ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ- ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ


Greek Spirit
 11-1-2018
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ίσχυε στο παρελθόν, γνωρίζω καλά όμως ότι σήμερα ο ΄΄κόσμος΄΄ ή το κοινό, απεχθάνεται την ανάγνωση.Γενικότερα απεχθάνεται οτιδήποτε απαιτεί κάποιο είδους νοητικής και πνευματικής συγκέντρωσης για περισσότερο απο τρία λεπτά και λιγότερο.

Οι άνθρωποι του σήμερα θεωρούν την ανάγνωση όχι απλά βαρετή αγγαρεία αλλά μια άχρηστη δραστηριότητα.Το κακό παράγινε με την έλευση της ηλεκτρονικής εποχής και τον βομβαρδισμό με εικόνες σε υπολογιστές, τηλέφωνα  κτλ.Πριν απο την έλευση της ηλεκτρονικής εποχής το έδαφος προετοίμασε η διαφήμηση στην τηλεόραση . Ο λόγος που οι εφημερίδες σημειώνουν αρνητικές κυκλοφορίες δεν είναι ότι ο ΄΄κόσμος΄΄ δεν τις εμπιστεύεται, είναι ότι απλά ο μέσος πολίτης δεν είναι σε θέση να υποβάλει τον εαυτό του στην προσπάθεια να διαβάσει. 


Την απομάκρυνση απο το διάβασμα και την ικανότητα να κατανοούμε ένα κείμενο και κατόπιν να το επεξεργαζόμαστε κριτικά  επέβαλαν και τα σχολεία, απο το Δημοτικό μέχρι τα ΑΕΙ. Εδω και δεκαετίες η ΄΄διδακτέα ύλη΄΄ -μα τι πανηλίθιος όρος..-  είναι κατασκευασμένη σε όγκο και περιεχόμενο έτσι ώστε να κάνει τα παιδιά να μαθαίνουν να μισούν την μελέτη. Έτσι ως ενήλικες είναι έτοιμοι να πέσουν στην παγίδα του βομβαρδισμού των εικόνων και των κραυγαλέων επικεφαλίδων με αποτέλεσμα εκτός απο αδαείς να είναι και επιρρεπείς σε κάθε είδους προπαγάνδας.

Κανείς δεν έχει διαβάσει το ΄΄Μνημόνιο΄΄ που υπέγραψε η Ελλάδα και η Βουλή της στις απαρχες της κρίσης. Κανείς. Ο μόνος που μπορεί να  έχει διαβάσει κάποια τμήματα του είναι ένα δημοσιογράφος που λέγεται Σ.Σταθάκης και που μπορείτε να τον δείτε στην τηλεόραση κάθε βράδυ. Ακόμα και οι υπουργοί δεν έχουν διαβάσει το Μνημόνιο, αλλά αυτοί δεν χρειάζεται να το κάνουν εφόσον παίρνουν οδηγίες με email απο την Γερμανία και στο κάτω κάτω τους έχουν υποσχεθεί εύκολη διαφυγή και αποκατάσταση στο εξωτερικό όταν όλα τελειώσουν. 

Κάθε φορά που οι δημοσιογράφοι διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν απο την Βουλή και λίγο πριν απο κάθε ΄΄αξιολόγηση΄΄ ξεχνάμε ότι τα μέτρα αυτά ΔΕΝ αποφασίζονται τώρα αλλά έχουν ΠΡΟαποφασιστεί απο το 2010.

Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι ο μέσος πολίτης διακατέχεται απο δύο βασικές ιδιότητες, η μια είναι ότι θέλει να ακούει και να πιστεύει αυτό που τον συμφέρει και η δεύτερη ότι είναι ανάπηρος πνευματικά και παρόλο την πρόσβαση που διαθέτει στα κέντρα λήψης αποφάσεων με την βοήθεια του διαδικτύου δεν θα το κάνει εάν θα πρέπει να κάτσει να διαβάσει και να μελετήσει.Προτιμά να διαβάσει κάποια επικεφαλίδα ή τέλος πάντων να δει κάποιο κώλο τηλεπερσόνας τρώγοντας σαλάμι αλόγου απο την γνωστή αλυσίδα γερμανικών υπεραγορών.

Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Και δεν αφορά μόνο στο όρμα της Γερμανίας για την επανασύσταση του Ράιχ. Η κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη αφορά και στην διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν απο την οικονομική άνοδο της Κίνας.

Η Γερμανία πάντοτε έτρεφε δέος και φόβο για την Κίνα. Κατά και πριν τον Β΄ΠΠ ο λόγος που συμμάχησε με την Ιαπωνία, μια χώρα ασιατική και εξαιρετικά απομακρυσμένη, ήταν η περικύκλωση και η διατήρηση του ελέγχου της Κίνας. Η Ιαπωνία εκείνη την εποχή είχε καταλάβει με στρατιωτική κατοχή τις βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας. Η Γερμανία στα σχέδια της για παγκόσμια κυριαρχία ήθελε να είναι σίγουρη ότι η Κίνα δεν θα αντιδρούσε. Ακόμα και το σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ και η σύντομη συμμαχία Γερμανίας -Ρωσίας λίγο πριν την εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία έγινε διότι η ΕΣΣΔ είχε σύνορα με την Κίνα και ο Χίτλερ ήθελε αρχικά τους Ρώσους σύμμαχους του στον έλεγχο της .
Την δεκαετία του 1980 η Κίνα άρχισε να ξυπνά απο τον λήθαργο της.Την επόμενη δεκαετία δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο γίγαντας είχε ξυπνήσει.Οι Γερμανοί που εργάζονταν στην ίδρυση του Δ΄Ράιχ, οικονομικού αυτή την φορά, απο την δεκαετία του 1950, διαπίστωσαν έξαφνα ότι  παλιός τους φόβος είχε πάρει σάρκα και οστά. Η Γερμανία έπρεπε να αντιμετωπίσει την πρόκληση και αυτή την φορά η τακτική θα είχε οικονομικό χαρακτήρα.Οι Γερμανοί επένδυσαν στην Κίνα πιστεύοντας ότι η βιομηχανική τους διείσδυση θα τους έκανε απαραίτητους στους Κινέζους Πράγματι και μέχρι το 2014 η Κίνα παραμέρισε την τακτική του προστατευτισμού της οικονομίας και της παρεμπόδισης ξένων επενδύσεων και υποδέχθηκε τις γερμανικές με προθυμία. 
Ωστόσο αυτό που δεν κατάλαβαν οι απόγονοι του Αλάριχου και του Χίτλερ ήταν ότι οι Κινέζοι αντέγραφαν και απορροφούσαν την τεχνογνωσία των Γερμανών . 
Κάπου στο 2013-14 φάνηκαν τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια για την Γερμανική παρουσία στην Κίνα.Οι Κινέζοι άλλαξαν άρδην την στάση τους απέναντι στους Γερμανούς και άρχισαν να θέτουν προσκόμματα Οι Γερμανοί πολιτικοί με κάποιες επισκέψεις προσπάθησαν να διορθώσουν τα πράγματα αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαπιστώσουν και οι ίδιοι ότι η Κίνα είναι πλέον ένα αφιλόξενο μέρος για τις γερμανικές επενδύσεις.

Ωστόσο οι Γερμανοί είχαν ένα σχέδιο Β΄΄ και αυτό ήταν η ΄΄κινεζοποίηση΄΄ της Ευρώπης για να μπορέσει να ανταγωνιστεί την επιθετική εξαγωγική πολιτκή της Κίνας. 
Η Γερμανία εργάζονταν έτσι κι αλλιώς στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και των κεκτημένων των εργαζομένων στην Ευρώπη , κεκτημένα τα οποία θεσμοθετήθηκαν αμέσως μετά τον Β ΠΠ  και σε εποχή αναγέννησης της οικονομίας. Η ανάμειξη της Γερμανίας στα πολιτικά πράγματα της Ουκρανίας με την βοήθεια των ΗΠΑ αλλά και Πολωνίας είχε ως απώτερο στόχο την εκδίωξη των ρωσόφιλων πολιτικών , την ανάδειξη φιλοδυτικών και την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο. Η Ουκρανία το 2014 είχε χαμηλότερο εργατικό και παραγωγικό κόστος απο την Κίνα και η Γερμανία ήθελε την Ουκρανία και την τεράστια βαριά  βιομηχανική της υποδομή .

Η Ουκρανία θα αποτελούσε μια αχανή βιομηχανική ζώνη που θα παρήγαγε α.φθηνά και ανταγωνιστικά προϊόντα που θα σταματούσαν την εισβολή των κινεζικών όσο και β. την νέα κουλτούρα στις εργασιακές σχέσεις που θα υπαγόρευε χαμηλούς μισθούς και εργασιακό κόστος. Το ουκρανικο παράδειγμα θα μεταλαμπαδεύονταν και στην υπόλοιπη Ευρώπη η οποία είχε αρχίσει την κάθοδο στον Άδη με προπομπούς τις νότιες χώρες.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Το σχέδιο των Γερμανών είναι μεγαλεπήβολο, καλά χρηματοδοτημένο και βασίζεται σε μια προεργασία δεκαετιών η οποία είχε αναμεσα σε άλλα και την αποστολή να αποβλακώσει τον μέσο πολίτη και να τον καταστήσει αδύνατο να διαβάσει, να μελετήσει και να κρίνει οτιδήποτε πέρα απο κώλους και βυζιά.
Αυτή την φορά μάλιστα δεν μπορούμε ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Βρετανία ούτε και στην Ρωσία να ελπίζουμε εφόσον τα συμφέροντα τους είναι πλέον διαπλεκόμενα.
Το μόνο που θα μας γλυτώσει είναι η οικονομική και χρηματοπιστωτική αυτοκαταστροφή των ΗΠΑ και Γερμανίας .Αλλά αυτό παρόλο που είναι νομοτελειακά σίγουρο θα πάρει μερικά χρόνια ακόμα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα είναι σχεδιασμένα από τη Γερμανία εδώ και δεκαετίες σε συνεργασία με τους εγχώριους πολιτικάντηδες τους οποίους έσυραν από την αφάνεια και τοποθέτησαν σε θέσεις κλειδιά. Έτσι τύποι όπως Τσίπρας Σημίτης κοκ αντί να ψήνουν τυρόπιτες κονομανε εκατομμύρια
Ο χρήστης panpan είπε…
Η Ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία και η Κίνα είχαν ένα κοινό εχθρό, τα Μογγολικά φύλα τα οποία συνεργάστηκαν με τα Γερμανικά από την εποχή του Αττίλα. Η ιστορία είναι ένας συνεχόμενος σπειροειδής κύκλος, ο οποίος επαναλαμβάνεται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.
Τα Γερμανικά φύλα που ξεκίνησαν με την υποστήριξη των Μογγολικών να υποδαυλίζουν την αυτοκρατορία από το 400 μ.Χ, στρατιωτικά επικράτησαν μέχρι το τέλος του Β’ παγκόσμιου πόλεμου όπου έληξε η στρατιωτική τους υπεροχή και κυριαρχία. Διαθέτοντας όμως οικονομικά κεφάλαια καταφέρανε αυτό που βλέπουμε έως σήμερα.
Η αυτοκρατορία τους έδωσε μια περίοδο χάριτος, αυτή έληξε και τώρα βλέπουμε μετά το σάλπισμα του μνημονίου στην Ελλάδα να χορεύει η Γερμανική Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος σε ρυθμούς σάμπα.
Ποιος θα ξεχάσει όταν γινόντουσαν οι συζητήσεις για το εάν θα γίνει μνημόνιο στην Ελλάδα ή θα φύγει αυτομάτως, ολόκληρη η ανθρωπότητα ασχολούνταν με αυτό το μικρό κράτος έθνος, το οποίο ήταν ικανό να συντρίψει την παγκόσμια οικονομία ή μήπως ήταν;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να προσθέσω σε όλα όσα σωστά περιγράφεις για την κατάσταση στην Ελλάδα που μας έφερε εδώ, ένα επιπλέον σημαντικό παράγοντα. Τα λαμόγια και οι κλέφτες πολιτικοί υπήρξαν και υπάρχουν παντού. Η ποιοτική προς το χειρότερο διαφορά των εγχώριων, από την μεταπολίτευση και μετά και ιδιαίτερα από τότε που άρχισαν οι ροές χρημάτων από την Ευρώπη είναι πως οι εγχώριοι κλέφτες και απατεώνες κυνήγησαν με κάθε τρόπο την αριστεία και γενικότερα όλους όσους δεν τους προσκύνησαν και ήταν καλύτεροι τους.Και στο εξωτερικό έκλεβαν και κλεβουν αλλά το σύστημα έχει μηχανισμούς τους άριστους να τους αξιοποιεί εντάσοντάς του σε καίριες θέσεις. Στην Ελλάδα όχι μόνο δεν συνέβη αυτό αλλά αντίθετα τα κομματόσκυλα απέκλεισαν σκόπιμα κάθε ενναλακτική πρόσβαση στις όποιες δομές, καθιστώντας υποχρεωτικό για όποιον δεν ήθελε να "αυτοκτονήσει" ή δεν μπορούσε να μεταναστεύσει και ήθελε να κάνει το οτιδήποτε, από το πιο μικρό μέχρι την μεγαλύτερη επένδυση, το πέρασμα μέσα από το φίλτρο του κομματικού παρακράτους, με ότι αυτό συνεπαγόταν...Και το ακόμα χειρότερο είναι πως πολλά από αυτά τα λαμόγια συνεχίζουν χωρίς ντροπή την "καριέρα" τους ως πολιτικοί βρίσκοντας και πολίτες που τους ψηφίζουν. Ε, ναι , θα συμφωνήσω μαζί σου, πως δεν υπάρχει σωτηρία...