1522 - 2022 Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΆΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ-Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΩΣ ΝΕΟΣ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Greek Spirit
21-2-2018
Η Τουρκία για τις ΗΠΑ -Ρωσία και Ε.Ε. αποτελεί ένα χρήσιμο ηλίθιο. Η Τουρκία διαθέτει τον μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ και μάλιστα με όλο κι αυξανόμενες δυνατότητες και ποιότητα. Ο Ερντογάν είναι ένας μονάρχης ασιατικού τύπου ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιβιώνει και να επιβάλει τον εαυτό του με απόλυτη σκληρότητα. Εξάλλου η Τουρκία διαθέτει μια ανεξάντλητη δεξαμενή ανθρώπων οι οποίοι θα αντικαθιστούν πάντοτε τις δεκάδες χιλιάδες των φυλακισμένων και εκτοπισμένων του καθεστώτος του Ερντογάν. Η Τουρκική οικονομία ως γνήσια ασιατο-μεσανατολική μαστίζεται απο δομικές ανωμαλίες αλλά δεν παύει να είναι μια μεγάλη οικονομία η οποία έχει απορροφήσει τις επενδύσεις των δυτικών σε βαθμό μη αναστρέψιμο. Η Τουρκία  ανήκει στους G 20 έξαλλου.
Όπως ακριβώς με τα Σκόπια τα οποία έχουν αναγνωρισθεί και κατονομάζονται  ανεξαιρέτως ως Μακεδονία σε όλες τις χώρες του πλανήτη, έτσι και η διαμάχη σχετικά με το Αιγαίο και την κυριαρχία του έχει ήδη κριθεί  απο την διεθνή κοινότητα και αυτή δεν είναι άλλη απο την άποψη για ευκαιρία στην Τουρκία να εκμεταλλευτεί μέρος των κοιτασμάτων της Κύπρου ή της Ελλάδας.
Η διεθνής κοινότητα δεν λαμβάνει υπ όψιν τα ιστορικά δεδομένα αλλά τα καθαρά δικανικά και οικονομικά. Τα δεδομένα αυτά σύμφωνα με την διεθνή κοινότητα λένε ότι μια χώρα τοπική υπερδύναμη δεν μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να έχει μερίδιο απο τον πλούτο της ανατολικής Μεσογείου και ότι δεν είναι δυνατό μια χώρα του μεγέθους της Τουρκίας να παρακολουθεί ως θεατής την μικρή Ελλάδα να εξορύσσει αέριο.
Η διεθνής κοινότητα δεν θέλει , ούτε μπορεί, ούτε και είναι η δουλειά της να καταλάβει την άρνηση μας για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Η διεθνής κοινότητα θεωρεί τόσο την Ελλάδα όσο  την Κύπρο και την Τουρκία τρείς τριτοκοσμικές χώρες που διαπληκτίζονται για ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να λυθεί με την συνεκμετάλλευση.
Η Τουρκία είναι απαραίτητη σε όλους. Όποιος ελέγχει ή έστω έχει σύμμαχο την Τουρκία μπορεί να ελέγχει όλη την Μ.Ανατολή και όχι μόνο. Η Τουρκία αποτελεί την μόνη οικονομική δίοδο των υφιστάμενων και μελλοντικών αγωγών αερίου απο την Μ Ανατολή και Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ αντίστοιχα, που θα τροφοδοτούν την Ευρώπη και θα την απεξαρτήσουν απο την Ρωσία. 
ΗΠΑ και Ε.Ε. θέλουν την Τουρκία στο πλευρό τους για να εξασφαλίσουν την μεταφορά αερίου απο Κατάρ-Συρία-Ιράκ  -Ισραήλ-Αίγυπτο και Κύπρο. Εάν χαθεί η Τουρκία τότε το αέριο θα πρέπει να μεταφέρεται στην Ευρώπη με πλοία και με τον αγωγό east med  o οποίος θεωρείται εφικτός αλλά επειδή θα είναι υποθαλάσσιος θα αργήσει αρκετά να κατασκευαστεί και θα κοστίσει αρκετά.
Η Ρωσία θέλει την Τουρκία σύμμαχο για να την ελέγχει και να αποτρέψει το ενδεχόμενο διέλευσης αγωγών αερίου ανταγωνιστών της προς την Ευρώπη
Η Τουρκία είναι απαραίτητη και στο Κατάρ στο έδαφος του οποίου υπάρχει τουλάχιστον  μια πλήρως επανδρωμένη ταξιαρχία τουρκικού στρατού, η οποία έχει αποστολή την αντιμετώπιση ενδεχόμενης εισβολής της Σαουδικής Αραβίας. Το Κατάρ το οποίο διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα κοιτάσματα αερίου στον κόσμο έχει διεισδύσει τόσο πολύ στις ευρωπαϊκές οικονομίες που τις έχει σχεδόν εξαγοράσει. Ειδικά η Γαλλία και πολύ περισσότερο η Βρετανία εξαρτώνται απο το καταριανό χρήμα σε βαθμό που δεν μπορούν να έχουν αυτόνομη εξωτερική πολιτική.
Η Ρωσία χρειάζεται την Τουρκία ακριβώς επειδή θέλει να αποτρέψει την χρήση της ως δίοδος του αερίου προς την Ευρώπη των ανταγωνιστών όπως το Κατάρ  -Αζερμπαϊτζάν-Κύπρος-Αίγυπτος.
Η Ρωσία  δεν θέλει η Κύπρος και η Αίγυπτος να εξάγουν το αέριο τους ούτε μέσω Τουρκίας ούτε μέσω του υποθαλάσσιου east med. Γιαυτό  και έχει κάνει την Τουρκία σύμμαχο της και προωθεί τον ρωσικό αγωγό turkish ή  south stream ο οποίος ήδη λειτουργεί και τροφοδοτεί την Τουρκία με αέριο και φιλοδοξεί να επεκταθεί στην Ευρώπη.
Την Ελλάδα δεν την υπολογίζει κανείς και κανείς δεν την χρειάζεται. 
Η Τουρκία του Ερντογάν είναι μια υπερδύναμη που έχει πολλούς μνηστήρες.
Κανείς δεν θέλει ούτε και μπορεί να αναμετρηθεί με την Τουρκία.
Τον Ιανουάριο του 2018 οι  Ιταλοί απέσυραν το πλωτό γεωτρύπανο τους απο το βυθοοικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ και όχι μόνο αντέδρασαν αλλα την ώρα που ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ κ Καμένος πρόβαλε το βίντεο του εμβολισμού του σκάφους ΄Γαύδος΄΄ στην συνδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας στις  Βρυξέλλες ,ο Ιταλός υπουργός Άμυνας συσκέπτονταν με τον Τούρκο κρυφά. Αμέσως μετά το γεωτρύπανο της ΕΝΙ αποχώρησε .
Το πιθανότερο σενάριο για τα μελλούμενα  είναι το εξής :
Η Τουρκία συμφωνεί με την διεθνή κοινότητα για την απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων απο την Κύπρο με αντάλλαγμα την παραχώρηση του οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ .
Η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα αναθαρρήσει και σε κλίμα ευφορίας θα αποδεχθεί το σχέδιο Άναν δηλαδή της διζωνικής πολιτείας με εναλλασσόμενο πρόεδρο .
Ο πρώτος πρόεδρος του νέου διζωνικού μορφώματος θα είναι κάποιος ανώτερος Κύπριος  κληρικός ο οποίος θα θυμίσει τον Μακάριο. Αυτό θα είναι το ΄΄τυράκι΄΄ στην φάκα διότι οι Ελληνοκυπριοι θα διαπιστώσουν μετά το τέλος της θητείας του ότι ο επόμενος πρόεδρος θα είναι Τούρκοκύπριος, αλλά τότε θα είναι αργά.
Ο Ερντογάν για να δικαιολογήσει την υποχώρηση-αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο θα πάρει την άδεια των Ρώσων και Αμερικάνων για την κατάληψη της Ρόδου και Καστελόριζου .Έτσι εκτός απο το οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ θα αποκτήσει και ΑΟΖ στο νότιο Αιγαίο. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από τις συνεχόμενες συνεντεύξεις και δηλώσεις Κύπριου κληρικού ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ΄΄΄προφητείες΄΄ και προρρήσεις που δείχνουν με απόλυτη σιγουριά ότι ο τουρκικός στρατός θα αποχωρήσει απο τα κατεχόμενα και ότι η Ελλάδα θα χάσει δύο νησιά τα οποία αυτός γνωρίζει αλλά δεν μας λέει. Προφανώς ο κληρικός αυτός προορίζεται για πρώτος πρόεδρος στο διζωνικό μόρφωμα.
Η κατάληψη της Ρόδου θα έχει και ένα συμβολικό μήνυμα για τον Τουρκικό λαό. Η Ρόδος αποτέλεσε το τελευταίο προπύργιο ελευθερίας στην ανατολική Μεσόγειο εφόσον κατακτήθηκε το 1522 από τον Σουλεΐμάν τον Μεγαλοπρεπή κατά την δεύτερη πολιορκία της .Ο Σουλεΐμάν πήρε την Ρόδο από τον Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη δηλαδή απο τους δυτικούς. Ο Ερντογάν θα παρουσιασθεί ως ο νέος Σουλεΐμάν ο Μεγαλοπρεπής και θα ισχυροποιηθεί.
ΗΠΑ-Ε.Ε και Ρωσία θα έχουν εξασφαλίσει ο καθένας τα συμφέροντα τους. Οι ΗΠΑ θα έχουν να λαμβάνουν απο τον Ερντογάν εφόσον τον βοήθησαν να ισχυροποιηθεί. Η Ρωσία θα ελέγχει απόλυτα την Κύπρο διότι όλη η προεργασία με τις ΄δήθεν προφητείες είναι ρωσικής εμπνεύσεως.Ο πρόεδρος -κληρικός θα εξαρτάται απόλυτα απο την Ρωσία- όπως εξάλλου όλη η οικονομία και οικονομική ελίτ της νήσου- και θα καθυστερήσει την εξόρυξη των κοιτασμάτων έτσι ώστε η Ρωσία να κερδίσει χρόνο στην διατήρηση του μονοπωλίου της στην Ευρώπη. 
Οι ΗΠΑ θα αποδεχθούν την ακύρωση των σχεδίων για το πέρασμα των αγωγών αερίου προς Ευρωπη μέσω Τουρκίας αλλά για να στηρίξουν την ηττημένη Ελλάδα θα δώσουν την άδεια για την εξόρυξη και εξαγωγή των κοιτασμάτων της Κρήτης που είναι ισάξια της Κύπρου. Τα κοιτάσματα αυτά θα εξάγονται ίσως με ένα ΄΄κουτσουρεμένο΄΄ east med'' αλλά σε ότι αφορά τις ENI=EXXON-TOTAL  θα κερδίσουν όσα θα χάσουν προσωρινά απο την Κύπρο και λέω προσωρινά διότι η Κύπρος τελικά θα εξορύξει αλλά μόνο όταν γίνει βέβαιο ότι μέσω των τουρκοκυπρίων τα κέρδη θα διανέμονται και στην Τουρκία
Οι ΗΠΑ θα μπορούν να ζητούν την βοήθεια της Τουρκίας στον έλεγχο τηςΜ.Ανατολής με το ίδιο θάρρος που το κάνει η Ρωσία μέχρι σήμερα.
Η Τουρκία θα αποτελέσει ξαφνικά το μήλον της έριδος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και για να διευθετηθεί το θέμα της διεκδίκησης των υπηρεσιών της θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία. : ΗΠΑ -Ρωσία και ΕΕ θα αναδείξουν την Τουρκία ως το πρότυπο της ισλαμικής κοσμικής υπερδύναμης, το πρότυπο του δήθεν πολυπολιτισμού και της ανερχόμενης οικονομίας. Η έδρα του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ θα μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη.Ήδη από το 2013 υπήρξαν σχετικές προτάσεις από υψηλά ισ΄ταμνα στελέχη και think tanks στους κόλπους του ΟΗΕ. Η Τουρκία θα ενταχθεί στην Ευρώπη ή μάλλον η Ευρώπη σε αυτή. 
Η Ελλάδα θα αποτελεί ένα απέραντο πάρκο Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στις οποίες θα επενδύουν Τούρκοι και Καταριανοί και όπου θα εργάζονται οι ΄΄παράτυπποι'' μετανάστες αλλά και οι απελπισμένοι Έλληνες. Εξάλλου όλα τα Βαλκάνια θα αποτελούν μια ενιαία περιοχή με Ε.Ο.Ζ. όπου η εθνική κυριαρχία θα έχει εκλείψει , περιοχή  η οποία θα εργάζεται για την Γερμανία και την Τουρκία.
Το θέμα έχει κι άλλες πτυχές αλλά δεν θα το εξαντλήσω τώρα.
Από το 2013 το hellenic sunrise 2 σας λέει ότι η Κωνσταντινούπολη προορίζεται για παγκόσμια πρωτεύουσα.
Την 1 Νοεμβρίου 2012 ο τοποτηρητής του ΟΗΕ στην Μ.Ανατολή για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων Richard Falk δήλωνε στο διαδικτυακό τόπο του al Jazeera English ότι η Τουρκία αποτελεί την χώρα πρότυπο της ανεκτικότητας και πολυπολιτισμού και ότι ίσως θα έπρεπε να φιλοξενήσει τις έδρες διεθνών οργανισμών
Αυτά για τώρα.

Σχόλια

Ο χρήστης μαινομενος είπε…
Θα ρισκάρουν να φέρουν τις έδρες διεθνών οργανισμών σε μία τόσο ασταθή περιοχή? Ίσως μετά από μία νέα σύνοδο σαν της Γιάλτας όπου θα ξαναμοιραστεί ο κόσμος.¨Ομως ο τοκετός έχει οδύνες και το νέο στάτους κβό προέκυψε μετά από τον Β΄ΠΠ. Στην τωρινή φάση ο Γ΄ΠΠ μόλις ξεκινάει. Ας περιμένουμε ακόμα λίγο!!!!
Ο χρήστης AndAndr είπε…
Σενάριο που ούτε ο ίδιος ο Ερτογαν δε θα έχει φανταστει.. Κατ αρχήν ειμαστε ακόμα τουλάχιστον συμμαχοι στο Νατο . Για γραψε εαν μία χώρα επιτεθεί σε σύμμαχο της τι προβλέπει η συμμαχία... Πόσο συμπαγές είναι ο πληθυσμός της γείτονος χωρας όταν έρχονται οικογενειες για πολιτικο ασυλο στον γείτονα εχθρό.. Τι συμμάχους έχει και τι εμείς ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με τους Κεμελικούς τι θα κάνει ο Ερντογάν?
Ο χρήστης panpan είπε…
Διαβάζοντας τα παραπάνω προσεχτικά η Αυτοκρατορία επανέρχεται δριμύτερη από ποτέ, με γνώμονα την ενοποίηση των χώρων της και την επέκτασή της;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2018/02/blog-post_577.html#more
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προβλέπει να είναι ουδέτεροι οι υπόλοιποι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πω ρε φιλε ετσι μαυρα οπως μας τα λες , καταθλιψη με επιασε.

Γιώτης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ και καιρό φαινόταν ότι τα μνημόνια θα λήξουν με διαμελισμό της χώρας και η κυβέρνηση το τρέχει με διαδικασία εξπρες. Ένα πρωί θα ξυπνήσουμε και θα έχουν καταλάβει οι Τούρκοι 5-6 νησιά. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι γέμισαν τα νησιά με τουρκογενείς λαθρομετανάστες. Η κυβέρνηση προφανώς έχει συναινέσει στο πλάνο με την υπόσχεση επανεκλογής.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Και σε ολο αυτο ,Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ,που;;;Το Ισραηλ,που;;;Η Αιγυπτος ΠΟΥ;;;Δειτε ,τι ξεκινα ,στον Λιβανο ....ΜΕΤΑΞΥ ΙΡΑΝ -ΙΣΡΑΗΛ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΡΗΘΕΙ,ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ;;;;ΕΑΝ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ,Ο ΤΟΥΡΚΟΣ,ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ;;;;Μην Προτρεχουμε,Η ΕΛΛΑΔΑ ,ΕΧΕΙ ΠΥΓΜΗ,ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΜΙΑ ΤΥΧΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΑΛΛΑΖΕΙ ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως γνωρίζετε τι δυνάμεις θα απαιτηθούν ειδικά για την κατάληψη της Ρόδου?Η μισή Τουρκία πρέπει να επιτεθεί και δεν είναι διαθέσιμη...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιος εισαι hellenic sunrise?Σε παρακολουθω καιρο και διαπιστωνω οτι κανεις καλα την δουλεια σου καλλιεργωντας ηττοπαθεια και εμφανιζοντας μονιμως την Τουρκια ως υπερδυναμη...
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Κι εγώ σας παρακολουθώ καιρό και διαπιστώνω ότι έχω δίκαιο