.post-body blockquote, .post-body pre, .post-body code { user-select: text !important; -webkit-user-select: text !important; -ms-user-select: text !important; -moz-user-select: text !important

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΥΠΕΞ κ ΜΠΟΥΣΑΤΙ
 Greek Spirit 

Στις 9 Νοεμβρίου 2017 οι ΥΠΕΞ Αλβανίας και Ελλάδας,κοι Μπουσάτι και Κοτζιάς αντίστοιχα, συναντήθηκαν στην Κρήτη κάτω απο αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υπό την απολύτως απαραίτητη δημοσιότητα.Στην συνάντηση τέθηκε η ΄΄ατζέντα'' των διμερών θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν όπως το θέμα των Τσάμηδων και των διεκδικήσεων τους, η άρση του εμπολέμου μεταξύ των δύο χωρών απομεινάρι από τον Β΄ΠΠ, η οριοθέτηση ΑΟΖ στο Ιόνιο και άλλα σημαντικά. Την περίοδο εκείνη ήταν σε έξαρση οι διωγμοί των Βορειοηπειρωτών της Χιμάρας με κατεδαφίσεις των ακινήτων περιουσιών τους.Στις 8 Ιανουαρίου 2018 ο Αλβανός ΥΠΕΞ Μπουσάτι σε συνέντευξη του σε Αλβανικό κανάλι προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Oι δηλώσεις του Μπουσάτι προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά την επόμενη ημέρα ο οποίος κατηγόρησε τον Αλβανό ομόλογο του για διγλωσσία και αθέτηση των συμφωνηθέντων, διαψεύδοντας την ισχύ των δηλώσεων  του Μπουσάτι. 

Ποιες ήταν όμως αυτές οι δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής πλευράς; Θα τις διαβάσετε παρακάτω στην περίληψη της συνέντευξης όπως μεταδίδεται απο το https://www.himara.gr/epikairotita/7073-alabnos-ypej-arsh-empolemoy-anoigei-ton-dromo-gia-to-tsamiko-kai-tis-perioysies την οποία θα σχολιάσω βήμα βήμα με πλάγια γράμματα.
 Οι δηλώσεις του Αλβανού ΥΠΕΞ ακόμα και εάν δεν έγιναν αποδεκτές απο την Ελλάδα, δείχνουν με σαφήνεια το πως θα κινηθούν οι Αλβανοί σε ενδεχόμενες διαβουλεύσεις για την επίλυση των διμερών θεμάτων. Άλλωσε η εμπειρία μας απο την εξέλιξη του ΄΄σκοπιανού΄΄ συνηγορούν προς την πλήρη απαισιοδοξία..

Αλβανός ΥπΕξ : Η άρση της εμπόλεμης κατάστασης ανοίγει τον δρόμο για το «Τσάμικο» και τις περιούσιες
Η Αλβανία περιμένει από την Ελλάδα να καταργήσει την εμπόλεμη κατάσταση, σύμφωνα με τη συνταγματική πρακτική, ανέφερε ο Μπουσάτι, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ora News συμπληρώνοντας ότι στο πακέτο αυτό συμπεριλαμβάνεται και το τσάμικο ζήτημα.

Ο υπουργός Μπουσάτι δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος σε αυτό το θέμα λέγοντας: ότι για το θέμα αυτό που εκκρεμεί από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξαν ορισμένες στιγμές άρνησης ύπαρξής του νόμου (για την εμπόλεμη κατάσταση).

Τόνισε μάλιστα πως στην πρώτη συνάντηση της Κρήτης οι δυο πλευρές συμφωνήσαν να κατηγοριοποιήσουν τα προβλήματα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις όπως είναι αυτά που έχουν ιστορικό χαρακτήρα, οικονομικά θέματα και θέματα που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ των δυο χάρων.

Τα πακέτα επίλυσης των θεμάτων όπως τις περιέγραψε και τα ανέλυσε στην συνέντευξή του ο Μπουσάτι είναι:

-Πρώτο πακέτο είναι η επίλυση της εμπόλεμης κατάστασης βρίσκεται στο οποίο συνδυάζεται το θέμα των Τσάμηδων. Στο πακέτο αυτό υπάρχουν τα ακίνητα των τσάμηδων, είναι το ζήτημα του νεκροταφείου ή του προσκυνήματος των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου εδώ, κλπ. ΣΧΟΛΙΟ HELLENIC SUNRISE : Με το πρόσχημα της δημιουργίας στρατιωτικού νεκροταφείου για τους χιλιάδες πεσόντες του Β΄ΠΠ των οποίων τα οστά δεν έχουν ανευρεθεί ακόμα  θα αρθεί η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη επισήμων συνομιλιών σχετικά με το θέμα των Τσαμήδων.Μέχρι σήμερα το καθεστώς της εμπόλεμης κατάστασης αποτελούσε μια καλή δικαιολογία για την αποφυγή των ουσιαστικών συνομιλιών.Στην ουσία το θέμα της ΄΄Τσαμουριάς΄΄ αποτελεί ένα νέο ΄΄Σκοπιανο-Μακεδονικό ΄΄ ζήτημα εφόσον οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι η Βόρειος 'Ηπειρος ονομάζεται Τσαμουριά η οποία γεωγραφικά εκτείνεται και ως την Άρτα και Πρέβεζα .Αξιώνουν μάλιστα και ην αποκατάσταση των δήθεν ΄΄Τσάμηδων΄΄ οι οποίοι διέφυγαν απο την Ελλάδα στην Αλβανία κατά την διάρκεια της κατοχής . Οι Αλβανοί βιάζονται διότι εάν παραχωρηθεί το όνομα  ΄΄Μακεδονία ΄΄ στα Σκοπια τοτεμπορεί να υποστούμε εθνική ήττα άλλα  ως δεδικασμένο θα μπορούσε θεωρητικά και η Ελλάδα να διεκδικήσει το ίδιο για την Β. Ήπειρο ως γεωγραφική συνέχεια της Νότιας ηπείρου που βρίσκεται στην Ελληνική επικράτεια .Με το ΄΄Τσάμικο΄΄ οι Αλβανοί προβάλλουν πρώτοι αξιώσεις και εξουδετερώνουν ενδεχόμενες Ελληνικές .

-Δεύτερο πακέτο είναι τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και συνδυάζεται με τα δικαιώματα των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα. ΣΧΟΛΙΟ HELLENIC SUNRISE : Εξισώνονται τα δικαιώματα των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα οι οποίοι αποτελούν κοινότητα οικονομικών μεταναστών που διαμένουν στην χώρα από το 1990  με τα δικαιώματα των ΒορειοΗπειρωτών που αποτελούν αυτόχθονες πληθυσμούς και που κατοικούν στην Βόρειο Ήπειρο για χιλιάδες χρόνια.Έτσι το ζήτημα της μειονότητας των αυτοχθόνων Ελλήνων που κατά περιοχές αποτελούν την πλειονότητα στην Βόρεια Ήπειρο -Νότια Αλβανία εξομοιώνεται με την παροχή διευκολύνσεων στους Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες στην Ελλάδα οι οποίοι προέκυψαν εντελώς πρόσφατα χωρίς να έχουν κανένα εθνικό,πολιτιστικό, γλωσσικό, θρησκευτικό δεσμό με τους Έλληνες

Επίσης υπάρχουν προξενικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να διευκολυνθούν οι συμπατριώτες μας, τόσο από τις άδειες οδήγησης όσο και για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους, όσων ζουν στην Ελλάδα.

-Τρίτο πακέτο είναι το «πακέτο του μέλλοντος» και αυτό αφορά θέματα που σχετίζονται με την τελική διευθέτηση του συνοριακού καθεστώτος, γιατί έχουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα από τη μία πλευρά και την απόφαση του 2009 και τις θέσεις των δύο πλευρών από την άλλη. ΣΧΟΛΙΟ HELLENIC SUNRISE: Εδώ έχουμε μια εξόφθαλμη δημιουργία προβλήματος ανάλογο μ αυτό στο Αιγαίο και μάλιστα υπό την καθοδήγηση και τεχνογνωσία της Τουρκίας η οποία και στηρίζει με κάθε μέσο την Αλβανία και τα Σκόπια.

Έχουμε επίσης θέματα χερσαίων συνόρων, όχι για τα ίδια τα σύνορα, αλλά ζητήματα που σχετίζονται με τη συντήρησή τους και τον καλύτερο καθορισμό των κανόνων των χερσαίων συνόρων. Πρόκειται για ζητήματα που έχουν αντίκτυπο, φυσικά, στο μέλλον μας.

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο, επί του παρόντος, οι συνομιλίες αναπτύσσονται με διερευνητική διάθεση και όχι με στόχο τη διαπραγμάτευση. 
Η κρίση που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και η οποία προετοιμάσθηκε εδώ και 40 χρόνια βρίσκει την εξήγηση της. Η Ελλάδα χτυπημένη απο την κρίση, προτεκτοράτο της Γερμανίας, χωρίς οικονομία κυβερνιέται καθημερινά με email απο τη Γερμανία . Τα χτυπήματα πολλαπλά. Σε ένα συμβατικό πόλεμο ίσως και να καταφέρναμε να αποκρούσουμε την επίθεση.Ωστόσο στον οικονομικό και διπλωματικό  πόλεμο που κάνει η Γερμανία και η Τουρκία καθημερινά χάνουμε έδαφος και τίποτα δεν δείχνει ότι θα γλυτώσουμε.

8 σχόλια:

 1. Οι πραγματικές αλλαγές παγκόσμια ποτέ δεν γίνανε ούτε με εκλογές ούτε με βελούδινες επαναστάσεις, αλλά δια πυρός και σιδήρου δηλαδή με πολέμους.
  Οι Α και Β παγκόσμιοι πόλεμοι γίνανε για να αποδυναμωθούν οι αντίπαλοι της μεγάλης αυτοκρατορίας που ξεκίνησε το 323 π.Χ και τελείωσε το 1453 μ.Χ.

  Ο τρίτος θα γίνει για να υποταχθούν τελείως οι αντίπαλοί της, ώστε η αυτοκρατορία να επανέρθει σε ένα καθαρό με στέρεες βάσεις περιβάλλον, όπου θα ξεκινήσει η νέα μεγαλειώδης πορεία με αναγκαστική συμπόρευση της Κίνας, ειδάλλως ανθρωπότητα game over.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ""Οι Α και Β παγκόσμιοι πόλεμοι γίνανε για να αποδυναμωθούν οι αντίπαλοι της μεγάλης αυτοκρατορίας που ξεκίνησε το 323 π.Χ και τελείωσε το 1453 μ.Χ.""Ναι,τους βάλαμε εμείς να φαγωθούνε μεταξύ τους για να μην τους έχουμε στα πόδια μας και μας ενοχλούνε,καλά κρασιά,μήπως έφταιγε ο αιώνιος ανταγωνισμός μεταξύ των Ευρωπαϊκών δυνάμεων?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. “μήπως έφταιγε ο αιώνιος ανταγωνισμός μεταξύ των Ευρωπαϊκών δυνάμεων?”
  Μερικώς σωστά, ποιών αιώνιων Ευρωπαϊκών δυνάμεων; Με αντιπαλότητα από πότε μέχρι πότε; Και για γιατί;
  Εάν απαντηθούν σωστά τα παραπάνω ερωτήματα με συνοχή, βγαίνουν και λογικά συμπεράσματα.
  Η ανθρώπινη ιστορία δεν είναι γρίφος, είναι αποτέλεσμα συνεχόμενης ροής γεγονότων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑνώνυμοςΙουνίου 21, 2018

  Άλλος μπελάς τώρα,άλλη προδοσία.Ο προδότης Υπεξ που θα μείνει στην Ελληνική διπλωματική ιστορία με το ψευδώνυμο "ΠΑΡΤΑΟΛΑΣ".

  Θα τους δώσουν και περιουσίες στην Ελλάδα τους συνεργάτες των Ναζί και ποιος ξέρει τι άλλο.
  Επίσης κάτι που δεν έχει λάβει δημοσιότητα είναι ότι οι Σκοπιανοί σε συνεργασία με τους Τούρκους βρήκαν κάτι οθωμανικά κιτάπια με τα οποια αν ολοκληρωθεί η αναγνωρισή τους,θα αρχίσουν το μπίρι μπίρι για δηθεν περιουσίες γυφτοσκοπιανων στη Μακεδονία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑνώνυμοςΙουνίου 22, 2018

  Βλέπω να έρχεται Μακελειό... Κ στο τέλος ΓΟΥΔΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. panpan Ιουνιου 21. Μαζι με τις σωστες απαντησεις στα ερωτηματα που εθεσες πρεπει, κατα την γνωμη μου, να συνδυασθει και η επιθυμια αυτων.

  http://andrewcarringtonhitchcock.com/wp-content/uploads/2016/06/Jew-Genocide-Barbara-Lerner-Spectre.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μια σύντομη περιγραφή του ανθρώπινου Δυτικού πολιτισμού.

   Αυτοί που αναφέρεις, δηλαδή αυτοί που τους εκπροσωπούν, για μια ακόμη φορά ιστορικά τους έχουν βάλει στο στόχαστρο και μελετημένα λαμβάνουν την παγκόσμια οργή που σε κάποια χρονική στιγμή θα ξεσπάσει πάνω τους. Όπου τελικά θα φάμε το κεφάλι όλοι μας, εξηγώ παρακάτω.

   Έλληνες και Εβραίοι εάν λάβουμε τα γενικά εξωτερικά τους χαρακτηριστικά δείχνουν να είναι συγγενικά φύλα που σίγουρα με το DNA, οι διαφορές και οι συγγένειες μπορούν να ταυτοποιηθούν.
   Ως αρχαίοι λαοί Έλληνες και Φοίνικες χάραξαν την ιστορία, αλλά όπως η Αθήνα με την Σπάρτη φαγώνονταν μεταξύ τους για την κυριαρχία έτσι και οι Φοίνικες με τους Μέγα Αλέξανδρο αρχικά και με τους Ρωμαίους αργότερα έδωσαν μάχες που τελικά τις έχασαν. Δεν είναι τυχαίο ο ιστορικός Πλούταρχος έγραφε για τους Ρωμαίους και ο Αρχιμήδης ήταν στο πλευρό των Φοινίκων.
   Δεν τα παράτησαν όμως κατάφεραν να τσακίσουν την Ρώμη περίπου το 4 μ.Χ, να χάσουν αργότερα μάχες από την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (Βυζάντιο) και να επανέλθουν αργότερα ιδρύοντας την Holy Roman Empire, να πέσει αργότερα η Κωνσταντινούπολη, και η ίδια το 1805 από τον Ναπολέοντα, να ακολουθήσουν οι Α και Β παγκόσμιοι πόλεμοι για να φτάσουμε στο σήμερα.

   Η αντιπαλότητα της κυριαρχίας έχει τα όριά της, βλέποντας εξ ανατολών να σηκώνεται ο Γίγαντας με το όνομα Κίνα απορροφώντας ταχύτατα γνώσεις και υλικά και να μετασχηματίζεται σε παγκόσμια υπερδύναμη, σοκαρισμένοι οι πρώην συγγενείς αντίπαλοι, αντιλαμβάνονται ότι μόνο ενωμένοι θα μπορέσουν να σταθούν ισάξιοι της Κίνας.
   Χάνουν όμως πολύτιμο χρόνο γιατί δεν έχουν σταθερό προσανατολισμένο ορίζοντα.

   Η Κίνα προσπαθεί να ενοποιήσει την αυτοκρατορία της κάτω από μια κυβέρνηση, μια γλώσσα, ένα στρατό, μια οικονομία, ένα νόμισμα, μια νομοθεσία, προσπαθώντας και επιβάλλοντας έναν κώδικα ήθους και δικαίου, συνδυάζοντάς το με επιπέδου ευημερίας, έτσι ώστε να διατηρεί συμπαγή την αυτοκρατορία της.
   Η Κίνα έχει καταφέρει κάτι πολύ χρήσιμο για την ανθρωπότητα, έχει ανεβάσει το πήχη ανταγωνισμού σε πολιτισμένο επίπεδο, αναγκάζοντας την Δύση να ξεφύγει από τον λήθαργό της και να κάνει προσπάθειες να μην την ξεπεράσει.

   Αναπόφευκτα θέλοντας και μη, κάποια στιγμή θα αναγκαστούμε να συμπράξουμε με την Κίνα σε κάποια μορφή παγκόσμιας κυβέρνησης γιατί μια πολεμική αναμέτρηση με την Κίνα θα φέρει το τέλος της ανθρωπότητας σε αυτόν τον πλανήτη, που φυσικά κανένας δεν το θέλει.

   Η Δυτική αυτοκρατορία για να επιβιώσει θα πρέπει να επιβάλει με ειρηνικό τρόπο τα εξής γιατί με τις πολεμικές αναμετρήσεις χάνει πολύτιμο χρόνο και ενέργεια.
   Α. Ενοποίηση των χώρων της να σταματήσει αυτό το σούργελο τάχα δημοκρατικών και εκλέξιμων εκπροσώπων, εάν θέλουν εκπροσώπους να δίνουν μεταπτυχιακές εξετάσεις και να προσλαμβάνονται οι άριστοι.
   Β. Μια γλώσσα βασισμένη στα Ελληνικά με πρόσμιξη σύντομων ξένων λέξεων με λατινικούς χαρακτήρες, ώστε να είναι προσιτή σε όλους τους Δυτικούς λαούς.
   Γ. Μια οικονομία και ένα νόμισμα με ελάχιστους φόρους που να δίνει κίνητρα ανάπτυξης στου πολίτες της.
   Δ. Αυστηρό κράτος δικαίου ισόνομο προς όλους, αλλιώς θα χαθεί η συνοχή και η ισορροπία της αυτοκρατορίας.
   Ε. κλπ.
   Εάν δεν ξέρει πως να τα πετύχει όλα αυτά ας αντιγράψει την Κίνα που το έχει καταφέρει!

   Πόσα πολλά μπορείς να πεις με μερικές λέξεις όταν δεν υπάρχει το κίνητρο του κέρδους και του χρήματος, για να πουλάς βιβλία και θεωρίες. Δεν κατηγορώ το χρήμα γιατί χωρίς αυτό δεν θα είχαμε φτάσει στο επίπεδο που έχουμε σήμερα με τα καλά του και τα άσχημα του.
   Αυτό που κατηγορώ είναι εμάς την ανθρωπότητα, αφού έχουμε χάσει εξαιτίας μας πολύ χρόνο στην εξέλιξή μας, στρέφοντάς μας σε αυτοκαταστροφικές τάσεις αφού βλάπτουμε και το Φυσικό μας περιβάλλον.

   Διαγραφή
  2. Χαι....καρο μιο ..σορπεζα...

   Διαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ.