ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ



Greek Spirit
30-3-2018
Η έξοδος της Κίνας από την απομόνωση άρχισε το 1972 όταν ο τότε Αμερικάνος πρόεδρος Ρ. Νίξον επισκέφθηκε επίσημα την χώρα του Μάο.
Η Κίνα με επιμονή και συνέπεια έχει κατακτήσει εμπορικά όλο τον δυτικό κόσμο αλλά και την Αφρικανική ήπειρο με τους απεριόριστους φυσικούς πόρους.
Η Γερμανία αντιλήφθηκε την δεκαετία του 1980 ότι η Κίνα αποτελούσε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την διατήρηση του δυτικού πολιτισμού και ότι όλοι οι άλλοι κίνδυνοι όπως το πάλαι ποτέ ανατολικό μπλοκ υπό την ΕΣΣΔ ήταν δευτερεύουσας σημασίας απειλές, ίσως κι εν δυνάμει σύμμαχοι υπό την κατάλληλη προετοιμασία.


Πράγματι το 1991 η ΕΣΣΔ κατέρρευσε μετά από την πτώση των τιμών πετρελαίου ,πτώση η οποία προκλήθηκε απο την υπερπαραγωγή του ΟΠΕΚ , γεγονός που ενοχοποιεί την Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ για σχέδιο εναντίον της ΕΣΣΔ. Μάλιστα δε, τον Απρίλιο του 2014 ο Ομπάμα αφού περιόδευσε στην Ευρώπη κατέληξε στην Σαουδική Αραβία όπου αποφασίστηκε η τεχνητή πτώση των τιμών πετρελαίου,που τελικά έπληξε την ίδια την Σαουδική Αραβία, και την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους, όλα για να πλήξουν τόσο την ρωσική οικονομία όσο και την  ρωσική προσπάθεια για βοήθεια στο καθεστώς Άσαντ της Συρίας.
Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991 εντάσσονταν την επανάληψη του σχεδίου της Γερμανίας κατά τον Β΄ΠΠ για την κατάληψη της Ρωσίας που θα χρησίμευε α. ως ζωτικός χώρος, β. ως πηγή πετρελαίου και  γ.ως δεξαμενή εργατών -σκλάβων για την βιομηχανία.
Το 1991 ΗΠΑ και Γερμανία σχεδίαζαν την διάλυση της ΕΣΣΔ και την μετατροπή της σε απέραντο βιομηχανικό και ενεργειακό πάρκο με τους Ρώσους να εργάζονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες. ΗΠΑ και Γερμανία είχαν ως σχέδιο την ΄΄κινεζοποίηση΄΄ της Ευρώπης για να αντιμετωπισθεί η κινεζική εμπορική εισβολή. Το εργασιακό κόστος θα έπρεπε να κατέβει σε κινεζικά επίπεδα , η βιομηχανική παραγωγή να ανέβει και πάλι σε κινεζικά επίπεδα και φυσικά όλα αυτά με ενεργειακή αυτάρκεια. Η ΕΣΣΔ είχε δημιουργήσει μια τεράστια βιομηχανική υποδομή η οποία άνετα θα μπορούσε να συναγωνιστεί την κινεζική ,οι Ρώσοι εξαθλιωμένοι πλέον θα ήταν έτοιμοι να εργασθούν για ψίχουλα και πάνω από όλα υπήρχε και ενεργειακή αυτάρκεια απο τα πετρέλαια και αέριο της Ρωσίας , αυτάρκεια που δεν έχουν οι Κινέζοι.
Ωστόσο η κατάρρευση της ΕΣΣΔ έφερε περισσότερο χάος απ όσο υπολόγιζαν οι Γερμανοί και τόσο η Ρωσία όσο και τα κράτη τα οποία αποσχίσθηκαν απο την ΕΣΣΔ κύλησαν στην βία, την ένοπλη βία, την μαφιόζικη διαφθορά, το έγκλημα, σε βαθμό που δεν επέτρεπε στους Γερμανούς να εισβάλουν με τα κεφάλαια τους για επενδύσεις κι εξαγορές. Ακόμα και το ΔΝΤ φοβήθηκε τους μετασοβιετικούς μαφιόζους ολιγάρχες που υφάρπαξαν την κρατική βιομηχανική υποδομή και δεν τόλμησε να ασχοληθεί με την Ρωσία στον βαθμό που έκανε με άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Το 2000 η έλευση Πούτιν ανέτρεψε όλες τις ελπίδες των Γερμανών και Αμερικάνων.
Παρόλα αυτά η προσπάθεια για την καθυπόταξη της Ρωσίας συνεχίζεται.
Ακόμα και ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ το 2003 έγινε για να περιορισθεί η Κίνα. Η Κίνα τότε ως ανερχόμενη οικονομική και βιομηχανική υπερδύναμη είχε ανάγκη για πετρέλαιο, φθηνό πετρέλαιο.Ο Σαντάμ Χουσέιν είχε γίνει ο βασικός προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας και μάλιστα εκμεταλλεύονταν  την δυνατότητα που του είχε δώσει ο ΟΗΕ να εξάγει ποσότητες πετρελαίου με χαμηλότερες τιμές από τις τότε τρέχουσες προκειμένου να διαθέσει τα έσοδα για εισαγωγές τροφίμων για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική καταστροφή μετά το διεθνές εμπάργκο που είχε επιβληθεί στο Ιράκ μετά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1991 ( αλλά και πριν τον 1991).
Ο Σαντάμ ως γνήσιος δικτατότρας πωλούσε πετρέλαιο στην Κίνα με τιμές χαμηλότερες του ανταγωνισμού εφόσον δήλωνε ψευδώς ότι τα έσοδα πάνε σε εισαγωγές τροφίμων .
Η επέμβαση των ΗΠΑ το 2003 είχε ως πρωταρχικό στόχο την παύση της τροφοδοσίας της Κίνας με φθηνό πετρέλαιο.

Η κρίση στην Ουκρανία έχει τα αίτια του στο έλεγχο της Κίνας. Όταν με την έλευση Πούτιν τα σχέδια της Γερμανίας για την μετατροπή της Ρωσίας σε προτεκτοράτο αναβλήθηκαν  μόνη εναλλακτική που έμεινε ήταν η Ουκρανία. Η Ουκρανία κατά την εποχή της ΕΣΣΔ διέθετε την μεγαλύτερη και καλύτερη βιομηχανική υποδομή και παραγωγή, χαρακτηριστικά που κληρονόμησε όταν έγινε ανεξάρτητο κράτος. Η Ουκρανία προορίζονταν από Γερμανία και ΗΠΑ ως προτεκτοράτο στου οποίου τις βιομηχανίες θα παράγονταν προϊόντα ανταγωνιστικά των κινεζικών κι μάλιστα με χαμηλότερο εργασιακό κόστος.
Το 2014 που ξέσπασε η αναταραχή στην Ουκρανία το εργασιακό κόστος ήταν χαμηλότερο του κινεζικού.Από το 1991 και μετά ΗΠΑ και Γερμανία ανέθρεψαν μια ομάδα νέων πολιτικών οι οποίοι το 2013-14 ανέλαβαν τα ηνία με στόχο την οικονομική και πολιτική προσάρτηση της Ουκρανίας σε ΗΠΑ και Γερμανία, αλλά η επέμβαση Πούιν σε Κριμαία και αν.Ουκρανία ακύρωσε πολλά από τα σχέδια .
Ένα άλλος λόγος για τον έλεγχο της Ουκρανίας είναι ότι η Κίνα εισήγαγε από την Ουκρανία εκατομμύρια τόνους σιταριού και καλαμποκιού. Από το 2012 η Κίνα προσπαθούσε να σπάσεις την εξάρτηση της απο το Αμερικανικό σιτάρι και καλαμπόκι και στράφηκε στην Ουκρανία η οποία λόγω κλίματος και εδάφους είναι ο σιτοβολώνας της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.
Τα σχέδια ΗΠΑ και Γερμανίας πάντα έβρισκαν εμπόδιο τον Πούτιν με αποτέλεσμα τ σχέδιο για την ομογενοποίησης των ευρωπαϊκών χωρών και της Ρωσίας κάτω από το Δ΄΄ ΡΆΙΧ ή αλλιώς Ε.Ε .

Την πρωτοχρονιά του 2009 η Ρωσία διέκοψε την παροχή αερίου προς την Ουκρανία για δυο εβδομάδες λόγων χρεών της τελευταίας προς την GAZPROM. Επειδή οι αγωγοί που τροφοδοτούσαν την Ουρανία τροφοδοτούσαν και την Ευρώπη η παροχή αερίου διακόπηκε σε Τσεχία-Βουλγαρία -Ρουμανία και ως ένα βαθμό και στην Γερμανία.

Τότε, την πρωτοχρονιά του 2009 ξεκίνησε ο Γ΄ΠΠ .

 Η Γερμανία μετά την διακοπή τροφοδοσίας αερίου αποφάσισε να στραφεί στο Κατάρ για αέριο προκειμένου να απεξαρτηθεί από την Ρωσία. Το σχέδιο προέβλεπε την κατασκευή ενός αγωγού που θα είχε αφετηρία το Κατάρ και θα διέσχιζε την Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ελλάδα-Βόρειο Ήπειρο-Ιταλία-Αυστρία και Γερμανία.

Η Συρία του Άσαντ ήταν η μόνη που δεν ήθελε την σύμπραξη σε αυτό το σχέδιο κι έτσι το 2011 η Γερμανία-ΗΠΑ με την βοήθεια του Κατάρ και Τουρκίας βύθισαν την Συρία στον εμφύλιο. Η Ρωσία από το 2015 ενεπλάκη ενεργά μαζί  με το Ιράν προς βοήθεια του Άσαντ.Η Ρωσία δεν ήθελε τον αγωγό για να μην χάσει το μονοπώλιο της στην Ευρώπη και το Ιράν ήθελε τον έλεγχο της Συρίας ως γέφυρα  με τον Λίβανο όπου δραστηριοποιείται η Χεζμπολάχ . Το Ιράν επίσης σχεδιάζει ένα αγωγό Ιράν-νότιο σιιτικό Ιράκ -Συρία .
Η Γερμανία έχοντας αποτύχει στην Συρία σχεδιάζει τώρα να χρησιμοποιήσει τα υποθαλάσσια κοιτάσματα Κύπρου και Ελλάδας. 

Η προοπτική να υποταχθεί η Ρωσία έχει παρέλθει οριστικά.
Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την Κίνα χωρίς την Ρωσία
Η Γερμανία έχει χάσει και το παιχνίδι στην Ουκρανία και σχεδιάζει να μεταφέρει τα σχέδια της για ένα απέραντο βιομηχανικό πάρκο με εργάτες σκλάβους στα Βαλκάνια με αρχή την κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα την  Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς των οποίων τόσο το λιμάνι όσο και το βιομηχανικό πάρκο αντίστοιχα θα αποτελέσουν την ΄΄μαγιά΄΄ για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που θα προκύψει απο την οικονομική συνένωση Σκοπίων-Μακεδονίας-Κοσόβου-Αλβανίας ,ΕΟΖ που θα χρησιμοποιεί τους ΄΄παράτυπους΄΄ μετανάστες και πρόσφυγες ως εργάτες. Ή Γερμανία πιστεύει ότι έτσι θα ανταγωνισθεί την Κίνα .

Μάλιστα δε, η Θεσσαλονίκη , η κεντρική Μακεδονία και τα Σκόπια βρίσκονται ακριβώς επάνω στην χερσαία διαδρομή που οι Κινέζοι της COSCO και του Πειραιά θέλουν ως δίοδο για την διακίνηση των προϊόντων τους που καταφθάνουν στα τερματικά του λιμανιού του Πειραιά.
Οι οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών έχουν καταστραφεί, το κράτος πρόνοιας το ίδιο, η ανεργία σε όλη τη Ε.Ε. ρίχνει και το εργασιακό κόστος. 

Ωστόσο η Γερμανία δεν είναι ακόμα ικανοποιημένη και θέλει μια συμπαγή και ομοιογενή δύναμη εργατών οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να ενταχθούν και δεν θα πρέπει να περάσουν από επιμόρφωση όπως πχ οι ΄΄παράτυποι μετανάστες΄΄ οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν και πολύ όρεξη για δουλειά εφόσον  επιδοτούνται για να κάθονται.
Η μόνη λύση για την έλευση εκατομμυρίων φθηνών και ειδικευμένων εργατών στην Ευρώπη είναι οι Τούρκοι οι οποίοι προέρχονται μεν απο ένα τριτοκοσμικό κράτος ,μπορούν δε να προσαρμοσθούν πιο εύκολα στα ευρωπαϊκά δεδομένα και αντίστροφα,οι Ευρωπαίοι μπορούν πιο εύκολα να ανεχθούν τις όποιες τουρκικές πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, κάτι που έχει ήδη επιτελεσθεί τα τελευταία 50 χρόνια στην Γερμανία με τους ήδη εγκατεστημένους Τούρκους μετανάστες.
Σχεδόν ταυτόχρονα με την εφαρμογή του (αποτυχημένου) σχεδίου για τον αγωγό Κατάρ-Ευρώπης ,που προκάλεσε τον πόλεμο στην Συρία και είναι το προοίμιο του Γ΄ΠΠ, η Γερμανία έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο για την  ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη ή για ακρίβειά το σχέδιο της ενσωμάτωσης Ευρώπης -Τουρκίας.Στο σχέδιο αυτό αρωγός είναι και οι ΗΠΑ οι οποίες απο το 2013 τουλάχιστον και μέσω του ΟΗΕ ,τον οποίο ελέγχουν απόλυτα, έχουν βάλει υψηλόβαθμα και μεσαία στελέχη του οργανισμού να εκθειάζουν το πόσο πετυχημένο μοντέλο είναι αυτό της Τουρκίας γενικότερα ως μουσουλμανικής -κοσμικής χώρας .
Από το 2013 και μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του υψηλού διευρωπαϊκού οργάνου- το οποίο επίσημα έχει περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα παρά εκτελεστικό αλλά στην ουσία όμως μπορεί με την υπερεξουσία του να παρακάμπτει το ευρωκοινοβούλιο -η Γερμανία έχει βαλθεί να ενώσει την Τουρκία με την Ε.Ε.  Μόλις το 2017 ακυρώθηκε η απόφαση για την ελεύθερη είσοδο και διακίνηση όλων των Τούρκων υπηκόων στην Ε..Ε χωρίς βίζα.
 Η Γερμανία χρειάζεται τα 80 εκατομμύρια της Τουρκίας για α. ανανέωση του γηράσκοντος πληθυσμού, β. ως φθηνά εργατικά χέρια, γ χρειάζεται το ίδιο το έδαφος της Τουρκίας ως ενεργειακό κόμβος της Μ.Ανατολής , δ. χρειάζεται την βιομηχανική υποδομή της Τουρκίας που είναι  τεράστια, κάτι που μας έχει διαφύγει στην Ελλάδα και ε. χρειάζεται το στρατό της Τουρκία ως αντικατασταστάτη του έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτου ευρωστρατού.
Η Τουρκία σύμφωνα με τα σχέδια της Γερμανίας παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Κίνας από την Ευρώπη.
Οι Γερμανοί ως χαμηλού πολιτικού επιπέδου λαός μπορεί να θορυβήθηκαν από τις οικονομικές επιδόσεις της Κίνας και να έθεσαν ως στόχο την ΄΄κινεζοποίηση ΄΄ Ευρώπης και Ουκρανίας για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, δεν είδαν όμως σε βάθος χρόνου ότι τελικά η Κίνα εξελίσσεται σε στρατιωτική και όχι οικονομική δύναμη, την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί αφόπλιζαν την Ευρώπη.
Μέχρι σήμερα η Κίνα βασίζονταν στην Μ.Ανατολή και λιγότερο στην Ρωσία. Όμως η αναταραχή στην Μ.Ανατολή με τον πόλεμο της Συρίας (οι Γερμανοί φταίνε γιαυτό) αλλά και η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αγωγών απο την Σιβηρία όπως και η ενδεχόμενη εξάρτηση που θα φέρει απο την Ρωσία, κάνουν την Κίνα να σκέφτεται ότι πρέπει να δράσει πιο αποφασιστικά σε Σινική θάλασσα και Ειρηνικό ,όπου υπάρχουν ικανά κοιτάσματα τα οποία μπορεί να αποσπάσει με πολεμικές ενέργειες.
Έτσι η Κίνα επενδύει στον επαναεξοπλισμό της κάτι που οι λουκανικοφάγοι Γερμανοί δεν προέβλεψαν. Η Γερμανία εφόσον αφοπλίστηκε μετά τον Β΄ΠΠ ήθελε όλη την Ευρώπη αφοπλισμένη , ειδικά μετά το 1991,μια τάση ανεξήγητη η οποία μόνο ως απόρροια κόμπλεξ μπορεί να εξηγηθεί, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της Γερμανίας και τον ψυχισμό της.
Η Γερμανία σήμερα πρέπει να κάνει τιτάνια προσπάθεια να πείσει τις εκμαυλισμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες ότι πρέπει να μάθυον να στρατεύονται, κάτι αδύνατον .Έτσι είναι μονόδρομος η χρήση του Τουρκικού στρατού ως Ευρωστρατού. Γιαυτό κι οι ΗΠΑ και Ε.Ε.αφήνουν τον Ερντογάν ανενόχλητο στις περιπέτειες τους στην Συρία.
Η μόνη χώρα που είναι αντίθετη στο σχέδιο ένωσης Τουρκίας-Ευρώπης είναι η Γαλλία. Ειδικά ο Σαρκοζί το 2012 είχε αντισταθεί στα σχέδια της Γερμανίας γιαυτό και σήμερα διώκεται για χρηματισμό απο τον Καντάφι.
Σήμερα ο Μακρόν είναι πρόεδρος της Γαλλίας .Ο Μακρόν είναι εκλεκτός των Ρότσιλντ και μάλιστα δούλευε σε τράπεζα τους ως υψηλόβαθμο στέλεχος. Ο Μακρόν κέρδισε την εξουσία εφόσον οι Γερμανοί με συκοφαντικές εκστρατείες και λάσπη αποδόμησαν τους αντιπάλους του .
Ο Μακρόν είναι πρόθυμος να συμφωνήσει στην ένωση Τουρκίας  -Ευρώπης και ο άξονας Γερμανίας -Τουρκίας για να του χρυσώσει το χάπι του έχουν τάξει ότι στην ζώνη που θα καταλάβει η Τουρκία στην βόρεια Συρία θα αφήσουν την Γαλλία να εγκαταστήσει στρατεύματα εκεί για να παρουσιάσει στο γαλλικό κοινό την δήθεν επιστροφή της Γαλλίας στην Μ.Ανατολή και Συρία που αποτελούσε αποικία της Γαλλίας μέχρι το 1930.

Η Γαλλία είναι χρήσιμη για την Γερμανία τόσο για την έκταση της και την οικονομία της όσο και για τον στρατό της που μαζί με τον ιταλικό είναι οι μόνοι απομείναντες αξιόμαχοι ευρωπαϊκοί στρατοί.



Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Η Γερμανία παίζει το τελευταίο της χαρτί, αυτό της οικονομικής κυριαρχίας που της αφέθηκε να της δοθεί εσκεμμένα, παρότι έχασε και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Η Αυτοκρατορία είναι πάντα ένα βήμα μπροστά την αφήνει να κάνει τα λάθη και να τα επωμιστεί, έτσι ώστε να έχει να επωφεληθεί με τον αντικειμενικό της σκοπό την επανένωση όλων των γεωγραφικών τμημάτων της και την περαιτέρω επέκτασή της.

Ο αξιόπιστος σύμμαχος της Γερμανίας το Ισλάμ που το εκπροσώπησε η Τουρκία τους τελευταίους αιώνες βρίσκονται σε αναμονή για να βιώσουν την τελευταία πράξη της μεγαλειώδους ιστορικής τους ύπαρξης πριν η Αυτοκρατορία αποφασίσει δια παντός.

Το ζήτημα της Κίνας είναι πολύπλοκο και πολυσύνθετο, ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσει ότι όλοι συνασπίστηκαν για να την διαμελίσουν και να την καρπωθούν, παρόλο που οι Η.Π.Α έπαιξαν το χαρτί του κομουνισμού και του Μάο, ώστε δημιουργώντας πρώτα βιομηχανία η Κίνα, μελλοντικά να αγοράζουν τα προϊόντα τους, έτσι ώστε τα Γερμανικά φύλα και οι σύμμαχοί τους να στραγγαλιστούν οικονομικά, κάτι που το βλέπουμε περίτρανα σήμερα.

Όσο για τις Η.Π.Α, τι μεγαλύτερο κέρδος να δουλεύουν όλοι άλλοι για σένα και να βιώνεις την ευημερία σου με φθηνά και καλά προϊόντα από τον κόπο των άλλων.

Όμως η Κίνα όπως την περιέγραψε ο Ναπολέων Βοναπάρτης “Η Κίνα είναι ένας κοιμισμένος γίγαντας. Αφήστε την να κοιμηθεί, γιατί όταν ξυπνήσει, θα ταράξει τον κόσμο.”, ξύπνησε και βλέπουμε τι συμβαίνει.
Η Κίνα αρχαίος λαός με σύνεση και υπομονή διεξοδικά χτίζει την δικιά της αυτοκρατορία κάτι που σίγουρα δικαιούται λόγο του μεγέθους της ιστορικά και πληθυσμιακά. Προσπαθεί να παίξει σε πολλά ταμπλό αλλά γνωρίζει ότι η άλλη αυτοκρατορία που επανέρχεται από την δύση δεν είναι εύκολος αντίπαλος.

Η Μεγάλη Δυτική Αυτοκρατορία που επανέρχεται είναι ένα βήμα μπροστά από την Κίνα, αλλά η Κίνα μαθαίνει γρήγορα και προσαρμόζεται.

Βρισκόμαστε τώρα στο σταυροδρόμι όπου από την μια πλευρά Γερμανικά φύλα και Ισλάμ πρέπει να σταματήσει η πορεία τους κάτι που βρίσκει σύμφωνους Δυτική Αυτοκρατορία και Κίνα, αλλά από την άλλη πως θα τα βρουν μεταξύ τους.

Προς το παρόν μόνο αναγκαστική ειρηνική συνύπαρξη, κάτι που στο τέλος θα γίνει εφόσον δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Γιατί κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα επιλέξει την αυτοκτονία εκτός εάν ο πόνος είναι αβάσταχτος. Έτσι η λογική λέει ότι κανένας δεν θα σπρώξει τον άλλον στα όριά του.
Ο χρήστης DIMOKLITOS είπε…
Κάνεις λάθος ὅταν μιλᾶς γιὰ εἰσαγωγὴ χιλιάδων τόννων σιτηρῶν τῆς Κίνας ἀπὸ τὴν Οὐκρανία. Λόγω τοῦ ἐπαγγέλματός μου, εἶμαι στὴν ἁλυσίδα αὐτῶν τῶν ἐπαγγγελμάτων ποὺ μεταφέρουν σιτηρὰ παγκοσμίως, κάτι τέτοιο δὲν ὑπῆρξε καὶ οὔτε θὰ ὑπάρξῃ μελλοντικά. Οἱ λόγοι ἔχουν νὰ κάνουν καθαρὰ μὲ τὴν ἀποδοτικότητα τῆς ἀπασχόλησης τῶν πλοίων, productivity of fleet or eficiency of employment ἐν ἀγγλιστί, δηλαδὴ μὲ τὰ τοννομίλια, καὶ ἐπιπλέον μὲ ἐμπορικὲς συμφωνίες. Ἡ Κίνα εἰσάγει τὸ μεγαλύτερο μέρος τῶν σιτηρῶν ἀπὸ τὴν Δυτικὴ ἀκτὴ τῶν ΗΠΑ, Πόρτλαντ - Σιάτλ καὶ Καναδὰ - Βανκούβερ. Ἀκόμα εἰσάγει καὶ ἀπὸ τὴ Ἀργεντινἠ ὅσο καὶ ἂν ἀκούγεται περίεργο, καὶ ἐλάχιστα ἀπὸ τὴν Αὐστραλία. Ἀλλὰ καθόλου ἀπὸ τὴν Οὐκρανία.

Ὅσο καὶ ἂν προσπαθήσῃ ἡ Εὐρώπη, δηλαδὴ πιὰ Εὐρώπη καὶ μὲ τί ἡγέτες δὲν πρόκειται νὰ ἀνακόψῃ τὴν Κίνα. Ἡ Κίνα πολὺ ἁπλὰ δὲν ἀνακόπτεται γιατὶ πολὺ ἀπλὰ εἶναι μία χώρα τῶν δις σὲ πλυθυσμὸ καὶ τοῦ τεράστιου ἀνθρώπινου δυναμικοῦ ποὺ ἐξελίσσεται δυναμικὰ καὶ γεωμετρικά. Ἡ Εὐρώπη καὶ τρὶς ἡ Γερμανία θὰ πάρῃ πάλι τὸ μάθημά της καὶ θὰ λουφάξῃ για τοὺς ἐπόμενους αἰῶνες. Ὅσο γιὰ τὴν Τουρκία εἶναι χρήσιμη ὅσο τὴν ἀφήνουν οἱ Σίωνες νὰ παίξῃ αὐτὸν τὸν ρόλο. Ἡ Γερμανία δὲν εἶναι τίποτα ἄλλο παρὰ ἕνας τοποτηρητὴς τῶν Σιώνων στὴν καρδιὰ τῆς Εὐρώπης καὶ ἡ Ἀγγλία εἶναι ἡ ἐποπτεύουσα Ἀρχὴ ὅλων τῶν ὑπολοίπων. Γι᾽αὐτὸ βγῆκε ἀπὸ τὴν Εὐρώπη γιὰ νὰ μπορῇ νὰ ἐλέγχῃ αὐτὸ ποὺ ἔρχεται. Δούλοι καὶ Ἀφέντες δὲν μπορεῖ νὰ γίνουν ὅλοι ἴδιοι. Ὅσο γιὰ κάτι κράτη τύπου Γαλλίας εἶναι ἄνευ ἀξίας ὁ ὁποισδήποτε λόγος. Οὔτε Τουρκία καὶ Εὐρώπη θὰ ἐνωθοῦν διότι ἡ φύση δὲν μπορεῖ νὰ δεχθῇ τὴν ἔνωση ἀνόμοιων πραγμάτων, εἴτε τὰ ἀποβαλει εἴτε πεθαίνει ὁ ὀργανισμὸς ποὺ δέχεται τέτοια μέλη στο σῶμα του. Τὸ ὅλο ἐγχείρημα ποὺ προσπαθοῦν οἱ Μεγάλοι αὐτοῦ τοῦ πλανήτη νὰ κάνουν θὰ ἀποτύχῃ φυσικα ὄχι μὲ τὸ ἀζημείωτο, ἀλλὰ μὲ θανάτους, πείνα καὶ δυστυχία. Ὅσο γιὰ ἐμᾶς δὲν ἔχω τίποτα νὰ πῷ, εἶναι μία κατάσταση ποὺ τὸ σύμπαν θὰ πρέπῃ μόνο του νὰ δώσῃ τὴν λύση.
Αριστο το σχολιο του hell.sunrise συγχαρητηρια και να περιμενουμε συντομα γεγονοτα σε κριμαια κλπ.ιωσηφ βατοπαιδινος ,αγιος γεροντας προεγνωσε.
Ο χρήστης KT.SCORPIOS είπε…
...ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΛΟΚΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ...ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ Η΄ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΕΚΠΛΗΞΗ ;
Ο χρήστης Unknown είπε…
Για σκεφτητε,μια ρωσικη βαση στην ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ,ΠΛΕΟΝ;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μέχρι πριν την αναφορά για τα σχέδια της Γερμανίας σχετικά με την Τουρκία σας δίδω συγχαρητήρια.Απο εκεί και πέρα μάλλον είναι πολύ θολά τα πράγματα στο τι προσδοκά η Γερμανία από την Τουρκία.Δηλαδη άλλο τι επιθυμεί η Γερμανία και άλλο τι πράττει η Τουρκία και η Γαλλία που δεν θα επιτρέψει ποτέ την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα συμφωνήσω μαζί σας στις παρατηρήσεις σας πάνω στο θέμα.Στην Κίνα γίνεται εδώ και 20 χρόνια μια κοσμογονία σε σχέση με μια υπόδουλη Ευρώπη στη Γερμανία.

Η Κίνα βρίσκετε σε σφοδρή ανάπτυξη σε σημείο που δημιουργούνται τεράστιες πόλεις κατά ελάχιστο των 20 εκατομμυρίων κατοίκων και στη συνέχεια φέρνουν τους Κινέζους της ενδοχώρας να τις κατοικήσουν και να εργασθούν.

Επειδή ίσως ασχολείστε με κάποιον τομέα της ναυτιλιας θα γνωρίζετε ότι η Κίνα έχει εξελιχθεί σε ένα βιομηχανικό τέρας που λέει φέρτε μου καύσιμο και πρώτη ύλη για ατσάλι.
Για το θέμα του καυσίμου Ελληνικές ναυτιλιακές(ας τις πω έτσι αν και δεν πρέπει διότι ναυτιλιακή χωρίς Έλληνες ναυτικούς δεν ξέρω αν έχει το δικαίωμα να λέγετε έτσι),προέβλεψαν τι έρχετε στην Κίνα και έκαναν τα κουμάντα τους σε παραγγελίες δεξαμενόπλοιων ώστε κάποια στιγμή μετέφεραν το 80% πετρελαίου στα Κινέζικα λιμάνια.

Επίσης η Κίνα έχει νοικιάσει τεράστιες περιοχές στην Αυστραλία για εκμετάλλευση σιδηρομεταλλεύματος (κοινώς μινεράλι) για 100 χρόνια.
"Τζουτζουρας"
Ο χρήστης Dojo Westend είπε…
Η λύση δεν είναι η είσοδος της Τουρκίας στην Ευρώπη κάτι που δυσκολα θα γίνει στον αιώνα τον άπαντα. Η λύση είναι μια η συνεργασία Ρωσίας Ισραήλ στον east med και η είσοδος της Ρωσίας στην Ε.Ε.
Ο χρήστης TEODOR είπε…
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Ε.Ε ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΑ......