ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΥ ΜΕ ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΩΣ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ


Greek Spirit
21-3-2018
Σήμερα 21-3-2018 ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ βρίσκεται για δεύτερη ημέρα κρατούμενος κατόπιν παραγγελίας των γαλλικών αρχών και ανακρίνεται για το αδίκημα της δωροδοκίας απο τον πάλαι ποτέ ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Γκαντάφι ο οποίος εκτελέσθηκε τον Οκτώβριο του 2011 απο αντιφρονούντες οι οποίοι μετά από τους εναέριους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ-Ε.Ε. είχαν κερδίσει τον πρώτο γύρο ενός εμφύλιου ο οποίος σοβεί μέχρι σήμερα.

Ο Σαρκοζύ ήταν τότε πρόεδρος της Γαλλίας και από τους πρωτοστάτες υπέρ του χτυπήματος εναντίον του καθεστώτος του Μουαμάρ Γκαντάφι.
Σήμερα διώκεται ως αποδέκτης  δωροδοκίας  απο τον Γκαντάφι και κατηγορείται ότι πρωτοστατούσε στον πόλεμο εναντίον του Λίβυου για να σβήσει τα ίχνη της δωροδοκίας.



Ωστόσο η σύλληψη και διαπόμπευση του Ν. Σαρκοζύ η οποία λαμβάνει χώρα εδώ και δύο ημέρες οφείλεται σε άλλους λόγους.

Ο Σαρκοζί κατά την θητεία του ως πρόεδρος το 2007-2012 ήταν ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που ήταν κάθετα αντίθετος με τις μεθοδεύσεις της Γερμανίας γι την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. 

Ο Σαρκοζύ απέτρεψε πολλές φορές τις προσπάθειες της Γερμανίας για την αναβάθμιση της Τουρκίας απο χώρα ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε σε χώρα με ειδικό προ ενταξιακό και προνομιακό καθεστώς. 

Από το 2014 ο Σαρκοζύ βρίσκεται υπό έρευνα για το αδίκημα της αποδοχής μαυρου χρήματος απο τον Γκαντάφι για την προεκλογική εκστρατεία για το προεδρικό αξίωμα το 2007 .
Η κατηγορία πιθανόν να στέκει, πιθανόν και όχι, δεν έχει σημασία εφόσον μιλάμε γα πολιτικά πρόσωπα τα οποία όπως όλοι γνωρίζουμε είναι όλα διεφθαρμένα.

Μαζί με το Σαρκοζύ, εάν είναι ένοχος, πρέπει να είναι κι άλλοι οι οποίοι δωροδοκήθηκαν, σε όλη την Ευρώπη , ωστόσο δεν διώκονται.

Ο Σαρκοζύ διώκεται διότι ακόμα και το 2016 και κατά την πρώιμη προεκλογική περίοδο για την Γαλλική προεδρία κήρυττε εναντίον της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Όσοι δεν γνωρίζετε τις προσπάθειες της Γερμανίας για να θέσει την Τουρκία εντός Ε.Ε. ας γνωρίζουν διαβάσουν τα παρακάτω άρθρα μου στα οποία εξηγώ με λεπτομέρειες τις πτυχές της προσπάθειας αυτής.

Ο Σαρκοζύ  διώκεται επιλεκτικά για να αποτελέσει παράδειγμα σε όσους δεν επιθυμούν την ΄συσφιξη των σχέσεων Ε.Ε. -Τουρκίας η οποία μεθοδεύεται απο την Γερμανία .Όπως θα διαβάσετε παρακάτω η Γερμανία επιθυμεί την Τουρκία και τον τουρκικό στρατό ως προστάτη της Ε.Ε. . Όπως ακριβώς τα εκατομμύρια Τούρκων εργατών με την φθηνή τους εργασία βοήθησαν την γερμανική οικονομία και βιομηχανία έτσι και σήμερα η Γερμανία επιθυμεί και τον τουρκικό στρατό ως εγγυητή των συνόρων της Ε.Ε.

Όσοι είναι αντίθετοι με αυτό το σχέδιο πρέπει να φύγουν απο την μέση
Σήμερα την Γαλλία κυβερνάει ο Μακρόν εκλεκτός των ΡΌΤΣΙΛΝΤ. 

Ο Μακρόν συναντήθηκε επίσημα με τον Ερντογάν τον Ιανουάριο του 2018 ,λίγο πριν την εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν.
Η επαρχία Αφρίν πριν την σύσταση του Συριακού κράτους αποτελούσε γαλλική αποικία μέχρι το 1916 .Από το 1916 και μέχρι το 1930 η Αφρίν αποτελούσε περιοχή κάτω από την υψηλή εποπτεία  της Γαλλίας η οποία θέλει να κάνει το μεγάλο come back στις πρώην αποικίες της , Λίβανο και Συρία.
Ο Μακρόν αποτελεί πιστό όργανο της Μέρκελ , γιαυτό και εκλέχθηκε τελικά.Ο Μακρόν έχει ως αποστολή την πρόσδεση της  Γαλλίας στο Γερμανικό άρμα . Το αντάλλαγμα που θα λάβει η Γαλλία για να υποταχθεί στον γερμανικό ζυγό θα είναι η ανασύσταση της επιρροής της στις πρώην αποικίες της στην Μ.Ανατολή, όπως ο Λίβανος και η Συρία. 

Η Γερμανία -η οποία μαζί με το Κατάρ και την Τουρκία αποτελούν συμμαχικό άξονα- έχει υποσχεθεί στον Μακρόν ότι με την εισβολή του τουρκικού στρατού στο Αφρίν η Γαλλία θα μπορέσει να αναμειχθεί παρασκηνιακά στην μεταπολεμική εποχή στην περιοχή.Ο Ερντογάν δεν σκοπεύει να διατηρήσει κατοχικά στρατεύματα στην Αφρίν αλλά σχεδιάζει να μεταφέρει εκεί μέρος από τα τρία εκατομμύρια Σύρων προσφύγων που έχουν καταφύγει στην Τουρκία.Παράλληλα έχει ήδη ιδρύσει μια ικανή δύναμη από Άραβες πρόσφυγες ως χωροφυλακή-πολιτοφυλακη΄η οποία θα λογοδοτεί, θα χρηματοδοτείται και θα ελέγχεται από την Τουρκία η οποία θα αποσύρει τα στρατεύματα της .

Σε αυτό το προτεκτοράτο της Αφρίν υπάρχει πολύς χώρος για παρασκηνιακούς τυχοδιωκτισμούς .
Η Τουρκία προορίζεται ως  ο προστάτης του άξονα Κατάρ-Γερμανίας. Ήδη στο Κατάρ η Τουρκία διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες διαρκώς αυξάνονται και μάλιστα είναι έτοιμες να αντικαταστήσουν και τις δυνάμεις των ΗΠΑ που αποχωρούν .Είναι θέμα χρόνου να αναλάβει και την στρατιωτική προστασία της Ε.Ε. δηλαδή  του Δ΄Ράιχ. 
Στο μεταξύ οι αντιφρονουντες όπως ο Σαρκοζύ , πρέπει να φύγουν από την μέση


 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ- Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ Ο ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Greek Spirit 
17-2-2018
Στις αρχές Ιανουαρίου 2018 ο Ερντογάν επισκέφθηκε επίσημα την Γαλλία και τον πρ Μακρόν. Η Γαλλία ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας την περίοδο 2007-12 .
 Εκείνη την εποχή Η Γερμανία είχε εντείνει τις προσπάθειες της για την αναβάθμιση της Τουρκίας απο υποψήφια για ένταξη σε χώρα με ειδικό καθεστώς σε σχέση με την Ε.Ε. Ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί έθετε συνεχή βέτο σε όποια ιδέα για ένταξη της Τουρκίας.
 Οι Γερμανοί το 2009 ίδρυσαν ακόμα ένα όργανο στην Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε. , από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους υπουργούς εξωτερικών των χωρών μελών. Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να παρακάμπτει τις συνήθεις διαδικασίες που περνούν από το ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι το υπουργικό συμβούλιο της Ε.Ε. 


 Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την σύσταση του από τους αρχηγούς κρατών και τους αντίστοιχους ΥΠΕΞ καταφέρνει παρασκηνιακά να παρακάμπτει πολλές από τις αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου ακριβώς λόγω της ισχυρής σύνθεσης του από τους υψηλότερα ιστάμενους των χωρών μελών. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φροντίζει να μην επεμβαίνει προσκηνιακά στο έργο των υπόλοιπων οργάνων όπως το ευρωκοινοβούλιο και παρουσιάζεται ως όργανο στρατηγικής σχεδίασης Στην ουσία όμως αυτό που κάνει είναι να λειτουργεί ως το ισχυρότερο όργανο της Ε..Ε προς την παρασκηνιακή υλοποίηση των σχεδίων της Γερμανίας τα οποία είναι αδύνατον να παρουσιαστούν ως εφικτά στους πολίτες της Ε.Ε. 
Από το 2012 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι ,πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και Φλαμανδός δηλαδή Ολλανδόφωνος-οι Ολλανδοι είναι πασίγνωστοι ως ΄΄γιουσουφάκια ΄΄ των Γερμανών όπως πχ ο Ντάισελμπλούμ- άρχισε και φανερά να εκθειάζει την Τουρκία και το Πολιτικό  Ισλάμ του Ερντογάν ως υπόδειγμα πολυπολιτισμικότητας, διαφάνειας, χρηστότητας των ηθών κτλ κτλ.Την ίδια περίοδο η Γερμανία είχε ετοιμάσει μια σύμβαση με την Τουρκία με την οποία όλοι οι Τούρκοι υπήκοοι, και τα 80 εκατομμύρια , από το 2016 θα είχαν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα και διατυπώσεις. Η συνθήκη αυτή προετοιμάσθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και έπρεπε να ψηφισθεί από το ευρωκοινοβούλιο.To hellenic sunrise 2 είχε γράψει από το 2014 σχετικά με το σχέδιο αυτό. Ο Σαρκοζί αντέδρασε με λύσσα εναντίον του ενδεχόμενου αυτού .Οι αντιδράσεις Σαρκοζι συνέπεσαν με την κλιμάκωση του πολέμου στην Συρία και τις αποκαλύψεις σχετικά με την ανάμειξη της Τουρκίας . Έτσι η Γερμανία έχασε το ηθικό πλεονέκτημα, ήταν αδύνατον να υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η Τουρκία ήταν μια χώρα υπόδειγμα όταν υπήρχαν ενδείξεις ότι υπέθαλπε τους τζιχαντιστές αντάρτες μαζί με την Σαουδική Αραβία. 
Το 2017 το σχέδιο για την  ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων στην Ευρώπη αναβλήθηκε επ αόριστον.Ωστόσο οι Γερμανοί ελπίζουν ακόμα.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2018 το πλωτό γεωτρύπανο της   Ιταλικής πετρελαϊκής ΕΝΙ παρεμποδίσθηκε και εκδιώχθηκε απο το οικόπεδο Νο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ από 6 τουρκικές φρεγάτες. Πολλοί δήθεν τουρκολόγοι και πάντα μπουρδολόγοι σας έχουν παραμυθιάσει με τις μπουρδοθεωρίες τους σχετικά με την αδυναμία των Τούρκων να αντιπαρατεθούν με τις πολυεθνικές EXXON-TOTAL-ENI διότι όπως λένε και τα παραμύθια οι Αμερικάνοι -Γάλλοι και Ιταλοί αντίστοιχα θα κάνουν ΄΄ντα-ντα΄΄ τον Ερντογάν. 
Μέχρι σήμερα 17-2018 οι Ιταλοί όχι μόνο έχουν καταβυθίσει με τις φρεγάτες τους τις τουρκικές που παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο αλλά έχουν σηκώσει τα χέρια και καλούν για διπλωματική λύση Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι παραμένουν στο οικόπεδο Νο 3 με φρεγάτες και ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον καταφθάνει στην Άγκυρα πριν απο δύο ημέρες όπου συσκέπτεται για τρεις !!! ώρες με τον Ερντογάν Τούρκο ΥΠΕΞ χωρίς πρακτικά και διερμηνείς. Ο Τίλερσον αποχώρησε χωρίς δηλώσεις !! Πάνε οι ελπίδες των μπουρδολόγων που έλεγαν ότι θα μας σώσουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. 
Η Ευρώπη δεν διαθέτει στρατό. Η Βρετανία ακόμη και εάν δεν αποχωρούσε με το ζόρι βρίσκει μονάδες για να εκτελέσει τη αποστολή της στο Αφγανιστάν εναντίον των ξυπόλυτων Ταλιμπαν .Το πάλαι ποτέ βασιλικό ναυτικό συνεχώς παροπλίζει μονάδες και η έλευση του νέου αεροπλανοφόρου δεν αποτελεί δομική αλλαγή. Η Γερμανία βρίσκεται στα ίδια χάλια. Υποχρηματοδότηση και αμέλεια έχουν φέρει τις γερμανικές Ε.Δ. σε αστεία κατάσταση.Τα περισσότερα αεροσκάφη είναι καθηλωμένα και μόνο το 10% των αρμάτων λειτουργεί και αυτό με ΄΄κανιβαλισμό΄΄ ανταλλακτικών απο τα υπόλοιπα.
Πολλοί αναλυτές αναφέρουν την Ιταλία ως την χώρα με τον ικανότερες και μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις στην Ε.Ε. και έχουν δίκαιο. Αναφέρουν επίσης και τον Γαλλικό στρατό ως δεύτερο σε μέγεθος και ικανότητα ,και αυτό σωστό είναι.
Αλλά καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία ή με την Ρωσία ,καμια ευρωπαϊκή χώρα ΄δεν θα ανοίξει μέτωπα όπως κάνει πχ ο Ερντογαν στην Συρία. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και ηγεσίες σε καμία περίπτωση δεν ανοίξουν μέτωπο με μια υπερδύναμη των 80 εκατομμυρίων όπως η Τουρκία η οποία παρόλα τα προβλήματα της κάνει και τολμάει αυτό που δεν τολμάνε οι άλλοι, κάνει πόλεμο, έστω και άτσαλα έχει εισβάλλει στη Συρία.
Όταν οι υπουργοί Άμυνας είδαν το βίντεο του εμβολισμού του σκάφος ''Γαύδος'' εξεπλάγησαν μεν , τρόμαξαν αλλά δεν είπαν τίποτα για πόλεμο ή αντίποινα.Καμία χώρα τη Ευρώπης δεν θέλει πόλεμο και καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Ρωσία ή την Τουρκία.
Οι καλοθρεμμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν θα θυσιάσουν την νεολαία τους και την οικονομία τους εναντίον της Τουρκίας και της Ρωσίας .
Οι Ιταλοί φωνάζουν για διπλωματική λύση σχετικά με το επεισόδιο στο οικόπεδο Νο 3 της Κύπρου και αυτό είναι ένα καλό σημάδι της υποταγής της Ευρώπης.
Το πιο πιθανό είναι χρησιμοποιήσουν την Τουρκία ω τον στρατιωτικό τους βραχίονα . 
Η Ε.Ε , δηλαδή η Γερμανία επιτέλους θα δει τα σχέδια της σχετικά με τον σύμμαχό της -την Τουρκία- να πραγματοποιούνται. 
Η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ο μισθοφόρος της Ε.Ε. με αντάλλαγμα λίγο αέριο και ένα ειδικό καθεστώς στις σχέσεις της με την Ε.Ε. 
Το Κατάρ ήδη το έχει κάνει αυτό.Το Κατάρ είναι ένα κρατίδιο στο μέγεθος της Κύπρου που διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου στον κόσμο. Το Κατάρ φιλοξενεί στο έδαφος του σχηματισμούς του τουρκικού στρατού πλήρως μάχιμους. Σε αντάλλαγμα το Κατάρ δίνει δις βοήθειας κάθε χρόνο στην Τουρκία, αλλά το χρήμα δεν είναι πρόβλημα.
Να δείτε που και η Ε.Ε. το ίδιο θα κάνει, θα προσλάβει την Τουρκία ως μισθοφόρο της και σε αντάλλαγμα θα της δώσει το δικαίωμα σε κοιτάσματα αερίου και την ειδική προ ενταξιακή σχέση με την Ε.Ε.
Διαβάστε παρακάτω τι έγραφα σχετικά πριν από δυο μήνες:

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Greek Spirit
5-1-2018
O Ερντογάν με την επίσκεψη του στην Γαλλία του Μακρόν μπορεί να φέρθηκε ως ο άξεστος φτωχός συγγενής από την επαρχία αλλα παρόλα αυτά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα μου για τον άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ για την άλωση της Ευρώπης .
Ο Ερντογάν την 5 Ιανουαρίου 2018 επισκέφθηκε επίσημα την Γαλλία και ανάμεσα σε άλλα ΄΄εργάσθηκε΄΄ με τον Μακρόν για την προώθηση θεμάτων στρατιωτικής συνεργασίας.Ο Ερντογάν ρεζίλεψε τον εαυτό του όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υποστήριξη που παρείχε στο Ισλαμικό Κράτος όταν απάντησε με μογγολική διπλωματική αβρότητα στο ερώτημα

Ο Μακρόν πριν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Rothschild & Cie Banque, μιας επενδυτικής τράπεζας των Ρότσιλντ. Ο Μακρόν αποτέλεσε την επιλογή των Γερμανών και των ΗΠΑ και επικράτησε έναντι της Λεπέν και του Φ.Φιγιόν που ήταν και οι δύο επιλογές της Ρωσίας.  Η Λεπέν αποδομήθηκε απο τα ΜΜΕ λόγω της ακροδεξιάς ρητορικής της και ο έτερος αντίπαλος του Μακρόν στις εκλογές ,ο Φιγιόν, πολεμήθηκε απο τα ΜΜΕ με αφορμή την αργομισθία της συζύγου του την οποία είχε υπάλληλο στο πολιτικό του γραφείο.
 Η Γαλλία με τον Μακρόν έβαλε την ταφόπλακα της και μπήκε ολοκληρωτικά στην εποχή της δορυφοροποίηση της απο την Γερμανία. 
Η Γερμανία χρειάζεται την Γαλλία υποταγμένη για τους εξής λόγους 
α. Λόγου  του μεγέθους της που  εδαφικά και πληθυσμιακά είναι το ίδιο μεγάλη με την Γερμανία 
β. λόγω του στρατού της .Η Γερμανία δεν διαθέτει στρατό στην ουσία και αποζητά αποκούμπι σε Γαλλία, Ιταλία  και Τουρκία. Δεν είναι απίθανο στα σχέδια για τον Ευρωστρατό η Γερμανία να εντάξει και την Τουρκία  και 
γ. λόγω της επιρροής που έχει η Γαλλία τόσο στην Μ.Ανατολή (Συρία και ειδικά ο Λίβανος είναι πρώην αποικίες της Γαλλίας) αλλά και στα Βαλκάνια. 

Σύμφωνα με τον μύθο οι Σέρβοι λόγω θρησκεύματος έχουν μια άτυπη και ισχυρή συμμαχία με την Ελλάδα.Αυτό δεν είναι απόλυτα λάθος αλλά εάν γνωρίζαμε τους άρρηκτους δεσμούς Σερβίας και Γαλλίας θα καταλαβαίναμε ότι η δικιά μας σχέση με την Σερβία είναι απλά ένα διπλωματικό one night stand και όχι γάμος .Η Σερβία χρωστάει στην Γαλλία την ίδρυση της Γιουγκοσλαβίας μετά τον Α΄΄ ΠΠ ως ανταμοιβή των Σέρβων που πολέμησαν στο πλευρό της ΑΝΤΑΝΤ (Γαλλία-Βρετανία ) και εναντίον της Γερμανίας. Εξάλλου οι Σέρβοι την Θεσσαλονίκη θέλουν κι όχι την φιλία μας.
Ως γνωστό η Σερβία τελευταία όλο και υποκύπτει στις θωπείες της Ρωσίας και χρειάζεται μια δύναμη που θα την επηρεάσει για να ενταχθεί στην Ε.Ε..Η Σερβία βρίσκεται στην μέση της ποτάμιας διόδου Αξιού-Δούναβη απο την οποία το φυσικό αέριο που θα έρχεται απο το Κατάρ με τάνκερ και θα ξεφορ΄τωνεται στην Θεσσαλονίκη θα μεταφέρεται με πλωτά μέσα στην Γερμανία.
 Ένας άλλος σοβαρός παράγοντας για τον οποίο οι Γερμανοί θέλουν την Γαλλία υποτακτικό τους είναι ότι τώρα που έχασαν τον πόλεμο στην Συρία και δεν θα γίνει αγωγός Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας πρέπει να βρεθεί κάθε επιρροή διαθέσιμη για να κρατήσει την Γερμανία στο παιχνίδι της Μ.Ανατολής, ειδικά στον Λίβανο που θα αποτελέσει το νέο πεδίο αντιπαράθεσης Ιράν-Συρίας-Ρωσίας εναντίον Ισραήλ και ΗΠΑ Ο Λίβανος αποτελεί για την Γαλλία ότι πχ η Κένυα για την Βρετανία, είναι μια πρώην αποικία που λατρεύει τον πρώην αποικιστή της.

Ο άξονας Τουρκίας-Γερμανίας-Κατάρ έδρασε κατά του προέδρου Άσαντ ο οποίος δεν ήθελε τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας. Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που συνέλαβαν την ιδέα του αγωγού το 2009 .Οι καταριανοί δέχθηκαν αλλά ζήτησαν σε αντάλλαγμα την ισλαμοποίηση της Ευρώπης και την αλλαγή του πληθυσμού της , ειδικά της νότιας Ευρώπης.Το hellenic sunrise2 ήταν το πρώτο που τουλάχιστον στην Ελλάδα έγραφε απο το 2013 για τα παραπάνω αιτία του πολέμου σ.η Συρία/  Το Κατάρ ήθελε να επανιδρύσει την Αραβική αυτοκρατορία των προσμεσαιωνικών χρόνω που εκτείνονταν σε όλη την νότια Ευρώπη αλλά και βόρεια Αφρική Γιαυτό και είδαμε τον πόλεμο στην Λιβύη , την Αραβική άνοιξη σε Τυνησία-Αίγυπτο, όλα εκτελεσμένα από τις ΗΠΑ οι οποίες ήθελαν την ενεργειακή αυτονομία της Γερμανίας και την απώλεια του ενεργειακού μονοπωλίου της Ρωσίας στην Ευρώπη. Έτσι οι ΗΠΑ εκτελέσουν όλα όσα ήθελε το Κατάρ προκειμένου να κατασκευαστεί ο αγωγός.Μόνο που το πράγμα σκόνταψε στην Συρία και έπρεπε να γίνει πόλεμος Η Ρωσία βοήθησε την Συρία για να αποτρέψει τον  αγωγό και να μην χαθεί το μονοπώλιο του αερίου της στην Ευρώπη.

Η Ρωσία πολέμησε εναντίον του άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ με βοηθό το Ιράν.Ωστόσο σήμερα η Ρωσία έχει εντάξει στην σφαίρα επιρροής της το Κατάρ και την Τουρκία. Θα περίμενε κανείς ότι η Γερμανία θα έσκυβε το κεφάλι νικημένη αλλά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Μπορεί μεν η Τουρκία να αποτελεί πιστό σύμμαχο της Ρωσίας αλλά τα οικονομικά συμφέροντα που την συνδέουν με την Γερμανία είναι άρρηκτα. 
Γιαυτό και η Γερμανία διέταξε τον Ερντογάν να επισκεφθεί τον Μακρόν την 5 Ιανουαρίου 2017 και να ζητήσει αμυντική συνεργασία. Δεν είπαμε παραπάνω ότι στον υπό σχεδιασμό ευρωστρατό εκτός από τις γαλλικές και ιταλικές Ε.Δ. θα κληθούν -σε βάθος χρόνου- και οι τουρκικές ; Το είπαμε βέβαια.

Η Ρωσία όμως γιατί δεν αντιδρά στα ΄΄ξεπορτίσματα΄΄ του Ερντογάν προς Γερμανία και Γαλλία; Μα ακριβώς επειδή Γερμανία και Ρωσία έχουν επίσης άρρηκτους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς.Η Γερμανία παρόλο τον πόλεμο στην Μ.Ανατολή ακόμα εξαρτιέται απο την Ρωσία για το αέριο της και η Ρωσία εξαρτάται απόλυτα απο τις βιομηχανικές επενδύσεις της Γερμα΄νία στην Ρωσία.Buisness as usual.Περιμένετε εσείς τις προφητείες κάθε -όπουλου  να σας σώσουν.
Η Γαλλία και η Ιταλία διαθέτουν τους μεγαλύτερους και καλύτερους στρατούς στην Ε.Ε. Η Βρετανία διαθέτει κάτι λίγες δυνάμεις αλλά έτσι κι αλλιώς είναι εκτός παιχνιδιού.

Εάν η προοπτική της δημιουργίας ευρωστρατού με την συνδρομή και των τουρκικών Ε.Δ. σας φαίνεται απίθανη θεωρία τότε εκτός απο τις επισκέψεις Ερντογάν στην Γαλλία για την σύναψη συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας ας έχετε υπ όψιν και τα παρακάτω : 
Απο το 2012 η Γερμανία έχει βαλθεί να εντάξει την Τουρκία στην Ε.Ε.  Η προσπάθεια της πάντοτε προσέκρουε στην αντίδραση της Γαλλίας .Όλοι οι υπόλοιποι εταίροι δεν είχαν γνώμη, η Ελλάδα δε έλεγε ότι είναι υπέρ της ένταξης. Η Τελευταία φορά που η Γαλλία έφερε αντιρρήσεις και βέτο ήταν με τον Νικολά Σαρκοζί το 2012 οπότε και η Γερμανία τον αντικατέστησε με ένα  απίθανο τύπο,  τον Ολλάντ, που είχε πολύ πλάκα γενικά αλλά ήταν επικίνδυνος για πρόεδρος. Αμέσως μετά η Γερμανία πέρασε στο ευρωκοινοβούλιο το προσχέδιο της συμφωνίας με την Τουρκία σύμφωνα με το οποίο από το 2016 όλοι, μα όλοι, οι Τούρκοι υπήκοοι θα είχαν την ελευθερία να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. χωρίς διατυπώσεις και βίζα. Η Τουρκία έχει μια ειδική εμπορική προνομιακή σχέση με τη Ε.Ε. αλλά αυτή η συμφωνία ήταν πλέον μια εξόφθαλμη εύνοια .Στόχος των Γερμανών ήταν σε δεύτερο στάδιο να επιτρέψουν και την εργασία των Τούρκων χωρίς ειδική άδεια-πράσινη κάρτα. Τα σχέδια αυτά της Γερμανίας πάγωσαν και επιβολή αυτής της συμφωνία αναβλήθηκε για το 2017 όταν αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία και ο Ερντογάν παρείχαν κάλυψη και εκπαίδευση στο Ισλαμικό Κράτος.Τελικά αναβλήθηκε επ αόριστον αλλά η Γερμανία ακόμα ελπίζει.

Η Γερμανία έχει υπομονή και σχέδια Η Ρωσία από την άλλη μπορεί να φαίνεται ισχυρή αλλά ...δεν έχει χρήμα και έτσι υποκύπτει στην αναγκαιότητα τη διατήρησης των καλών εμπορικών σχέσεων με την Γερμανία και γιαυτό προς το παρόν αφήνει τον Ερντογάν να προλειαίνει το έδαφος για την στρατιωτική συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας.

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Με ένα μεν πληθυσμιακό Ισλάμ, αλλά στρατιωτικά ανύπαρκτο, μια Γερμανία οικονομική δύναμη στρατιωτικά ανύπαρκτη και μια Κίνα που έχει λάβει τα μηνύματα από την γείτονα Ινδία, η Αυτοκρατορία περνά στο τελευταίο στάδιο που δεν είναι άλλο από την ενοποίηση των αρχαίων χώρων της και την εξάλειψη όλων των ασταθών παραγόντων, που θα μπορούσαν να απειλήσουν το μέλλον της.

Όταν τελειώσει αυτή η επιχείρηση, τότε ο κόσμος θα ζήσει με ασφάλεια, νομιμότητα, ευημερία στην εποχή της νέας τεχνολογίας του ηλεκτρισμού, εάν φυσικά δεν ξεφύγουν τα πράγματα σε ακρότητες, γιατί τότε ίσως η Φύση με άλλο είδος θα συνεχίσει την εξέλιξή της.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε όσα έχετε γράψει , θεωρείτε τον τουρκικό στρατό -προφανώς λόγω μεγέθους- αρκετά αξιόμαχο. Πιστεύω ότι υπερβάλλετε. Ναι είναι πολυάριθμος, ναι είναι εξοπλισμένος με όπλα εγχώριας βιομηχανίας, αλλά δεν έχει την ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ( ικανότητα ναυτικών επιχειρήσεων) καθώς και ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ υπεροχή.Και στις επιχειρήσεις στο Αφριν είχαν σαν εμπροσθοφυλακή τμήματα του επονομαζόμενου "ελευθέρου" συριακού στρατού, που έκαναν την βρώμικη δουλειά. Σε μια ενδεχόμενη κρίση μαζί μας, αν δεν τους βοηθήσει κάποιος από τους μεγάλους , δεν νομίζω ότι θα πετύχουν οι σχεδιασμοί τους.
Ο χρήστης Ahoy είπε…
H *απολυτη εξαρτηση απο βιομηχανικες επενδυσεις της Γερμανιας* χρηζη καποιας επιπροσθετου σναλυσεως. Η σημερινη Ρωσσια εχει αφησει πισω την εποχη Γελτσιν ως μια θλιβερη αναμνηση. Δυο στοιχεια.
1. Τριτο κατα σειραν ετος ως η μεγαλυτερη σιτοπαραγωγος χωρα του κοσμου (120 εκατ. τονοι, ΗΠΑ
100, 2017)
2. Εις χρυσον αποθεματικο της Κεντρικης Τραπεζης επι Γελτσιν 200 τονοι. Σημερα 2000.
Το αυριο της Ευρωπς δεν θα ειναι αυτο μιας ανεξαρτητου δυναμεως.Το χρημα εχει μεταναστευσει
απο την Νεα Υορκη στο Πεκινο.