ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ


 Greek Spirit
11-4-2018
Μπορεί οι ΗΠΑ να στέλνουν τα αεροπλανοφόρα τους στην Μεσόγειο και να απειλούν με πυραυλικά χτυπήματα την Συρία αλλά σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ δεν θα λάβει χώρα, προς το παρόν.
Οι ΗΠΑ το 2003 με την επιχείρηση ''Σοκ και Δέος'' είχαν πλήξει το Ιράκ αρχικά με πυραυλική επίθεση της οποίας ακολούθησε εισβολή 150,000 Αμερικάνων στρατιωτικών. Από κοντά και οι Βρετανοί με περίπου 50,000 άνδρες.
Σήμερα είναι παντελώς αδύνατον για ΗΠΑ και Βρετανία να εισβάλλουν με χερσαίες δυνάμεις στην Συρία και μάλιστα να επαναλάβουν μια κατοχή της χώρας όπως έκαναν στο Ιράκ το 2003.
Το Ιράκ το 2003 ήταν αποκομμένο και είχε μόνο εχθρούς. Η Συρία του σήμερα είναι μεν καθημαγμένη έχει ωστόσο την υποστήριξη της Ρωσίας και Ιράν , χώρες οι οποίες το 2003 ήταν αποκομμένες απο την διεθνή και γεωπολιτική πραγματικότητα , σήμερα δε αποτελούν συμμαχικό άξονα που έχει κερδίσει την Μ.Ανατολή.
Είναι αδύνατον για την Αμερική του εμπορικού ελλείμματος των 600 δις δολαρίων και του ενός τρισ !!! του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.
Ακόμα και η χιλιοειπωμένη παραμυθο-φιλολολογία περί ΄΄πετρελαίων΄της Μ.Ανατολής στα οποία δήθεν η Αμερική θέλει να βάλει χέρι δεν ισχύει εφόσον η Αμερική ήδη εξάγει αέριο και πετρέλαιο απο τα σχιστολιθικά κοιτάσματα της.
 Ο λόγος για την όξυνση είναι ότι ο Τραμπ θέλει να δείξει στους εσωτερικούς του αντιπάλους ότι είναι στο τέλος της ημέρας ένας πανίσχυρος πρόεδρος .
Εάν κάποιος θέλει σώνει και καλά να βρει κάποιο γεωπολιτικό παρασκήνιο στην όξυνση και ένταση στην ΑΝ. Μεσόγειο και Συρία τότε αυτός θα είναι ο ενεργειακός στραγγαλισμός της Κίνας.
Το 2003 η Κίνα προμηθεύονταν φθηνό πετρέλαιο απο το Ιράκ του Σαντάμ ο οποίος εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα να εξάγει πετρέλαιο σε φθηνότερες τιμές από τις τρέχουσες διεθνώς με τον όρο να διαθέτει τα έσοδα για τρόφιμα του λαού του είχε συνάψει συμβόλαια με την Κίνα.
Οι ΗΠΑ δεν ήθελαν την Κίνα ενεργειακά εξασφαλισμένη και εισέβαλαν στο κύριο προμηθευτή της, το Ιράκ.
Σήμερα ο κύριο προμηθευτής της Κίνας σε αέριο και πετρέλαιο είναι  το Ιράν και όχι η Ρωσία. Το Ιράν έχει βοηθήσει το καθεστώς Άσαντ να επιβιώσει και μαζί με την Ρωσία έχει πολεμήσει με χερσαίες δυνάμεις . Το Ιράν σήμερα έχει μεγαλύτερη επιρροή στην Συρία , πολύ μεγαλύτερη απο την Ρωσία και λέγεται ότι στην ουσία η Συρία κυβερνάται απο το Ιράν και ότι ο Άσαντ είναι απλά ο εκπρόσωπός του.
Το Ιράν θέλει να υλοποιήσει το λεγόμενο ΄΄Σιιτκό Τόξο΄΄ το οποίο θα ενώνει το νότιο Ιράκ όπου κατοικούν σιίτες με την Συρία και τον Λίβανο όπου η ιρανοκινητη Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να επιφέρει το χάος προκειμένου να αδυνατίσει την χώρα και να γίνει εύκολο θύμα του Ιράν.
Το Ισραήλ μπορεί να φοβότανε την επικράτηση του Ισλαμικού Κράτους και μπορεί να είναι ευχαριστημένο με την ήττα του αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει την κυριαρχία του Ιράν στην Συρία και την όλο και πιο πιθανή επίτευξη του Σιιτικού Τόξου.
Το Ιράν είναι ο θανάσιμος εχθρός του Ισραήλ και οι Ισραηλινοί αισθάνονται ότι εκτός από το Σιιτικό Τόξο( που θα αποτελέσει παράγοντα περικύκλωσης του Ισραήλ ) και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα οδηγήσει στην απόκτηση πυρηνικών όπλων τα οποία προορίζονται εναντίον του Ισραήλ.
Ο Ομπαμα είχε επιλέξει να ΄΄κάνει τα στραβά ματια΄΄ στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και μετά απο διαπραγματεύσεις επέβαλε ένα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας πρόγραμμα επιτήρησης του πυρηνικου΄ιρανικούπρογράμματος ελπίζοντας ότι με την άρση του δεκαετούς διεθνούς εμπάργκο το Ιράν θα προσχωρούσε στην Δύση. Αμ δε...
Το Ισραήλ έβλεπε τον Τραμ πως τον γεωπολιτικό Μεσσία  ο οποίος θα έθετε και πάλι το Ιράν στον΄΄'αξονα του κακού΄΄ .
Ωστόσο οι ΗΠΑ μετά την δεκαετή κατοχή του Ιράκ και Αφγανιστάν δεν μπορούν να αναλάβουν άλλη συμβατικού τύπου εκστρατεία. Τόσο το προσωπικό, τα μέσα και οι προϋπολογισμοί για την άμυνα όσο και η πολιτική έγκριση για πολέμους ευρείας κλίμακας με Αμερικάνους στρατιώτες έχουν δεχθεί ανεπανόρθωτα πλήγματα.
Όσους πυραύλους και ρίξουν οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ΠΟΤΕ να ελέγξουν την Συρία εάν δεν διαθέσουν εκατοντάδες χιλιάδες χερσαίων δυνάμεων για εισβολή και κατοχή.
Το χειρότερο ενδεχόμενο είναι οι πύραυλοι να πλήξουν επιλεγμένους στόχους , στρατόπεδα και υποδομές , κάτι για το οποίο ο Άσαντ δεν ανησυχεί. 
Οι παλικαρισμοί Τραμπ δείχνουν ένα ηγέτη και μια χώρα που προσπαθεί να περισώσει το image και όχι την ουσία. Οι μόνοι ευχαριστημένοι θα είναι οι Ισραηλινοί αλλά όχι τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο για την απαρχή ,΄΄εστω και αναιμική, της προσπάθειας να πληγούν τα ιρανικά συμφέροντα στην Συρία. Αλλά και πάλι, το Ισραήλ θέλει και θα είναι ήσυχο μόνο σε περίπτωση πυραυλικού ή αεροπορικού πλήγματος εναντίον των υποδομών του ιρανικού πυρηνικού  προγράμματος εντός της ιρανικής επικράτειας , κάτι το οποίο στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανό.
Όπως είπαμε και παραπάνω το Ιράν τροφοδοτεί την Κίνα  και ο Τραμπ πολύ θα ήθελε να πλήξει με ουσιαστικό τρόπο την εξαγωγική και παραγωγική υποδομή του Ιράν αλλά είναι πλέον αργά διότι το Ιράν τελεί υπο την προστασία της Ρωσίας και ανήκει στον άξονα Ρωσίας-Τουρκίας-Κατάρ. Και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πριν απο ούτε δύο έτη το Ιράν ήταν ο θανάσιμος εχθρός του Κατάρ με το οποίο μοιράζεται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα αερίου στον Περσικό.
Ο άξονας αυτός δεν έχει ναυτική υπεροχή έναντι των ΗΠΑ αλλά δεν την χρειάζεται εφόσον δραστηριοποιείται στην δυτική Ευρασία την οποία μπορεί να καλύπτει με απόλυτη επιτυχία με χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις Αντιθέτως οι ΗΠΑ είναι ισχυρές επάνω στα αεροπλανοφόρα τους αλλά δεν έχουν την δύναμη να αποβιβαστούν απο αυτά.
Εξάλλου ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια για την Αν. Μεσόγειο τα οποία δεν έχουν σχέση με την τωρινή ένταση. Οι ΗΠΑ θέλουν την Ελλάδα και Κύπρο να εξορύσσουν τα κοιτάσματα τους προκειμένου να αποτελέσουν την ενεργειακή  εναλλακτική της Ευρώπης η οποία θά την απεξαρτήσουν απο την Ρωσία . 
Η Ρωσία απο την άλλη δεν θέλει την Ελλάδα και Κύπρο να εξορύσσουν και είναι διατεθειμένη ακόμα και να ωθήσει την Τουρκία σε θερμό επεισόδιο με τα Ελληνικά κράτη.
Αφήστε τις ΗΠΑ να στέλνουν αεροπλανοφόρα και να εκτοξεύσουν πυραύλους, η Ρωσία και το Ιράν παίζουν ΄΄εντός έδρας΄΄.

Υ.Γ. Απεχθάνομαι το ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να αναφερθώ σε αυτό.Το Κατάρ είναι η χώρα που έχει εξαγοράσει όλους τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.Φέτος στο champions league βλέπουμε ότι οι ομάδες που συνήθως κυριαρχούν στα προκριματικά δίνουν την θέση του σε υποδεέστερες και οι υφίσταντανται ήττες οι οποίες είναι εντελώς απρόβλεπτες και κατά συνέπεια δίνουν μεγάλα κέρδη σε όσους έχουν τολμήσει να στοιχηματίζουν σε αυτές τις ανατροπές.Το Κατάρ, είναι φανερό, ότι μανιπουλάρει την στοιχηματικη αγορά με απρόβλεπτες ανατροπές με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την Τουρκία .Το Κατάρ χρηματοδοτεί την Τουρκία εδώ και χρόνια. Η Τουρκική λίρα τελευταία χάνει την αξία της, κάτι το οποίο  βοηθά στις εξαγωγές των τουρκικών προϊόντων , ωστόσο η απομείωση της αξίας της Λίρας διώχνει τα ξένα κεφάλαια απο την Τουρκία η οποία βρίσκεται σε δαπανηρό πόλεμο στην Βόρεια Συρία.  Το Κατάρ με το μανιπουλάρισμα του ποδοσφαίρου το οποίο ελέγχει στην Ευρώπη, μαζεύει χρήμα γα την Τουρκία.

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Ζούμε κοσμογονικές αλλαγές, μετά το 2020 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν χρειάζονται πετρέλαιο, βενζίνη ή υγραέριο, αλλά ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι Η.Π.Α σε λιγότερο από μια δεκαετία θα έχουν αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης, πιθανόν το ίδιο και η Κίνα από τα προγράμματα που έχει ανακοινώσει.
Από το CERN στην Ευρώπη πιθανολογώ κάτι αντίστοιχο ηλεκτροδοτώντας τις περισσότερες βορειοευρωπαϊκές πόλεις.
Πυρηνική σύντηξη σημαίνει άφθονη, αβλαβή και φθηνή εάν το θελήσουν ηλεκτρική ενέργεια.

Τα τεκταινόμενα στην μέση ανατολή αλλά και όπου αλλού θα συμβούν δεν θα είναι για τους υδρογονάνθρακες που θα παραμείνουν ως μουσειακά αποθέματα, αλλά για την κυριαρχία της μελλοντικής αγοράς.

Εάν χαλάσει η μοιρασιά τότε θα χτυπηθούν οι υπερδυνάμεις απευθείας, δεν θα συμβεί όμως γιατί όλοι θα τα χάσουν όλα και κυρίως ολόκληρη η ανθρωπότητα που μπορεί να απειληθεί με πλήρη αφανισμό.
Θα αναγκαστούν από τις καταστάσεις να δημιουργήσουν την πρώτη παγκόσμια κυβέρνηση, όχι για θα το θέλουν άμεσα, αλλά διότι δεν θα έχουν άλλη επιλογή.
Οι πρώτες χώρες που θα την ξεκινήσουν θα είναι οι Η.ΠΑ, Ρωσία, Κίνα, οι άλλες θα ακολουθήσουν χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, γιατί ο συνασπισμός των τριών υπερδυνάμεων δεν θα δίνει άλλα περιθώρια.

Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει τα αγκάθια που ενόχλησαν την μεγάλη Ελληνορωμαϊκή Αυτοκρατορία να απομακρυνθούν και να εξαλειφθούν, ώστε όταν θα ξεκινήσει τον μεγάλο συνασπισμό μαζί με την Κίνα, ο χώρος της να είναι καθαρός και τακτοποιημένος.

Η Φύση έχει λογική συνέχεια, όπως και η ανθρώπινη ιστορία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στις ΗΠΑ το πείραμα με πυρηνική σύντηξη με την μέθοδο tokamak έχει γίνει με επιτυχία. Και η Ευρώπη δεν πάει πίσω σε επίπεδο τεχνολογίας και επιστημόνων. Η Ευρώπη προκρίνει την Inertial Confinement Fusion που είναι πιο αποδοτική. Όμως έπεσε φρένο και ο ρυθμός «παραγωγής» επιστημόνων και έρευνας έπεσε με στόχο να καθυστερήσει τουλάχιστον 20 χρόνια η διεξαγωγή του μεγάλου πειράματος και η κατασκευή εργοστασίου σε μη σεισμογενή περιοχή στην Ευρώπη. Για σκεφτείτε τα κυρίαρχα κράτη και οι κυρίαρχες πετρελαϊκές εταιρίες θα εγκαταλείψουν τόσο γρήγορα τον έλεγχο που ασκούν επάνω σε όλες τις άλλες χώρες, για το όνειρο της φτηνής ενέργειας για όλους; ΠΟΤΕ! Θα επιτραπεί στην Ευρώπη ή την Κίνα να γίνουν ενεργειακά αυτόνομες; ΠΟΤΕ! Μόνο όταν η παρούσα τεχνολογία εξαντληθεί ή άμα υπάρξει 100% έλεγχος των νέων πηγών ενέργειας από τις κυρίαρχες εταιρίες υδρογονανθράκων. Όσο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον, με την επιφύλαξη της ύπαρξης τεχνολογίας για μπαταρίες που θα είναι φτηνές,θα εξαντλούνται αργά, θα φορτίζονται αστραπιαία, θα έχουν μεγάλο βάθος εκ φόρτισης χωρίς να καταστρέφονται χημικά και δεν θα είναι επιρρεπείς σε υπερθερμάνσεις και ανάφλεξη. Τέτοια τεχνολογία δεν υπάρχει ακόμα, οπότε η καλύτερη λύση είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα (προς το παρόν). Δυστυχώς η Ευρώπη δεν έχει την δυνατότητα για αυτοκίνητα μεγέθους ΗΠΑ, όπου μπορείς να γεμίσεις το μισό αυτοκίνητο με μπαταρίες και να μην επηρεάζονται οι χώροι του οχήματος. Πόσο μάλλον όταν μιλάνε για Ιαπωνία, Κίνα και Ινδία.
Κατά τη γνώμη μου 2 σενάρια παίζουν :
1. Οι ΗΠΑ με την Ρωσική Ομοσπονδία ρίχνουν στάχτη στα μάτια όλων και τα έχουν βρει μεταξύ τους, με σκοπό να ισοπεδώσουν την Κίνα
2. Κάτι χάλασε στην μοιρασιά, που είχε συμφωνηθεί, ιδίως μετά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων στην Θάλασσα του Μπάρενς, κοιτάσματα που θα αχρήστευαν την ύπαρξη της Σαουδικής Αραβίας και θα τα συνεκμεταλλευόντουσαν ΗΠΑ - Ρωσία. Αν έχει συμβεί αυτό πάμε σε βίαιη σύγκρουση συμφερόντων, μέχρι τον εκμηδενισμό της ισχύος του αντιπάλου.
Ο χρήστης Nick Papandreou είπε…
Σε αντιθεση με τον greek spirit εγω λατρευω το ποδοσφαιρο και ετσι η παρακατω αναλυση μου θα θυμιζει κατι απο αυτο. Λοιπον ,οπως και στο ποδοσφαιρο οπου υπαρχουν ομαδες ετσι και στη γεωπολιτικη υπαρχουν τα κρατη! Οι ομαδες διαχωριζονται σε μεγαλυτερες,μεσαιες και μικροτερες.Αυτη τη στιγμη οι δυο μεγαλυτερες ομαδες ειναι οι ΗΠΑ και η ΚΙΝΑ , οι οποιες πλαισιωνονται απο την Ρωσια,την Αγγλια,το Ιραν και την Ινδια. Ακολουθουν ως μετριες δυναμεις η Γερμανια-Γαλλια-ΕΕ και η Τουρκια με φιλοδοξια να μπουν στο γκρουπ των ισχυρων! Σε χαμηλοτερο επιπεδο βρισκουμε το Ισραηλ,την Β.Κορεα και το Καταρ. Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ BUSINESS. To καθε ενα κρατος εχει το δυνατο του σημειο-χαρακτηριστικο και το αδυνατο. Το παιχνιδι εχεις μολις αρχισει και εν οιδα οτι ουδεν οιδα.......... ΥΓ: Τι εξελιξη θα εχει το παιχνιδι κανεις δεν ξερει , εκτος αν καποιος απο εμας μιλαει με τον Θεο μεσω ενδοσυνενοησης , οπως δηλαδη ο αγγλος διαιτητης στο ματς Ρεαλ-Γουβεντους!!!!!!!
Ο χρήστης panpan είπε…
Το βάζω εδώ το σχόλιο για να υπάρχει συνοχή με την παραπάνω τοποθέτηση.
Υπάρχουν και οι κινητήρες ασύρματου εναλλασσόμενου ηλεκτρικού ρεύματος, όπου με την τεχνολογία Νικόλα Τέσλα μπορούν να λειτουργούν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, σε συνδυασμό με τις φθηνές μπαταρίες πρωτονίων βασισμένες στον άνθρακα το υδρογόνο και το γραφένιο.

Έτσι το κόστος μεταφοράς και χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται φθηνό, κάνοντας επίσης την ηλεκτρική ενέργεια προσιτή σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου εφόσον δεν θα χρειάζονται καλώδια για την μεταφορά της, όπου σε συνδυασμό με τα καινούργια φίλτρα νερού βασισμένα και αυτά στο γραφένιο, το θαλασσινό νερό θα γίνεται πόσιμο σε τεράστιες ποσότητες μεταμορφώνοντας έτσι άνυδρες περιοχές όπως ερήμους σε οάσεις.

Και όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε “Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ BUSINESS”, κανένας λογικός άνθρωπος ή κράτος δεν θα θέλει να αυτοκτονήσει, γιατί με τα οπλικά συστήματα που διαθέτουμε σήμερα η αυτοκτονία και η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους είναι εγγυημένη.

Έτσι η αναγκαστική συνεργασία ή αναγκαστική ειρήνη είναι μονόδρομος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
panpan σε όλα αυτά έχεις δίκιο,αλλά υπάρχει 1 μεγάλο πρόβλημα, το γραφένιο είναι απίστευτα ακριβό (αν και το καλύτερο φίλτρο για νερό, που τυχαία ανακάλυψε αυτήν την χρήση η Λοκχιντ-Μαρτιν) και όλες οι συσκευές που λειτουργούν με υδρογόνο είναι υποψήφιες βόμβες λόγο της διαπίδυσης του υδρογόνου. Καμία δεξαμενή δεν μπορεί να περιορίσει 100% το υδρογόνο από το διαπεράσει τα τοιχώματά της. Για αυτό ακόμα και οι κυψέλες καυσίμων,που υποτίθεται θα τις δουλεύαμε με υδρογόνο, έχουμε αρχίσει να τις λειτουργούν με μεθανόλη και αιθανόλη, για ασφάλεια.

Σε όλες τις τεχνολογίες που λες, αν υπήρχε πραγματική βούληση, θα ήμασταν 20 χρόνια μπροστά. Θα ήμασταν σε θέση να τις χρησιμοποιούμε με κόστος συγκρίσιμο με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, αλλά η bussness όπως λες και εσύ δεν μας αφήνει. Όσο για ασύρματη ενέργεια, καύσιμο από νερό κτλ, αν δεν σε βγάλουν τρελό, ψυχανόμαλο και βιαστή πελεκάνων, θα σε εξαφανίσουν (σαν τον εφευρέτη του αυτοκινήτου που είχε καύσιμο το νερό στην Θεσσαλονίκη ή τον Φινλανδό που είχε επιτυχημένα πειράματα στην αντιβαρύτητα) ή θα σου καταστρέψουν σε μερικές ώρες το εργαστήριο (σαν τον Τέσλα) και θα σε κυνηγάνε μέχρι να πεθάνεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστή ανάλυση.Να πούμε ότι η κυριαρχία μιας χώρας που παράγει πετρέλαιο-φυσικο αέριο,έναντι μιας άλλης πετρελαιοπαραγωγού χώρας έχει άμεση σχέση με τα στρατηγικά αποθέματα της πρώτης καθώς και την επιρροή στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Οι Καταριανοί και άλλοι εκεί της περιοχής επενδύουν παντού όπου βρούν πρόσφορο έδαφος.Σε ομάδες,real estate κ.α διότι το πετρέλαιο εκεί δεν θα υπάρχει για πάντα.

Στην Κίνα την τελευταία 15ετία έχει γίνει τέτοια οικονομική κοσμογονία ώστε η ΗΠΑ έχει φάει την σκόνη της και είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει παρά μόνο με πόλεμο.Είτε εναντίον της Κίνας είτε εναντίον αυτων που της παρέχουν ενέργεια Ιράν-Ρωσία.Η ανάπτυξη στην Κίνα είναι τέτοια που θα γίνει αν δεν έχει γίνει ακόμα η παγκόσμια απειλή.

Στην Κίνα χτίζονται ολόκληρες πόλεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις Ευρωπαϊκές ή των ΗΠΑ και στην συνέχεια τις γεμίζουν με φτηνό εργατικό δυναμικό από την ενδοχώρα.Και όταν λέμε Πόλη για την Κίνα εννοούμε το ελάχιστο 20εκατ.κατοίκους.

Επίσης για την Κίνα να πούμε και το άλλο.Νοικιάζουν στην Αυστραλία για 50 χρόνια π.χ μια περιοχή από την οποία εξάγουν σιδηρομετάλλευμα για την παραγωγή ατσαλιού.
Έχουν προσελκυσει Ευρωπαϊκές εταιρειες κάνουν την παραγωγή τους εκεί λόγω φθηνού κόστους.
Βέβαια έχουν ένα μειονέκτημα που είναι η ποιότητα των παραγόμενων βιομηχανικών προϊόντων τους.Αυτο το παραπάνω όμως εξαρτάται από την συμφωνία που κάνουν με την εταιρεία παραγωγής.
Επιπλέον αντιγράφουν τεχνολογία,αποκτούν τεχνογνωσία,σε οπλικά συστήματα και ότι άλλο αντιγράφεται.

Σε όλα αυτά να αναφέρουμε και την πειθαρχία που διέπει τους εργαζομένους σε μια απλή επιχείρηση,πόσο μάλλον σε κάτι μεγαλύτερο.
Σε σούπερ μάρκετ και ενώ σχόλασε το προσωπικό,όλοι οι υπάλληλοι παρατεταγμένοι σε μια σειρά και ο προϊσταμενός τους απέναντι να λαμβάνει αναφορά για τα καθέκαστα της ημέρας.

Επίσης το ποσό ενεργοβόρα είναι η Κίνα φαίνεται από τον αριθμό των δεξαμενόπλοιων τα οποία την τροφοδοτούν από τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Ελληνοκτητα.

Σχετικά με επεισόδιο της τουρκιας εναντίον της Ελλάδας,νομίζω ο μακαριστός γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός,σε κάποια ομιλία από αυτές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο λέει ότι το Ισραήλ θα ερεθίσει την Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα.Τωρα αυτό υπό ποιες συνθήκες και γιατί ένας Θεός ξέρει.Παντως η γεωπολιτική-γεωστρατηγική είναι κινούμενη άμμος.Τα πράγματα αλλάζουν ανάλογα με τα συμφέροντα των ισχυρών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Νίκολα Τέσλα είχε ανακαλύψει τρόπο για φθηνή ενέργεια για όλους.Φυσικά ότι μελετες έκανε τις εξαφάνισαν.Τρόποι για φθηνή ενέργεια υπάρχουν.π.χ στην Ελλάδα φωτοβολταϊκά,όπου έχει μεγάλη ηλιοφάνεια τουλάχιστον 6 μήνες τον χρόνο.Αλλα πάντα είναι τι θα επιτρέψουν αυτή που ελέγχουν την ενέργεια,οι έμποροι των εθνών δηλαδή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πριν μερικά χρόνια είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο με τίτλο γέροντας Θεοφυλακτος Νεοσκητιωτης(†1986) μια επιστολή που είχε στείλει στην ανήψια του γύρω στο 1981.Εγραψε λοιπόν μέσα στα άλλα και το παρακάτω από κάποιο όραμα προφανώς:

Έβλεπον ότι μία τεράστια λόγχη ερχότανε από την Συρίαν στον ουρανόν και η μύτη έφθανεν επάνω στην Ιερουσαλημ,εις δε το άκρον της Λόγχης ήτο ένα ρούχον κόκκινο βουτηγμένον στο αίμα!Το είπον σε έναν πενυματικόν και μου είπε ότι η λόγχη είναι αίμα.Ο Θεός να κάνει έλεος!...

Το Άγιο Πνεύμα όπως φαίνεται πληροφορεί αλάνθαστα.Αυτο έρχεται σε συμφωνία και με το όραμα του μακαριστού επισκόπου Σιατίστης Αντωνίου για την ρήση του ότι να προσεύχεστε όταν το κακό αρχίσει από την Συρία.


Παντως όπως και να έχει η Συρία είναι σιγουρο ότι θα γίνει το φυτίλι για το παγκόσμιο μακελειό.Τωρα πότε θα γίνει ο καιρός θα δείξει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"απομείωση της αξίας της Λίρας διώχνει τα ξένα κεφάλαια απο την Τουρκία"

Γιατί; Με χαμηλή την αξία της λύρας, οι επιχειρηματίες θα πληρώνουν πιο φθηνά το εργασιακό δυναμικό.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Διότι όποιος έχει αγοράσει τεράστια ποσά Λίρας ή τουρκικά ομόλογα και βλέπει να χάνεται η αξία τους θέλει να ισοφαρίσει με υψηλότερα επιτόκια απόδοσης τα οποία ο Ερντογάν δεν αυξάνει για να είναι φθηνό το χρήμα σε δάνεια και κάρτες για τον απλό λαό. Δεν είναι όλα θέμα εργσιακού κόστους, υπάρχουν και hedge funds που αγοράζουν χρήμα και ομόλογα με το κιλό και θέλουν απόδοση. Αυτά.Η σωστή ορθογραφία είναι ΄΄Λίρα΄΄ και όχι ΄΄Λύρα'' εφόσον η Λύρα είναι το μουσικό εγχορδο των Ποντίων και Κρητικών κι η Λίρα το νόμισμα