Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ


Greek Spirit
29-1-2018
Η εισβολή της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν στην βορειοανατολική Συρία αλλά και σε άλλα σημεία στην μεθόριο Τουρκίας -Συρίας εξυπηρετεί απόλυτα τον άξονα Ρωσίας-Άσαντ.Ο πρ. Άσαντ στην σκοτεινότερη στιγμή του πολέμου της Συρίας το 2014 οπότε και εμφανίσθηκε το Ισλαμικό Κράτος, θα ήταν ευχαριστημένος εάν Συρία τριχοτομούταν σε δυτική -Αλεβιτική, σε βόρεια -Κουρδική και ανατολική ισλαμική Σουνιτική. Θα ήταν επίσης ευχαριστημένος εάν ο ίδιος παρέμενε πρόεδρος στο μεταπολεμικό τοπίο έστω και στο 1/3 των εδαφών της Συρίας. Ο Άσαντ φοβότανε ότι οι ΗΠΑ θα τον παραπέμψουν στο διεθνές δικαστήριο. Ωστόσο η επέμβαση της Ρωσίας και του Ιράν ειδικά από  το 2015 και μετά τον έσωσε . 

Σήμερα βλέπουμε ότι οι Τούρκοι πήρανε άδεια απο την Ρωσία για την εισβολή στην Αφρίν.Ο διοικητής της ΜΙΤ  Χακάν Φιντάν, ο αειθαλής συνεργάτης του Ερντογάν, πήγε στην Ρωσία και γονάτισε με ευλάβεια στους Ρώσους στρατηγούς για να πάρει το χρίσμα και την ευλογία τους. 
Ο Άσαντ δεν μπορεί να πιστέψει την ηλιθιότητα των Τούρκων οι οποίοι πολεμούν εναντίον των Κούρδων της Συρίας για λογαριασμό του, το ίδιο και οι Ρωσοι που βλέπουν την επένδυση τους στον Ερντογαν να αποδώσει τα μέγιστα. Οι Κούρδοι της Συρίας επιθυμούν την απόσχιση τους και την ίδρυση Κουρδικού Κράτους στην Βόρεια Συρία.Ο Άσαντ δεν χρειάζεται πλέον να κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι για να εμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη εφόσον οι Τούρκοι έχουν αναλάβει να καταπνίξουν το κουρδικό αποσχιστικό κίνημα. 
Η Τουρκία ακόμα και στην αισιότερη έκβαση των επιχειρήσεων δεν θα μπορέσει ποτέ να επιβάλει μια κατοχή στην επαρχία της Αφρίν, τουλάχιστον με τουρκικά στρατεύματα. Οι λόγοι είναι τόσο η ανικανότητα των Τούρκων όσο και η απαγόρευση τη διεθνής κοινότητας, δηλαδή των ΗΠΑ και Ρωσίας .Οι Τούρκοι εαν καταφέρουν να καταπνίξουν την Κουρδική τάση γα δημιουργία κράτους θα εγκαταστήσουν τους αντάρτες μισθοφόρους τους στην περιοχή οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ελέγχουν την περιοχή. Ωστόσο οι μισθοφόροι αυτοί θα έχουν την τύχη που είχαν όλοι οι μισθοφόροι που τόλμησαν να αντιπαρατεθούν με μαχητές οι οποίοι είχαν σαφή ιδεολογική υπεροχή.
Ο Ερντογάν δεν θέλει τους Κούρδους να ιδρύσουν κράτος στην βόρεια Συρία διότι αυτό θα αποτελέσει το εφαλτήριο και καταφύγιο για την μεταφορά του κουρδικού αγώνα από τα βάθη της Ανατολίας στα νότια παράλια της Τουρκίας. Ο Ερντογάν δεν έχει άλλη επιλογή.Οι Ρωσοι ικανοποιημένοι σώζουν τον σύμμαχό τους Άσαντ χρησιμοποιώντας την Τουρκία που ξοδεύει δις δολαρίων στην εισβολή της Αφρίν .Όσο για τους Κούρδους δεν ενδιαφέρεται κανείς .Οι ΄Κούρδοι έχουν πέσει θύματα της μαχητικότητας τους και αποτελούν πλέον τον καταλύτη που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν απο τις μεγάλες δυνάμεις και εγκαταλείπονται όταν δεν είναι χρήσιμοι. Το 1922 έσφαζαν Έλληνες και λεηλατούσαν και μετά παραμερίστηκαν. Αυτά έχει η ζωή..
 

Σχόλια