Τo ΚΑΤΑΡ (ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΡΥΦΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μυστήριο με κεφάλαια 58 δισ $ στην Τουρκική Κεντρική Τράπεζα Ερντογάν

Μυστήριο με 58 δισ $ στην Τουρκική Τράπεζα – Ποιος στήριξε Ερντογάν

Μυστήριο με κεφάλαια 58 δισ $ στην Τουρκική Κεντρική Τράπεζα – Ποιος στήριξε Ερντογάν – Ουδείς γνωρίζει την προέλευσή τους
Τα μυστήρια κεφάλαια που υπάρχουν για πολλά χρόνια αναφέρονται ως «λάθη και παραλείψεις» και οι οικονομολόγοι που τα χειρίζονται γνωρίζουν καλά και προστρέχουν σε αυτά όταν χρειάζεται.
Το περίεργο όμως είναι ότι το 2018 αυτά τα κεφάλαια που ουδείς γνωρίζει την προέλευσή τους φθάνουν τα 58 δισ. δολάρια, ένα αστρονομικό ποσό καλά κρυμμένο στην Τουρκική Κεντρική Τράπεζα.


Είναι ή όχι κεφάλαια άλλων χωρών που στηρίζουν Ερντογάν και δεν θέλουν να εμφανίζονται; Και ποιες χώρες είναι αυτές;
Τα μυστηριώδη κεφάλαια εντόπισαν Έλληνες επιστήμονες της έδρας στρατηγικών σπουδών «Θουκυδίδης» του ΓΕΕΘΑ στο επιστημονικό δελτίο που εκδίδουν  με τις τρέχουσες εξελίξεις.  Το Δελτίο επιμελείται ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Ηλίας Κουσκουβέλης. 
Τι αναφέρει η έκθεση:
Σε προηγούμενες εκθέσεις είχε γίνει αναφορά στις επείγουσες ανάγκες της εξωτερικής χρηματοδότησης της χώρας που ανέρχονταν τον Οκτώβριο 2018 περίπου σε $236 δισ..
Περιλαμβάνουν τόσο την κάλυψη των $183 δισ. βραχυπρόθεσμου εξωτερικού χρέους που λήγουν τους επόμενους 12 μήνες όσο και $53 δισ. για την κάλυψη του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.
Επίσης, είχε σημειωθεί ότι τα περιορισμένα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα που διαθέτει η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εισαγωγές 6 μηνών – ένα βασικό μέτρο που χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι για να μετρήσουν τη δύναμη της συναλλαγματικής θέσης μιας χώρας.
Αξιοσημείωτο της στενότητας σε συναλλαγματικά αποθεματικά, ήταν επίσης ότι κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα στο Ερζερούμ, ο Έρντογαν είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες “που έχουν δολάρια και ευρώ κάτω από το μαξιλάρι” να “βάζουν τα χρήματά τους στο τοπικό νόμισμα”.
Για το λόγο αυτό είχαν εξαγγελθεί από το Μάϊο ευνοϊκά κίνητρα αμνηστίας επαναπατρισμού κεφαλαίων από το εξωτερικό, χωρίς την άσκηση οποιουδήποτε φορολογικού ελέγχου για την προέλευσή τους.
Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη τις εκροές ξένων κεφαλαίων που παρατηρούνται κάθε μήνα κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου, όπως ήδη προαναφέραμε, δημιουργείται το εύλογο ερώτημα της βιωσιμότητητας και ρευστότητας σε ξένο συνάλλαγμα της τουρκικής οικονομίας.
Μία εξήγηση στο ερώτημα αυτό έρχεται να προσφέρει ο ρυθμός του ξένου νομίσματος που εισέρχεται στην Τουρκία από άγνωστες πηγές κυρίως μετά το 2002, με αποκορύφωμα το έτος 2018 που διανύσαμε.
Κανείς δεν εξηγεί από πού προέρχονται τα χρήματα. Στον πίνακα του “ισοζυγίου πληρωμών” της Κεντρικής Τράπεζας, αυτά τα μη καταγεγραμμένα κεφάλαια εμφανίζονται στο στοιχείο “καθαρά λάθη και παραλείψεις”.
Αλλά όλοι οι οικονομολόγοι γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να αποκρυφθούν τέτοια υψηλά ποσά.
Εν πάση περιπτώσει, έχουν μάθει να προσβλέπουν στη στήλη “καθαρά λάθη και παραλείψεις” για να εκτιμήσουν το μέγεθος αυτών των μυστηριωδών κεφαλαίων.
Αυτή η ροή κεφαλαίων από άγνωστες πηγές συνδέεται στενά με τις πολιτικές αλλαγές στην Τουρκία τα τελευταία 16 χρόνια και τις περιφερειακές εξελίξεις.
Ο Mahfi Egilmez, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, είχε συντάξει μία λεπτομερή αναφορά, η οποία δείχνει σαφώς ότι μετά τη νίκη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις πρώτες εκλογές που αμφισβητήθηκαν τον Νοέμβριο του 2002, σημειώθηκε έκρηξη των μυστηριωδών κεφαλαίων που εισήλθαν στην Τουρκία.
Το 2002, $758 εκατ. εξήλθαν από την Τουρκία, αλλά το 2003 εισχώρησαν $4,5 δισ. Το 2007, όταν το AKP ανέλαβε την προεδρία της χώρας, κέρδισε ορμητικά κεφάλαια, δημιουργώντας έτσι την εμπιστοσύνη ότι το AKP θα κυβερνήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το 2008 αυξήθηκαν σε $2 δισ., ενώ το έτος 2011 αποτέλεσε ρεκόρ με τα μυστηριώδη κεφάλαια να φτάνουν τα $8,3 δισ., με βάση την αναφορά αυτή.
Για τους σκοπούς της ανάλυσής μας επικαιροποιούμε παρακάτω την προηγούμενη αναφορά του Mahfi Egilmez από το 2013, περιλαμβάνοντας δεδομένα και διαθέσιμα στοιχεία μέχρι το 2018.
Στα 11 χρόνια πριν από το AKP, τα μη καταγεγραμμένα κεφάλαια ρέουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Μεταξύ του 1992 και του 2002, $3,5 δισ. από άγνωστες πηγές έφυγαν από την Τουρκία. Ωστόσο, ακολούθησε μια ολική αντιστροφή στα επόμενα χρόνια που ανέλαβε την εξουσία το κυβερνών ΚΔΑ.
Μεταξύ 2003 και 2018 (Οκτώβριος), εισήχθησαν συνολικά το εντυπωσιακό συνολικό ποσό των $57,9 δισ. στην Τουρκία.
Το αντίστοιχο ποσό μόνο για το 2018 (Ιανουάριος-Οκτώβριος) ανέρχεται ήδη σε $18,4 δισ. που αποτελεί ρεκόρ ετησίων ξένων κεφαλαίων από άγνωστη προέλευση που εισήλθαν στη χώρα από το 1984, έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία παρατίθενται στο CBRT (2018), Balance of Payments Developments, October 2018.
Αυτό είναι απαραίτητο δεδομένου ότι όλες οι Κεντρικές Τράπεζες είναι γνωστόν ότι επικαιροποιούν ή διορθώνουν τα στοιχεία αυτά μεταγενέστερα για λόγους ακριβέστερης απεικόνισής τους.
Είναι δυνατόν να θεωρηθούν τα παραπάνω τεράστια ποσά ως “λογιστικό σφάλμα” και να συγκαλυφθούν ως “καθαρά λάθη και παραλείψεις”;
Οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, οι Faik Oztrak και Mahfι Egilmez είχαν ζητήσει από την Κεντρική Τράπεζα να αποκαλύψει την πηγή αυτού του στοιχείου “καθαρά λάθη και παραλείψεις”, προειδοποιώντας ότι αυτά τα μυστηριώδη κεφάλαια θα δημιουργήσουν επικίνδυνες εικασίες για πολλούς υπουργούς και γραφειοκράτες.
Επίσης ο Oztrak, τότε Αντιπρόεδρος του κόμματος CHP, προκειμένου να διαλευκάνει την πηγή των μυστηριωδών ξένων κεφαλαίων, είχε υποβάλει στο παρελθόν ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο προς τον Ali Babacan, τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να λάβει οποιαδήποτε απάντηση ούτε από αυτόν αλλά
ούτε και από την Κεντρική Τράπεζα.
Ο Oztrak, ωστόσο, παρείχε πληροφορίες σχετικά με την πιθανή προέλευση αυτών των κεφαλαίων: “Σε ένα σημείο το Ιράν αναφέρθηκε ως πηγή.
Τώρα οι τόποι προέλευσης είναι η Συρία και οι χώρες του Κόλπου. Το κράτος πρέπει να διερευνήσει αυτό σοβαρά και να μην επιτρέψει την κερδοσκοπία.”
Επίσης, ο ίδιος, είχε αναφέρει ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών χρηματοδοτείται από χρήματα που προέρχονται από άγνωστες, μυστηριώδεις πηγές.
Ο πρώην Υφυπουργός Mahfi Egilmez αναφέρει επίσης στις ίδιες πηγές: «Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τα μη εγγεγραμμένα μυστηριώδη κεφάλαια έρχονται στην Τουρκία από διάφορες χώρες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, αλλά κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν έχει επαληθευτεί».
Ο πολιτικός επιστήμονας Mustafa Sahin, γνωστός ως προσκείμενος στο AKP, εξετάζει την ερώτηση από μια διαφορετική οπτική γωνία.
Είπε ότι το ΑΚΡ έχει ανακαλύψει τη σημασία αυτών των μη καταγεγραμμένων κεφαλαίων και σημείωσε:
«Το μυστικό του τρόπου με τον οποίο η Τουρκία απέφυγε την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 βρίσκεται σε αυτά τα μυστηριώδη κεφάλαια.
Η Δύση υποπτεύεται ότι κεφάλαια από τη Μέση Ανατολή εισέρχονται στην Τουρκία χωρίς να καταγράφονται.
Το Κατάρ και άλλες μουσουλμανικές χώρες διαθέτουν χρήματα στην Τουρκία. Αυτά τα μη καταγεγραμμένα κεφάλαια ήρθαν στην Τουρκία λόγω της εμπιστοσύνης τους στον Ερντογάν και στα μουσουλμανικά χαρακτηριστικά του ΑΚΡ και το ρόλο της Τουρκίας στην αποκατάσταση των ιστορικών αποστολών του»

EIKONΑ : Η ΕΠΙΣΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΠOΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΕΙΣΡΟΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

 ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ -ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ

6-10-2016
GreekSpirit
Όποιος παρακολουθεί στενά το hellenic sunrise 2 τότε θα ξέρει ότι εδώ και χρόνια υποστηρίζω ότι η Τουρκική οικονομία αλλά και ο Ερντογαν χρηματοδοτούνται αφειδώς από το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία και αυτό γιατί οι δύο αραβικές χώρες θέλουν την Τουρκία ως : α. τον αντικαταστάτη των ΗΠΑ ως προστάτη σε στρατιωτικό επίπεδο μετά την πολιτική αποχώρησης του Ομπάμα από το Ιρακ και γενικά την άρνηση του να συνεχίσει τους πολέμους στην Μ.Ανατολή με τακτικά στρατεύματα. Κατάρ και Σαουδική Αραβία ως σουνίτες έχουν ως θανάσιμο εχθρό το θεοκρατικό σιιτικό Ιράν.Τώρα ας μην επεκταθούμε άλλο λέγοντας ότι και το Ισραήλ μοιράζεται αυτό τον εχθρό με τους πλούσιους άραβες, τα εχω πει σε παλιότερα κείμενα μου
β. Θέλουν την Τουρκία ως τον Δούρειο Ίππο του ισλαμισμού στα Βαλκάνια από όπου σχεδιάζουν από κοινού με την Γερμανία να περάσουν τον αγωγό αερίου Κατάρ-Τουρκίας-Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας-Αυστρίας.Βέβαια με την επέμβαση της Ρωσίας στην Συρία ο αγωγός πλέον έχει ακυρωθεί οριστικά

Ωστόσο ο στόχος μου δεν είναι η εκπόνηση ενός γεωπολιτικού θέσφατου, μιας θεωρίας περί χρηματοδοτήσεως της Τουρκίας .Στόχος μου είναι να καταλάβουμε τον εχθρό μας και έτσι να καταλάβουμε την απαιτούμενη θεραπεία. Eδώ είμαστε για να το ερευνήσουμε Αναγνώστης του hellenic sunrise εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία χρηματοδοτείται όχι από τους πλούσιους Άραβες αλλά από την Κίνα.Με παρέπεμψε στο isxys.blogspot.com και συγκεκριμένα στο άρθρο του
«Tο όποιο έλλειμμα του Τουρκικού προϋπολογισμού καλύπτεται αυτόματα από ποσά άγνωστης προέλευσης. στο οποίο περιγράφεται με απόλυτη σαφήνεια και στοιχεία ότι κάποιος άγνωστος, ναι καλά διαβάσατε κάποιος άγνωστος, χρηματοδοτεί την τουρκική οικονομία με δισ δολαρίων και μάλιστα τα ποσά αυτά εγγράφονται στον τουρκικό προυπολογισμό επίσημα χωρίς όμως να δίνονται εξηγήσεις από ποιον προέρχονται
Το άρθρο αυτό αποτελεί άρθρο του http://www.defence-point.gr/και συγκεκριμένα το
Τουρκία: ‘Ορφανά’ 36 δισ. δολ. ποιον χρηματοδοτούν τα ‘λογιστικά λάθη’;
το οποίο αναδημοσιεύτηκε  στο isxys.blogspot.com .
Σύμφωνα λοιπόν  με το  isxys.blogspot.com, ο κρυφός χρηματοδότης δεν είναι άλλος από την Κίνα άποψη την οποία στηρίζει στο https://isxys.blogspot.com/2016/10/blog-post_4.html.
Δεν γνωρίζω εάν αυτή είναι η αλήθεια αλλά νομίζω ότι η παραπάνω θεωρία χρήζει εξέτασης και θα εξηγήσω γιατί.
Η Κίνα έχει συνάψει από το 2010 συμφωνία με το Πακιστάν, το Ιράν και την Τουρκία σύμφωνα με την οποία οποιαδήποτε στιγμή θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο τις χερσαίες οδούς του Πακιστάν και Ιράν που οδηγούν στο Ιράκ και Μ.Ανατολή για να μετακινήσει οπλισμένα στρατεύματα της όσο και τον εναέριο χώρο των Τουρκίας-Ιράν-Πακιστάν για την μετακίνηση εναέριων δυνάμεων.Η Κίνα είχε διεξάγει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με την Τουρκία στο έδαφος ή καλύτερα εναέριο χώρο της τελευταίας κάτω από την μύτη του ΝΑΤΟ
Το 2010 η Κίνα μετά από δύο χρόνια επαφών με το Πακιστάν και Ιράν εξασφάλισε για πρώτη φορά στην Ιστορία άδεια για την διέλευση μαχητικών της αεροσκαφών Su 27 τα οποία είχαν προορισμό στην Τουρκία.Και εδώ αρχίζει μια σειρά  γεγονότων που δικαιολογούν τον όποιο φόβο για Κινέζικη εισβολή στην Μ.Ανατολή . Η άδεια που πήρε η Κίνα δεν αφορούσε μόνο την διέλευση των μαχητικών αλλά και την προσγείωση και ανεφοδιασμό τους στο Πακιστάν και το Ιράν.Οι άριστες σχέσεις των τριών χωρών οδήγησαν και στην σύναψη συμφωνίας με την οποία η Κίνα έχει το δικαίωμα τα χρησιμοποιήσει την πιο ορεινή  οδική αρτηρία του κόσμου  »ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ»

που διασχίζει το Πακιστάν κατά 800 χιλιόμετρα απο τα σύνορα του με την Κίνα έως το Ραβαλπίντι και από εκεί στα Ιρανικά σύνορα  για την μετακίνηση των στρατευμάτων της όποτε είναι αναγκαίο . Η ιστορική αυτή συμφωνία ανοίγει την μόνη δίοδο της Κίνας προς τα Ιρανικά σύνορα και την Μ.Ανατολή και η σπουδαιότητα της είναι τέτοια που η Ινδία  αισθάνθηκε να απειλείται από την προοπτική Κινεζικών στρατευμάτων στα σύνορα της που εξήγγειλε εργα οδοποιίας ύψους 10 δισ δολαρίων για την άμεση πρόσβαση στα Ινδοπακιστανικά σύνορα
Τα Κινέζικα αεροσκάφη όταν έφθασαν στην Τουρκία συμμετείχαν σε ασκήσεις με την Τουρκική αεροπορία με το όνομα Asian Eagle. Το ΝΑΤΟ επίσημα ανακοίνωσε δια του αντιπροσώπου του Πενταγώνου ότι είναι σίγουρο ότι η Τουρκία ως χώρα μέλος θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την αποφυγή διαρροής πληροφοριών τεχνολογικής φύσης προς την Κίνα  η οποία δεν αποτελεί χώρα μέλος. Ωστόσο πηγές του Αμερικανικού  πενταγώνου δήλωσαν ότι θα είναι εγκληματικό να εκτελέσει η Τουρκία ασκήσεις με τους Κινέζους διότι θα αποκαλυφθούν οι ΝΑΤΟικές τακτικές και δόγμα αερομαχιών άποψη που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις προθέσεις των Κινέζων.Η σπουδή των Κινέζων για συνεργασία με την Τουρκική αεροπορία και την αποκωδικοποίηση του ΝΑΤΟικού δόγματος αερομαχιών φαίνεται και από  προσωρινή »αμηνσία» των Κινέζων σχετικά με την διαμάχη σε διπλωματικό επίπεδο για την μειονότητα των Τουρκογενών Ουιιγούρων στην επαρχία Xijang της βορειοδυτικής Κίνας.
Το 2011 ένα χρόνο μετά τις παραπάνω ενέργειες της Κίνας o τότε Ρώσος υπουργός ‘Αμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ υπέβαλε αναφορά στην Ρωσική προεδρία στην οποία περιέγραφε το αυξημένο ενδιαφέρον της Κίνας για την Μ.Ανατολή και την στενή συνεργασία Κίνας -Πακιστάν -Ιράν σε στρατιωτικό επίπεδο. Η Ρωσία διαβλέποντας τον κίνδυνο οι πρώιμες προπαρασκευαστικές ενέργειες της Κίνας να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένο σχέδιο στρατιωτικής εισβολής στην Μ.Ανατολή ενέτεινε τις διεργασίες για την υλοποίηση της Ευρασιατικής Ένωσης η οποία θα συμπεριλάμβανε την Κίνα αλλά και το Ιράν
Βλέπουμε δηλαδή ότι η Κίνα προσπάθησε στο παρελθόν τουλάχιστον μια φορά να προσεταιρισθεί την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο. Συνεπώς η άποψη που υπαγορεύει ότι η Κίνα χρηματοδοτεί μυστικά την Τουρκία δεν πρέπει να απορριφθεί αβασάνιστα



Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Πρώτον, το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι σουρωτήρι. Οι μεταφορές κεφαλαίων και δη τεραστίων καταγράφεται πιστοποιείται και ελέγχεται. Εάν οι μεγάλες δυνάμεις που ελέγχουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα σιωπούν και δεν θέλουν να δώσουν περισσότερα στοιχεία είναι δικό τους θέμα. Πάντως όλα είναι γνωστά. Εδώ είναι γνωστές οι μεταφορές χρημάτων με βαλίτσες, αφού όταν φύγουν από το τραπεζικό κατάστημα είναι γνωστό το άτομο που λαμβάνει να χρήματα και για λογαριασμό ποιου, έτσι με μια μικρή εύρυνα μπορούν βρουν και τον παραλήπτη.

Δεύτερον, η κάθε χώρα και ιδιαίτερα αυτές που αποκαλούνται υπερδυνάμεις, σίγουρα θα καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για να αυξήσουν την επιρροή τους και την ισχύ τους.
Το πρόβλημά μας με την Κίνα, είναι ότι μας έχει μελετήσει διεξοδικά και έχει αναλύσει όλες τις αδυναμίες μας ως Δύση. Έτσι μεθοδικά και οργανωμένα χωρίς βιαστικές κινήσεις πιάνει πόστα αυξάνοντας την επιρροή της.

Η Κίνα βρίσκεται πλέον σε στάδιο όπου δεν μπορείς να την καταστρέψεις εάν δεν καταστρέψεις το ίδιο σου τον εαυτό.
Το μόνο μας πλεονέκτημα ήταν οι διαστημικές βάσεις αλλά και σε αυτόν τον τομέα σε μερικές δεκαετίες θα μας ξεπεράσει.
Από όποια πλευρά και να το δούμε δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά την αναγκαστική ειρηνική συνύπαρξη με την Κίνα, έτσι κι αλλιώς στον ίδιο πλανήτη ζούμε, παιδιά της ίδιας Φύσης είμαστε αλλά διαφορετικά.

Η Κίνα έχει κάνει ένα πάρα πολύ καλό στην σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας, έχει αυξήσει την ανταγωνιστικότητα σε όλα τα επίπεδα, αναγκάζοντας την κοιμισμένη Δύση να ξυπνήσει από τον λήθαργό της, κουρασμένη όμως έτσι που είναι δεν μπορεί ακόμα να την παρακολουθήσει, έτσι κράζει με αλαλαγμούς μπας και την περιορίσει.

Η μόνη λύση είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση με πρωτοστάτες τις Η.Π.Α, Ρωσία και Κίνα που θα βάλουν τις βάσεις για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, δημιουργώντας μια ανθρωπότητα που ανταγωνίζεται συνεργατικά, αυξάνοντας την ευημερία της με οικολογική τεχνολογία, προστατεύοντας και επεκτείνοντας το φυσικό περιβάλλον.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Απο την κινα ,αποκλειετε,απο τους Τουρκους της Κινας,ομως...;;;Τοτε ειναι ολα εφημερα....!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΙΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΓΩΓΗ ,"ΜΑΥΡΟΥ"Πετρελαιου!!!



Πολλα συμβαινουν ομως και ΠΟΙΟ ΒΟΡΕΙΑ....

https://youtu.be/YpccLJFOc8M
Ο χρήστης μαινομενος είπε…
η εκκαθάριση των διεθνών συναλλαγών γίνονται από διάφορες πλατφόρμες όπως το σουίφτ, η τράπεζα διεθνών διακανονισμών και αρκετές άλλες.Οι περισσότερες ελέγχονται από τις γνωστές τραπεζικές οικογένειες της δύσης. Κάποιες όμως όπως οι ελεγχόμενες από τους μπρίκς είναι ανεξάρτητες. Οπότε αν ένα κράτος θέλει να κρύψει συναλλαγές έχει την δυνατότητα.
Δεν νομίζω ότι ΗΠΑ ,Ρωσία και Κίνα θα συνεργαστούν πριν την λήξη του Γ΄ΠΠ. Ο εγωισμός πεισσεύει είναι σαν τρένα που πάνε με 200 για σύγκρουση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Τουρκία έχει λάβει δάνεια απο Γαλλία , Ισπανία , Ιταλία , Γερμανία κτλπ γι αυτο και οι ευρωπαικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες στην πτώση της λίρας , θα το δείτε στις επόμενες ημέρες