ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ Ε.Ε.-Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΒΟΛΗ -ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


<< Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά τη δημοσίευση του παραπάνω άρθρου , κανείς δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα. Οι πολιτικοί , οι δικαστικοί , οι ιατροί, οι πανεπιστημιακοί, οι αγρότες, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι , όλοι τους, ασχολούνται με το συμφέρον της συντεχνίας τους , κάνοντας ελληνικές πατέντες έτσι ώστε να μην ξεβολευτουν. Το αποτέλεσμα ? Γνωστό και συνεχές από την μεταπολίτευση και έπειτα. Κανείς από αυτούς δεν κοίταξε το συνολικό όφελος , που εκ των πραγμάτων θα οδηγούσε στην ευημερία της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούνε και δραστηριοποιούνται. Κανείς από αυτούς δεν έμαθε από τα πεπραγμένα της ιστορίας , Μικρασιατική καταστροφή , Εμφύλιος, Εισβολή στην Κύπρο. Και έτσι με αυτά και με αυτά φτάσαμε στο 2019 περιμένοντας την πολυπόθητη εκπλήρωση των προφητειων. Ο κλοιός σφίγγει τρομακτικά , το κράτος λόγω εκλογών είναι στάσιμο , η κοινωνία αποβλακωμενη , η Εκκλησία έχει χάσει το σκοπό της , πλην ελαχίστων περιπτώσεων, και η ζωή συνεχίζεται. Όπου και αν περπατήσεις στην χώρα μας , ακούς το εξής : στην Τουρκία έχει φτώχεια , πολύ φτώχεια . Το ξεστομίζουν όλοι μα όλοι , με τόσο αφέλεια και δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα. Μην με ρωτήσετε ποια είναι τα αυτονόητα γιατί αυτό θα σημαίνει πως από το παραπάνω άρθρο που διαβάσατε δεν καταλάβατε ούτε μια γραμμή.>> ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ''NIKPAP''


ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ Ε.Ε.-
Greek Spirit
 23-2-2018
 Τον Φεβρουάριο του 2018, τουρκική φρεγάτα σχεδόν εμβόλισε πλωτό γεωτρύπανο πολυεθνικής εταιρίας που διεξήγαγε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Ελλάδα άμεσα δημοσιοποίησε το βίντεο του συμβάντος με την ευκαιρία διεθνούς συνδιάσκεψης υπουργών αμύνης που έλαβε χώρα εκείνες τις ημέρες.
 Η πρακτική  της δήθεν ΄΄διεθνοποίησης΄΄ της τουρκικής προκλητικότητας με την προβολή των βίντεο τόσο του εμβολισμού όσο και των διαλόγων του κυβερνήτη του πλωτού γεωτρύπανου με αυτόν της τουρκικής φρεγάτας που στην ουσία έδιωξε το γεωτρύπανο από την κυπριακή ΑΟΖ, η πρακτική αυτή δεν έχει οφέλη για την Ελλάδα.Οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες στα κινηματογραφημένα αυτά ντοκουμέντα βλέπουν ότι η Τουρκία είναι μια τοπική υπερδύναμη που δεν διστάζει, βλέπουν ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του ως προς την προοπτική να παραμείνει θεατής στον πλουτισμό Ελλάδας-Κύπρου από τα κοιτάσματα τους χωρίς η ίδια η Τουρκία να έχε το παραμικρό μερίδιο.

Στην πραγματικότητα τα ντοκουμέντα της προκλητικότητας της Τουρκίας αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για τις δυνατότητες της και την καλύτερη διαφήμιση της ως τοπικής υπερδύναμης .Αυτό που κάνει την Τουρκία υπερδύναμη είναι η τόλμη της και η θέληση της να τα βάλει με όλους. Η Τουρκία μπορεί να κινείται στις λεπτές γραμμές και ΄΄παράθυρα΄΄ του διεθνούς δικαίου και καθεστώτος που διέπουν την θαλάσσια κυριαρχία, μπορεί να έχει εισβάλει στην Συρία και να δολοφονεί τετράχρονα παιδάκια, ωστόσο και σε ότι αφορά τους διεθνής επικυρίαρχους , ακριβώς αυτή η θέληση της για κυριαρχία και ανάληψη κινδύνων την καθιστούν ένα υπερπολύτιμο γεωπολιτικό παράγοντα για ΗΠΑ-Ρωσία και Ε.Ε. 


Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την τρόικα ΗΠΑ-Ρωσία και Ε.Ε να βοηθήσουν την Ελλάδα, να επενδύσουν χρόνο, διπλωματικό κεφάλαιο αλά και οικονομικό και στρατιωτικό όταν ακριβώς δίπλα και σε ακόμα πιο καίρια θέση βρίσκεται η Τουρκία η οποία αποτελεί μια έτοιμη τοπική υπερδύναμη  με στρατό ο οποίος αποτολμά εισβολή σε γειτονική χώρα, με οικονομία η οποία αντισταθμίζει τις δομικές ανωμαλίες της με πακτωλό φανερών και κρυφών κεφαλαίων από το Κατάρ, χώρα η οποία δεν ζητά καμία ελεημοσύνη, δεν ζητά καμία επισφαλή επένδυση αλλά είναι σε θέση να προσφέρει συναλλαγή με ΗΠΑ-Ρωσία-Ε.Ε. 

Η συναλλαγή αυτή αφορά τον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και Κύπρο με αντάλλαγμα την παροχή υπηρεσιών στην Μ.Ανατολή που απαιτούν την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων. Με άλλα λόγια η υπερεξοπλισμένη Τουρκία προσφέρει στις ΗΠΑ-Ρωσία και ΕΕ τις ένοπλες δυνάμεις της για τον έλεγχο της Μ.Ανατολής σε αντάλλαγμα με μερίδιο στα κοιτάσματα. Η Τουρκία προσφέρει επίσης την δυνατότητα σε ΗΠΑ και Ε.Ε γι την γρήγορη επίλυση σειράς γεωπολιτικών και ενεργειακών θεμάτων. 

Η προσπάθεια Ε.Ε. και ΗΠΑ να απεξαρτήσουν την Ευρώπη από το ρωσικό αέριο  βασίζεται στην κατασκευή δικτύου αγωγών που θα φέρνουν΄αέριο από το Κατάρ-Ιράν-Ιράκ-Αζερμπαϊτζάν-Αίγυπτο-Ισραήλ- Κύπρο και Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον πόλεμο στην Συρία, δηλαδή το σχέδιο για την κατασκευή ενός αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ευρώπης ο οποίο θα αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο από την Ρωσία στην αγορά της Ευρώπης. Η Συρία ήταν η μόνη χώρα που δεν δέχθηκε τον αγωγό στο έδαφος της, το Κατάρ και η Γερμανία προκάλεσαν τον πόλεμο για να πέσει ο αρνητής Άσαντ και η Ρωσία βοήθησε την Συρία για να μην γίνει ο αγωγός και χάσει το μονοπώλιο της στην  Ευρώπη.

 Η Τουρκία μπορεί να προσφέρει ως αντάλλαγμα της παραχώρησης μέρους των κοιτασμάτων την διάθεση του εδάφους της για να περάσουν αγωγοί που θα διακινούν αέριο από την Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ-Λίβανο. Οι κάκιστες διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ έσπρωξαν το τελευταίο να προτείνει έναν υποθαλάσσιο αγωγό , τον east med , ο οποίος θα ξεκινούσε από τις ακτές του Ισραήλ και με υποθαλάσσια διαδρομή θα ένωνε τα Αιγυπτιακά-Κυπριακά και Ελλαδικά κοιτάσματα σε νότια Κρήτη και Ιόνιο και κατόπιν μέσω Ιταλία θα καταλήγουν στην Γερμανία. Ο EAST MED  ωστόσο εκτός από κοστοβόρος είναι και ένα χρονοβόρο πρότζεκτ. Η μόνη οικονομική και γρήγορη λύση είναι τα υποθαλάσσια κοιτάσματα να καταλήγουν στην Τουρκία και απο εκεί με χερσαίους αγωγούς θα διοχετεύονται στην Ευρώπη.

Η Τουρκία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ και η ρήξη στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ αποτελούν πλήγμα για το ΝΑΤΟ.Οι ΗΠΑ από το 2013 και μετά χάνουν συνεχώς σε στρατιωτική ισχύ κάτι το οποίο μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτό από διάφορους ΄΄αναλυτές του καφενείου αποτελεί ωστόσο μια σκληρή πραγματικότητα ειδικά για αμερικανικό ναυτικό.

Οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες και σε συνδυασμό με τα ελλείμματα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και τις περικοπές δεν μπορούν πλέον να αναλαμβάνουν δράση σε όλο τον κόσμο. 
Οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν την Τουρκία να ελέγχει την ανατολική Μεσόγειο και Μ.Ανατολή έτσι ώστε να επικεντρωθούν στον Ειρηνικό και Σινική θάλασσα όπου η Κίνα προετοιμάζεται για τον Γ΄ΠΠ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα κάποιοι οι οποίοι επαναλαμβάνουν και προάγουν την την άποψη των αγράμματων καφενόβιων της δεκαετίας του 80 ότι η Τουρκία με την προκλητικότητα της εξάγει τα αδιέξοδα της. Που πας ρε Καραμήτρο, ποια αδιέξοδα εξάγει;  Η Τουρκία όπου έχει αδιέξοδα όπως στα νότια σύνορα της έχει δείξει ότι τα λύνει με εισβολή.Ξυπνάτε ρε κακομοίρηδες. 
Οι ΗΠΑ θέλουν να κρατήσουν την Ευρώπη κοντά τους. Η Ευρώπη όσο παραμένει εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο είναι αδύνατον να διαδραματίσει κάποιο ρόλο πίεσης εναντίον του Πούτιν Η Ευρώπη ήδη βλέπει ότι όχι μόνο η ανατολική Ουκρανία κινδυνεύουν να αφομοιωθούν απο τη Ρωσία αλλά και οι χω΄ρες της Βαλτικής, Εσθονία-Λιθουανία-Λετονία. Όσο η Ευρώπη εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά απο το ρωσικό αέριο ακυρώνεται η γεωπολιτική της αξία για τον περιορισμό και έλεγχο της Ρωσίας  Η Τουρκία παραμένει η πιο γρήγορη και φθηνή εναλλακτική μεταφοράς αερίου από Μ.Ανατολή , Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο. 

Η Τουρκία επίσης μπορεί να αποτελέσει τον χωροφύλακα της περιοχής για λογαριασμό του ΝΑΤΟ το οποίο αποτελεί πλέον φάντασμα του πάλαι ποτέ ισχυρού εαυτού του.

Ο Ερντογάν είναι πρόθυμος να παίξει τον παραπάνω ρόλο αλλά ως ανταλλάγματα θα ζητήσει 

α.την αμνηστία του από τις διώξεις που προκύπτουν από την έρευνα για τα σκάνδαλα σπασίματος του εμπάργκο εναντίον του Ιράν που διεξάγονται στις ΗΠΑ 
β. μερίδιο από τα κοιτάσματα σε Αιγαίο και Κύπρο (όχι σε Κρήτη) .

Σε αντάλλαγμα θα δώσει 

α. την εξομάλυνση των σχέσεων του με το Ισραήλ η οποία θα οδηγήσει και σε κατασκευή αγωγών αερίου στο έδαφος της Τουρκίας που θα καταστήσουν τον east med αχρείαστο σχέδιο και 
β. την διάθεση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ αλλά και για τις ανάγκες της Ε..Ε  

Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να διαθέσει ταξιαρχίες για τα σύνορα της ανατολικής Ευρώπης όπως πχ Πολωνία και χώρες της Βαλτικής οι οποίες προετοιμάζονται  για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής τα τελευταία τέσσερα χρόνια.Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής προσπαθούν με την βοήθεια του ΝΑΤΟ να οργανώσουν την άμυνα τους ωστόσο η βοήθεια που λαμβάνουν προέρχεται απο την Ισπανία-Δανία-Ολλανδία χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν ικανούς στρατούς και μέσα τουλάχιστον ανάλογα για ένα ενδεχόμενο αντιμετώπισης των ρωσικών μεραρχιών σε αναπεπταμένο έδαφος. Κάποιο Αμερικάνοι στρατιωτικοί που δεν ξεπερνάνε τις μερικές εκατοντάδες βοηθούν ως σύμβουλοι. 


Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που μπορεί να διαθέσει πλήρεις κι ετοιμοπόλεμους σχηματισμούς. Μετά απο αυτό η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα από την ένταξη της στον ευρωστρατό ο οποίος μέχρι σήμερα αποτελεί απλά μια επιτελική μελέτη. Ο τουρκικός στρατός θα αποτελέσει την πρώτη αξιόμαχη δύναμη του υπό διαμόρφωση ευρωστρατού με πρόσχημα την φύλαξη των ανατολικών συνόρων της Ευρώπης σε Πολωνία και Βαλτική. Αυτό θα αποτελέσει θρίαμβο του Ερντογάν


Εάν η Τουρκία λάβει μερίδιο απο τα κοιτάσματα τότε εύκολα θα απομακρυνθεί απο την αγκαλιά του Πούτιν ή τέλος πάντων θα ξεφύγει απο τον τόσο στενό εναγκαλισμό με την ρωσική αρκούδα και θα μπορέσει να αυτονομηθεί αρκετά για να διαθέτει στρατεύματα τα οποία στην ουσία θα φυλάνε την Αν. Ευρώπη απο την Ρωσία.
Ετσι γίνονται οι δουλειές, έτσι επιβιώνουν τα κράτη -έθνη .
Καθίστε τώρα να ακούτε τους πρησμένος απο το φαγητό και το ποτό μπαρμπάδες να σας λένε ότι η Τουρκία κάνει ΄παλικαρισμούς΄΄ και ότι εξάγει την αποτυχία της΄΄


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η παραπανω αναλυση αφορα την συναλλαγη που θα γινει μεταξυ Τουρκιας και ΗΠΑ-ΕΕ.Αραγε η Ρωσια θα επιτρεψει στον ερντογαν να απομακρυνθει αναιμακτα απο την αγκαλια της ή εχει να προσφερει δελεαστικοτερα ανταλλαγματα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Τουρκια τα εχει βρει σκουρα με τον στρατο του Ασαντ και τους Κουρδους, να δουμε για ποσο θα προχωρησει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπάρχουν κάποιοι αποτρεπτικοί παράγοντες στο θέμα της εισβολής σε μεγάλο νησί. Νομίζω ότι δεδομένων των διεθνών συνθηκών και του συσχετισμού δυνάμεων αυτό που μπορεί να κάνει (και μάλλον θα κάνει) η Τουρκία είναι θερμό επεισόδιο είτε κατάληψη κάποιων βραχονησίδων ή ελάχιστα κατοικημένων Νήσων (+ το σύμπλεγμα της Μέγιστης) προκειμένου να διαπραγματευτεί όπως πολύ σωστά αναλύεις . Η διαχείριση νεκρών τραυματισμένων πολιτών δεν είναι εύκολο να γίνει όπως και η χρησιμοποίηση των λάθρο σαν Πέμπτη φάλαγγα χωρίς καταστροφικές συνέπειες σε άλλα επίπεδα διαχείρισης της νεοταξικης σούπας.Οτιδήποτε γίνει στο Αιγαίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι 1.μικρό σε χρονική διάρκεια 2.επικοινωνιακά διαχειρίσιμο και συμβατό με την υπάρχουσα προπαγάνδα στις Βρυξέλλες στο Παρίσι στο Βερολίνο κτλ. Μάλλον Δεν Υπάρχει πολύς χρόνος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτό φαίνεται από τη βιασύνη στο θέμα των Σκοπίων , στη ανακοίνωση ημερομηνίας για μεταφορά της Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ κτλ. Επίσης οποιοδήποτε προηγούμενο στο θέμα της παραχώρησης κυριαρχίας από την Ελλάδα στην Τουρκία είναι βούτυρο στο ψωμί των κινεζικών διεκδικήσεων στη σινική θάλασσα , στις Σινοιαπωνικές σχέσεις κτλ. Πρακτική θεμελίωση αναθεωρητικών βλέψεων με τέτοιο ωμό τρόπο θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου παγκοσμίως ... Και για να μην κρυβόμαστε αναθεωρητική δύναμη Παγκοσμίου εμβέλειας θα γίνεται όλο και περισσότερο η Κίνα και δευτερευόντως η Ρωσία σε σε βάρος του συσχετισμού Δυνάμεων που καθιερώθηκαν μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ευνοούν σκανδαλωδώς τις ΗΠΑ και γενικότερα το Δυτικό κόσμο υπό την ηγεμονία της. Μεγάλο ρόλο σε οποιαδήποτε απόπειρα της Τουρκίας στο Αιγαίο θα παίξει το γεγονός ότι Ήδη υπάρχει ανάφλεξη στη Συρία με εμπλοκή του Ιράν της χεζμπολά , των Κούρδων, του Ισραήλ, των Ρώσων,των ΗΠΑ ,των Τούρκων κτλ Χωρίς να βάλω στην εξίσωση το Βαλκανικό παράγοντα, την Αίγυπτο (μιλάμε και σωστά για μυστικές δεσμεύσεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, αλήθεια ξέρει κανείς εάν σε περίπτωση Τουρκικού πολεμικού επεισοδίου υπάρχει ρήτρα βοήθειας της Αιγύπτου ή του Ισραήλ ; ή οι τόσες συναντήσεις γίνανε μόνο για τα οικονομοτεχνικα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων ;)

- Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις στο ιστολόγιο.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καποιος,ξεχναει και την Γαλλια,αλλα και οτι στο Αφριν,η Τουρκια,καταλαβε,ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ,ΚΟΥΜΑΝΤΟ!!!Μην Πλαναστε,Υπαρχει Μεγαλο ,καταλογιστεο,αθλιοτητας της Τουρκιας και Αυτο ,ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ,ΣΥΝΤΟΜΑ,ΠΟΥ ΑΥΤΟ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΝΕΙΣ,ΤΙ ΘΡΕΦΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ,ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ!!!!
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Είναι σωστό ότι οποιαδήποτε αποδοχή και ανοχή σε αναθεωρητικές τάσεις της Τουρκίας θα βοηθήσει και αυτές της Κίνας. Ωστόσο οι ΗΠΑ με το σκοπιανό και την βιασύνη για την απονομή του ονόματος Μακεδονία στο βουλγαρόφωνο κρατίδιο απέδειξε ότι δεν έχει σημασία πλέον το οποιοδήποτε δεδικασμένο που θα προκύψει αλλά η προετοιμασία εναντίοντης Κίνας. Οι ΗΠΑ θέλουν να ισχυροποιήσουν την Ευρωπη και να την απεξαρτήσουν απο το ρωσικό αέριο και την ρωσική πολιτική επιρροή.Γιαυτό και θέλουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, για να απομειώσουν την δύναμη της Ελλάδας προς όφελος του διαδρόμου μεταφοράς καταριανού αερίου μέσω Αξιου και για να εντάξουντα Σκοπια στο ΝΑΤΟ και να πιέσουν την περικυκλωμένη Σερβία να κάνει το ίδιο. Οι ΗΠΑ δρουν πλέον με βραχυπροθεσμο σχεδιασμό, με ορίζοντα το 2022-24 οποτε και ολοκληρωνονται τα εξοπλιστικά Κίνας και Ρωσίας. Σε αυτή την λογική δεν ενδιαφέρονται για την χρήσητων οποιων δεδικασμένων τα οποία θα μπορουσαν να χρησιμοπιηθούνσε βάθος δεκετίων.Ο Γ ΠΠ θα ξεσπάσει νωρίτερα και πρεπει να εχουν σιγουρέψει την Ευρωπη.Δυστυχώςοι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την Τουρκία ως τοπική υπερδύναμη , τοσο σε Βαλκανια όσο και Μ.Ανατολή ,απλά και μόνο επειδή είναι η μόνη χώρα με δικτατορία καιυπερμεγέθη στρατό αλλά και την κατάλληλη γεωγραφια.Οι ΗΠΑ δεν εχουν χρόνο και χρήμα πλέον για να δημιουργησουν και να εξοπλίσουν συμμάχους και θα παρουν ότι υπάρχει έτοιμο στο ράφι .
Ο χρήστης panpan είπε…
Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, όμως ο Ελληνισμός είναι παγκόσμια υπερδύναμη. Η Τουρκία ο Ισλαμισμός και οι φιλικά προσκείμενοι προς αυτούς, βρίσκονται πλέον στο ναδίρ της ισχύος τους, κάτι που θα φανεί πολύ σύντομα με την γεωπολιτική αλλαγή των συνόρων.
Μια Αυτοκρατορία 1776 και πλέον χρόνων θα αφήσει έτσι απλά την ισχύ της χωρίς μάχη;
Φυσικά και όχι, αναδιπλώνεται, ανασυντάσσεται, οργανώνεται, αποδομεί τους αντιπάλους της και την κατάλληλη στιγμή κινείται στην αποκατάστασή της.

Θα εκπλαγείτε όλοι τι θα σημαίνει Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια, εάν τα βρουν μεταξύ τους οι τρεις υπερδυνάμεις Η.Π.Α, Ρωσία, Κίνα και γιατί να μην τα βρούνε αφού το μόνιμο αγκάθι ακούει στο όνομα Ισλάμ και τους φιλικά προς αυτό δυνάμεις.
Δεν είναι θέμα θρησκευτικό αλλά τι αντιπροσωπεύουν σε ισχύ οι εκάστοτε θρησκείες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τέλειο το αρθρο και συμφωνώ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.
Ο χρήστης Γρηγόρης Τσελεπής είπε…
Λοιπόν, στο 6:27 ο "κουρκουμάς" σε επαινεί !!! τι άλλο θές ; https://www.youtube.com/watch?v=53bnvvCFHQA
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτή η ανάλυση από τον Greek Spirit όπως και γενικά όλες οι αναλύσεις του,αν και αξιολογότατες, αφήνουν από έξω έναν παράγοντα που προσωπικά θεωρώ ότι ανέκαθεν επηρέαζε και συνεχίζει να επηρεάζει τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Αυτός ο παράγοντας είναι τα ιερατεία που προσωπικά εκτιμώ ότι η παρασκηνιακή τους δράση είναι καθοριστική. Προσοχή,δεν πρόκειται για συνομωσιολογίες.Βάσει αυτού η Τουρκία πρέπει να θεωρείται τελειωμένη λόγω ότι εκπορεύεται από το ακραίο ισλαμικό ιερατείο που θα πιεστεί πολύ προσεχώς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν η Τουρκία λάβει μερίδιο απο τα κοιτάσματα τότε εύκολα θα απομακρυνθεί απο την αγκαλιά του Πούτιν ή τέλος πάντων θα ξεφύγει απο τον τόσο στενό εναγκαλισμό με την ρωσική αρκούδα και θα μπορέσει να αυτονομηθεί αρκετά για να διαθέτει στρατεύματα τα οποία στην ουσία θα φυλάνε την Αν. Ευρώπη απο την Ρωσία..

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ>
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν ισχύουν αυτά που λες, γιατί τότε οι ΗΠΑ βοηθούν τους Κούρδους και όχι την Τουρκία;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Panpan δὲν μᾶς τὰ λὲς καλά. Διάβασε περισσότερο καὶ μὴν ἐκτείθεσαι τοὐλάχιστον στὸν ἐαυτό σου μιᾶς

καὶ δὲν ξέρει ὁ ἕνας τὸν ἄλλον. Τὸ πρόβλημα εἶναι καὶ θρησκευτικὸ ὄχι μὲ τὴν ἔννοια ποὺ ἐμεῖς

φανταζόμαστε. Λίγο Πλωτίνος καὶ Πλάτων θὰ σοῦ κάνει καλό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
H ιστορία πραγματικά δείχνει ότι η Τουρκία στα αδιέξοδα κάνει εισβολή.Ένα άλλο που κάνει είναι η εισβολή να είναι εκ του ασφαλούς,δηλαδή πάντα με υποστήριξη μεγάλων δυνάμεων και σε σχέση με την Ελλάδα,αφού διαπιστώσει συνθήκες εθνικής διχόνοιας.

Το παράδειγμα είναι η Μικρασιατική καταστροφή όπου οι "σύμμαχοι" μας εγκατέλειψαν και η Κύπρος.Προετοίμασε την εισβολή κηρύττοντας- γνωρίζοντας ότι "βάλε τους Έλληνες να φαγωθούν μεταξύ τους και είναι του χεριού σου".Έτσι λοιπόν εν μέσω διχασμού Ελλαδιτών-Ελληνοκυπρίων με ΕΟΚΑ Β-Μακάριο,που κατέληξε στο πραξικόπημα κατα Μακάριου και έπειτα ο Μακάριος να επικαλείται την επέμβαση της τουρκίας έγινε η εισβολή με τα γνωστά αποτελέσματα.

Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά δεν θέλουν μια τουρκία συνδιαχειριστή τεράστιων αποθεμάτων.Ξέρουν ότι είναι μια χώρα που διακρίνεται για τα παζάρια της και την μπαμπεσιά-αναξιοπιστία της.Απλά την ανέχονται και προσπαθούν να κερδίσουν από αυτήν οικονομικά.

Όσο για ευρωστρατό,για να υπάρξει ευρωστρατός κανονικός που να υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης θα έπρεπε να υπάρξει κανονική Ε.Ε ως πολιτική οντότητα κάτι που είναι εντελώς αδύνατο λόγω Γερμανίας.Για το δε μέλλον της Ευρώπης;Θα καταρρεύσει έτσι ξαφνικά όπως η ΕΣΣΔ.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να χρησιμοποιηθεί έτσι όπως περιγράφεις η Τουρκία προϋποθέτει αποδοχή του ρόλου της από την ίδια και από τους Δυτικούς. Εγώ βλέπω μια μαξιμαλιστική αναθεωρητική Ισλαμοφασιστική Τουρκία με αντιπολίτευση ακόμα χειρότερη και όλους τους υπόλοιπους (κεμαλιστές ,Αλεβίτες,κοσμικούς,αριστερά,Κούρδους,Γκιουλενιστές) φυλακή ή στο περιθώριο και σε καμμία περίπτωση προσεγγίσιμοι από τον Ερντογάν.Μια τέτοια ανελαστική εσωτερική πολιτική δυναμική πόσο θα αντέξει στο χρόνο; Πιστεύεις έχει μέλλον μια τέτοια Τουρκία;
Ο χρήστης ΑΘΗΝΑΔΗΣ είπε…
Κείμενο που μάλλον θίγει την νοημοσύνη των στοιχειωδώς σκεπτόμενων ανθρώπων. Επιχειρεί να συσχετίσει την πτώση του MIRAGE με την επίσκεψη των αμερικανών αξιωματούχων στο ΥΠΕΘΑ χωρίς όμως να μας μας προσφέρει ένα συνεκτικό ερμηνευτικό πλαίσιο που να συνδέει κατά λογικό τρόπο τα δύο γεγονότα. Δηλ οι έλληνες επιτελείς προσκάλεσαν τους αμερικανούς αξιωματούχους στο ελληνικό πεντάγωνο για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί την πτώση ενός ελληνικού μαχητικού από προσχεδιασμένες και προσυνεννοημένες τουρκικές ηλεκτρονικές παρεμβολές?. Ποιο το κίνητρο μιας τέτοιας ενέργειας από τους έλληνες και ποιο από τους αμερικανούς επιτελείς? .
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Boriiing...Μισώ τα βαρετά σχόλια........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πλέον ο Ερντογάν έπαιξε και έχασε. Θα τον φάει ο μαξιμαλισμός του και η "άκαμπτη" ισλαμοφασιστική ιδεολογία του. Η "νίκη" και στη εισβολή στη Συρία θα αποδειχθεί Πύρρειος γιατί και εκεί κινείται μαξιμαλιστικά . Από τη στιγμή που αποφάσισε να κλιμακώσει στα Ελληνοτουρκικά, έχασε την ευκαιρία με κάποιες υποχωρήσεις που θα αναιρούσε αργότερα να σύρει σε υπογραφή συμφωνίας τους αυτοκτονούντες Κύπριους και μετά να ασχοληθεί μόνο με εμάς.Έκανε στη συνεχεια 2 μεγάλα λάθη που σε συνδιασμό με την όλη υπεροπτική μαξιμαλιστική πολιτική του ήδη του γυρνάνε μπούμερανγκ. Η πολεμική ενέργεια έναντι του πλοίου της ΕΝΙ σε συνδιασμό με την αιχμαλωσία των στρατιωτών μας ασχέτως στόχευσης έχουν φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα απομονώνοντας τους υποστηρικτές του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ καθώς και όλους τους υποστηρικτές του "βρείτε τα με τους Τούρκους", εγχώριους και αλλοδαπούς.Αυτό άσχετα με την αμήχανη κατά ουσία επικοινωνιακή διαχείριση του στυλ "βρείτε τα" του ΓΓ του ΝΑΤΟ εφόσον δεν μιλούσε για "αμφισβητήσεις" αλλά για αιχμαλωσία στρατιωτών από συμμαχική χωρα. Ο τρόπος που δρα εδώ και καιρό ο Ερντι πλέον έχει προβληματίσει για να μην πω τρομάξει αρκετούς στη Δύση. Οι υπερπτήσεις , τα διαβάσματα στην Αγία Σοφία, οι s400, η εισβολή στη Συρία,η η λυκοφιλία με τον Πούτιν, το πυρηνικό Ακούγιου,η πολιτική ομηρειων κτλ πλέον έχουν δημιουργήσει το αντίθετο κλίμα από αυτό που περιγράφεις και είναι θέμα χρόνου να δούμε αλλαγή προσέγγισης του από τη Δύση στην πράξη παρόλη την υπαρκτή στήριξη που έχει και έχεις πολύ σωστά αναλύσει στα άρθρα σου. Η χθεσινή ψευτο-επιθεση ειρήνης στην συνέντευξη που έδωσε είναι νομίζω ενδεικτική ότι κάτι πρέπει να πήρε χαμπάρι για το αδιέξοδο της πολιτικής του. Για να το θέσω διαφορετικά η λογική υπόθεση σου περί ρόλου της Τουρκίας θα είχε βάση υλοποίησης εάν στη θέση του Ερντογάν βρισκόταν ένας που δεν θα δρούσε τόσο άναρχα και υπεροπτικά ταυτόχρονα σε όλα τα πεδία των διεθνών σχέσεων. Ευτυχώς για μας ο Ερντογάν δεν δείχνει καμμία διπλωματική ευελιξία...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ερντογαν μετα το καλοκαιρι δεν θα υπαρχει ειτε πολιτικα ειτε βιολογικα
Μεσα στο 2018 απο συνδυασμενη (διεθνη) πληροφοριση θα υπαρξει πραξικοπημα στην τουρκια και θα αναλαβουν οι στρατιωτικοι την χωρα.
Στο τσιπρισταν θα εχουμε διαφορα γεγονοτα οπως εκλογες (βλεπω οικουμενικη) θα εχουμε αστικο πολεμο
με τους λαθροπιθηκους και τελικα πτωχευση-ατακτη χρεωκοπια μετα την οριστικη αποχωρηση του ΔΝΤ απο το ελληνικο προγραμμα.Αυτα σαν πρωτο ημιχρονο στο δευτερο θα συμβουν
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΡΟΔΟΜΕΝΟ ΤΟΠΟ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα τα βρουν μεταξύ τους αφού αλληλοσφαχτούν.
Το απογονον αυτου(του Μωαμεθ πορθητη) βασιλευσει ελαττον μικρον ολιγον προφητ. 1100 Μη γελασετε. Εχει δικηο ο ανωνυμος ειναι λαθος η αναλυση του αρθρου Ερχονται νικες, επιτελους.....
Ο χρήστης Δημητρης Κ. είπε…
Ακομη τιποτε.Οταν δει οτι λες να ξεκινα ...πολεμο.Δεν εχει αλλη επιλογη...Θα τον κλεισουν τοτε απο παντου αν αραξει.Απ την Νορβηγια εως την Τουρκια.Απ τα στενα και το Αιγαιο.Ολοι οι αγωγοι του θαναι σε εχθρικα εδαφη.Οσο και να τον παραπλανησουν θα ξερει οτι του κατεβαζουν το ..ρευμα με την μια...συν τα στρατευματα.Τοτε θα κανει πολεμο.Δεν εχει αλλη επιλογη.Αυτο θα γινει αν η Τουρκια επιτεθει την Ελλαδα και κλεισει τα στενα και το Αιγαιο με τις πολεμικες επιχειρησεις αλλαζοντας στρατοπεδο ...και γυρνωντας στο μαντρι ..των δυτικων που θα της εχουν υποσχεθει τα λυτρα της επιστροφης με τα κοιτασματα μας.Τοτε δεν μπαινει πια θεμα αν πρεπει η οχι η Ελλαδα να βγαλει τα ανταγωνιστικα κοιτασματα.Ειναι αλλο θεμα σοβσροτερο.Αν θα ζει η Ρωσια η οχι....η οποια στο κατω κατω μετα ..μπορει να τα εμπορευτει μαζι με τα δικα της παλι μονοπωλειακα....Τοτε ναι θα κανει πολεμο ..στην Τουρκια.Διοτι δεν θα παει απ ευθειας στους δυτικους για πολεμο.Θα παει πρωτα να τους σπασει την λαβιδα Την Τουρκια.
Ο χρήστης Δημητρης Κ. είπε…
Πολυ σωστα τα λες ανωνυμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΠΛΑ ΔΕΞΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχει λογικη αναλυση το αρθρο του GREEK SPIRIT.Για την Ελλαδα ισχυει, το προοιμιο μιας μεγαλης ηττας ειναι μια μεγαλη νικη. GEOF.
Ο χρήστης Nikpap είπε…
Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά τη δημοσίευση του παραπάνω άρθρου , κανείς δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα. Οι πολιτικοί , οι δικαστικοί , οι ιατροί, οι πανεπιστημιακοί, οι αγρότες, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι , όλοι τους, ασχολούνται με το συμφέρον της συντεχνίας τους , κάνοντας ελληνικές πατέντες έτσι ώστε να μην ξεβολευτουν. Το αποτέλεσμα ? Γνωστό και συνεχές από την μεταπολίτευση και έπειτα. Κανείς από αυτούς δεν κοίταξε το συνολικό όφελος , που εκ των πραγμάτων θα οδηγούσε στην ευημερία της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούνε και δραστηριοποιούνται. Κανείς από αυτούς δεν έμαθε από τα πεπραγμένα της ιστορίας , Μικρασιατική καταστροφή , Εμφύλιος, Εισβολή στην Κύπρο. Και έτσι με αυτά και με αυτά φτάσαμε στο 2019 περιμένοντας την πολυπόθητη εκπλήρωση των προφητειων. Ο κλοιός σφίγγει τρομακτικά , το κράτος λόγω εκλογών είναι στάσιμο , η κοινωνία αποβλακωμενη , η Εκκλησία έχει χάσει το σκοπό της , πλην ελαχίστων περιπτώσεων, και η ζωή συνεχίζεται. Όπου και αν περπατήσεις στην χώρα μας , ακούς το εξής : στην Τουρκία έχει φτώχεια , πολύ φτώχεια . Το ξεστομίζουν όλοι μα όλοι , με τόσο αφέλεια και δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα. Μην με ρωτήσετε ποια είναι τα αυτονόητα γιατί αυτό θα σημαίνει πως από το παραπάνω άρθρο που διαβάσατε δεν καταλάβατε ούτε μια γραμμή.
Ο χρήστης E Pap είπε…
Ερώτηση, αν όντως η Τουρκία πάρει αυτά που αναφέρετε, κοιτάσματα σε Αιγαίο και Κύπρο, τότε η επιθετικότητα της Ρωσίας δεν θα στραφεί απο τον East Med και το Ισραήλ, στην απεξαρτημένη πλέον απο αυτήν Τουρκία;
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Δεν μπορώ να απαντήσω συνοπτικά και επιγραμματικά τώρα. Υπάρχουν ωστόσο χιλιάδες ειδικοί στις προφητείες, αυτοί έχουν απάντηση για όλα.
Ο χρήστης ΠΓΜ @pgm234 είπε…
Όταν η Τουρκία καταστή περιφερειακή υπερδύναμη, με ποικίλο οπλισμό ίσως και με πυρηνικά, τότε θα μπορεί να διεξάγει με την άνεση μίας χώρας του ΝΑΤΟ, κάθε είδους επιδρομή προς το Ιράν και προς την Ρωσία, ως η εμπροσθοφυλακή των μαλθακών Δυτικοευρωπαίων και των απομεμακρυσμένων Αμερικανών, με γραμμή εφοδιασμού και κάλυψης το Σκοπιανό φρούριο των Κεντρικών Βαλκανίων, μεν, μάλλον εντός πενταετίας δε.
Η Ρωσία, αποχαυνωμένη από την παρούσα επίθεση φιλίας του "γενναίου αντι-δυτικού" κυρίου Ερντογάν, θα αιφνιδιαστεί από την καλά οργανωμένη παγίδα, ενώ παράλληλα θα έχει δώσει κάθε είδους αφορμές, από την Κριμαία μέχρι την Συρία κ.οκ., καθώς εξήλθε για τα καλά από την κλειστή φωλιά της.
Ταυτόχρονα, η Γερμανία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικης, θα μπορούν να διασταυρώσουν τα πυρά με την Τουρκία, σε ένα εκτενές μέτωπο εφόδου χιλιάδων χιλιομέτρων προς την Μόσχα.
Ο πόλεμος αυτός θα είναι πιθανώς πυρηνικός.
Ο χρήστης ΠΓΜ, @pgm234 είπε…
Η έναρξη της Νέας Λεωφόρου του Μεταξιού θα επιτρέψει τον εποικισμό του Κινέζικου υπεράριθμους πληθυσμού σε όλο το μήκος του, διά της Σιβηρίας και μέχρι την Ευρώπη, με νόμιμο τρόπο, για εμπορικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας στην διατήρηση αυτής της στρατηγικά πολύτιμης για την Κίνα, γέφυρας-ρεσάλτου εις την παγκόσμια ηγεμονία.