ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΄΄ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ''ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


  Greek Spirit 

15 Μαίου 2014

Συνεχόμενα ναυάγια στην Μεσόγειο,στο Αιγαίο, σπαραχτικές εικόνες ανθρώπων που πεθαίνουν αγκαλιασμένοι στα αμπάρια βυθισμένων σκαφών, Λαμπεντούζα, Σάμος , δραματικές περιγραφές από ρεπόρτερς, όλα δείχνουν ότι το δράμα που αφορά ανθρώπινες ζωές θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί.

 Ας αφήσουμε την Ελλάδα  και ας δούμε την ”Προτεσταντική” Ευρώπη αλλά και τον Δυτικό κόσμο όπου ο ρεαλισμός, ο προγραμματισμός  η έρευνα, η επιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων και η συστηματική προσπάθεια για την λύση τους έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα σε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα που αφορούν στην καθημερινότητα μας.

Παράδειγμα 1ο

Πριν από 30 χρόνια αφού άρχισε να μελετάται το θέμα της οδικής ασφάλειας με επιστημονικό τρόπο διεξήχθη μια εκστρατεία επιβολής μέτρων όπως η ζώνη ασφαλείας , οι νέες τεχνολογίες παθητικής ασφάλειας στα οχήματα , τα αλκοτέστ , μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν με συνδυασμό ενημέρωσης και εξαναγκασμού.

Ακόμα και οι ”απείθαρχοι΄΄ Μεσογειακοί λαοί δέχονται σήμερα την χρησιμότητα της ζώνης ασφαλείας της οποίας η χρήση αποτελεί πλέον trend ανάμεσα στους νέους ηλικιακά οδηγούς ,οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θωρούν ΄΄καγκουριά΄΄ την αποφυγή χρήση της

Παράδειγμα 2ο

Παρόλο που η μόλυνση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή (για πολλούς αποτελεί απάτη) οφείλεται τόσο στην βιομηχανική δραστηριότητα της Δύσης όσο και της Κίνας και Ινδίας, και παρόλο που οι ΗΠΑ αρνούνται να προσυπογράψουν συμφωνίες και πρωτόκολλα διεθνούς συνεργασίας για την μείωση των ρύπων , ο Δυτικός κόσμος είναι αυτός που έχει αναλάβει τις περισσότερες οικολογικές πρωτοβουλίες , τις περισσότερες δράσεις για την προστασία  της χλωρίδας και της πανίδας και την προσπάθεια να πείσει πολλά διεφθαρμένα και οπισθοδρομικά καθεστώτα του τρίτου κόσμου να συμπράξουν.

Για παράδειγμα Αυστραλοί ωκεανολόγοι και ερευνητές της θαλάσσια πανίδας προσπαθούν να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν κυβερνήσεις Αφρικανικών και Αραβικών χωρών για την αναγκαιότητα της προστασίας και παύσης αλιείας ορισμένων ειδών.

Η προσπάθεια είναι εργώδης , αργή και επίμονη .

Προκαλεί εντύπωση και γεννά ερωτηματικά γιατί οι επίμονοι και μεθοδικοί δυτικοί δεν αναλαμβάνουν μια οργανωμένη δράση αυτή την φορά όχι για την προστασία της θαλάσσιας πανίδας και την οδική ασφάλεια αλλά για την ενημέρωση των φτωχών υποψήφιων λαθρομεταναστών , ενημέρωση με στόχο την απομυθοποίηση της Ευρώπης .

Γιατί άραγε ενώ υπάρχουν πλήθος ανθρωπιστικών οργανώσεων ( και μπράβο ) οι οποίες σώζουν ζωές από την πείνα και τις ασθένειες ( στο μέτρο του δυνατού) δεν υπάρχει ανάλογη δράση για την ενημέρωση των τριτοκοσμικών κατοίκων σχετικά με τους θανάσιμους κινδύνους του ταξιδιού τους προς την Ευρώπη αλλά και την περιθωριοποίηση και ανεργία που τους περιμένει εάν τελικά τα καταφέρουν φθάσουν ζωντανοί σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Πως είναι δυνατόν ο Δυτικός πολιτισμός να αναλαμβάνει εκστρατείες για την επιβολή ωφέλιμων πρακτικών που αφορούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων τόσο στον δυτικό κόσμο όσο και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου ,πως είναι δυνατόν από την μια πλευρά να επιδεικνύονται τρομερές ικανότητες στην μελέτη , ανάδειξη και επιβολής λύσεων σε φλέγοντα προβλήματα και από την άλλη να αφήνονται στην τύχη τους και στις θανατηφόρες  αυταπάτες του οι τριτοκοσμικοί συνάνθρωποι μας .

Δεν μπορεί άραγε ο ΟΗΕ , η Ε.Ε. , οι ανθρωπιστικές οργανώσεις να αρχίσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης σε κάθε Πακιστανική και Αφρικανική επαρχία για την ματαιότητα της λαθρομετανάστευσης ειδικά την στιγμή που υπάρχουν τόσες αποδείξεις που μπορούν να δοθούν ;

Φυσικά και μπορούν , αλλά δεν θέλουν.

Χωρίς ενημέρωση οι εξαθλιωμένοι κάτοικοι του τρίτου κόσμου θα συνεχίσουν να εισρέουν.

Δείτε τι γίνεται ακόμα και μέσα στα σύνορα της Ευρώπης. Χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι, άνθρωποι που υποτίθεται είναι ενημερωμένοι , άνθρωποι με πρόσβαση στο διαδίκτυο , άνθρωποι που ζούνε σε περιβάλλον ελευθερίας του τύπου ( οκ οκ είναι μεγάλο θέμα κι αυτό ) ,ακόμα και αυτοί ζούνε σε αυταπάτες έχοντας εξιδανικεύσει την Γερμανία και τις βορειοευρωπαϊκές χώρες. Χιλιάδες νέοι του Ευρωπαϊκού νότου μεταναστεύουν στην Γερμανία -Αγγλία- Νορβηγία-Βέλγιο για να διαπιστώσουν δουλειές υπάρχουν μόνο για επιστήμονες , συγκεκριμένες ειδικότητες τεχνικής εκπαίδευσης όπως επίσης και ευκαιρίες για όσους θέλουν να ιδρύσουν δικές τους επιχειρήσεις.

Οι συντριπτική πλειοψηφία των νέων Ευρωπαίων μεταναστών θα βρει τις πόρτες κλειστές.

Αν οι ίδιοι Ευρωπαίοι δεν έχουν πλήρη εικόνα σχετικά με την μετανάστευση , οι ίδιοι κάτοικοι της Ε.Ε. έχουν μυθοποίησει την μετανάστευση τότε πως περιμένουμε ο κάτοικος του τρίτου κόσμου να καταλάβει το μάταιο της προσπαθείας χωρίς να τον ενημερώσουμε ;

Η Ευρώπη δεν θέλει να σταματήσει το κύμα των λαθρομεταναστών , σε αντίθετη περίπτωση θα το είχε επιβάλλει το σταμάτημα του  και μάλιστα με πολύ ήπια και ειρηνικά μέσα .

Η Ευρωπαϊκή ελίτ θεωρεί τους λαθρομετανάστες ως την σωτηρία της Ευρώπης από την υπογεννητικότητα.Στόχος της ελίτ είναι η ένταξη μέρους των σημερινών λαθρομεταναστών στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα αλλά και την διατήρηση τς συντριπτικής πλειοψηφίας τους στην αεργία.

Οι ενταγμένοι και νόμιμοι πλέον τριτοκοσμικοί μετανάστες θα εργάζονται για πολύ χαμηλότερες αποδοχές , κατεβάζοντας το εργατικό κόστος  καθιστώντας την Ευρωπαϊκή οικονομία ανταγωνιστική. Επίσης θα συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα με τις εισφορές του και έτσι θα μπορέσει να διατηρηθεί ένα μίνιμουμ επίπεδο συντάξεων από το οποίο θα επωφελείται ο γηρασμένος ευρωπαϊκός πληθυσμός ο οποίος θα βλέπει μεν τις πόλεις του να πλημμυρίζουν από μετανάστες αλλά τουλάχιστον θα έχει μια μικρή σύνταξη για να επιβιώσει.

Οι μετανάστες οι οποίοι δεν θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας θα αποτελούν τον μοχλό εκβιασμού της ευρωπαϊκής ελίτ προς όσους εργάζονται.Όσο υπάρχει υπερπροσφορά εργατικών χεριών και ο φόβος της άμεσης αντικατάστασης τόσο ποιο πολύ κατεβάζει τις απαιτήσεις του ο εργαζόμενος .

Το σώμα των άεργων μεταναστών θα χρησιμοποιηθεί και ως ρυθμιστικός παράγοντας στην πολιτική και κοινωνική ζωή των ευρωπαϊκών κρατών.Ας θυμηθούμε τις ταραχές στη ν Σουηδία πέρυσι το καλοκαίρι , ταραχές πρωτοφανούς έντασης και διάρκειας , ταραχές που προκλήθηκαν και εκτελέσθηκαν αποκλειστικά από μετανάστες από τον τρίτο κόσμο οι οποίοι μάλιστα ήταν και αποδέκτες επιδομάτων , επιδομάτων που στην ουσία επιδοτούσαν την ανεργία τους.

Η Σουηδική κυβέρνηση επέδειξε αξιοσημείωτη ανεκτικότητα και απέφυγε την χρήση βίαιης καταστολής και απλά παρακολουθούσε την Σουηδία να φλέγεται μέχρι να καταλαγιάσει η ένταση.

Αυτή είναι μια εικόνα από το μέλλον.

Στρατοί από μετανάστες θα  επιδοτούνται για να παραμένουν άεργοι και όταν θα παρίσταται ανάγκη θα χρησιμοποιούνται ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας απέναντι σε ”απείθαρχες ” κυβερνήσεις ή λαούς.

Εκτός από τις ταραχές στην Σουηδία όλοι θυμόμαστε ανάλογα περιστατικά σε μεγάλα αστικά κέντρα στην Γαλλία με πρωταγωνιστές νεαρούς  μετανάστες δεύτερης γενιάς  από την βόρεια Αφρική (Μαχρέμπ) .

Μέρος των επιδομάτων που θα λαμβάνουν ή ήδη λαμβάνουν οι άεργοι μετανάστες στην Γαλλία , Αγγλία, Σουηδία και αλλού προέρχονται από το Κατάρ και την Σ.Αραβία και μάλιστα εν γνώση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Εάν η Ελλάδα εξαρτάται και κυβερνάται δεμένη με τις οικονομικές αλυσίδες της ΕΚΤ και του ΔΝΤ τότε η Ευρώπη είναι δεμένη με ανάλογες εξαρτήσεις από την οικονομική διείσδυση του Κατάρ και της Σ.Αραβίας .

Η οικονομία της Αγγλίας εξαρτάται εξ ολοκλήρου και αμετακλήτως απο τις επενδύσεις του Κατάρ στην χώρα Δείτε το ΚΑΤΑΡ , η πρώην αποικία που προσάρτησε τους αποικιστές της

Συνεπώς οι ευρωπαϊκές βόρειες χώρες εκβιάζονται από τον πλούσιο Αραβικό σουνιτικό παράγοντα και είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν την υποκριτική πολιτική τους η οποία στην ουσία επικροτεί και προάγει την λαθρομετανάστευση πάρα την εμποδίζει.

Ο Ευρωπαϊκός νότος με την συνθήκη Σένγκεν και το ‘Δουβλίνο ΙΙ” έχει μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής και διαλογής λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με τις συνθήκες αυτές οι λαθρομετανάστες πρέπει να παραμένουν στις χώρες από τις οποίες εισήλθαν στην Ευρώπη. Την συνθήκη αυτή ηλιθιωδώς υπόγραψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες του νότου , οι ίδιοι που κατόπιν μας κατέστρεψαν και οικονομικά με τις εντολές της Γερμανίας.

Οι βορειοευρωπαϊκές χώρες μην μπορώντας να αντισταθούν στον εκβιασμό των Αραβικών κεφαλαίων που απαιτούν  την ισλαμοποιηση της Ευρώπης επέλεξαν ως ύστατο μέτρο προστασίας τους την μετατροπή  του Ευρωπαϊκού νότου ως την ”ταφρο” στην οποία θα σταματούν τα κύματα λαθρομεταναστών.

Η διαχείριση αυτή του προβλήματος είναι καθαρά Γερμανικής εμπνεύσεως , δηλαδή αφορά σε τεχνική καταστολής των συμπτωμάτων  στερούμενη φαντασίας , ανθρωπισμού, συλλογικότητας με τους εταίρους και πολιτικού αισθητηρίου.

Η λύση για τον τρίτο κόσμο βρίσκεται στην επιβολή πολίτικων για την ανάπτυξη του και την ενημέρωση για το ατελέσφορο και μάταιο της μετανάστευσης.

Η ανάπτυξη του τρίτου κόσμου τουλάχιστον σε επίπεδο το οποίο να αποτρέπει την μαζική λαθρομετανάστευση δεν απαιτεί πολλά κεφάλαια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος στην Ινδία το οποίο δανείζει ποσά της τάξης των 50-100 ευρώ σε χωρικούς και γυναίκες οι οποίες αγοράζουν μια ραπτομηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο και δημιουργούν μια επιχείριση παροχής υπηρεσιών με κερδοφορία που τους επιτρέπει τόσο την αποπληρωμή του δανείου αλλά και την παροχή βοήθειας στις κοινότητες τους.

Ο βασικότερος παράγοντας που κρατάει τον τρίτο κόσμο υπανάπτυκτο είναι η διαφθορά και ο θρησκευτικός φονταμελισμός , δεινά τα οποία εάν δεν επιβάλλονται από την δύση έχουν την σιωπηρή αποδοχή της.

Δεν φταίει ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης για τα δεινά των λαθρομεταναστών και δεν πρέπει να του δημιουργούνται ενοχικά σύνδρομα.

Ωστόσο η λαθρομετανάστευση είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα των αποτελεσμάτων της πολίτικης της παγκόσμιας ελίτ η οποία μας οδηγεί σε αδιέξοδο το οποίο αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ? ΗΔΗ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΚΡΥΠΤΟΝΜΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΤΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ-ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ? ΄΄ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ¨΄?ΜΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ?
Ο χρήστης panpan είπε…
1. Η δύναμη της κυριαρχίας αντανακλάται στην δύναμη του χρήματος.
2. Ο καπιταλισμός ή ο κομουνισμός για να υπάρχουν χρειάζονται ανθρώπους.
3. Σήμερα επειδή καπιταλισμός, κομουνισμός είναι πλέον έννοιες αλληλένδετες γιατί δεν
μπορείς να βρεις την διαχωριστική γραμμή, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες δυτικές
κοινωνίες όπου ο εργαζόμενος και ο άνεργος απολαμβάνουν περίπου τις ίδιες αποδοχές.
4. Οι παγκόσμιοι παίχτες έχουν αυξηθεί δεν είναι μόνο η Ευρώπη που κάποτε ήταν και ο
μοναδικός, τώρα είναι οι Η.Π.Α, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία κλπ.
5. Πλέον η δύναμη έχει μεταφερθεί κάτι που ο Μαρξ δεν είχε προβλέψει, από τον παραγωγό
στον καταναλωτή, δηλαδή ο καταναλωτής είναι ισχυρότερος πλέον από τον παραγωγό.

Έτσι βλέπουμε μια απελπισμένη Ευρώπη που στραγγάλισε μέσω των δεκαετιών με τις φορολογίες και την οικονομική αφαίμαξη τους πολίτες της εξαναγκάζοντας τους να μην τεκνοποιούν, να βλέπει τις υποδομές της και το μέλλον της να καταρρέουν.
Έτσι κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει μετανάστες και πρόσφυγες να έρθουν και να μείνουν στην γη της επαγγελίας πλειοδοτώντας η κάθε μια Ευρωπαϊκή χώρα τις καλύτερες προσφορές.
Όχι μόνο δωρεάν ενοίκιο, νερό και ρεύμα, αλλά επιδότηση συσκευών, επίπλων κτλ, συν χρήματα για τα μηνιαία έξοδα διατροφής και διασκέδασης.
Γιατί πλέον ο καταναλωτής είναι η μεγαλύτερη Δύναμη.
Ο χρήστης BookClub Arcadia είπε…
Επίσημα: Kelly Greenhill: Weapons of Mass Migration
https://www.youtube.com/watch?v=GVOjN7bFt7w
...Weapons of Mass Migration
Forced Displacement, Coercion, and Foreign Policy
Kelly M. Greenhill
Cornell University Press | Cornell Studies in Security Affairs