Η ΡΩΣΊΑ ΘΑΝΆΣΙΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η ΡΩΣΙΑ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΑΟΖ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ O EAST MED ΕΊΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-Ο ΑΞΟΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Μ ΑΝΑΤΟΛΗ-Ο πόλεμος των αγωγών που διεξάγεται στην Συρία εδώ και έξι χρόνια μεταφέρεται όλο και πιο βορειοδυτικά...

Greek Spirit
1 Δεκεμβρίου 2019
Από το 2017 γράφω ότι ο EAST MED είναι η αιτία που ο Πουτιν θα βάλει τον Ερντογάν να επιτεθεί στα ελλαδικα και κυπριακά συμφέροντα. Ο αγωγός EAST MED είναι ένα πολύ δύσκολα υλοποιησιμο project το οποίο ωστόσο στοιχειώνει την Ρωσία η οποία δεν θέλει να χάσει το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη. Τα ξεφτιλικια του Ερντογάν με την Λιβύη και η ανακήρυξη ΨΕΥΔΟΑΟΖ με αυτή έχει ως στόχο να εμποδίσει τον EAST MED μετατρεποντας όλη την ανατολική μεσόγειο σε τουρκική ΑΟΖ, αγνοώντας Κρήτη και Καστελόριζο, προκειμένου να εγερθουν αντιρρήσεις για την διέλευση του ΕAST MED. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΡΩΣΊΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ

Greek Spirit
24-11-2017
Είναι γεγονός πλέον το οποίο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πέρα από την κατευθυνόμενη απο εξωεθνικά κέντρα προφητειολογία ότι Τουρκία και Ρωσία όχι μόνο είναι  συμμαχικές χώρες αλλά και μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για την επιβίωση τους . 
Συγκεκριμένα η Ρωσία παρόλο που κάνει σοβαρές προσπάθειες για την απεξάρτηση των κρατικών εσόδων από τις εξαγωγές αερίου στην ουσία παραμένει μα οικονομία σαουδαραβικού τύπου που εξαρτάται αποκλειστικά από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων και μάλιστα χωρίς τις επενδύσεις στο εξωτερικό που έχουν οι Σαουδάραβες και οι Καταριανοί.

Η Ρωσία αποτελεί τον κύριο πάροχο αερίου της Ευρώπης, ένα μονοπώλιο που απειλήθηκε απο τον άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ το 2009 όταν οι τρεις αυτές χώρες κατάρτισαν το σχέδιο του αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Βόρειας Ηπείρου-Ιταλίας- Αυστρίας-Γερμανίας ο οποίος θα έφερνε τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου του κόσμου στην πόρτα της Γερμανίας και της Ευρώπης.
Η Συρία ωστόσο ήταν η μόνη χώρα που δεν δέχτηκε την σύμπραξη στο σχέδιο αυτό γιαυτό και το 2011 ο άξονας Γερμανίας-Τουρκίας -Κατάρ έφερε τον πόλεμο στην Συρία για να πέσει ο Άσαντ και να ανοίξει ο δρόμος για τον αγωγό.
Το hellenic sunrise2 έχει γράψει εκατοντάδες φορές ότι η Ρωσία αναμείχθηκε στον πόλεμο για να στηρίξει τον Άσαντ και να αποτρέψει την κατασκευή του αγωγού ο οποίος θα της αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη και κατά συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών εσόδων της Ρωσίας.
Σήμερα όμως διαμορφώνεται ένα νέος κίνδυνος για την Ρωσία και το ενεργειακό μονοπώλιο της και αυτός είναι ο αγωγός EAST MED για τον οποίο το hellenic sunrise2 έχει γράψει δεκάδες φορές.
Ο αγωγός αυτός φιλοδοξεί να ενώσει τα κοιτάσματα του Ισραήλ, της Κύπρου,Αιγύπτου και τα Ελληνικά υποθαλάσσια κοιτάσματα. Περισσότερα διαβάστε στα https://hellenicsunrise2.blogspot.gr/2017/11/s400.html 
https://hellenicsunrise2.blogspot.gr/2017/10/greek-spirit-5-802016-2014-east-med.html
Ο EAST MED ειναι ένας αγωγός που θα δημιουργήσει ένα ισχυρό φιλοαμερικανικό άξονα στην ανατολική Μεσόγειο , άξονας ο οποίος θα αποτελείται από το Ισραήλ-Κύπρο-Ελλάδα και Αίγυπτο.Οι ΗΠΑ προκρίνουν τον αγωγό αυτό διότι 
α. θα αφαιρέσει το ενεργειακό  μονοπώλιο της Ρωσίας απο την Ευρώπη 
β. Θα ανεξαρτοποιήσει την Ευρώπη ενεργειακά και έτσι θα την καταστήσει αυτόνομη σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ επιλέξει την πολεμική σύγκρουση με την Ρωσία στα χερσαία ανατολικά σύνορα της Ε.Ε . Δεν μπορείς να πολεμάς εναντίον του  πάροχου ενέργειας σου εάν δεν έχεις εξασφαλίσει εναλλακτικό πάροχο 
γ. Θα καταδικάσει την Ρωσική οικονομία σε μαρασμό.
Βέβαια, ο EAST MED είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το οποίο έχει ορίζοντα δεκαετίας αλλά η Ρωσία και η σύμμαχος της Ρωσία ανησυχούν από τώρα.
Η δε Τουρκία ανησυχεί διότι με τον EAST MED θα απομονωθεί γεωπολιτκά εφόσον μέχρι σήμερα η Τουρκία αποτελεί τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο χερσαίο κόμβο εξαγωγής αερίου και πετρελαίου απο Ιρακινό Κουρδιστάν , Ιράν , Αζερμπαϊτζάν (ΤΑΡ) και Ιράκ εφόσον φιλοξενεί ένα δίκτυο αγωγών οι οποίοι συνδέονται μ τις παραπάνω χώρες. Η Τουρκία αποτελεί τον αμέσως σημαντικότερο τόπο  τροφοδοσίας υδρογονανθράκων της Ευρώπης μετά την θαλάσσια οδό του Περσικού κόλπου-Άντεν-Σουέζ-Μεσογείου-Ατλαντικού.
Ο EAST MED θα πλήξει και την τουρκική οικονομία η οποία καρπούται τέλη και δασμούς διέλευσης απο τις εξαγωγές υδρογονανθράκων τρίτων χωρών.
Ρωσία και Τουρκία έχουν το ίδιο πρόβλημα, την γεωπολιτική απομόνωση και την οικονομική ζημία, προβλήματα που θα προκαλέσει ο EAST MED.
Η Ρωσία ως μόνη λύση για την ακύρωση του αγωγού έχει την αποδυνάμωση του Ισραήλ που είναι και ο εμπνευστής του έργου αλλά και θα αποτελέσει την αφετηρία της διαδρομής του αγωγού. 
Ένας πόλεμος εναντίον του Ισραήλ θα παρεμπόδιζε την έναρξη κατασκευής του αγωγού με την αστάθεια που θα προκαλούσε . Βέβαια η Ρωσία δεν μπορεί να επιτεθεί εναντίον του Ισραήλ αλλά θα βάλει την Τουρκία αν το κάνει .
Η Τουρκία του Ερντογάν εδώ και χρόνια σε συνεργασία με την Σαουδική Αραβία προσπαθεί να ΄΄καπελώσει΄΄ και να πατρονάρει την σουνιτική Χαμάς των Παλαιστινίων . Πολιτική και διπλωματική στήριξη απο την Τουρκία και κεφάλαια απο την Σαουδικη΄Αραβία διοχετεύονται στην Χαμάς η οποία διατηρεί την ένταση με το Ισραήλ.
Ωστόσο στο προσκήνιο έρχεται με δυναμισμό και η Χεζμπολάχ η οποία μπορεί να μην είναι σουνιτκή οργάνωση αλλα τυγχάνει της προστασίας της Ρωσίας και του Ιράν. Η Χεζμπολάχ είναι μια σιιτκή πολιτική και παραστρατιωτική οργάνωση που εκπροσωπεί την σιιτκή μειοψηφία του Λιβάνου και που χρηματοδοτείται απο τον θανάσιμο εχθρό του Ισραήλ, το Ιραν. Η Χεζμπολάχ πολέμησε στην Συρία εναντίον των ισλαμιστών του Ισλαμικού Κράτους και στο πλευρό των ρωσικών και ιρανικών δυνάμεων. Η Χεζμπολάχ είχε προκαλέσει και τον πόλεμο με το Ισραήλ του 2006 αλλά σήμερα είναι ακόμα καλύτερα εξοπλισμένη και με προστάτη την Ρωσία.
Ο σουνίτης Ενρτογάν δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κλείσει τα μάτια στην ενίσχυση της σιιτκής Χεζμπολάχ από την Ρωσία προκειμένου να προκαλέσει πόλεμο με το Ισραήλ ο οποίος θα ακυρώσει τον EAST MED. σουνιτών
 
Η Τουρκία απο την πλευρά της θα μπορούσε να αναλάβει το μερίδιο της στην προσπάθεια της Ρωσίας για την ακύρωση του EAST MED ασκώντας διπλωματική και στρατιωτική πίεση στην ελεύθερη Κύπρο η οποία είναι ο δεύτερος σημαντικότερος πυλώνας του EAST MED . Η πίεση αυτή θα είναι κλιμακούμενη και θα δοκιμάζει κάθε φορά την αποφασιστικότητα και κυρίως ικανότητα των ΗΠΑ να προστατέυσουν το εγχείρημα του EAST MED . Οι ΗΠΑ έχουν ν αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα με το πολεμικό τους ναυτικό , προβλήματα που αφορούν τόσο στην διαθεσιμότητα των σκαφών του και την παρουσια τους σε όλο τον κόσμο όσο και στις βασεις στις οποίες πρέπει να ενλιμενιζονται. Η σταδιακή διαμόρφωση και όλο και πιο ξεκάθαρη διαμόρφωση του άξονα Ρωσίας-Τουρκίας αλλά και Κατάρ εναντίον του ΝΑΤΟ και των υποτελών συμμάχων -όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία- αφαιρεί σταδιακά τα ερείσματα του ναυτικού των ΗΠΑ στην Μεσόγειο . Η κατάσταση στο ναυτικό των ΗΠΑ δεν είναι καθόλου καλή εφόσον επιχειρεί με έλλειμμα 70 πλοίων επιφανείας , πρέπει να ελέγξει την Κίνα στον Ειρηνικό και παράλληλα ταλανίζεται από διαρκή σκάνδαλα διαφθοράς τα οποία αποτελούν τον ασφαλέστερο δείκτη ανικανότητας .
O EAST MED δεν αποτελεί πρόβλημα για την Σαουδική Αραβία η οποία στεγνώνει από πετρέλαιο και ο νέος ηγέτης της πρίγκηπας Σαλμάν προσπαθεί(μάταια) να απεξαρτήσει σε βάθος δεκαετίας την οικονομία της απο τις εξαγωγές πετρελαίου. Γιαυτό και έχει πουλήσει την κρατική εταιρία εξόρυξης πετρελαίου  ARAMCO στις ΗΠΑ  και έχει προβεί σε πογκρόμ πριγκηπων και άλλων ελίτ που δεν συμπράτουν στα νέα δεδομένα.
Μερικά χρόνια πριν η Σαουδική Αραβία θα ήταν αντίθετη με τον EAST MED εφόσον θα δημιουργούσε ένα ανταγωνιστικό ενεργειακό άξονα , ωστόσο σήμερα της είναι αδιάφορο.Επιπλέον αυτού η Σαουδική Αραβία μετατρέπεται οικειοθελώς σε ένα προτεκτοράτο των ΗΠΑ.Το Κατάρ έχει υποταχθεί στην Ρωσία αλλά βλέπει τον EAST MED θετικά εφόσον προσδοκά ότι θα μπορούσε να ισοφαρίσει την ακύρωση του αγωγού από την Συρία.Ωστόσο πρέπει να υποταχθεί στο θέλημα του νέου αφέντη που είναι η Ρωσία και ο οποίος όπως γράφω παραπάνω δεν θέλει τον EAST MED .
Έτσι το Κατάρ θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να χρηματοδοτεί την Τουρκία η οποία θα εργάζεται απο κοινού με την Ρωσία εναντίον του east med ο οποίο θα μπορούσε να ωφελήσει το Κατάρ.Εάν η Ρωσία δια μέσω αντιπροσώπου, την Χεζμπολάχ αναλάβει  να συνετίσει το Ισραήλ και εάν η Τουρκία αναλάβει την Κύπρο και Ελλάδα τότε το Ιράν-ο έτερος μεγάλος σύμμαχος της Ρωσίας-θα αναλάβει την Σαουδική Αραβία . Εάν η Χεζμπολάχ προκαλέσει σύραξη με το Ισραήλ, η Τουρκία θερμά επεισόδια με την Κύπρο τότε και το Ιράν θα κάνει το ίδιο με την Σαουδική Αραβία.
Βλέπουμε ότι ο πόλεμος των αγωγών που διεξάγεται στην Συρία εδώ και έξι χρόνια μεταφέρεται όλο και πιο βορειοδυτικά...

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Έχω την εντύπωση ότι ιδιαίτερα την βόρεια Ευρώπη πρέπει να την ξεχάσουμε ως καταναλωτή φυσικού αερίου και πετρελαίου εφόσον εκεί προσανατολίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια και ηλεκτροκίνηση, όπου αυτομάτως σημαίνει ότι έχουν βρει τους τρόπους παρασκευής της.
Το θέμα της μέσης ανατολής και όχι μόνο δεν είναι ενεργειακό, είναι γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό, εφόσον οι παγκόσμιες δυνάμεις αναπροσαρμόζονται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον.
Ο χρήστης μαινόμενος είπε…
Οι προσπάθειες της Ευρώπης για ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρισμού δεν έχουν αποδώσει λόγω του υψηλότατου κόστους, παρόλο που έχουν επενδυθεί τεράστια ποσά. Οι μέθοδοι αυτές παραγωγής ενέργειας θα καταστούν συμφέρουσες μόνο όταν το πετρέλαιο πάει στα ύψη δλδ με πόλεμο
Ο χρήστης χρηστος κωνσταντης είπε…
Σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός σε βεβαιώνω ότι αυτά που λες ούτε τα εγγόνια σου δεν θα τα δούνε.Α και μην βλέπεις ΣΚΑΥ.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Υπαρχει ,ενα θεμα,που δεν εχει ,διευκρινιστει,Η ΕΚΛΟΓΕΣ,ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...,ειναι ,πολυ ευνοηκο "περιβαλλον",να συντελεστει,ποιο ταχυστα,αυτο,απο τον ερντογαν,Κατι ,ομως που θα αναδυθει το θεμα ,το οσων "τικτωνται",στα εκ των εσω ,της Τουρκιας....!!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,μην ξεκινησει ,δηλαδη ,κατι ,που ουτε θα τελειωσει,αλλα και θα στραφει ,"ΜΑΝΙΩΔΩΣ",εναντιων Του!!!!!


Θα τολμησει ,τις προωρες εκλογες,ο Ερντογαν,με οτι συμαινει,αυτο,για ολους και ολα....;;;;

Οψομεθα και γρηγορουμε,διοτι καλλιστον ,εστει,η Μεριμνα.....,ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ,ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ,ΠΛΕΟΝ,ΝΟΗΘΗΚΑΝ ,ΑΡΙΣΤΩΣ,ΠΡΕΠΕΙ,ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,ΩΣ ΠΟΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΔΥΧΘΕΙ Η ΩΜΗ ,ΑΛΗΘΕΙΑ των οσων ,"εκολοβιζουν"τα εκ των εσω της Τουρκιας και τις ευρυτερες ,περιοχες,αναδυκνυωντας την ΕΣΧΑΤΗ ,ΑΧΡΑΝΤΗ ,ΠΑΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...!!!!

Ασ ξαναγινουμε ,Ελληνες,διοτι ,απο την "συψη",αυτη που βιωνουμε,αιωνες,τωρα ,στην Ελλαδα,το πεθανε ,πριν πεθανεις,ωστε οταν πεθανεις ,να πεθανουν μονο,τα πεθαμενα,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ,Ο ΝΕΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΧΛΑ,ΑΥΤΗΝ....


ΑΝΑΝΙΨΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΖΟΥ,ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ!!!!
Το λεβιαθαν αναφερεται στις γραφες ειναι αποπου θαερθει ο πολεμος δηλ.εξεδρες ισραηλ κτυπημα χεζμπολαχ κλπ....
Ο χρήστης panpan είπε…
Η σύντηξη του υδρογόνου είναι εδώ!!!!
https://www.iter.org/proj/inafewlines
Ο χρήστης Iraklis είπε…
ολοι ανακυρητουν αοζ...
στην πραγματικότητα κοβουν εισιτήριο για συμμετοχή στο πρωτο μεγαλο μακελειο του 3ππ.
Ο χρήστης Iraklis είπε…
τα πραγματα ειναι απλα για εμας:
συγκριτικα με εμας
πολυ πιο μεγαλες ζυμιες .. μεχρι οριστικη καταστροφη... θα υποστουν οι ρωσια γερμανια ηπα.. εαν η τουρκια βγαλει εστω ενα βαρελι πετραιλεο απο την αν. μεσογειο.
αρα η στρατιγηκη μας ειναι πολυ απλη:
"αστους να βγαλουν τα ματια τους"
παρεμπιπτόντως... αυτο ειναι το σχεδιο του ισραηλ, το οποιο μεσω π-θ μαριονετα οργανωσε την κριση μετατρεποντας την αν. μεσογειο στο πρωτο μεγαλο πεδίο ναυμαχιων του 3ππ.
Ο χρήστης Iraklis είπε…
το μεγαλητερο φιασκο της γερμανιας και β. ευρωπης που λες ηταν η energiewende... τους κοστισε δις και απεδωσε πενταροδεκαρες... χαθηκαν εκατονταδες χιλ. θεσεις εργασιας και αποδηχθηκε.. αυτο που ξεραμε... οτι Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΟ ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.
Φυσικα εχω ολα τα λινκ για οσα γραφω.
Ο χρήστης Iraklis είπε…
ευγε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ό εναγκαλισμός μας με τους Αμερικανο-Σιωνιστές έσπρωξε τη Ρωσία στη σύναψη συμμαχίας με τους Τούρκους. Πάντως, οι Δυτικοί δε θα μας βοηθήσουν για άλλη μια φορά. Είμαστε Μόνοι μας!
Ο χρήστης Νικόλαος είπε…
Άρχισε ο 3ππ και θα γίνει με αφορμή τα πετρέλαια αλλά η αληθινή θα είναι η Ιερουσαλήμ
Ο χρήστης Iraklis είπε…
η ερώτηση μου ειναι:
γιατι ο ασσαντ δεν επέτρεψε τον γερμανο-καταριανο αγωγο αεριου, που:
θα τον εκαμνε ζαμπλουτο..
θα ικανοποιουσε τις ηπα...
θα καθηστουσε περιτο τον σαουτθ στρεαμ.. τον ταπ και τον ταναπ...τον εαστ μεντ και καθε αλλον.
θα αποδεσμευε μερος της ευρωπαικης καταναλωσης απο το ρωσικο αεριο..
γιατι?
Ο χρήστης Παναγιωτης Λιολιος είπε…
Η Ρωσσια, εχει, αρχισει και μεταβαλεται,σε θυμα, της Τουρκιας,διοτι,Για εναν Ρωσσικο αγωγο, εχει κανει,την Τουρκια,"ΜΕΤΟΧΟ"στο "δρομο του Μεταξιου"στην Διεκδικηση του east med,αλλα και στο να "ΡΟΥΦΑ"χωρις κοστος, εσοδα, εκ του Ρωσικου Αγωγου,αλλα και με προσχημα,τον turkish stream,να ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟΝ "ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ"ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΥΣΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ,αλλα, ολοι αυτοι,γνωριζουν, Οτι η Τουρκια, ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ, "πασα"ΔΗΛΑΔΗ, ΙΣΛΑΜ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ,Των βρετανων,σκλαβων του Ισλαμ;;;

Τωρα,οσο αναφορα την Λιβυη,ας ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ, ΟΛΟΙ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΚΛΑΒΕΣ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΑΡΑ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΚΥΡΙΟΛΕΧΤΙΚΑ,ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ!!!

Η Λυση ΜΙΑΝ,ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ,ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ,ΣΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ, ΠΡΟΣ ΚΡΗΤΗ,ΕΥΘΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ, ΕΚ ΟΛΩΝ....
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Γιατί είναι γιουσουφακι του Ιράν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Eνώ αν ήταν γιουσουφάκι των Σιωνιστών, θα ήταν καλός ο Άσαντ, έ;
Λιγότερη δουλοπρέπεια στους Δυτικούς, Greek Spirit!
Ο χρήστης Iraklis είπε…
κρικ... να κραταμε σοβαροτητα!
δεν θελω να ποσταρω μια ομοβροντια επειχηρηματων κατα του "πυροτεχνηματος" σου.
ξανα ρωταω:
πως χαρακτηρίζεται.. πια ειναι η ονομασια της ιδιοτητας.. του εργου ενος που καταστρεφει την χωρα του ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΗΣΕΙ...και ολο αυτο προς ΣΩΤΗΡΙΟ όφελος αλλων κρατων-δυναμεων?


ακομα:
ποια ειναι η ΜΟΝΗ χωρα-σεκτα που ΑΠΟΔΕΔΗΓΜΕΝΑ καταφερνει εδω και 1 αιωνα να ΕΓΚΑΘΗΣΤΑ ΗΓΕΤΕΣ ΔΟΛΙΟΘΦΟΡΕΙΣ σε αλλες χωρες?... οπως ειναι ο ασσαντ.

ακομα:
πια χωρα και ποια στρατηγηκη μπορει θα οφελειθει τα μεγιστα σε μια πολεμικη συγκρουση στην αν. μεσογειο?.. οπως π. χ. το αναπαντεχα "σεμνο" ισραηλ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
-Η Ρωσία πράττει με βάση τα Εθνικά της συμφέροντα.
-Η Τουρκία πράττει με βάση τα Εθνικά της συμφέροντα.

-Η Ελλάδα πράττει με βάση τα συμφέροντα των Σιωνιστών-Μασόνων!

Όταν το Ν.Α.Τ.Ο. ενθαρρύνει την Τουρκία (αντί να την τιμωρήσει),
φταίει η Ρωσία;

Ό νεο-Ραγιαδισμός της Ελλάδας προς τους Δυτικούς (τάχα συμμάχους μας) φταίει!
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Δηλαδή να μην βγάλουμε αέριο από Κύπρο Ελλάδα, να μην το στείλουμε στην Ευρώπη με τον east media να μην πουλήσουμε τίποτα για να μην είμαστε υποτέλεις στη δύση και να ευχαριστήσουμε τη Ρωσία; Να διαβάζετε τα κείμενα πριν σχολιάσετε ; η Ρωσία δεν θέλει η Ελλάδα και Κύπρος να παράγουν αέριο. Είναι νεοραγιαδισμος η πώληση και παραγωγή αερίου;Δηλαδη τι κάνουμε να κάτσουμε τ ανάσκελα και αεριζουμε τα..ιδιαιτερα του Πουτιν;
Ο χρήστης Iraklis είπε…
ευγε!... απορω πως θα παω στο μέτωπο με κατι τετοιους!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νεο-Ραγιαδισμός είναι να μας πάρουν τους Φυσικούς Πόρους έναντι Πινακίου Φακής!
Μπορούσαμε να έχουμε συμφωνία εξόρυξης με τη Ρωσία. Έντιμη συμφωνία και προστασία από τις Ρωσικές δυνάμεις.
Τώρα, τί θα κάνουμε; Θα τα παραδώσουμε ΌΛΑ στους Αμερικανο-Σιωνιστές σχεδόν ΤΖΑΜΠΑ και θα χάσουμε την κυριαρχία στο Αιγαίο γιατί οι "σύμμαχοι" μας χαϊδεύουν την Τουρκία.

@Ιraklis

Ησύχασε και δεν πρόκειται να πας σε κανένα μέτωπο.
Ό νεο-Ραγιαδισμός των Δυτικόδουλων, που δεκαετίες τώρα ξεπουλούν την Ελλάδα, θα στήσει κάποιο επεισόδιο τύπου Ιμίων για να συρθούμε στο τραπέζι της μοιρασιάς του Αιγαίου. Μετά, οι καλοί μας "σύμμαχοι", που με τόσο πάθος υποστηρίζετε, ξέρουν πως θα μα ξεσκίσουν για άλλη μια φορά!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Greek Spirit (HELLENIC Spirit δε θα ήταν καλύτερο;)

Mέχρι στιγμής, η Ελλάδα αερίζει τα...ιδιαίτερα... των τάχα συμμάχων της. Αυτά τα...ιδιαίτερα... θα λάβει στο τέλος (όπως συμβαίνει κάθε φορά: 1922, 1974, 1996 κτλ.)

@Ιraklis

Ηρακλέα, τα φυσεκλίκια μην ξεχάσεις...

Mε τι στρατό θα κάνεις πόλεμο; Με τις ορντινάντσες των Λαθρο-εποίκων;

Δες εδώ:

https://is.gd/QoYMcU
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελληνικός στρατός: «Πάτωσε» σε διαγωνισμό στις ΗΠΑ - Βγήκε 48ος σε 49 χώρες!

https://attikanea.blogspot.com/2019/12/48-49.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελληνικο Πνευμα αντι Γραικυλιστικο πνευμα.Σωστα?
Ο Ηρακλης ...ΛΟΓΙΑ,ΛΟΓΙΑ,ΛΟΓΙΑ....του γκολου...λογια.
Για να πετυχει κατι....πρεπει να υπαρχει απολυτη ταυτιση
του Λεγειν και του Πραττειν.