ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ

 Greek Spirit
11-2-2018
Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 το τουρκικό πολεμικό ναυτικό παρεμπόδισε το γεωτρύπανο της Ιταλικής πετρελαϊκής ΕΝΙ να πλεύσει προς το οικόπεδο ν 3 της Κυπριακής ΑΟΖ. Ο κυβερνήτης του σκάφους που μετέφερε το γεωτρύπανο υπέκυψε στις απειλές των τουρκικών φρεγατών κι αποχώρησε. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η ΕΝΙ περιμένει οδηγίες κι ότι τελικά δεν ανησυχεί ιδιαίτερα εφόσον είναι συνηθισμένες τέτοιου είδους ενέργειες παρενόχλησης σε εξορύξεις  σε όλο τον κόσμο .
Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Οι Τούρκοι παρεμπόδισαν με ωμή δύναμη την έναρξη των εξορύξεων κι εμείς κάνουμε δηλώσεις ότι αυτά συμβαίνουν.
Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Κάποιοι έχουν δηλώσει τον εαυτό τους ως γεωπολιτικούς αναλυτές και τουρκολόγους. Αυτοί οι κάποιοι λοιπόν αρθογραφούσαν πριν από ένα έτος υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία  δεν θα τολμήσει να παρεμποδίσει τις έρευνες και εξορύξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ εφόσον εκεί δραστηριοποιούνται μεγάλες πολυεθνικές όπως η Αμερικανική  EXXON και η Ιταλική ENI. 
Σήμερα βλέπουμε ότι κανείς δεν έχει αντιδράσει εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας. Κανένας δεν έστειλε φρεγάτες να αντιμετωπίσουν τις τούρκικες
Αντιθέτως η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικάνου σύμβουλους Εθνικής Ασφαλείας Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακ Μάστερ στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου, και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, την επόμενη εβδομάδα δεν ακυρώθηκαν. Ίσως οι δυο παραπάνω κύριοι ΄΄μαλώσουν ΄΄ τον Ερντογαν και τον τιμωρήσουν με στέρηση γλυκού μετά το βραδινό γεύμα.
Τι έχουν άραγε να πουν οι γεωπολιτκοί αναλυτές και τουρκολόγοι εμπειροτεχνίτες ; Εμπειροτεχνίτης είναι αυτός που απέκτησε άδεια επαγγέλματος ως μαθητής-βοηθός ενός τεχνίτη. Ωστόσο.οταν κάποιος δηλώνει ότι ασκεί δραστηριότητα η οποία απαιτεί σπουδές τις οποίες ποτέ δεν έχει κάνει τότε είναι κατώτερος κι απο τον εμπειροτεχνίτη.
Οι αναλύσεις κι εκτιμήσεις που σας σερβίρουν διάφοροι μη πιστοποιημένοι δήθεν ειδήμονες είναι ψέμματα.
Η Τουρκική προκλητικότητα μόνο με όπλα μπορεί να αντιμετωπισθεί.
Προσέξτε οι παγίδες είναι πολλές.
Γιατί άραγε υπάρχει Κύπριος κληρικός ο οποίος βγαίνει στις τηλεοράσεις της Κύπρου και δηλώνει ότι αυτός ως γνώστης των προφητειών γνωρίζει ότι οι Τούρκοι θα επιτεθούν στην Ελλάδα -όχι στην Κύπρο- και ότι θα καταλάβουν δύο νησιά τα οποία αυτός γνωρίζει αλλά δεν μα αποκαλύπτει;.Τι γνωρίζει ; Γιατί προετοιμάζει την κοινή γνώμη για το χάσιμο εδαφών και το μάταιο της αντίστασης εφόσον ΄΄είναι γραμμένο΄΄ να χάσουμε έδαφος.Ο ίδιος ανώτερος κληρικό δηλώνει ότι οι Τούρκοι θα αναγκασθούν να αποσύρουν τα στρατεύματα κατοχής απο την Κύπρο. Τι γνωρίζει; Γιατί προετοιμάζει την Ελλαδική κοινή γνώμη για χάσιμο εδαφών και ταυτόχρονα  την Κυπριακή για απελευθέρωση των κατεχομένων ; Μήπως υπάρχει κάποια συμφωνία στο παρασκήνιο εις βάρος της Ελλάδας . 
Τις  δήθεν προφητείες στην Ελλάδα διακινούν πράκτορες των Ρώσων απο το 2000 με στόχο να πείσουν τους Έλληνες οτι τελικά η Τουρκία θα εισβάλλει στην Ελλάδα αλλά δεν θα είναι απαραίτητο να πολεμήσουμε εφόσον οι Ρώσοι θα αναλάβουν την υπεράσπιση μας. Από το 2000 και μετά εμφανίσθηκαν μερικοί άγνωστοι απο το πουθενά οι οποίοι με άγνωστη χρηματοδότηση κατέλαβαν ωριαίες εκπομπές στην τηλεόραση που κοστίζουν 20,000 ευρώ και ίδρυσαν εκδοτικούς οίκους με στόχο την προώθηση των δήθεν προφητειών που έλεγαν ότι οι Ρώσοι θα μας σώσουν και θα μας δώσουν την Πόλη κι ότι καλύτερα να χρεοκοπήσουμε και να μην ανησυχούμε , να μην πολεμήοσυμε, εφόσον θα μας σώσουν οι Ρωσοι.
Οι Ρώσοι τα τελευταία δύο έτη είναι στενοί σύμμαχοι των Τούρκων. Με τις ευλογίες των Ρώσων εισέβαλε στην Αφρίν η Τουρκία.
Η Ρωσία μπορεί στην παρούσα φάση να ελέγχει τον Ερντογάν απόλυτα. Οι ΗΠΑ τα έχουν χαμένα και δεν μπορούν να ελέγξουν την Τουρκία.
Η Ρωσία έχει ένα μεγάλο πονοκέφαλο να αντιμετωπίσει, τον αγωγό east med, ένα υποθαλάσσιο αγωγό που θα ενώνει τα κοιτάσματα Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας και θα τα μεταφέρει στην Ευρώπη . 
Η Ρωσία θα χάσει το ενεργειακό μονοπώλιο με αυτό τον αγωγό. Για να τον ακυρώσει θα έπρεπε να αναγκάσει τον Ερντoγάν να εισβάλλει στην ελεύθερη Κύπρο και την Ελλάδα. 

Ωστόσο παρόλο που είναι εφικτό για την Τουρκία να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο στην Κύπρο είναι αδύνατο να επεκτείνει την κατοχή της χωρίς την άδεια της διεθνούς κοινότητας κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει τώρα. Το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ δεν θα θα ενέκρινε ποτέ μια εισβολή της Τουρκίας στην ελεύθερη Κύπρο με τις παρούσες συνθήκες. Ο μόνος τρόπος για τον Πούτιν να αποτρέψει τον EAST MED είναι να ελέγχει την Κύπρο με ένα ηγέτη μαριονέτα. Ο ηγέτης αυτός πρέπει να είναι υπερκομματικός και υπερενισχυμένος, να φανεί ως Μεσσίας.Ένας Μεσσίας είναι και προφήτης. Ο Μεσσίας αυτός θα προφητεύει ΄και θα ισχυρίζεται ότι κατέχει την Θεία γνώση σχετικά με την αναίμακτη και οικειοθελή αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο κάτι το οποίο μπορεί να γίνει τελικά 

Ο Πούτιν μπορεί να πείσει τον Ερντογάν, o Μεσσίας θα γίνει ο νέος πρόεδρος της Κύπρου και θα εκτελεί τα ρωσικά θελήματα .Ο EAST MED δεν θα γίνει ποτέ.Ο Ερντογάν θα αναγκασθεί να αποσύρει τα στρατεύματα του χάριν του ρωσικού σχεδίου διότι και αυτός καταλαβαίνει ότι ο EAST MED θα αφαιρέσει απο την Τουρκία τον ρόλο του ενεργειακού κόμβου που κατέχει σήμερα με τον TAP, τον TURKISH STREAM  αλλά και με άλλους αγωγούς απο Ιράν-Ιράκ -Κουρδιστάν που καταλήγουν στα λιμάνια της και τροφοδοτούν την Ευρώπη.
Σε αντάλλαγμα ο Ερντογαν θα πάρει δύο Ελληνικά νησιά, πχ την Ρόδο και το Καστελόριζο και έτσι θα αποκτησει ΑΟΖ στο Αιγαίο και πολλά κοιτάσματα.
Γιαυτό και αγνοήστε τους ΄΄τουρκολόγους΄΄ που πρεσβεύουν ότι θα μας σώσουν ο ΄΄μεγάλες δυνάμεις'' αλλά και τους προφητειολόγους οι οποίοι έχουν το θράσος να λένε ότι γνωρίζουν ποια νησιά θα πάρουν οι Τούρκοι αλλά δεν μας το αποκαλύπτουν και θέλοyν να μας κοιμήσουν για να παραδοθούμε πειθήνια περιμένοτνας τους Ρώσους

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ συμβουλιο ασφαλειας,λες, δεν θα ενεκρινε ποτε μια καταληψη της ελευθερης κυπρου απο την τουρκια........το 74 ενεκριναν την καταληψη του 38%...?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαβάζονται λογικά όλα αυτά αλλά γεννούν και πλήθος ερωτημάτων. Ένα απ' αυτά είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς όλοι οι αναγνώστες;

Αμφιτρύων
Ο χρήστης μαινομενος είπε…
Πιθανόν οι δυτικοί να έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι ο Ιστ Μεντ χαλάει το ρωσικό μονοπώλιο αερίου και να προτιμήσουν μιά ελεγχόμενη από τους ίδιους Κύπρο χωρίς τουρκικά στρατεύματα.
Προς το παρόν βέβαια δυσκολεύονται να αποβάλλουν τις τουρκολάγνες αγγυλώσεις τους αλλά αν συνεχίσει να τους εκνευρίζει ο Ερντογάν....ποτέ δεν ξέρεις!!