ΠΟΙΕΣ ΚΥΡΏΣΕΙΣ ΒΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ --ΤΑ ΙΤΑΛΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ- Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ Ο ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΚΥΡΏΣΕΙΣ ΜΙΛΆΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ;Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΊ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΎΝ ΚΥΡΏΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΈΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ FATIH

   04 Μάρτιος 2018, Του Μάριου Πούλλαδου

ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΑΓΚΥΡΑΣ-ΡΩΜΗΣ

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ TIMING ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ


<<Ο Ιταλός Πρέσβης χαρακτήρισε την Τουρκία «στρατηγικό εταίρο», στο πλαίσιο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, προσθέτοντας: «Πάντα αισθανόμαστε και είμαστε ακόμα πεπεισμένοι ότι η θέση της Τουρκίας βρίσκεται στην Ευρώπη, διότι η ιστορία, ο πολιτισμός και οι αξίες μας μάς κάνουν να είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας». Πέρα από τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, υπάρχει μια σειρά από άλλους παράγοντες οι οποίοι αφορούν τα τεράστια διμερή οικονομικά συμφέροντα σε στρατιωτικό-εμπορικό-ενεργειακό επίπεδο, που θα απέτρεπαν, κυρίως τη Ρώμη, να έρθει σε απευθείας ρήξη με την Άγκυρα>>


Η παρεμπόδιση της γεώτρησης της ιταλικής ΕΝΙ στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ από την Άγκυρα δεν είναι καθόλου τυχαία. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από την κρίση στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Ερντογάν ταξίδεψε στην Ιταλία και, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί μόνο με τον Πάπα, στη συνέχεια συναντήθηκε τόσο με τον Πρωθυπουργό Paolo Gentiloni όσο και με τον Πρόεδρο Sergio Mattarella.
Η Τουρκία αξιολόγησε την ΕΝΙ και κατ’ επέκτασιν την Ιταλία ως τους πιο αδύναμους κρίκους από τους παίκτες που έχουν εμπλακεί στην Κυπριακή ΑΟΖ. Έτσι αποφάσισε να κάνει επίδειξη της ισχύος της και να αποτρέψει ενεργειακά τετελεσμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε και η χρονική συγκυρία είναι τυχαία, αφού η Ιταλία βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο και επομένως σε καμία περίπτωση δεν θα ρίσκαρε να κλιμακώσει την ένταση με την Τουρκία, στέλνοντας τον πολεμικό της στόλο στην περιοχή.

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/492373/italotourkika-ntaraveria
Επιπλέον, πέρα από τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, υπάρχει μια σειρά από άλλους παράγοντες οι οποίοι αφορούν τα τεράστια διμερή οικονομικά συμφέροντα σε στρατιωτικό-εμπορικό-ενεργειακό επίπεδο, που θα απέτρεπαν, κυρίως τη Ρώμη, να έρθει σε απευθείας ρήξη με την Άγκυρα.

Μεγαλύτερος πελάτης όπλων
Η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της ιταλικής στρατιωτικής βιομηχανίας, ιδιαίτερα των κρατικά ελεγχόμενων εταιρειών όπως οι Leonardo (πρώην Finmeccanica) και Fincantieri. Η Ιταλία εξάγει στην Τουρκία ένα ευρύ φάσμα οπλισμού: από πιστόλια έως πολυβόλα, από χερσαία οχήματα μέχρι αεροσκάφη, από εξοπλισμό που στοχεύει σε βόμβες, τορπίλες, πυραύλους και βλήματα. Σύμφωνα με στοιχεία από τον ιταλικό Τύπο, το 2016, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντζι ενέκρινε εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 134 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία του Ερντογάν.
Σύμφωνα, μάλιστα, με έκθεση του SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute), αναφορικά με το εμπόριο όπλων, μεταξύ 2012-2016 η Τουρκία βρισκόταν στην πρώτη θέση των χωρών εξαγωγής όπλων από την Ιταλία, με 14% επί του συνολικού ποσοστού εξαγωγών, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (11%) και η Αλγερία (8%). Η Ρώμη πώλησε στην Άγκυρα ακόμη και δορυφόρο.
Το ύψος των συναλλαγών ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ για την παραγωγή 51 ελικοπτέρων τύπου Mangusta στην Τουρκία, που μετονομάστηκε σε TAI T129 ATAK. Η άδεια κατασκευής εγκρίθηκε το 2007, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι, με το ιταλικό δίκτυο αφοπλισμού και τη Διεθνή Αμνηστία να ζητούν την αναστολή της συμφωνίας, λόγω της πιθανότητας χρησιμοποίησης αυτών των ελικοπτέρων επίγειας επίθεσης από την τουρκική αεροπορία στις κουρδικές περιοχές. Ωστόσο, τα ελικόπτερα πουλήθηκαν με την επίσημη δικαιολογία της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας, ιδιαίτερα της ISIS-Daesh.
Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Roberta Pinotti δήλωσε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της Φίκρι Ισίκ στην Κωνσταντινούπολη, πριν από καιρό, ότι «σε μια εποχή που ο πόλεμος στη Συρία επεκτείνει την τρομοκρατική απειλή στις γειτονικές χώρες, η Ιταλία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του ΝΑΤΟ να παρέμβει, μαζί με τα άλλα κράτη-μέλη». Η Ιταλία, συνέχισε, εξακολουθεί να υποστηρίζει με τις δυνάμεις της τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ στο ανατολικό και νότιο μέτωπο, και αυτό «είναι το πλαίσιο για τη συνεργασία με την Τουρκία για την προστασία των συνόρων της με τη Συρία».
Ιταλικά όπλα σε Συρία
Όπως είναι γνωστό, οι στρατιωτικές αποστολές αποτελούν την κινητήριο δύναμη των παραγγελιών για περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κωνσταντινούπολη, η Pinotti επισκέφθηκε την έκθεση IDEF 2017, την 13η έκδοση της διετούς διεθνούς έκθεσης της αμυντικής βιομηχανίας, στην οποία συμμετείχαν και οι μεγαλύτερες ιταλικές εταιρείες στον τομέα.
Όπως σημειώνει η αγγλόφωνη ιταλική εφημερίδα Il Manifesto, ενώ στη Γερμανία η χρήση των αρμάτων Leopard από τον τουρκικό στρατό στη λεγόμενη επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν της Συρίας κατά των Κούρδων προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στο γερμανικό κοινοβούλιο, την ίδια ώρα, η χρήση ιταλικών ελικοπτέρων Mangusta για παρόμοιες επιχειρήσεις δεν έχει πάρει ποτέ πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, ούτε στο ιταλικό Κοινοβούλιο, αλλά ούτε καν στα ιταλικά ΜΜΕ...

«Μέλη της ίδιας οικογένειας»
Επιπλέον, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο ο Ιταλός Πρέσβης στην Τουρκία Luigi Mattiolo δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, πως η Τουρκία έχει μια θέση στην Ευρώπη, λόγω των μακροχρόνιων δεσμών της και του ρόλου που διαδραμάτισε για την προστασία της ηπείρου τα τελευταία χρόνια. Αναφερόμενος στο θέμα του προσφυγικού, ο Ιταλός αξιωματούχος, που διορίστηκε το 2015, εξέφρασε «τη βαθιά του εκτίμηση για τη γενναιόδωρη προσπάθεια που κάνει η Τουρκία προς όφελος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι φεύγουν από την ένοπλη σύγκρουση» στη Συρία.
Ο Πρέσβης χαρακτήρισε την Τουρκία «στρατηγικό εταίρο», στο πλαίσιο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, προσθέτοντας: «Πάντα αισθανόμαστε και είμαστε ακόμα πεπεισμένοι ότι η θέση της Τουρκίας βρίσκεται στην Ευρώπη, διότι η ιστορία, ο πολιτισμός και οι αξίες μας μάς κάνουν να είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας».
Οθωμανικοί δεσμοί
Αν και οι δηλώσεις αυτές μοιάζουν παράδοξες, εντούτοις ενέχουν μια ιστορική αλήθεια. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αποκαλυπτικό ένα πρόσφατο άρθρο της τουρκικής «Σαμπάχ», η οποία αναφέρεται στις σχέσεις της Οθωμανικής Τουρκίας με την Ιταλία. Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρεται στους ιστορικούς δεσμούς σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως οι Uluc Ali Pasa, Yusuf Sinan Pasa και Nurbanu Sultan, οι οποίοι είχαν ιταλικές ρίζες.

Οικονομικές σχέσεις
Όσον αφορά τις οικονομικές σχέσεις Άγκυρας-Ρώμης, στοιχεία του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν πως ο όγκος των διμερών συναλλαγών ανήλθε σε 17,8 δις δολάρια το 2016 (Εξαγωγές: 7,5 δις δολάρια, Εισαγωγές: 10,2 δις δολάρια), με αύξηση κατά 1,5% σε σύγκριση με το 2015. Από τον Δεκέμβριο του 2016, περίπου 1.300 ιταλικές επιχειρήσεις λειτούργησαν στην Τουρκία, ενώ οι ιταλικές επενδύσεις στη χώρα ανήλθαν σε 2,9 δις δολάρια κατά την περίοδο 2002-2016. Ο αριθμός των τουρκικών επιχειρήσεων, όπως αναφέρει το Τουρκικό ΥΠΕΞ, που λειτουργούσαν στην Ιταλία, ήταν 53 μέχρι το τέλος του 2016. Οι τουρκικές επενδύσεις στην Ιταλία ανήλθαν σε 360 εκατομμύρια δολάρια κατά την ίδια περίοδο. Επίσης, 213.227 Ιταλοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία το 2016, σημειώνοντας πτώση κατά 58% σε σύγκριση με το 2015.
Διάσημες ιταλικές εταιρείες έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις στην Τουρκία σε διάφορους τομείς, σε συνεργασία με βασικούς τουρκικούς παράγοντες. Το 2002, η Unicredit και η Koç Holding ίδρυσαν την Koç Financial Services, της οποίας βασικός μέτοχος είναι η Yap Kredi, η 4η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας. Το 2013, η Ferrero, η ιταλική εταιρεία σοκολάτας, άνοιξε 19 εργοστάσια στη Μανίσα, με την αξία της επένδυσης να υπολογίζεται περίπου στα 90 εκατομμύρια ευρώ. Η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας, SACE, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 1,9 δις ευρώ στην Τουρκία, κυρίως στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, των υποδομών και της βιομηχανικής τεχνολογίας. Η Τουρκία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα που αναδύεται (μετά τη Ρωσία) στο χαρτοφυλάκιο της SACE.
Η ιταλική φαρμακευτική εταιρεία Recordati έγινε μια από τους ισχυρότερους παίκτες στην τουρκική αγορά με την εξαγορά του Yeni το 2008, και στη συνέχεια της Dr. Frink το 2011. Το 2014, η Recordati ανακοίνωσε μια ενεργητική επένδυση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Υποστήριξης και Προώθησης των Επενδύσεων της χώρας. Η εταιρεία Astaldi έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στα μεγάλα έργα υποδομής στην Τουρκία, όπως η γέφυρα του μετρό Golden Χορν και η γραμμή του μετρό της Κωνσταντινούπολης στην ασιατική πλευρά.
Ενεργειακές σχέσεις
Στα τέλη Μαΐου του 2013 ο τότε υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Taner Ylldlz δήλωσε ότι η Τουρκία θα αναστείλει τα συνεχιζόμενα έργα με την ιταλική εταιρεία και δεν θα επιτρέψει στις τουρκικές εταιρείες να συνεργαστούν με την ΕΝΙ, εκτός εάν αλλάξει τη στάση της απέναντι στην Κύπρο. Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της EΝΙ, Paolo Scaroni, δήλωσε στον Τύπο ότι, ενώ η απάντηση της τουρκικής Κυβέρνησης ήταν αναμενόμενη, εντούτοις δεν γνωρίζει ποια συγκεκριμένα έργα θα διακοπούν.
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως οι ενεργειακές σχέσεις αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική κινητήριo δύναμη της διμερούς συνεργασίας Τουρκίας-Ιταλίας, δεδομένου του υψηλού επιπέδου εξάρτησης της Ιταλίας από ξένες πηγές. Η Eni πωλεί αέριο που παραδίδεται από τη Ρωσία και μεταφέρεται μέσω του αγωγού Blue Stream. Το 2016, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 6,55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, δηλαδή μείωση 1,21 bcm ή 15,6% σε σχέση με τo 2015.
Η ENI, μαζί με τον ιδιωτικό τουρκικό όμιλο Calik, είναι επίσης εταίρος στο έργο του αγωγού Samsun-Ceyhan, το οποίο στοχεύει να παραδώσει αργό πετρέλαιο της Ρωσίας και του Καζακστάν στις μεσογειακές ακτές της Τουρκίας.

«Στρατηγική σχέση»
Όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Τουρκία και η Ιταλία είναι δύο περιφερειακές δυνάμεις που μοιράζονται κοινά συμφέροντα, κοινή ιστορία και κοινές αξίες στη λεκάνη της Μεσογείου. «Από την άποψη αυτή, θα ήταν σκόπιμο να οριστούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας ως στρατηγική εταιρική σχέση», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Τα βασικό επιχείρημα υπέρ της Τουρκίας, που ακούγεται συχνά τόσο από προοδευτικούς όσο και από συντηρητικούς Ιταλούς πολιτικούς, είναι η «κοινή μεσογειακή ταυτότητα» των δύο χωρών.

Ο υιός Ερντογάν στην Ιταλία
Σε μιαν άλλην υπόθεση, ο υιός του Τούρκου Προέδρου, Μπιλάλ Ερντογάν, κατέφυγε το 2015 στην Ιταλία με τη σύζυγο και τα παιδιά του κουβαλώντας μεγάλα κεφάλαια, με τη δικαιολογία ότι ήθελε να ολοκληρώσει το διδακτορικό του στο Johns Hopkins' School of Advanced International Studies (SAIS) στην Μπολόνια. Αργότερα, ωστόσο, η ιταλική Δικαιοσύνη άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του γιου του Προέδρου της Τουρκίας, ως υπόπτου για την έξοδο μεγάλων χρηματικών ποσών από τη χώρα του.

 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ- Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ Ο ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Greek Spirit 
17-2-2018
Στις αρχές Ιανουαρίου 2018 ο Ερντογάν επισκέφθηκε επίσημα την Γαλλία και τον πρ Μακρόν. Η Γαλλία ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας την περίοδο 2007-12 .
 Εκείνη την εποχή Η Γερμανία είχε εντείνει τις προσπάθειες της για την αναβάθμιση της Τουρκίας απο υποψήφια για ένταξη σε χώρα με ειδικό καθεστώς σε σχέση με την Ε.Ε. Ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί έθετε συνεχή βέτο σε όποια ιδέα για ένταξη της Τουρκίας.
 Οι Γερμανοί το 2009 ίδρυσαν ακόμα ένα όργανο στην Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε. , από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους υπдυργούς εξωτερικών των χωρών μελών. Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να παρακάμπτει τις συνήθεις διαδικασίες που περνούν από το ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι το υπουργικό συμβούλιο της Ε.Ε. 


 Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την σύσταση του από τους αρχηγούς κρατών και τους αντίστοιχους ΥΠΕΞ καταφέρνει παρασκηνιακά να παρακάμπτει πολλές από τις αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου ακριβώς λόγω της ισχυρής σύνθεσης του από τους υψηλότερα ιστάμενους των χωρών μελών. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φροντίζει να μην επεμβαίνει προσκηνιακά στο έργο των υπόλοιπων οργάνων όπως το ευρωκοινοβούλιο και παρουσιάζεται ως όργανο στρατηγικής σχεδίασης Στην ουσία όμως αυτό που κάνει είναι να λειτουργεί ως το ισχυρότερο όργανο της Ε..Ε προς την παρασκηνιακή υλοποίηση των σχεδίων της Γερμανίας τα οποία είναι αδύνατον να παρουσιασθούν ως εφικτά στους πολίτες της Ε.Ε. 
Από το 2012 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι ,πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και Φλαμανδός δηλαδή Ολλανδόφωνος-οι Ολλανδοι είναι πασίγνωστοι ως ΄΄γιουσουφάκια ΄΄ των Γερμανών όπως πχ ο Ντάισελμπλούμ- άρχισε και φανερά να εκθειάζει την Τουρκία και το Πολιτικό  Ισλάμ του Ερντογάν ως υπόδειγμα πολυπολιτισμικότητας, διαφάνειας, χρηστότητας των ηθών κτλ κτλ.Την ίδια περίοδο η Γερμανία είχε ετοιμάσει μια σύμβαση με την Τουρκία με την οποία όλοι οι Τούρκοι υπήκοοι, και τα 80 εκατομμύρια , από το 2016 θα είχαν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα και διατυπώσεις. Η συνθήκη αυτή προετοιμάσθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και έπρεπε να ψηφισθεί από το ευρωκοινοβούλιο.Tohellenic sunrise 2 είχε γράψει απο το 2014 σχετικά με το σχέδιο αυτό. Ο Σαρκοζί αντέδρασε με λύσσα εναντίον του ενδεχόμενου αυτού .Οι αντιδράσεις Σαρκοζι συνέπεσαν με την κλιμάκωση του πολέμου στην Συρία και τις αποκαλύψεις σχετικά με την ανάμειξη της Τουρκίας . Έτσι η Γερμανία έχασε το ηθικό πλεονέκτημα, ήταν αδύνατον να υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η Τουρκία ήταν μια χώρα υπόδειγμα όταν υπήρχαν ενδείξεις ότι υπέθαλπε τους τζιχαντιστές αντάρτες μαζί με την Σαουδική Αραβία. 
Το 2017 το σχέδιο για την  ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων στην Ευρώπη αναβλήθηκε επ αόριστον.Ωστόσο οι Γερμανοί ελπίζουν ακόμα.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2018 το πλωτό γεωτρύπανο της   Ιταλικής πετρελαϊκής ΕΝΙ παρεμποδίσθηκε και εκδιώχθηκε απο το οικόπεδο Νο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ από 6 τουρκικές φρεγάτες. Πολλοί δήθεν τουρκολόγοι και πάντα μπουρδολόγοι σας έχουν παραμυθιάσει με τις μπουρδοθεωρίες τους σχετικά με την αδυναμία των Τούρκων να αντιπαρατεθούν με τις πολυεθνικές EXXON-TOTAL-ENI διότι όπως λένε και τα παραμύθια οι Αμερικάνοι -Γάλλοι και Ιταλοί αντίστοιχα θα κάνουν ΄΄ντα-ντα΄΄ τον Ερντογάν. 
Μέχρι σήμερα 17-2018 οι Ιταλοί όχι μόνο έχουν καταβυθίσει με τις φρεγάτες τους τις τουρκικές που παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο αλλά έχουν σηκώσει τα χέρια και καλούν για διπλωματική λύση Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι παραμένουν στο οικόπεδο Νο 3 με φρεγάτες και ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον καταφθάνει στην Άγκυρα πριν απο δύο ημέρες όπου συσκέπτεται για τρεις !!! ώρες με τον Ερντογάν Τούρκο ΥΠΕΞ χωρίς πρακτικά και διερμηνείς. Ο Τίλερσον αποχώρησε χωρίς δηλώσεις !! Πάνε οι ελπίδες των μπουρδολόγων που έλεγαν ότι θα μας σώσουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. 
Η Ευρώπη δεν διαθέτει στρατό. Η Βρετανία ακόμη και εάν δεν αποχωρούσε με το ζόρι βρίσκει μονάδες για να εκτελέσει τη αποστολή της στο Αφγανιστάν εναντίον των ξυπόλυτων Ταλιμπαν .Το πάλαι ποτέ βασιλικό ναυτικό συνεχώς παροπλίζει μονάδες και η έλευση του νέου αεροπλανοφόρου δεν αποτελεί δομική αλλαγή. Η Γερμανία βρίσκεται στα ίδια χάλια. Υποχρηματοδότηση και αμέλεια έχουν φέρει τις γερμανικές Ε.Δ. σε αστεία κατάσταση.Τα περισσότερα αεροσκάφη είναι καθηλωμένα και μόνο το 10% των αρμάτων λειτουργεί και αυτό με ΄΄κανιβαλισμό΄΄ ανταλλακτικών απο τα υπόλοιπα.
Πολλοί αναλυτές αναφέρουν την Ιταλία ως την χώρα με τον ικανότερες και μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις στην Ε.Ε. και έχουν δίκαιο. Αναφέρουν επίσης και τον Γαλλικό στρατό ως δεύτερο σε μέγεθος και ικανότητα ,και αυτό σωστό είναι.
Αλλά καμία ευρωπαική χώρα δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία ή με την Ρωσία ,καμια ευρωπαική χώρα ΄δεν θα ανοίξει μέτωπα όπως κάνει πχ ο Ερντογαν στην Συρία. Οι ευρωπαικές κοινωνίες και ηγεσίες σε καμία περίπτωση δεν ανοίξουν μέτωπο με μια υπερδύναμη των 80 εκατομμυρίων όπως η Τουρκία η οποία παρόλα τα προβλήματα της κάνει και τολμάει αυτό που δεν τολμάνε οι άλλοι, κάνει πόλεμο, έστω και άτσαλα έχει εισβάλλει στη Συρία.
Όταν οι υπουργοί Άμυνας είδαν το βίντεο του εμβολισμού του σκάφος ''Γαύδος'' εξεπλάγησαν μεν , τρόμαξαν αλλά δεν είπαν τίποτα για πόλεμο ή αντίπονα.Καμία χώρα τη Ευρώπης δεν θέλει πόλεμο και καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Ρωσία ή την Τουρκία.
Οι καλοθρεμένες ευρωπαικές κοινωνίες δεν θα θυσιάσουν την νεολαία τους και την οικονομία τους εναντίον της Τουρκίας και της Ρωσίας .
Οι Ιταλοί φωνάζουν για διπλωματική λύση σχετικά με το επεισόδιο στο οικόπεδο Νο 3 της Κύπρου και αυτό είναι ένα καλό σημάδι της υποταγής της Ευρωπης.
Το πιο πιθανό είναι χρησιμοποιήσουν την Τουρκία ω τον στρατιωτικό τους βραχίονα . 
Η Ε.Ε , δηλαδή η Γερμανία επιτέλους θα δει τα σχέδια της σχετικά με τον σύμμαχό της -την Τουρκία- να πραγματοποιούνται. 
Η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ο μισθοφόρος της Ε.Ε. με αντάλλαγμα λίγο αέριο και ένα ειδικό καθεστώς στις σχέσεις της με την Ε.Ε. 
Το Κατάρ ήδη το έχει κάνει αυτό.Το Κατάρ είναι ένα κρατίδιο στο μέγεθος της Κύπρου που διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου στον κόσμο. Το Κατάρ φιλοξενεί στο έδαφος του σχηματισμούς του τουρκικού στρατού πλήρως μάχιμους. Σε αντάλλαγμα το Κατάρ δίνει δις βοήθειας κάθε χ΄ρονο στην Τουρκία, αλλά το χρήμα δεν είναι πρόβλημα.
Να δείτε που και η Ε.Ε. το ίδιο θα κάνει, θα προσλάβει την Τουρκία ως μισθοφόρο της και σε αντάλλαγμα θα της δώσει το δικαίωμα σε κοιτάσματα αερίου και την ειδική προενταξιακή σχέση με την Ε.Ε.
Διαβάστε παρακάτω τι έγραφα σχετικά πριν από ένα μήνα

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Greek Spirit
5-1-2018
O Ερντογάν με την επίσκεψη του στην Γαλλία του Μακρόν μπορεί να φέρθηκε ως ο άξεστος φτωχός συγγενής από την επαρχία αλλα παρόλα αυτά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα μου για τον άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ για την άλωση της Ευρώπης .
Ο Ερντογάν την 5 Ιανουαρίου 2018 επισκέφθηκε επίσημα την Γαλλία και ανάμεσα σε άλλα ΄΄εργάσθηκε΄΄ με τον Μακρόν για την προώθηση θεμάτων στρατιωτκής συνεργασίας.Ο Ερντογάν ρεζίλεψε τον εαυτό του οταν σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υποστήριξη που παρείχε στο Ισλαμικό Κράτος όταν απάντησε με μογγολική διπλωματική αβρότητα στο ερώτημα

Ο Μακρόν πριν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Rothschild & Cie Banque, μιας επενδυτικής τράπεζας των Ρότσιλντ. Ο Μακρόν αποτέλεσε την επιλογή των Γερμανών και των ΗΠΑ και επικράτησε έναντι της Λεπέν και του Φ.Φιγιόν που ήταν και οι δύο επιλογές της Ρωσίας.  Η Λεπέν αποδομήθηκε απο τα ΜΜΕ λόγω της ακροδεξιάς ρητορικής της και ο έτερος αντίπαλος του Μακρόν στις εκλογές ,ο Φιγιόν, πολεμήθηκε απο τα ΜΜΕ με αφορμή την αργομισθία της συζύγου του την οποία είχε υπάλληλο στο πολιτικό του γραφείο.
 Η Γαλλία με τον Μακρόν έβαλε την ταφόπλακα της και μπήκε ολοκληρωτικά στην εποχή της δορυφοροποίηση της απο την Γερμανία. 
Η Γερμανία χρειάζεται την Γαλλία υποταγμένη για τους εξής λόγους 
α. Λόγου  του μεγέθους της που  εδαφικά και πληθυσμιακά είναι το ίδιο μεγάλη με την Γερμανία 
β. λόγω του στρατού της .Η Γερμανία δεν διαθέτει στρατό στην ουσία και αποζητά αποκούμπι σε Γαλλία, Ιταλία  και Τουρκία. Δεν είναι απίθανο στα σχέδια για τον Ευρωστρατό η Γερμανία να εντάξει και την Τουρκία  και 
γ. λόγω της επιρροής που έχει η Γαλλία τόσο στην Μ.Ανατολή (Συρία και ειδικά ο Λίβανος είναι πρώην αποικίες της Γαλλίας) αλλά και στα Βαλκάνια. 

Σύμφωνα με τον μύθο οι Σέρβοι λόγω θρησκεύματος εχουν μια άτυπη και ισχυρή συμμαχία με την Ελλάδα.Αυτό δεν είναι απόλυτα λάθος αλλά εαν γνωρίζαμε τους άρρηκτους δεσμούς Σερβίας και Γαλλίας θα καταλαβαίναμε ότι η δικιά μας σχέση με την Σερβια είναι απλά ένα διπλωματικό one night stand και όχι γάμος .Η Σερβία χρωστάει στην Γαλλία την ίδρυση της Γιουγκοσλαβίας μετά τον Α΄΄ ΠΠ ως ανταμοιβή των Σέρβων που πολέμησαν στο πλευρό της ΑΝΤΑΝΤ (Γαλλία-Βρετανία ) και εναντίον της Γερμανίας. Εξάλλου οι Σέρβοι την Θεσσαλονίκη θέλου κι όχι την φιλία μας.
Ως γνωστό η Σερβία τελευταία όλο και υποκύπτει στις θωπείες της Ρωσίας και χρειάζεται μια δύναμη που θα την επηρεάσει για να ενταχθεί στην Ε.Ε..Η Σερβία βρισκεται στην μέση της ποτάμιας διόδου Αξιού-Δούναβη απο την οποία το φυσικό αέριο που θα έρχεται απο το Κατάρ με τάνκερ και θα ξεφορ΄τωνεται στην Θεσσαλονίκη θα μεταφέρεται με πλωτά μέσα στην Γερμανία.
 Ένας άλλος σοβαρός παράγοντας για τον οποίο οι Γερμανοί θέλουν την Γαλλία υποτακτικό τους είναι ότι τώρα που έχασαν τον πόλεμο στην Συρία και δεν θα γίνει αγωγός Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας πρέπει να βρεθεί κάθε επιρροή διαθέσιμη για να κρατήσει την Γερμανία στο παιχνίδι της Μ.Ανατολής, ειδικά στον Λίβανο που θα αποτελέσει το νέο πεδίο αντιπαράθεσης Ιράν-Συρίας-Ρωσίας εναντίον Ισραήλ και ΗΠΑ Ο Λίβανος αποτελεί για την Γαλλία ότι πχ η Κένυα για την Βρετανία, είναι μια πρώην αποικία που λατρεύει τον πρώην αποικιστή της.

Ο άξονας Τουρκίας-Γερμανίας-Κατάρ έδρασε κατά του προέδρου Άσαντ ο οποίος δεν ήθελε τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας. Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που συνέλαβαν την ιδέα του αγωγού το 2009 .Οι καταριανοί δέχθηκαν αλλά ζήτησαν σε αντάλλαγμα την ισλαμοποίηση της Ευρώπης και την αλλαγή του πληθυσμού της , ειδικά της νότιας Ευρώπης.Το hellenic sunrise2 ήταν το πρώτο που τουλάχιστον στην Ελλάδα έγραφε απο το 2013 για τα παραπάνω αιτια του πολέμου σ.η Συρία/  Το Κατάρ ήθελε να επανιδρύσει την Αραβική αυτοκρατορία των προσμεσαιωνικών χρόνω που εκτέινονταν σε όλη την νότια Ευρώπη αλλά και βόρεια Αφρική Γιαυτό και είδαμε τον πόλεμο στην Λιβύη , την Αραβική άνοιξη σε Τυνησία-Αίγυπτο, όλα εκτελεσμένα απο τις ΗΠΑ οι οποίες ήθελαν την ενεργειακή αυτονομία της Γερμανίας και την απώλεια του ενεργειακού μονοπωλίου της Ρωσίας στην Ευρώπη. Έτσι οι ΗΠΑ εκτελέσουν όλα όσα ήθελε το Κατάρ προκειμένου να κατασκευαστεί ο αγωγός.Μόνο που το πράγμα σκόνταψε στην Συρία και έπρεπε να γίνει πόλεμος Η Ρωσία βοήθησε την Συρία για να αποτρέψει τον  αγωγό και να μην χαθεί το μονοπώλιο του αερίου της στην Ευρώπη.

Η Ρωσία πολέμησε εναντίον του άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ με βοηθό το Ιράν.Ωστόσο σήμερα η Ρωσία έχει εντάξει στην σφαίρα επιρροής της το Κατάρ και την Τουρκία. Θα περίμενε κανείς ότι η Γερμανία θα έσκυβε το κεφάλι νικημένηνη αλλά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Μπορεί μεν η Τουρκία να αποτελεί πιστό σύμμαχο της Ρωσίας αλλά τα οικονομικά συμφέροντα που την συνδέουν με την Γερμανία είναι άρρηκτα. 
Γιαυτό και η Γερμανία διέταξε τον Ερντογάν να επισκεφθεί τον Μακρόν την 5 Ιανουαρίου 2017 και να ζητήσει αμυντική συνεργασία. Δεν είπαμε παραπάνω ότι στον υπο σχεδιασμό ευρωστρατό εκτός απο τις γαλλικές και ιταλικές Ε.Δ. θα κληθούν -σε βάθος χρόνου- και οι τουρκικές ; Το είπαμε βέβαια.

Η Ρωσία όμως γιατί δεν αντιδρά στα ΄΄ξεπορτίσματα΄΄ του Ερντογάν προς Γερμανία και Γαλλία; Μα ακριβώς επειδή Γερμανία και Ρωσία έχουν επίσης άρρηκτους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς.Η Γερμανία παρόλο τον πόλεμο στην Μ.Ανατολή ακόμα εξαρτιέται απο την Ρωσία για το αέριο της και η Ρωσία εξαρτάται απόλυτα απο τις βιομηχανικές επενδύσεις της Γερμα΄νία στην Ρωσία.Buisness as usual.Περιμένετε εσείς τις προφητείες κάθε -όπουλου  να σας σώσουν.
Η Γαλλία και η Ιταλία διαθέτουν τους μεγαλύτερους και καλύτερους στρατούς στην Ε.Ε. Η Βρετανία διαθέτει κάτι λίγες δυνάμεις αλλά έτσι κι αλλιώς είναι εκτός παιχνιδιού.

Εάν η προοπτική της δημιουργίας ευρωστρατού με την συνδρομή και των τουρκικών Ε.Δ. σας φαίνεται απίθανη θεωρία τότε εκτός απο τις επισκέψεις Ερντογάν στην Γαλλία για την σύναψη συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας ας έχετε υπ όψιν και τα παρακάτω : 
Απο το 2012 η Γερμανία έχει βαλθεί να εντάξει την Τουρκία στην Ε.Ε.  Η προσπάθεια της πάντοτε προσέκρουε στην αντίδραση της Γαλλίας .Όλοι οι υπόλοιποι εταίροι δεν είχαν γνώμη, η Ελλάδα δε έλεγε ότι είναι υπέρ της ένταξης. Η Τελευταία φορά που η Γαλλία έφερε αντιρρήσεις και βέτο ήταν με τον Νικολά Σαρκοζί το 2012 οπότε και η Γερμανία τον αντικατέστησε με ένα  απίθανο τύπο,  τον Ολλάντ, που είχε πολύ πλάκα γενικά αλλά ήταν επικίνδυνος για πρόεδρος. Αμέσως μετά η Γερμανία πέρασε στο ευρωκοινοβούλιο το προσχέδιο της συμφωνίας με την Τουρκία σύμφωνα με το οποίο απο το 2016 όλοι, μα όλοι, οι Τούρκοι υπήκοοι θα είχαν την ελευθερία να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. χωρίς διατυπώσεις και βίζα. Η Τουρκία έχει μια ειδική εμπορική προνομιακή σχεση με τη Ε.Ε. αλλά αυτή η συμφωνία ήταν πλεον μια εξόφθαλμη εύνοια .Στόχος των Γερμανών ήταν σε δεύτερο στάδιο να επιτρέψουν και την εργασία των Τούρκων χωρίς ειδική άδεια-πράσινη κάρτα. Τα σχέδια αυτά της Γερμανίας πάγωσαν και επιβολή αυτής της συμφωνία αναβλήθηκε για το 2017 όταν αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία και ο Ενρτογάν παρείχαν κάλυψη και εκπαίδευση στο Ισλαμικό Κράτος.Τελικά αναβλήθηκε επ αόριστον αλλά η Γερμανία ακόμα ελπίζει.

Η Γερμανία έχει υπομονή και σχέδια Η Ρωσια απο την άλλη μπορεί να φαίνεται ισχυρή αλλά ...δεν έχει χρήμα και έτσι υποκύπτει στην αναγκαιότητα τη διατήρησης των καλών εμπορικών σχεσεων με την Γερμανία και γιαυτό προς το παρόν αφήνει τον Ερντογάν να προλειαίνει το έδαφος για την στρατιωτική συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας.

Σχόλια

Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ο Ρόμελ με τον αναδρομικό αλγόριθμο εισήγαγε κάτι σαν αυτό που λέμε σήμερα την ΄΄κυψελωτή καλυψη΄΄ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνιας, δηλαδή την αλληλοκάλυψη των μικρών μονάδων προς όλες τις αναγκαίες κατευθυνσεις και το απλωμ του θύλακα τους σε ενα ομοιόρφο και συμπαγές μόρφωμα .Η ιδιοφυια του Ρομελ δεν θα ήταν τίποτα χωρίς την ικανότητα των μικρών διοικητών να την εφαρμόσουν.Δεν αρκεί η εφευρητικότητα του στρατηγού αλλα απαιτείται και το ευφορο έδαφος στα χαμηλά στρώματα. Στον ελληνικό στρατό ίσως η τακτική αυτή να είχε κάποια ελπίδα επιτυχίας πριν από 30 χρόνια όταν ο στρατός μπορεί να είχε ελλείψεις στην τακτική του κατάρτιση ωστόσο υπήρχε ακόμα στρατιωτική παιδεία και θέληση.Σήμερα σε ενδεχόμενη σύραξη ακόμα κι αν οι πιτσιρικάδες θελήσουν να σοβαρευτούν δεν θα γνωρίζουν τι να κάνουν.Για τους Τούρκους τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα διότι εάν το αρχικό σχέδιο δεν πάει καλά δεν μπορούν να αναλάβουν καμία πρωτοβουλια επι του πεδίου και θα πρέπει να αποσυρθούν για πολύ καιρό πριν αποφασισουν και να συντονιστούν.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αποστελνω,τον σεβασμο μου....!!!
Γιγνωσκω και αμυνομαι,διοτι ειμαι μαρτυρας,της Θρασυδειλης Υποκλοπης ,που γινεσε,"στοχος",απο τον Βελοπουλο,και εχω εγω την ευθυνη,ΝΑ ΘΥΜΑΣΕ ,Η ΚΑΘΕ ΦΘΟΡΑ ,ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΙΣΤΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ,ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ,ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ,ΣΕ ΕΣΤΩ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ,ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ,ΔΙΟΤΙ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ,ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΜΗ,ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ,ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ!!!
Αλλα,ας ερθουμε,επι του Θεματος...!!!

ΑΥΤΟ,ομως ,που "αναδυετε",μεσα ,απο,ολα αυτα,που ορθως ,για πολλοστη ,φορα ,αναφερεις,ειναι το Εξης:
α')Η Αμερικη ,σε τετοια ,περιπτωση,που γινει ,Ευρωστρατος,Απο Την Τουρκια,κατι που ειναι,"Βαθυτερο",ΔΙΟΤΙ Ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ,εχει και την ΑΠΕΞΑΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ,ΠΑΝΤΕΛΩΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ Ευρωπη,αλλα και κατα συνεπειαν ,ΑΠΟ ΟΛΗΝ,ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΜΕΤΑ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ ΘΕΣΗ,ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...,αρα;;;

β')Η ΚΙΝΑ,ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ,ΠΡΟΕΧΤΑΣΗ,ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ,ΒΑΣΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ,ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ;;;

γ)Μηπως ,ξεχναμε το Ισραηλ και την Σαουδικη Αραβια,αλλα Κυριως την Αιγυπτο ,που συναδουν ,με ολα τα αραβικα κρατη;;;

Για να μην ,μακρολογω,τελος,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ,ΠΟΥ ,"ΑΠΟΒΑΛΩΝΤΑΙ",ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ,ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ,ΠΛΕΟΝ,ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΕΙΝΑΙ,ΜΙΑΝ ΒΑΣΗ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ,ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑΙ,ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ,ΑΜΕΡΙΣΤΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ,ΠΑΣΑΝ ,ΜΕΣΟ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ,ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(γραμενους εκει που δεν πιανει,μελανι ,μας εχουν,εστω και αν ,πρατουν ΥΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ,ΑΝΟΗΣΙΑ)!!!

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΛΕΣ,ΚΑΙ ΤΕΙΝΟΥΝ,ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΧΜΗ,ΤΗΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ!!!!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ,ΜΕ "ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ",ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΜΕΝΙΑ....,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,ΠΟΛΛΟΙ,ΣΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΗ"ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ,ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ,ΕΚΒΑΣΗ,ΑΠΟΜΩΝΩΝΕΤΕ,ΟΛΟΣΧΑΙΡΩΣ!!'!

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ,ΜΙΑΝ,Η ΕΛΛΑΔΑ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ,ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ,ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ,ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΟΙΑ,ΔΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ,ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ,ΤΑΧΕΩΣ,Ή,ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ,ΣΕ ΔΕΙΝΑ,ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ,Η ΚΑΠΟΙΑΣ,ΠΛΗΡΟΥΣ,ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ,ΥΣΤΕΡΑ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ,ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ,ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ,ΤΟΣΟ ΣΕ ΡΩΣΙΑ,ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ,ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ,ΣΕ ΙΡΑΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ,ΜΕ ΜΙΑΝ ΤΕΤΟΙΑΝ ΕΚΒΑΣΗ,"ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ",Η ΚΙΝΑ,ΠΑΝΤΕΛΩΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ,ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ,ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΟΣΚΟΛΗΚΩΝ;;;

ΠΡΟΧΩΡΑ,ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,ΟΤΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΩ,ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΣΕ,ΜΕ ΤΟ ΟΛΩΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ,ΣΩΣΤΗ ,ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,ΤΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΝ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ,ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ,ΟΤΙ Η "ΠΗΓΗ"ΕΧΕΙ ΤΟ "ΝΕΡΟ"ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ "ΔΟΧΕΙΟ",ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ,ΔΗΛΑΔΗ,ΟΙ ΑΣΕΒΕΙΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΟΛΩΝ,ΚΑΠΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ,ΘΑ ΑΠΟΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ,ΤΑ ΖΕΥΖΕΚΙΑ,ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΕΛΕΙ,ΤΗΝ ΔΙΩΡΘΩΣΗ,ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΩΝ!!!!

Μην ξεχνας,ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΘΕΛΕΙ ΘΑΛΛΑΣΙΝΟ ,ΝΕΡΟ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ,ΑΝΥΔΡΟΙ,ΠΑΝΤΕΛΩΣ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ,ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ!!!!Καλη Συνεχεια!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρώτο πρώτο τους έπαιρνε μισθοφόρους το Βυζάντιο. Φυσικά θα το ξέρεις από εκεί είμαι σίγουρος ότι πήρες την ιδέα για το άρθρο.
Ο χρήστης Κύριος Τ είπε…
Το Βυζάντιο επέζησε για πιο πολλά χρόνια απο όλα τα κράτη στον κόσμο, δεν έγινε κατα τύχη. Επίσης επηρρέασε Δύση, Σλάβους , Άραβες και όχι μονο σε τεράστιο βαθμό.
Οι πρώτοι Τούρκοι που ξερουμε στην Ευρώπη ήταν οι Ούνοι που κατετρεψαν τη δυτική αυτοκρατορία (σαν αποτελεσμα), όχι όμως την ανατολική, αν ασχοληθείς θα καταλάβεις γιατί οχι και γιατί το Βυζάντιο επέζησε τόσο πολύ. Πριν ενοχληθείς με το Βυζάντιο, μελέτησε το.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@Κύριος Τ

Θα λέγαμε ότι οι Γότθοι-Γερμανικές φυλές-έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την ανάδυση της μεσαιωνικής Ευρώπης!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι περιζήτητος αυτός ο άχρηστος στρατός που όπου πάει έχει αποτυχίες; Πόσο σανό ακόμα;