Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ-Ο ΝΕΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΑΡΧΙΖΕΙ

 Greek Spirit
13-12-2017
Ο Πούτιν την  11η Δεκεμβρίου 2017 ανακοίνωσε από την Λατάκια της Συρίας το τέλος του πολέμου στην Συρία και την σταδιακή απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων .
Ο πόλεμος στην Συρία δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα κλασικό πόλεμο των αγωγών αερίου.
Ο πόλεμος στην Συρία ξέσπασε κατόπιν της άρνησης του πρ.Άσαντ να συμπράξει στα σχέδια Κατάρ και Γερμανίας για ένα αγωγό αερίου που θα ένωνε το Κατάρ-Ιορδανία-Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία-Αυστρία-Γερμανία .
Το Κατάρ διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου στον κόσμο, τα οποία ωστόσο μοιράζεται με το Ιράν στον Περσικό Κόλπο.
 Η Γερμανία το 2009 συνέλαβε το σχέδιο του αγωγού για να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αέριο.
Το Κατάρ δέχθηκε αλλά ως αντάλλαγμα ζήτησε τον εξισλαμισμό της νότιας Ευρώπης και την αλλοίωση του πληθυσμού της προκειμένου να ανασυσταθεί η πάλαι ποτέ προμεσαιωνική Αραβική Αυτοκρατορία σε νότια Ευρώπη και Βόρεια Αφρική.
Η ΄΄Αραβική Άνοιξη΄΄ που προκάλεσε χάος σε Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία αποτελεί μέρος του σχεδίου αυτού.
Το Κατάρ είναι ένα καθαρά σουνιτικό κράτος κι ο Αλεβίτης(Αλαουίτης)  Άσαντ δεν θα μπορούσε ποτέ να δεχθεί την συνεργασία με σουνίτες. Έτσι το 2009 αρνήθηκε την συνεργασία και το 2011 η Συρία βυθίστηκε στον εμφύλιο που προκλήθηκε απο το Κατάρ το οποίο στα δύο χρόνια 2009-2011 χρηματοδότησε την ακραία σουνιτκή θρησκευτική  προπαγάνδα στην Συρία της οποίας το  μέρος του πληθυσμού είναι σουνίτες  που κυβερνώνται απο την σιιτική-αλεβιτική μειονότητα.
Ο Αλεβίτης 'Ασαντ συνεργάζεται στενά με το επίσης σιιτικό Ιράν το οποίο έχει υποσχεθεί και έχει αναλάβει την επιστροφή του Λιβάνου στην Συρία.
Ο Λίβανος αποτελεί εδαφικά και εθνικά έδαφος της Συρίας το οποίο της αφαιρέθηκε το 1916 με την συνθήκη Σάικς -Πικώ η οποία συντάχθηκε μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας και που όριζε τα σύνορα των πρώην αποικιών τους στην Μ.Ανατολή.

 Η Γαλλία δημιούργησε τον Λίβανο με έδαφος που αφαίρεσε από τη Συρία και αυτό για να έχει ένα προτεκτοράτο στην περιοχή. Οι Βρετανοί είχαν ως προτεκτοράτα το Ιράκ, την Παλαιστίνη και Συρία.
Το Ιράν χρηματοδοτεί στον Λίβανο την σιιτική παραστρατιωτική και πολιτική οργάνωση Χεζμπολάχ η οποία συντηρεί την ένταση με το Ισραήλ (πόλεμος 2006) και γενικά έχει καταστεί κράτος εν κράτει στον Λίβανο.
Το Ιράν ως στόχο έχει την φθορά του Ισραήλ μέσω της αλώσεως του Λιβάνου από την Χεζμπολάχ. Ο Άσαντ περιμένει από αυτή την κατάσταση όχι τόσο την καταστροφή του Ισραήλ -το οποίο κατέχει τα Συριακά υψώματα του Γκολάν- αλλά περισσότερο την επιστροφή ή ένωση ή έστω την αποκατάσταση της  επιρροής της Συρίας με τον Λίβανο ή επάνω στον Λίβανο αντίστοιχα,κάτι το οποίο δείχνει ότι μπορεί να γίνει με την Χεζμπολάχ.
Ο πόλεμος τελείωσε, ο αγωγός Κατάρ-Γερμανίας δεν έγινε ποτέ .Η Ρωσία αναμείχθηκε στον πόλεμο ακριβώς για να αποτρέψει τον αγωγό ο οποίος θα της στερούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη και τα ανάλογα έσοδα.
Το 2009 και όταν Κατάρ -Γερμανία κατάστρωναν το σχέδιο γα τον αγωγό, το Ισραήλ είχε οραματιστεί ένα άλλο αγωγό , τον EAST MED ο οποίος φιλοδοξεί να είναι ένας υποθαλάσσιος αγωγός που θα ενώνει τα Ισραηλινά, Αιγυπτιακά, Κυπριακά και Ελλαδικά κοιτάσματα και να τα εξάγει στην Ευρώπη.


Ο EAST MED προτάθηκε το 2011 στην Ε.Ε.και τους Γερμανούς αλλά οι τελευταίοι άφησαν το πρότζεκτ σε εκκρεμότητα και δεν το εξέτασαν εφόσον πίστευαν εκείνη την εποχή ότι θα κέρδιζαν το πόλεμο στην Συρία και θα υλοποιούσαν τον αγωγό Κατάρ -Γερμανίας και ότι ο ΤΑΡ ο οποίος ήδη κατασκευάζεται θα έφερνε αρκετό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.
Το 2017 οι Γερμανοί αφού είδαν ότι χάθηκε ο πόλεμος  στη Συρία αναγκάσθηκαν να κάνουν αποδεκτό το σχέδιο του EAST MED το οποίο από το 2015 είχε μελετηθεί και είχε κριθεί ως βιώσιμο απο το 2016.
Έτσι οι Ρώσοι για μια ακόμα φορά πρέπει να αντιμετωπίσουν ακόμα μια απειλή για το ενεργειακό μονοπώλιο τους στην Ευρώπη.
Το Ισραήλ έχει βρει στήριγμα στον Τραμπ ο οποίος πέρα από τις ανακοινώσεις για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας έχει αναθερμάνει την κόντρα με το Ιράν,κόντρα που ο Ομπάμα είχε σταματήσει σε μια προσπάθεια να αρπάξει το Ιράν από τα νύχια της Ρωσίας.
Έτσι το Ισραήλ μπορεί να αισθάνεται ασφαλέστερο απέναντι στον ισχυρότερο εχθρό του, το Ιράν.Μαζί με το Ισραήλ το Ιράν φοβάται και η Σαουδική Αραβία γιαυτό και Ισραήλ και σαουδαραβες έχουν καταφύγιο τις ΗΠΑ του Τραμπ .
Ωστόσο το Ισραήλ θα πρέπει να ικανοποιήσει τους δύο συμμάχους του, ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία, σχετικά με τον EAST MED . O αγωγός αυτός εάν ποτέ υλοποιηθεί θα πλήξει όχι μόνο τις ρωσικές εξαγωγές στην Ευρώπη αλλά και τις Σαουδαραβικές . 

Οι ΗΠΑ είναι πλέον απο τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αερίου στον κόσμο εκμεταλλευόμενες την εξόρυξη σχιστολιθικών κοιτασμάτων.Οι ΗΠΑ θέλουν εξάγουν το αέριο τους στην Ευρώπη αλλά μοιραία θα είναι ακριβό λόγω κόστους υπερατλαντικής μεταφοράς . Ο EAST MED  θα παρέχει φθηνό ανταγωνιστικό αέριο. Ακόμα και το Κατάρ βλέπει με δυσαρέσκεια τον EAST MED , αλλά αυτό ανήκει πλέον στον άξονα Ιράν-Τουρκίας-Ρωσίας.

Βλέπουμε ότι τόσο ο φιλοαμερικανικός άξονας όσο και ο φιλορωσικός θα προτιμούσαν την ακύρωση του EAST MED , αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι τόσο απλό.

Ο EAST MED θα αφαιρούσε έσοδα απο ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία αλλά θα καταστούσε την Ευρώπη ενεργειακά ανεξάρτητη από την Ρωσία κάτι που βολεύει τις ΗΠΑ οι οποίες θα μπορούσαν πιο εύκολα να σύρουν μια απεξαρτημένη ενεργειακά  Ευρώπη σε ένα πόλεμο με την Ρωσία.
Γιαυτό και ο EAST MED δεν έχει συναντήσει ακόμα απευθείας αντιδράσεις από τις ΗΠΑ.
Αλλά ΗΠΑ και Ρωσία βλέπουν με επιτήδεια ουδετερότητα την κυριαρχία του Ιράν στην Συρία.Το θεοκρατικό Ιράν διέθεσε τον μεγαλύτερο αριθμό συμβατικών στρατευμάτων στον πόλεμο της Συρίας και εκτός απο την νίκη εναντίον του σουνιτκού Ισλαμικού Κράτους έχει καταφέρει να κυριαρχήσει οικονομικά και πολιτικά στην Συρία.
Η Συρία και  Άσαντ είναι απόλυτα εξαρτημένοι από το Ιράν το οποίο χρησιμοποιεί την χώρα ως γέφυρα που ενώνει το σιιτκό νότιο Ιράκ -το οποίο επίσης αποτελεί προτεκτοράτο του Ιράν-  με τον Λίβανο.Το σιιτικό τόξο που οραματίζεται το Ιράν σταδιακά υλοποιείται.

ΤΟ ΣΙΙΤIΚΟ ΤΟΞΟ
Ο Άσαντ ανήμπορος  απο τον πόλεμο, με την χώρα του καθημαγμένη, δεν έχει άλλη επιλογή απο το να αφήνει το Ιράν να χρησιμοποιεί την χώρα του ως εφαλτήριο για την τελική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πράγματι , το Ιράν  μετακινεί μαζικά Ιρακινούς σιίτες μαχητές στον νότιο Λίβανο και στα σύνορα με το Ισραήλ δια μέσω Συρίας.
Κατά την διάρκεια του πολέμου το Ιράν ανέλαβε και τελείωσε το έργο που είχε αρχίσει ο Άσαντ  για την μαζική μετακίνηση σουνιτικών πληθυσμών από τα νότια της Συρίας και τα δυτικά στα βόρεια και κεντρικά, αντικαθιστώντας τους με σιίτες.

Στόχος του Ιράν είναι η δημιουργία ενός καθαρά σιιτκού διαδρόμου ο οποίος θα διατρέχει την Συρία και θα ενώνει τα σύνορα των σιιτκών επαρχιών του Ιράκ στα ανατολικά -οι οποίες με την σειρά τους συνορεύουν με το ίδιο το Ιράν- και με τον Λίβανο και την Χεζμπολάχ στα δυτικά . 

Ο άξονας-διάδρομος αυτός εκτός από την μεταφορά στρατευμάτων του Ιράν προς τον Λίβανο και τα ισραηλινά σύνορα θα χρησιμεύσει και για την κατασκευή αγωγού ή αγωγών οι οποίοι θα μεταφέρουν το ιρανικό αέριο στην Μεσόγειο , κάτι που έχει και την έγκριση της Ρωσίας η οποία μπορεί να μην θέλει τον EAST MED ωστόσο αφήνει το Ιράν να κάνει σχέδια εξαγωγών ανταγωνιστικού αερίου προκείμενου να το κρατήσει ως σύμμαχο.
Το Ισραήλ διαπιστώνει και βλέπει ότι σταδιακά  περικυκλώνεται από το Ιράν. Η Ρωσία με επιτήδεια ουδετερότητα αφήνει τους Ιρανούς να ΄΄αλωνίζουν΄΄ στην μεταπολεμική Συρία και Λίβανο εφόσον η πίεση που ασκούν στο Ισραήλ δημιουργεί συνθήκες αστάθειας οι οποίες κάλλιστα μπορούν να ακυρώσουν τον αγωγό EAST MED .
Οι ΗΠΑ από την άλλη έχουν λάβει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ισραήλ και βλέπουν με τρόμο το Ιράν τόσο να το περικυκλώνει με συμβατικές δυνάμεις όσο και να συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Ωστόσο ο Τραμπ εκτός απο το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι ( AIPAC) το οποίο πιέζει προς την υπεράσπιση του Ισραήλ δέχεται πιέσεις και απο τους Αμερικάνους ΄΄πετρελαιάδες΄΄  αλλά και Σαουδάραβες οι οποίοι δεν θέλουν το Ισραήλ ισχυρό και ικανό να υλοποιήσει τον EAST MED που θα απεξαρτησει την Ευρώπη απο του υδρογονάνθρακες της Μ.Ανατολής αλλά και θα ανακόψει τις εξαγωγές  αερίου των ΗΠΑ προς την Ευρώπη και την προσπάθεια των ΗΠΑ να καταστεί κύριος εναλλακτικός πάροχος της Ευρώπης . 
Αλλά και πάλι, ο Τραμπ θα ήθελε πολύ την Ευρώπη απεξαρτημένη απο το ρωσικό αέριο με την βοήθεια του EAST MED.
Το σκηνικό είναι αρκετά περίπλοκο για την αμερικανική εξωτερική πολιτική κάτι το οποίο δεν ισχύει για την Ρωσία η οποία έχει λιγότερα δεδομένα και τάσεις να συγκεράσει στην Μ.Ανατολή.
Η Ρωσία δεν θέλει τον EAST MED και δεν έχει κανένα πρόβλημα να δει το Ισραήλ να δέχεται πίεση απο το Ιράν Το 2013 το Ισραήλ έβλεπε με τρόμο τον Ομπάμα να θωπεύει το Ιράν και καταργεί το εμπάργκο εναντίον του.Οι Εβραίοι -δικαίως -ανησυχούν ότι το Ιράν χρησιμοποίησε το άνοιγμα Ομπάμα για να κερδίσει χρόνο για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Έτσι το Ισραήλ απευθύνθηκε στον Πούτιν για προστασία .

Μεγάλες ελπίδες έτρεφαν οι Εβραίοι για τις επαφές με τον Πουτιν εφόσον το σύνολο σχεδόν του τότε υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ αποτελούνταν από άτομα που είχαν γεννηθεί στην πρώην ΕΣΣΔ και είχαν μεγαλώσει και είχαν σπουδάσει εκεί.

Ο Πουτιν ωστόσο ξεκαθάρισε ότι εάν το Ισραήλ θέλει την προστασία της Ρωσίας θα πρέπει να ξεχάσει τα προνόμια που είχε στις ΗΠΑ και ότι οι σχέσεις τους θα ορίζονταν απο το μέγεθος και την σημασία του Ισραήλ και όχι απο τις πιέσεις των εβραϊκών λόμπι ,όπως γίνεται στις ΗΠΑ.
Το Ισραήλ απέσυρε το ενδιαφερον του για σύναψη συμμαχίας με την Ρωσία και ανέμενε την έλευση Τραμπ. Η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο να λυπάται το Ισραήλ και θεωρεί ότι οποιαδήποτε πίεση δέχεται απόν το Ιράν θα το το αποδυναμώσει και θα το φέρει αναγκαστικά στην αγκαλιά της Ρωσίας.
Γιαυτό και το Ισραήλ πιέζει τις ΗΠΑ για ΄΄προληπτικό΄΄ χτύπημα εναντίον του Ιράν, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα γίνει σύντομα.
Ο Τραμπ απέτυχε να ιδρύσει Κουρδικό κράτος, έχασε την Τουρκία απο σύμμαχο, έχει αποτύχει στο Ιράκ , όλο το νότιο Ιράκ στην ουσία ελέγχεται από το Ιράν, κατά συνέπεια δεν μπορεί να αντέξει να βλέπει την Συρία να μετατρέπεται σε Ιράν, δηλαδή το Ιράν να απλώνει τα πλοκάμια του σε Λίβανο-Συρία-Ισραήλ , δεν γίνεται να αφήσει τον άξονα Ιράν-Ρωσίας να δυναμώνει και μάλιστα με την Ρωσία να μην ξοδεύει δεκάρα πλέον αλλά απλά να δρέπει τους καρπούς των σοφών κινήσεων Πούτιν ο οποίος με λιγοστές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφερε να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος που χρηματοδοτούνταν από το Κατάρ,το οποίο πλέον έχει εισέλθει στον άξονα Ιράν-Ρωσίας.
Στο γεωπολιτικό χάος της Μ.Ανατολής το μόνο φανερό, το μόνο ορατό και σαφές στην πάντα κοντόφθαλμη Αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι ένα χτύπημα εναντίον  του Ιράν.


7 σχόλια:

 1. Στην ιστορία του δυτικού κόσμου δεν έχει υπάρξει ξανά εποχή σε επίπεδο ειρήνης όπως της Pax Romana, που διήρκεσε πάνω από 200 χρόνια, από το περίπου πριν το 0 έως 200 και κάτι μ.Χ.
  Σήμερα η ανατολή έχει την δικιά της αυτοκρατορία που συνασπίζει σιγά σιγά τις περιοχές στον περίγυρό της με αυτοκράτορα την Κίνα.

  Η δύση απεναντίας έχοντας χάσει πολλές ιστορικές ευκαιρίες επανίδρυσις της αυτοκρατορίας προσδοκώντας στην αίγλη της πάλαι ποτέ μεγάλης Ελληνορωμαϊκής αυτοκρατορίας, ταλανίζεται με συγκρούσεις στο ποιος θα είναι ο υποψήφιος αυτοκράτορας της.
  Μετά από μια περίοδο περίπου 600 χρόνων τα πράγματα φαίνονται να ξεκαθαρίζουν στην πλευρά της δύσης, εφόσον τα υπεύθυνα φύλα, Γερμανικά και Ισλαμικά, που ευθύνονται για την κατάρρευση της μεγάλης δυτικής αυτοκρατορίας βρίσκονται πλέον σε απόλυτο έλεγχο.
  Το ζητούμενο είναι, τι θα πράξη η Κίνα, αφού τα Μογγολικά φύλα που υπήρξαν και αυτά κάποτε συνυπεύθυνα για την πτώσης της αυτοκρατορίας, βρίσκονται πλέον κάτω από τον έλεγχο και προστασία της.

  Ζει κοσμογονικές εποχές στην ιστορία της η ανθρωπότητα, όπου πρέπει να διαβεί το σταυροδρόμι με την μια κατεύθυνση προς τον γκρεμό και την άλλη προς την ευημερία.
  Η ιστορία και η στατιστική δεν είναι με το μέρος της, παρόλα αυτά ο αστάθμητος παράγοντας πάντα υπάρχει και πάντα κάνει την έκπληξη. Ίσως η Φύση τραβήξει κάποια σκοινάκια, ώστε να αλλάξει η πλοκή του έργου εφόσον δεν μας έχει βαρεθεί ακόμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΜαρτίου 20, 2018

  Ερώτηση πρός την σύνταξη του site: Με τον αναμενώμενο πόλεμο Ελλάδας - Τουρκίας τι γίνεται; Υπάρχει κάποια νεότερη πληροφορία ή πάλι πέσαν όλοι έξω στις εκτιμήσεις και δεν θα γίνει τίποτα; Περιμένω την απάντησή σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑνώνυμοςΜαρτίου 21, 2018

   Αντιπερισπασμός για να περάσει το Σκοπιανό είναι η πολυσυζητούμενη-πολυαναμενομένη σύρραξη Ελλάδος-Τουρκίας. Μην πιάνονται κορόιδα οι πολίτες. Μετά έπεται η Ελλάς. Σιγά, σιγά σε περικλείει η Τουρκία. Δεν είναι χαζοί, σχεδιάζουν δεκαετίες την πολιτική τους. Και τότε θα μας τον φορέσουν...

   Διαγραφή
 3. Chris from GreeceΜαρτίου 21, 2018

  Τα άτομα στην κοινωνία διατάσσονται αδρά σε τρεις ομόκεντρους κύκλους .Ο εξωτερικός κύκλος που το εμβαδόν του καταλαμβάνει το 99,9% του συνόλου είμαστε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες ,ο μεσαίος κύκλος καταλαμβάνει το 0,1% και αντιπροσωπεύει το οικονομικοπολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο και τέλος ο εσώτερος κύκλος ουσιαστικά είναι ο πυρήνας-κέντρο που απαρτίζεται από τα ανώτατα ιερατεία και είναι αθέατος.Οι εθνοτικές διενέξεις είναι οι αιτίες των πολέμων για τους πολλούς στον έξω κύκλο,οι πετρελαιακοί αγωγοί,οι δρόμοι του εμπορίου,τα ορυκτά και ενεργειακά κοιτάσματα ως αιτίες των πολέμων και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων είναι το προφανές κίνητρο στα μάτια της ελίτ του μεσαίου κύκλου και τα απόκρυφα ιερατεία του εσώτερου κύκλου είναι οι αληθινοί γνώστες και ενορχηστρωτές των γεγονότων που απέχουν από την συμβατική πραγματικότητα.Η παρούσα ανάλυση του Greek Spirit (όπως και όλες του ) είναι εξαίρετη.Προσωπικά θα ήμουν πιο ικανοποιημένος εάν υπήρχαν και αναφορές σε βαθύτερες πτυχές που αφορούν τα ιερατεία.Αναρωτηθήκατε γιατί η Ρωσία μπήκε δυναμικά στον πόλεμο της Συρίας όχι εξαρχής ,αλλά αφού ήδη η Συρία είχε γίνει σεληνιακό τοπίο;Και αφού μπήκε δυναμικά ,κατόπιν εορτής επαναλαμβάνω,γιατί την άφησαν ουσιαστικά ανενόχλητη να καθαρίσει άνετα θα λέγαμε το ISIS;Η απάντηση είναι ότι η Ρωσία συνειδητά ενήργησε προς όφελος του Ισραήλ αφήνοντας την Συρία επί της ουσίας να διαλυθεί και επίσης αφού μαζεύτηκαν εκεί όλα τα ισλαμικά μιάσματα ήταν εύκολο μετά να τα κάψουν μαζικά σαν τα ποντίκια.Για φανταστείτε όλοι αυτοί οι τζιχαντιστές (Γώγ και Μαγώγ) τι κίνδυνο θα αποτελούσαν μελλοντικά για το Ισραήλ εάν παρέμεναν στις χώρες τους και δεν είχαν έρθει στην Συρία όπου και εξολοθρεύτηκαν.Εν κατακλείδι , η Ρωσία έκανε καλές πλάτες για τον Σιωνισμό.Περιμένετε να δείτε τι άδειασμα θα ακολουθήσει από πλευράς Ρωσίας και για το Ιράν,Τουρκία,Κατάρ.Τα φαινομενικά «ορθόδοξα» ιερατεία ίσως δεν είναι και τόσο ορθόδοξα .Θα επανέλθω προσεχώς και για εμάς τους «ορθοδόξους» εν Ελλάδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑνώνυμοςΜαρτίου 21, 2018

  ενδιαφέρουσα άποψη σε μια ομιχλώδη κατάσταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το Ιράν θα ξεφουσκώσει όπως και η Βόρεια Κορέα , εάν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα παρκάρουν κοντά στο Ιράν η ψυχολογική πίεση της τεράστιας σε μέγεθος αμερικανικης πολεμικής μηχανής θα κάμψει τους Πέρσες και θα τους φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , κανεις εχέφρων ηγέτης δεν θα ήθελε να δεί τη χώρα του να ισωπεδώνεται , δείτε την αλλαγή του Κίμ Γιονγκ Ουν μέσα σε λίγους μήνες , οι Ρώσοι δεν θα κάνουν τίποτα ,
  η Ρωσία έχει μια οικονομία μεγαλύτερη της Ισπανίας και μικρότερη της Γαλλίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μικροτερη της Γαλλιας δεν θα τολεγα.
  Κλεινονται τεραστιες συμφωνιες με Κινα
  Ινδια,και με ευρωπαικα κρατη ακομα.
  "Παιζει μπαλα" ο πουτιν με ολο σχεδον τον πλανητη...ακομα και με την αφρικη.
  Εχει διαταξει ανανεωση των στρατηγικων
  οπλων-υπεροπλων.Νεο διαστημικο πολεμικο προγραμμα.Ετοιμαζει αλλαγες-ανανεωση στα πολεμικα πυρηνικα υποβρυχια σε ολο το ρωσικο στολο...κλπ.Εκανε την ρωσια ξανα υπερδυναμη...ολα αυτα δεν γινονται με την οικονομια μιας Γαλλιας μονο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ .ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Τα σχόλια σας πρέπει να έχουν ένα σημείο αναφοράς.
Ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται διότι είναι αδύνατο να κρατήσω λογαριασμό με ποιόν μιλάω.
Πρέπει να καταλάβετε ότι σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και ιταμό-ειρωνικό-υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.