάται και ξυπνάει υπό την στοργή και εύνοια της Ευρώπης και της Δύσης φέροντας τις δάφνες της ως χώρα που θα διασχίσει ο ΤΑΡ ο οποίος αποτελεί μέρος του Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου που  θα απεξαρτοποιήσει την Ε.Ε από την Ρωσία.
Σημειωτέον ότι η Ε.Ε χρησιμοποιεί την βουλγαρική αντιπολίτευση για την δημιουργία αστάθειας στην χώρα και ως εφεδρεία έχει την μειονότητα των 500,000 Τουρκικής συνείδησης Βούλγαρους πολίτες.
Την ίδια στιγμή που η πιο δημοκρατική χώρα των Βαλκανίων, η Ελλάδα, καταστρέφεται από την Τρόικα η Αλβανία λαμβάνει διαβεβαιώσεις από το ΔΝΤ ότι θα πέσει στα »μαλακά», χωρίς να λάβει μέτρα »Ελληνικού τύπου» μιας και η οικονομία της έχει καλύτερους αναλογικά δείκτες και δομές από την Ελληνική !!! Η Αλβανία τον Μάρτιο  έλαβε δάνειο από το ΔΝΤ ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων  αλλά σύμφωνα με το ΔΝΤ δεν απαιτούνται τόσο επώδυνα μέτρα όσο αυτά που πάρθηκαν στην Ελλάδα!!
Η Αλβανική οικονομία έχει ελλείμματα αλλά σύμφωνα με το ΔΝΤ και συγκεκριμένα τον υπεύθυνο του για την Αλβανία  Nadeem Ilahi όλα θα ρυθμιστούν χωρίς να χρειαστούν μέτρα ανάλογα με αυτά της Ελλάδας!!!
Ας μην ξεχνάμε ότι ο αγωγός ΤΑΡ διασχίζει την Βόρειο Ήπειρο από το ύψος του Αργυρόκαστρου ως το λιμάνι Φιέρ. Άραγε ποια θα είναι η τύχη των Βορειοηπειρωτών σε αυτό το περιβάλλον ; 
Οι αγωγοί από όπου και να περάσαν φέρανε γεωπολιτικές ανακατατάξεις προκειμένου να διασφαλισθεί η σταθερότητα και η κηδεμονία των περιοχών που διασχίζουν. Οι ανακατατάξεις αυτές δεν συμβαδίζουν ποτέ με την βούληση των κατοίκων αλλά με τις αποφάσεις των υπερδυνάμεων.
Εάν  η Βουλγαρία δεν υπακούει στην διαταγή για την ακύρωση του south stream και  απειλείται από την Δύση με την ενδεχόμενη εξέγερση των 500,000 τουρκόφρωνων μειονοτικών της τότε οι μειονότητες είναι αναγνωρισμένες από την Δύση ως δύναμη η οποία μπορεί να αποσταθεροποιήσουν κράτη.
Οι 500,000 Έλληνες της Βόρειου Ηπείρου πως θα αντιμετωπισθούν άραγε σε μια περιοχή από όπου περνάει ο αγωγός που αποτελεί το ενεργειακό θέσφατο της Δύσης και Ε.Ε. ;
Γιατί απόστρατος διοικητής των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών σε συνέντευξή του στοχοποιει τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο;
Γιατί οι βορειοηπειρώτες μαθητές μείνανε χωρίς Ελληνικά σχολικά βιβλία φέτος ;
Γιατί πέρυσι οι Αλβανοί έχτισαν την πόρτα ορθόδοξου ναού ,προπηλάκισαν και χτύπησαν τον Βορειοηπειρώτες ιερείς;
Γιατί κόπηκαν οι συντάξεις του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες ;
Τι συμφέρον εξυπηρετείται πίσω από την οικονομική εξαθλίωση της υπό διωγμό Βορειοηπειρωτικής μειονότητας ( μάλλον πλειοψηφίας αφού από τα 3 εκατομμύρια Αλβανικού πληθυσμού το 1,5-2 εκατομμύρια είναι μετανάστες αφήνοντας πίσω 1 με 1,5 εκατομμύριο πληθυσμού εκ των οποίων 500,000 βορειοηπειρώτες)
Η Αλβανία σύναψε συμφωνία με το κρατίδιο του Κοσόβου για κοινή διδακτέα ύλη και σχολικά εγχειρίδια στα σχολεία και των δύο μερών.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σνόμπαρε επιδεικτικά τον Πατριάρχη της Ρωσίας κ. Κύριλλο ό οποίος επισκέφθηκε την Σερβία, το Κόσοβο και την  Αλβανία όπου και παρέστη στα θυρανοίξια του ορθόδοξου καθεδρικού ναού στα Τίρανα δηλώνοντας  ευθαρσώς ότι το Κόσοβο είναι Σερβικό και ιερό έδαφος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος μπορεί να εγκαινίασε τον Ορθόδοξο  καθεδρικό στα Τίρανα αλλά έχει στοχοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας κύκλοι των οποίων καταφέρθηκαν εναντίον του με δηλώσεις στο τύπο.
Ο Ερντογάν τον Μάιο του 2014 επισκέφθηκε επίσημα την Αλβανία και έταξε οικονομική βοήθεια αγνώστου μεγέθους.
Η Αλβανία απολαμβάνει τις θωπείες  και την εύνοια της Δύσης με τρόπο απροκάλυπτο , σκανδαλώδη και μεροληπτικό. Εκτός από την στήριξη της δύσης φαίνονται πλέον ξεκάθαρα και οι στενοί δεσμοί της Αλβανίας με την Τουρκία και Κατάρ , δεσμοί που έχουν ρίζες δεκαετιών , διάστημα στο οποίο θεωρούνταν γραφικός αν όχι ανόητος όποιος μίλαγε για την δημιουργία του ισλαμικού-τουρκικού τόξου στα Βαλκάνια.
Greek Spirit

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Αμερικανικές δυνάμεις στα Βόρεια, Ρωσικές στην Ανατολή, έτσι ώστε να μην κουνηθούν ρούπι τα Μογγολικά κατάλοιπα και οι σύμμαχες προς αυτά δυνάμεις. Η Αυτοκρατορία διασφαλίζει τα νώτα της για να μην υπάρξουν ατασθαλίες στις προσεχείς ταχύτατες γεωπολιτικές εξελίξεις.
Είναι δυνατόν αυτοί που δίδαξαν την τεχνική του Δούρειου ίππου να μην μπορούν και να την εξελίξουν;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά που την είδαν την Ρωσική επιρροή οι Αλβανοί στα Βαλκάνια.Η μόνη χώρα στην οποία έχει επιρροή στα Βαλκάνια είναι η Σερβία και θα την στηρίξει απόλυτα γιατί είναι και η μόνη που έχει επιλέξει ανοιχτά την συμμαχία με Ρωσία και είναι φυσικό μετά από αυτά που έπαθε από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Γερμανία-Ε.Ε
Και το άλλο πάλι;Μυστική σύμμαχος της Ελλάδος η Ρωσία;Χεχεχε!Πλάκα μας κάνουν οι Αλβανοί.