.post-body blockquote, .post-body pre, .post-body code { user-select: text !important; -webkit-user-select: text !important; -ms-user-select: text !important; -moz-user-select: text !important

Λίγα λόγια για τον Greek Spirit στο

Οι Γερμανοί θέλουν την Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα για να καλυφθεί η χρεοκοπία την τραπεζών.ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Greek Spirit
1-3-2018

Οι Γερμανοί και όλα τα σάπια όργανα τους και οικονομικοί θεσμοί -ΕΚΤ, SSM και άλλα τέτοια χαζά,δεν έχουν κεφάλαια για να στηρίζουν τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες εάν αφεθούν να χρεοκοπήσουν θα συμπαρασύρουν το ΕΥΡΩ . Οι Γερμανοί ως τελευταία καταφυγή ισχυρίζονται ότι εάν αφεθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων ελεύθεροι τότε οι τράπεζες θα ισοφαρίσουν την ζημιά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κάτι το οποίο είναι μπούρδα γαλαξιακού μεγέθους διότι α. όσοι πλειστηριασμοί και να γίνουν δεν υπάρχει χρόνος και β. τα ακίνητα  τελικά τα αγοράζουν οι ίδιες οι τράπεζες και τα εντάσσουν στα περιουσιακά τους στοιχεία αλλά στην ουσία μετρητά όχι μόνο μπαίνουν στα ταμεία τους αλλά σπαταλώνται και μάλιστα για μια επένδυση ενός ακινήτου το οποίο δεν αποδίδει τίποτα.
Παράλληλα οι Γερμανοί μέσω ΕΚΤ πρέπει να εξηγούν στους διεθνείς μεγαλοεπενδυτές γιατί τυπώνουν ΕΥΡΩ αβέρτα-κουβέρτα για να το δίνουν στα ελληνικά ΑΤΜ μιας και δεν υπάρχει σάλιο για τις καθημερινές συναλλαγές. Το ΕΥΡΩ είναι ένα αεριτζίδικο νόμισμα του οποίου η σκληρότητα εξασφαλίζεται όχι μέσω της παραγωγής και της αξίας του παραγόμενου βιομηχανικού και πρωτογενούς προϊόντος αλλά μέσω αεριτζίδικων τεχνοοικονομικών κανόνων των μηδενικών ελλειμμάτων και της περιορισμένης κυκλοφορίας . Εάν η ΕΚΤ τυπώνει σεντόνια με 50άρικα για την Ελλάδα τότε οι μεγαλοεπενδυτές θα εγκαταλείψουν το ΕΥΡΩ και θα στραφούν στο δολάριο.
Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να ασχολείται μόνο με την δουλειά του εφόσον δουλειές δεν υπάρχουν και δεν μπορεί επίσης να ασχολείται αμέριμνος με την οικογένεια του εφόσον είναι αδύνατον να κάνει οικογένεια. Στην Ελλάδα ο μέσος πολίτης πρέπει να είναι ταυτόχρονα διεθνολόγος, εργατολόγος, οικονομολόγος, στρατηγός, γιατρός, δικηγόρος,  για να καταλαβαίνει τι τρέχει γύρω εφόσον το ΄΄κράτος΄΄ του στήνει τόσες πολλές παγίδες που είναι αδύνατον να παραστήσει τον πολίτη που απλά κάνει χρήση των καρπών της φορολογίας του. Την ίδια στιγμή πρέπει να είναι και άνεργος. Όσοι δραπέτευσαν στο εξωτερικό δεν επιστρέφουν διότι εκτός απο εργασία έχουν βρει και την ησυχία τους και μπορούν να ασκούν το επάγγελμα τους και να ασχολούνται με την οικογένεια τους χωρίς να είναι αναγκασμένοι να ασχολούνται με το τι συμβαίνει γύρω τους σε βαθμός εξουθενωτικό  εφόσον αυτό είναι δουλειά που εκτελούν καλά  οι ελίτ .Συνεχίζουμε .
Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να δώσουν φράγκο για την κάλυψη των κενών των τραπεζών τον Μάιο. Οι πλειστηριασμοί ακόμα και εάν απελευθερωθούν πλήρως δεν πρόκειται να βοηθήσουν.
Οι τράπεζες θα πρέπει να κάνουν κούρεμα καταθέσεων το οποίο μπορεί για τους απλούς ιδιώτες να σημαίνει μια μείωση της περιουσίας τους, για τις επιχειρήσεις ωστόσο θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Εάν κουρευτούν οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων τότε αυτές δεν μπορούν να πληρώσουν προμηθευτές, δεν θα μπορούν να κάνουν εισαγωγές, δεν πληρώνουν εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικά τώρα με τα capital control όλες οι συναλαγές γίνονται με εμβάσματα και δεν υπάρχει μετρητό ή όπου υπάρχει δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ,χώρια του΄ότι η κατοχή μετρητών ισοδυναμεί με έγκλημα.
Η μόνη λύση που μένει για τους Γερμανούς είναι να αμολήσουν την Τουρκία εναντίον μας και να ρίξουν την ευθύνη για την χρεοκοπία των τραπεζών στην τουρκική εισβολή.
Όποιος διαβάζει το hellenic sunrise 2 γνωρίζει ήδη ότι Τουρκία και Γερμανία είναι σύμμαχοι απο το 1908  και μετά. Ο Κεμάλ και το κίνημα των Νεότουρκων  είναι ιδεολογικό  παιδί του γερμανικού εθνικισμού του μεσοπολέμου.Οι γενοκτονίες Αρμενίων και Ελλήνων έγιναν με την καθοδήγηση των Γερμανών. Ο πόλεμος στην Συρία έγινε με την σύμπραξη Γερμανίας-Κατάρ-ΗΠΑ-Τουρκίας, το ίδιο και το Ισλαμικό Κράτος.
Τουρκία-Γερμανία-Ρωσία έχουν κοινά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούνται με την εισβολή της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Η Ρωσική οικονομία είναι πάντοτε και απόλυτα εξαρτημένη απο τις εξαγωγές αερίου και πετρελαίου. Η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ διαλύθηκε όταν από τα μέσα της δεκαετίας του 80 οι τιμές του πετρελαίου κυριολεκτικά κατέρρευσαν κάτι που ποτέ δεν ξεπέρασε και που οδήγησε μέσα σε έξι χρόνια στην πτώση του σοβιετικού καθεστώτος.Όταν ο Πούτιν ανέλαβε την εξουσία το 2000 η ρωσική οικονομία, η κοινωνία  και η άμυνα βρίσκονταν σε αποσύνθεση. Ο κ.Πούτιν ωστόσο στάθηκε τυχερός στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν οι τιμές των υδρογονανθράκων ανέβηκαν και πάλι και έτσι μπόρεσε να αρχίσει μια προσπάθεια επαναεξοπλισμού. 
Η Ρωσία στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της κατά την περίοδο 1989-2000, την περίοδο που ακολούθησε την διάλυση της ΕΣΣΔ μέχρι την έλευση Πούτιν, κατά την οποία το ΔΝΤ δεν αναμείχθηκε στην ρωσική προσπάθεια ανοικοδόμησης όπως έκανε σε άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και αυτό γιατί η διαφθορά ήταν τόσο έντονη που οι ΗΠΑ δεν τολμούσαν ούτε με το σχήμα του ΔΝΤ να εμπλακούν στην Ρωσία. Με άλλα λόγια όλη η μετασιοσιαλιστική μαφία που ξεπούλησε τα πάντα φόβισε το ΔΝΤ το οποίο δεν ενεπλάκη με την ζέση και μίσος που έκανε σε Βουλγαρία και άλλες ΄΄σοβιετίες΄΄. 
Ο Πούτιν όταν ανέλαβε δεν είχε αντιδυτική στάση όπως σήμερα αλλά το αντίθετο.Ο Πούτιν έκανε πολλά ανοίγματα προς τις ΗΠΑ όπως πχ την παροχή κάθε διαθέσιμης πληροφορίας για το Αφγανιστάν που χρειάζονταν οι ΗΠΑ από το 2001 όταν εισέβαλαν σε αυτό. Η Ρωσία είχε εισβάλει το 1979 στο Αφγανιστάν και κατά την εννεαετή εμπλοκή της εκεί είχε συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες για την χώρα τις οποίες ο Πούτιν προσέφερε στις ΗΠΑ. Επίσης έκλεισε μια ναυτική ρωσική βάση στο Βιετνάμ και μια στην Κούβα σε ένδειξη καλής θέλησης.Οι Αμερικάνοι ως πάντοτε κοντόφθαλμοι, απέρριψαν τις Προσφορές του Πούτιν θεωρώντας την Ρωσία ως ένα γελοίο γεωπολιτικό μέγεθος το οποίο αντιμετώπιζαν με θυμηδία.Σε αυτό βοήθησε και ο προκάτοχος του Πούτιν, ο Γιέλτσιν, ο οποίος επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και παρέμεινε μεθυσμένος σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης με τον Κλίντον να ΄΄τον γλεντάει ΄΄ κανονικά. Κανείς δεν έδινε σημασία στην Ρωσία, ΟΥΤΕ καν δανεικά δεν της έδιναν.
Με την άνοδο των τιμών των υδρογονανθράκων στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ο Πούτιν έχοντας πλέον καταλάβει ότι η δύση έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη στην Ρωσία και ότι το ΝΑΤΟ τον περικυκλώνει αρχίζει να επαναεξοπλιζει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και μάλιστα τολμά να εισβάλει το 2008 στην Γεωργία προς υποστήριξη των αυτονομιστών της Οσετίας. Παράλληλα αποπληρώνει τα χρέη της χώρας και τολμά την ρήξη με την ρωσική επιχειρηματική ελίτ απότοκο της εποχής 1989-2000. Το 2014 ο Πούτιν εξαναγκάζεται σε εισβολή στην Κριμαία και η δύση διαπιστώνει με έκπληξη ότι ο ρωσικός στρατός είναι αγνώριστος.
Ολα αυτά τα λέμε για να καταλάβετε ότι ο κ.Πούτιν δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει στην δύση και ΗΠΑ να αφαιρέσουν το ενεργειακό μονοπώλιο της στην Ευρώπη διότι απο αυτές τις εξαγωγές αερίου εξαρτάται όχι μόνο η Ρωσία, το κράτος, ο στρατός της αλλά και ο ίδιος ο Πούτιν εφόσον έχει δημιουργήσει πολλούς εχθρούς στο εσωτερικό του που προέρχονται απο τους δυσαρεστημένους Ρώσους βιομηχάνους τόσο γιατί είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν εντατικά για τον επανεξοπλισμό των Ε.Δ όσο και  λόγω των κυρώσεων απο την δύση που  υφίστανται λόγω της εισβολής στην Κριμαία .
Εάν η Ελλάδα και Κύπρος αξιοποιήσουν τα τεράστια κοιτάσματα τους τότε η Ρωσία και ο Πούτιν θα αποδυναμωθούν. Η Ρωσία δεν έχει καταφέρει ακόμα να δημιουργήσει μια οικονομία που να βασίζεται και να παράγει τίποτα άλλο ως εξαγώγιμο προϊόν παρά μόνο τους υδρογονάνθρακες της, όπως ακριβώς η Σαουδική Αραβία. Τα όποια πολυδιαφημισμένα συμβόλαια και συμφωνίες για εξαγωγές αερίου στην Κίνα είναι αληθινά μεν αλλά οι Κινέζοι έχουν κλείσει συμβόλαια με τιμές 30% κάτω απο αυτές που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι.
Ο κ. Πούτιν θέλει μόνο το ρωσικό αέριο να ρέει προς την Ευρώπη γιαυτό και έχει κατασκευάσει τον TURKISH STREAM στα βόρεια της Τουρκίας με προοπτική να τον περάσει στην Ευρώπη. Ωστόσο θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι Έλληνες δεν θα εκμεταλλευτούν ποτέ τα κοιτάσματα τους, ή μάλλον καλύτερα, να μην τα εξορυξουν χωρίς ρωσικό πατρονάρισμα. 
Γιαυτό και έχει συνάψει συμμαχία με τον Ερντογάν. Εκτός από την εξασφάλιση της διέλευσης απο τα στενά του Βοσπόρου ο κ.Πούτιν με την συμμαχία του μ την Τουρκία θέλει να ελέγχει και να κατευθύνει τον νευρικό κ. Ερντογάν για πιέζει και να συμπιέζει κάθε ελληνική φιλοδοξία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Ελλάδας και Κύπρου. 
Γιαυτό και ο κ.Πούτιν θα ήταν ευτυχισμένος εάν ποτέ η Τουρκία κατ εντολήν της Γερμανίας θα προέβαινε σε ένα βαρύ θερμό επεισόδιο εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ας είναι ακόμα και εισβολή.
Όσο για τον κ.Ερντογάν τα αίτια για τα οποία θα ήταν ευτυχής με μια εισβολή στην Ελλάδα είναι παρόμοια με αυτά του Πούτιν . Ο Ερντογάν όπως και ο Πούτιν όταν ανέλαβε την Τουρκία το 2003 παρέλαβε οικονομικό χάος .Η Τουρκία βρίσκονταν σε οικονομική κρίση η οποία αποτελούσε το αποκορύφωμα μιας 30χρονης  πορείας άστοχων οικονομικών πολιτικών των κεμαλικών. Το ΔΝΤ είχε επιβάλει τα γνωστά στυγνά οικονομικά μέτρα στην Τουρκία, ο πληθυσμός υπέφερε και ο Ερντογάν είχε παραλάβει το χάος. Οι Τούρκοι ψήφισαν Ερντογάν όχι για το ΄΄πολιτκό ισλάμ΄΄ που πρεσβεύει αλλά για τις υποσχέσεις του για οικονομική ανάκαμψη .

Ο Ερντογάν με την βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ το 2013 ξεχρέωσε τα δάνεια της χώρας και βγήκε θριαμβευτικά απο την επιτήρηση του ΔΝΤ. Ενώ τον Πούτιν βοήθησε η άνοδος των τιμών πετρελαίου και αερίου, τον Ερντογάν βοήθησε η βοήθεια απτό Κατάρ και Σαουδική Αραβία , χώρες που βλέπουν με καλό μάτι την προσπάθεια του Ερντογάν για σουνιτική θεοκρατία. Ο Ερντογάν έχει κι αυτός πολλούς και ισχυρούς εχθρούς που προέρχονται απο το κεμαλικό κατεστημένο στον στρατό και την δικαιοσύνη και στην κεμαλική επιχειρηματική ελίτ.Ο Ερντογάν προάγει τους επιχειρηματίες της Ανατολίας οι οποίοι έχουν εισαγάγει στο επιχειρηματικό και παραγωγικό μοντέλο την θρησκευτική ηθική και δεοντολογία του πολιτικού ισλάμ.Οι επιχειρηματίες αυτοί βρίσκονται σε σύγκρουση με αυτούς των δυτικών επαρχιών που αποτελούν την αστική ελίτ που δημιουργήθηκε απο τα σπλάχνα του κεμαλικού στρατού και μετά τον διωγμό των Ελλήνων το 1922-24. 

Ο Ερντογάν αρχικά προσπάθησε να κάνει άνοιγμα στην Ε,Ε.(όπως και ο Πούτιν στις ΗΠΑ στα πρώτα χρόνια του) με προστάτη την Γερμανία αλλά και κυρίως των αντιδράσεων της Γαλλίας η προσπάθεια δεν έχει αποδώσει ακόμα .
Ο Ερντογάν δεν μπορεί να παραμείνει ηγέτης, δεν μπορεί να επιβιώσει των σκανδάλων πολλών δις και των εγκλημάτων πολέμου με το Ισλαμικό Κράτος  εάν επιτρέψει τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα τους με την Τουρκία θεατή.
Στην σημερινή συγκυρία που οι ευρωπαϊκές χώρες ούτε που διανοούνται να εμπλέξουν τις Ε.Δ τους σε συμβατικό  πόλεμο εναντίον οποιαδήποτε εχθρού και αποσύρουν με προθυμία και δουλικότητα τα πλωτά γεωτρύπανα τους απο την κυπριακή ΑΟΖ, σε αυτή την συγκυρία ο Ερντογάν αισθάνεται έτοιμος για όλα .
Οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες με την Κίνα και την αντιμετώπιση της και θεωρούν την Ευρώπη, Μ.Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο ως τα μετόπισθεν τα οποία σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Κίνα θα πρέπει να είναι σταθεροποιημένα, υπό όσο το δυνατόν ενιαία στρατιωτική διοίκηση και  με αυτάρκεια σε ενέργεια που μόνο με τα κοιτάσματα του Αιγαίου και Κύπρου θα εξασφαλισθεί, ανεξάρτητα από το εάν θα ανήκουν σε Έλληνες ή Τούρκους.
Οι Γερμανοί θέλουν την Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα για να καλυφθεί η χρεοκοπία την τραπεζών.
Όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.
Έχει πλάκα να ακούς τους προφητειόπληκτους Έλληνες να ισχυρίζονται με πάθος ότι η Ρωσία που είναι σύμμαχος του Ερντογάν ότι τελικά θα εισβάλει στην Τουρκία και να αρνούνται την πιθανότητα η Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα όταν μάλιστα το δηλώνει ο ίδιος ο κ.Ερντογάν.


12 σχόλια:

 1. Στις αναλύσεις πάντα υπάρχουν πολλές εκδοχές.
  Το χρήμα είναι σημαντικό, το κέρδος σημαντικότερο, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι η κυριαρχία, διότι ο κυρίαρχος έχει όλο το κέρδος και το χρήμα.

  Η Ελληνορωμαϊκή Αυτοκρατορία αυτός ο οργανισμός που άλλαξε δια παντός τον δυτικό αλλά και όλο τον κόσμο, πολεμήθηκε κυρίως από τρεις μεγάλες οντότητες. Τα Γερμανικά φύλα, τα Μογγολικά και μετά τον 5 μ.Χ, το Ισλάμ. Τα Γερμανικά φύλα αφού πήραν τον έλεγχο της δυτικής Ευρώπης και δυτικής Αυτοκρατορίας με την βοήθεια των Μογγολικών, συνέχιζαν την επίθεση με την βοήθεια του νέου τους όπλου του Ισλάμ, όπου κάποια στιγμή κατάφεραν και την πτώση της Ανατολικής Αυτοκρατορίας.

  Το πλήγμα ήταν βαρύ μετά από 1776 και πλέον χρόνων, το 1453 η Αυτοκρατορία έπαψε επίσημα να υφίσταται. Ώμος η Αυτοκρατορία είναι ένας τεράστιος οργανισμός με εμπειρίες και γνώσεις που φτάνουν μέχρι και 3.000 π.Χ. Έτσι ήδη είχε προνοήσει το μελλούμενο για αυτό είχε λάβει πόστα σε άλλους γεωγραφικούς χώρους, ώστε με την τεχνογνωσία που είχε να δώσει νέα ώθηση στις ανερχόμενες νέες δυνάμεις.
  Με προσεχτικά βήματα και κινήσεις σε όλα τα επίπεδα κατάφερε να εξουδετερώσει επιχειρησιακά τις τρεις μεγάλες οντότητες και αυτό που μένει τώρα είναι να ενοποιήσει και να επεκτείνει τους χώρους της για να δημιουργήσει την νέα Μεγάλη Αυτοκρατορία που θα διαρκέσει χιλιάδες χρόνια, μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος και μη έχοντας πλέον εμπόδια για τα νέα της σχέδια.

  Για όσους και όσες καταλαβαίνουν καλώς, δεν πρόκειται να εξηγήσω τίποτα από τα παραπάνω, για όσα άτομα θέλουν να γίνουν ερευνητές κάποια στιγμή θα καταλάβουν τι λέω, για τα υπόλοιπα άτομα κάτι θα τους γαργάλισε το αυτί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΜαρτίου 02, 2018

  panpan τα σλαβικό φύλα ξέχασες να αναφέρεις. Σε αντίθεση με τα μογγολικά και το Ισλάμ (να πούμε σιμητικά;) οι γερμάνιοι και οι Σλάβοι θέλαν να γίνουν μέρος της Ρώμης (έστω σαν κυρίαρχοι) , οι άλλοι όχι. Γλώσσα και θρησκεία μαρτυρούν πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑνώνυμοςΜαρτίου 02, 2018

  δεν έχει πλάκα αυτό που γράφεις, οι προφητείες λένε ότι αυτοί έχουν τα δικά τους σχέδια αλλά στο τέλος θα γίνει το σχέδιο του Θεού, κανείς δεν πιστεύει ότι οι Ρώσοι μας αγαπούν, μερτικό από τα φιλέτα θέλουν, όταν μπουκάρουν οι Τούρκοι θα κλείσουν τα στενά, γράψε τί γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και αν χτυπήσουν οι Ρώσοι την Τουρκία όταν κλείσουν τα στενά, πάντως οι προφητείες των Ρώσων στάρτσι λένε ότι η Ρωσία θα ηττηθεί, η Σιβηρία θα κατακτηθεί απ΄τους Κινέζους αλλά στο τέλος θα ορθοποδήσει η Ρωσία και θα είναι ένα αξιοσέβαστο κράτος, έχουν την πίτα και σκέφτονται ποιά κομμάτια θα αρπάξει ο καθένας, το θέμα δεν είναι αυτό αλλά το ότι υπάρχει ο Θεός, κι αν γουστάρει ο Θεός να σου στρίψει το μυαλό θα στο στρίψει για να γίνει του Θεού το θέλημα κι όχι το δικό σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑνώνυμοςΜαρτίου 02, 2018

  panpan, συμπεριέλαβε σε παρακαλώ μία ανάλυση αυτών που αναφέρεις ως πόστα, γεωγραφικούς χώρους, επιχειρησιακή οικονομική εξουδετέρωση κλπ. Χωρίς ειρωνεία είμαι περίεργος και θέλω να δω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ιστορία έχει λογική και συνέχεια, όπως άλλωστε ο φυσικός μας κόσμος. Επειδή όμως ο φυσικός κύκλος της ζωής μας δεν επιτρέπει την συνεχή παρακολούθησή της, η καταγραφή της έχει ελλείψεις. Σήμερα με το διαδίκτυο τα ιστορικά δεδομένα βρίσκονται διάσπαρτα και μόνο με προσεχτική συλλογή μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Ο Ελληνισμός πχ, έχει παγκόσμιες ισχυρές πολιτιστικές και πολιτισμικές ρίζες από το 3.000 π.Χ. Και πάλι δεν θα πω περισσότερα, όποιο άτομο έχει διάθεση ας ψάξει την αρχαία ιστορία για ενδείξεις ίσως και αποδείξεις.
  Ίσως εάν κάποτε έχω διάθεση θα παραθέσω κάποιες από τις απόψεις μου στο blog μου. Αλλά επειδή έχω βαρεθεί να δίνω έτοιμη τροφή, πετάω που και που ορισμένα για να ψάχνονται τα άτομα που ενδιαφέρονται.

  Σε γενικές γραμμές πότε η πραγματικότητα δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζουμε, παρότι είναι εκεί και δεν την βλέπουμε. Ο λόγος είναι ότι έχουμε πάθει μερική τύφλωση, βλέπουμε με τον εγκέφαλο και όχι με το τι τα μάτια πραγματικά βλέπουνε. Δηλαδή οι γνώσεις μας δεν ακολουθούν την παρατηρητικότητα των ματιών μας, αλλά τα συμπεράσματα που βγάζουμε με την συγχυσμένη σκέψη μας.
  Ξανά διαβάστε το τελευταίο μερικές φορές ίσως να σας πει κάτι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Rakovsky : To be able to achieve the transformation of homo sapiens (wise man) into homo stultum (foolish

   man) is to possess magical force, capable of bringing man down to the first stage of the zoological ladder,

   to the level of the animal. Only if here is homo stultum in the epoch of the apogee of Capitalism could

   Marx formulate his axiomatic proposition : contradictions plus time equal Communism

   / Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν Κόκκινη Συμφωνία σχετικὰ μὲ τὴν δίκη τῶν Τροσκιτστῶν τὸ 1938

   Rakovsky : Ρώσσος Διπλωμάτης στὴν Γαλλία καὶ ὑπηρέτης τῶν Ἀθέατων.

   PanPan σήμερα οἱ ἄνθρωποι, ὅσοι τοὐλάχιστον ἀκόμη δὲν ἀναπαράγουν τὰ σκουπίδια ποὺ τοὺς ταΐζουν,

   βλέπουν μὲ τὰ μάτια καὶ ἀναλύουν διαλεκτικά.

   Σήμερα δυστυχῶς ὁ ἄνθρωπος βλέπει μόνο μὲ τὰ μάτια γι᾽ αὐτὸ εἴμαστε τηλεθεατές.

   Βλέπεις μόνον ὅτι ἔχει θέαση. Αὐτὸ ποὺ λὲς ἐσὺ θὰ ἴσχυε ἐφόσον ὁ ἄνθρωπος δὲν ἔχει ἐνδιάμεσους γιὰ

   νὰ τοῦ ποῦν τὸ τί συμβαίνει, διότι τότες καὶ μόνο τότες ὅραση καὶ νοῦς εἶναι ἕνα.

   Σήμερα εἴμαστε στὴν ἐποχὴ τῆς εἰκόνας. Ἡ σκέψη μας εἶναι συγχυσμένη γιατὶ τὸ ἁπλὸ μᾶς φαίνεται μὴ

   πιστευτὸ θέλουμε νὰ σκεφτόμαστε πολύπλοκα σὲ θέματα ποὺ μὲ ἁπλὲς ἐρωτήσεις ἔχεις τὶς ἀπαντήσεις.

   Σίγουρα ὑπάρχει καὶ τὸ ἀντίπαλο δέος ποὺ ἔχει σὰν βάση τὸ ἑλληνικὸ πνεῦμα καὶ ποὺ

   ξέρει μὲ ποιούς ἔχει νὰ κάνῃ ἀπέναντί του.

   Διαγραφή
  2. Πριν κάποια χρόνια οι πολιτικοί μας μαζεύονταν στα τηλεπαράθυρα όπου πριν ξεκινήσει η συζήτηση ή στα διαλείμματα χαριεντίζονταν μεταξύ τους, αλλά στην συζήτηση ύψωναν τα λεκτικά τους ξίφη για να υπερασπιστούν τα κόμματά τους για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
   Κάποια χρόνια αργότερα συνασπίστηκαν και ψηφίσαν μνημόνια για να σώσουν και πάλι την Ελλάδα και τους Έλληνες.
   Όμως οι Έλληνες πολίτες συνέχιζαν και ψήφιζαν όπως και ψηφίζουν, με το μοιρολατρικό αιτιολογικό, τι να κάνουμε.

   Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν βλέπει με τα μάτια, αλλά με αυτά που τον έχουν μάθει να βλέπει.
   Ένα παράδειγμα για να γίνει αντιληπτό, όταν υπάρχουν δύο αυτοκίνητα το ένα δίπλα στο άλλο, ένας σκαραβαίοςκαι μια φεράρι, κάποιος που θα τα δει δεν θα πει δυο αυτοκίνητα, αλλά ένας σκαραβαίος και μια φεράρι με ότι το κάθε ένα αντιπροσωπεύει από κοινωνικής, οικονομικής πλευράς καθώς και τους συνειρμούς που θα ακολουθήσουν σε προσωπικό επίπεδο, με πιθανό επακόλουθο γιατί να μην έχω και εγώ μια φεράρι!
   Όταν θα μάθει να βλέπει δυο αυτοκίνητα τότε θα ξέρει τι βλέπει.

   Διαγραφή
  3. PanPan λέμε τὰ ἴδια πράγματα ἀλλὰ ἴσως μὲ άντίστροφες λέξεις.

   Βλέπεις δύο αὐτοκίνητα διότι τὰ μάτια δὲν βλέπουν ἀλλὰ δίνουν τὸ κάτοπτρο στὸ ὀπτικὸ νεῦρο νὰ δῇ.

   Τὸ ὀπτικὸ νεῦρο εἶναι στον ἐγκέφαλο, ὁ ἐγκέφαλος βλέπει. Τὸ χέρι σηκώνεται γιατὶ ὁ ἐγκέφαλος δίνει

   ἐντολὴ νὰ σηκωθῇ. Συνεπῶς τώρα ἐφόσον βλέπει ὁ ἐγκέφαλος μετὰ μπαίνει ἡ δύναμη τῆς διαλλεκτικῆς

   νὰ ἀπαντήσῃ στὸ ἐρώτημα ὅτι τελικὰ αὐτὸ ποὺ βλέπει δὲν ἔχει καὶ τόσο σημασία ἂν εἶναι μία Φερράρι

   καὶ ἕνας σκαραβαῖος ἀπέναντί του, ἀλλὰ δύο αὐτοκίνητα ποὺ κινοῦνται μὲ τὴν ἴδιες ἀρχὲς τῆς μηχανικῆς.

   Ἂν τώρα κάνεις ἄλλους συνειρμοὺς ὅτι δηλαδὴ μιλᾶμε γιὰ ἄλλης κατηγορίας αὐτοκίνητα μὲ ὅτι αὐτὸ

   συνεπάγεται εἶναι διότι ἔμαθε νὰ σκέφτεται ὅπως τὸν μάθανε νὰ σκέφτεται καὶ ὄχι διαλλεκτικὰ ἢ

   διαφορετικὰ μὲ τὰ μάτα τοῦ δικοῦ του ἐγκεφάλου.

   Ὅπως σοῦ εἶπα συμφωνῶ μαζί σου ὅτι ὁ Ἑλληνισμὸς ἔχει τὴν δική του ἰσχὺ καὶ τὶς δικές του

   ἀρχὲς γιὰ νὰ ἀντισταθῇ μὲ μόνη διαφορὰ ὅτι ὁ Ἑλληνισμὸς πάει ἀκόμη κάτι χιλιετίες πιὸ πίσω καὶ ὄχι τὸ

   3.000 π.χ μὲ πιὸ φανερὴ τὴν ἀποκάλυψη τοῦ Αἰγυπτίου ἱερέα στὸν Σόλωνα, στὸ ἔργο τοῦ Πλάτωνα

   Τίμαιος, καὶ ποῦ δυστυχῶς ποτὲς δὲν μᾶς τὸ εἶπανε στὸ σχολεῖο μὲ ἀποτέλεσμα ἀρκετοὶ

   ἀπὸ ἐμᾶς νὰ τὰ μάθουμε κάποια χρόνια ἀργότερα ἀπὸ προσωπικὴ ἀναζήτηση.

   Εἶναι τόσο μπροστὰ ὅλα μας ποὺ δὲν τὰ βλέπουμε καὶ ἐπανερχόμαι σὲ αὐτὸ ποὺ εἶπα διότι

   ὁ ἐγκέφαλος δὲν διαλλογίζεται ἀλλὰ ἔχει μόνον θέαση.

   Διαγραφή
 6. Εχει καποιες αδυναμιες το σεναριο οτι βολευοντε ολοι με την υπαρξη μιας ισχυρης Τουρκιας σ* ενα μετα East Med κοσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όλοι τους μπορεί να βολεύονται προς το παρόν με ένα θερμό επεισόδιο.Όσο για εισβολή δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα για την τουρκια.
  Το θερμό επεισόδιο βολεύει την Γερμανία γιατί μία και άλλο εξαθλιωμένη Ελλάδα θα την κάνει καλύτερο υποτακτικό στη Γερμανια με την ανάλογη οικονομικη κυριαρχία στην Ελλαδα.

  Την τουρκια για να μας σύρει σε διαπραγματεύσεις για τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου και την Ρωσία για την καθυστέρηση στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου από Γερμανία που θα φέρει την ενεργειακή απεξάρτηση της Γερμανίας και Ευρώπης από την Ρωσία.

  Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην μειονεκτική θέση μετά το επεισοδιο να παραχωρήσει μέρος του ορυκτού πλούτου στην Τουρκία.Αυτο,εφόσον η Γερμανία είναι σε συμφωνια με την τουρκια ας υποθέσουμε ότι φέρνει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μεταξυ Γερμανιας-Τουρκιας.

  Μετα από ένα τέτοιο ενδεχομενο πιστεύει κανείς ότι η Ρωσία θα δεχτεί αυτό που δεν δεχόταν πριν με την Ελλάδα;Φυσικά όχι.Δεν θα δεχτεί ούτε Γερμανία ούτε ακόμη περισσότερο ανεξάρτητη ενεργειακά Τουρκία.

  Δηλαδή με λίγα λόγια ένα θερμό επεισόδιο ή εισβολή στην Ελλάδα από την Τουρκία θα αναγκάσει την Ρωσία να επιτεθεί στην Τουρκία,οπότε και προφητεία του Αγίου Παϊσίου θα επαληθευτεί για επίθεση της Ρωσίας στην Τουρκία στο απόλυτο.

  Επειδή έγινε αναφορά σε προφητόπληκτους Έλληνες,οι Έλληνες είναι τόσο ανεργιόπληκτοι,φτωχόπληκτοι,φορόπληκτοι,αυτοκτονιόπληκτοι κ.α που αν ακούσουν για προφητείες θα κοροϊδέψουν σίγουρα.

  Οι προφητείες είναι για τους πιστούς Ορθόδοξους Έλληνες Χριστιανούς για να ενισχύσουν την πίστη τους,και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες του Αγίου Παϊσίου θα κάνει ένα επεισόδιο η Τουρκία και θα πλήξει 1ή 2 νησια και σύντομα θα δεχτεί την σαρωτική επίθεση της Ρωσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν κατάλαβα...! Γιατί πρέπει να θεωρείται δεδομένη ήττα της χώρας μας εάν η Τουρκία επιτεθεί; Cool-άρετε λίγο μάγκες. Μην σας πιάνει ηττοπάθεια. Εάν παιχθεί στα ίσια η σύγκρουση,η ΠΑ και το ΠΝ μας θα τους δώσουν ένα μάθημα που θα το θυμούνται αιώνες, εάν συνεχίσουν να υπάρχουν. Αρκεί να μην ανακατευθούν τρίτοι για να σώσουν τους Τούρκους. Αυτήν την φορά όμως ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν το κεφάλι τους. Αν θέλουν, ας τους σώσουν οι Ρώσοι. Οι "ορθόδοξοι αδερφοί" μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Παισιος κ Αιτωλος δε μιλησανε για προφητειες μονο για Θεό κ καλοσύνη.Τα υπολοιπα ειναι ψεμματα για εντυπωσιασμο και να πουλανε καποιοι βιβλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Τα σχόλια σας πρέπει να έχουν ένα σημείο αναφοράς.
Ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται διότι είναι αδύνατο να κρατήσω λογαριασμό με ποιόν μιλάω.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Πρέπει να καταλάβετε ότι σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και ιταμό-ειρωνικό-υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.