ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

Greek Spirit 
7-3-2018
Δεν πρέπει να χαιρόμαστε για την έλευση στολίσκου των ΗΠΑ προκείμενου να συνετίσουν τον Ερντογάν.
Το πρώτο  που θα πρέπει να μας ανησυχεί είναι ακριβώς ότι χρειάζεται πλέον στόλος για να ΄΄συνετίζουν ΄΄ την Τουρκία .Στην κρίση των Ιμίων το 1996 αρκούσε ένα τηλεφώνημα  και ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου το οποίο ΄΄τύφλωσε΄΄ το ελικόπτερο μας και το κατ;eστησε ευκολότερο στόχο για τος Τούρκους.
Σήμερα χρειάζεται στόλος με ναυαρχίδα το ελικοπτεροφόρο IWO JIMA , το οποίο είναι πλοίο από το οποίο επιχειρούν ελικόπτερα και σκάφη κάθετης απογείωσης και το οποίο φέρει και 2,000 πεζοναύτες. 
Ανάλογο σκάφος ωστόσο έχει παραγγείλει και η  Τουρκία απο την Ισπανία και το οποίο θα είναι ενταγμένο στο τουρκικό ναυτικό στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.
H Αμερικανική αρμάδα προστατεύει το οικόπεδο Νο 10 για το οποίο οι  Τούρκοι δια μέσω του λαλίστατου συμβούλου του ΕρντογΆν, Μπουλούτ, έχουν δηλώσει ότι δεν τους ενδιαφέρει διότι αφορά στην Ελληνοκυπριακή ΑΟΖ [όπως πάντα την εννοούν οι Τούρκοι ] .Η Τουρκία δημιούργησε θέμα στο οικόπεδο Νο 3 διότι βρίσκεται σε αυτό που  οι Τούρκοι εννοούν μονομερώς ως την ΑΟΖ του ψευδοκράτους.


Η Τουρκία στέλνει το εξής μήνυμα : δεν θα παρενοχλήσουμε κανένα στα τεμάχια νότια της ελεύθερης Κύπρου αλλά σε αντάλλαγμα ζητούμε την παραχώρηση των τεμαχίων ανατολικά των κατεχομένων ως αναγνώριση της ΑΟΖ τους.
Η Ιταλική ΕΝΙ η οποία και εμποδίστηκε να ΄τρυπησει΄στο τεμάχιο Νο 3 αποχώρησε αμαχητί και σχεδόν αμέσως μετά απο τις απειλές της Τουρκίας. Ωστόσο η Ιταλία έχει άρρηκτους εμπορικούς δεσμούς με την Τουρκία Διαβάστε τι γράφει σχετικά με τους οικονομικούς δεσμούς  Τουρκίας -Ιταλίας ο Μάριος Πούλλαδου στο http://www.sigmalive.com/simerini/politics/492373/italotourkika-ntaraveria

<<<<ο  Μεγαλύτερος πελάτης όπλων
Η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της ιταλικής στρατιωτικής βιομηχανίας, ιδιαίτερα των κρατικά ελεγχόμενων εταιρειών όπως οι Leonardo (πρώην Finmeccanica) και Fincantieri. Η Ιταλία εξάγει στην Τουρκία ένα ευρύ φάσμα οπλισμού: από πιστόλια έως πολυβόλα, από χερσαία οχήματα μέχρι αεροσκάφη, από εξοπλισμό που στοχεύει σε βόμβες, τορπίλες, πυραύλους και βλήματα. Σύμφωνα με στοιχεία από τον ιταλικό Τύπο, το 2016, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντζι ενέκρινε εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 134 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία του Ερντογάν.
Σύμφωνα, μάλιστα, με έκθεση του SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute), αναφορικά με το εμπόριο όπλων, μεταξύ 2012-2016 η Τουρκία βρισκόταν στην πρώτη θέση των χωρών εξαγωγής όπλων από την Ιταλία, με 14% επί του συνολικού ποσοστού εξαγωγών, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (11%) και η Αλγερία (8%). Η Ρώμη πώλησε στην Άγκυρα ακόμη και δορυφόρο.
Το ύψος των συναλλαγών ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ για την παραγωγή 51 ελικοπτέρων τύπου Mangusta στην Τουρκία, που μετονομάστηκε σε TAI T129 ATAK. Η άδεια κατασκευής εγκρίθηκε το 2007, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι, με το ιταλικό δίκτυο αφοπλισμού και τη Διεθνή Αμνηστία να ζητούν την αναστολή της συμφωνίας, λόγω της πιθανότητας χρησιμοποίησης αυτών των ελικοπτέρων επίγειας επίθεσης από την τουρκική αεροπορία στις κουρδικές περιοχές. Ωστόσο, τα ελικόπτερα πουλήθηκαν με την επίσημη δικαιολογία της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας, ιδιαίτερα της ISIS-Daesh.
Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Roberta Pinotti δήλωσε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της Φίκρι Ισίκ στην Κωνσταντινούπολη, πριν από καιρό, ότι «σε μια εποχή που ο πόλεμος στη Συρία επεκτείνει την τρομοκρατική απειλή στις γειτονικές χώρες, η Ιταλία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του ΝΑΤΟ να παρέμβει, μαζί με τα άλλα κράτη-μέλη». Η Ιταλία, συνέχισε, εξακολουθεί να υποστηρίζει με τις δυνάμεις της τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ στο ανατολικό και νότιο μέτωπο, και αυτό «είναι το πλαίσιο για τη συνεργασία με την Τουρκία για την προστασία των συνόρων της με τη Συρία».
Ιταλικά όπλα σε Συρία
Όπως είναι γνωστό, οι στρατιωτικές αποστολές αποτελούν την κινητήριο δύναμη των παραγγελιών για περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κωνσταντινούπολη, η Pinotti επισκέφθηκε την έκθεση IDEF 2017, την 13η έκδοση της διετούς διεθνούς έκθεσης της αμυντικής βιομηχανίας, στην οποία συμμετείχαν και οι μεγαλύτερες ιταλικές εταιρείες στον τομέα.
Όπως σημειώνει η αγγλόφωνη ιταλική εφημερίδα Il Manifesto, ενώ στη Γερμανία η χρήση των αρμάτων Leopard από τον τουρκικό στρατό στη λεγόμενη επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν της Συρίας κατά των Κούρδων προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στο γερμανικό κοινοβούλιο, την ίδια ώρα, η χρήση ιταλικών ελικοπτέρων Mangusta για παρόμοιες επιχειρήσεις δεν έχει πάρει ποτέ πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, ούτε στο ιταλικό Κοινοβούλιο, αλλά ούτε καν στα ιταλικά ΜΜΕ...>>>>
Και σαν μην είναι όλα αυτά αρκετά, στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό
<<<<«Μέλη της ίδιας οικογένειας»
Επιπλέον, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο ο Ιταλός Πρέσβης στην Τουρκία Luigi Mattiolo δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, πως η Τουρκία έχει μια θέση στην Ευρώπη, λόγω των μακροχρόνιων δεσμών της και του ρόλου που διαδραμάτισε για την προστασία της ηπείρου τα τελευταία χρόνια. Αναφερόμενος στο θέμα του προσφυγικού, ο Ιταλός αξιωματούχος, που διορίστηκε το 2015, εξέφρασε «τη βαθιά του εκτίμηση για τη γενναιόδωρη προσπάθεια που κάνει η Τουρκία προς όφελος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι φεύγουν από την ένοπλη σύγκρουση» στη Συρία.
Ο Πρέσβης χαρακτήρισε την Τουρκία «στρατηγικό εταίρο», στο πλαίσιο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, προσθέτοντας: «Πάντα αισθανόμαστε και είμαστε ακόμα πεπεισμένοι ότι η θέση της Τουρκίας βρίσκεται στην Ευρώπη, διότι η ιστορία, ο πολιτισμός και οι αξίες μας μάς κάνουν να είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας».>>>>

Η Ιταλία υπαναχώρησε προσωρινά μέχρι να μοιρασθεί η τράπουλα στην περιοχή αποφεύγοντας την ρήξη των σχέσεων της με την Τουρκία.Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι η ΕΝΙ δεν θα δούλευε για την Κύπρο αλλά για τον εαυτό της και ότι δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα είναι ο ιδιόκτητης των τεμαχίων.
 Η Αμερική και η EXXON το ίδιο.
Οι πολυεθνικές πετρελαϊκές και οι χώρες που πίσω από αυτές ΔΕΝ ενδιαφέρονται για το ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης των κοιτασμάτων αλλά για το πότε θα αρχίσουν να τα εκμεταλλεύονται.
Το ναυτικό της ελεύθερης Κύπρου είναι ανύπαρκτο . Δεν γίνεται  μια χώρα κυρίαρχη και παραγωγός υδρογονανθράκων χωρίς επαρκείς ένοπλες δυνάμεις.
Το Κατάρ το οποίο είναι κράτος με ανάλογο μέγεθος  με αυτό της Κύπρου αλλά με τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου στον κόσμο,έχει εξαναγκασθεί να ζητήσει βοήθεια απο την Τουρκία για την άμυνα του και φιλοξενεί μια πλήρως επανδρωμένη τουρκική ταξιαρχία στο έδαφος του. 
Η Κύπρος έχει ως εναλλακτικές για την άμυνα της την Ελλάδα και την Ρωσία.
Η δε Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει σοβαρά την κάλυψη των θαλασσών της Κύπρου  και έχει επικεντρωθεί μόνο στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής στο εσωτερικό του νησιού. 
Η ευκαιρία για την λήψη στρατιωτικής βοήθειας από την Ρωσία με την μορφή μόνιμης παρουσίας του ρωσικού ναυτικού χάθηκε από το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο το 2013 , όταν μαζί με τα εγχώρια κεφάλαια ΄΄κουρευτηκαν ΄΄ και ρωσικά.
Σήμερα τα ρωσικά κεφάλαια έχουν επιστρέψει στην ελεύθερη Κύπρο αλλά αυτή την φορά υπάρχει ένα νέο δεδομένο. Σήμερα η Ρωσία ακόμα έχει συνάψει συμμαχία με την Τουρκία και έχει ως πρώτης προτεραιότητας στόχο την παρεμπόδιση της εξόρυξης των κυπριακών κοιτασμάτων για να μην χάσει το ρωσικό αέριο το μερίδιο του απο την ευρωπαϊκή αγορά.
Στην προσπάθεια των Ρώσων για παρεμπόδιση της εξόρυξης των κυπριακών -και ελλαδικών- κοιτασμάτων τον πρώτο ρόλο παίζει η σύμμαχος του Πούτιν Τουρκία.
Έτσι η ελεύθερη Κύπρος βρίσκεται ανίκανη να υπερασπισθεί τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της.
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τον επερχόμενο Γ΄ΠΠ εναντίον της Κίνας και οι στρατηγικές προτεραιότητες της για την Ευρώπη και την  Αν Μεσόγειο είναι 
α. η διαμόρφωση μιας όσο το δυνατόν αποσαφηνισμένης  και προωθημένης γραμμής άμυνας απέναντι στην Ρωσία-κίνα και Ιράν που να ξεκινάει από τις χώρες της Βαλτικής και να καταλήγει στην Αίγυπτο και Μ.Ανατολή , και 
β. την απεξάρτηση της Ευρώπης απο το ρωσικό αέριο με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε Ελλάδα-Κύπρο-Αίγυπτο και Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ σε αυτόν το σχεδιασμό τους θα εμπιστευτούν μόνο τους δυνατούς και κυρίως  έτοιμους ΄΄παίκτες΄΄ 
Η Τουρκία του Ερντογάν και στρατό διαθέτει και κεφάλαια (το Κατάρ τροφοδοτεί αφειδώς την Τουρκία) αλλά πάνω απ όλα η Τουρκία κυβερνάται από ένα δικτάτορα ο οποίος έχει καταπνίξει κάθε αντίδραση και εάν ποτέ συνάψει συμμαχία σε νέα βάση με τις ΗΠΑ θα μπορέσει να εκπληρώσει τα συμφωνημένα λόγω έλλειψης αντίλογου στο εσωτερικό της χώρας.
Η Τουρκία όχι μόνο θα μοιρασθεί τα κοιτάσματα της Κύπρου και του Αιγαίου αλλά -και το hellenic sunrise 2 το έχει γράψει επανειλημμένως- θα διαθέσει τον στρατό της για την προστασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αποτελέσει την βάση της δημιουργίας του Ευρωστρατού.
Έτσι οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες θα πωλούν όπλα στους Τούρκους οι οποίοι θα τα διαθέτουν για την εδραίωση τους στην Μ.Ανατολή και την εκμετάλλευση  των ελληνικών κοιτασμάτων και σε αντάλλαγμα θα κάνουν την  ΄΄βρώμικη δουλειά΄΄ που δεν θέλει να κάνουν οι ευρωπαϊκές νεολαίες, αυτή δηλαδή της φύλαξης των ανατολικών συνόρων της Ευρώπης από τον ρωσικό κίνδυνο.
Όπως ακριβώς οι Τούρκοι εργάτες στήριξαν με την φθηνή εργασία τους την ανάπτυξη της Γερμανικής βιομηχανίας στα μεταπολεμικά χρόνια έτσι και τώρα η Γερμανία που διαφεντεύει την Ε.Ε. θα τους χρησιμοποιήσει για την άμυνα της. Και οι Έλληνες ήταν μετανάστες αλλά η Γερμανία θέλει την Ελλάδα κατεστραμμένη και την Τουρκία ευνοημένη.Όποιος διαβάζει hellenic sunrise 2 τα γνωρίζει αυτά.
Ποια όμως θα είναι η στάση της Ρωσίας σε όλα αυτά; Η Ρωσία δεν θέλει τα κοιτάσματα της Κύπρου κι Ελλάδας να εξορυχθούν αλλά μακροπρόθεσμα ο Πούτιν γνωρίζει ότι δεν μπορεί επ άπειρον να εμποδίζει. Έτσι θα είναι καλύτερο να ανατεθεί στην Τουρκία ο ρόλος του διαχειριστή των κοιτασμάτων της Αν.Μεσογείου μιας και η Τουρκία είναι σύμμαχος της Ρωσίας και μάλιστα ελεγχόμενο. 
Σε ότι αφορά την πιθανότητα η Τουρκία να διαθέσει στρατιωτικές δυνάμεις για την φύλαξη της Ε.Ε. και στην ουσία υπό τις διαταγές της Γερμανίας , θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι έτι κι αλλιώς η Ρωσία και Γερμανία έιναι εμπορικοί εταίροι και ότι η μεν Ρωσία εξαρτάται απο το χρήμα της Γερμανίας και η δε Γερμανία από το αέριο της Ρωσίας. Παρόλα αυτά ο ΄΄κοσμος΄΄ πιστεύει ότι Ρωσία και Γερμανία είναι εχθροί κάτι το οποίο δεν είναι ψέμα εφόσον οι δύο χώρες έχουν εδαφικές διαφορές τόσο στο Κλαινινγκραντ όσο και στις χώρες τις Βαλτικής που είναι οικονομικά και πολιτισμικά προτεκτοράτα της Γερμανίας και που η Ρωσία τις θεωρεί χαμένο έδαφος της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ.
Με άλλα λόγια στις συμμαχίες αλλά και στις αντιπαραθέσεις δεν υπάρχουν στεγανά και όλα είναι ρευστά, αρκεί να κυκλοφορεί το χρήμα. Ο Ερντογάν θα φαίνεται ενισχυμένος ως προστάτης της Ε.Ε και μάλιστα με δικά του κοιτάσματα, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία θα πουλάνε όπλα στους Τούρκους και θα μειώνουν τις δικές τους αμυντικές δαπάνες, οι Ρώσοι θα ελέγχουν μέσω Ερντογαν  τα ανταγωνιστικά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου και σε κάθε περίπτωση θα έχουν τον σύμμαχο τους να έχει διεισδύσει στην Ευρώπη ,κάτι το οποίο είναι θετικό για την Ρωσία και τέλος οι ΗΠΑ θα έχουν εξασφαλίσει την αμυντικη βιομηχανία της Ε.Ε., τα σύνορα της, τα κοιτάσματα της και θα έχουν περιορίσει την ενεργειακή επιρροή της Ρωσία στην Ε.Ε. ή τέλος πάντων θα έχουν καταφέρει να θεωρούν ότι σε ενδεχόμενη σύρραξη τα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου θα υποκαταστήσουν τα ρωσικά.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα δούμε υπο το πρίσμα της οργάνωσης των ΄΄μετόπισθεν ΄΄ των ΗΠΑ μπροστά στον επερχόμενο Γ ΠΠ Δύσης εναντίον Κίνας-Ρωσίας .Στη προσπάθεια αυτή οι ΗΠΑ θα είναι ανελέητες προς την ανίσχυρη Ελλάδα και η Ρωσία απέναντι της.
Χαρείτε τώρα για την έλευση του 6ου στόλου



  


Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Το 80% των Τούρκων δεν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα διότι γνωρίζει ότι η Ελλαδα δεν είναι Αφριν και Κουρδιστάν. Τουτέστιν αυτοί δεν πολεμάνε. Οι υπόλοιποι δεν φτανουνε να παιξουνε τον ρόλο του τοπικού χωροφύλακα.
Η Τουρκία ίσως προκαλέσει ένα εκτεταμένο επεισόδιο 4-5 ημερών. Για παραπάνω δεν μπορεί να πολεμήσει. Ούτε η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πολεμήσει πάνω απο 5-6 μέρες. Οπότε το πράγμα θα πάει στη διαιτησία και στον ΟΗΕ.
Αέρια η Τουρκία δύσκολα θα πάρει περαν από αυτά που της αναλογούν. Εχει δύναμη αλλά είναι μύθος ότι μπορεί ετσι απλά να πολεμήσει την Ελλάδα για ένα εκατομμύριο λόγους που βαριέμαι να κάθομαι να αναλύω. Οποιος γνωρίζει αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Τα αέρια δεν είναι η αιτία που γίνεται αυτό το νταβαντούρι στη Μεσόγειο. Η απομάκρυνση της Ρωσίας από τις θάλασσες νοτίως του 38ου παραλληλου είναι. Ο,τι θάλασσα είναι νοτίως του 38ου παράλληλου είναι από τον Τρουμαν-Στάλιν συμφωνημένο να ανήκει στον αγγλοσαξωνικό κόσμο ως σφαίρα επιρροής. Αυτη τη συμφωνια έσπασε ο Πούτιν για πρώτη φορά μετά το 91. Και οι Αγγλοσάξωνες θα ναι αμείλικτοι. Οπως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν πολλές φορές τη δεκαετία του 60 και του 70 όταν προσπαθούσε η ΕΣΣΔ να πιασει τα μεσογειακά νερά και τα λιμάνια.

Η δε Τουρκία ανήκει στον αγγλοσαξωνικό άξονα. Οσο και αν ακόμα στην Ελλάδα μερικοί θεωρουν ότι είναι αλλιώς τα πράγματα. Για αυτό οι Αμερικάνοι δεν της χαλάνε χατήρι. Κουρδιστάν δεν πρόκειται να δείτε. Μεταξύ της παρουσίας της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και των τουρκικών αμερικάνικων βάσεων και Κουρδιστάν, οι Αμερικάνοι επέλεξαν. Στηρίζουνε Τουρκία και ανέλυσα σε άλλο κείμενο το γιατί. Οποιος έχει διαβάσει Θουκυδίδη καταλαβαίνει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
TA XONEI H MAROUPA !!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=6W60oNQt4Gc