ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ

 Greek Spirit 
22-10-2017
Η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα για επιβίωση, δεν έχει κανένα ειδικό γεωπολιτκό βάρος, πρόκειται για ενα διαλυμένο κράτος το οποίο σε πρώτη ματιά ξεγελάει όπως η Βόρεια Κορέα και η πρωτεούσα της Πιόνγκ Γιάνγκ η οποία είναι μια πόλη φάντασμα αλλά με υποδομές, κτίρια και λεωφόρους που παραπλανούν τον παρατηρητή.

Η διαδικασία καταστροφής  της Ελλάδας άρχισε μετά τον εμφύλιο πόλεμο όταν σταδιακά καταργήθηκε η αστική τάξη, η τάξη η οποία δεν εκανε την διαφορά με τα υψηλότερα εισοδήματα της αλλά με την υψηλότερη μόρφωση της. Η αστυφιλία, δηλαδή η εσωτερική μετανάστευση των χωρικων στις πόλεις και η πίεση που άσκησαν στην προυπάρχουσα αστική τάξη,αποτέλεσε την αρχή του τέλους .
Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τον ΄΄απλό΄΄ λαό, τα δήθεν χαρίσματα του, την σοφία του, την εργατικότητα του, την απλότητα και άλλα. Όλα είναι μπαρούφες και ψέμματα. Οι αγροτικοί πληθυσμοί της Ελλάδας δεν είχαν τίποτα κοινό με τους αγροτικούς πληθυσμούς της Σουηδίας, Γερμανίας, Δανίας, Ολλανδίας, Ιρλανδίας και άλλων βορειοευρωπαικών χωρων που μαστιζονταν απο την ίδια φτώχεια και ανεχεια που μαστιζονταν οι αγροτικοί πληθυσμοί στην Ελλάδα αλλά κατάφεραν να δραπετεύσουν  στις ΗΠΑ όπου και δημιούργησαν την Νέα Ρώμη, την νεα αυτοκρατορία η οποία αποτέλεσε τα πρώτα τρια τέταρτα του εικοστού αιώνα το πρότυπο του Δυτικού πολιτισμού.
Τι σχεση έχουν όμως οι ΗΠΑ και η εξαύλωση της ελληνικής ατικής τάξης απο τις ορδές των αγροτών;
Μετα το τέλος του εμφύλιου πολέμου οι επικυριάρχοι Αμερικάνοι επέβαλαν το δικό τους πολιτιστικό μοντέλο το οποίο υπαγόρευε την ότι όλοι έχουν τις ίδιες ευκαρίες ανεξάρτητα απο την καταγωγή τους και κοινωνική τάξη τους.
Το μοντέλο των ΗΠΑ ήταν καταδικασμένο να αποτύχει στην Ελλάδα διότι η χώρα αυτή βρίσκεται μεταξύ Ανατολής και Δύσης με την πρωτη να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος,όπως η έρημος Σαχάρα στις υποσαχάριες  χώρες.
Η Ελλάδα, όπως και όλες οι βαλκανικές χωρες, μετά απο 500 χρόνια οθωμανικής κατοχής είναι δύσκολο να προσαρμοστούν σε οτιδήποτε πρεσβεύει δυτικό πολιτισμό.
Μπορεί επιφανειακά να μοιάζουμε με ευρωπαική χώρα, εάν όμως κάποιος αναγκαστεί να ζήσει και να εγασθεί σε αυτή  αμέσως θα καταλάβει ότι οι θεσμοί λειτουργούν περισότερο με τρόπο που θα ικανοποιούσε ένα Περσοάραβα παρά ένα Ευρωπαίο.
Οι αγροτικοί πληθυσμοί που εισέβαλαν στα αστικά κέντρα έδωσαν την χαριστική βολή στην αστική τάξη η οποία είχε δημιουργηθεί μετά κόπων και βασάνων απο τα υγιή κομμάτια των μικρασιατών προσφύγων και την αστική ελίτ της  '''παλαιάς Ελλαδας'' και που είχε τις ρίζες της στον στενό κύκλο  της Βαυαροκρατίας του όθωνα και των κοτζαμπάσσηδων της τουρκοκρατίας που μεταταλάχθηκαν στην επιχειρηματική και πολιτκή ελίτ του απελεύθερου μεταοθωμανικού κράτους.
Οι αγροτικοί πληθυσμοί ηδη απο την γερμανική κατοχή είχαν δώσει δείγματα γραφής όταν μαζί με τους μαυραγορίτες κατέκλεβαν τους αστικούς πληθυσμούς που λιμοκτονούσαν .
Η ελληνική ύπαιθρος αποτέλεσε τον καλύτερο θεματοφύλακα των εθίμων και νοοτροπίας της περιόδου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο κοτζαμπασισμός, η φαυλοκρατία, ο συντηρητισμός, η συντεχνιακή αντίληψη της παραγωγικής διαδικασίας, η τεμπελιά, η κακογουστιά, η προχειρότητα και η έλειψη ικανότητας για βελτίωση των μέσων παραγωγής, η εγκατάλειψη άνευ δεύτερης σκέψης της χειρωνακτικής εργασίας για μια κακοπληρωμένη θέση  δίπλα στον κοτζαμπάση, η μιζέρια στην σκέψη και στις σχέσεις με τους γύρω, ο φθόνος, ο ΄΄τζαμπαμαγκισμός, ο΄΄εξυπνακισμός΄΄, η τάση για μοιχεία, οι έριδες,ο φατριασμός,όλα αυτά μεταλαμπαδεύτηκαν τόσο στην αστική τάξη όσο και στην λειτουργία της κρατικης μηχανής όταν οι αγροτικοί πληθυσμοί κατέκλυσαν τις πόλεις.
Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε το 1981 οπότε και επίσημα και απερίφραστα πλέον η πολιτική ηγεσία ανέδειξε τον ΄΄λαό'' ως ρυθμιστή .Το δημόσιο διαλύθηκε και οι μορφωμένοι λειτουργοί του προερχόμενοι απο την αστική τάξη εκδιώχθηκαν είτε εξισώθηκαν με τους ΄΄αγροτοκλητήρες'', η βιομηχανία που είχε ιδρυθεί και διευθύνονταν απο αστικές οικογένειες διαλύθηκε με τις συνεχόμενες απεργίες των αγροτικών πληθυσμών που δήθεν δούλευαν ως εργάτες, η χωρα βυθίστηκε μέχρι το 2000 σε ένα βούρκο όπου μοναδικές ενασχολήσεις του πληθυσμού ήταν το ΄΄ξενοπήδημα'', το κλέψιμο και η νυχτερινή ζωή η οποία άρχιζε απο το μεσημέρι και επεκτείνονταν μέχρι το άλλο πρωί.
Στην αντίπερα όχθη, στην Τουρκία, τα πράγματα εξελίχθηκαν με τον ακριβώς αντίστροφο τρόπο.
Μετά τον διωγμό των χριστιανών, Ελλήνων κι Αρμενίων, που ολοκληρώθηκε το 1924, η Τουρκία έμεινε χωρίς αστική τάξη. Οι Τούρκοι, ή καλύτερα οι μουσουλμάνοι, διαχρονικά ασχολούνταν με την γεωργία και δεν ενδιαφέρονταν για το εμπόριο και τις σπουδές. Ο Κεμάλ αναγκάσθηκε να δημιουργησει με παρθενογένεση την τουρκική αστική τάξη επιδοτώντας αξιωματικούς του στρατου για να μετατραπούν σε επιχειρηματίες. Η πρακτική αυτη τελικά απέδωσε αλλά μόνο στις δυτικές επαρχίες. Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, παράλια του Αγαίου και η κοντινή τους ενδοχωρα σημείωσαν βιομηχανική και εμπορική ανάπυτξη η οποία δεν έφτασε ποτέ στις ανατολικές επαρχίες της Ανατολίας.
Στις δυτικές επαρχίες οι πληθυσμοί είχαν ανέκαθεν σχετικά χαλαρές σχέσεις με την θρησκεία και πάρα πόλλοι έιναι Αλεβίτες, ενα δόγμα το οποίο εξ ορισμού είναι ασύγκριτα πιο κοσμικό και χαλαρό απο το σουνιτικό δόγμα στο οποίο πιστεύουν οι μάζες της Ανατολίας.
 Το 1970 ανατέλει το αστέρι το Νεσμετίν Ερμπακάνν ο οποίος ήταν ο πρώτος εκφραστής των φτωχών μαζων της Ανατολίας Ο Ερμπακάν ήταν μηχανολόγος με σπουδές σε Τουρκία και Γερμανία αλλά πάντα έμεινε πιστός στις αντιδυτικές και φιλοισλαμικές απόψεις Ο Ερμπακάν θεωρείται ο μέντορας του Ερντογάν και αποτέλεσε ένα πολιτκό που πάλεψε για τις ιδέες του και αναματρήθηκε με τους κεμαλικούς κατά πρόσωπο Μάλιστα κατάφερε να καταλαβει την θέση του αντιπροεδρου της κυβέρνηση κατα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και εγινε πρωθυπουργός το 1996 υπο την Τανσού Τσιλέρ.Το 1980 συνελήφθη απο το κεμαλικό καθεστως και φυλακίσθηκε για ένα χρόνο.
Ο Ερμπακάν ίδρυσε εταιρία κατασκευής κινητήρων και αποτέλεσε τον πρώτο εκφραστή του πολιτκού ισλάμ το οποίο πρέσβευε την εφαρμογή της θρησκευτικής  ηθικης και πρακτικής στην καθημερινή ζωή όπως και στην διαδικασία παραγωγής. Αποτέλεσε επίση τον πρωτο εκφραστή της ιδέας της στήριξης των επιχειρηματιών και βιοτεχνών της Ανατολίας, όραμα που γρήγορα πηρε υπόσταση  με την MUSIΑD την ένωση βιομηχάνων και εμπόρων της Ανατολλίας η οποια αποτέλεσε το αντίπλαο δέος της TUSIAD ,της αντίστοιχης ένωσης του κεμαλικού οικονμικού και βιομηχανικού κατεστημένου.
Ο Ερμπακαν αποτέλεσε τον πρώτο απο μια σειρά Τουρκων πολιτκών που ενώ ξεκίνησαν απο τις φτωχές επαρχίες της Ανατολίας, σπόυδασαν στις πλούσιες δυτικές αλλά δεν θαμπώθηκαν απο αυτές και επέστρεψαν απο εκεί που ξεκίνησαν με στόχο να βοηθήσουν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου  πάντα με άξονα τον συντηρητισμό του ισλάμ .

Οι πολιτικοί αυτοί -και όχι μόνο οι ανήκονττες στο πολιτκό ισλάμ αλλα και οι κεμαλικοί- προσπαθησαν για την βιομηχάνιση της Τουρκίας και το κατάφεραν 

Στην Ελλάδα είχαμε ακριβώς το αντίθετο.Η πλειοψηφία των πολιτικών δεν ήταν τίποτα άλλο απο τυχοδιώκτες έτοιμους να παραδώσουν γη και ύδωρ αρκεί να είχαν την εξουσία και οι οποίοι θεωρούσαν παντοτε την θρησκευτική πίστη ως αναχρονισμό και εμπόδιο για την ανέλιξη τους.Επίσης αποδύθηκαν με μανία στην αποβιομηχάνιση της Ελλάδας.
Η Τουρκία το 2003  όταν ανέλαβε ο Ερντογάν, βρίσκονταν υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ ως χρεοκοπημένη.Ο Ερντογάν κατάφερε σε δέκα χρόνια όχ απλά να βγάλει την Τουρκία εκτός επιτήρησης αλλά την κατέταξε ως 17η στον κόσμο ως προς το ΑΕΠ της.
Ο Ερντογάν στράφηκε στην Σαουδική Αραβία για οικονμική ενίσχυση. Ο Ερντογάν είναι σουνίτης μουσουλμάνος και σύμφωνα με πολλούς ανήκει στην οργάνωση  ΄΄Μουσουλανική Αδελφότητα'' οργάνωση η οποία χρηματοδοτείται και διευθύνεται απο την Σαουδική Αραβία.
Το 2011 ο Ερντογάν αρχίζε την συνεργασία του με το Κατάρ.Το Κατάρ βρίσκονταν σε σύγκρουση με την Σαουδική Αραβία για τον έλεγχο του Αραβικού κόσμου και προσπαθούσε να ελέγξει τους συμμάχους της. Υπήρχε όμως και ένας άλλος σοβαρότερος λόγος για την συνεργασία Καταρ-Τουρκίας και αυτός ήταν ο αγωγός αερίου Κατάρ-Ιορδανίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας . Ο πόλεμος στην Συρία ξέσπασε και συντηρήθηκε απο το Κατάρ προκειμένου να πέσει ο Άσαντ ο οοίος ήταν ομοναδικός που δεν ήθελε να επιτρέψει τον αγωγό να περασει απο την Συρία.
Η Τουρκία λαμβάνει κάθε χρόνο δεκάδες δις δολαρίων οικονομική βοήθεια απο Κατάρ και Σαουδική Αραβία και μάλιστα τα παρουσιάζει στου προυπολογισμούς της ως ΄΄αγνώστου προελεύσεως πλεόνασμα''.
Στη Ελλάδα αντίθετα οι πολιτικοί ζήτησαν βοήθεια και πίστευσαν στην ευρωπαική προοπτική. Οι Έλληνες θεωρήσαμε ότι ο δρόμος για την επιτυχία περνάει απο την άρνηση της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας.Την στιγμή που οι Τούρκοι της φτωχής Ανατολίας δούλευαν μεθοδικά χωρίς να αρνούνται την θρησκευτική και εθνική τους ταυτότητα οι Έλληνες έκαναν ακριβως το αντίΘετο σε μια πρωτοφανή επέιδειξη επαρχιωτικού κομπλεξισμού έναντι των βορειοευρωπαίων.
 Ο Ερμπακάν σπούδασε μηχανολόγος και πριν ασχοληθει με την πολιτκή ίδρυσε βιομηχανία κατασκευής κινητήρων, ποιός Έλληνας πολιτικός ίδρυσε κάτι ;
Τη δεκατία του 80 η φτωχή Ανατολία εκβιομηχανίζεται ραγδαία εκμεταλεύομενη την διεθνή συγκυρία που ήθελε τις βιομηχανίες της Δύσης να μετακομίζουν στην Ασία όπου το κόστος εργασίας και παραγωγήςείναι χαμηλότερο. Οι Τούρκοι επιχειρηματίες του πολιτικού ισλάμ εφαρμόζουν την κοσμοθεωρία τους στις σχέσεις με το προσωπικό τους, τους εργάτες τους. Οι  σχεσεις των Τούρκων εργοδοτών  κι  εργαζομένων διέπονται απο την ισλαμική ηθική  χωρίς την μεσολάβηση συνδικάτων. Οι εργοδότες στηρίζουν τους εργαζόμενους και δεν αθετουν τις συμβατικές του υποχρεωσεις και οι εργαζόμενοι με την σειρά τους εργάζονται αισθανόμενοι ότι ανήκουν σε μια κοινότητα που διέπεται απο σχέσεις που ανάγονται σε κάτι πέρα απο μια οικονομική συναλλαγη προσοφράς και ζήτησης εργασίας αλλά σε μια κοινότητα ανθρώπων που εξυηρετούν την εφαρμογή της θρησκευτική πρακτικής και ηθικής στην καθημερινότητα.
Αντίθετα, στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980 τα συνδικάτα πολεμούν χωρίς λόγο και με λύσα τους εργοδότες οι οποιοι τελικά φέυγουν απο την Ελλάδα ή απλά κλείνουν (Αιγαίο-Goodyear-Nissan κ.α.) και την ίδια περίοδο η ελληνική κοινωνία αποσαθρώνεται απομακρυνόμενη απο την εκκλησία .Οι Έλληνες συρέουν στα ΄΄σκυλάδικα΄΄, κλέβουν το δημόσιο, διαλύουν οικογένειες και προαγουν την αμετρέπεια και τον εκμαυλισμό των πάντων.Οι τίμιοι επιχερηματίες που διατηρούσαν χρηστές σχέσεις με το προσωπικό τους βρίσκονται υπο διωγμό.Χαρακτριστικό παράδειγμα το πρώτο εμπορικό κέντρο στα Βαλκάνια, το ''Μινιόν'' το οποίο καίγεται απο άγνωσοτυς μέχρι σήμερα δράστες.


Πολλοί θα πούνε ότι οι Τούρκοι διέπραξαν εγκλήματα απο κοινού με το Κατάρ στην Συρία κάτιπου είναι αλήθεια.Θα ισχυρισθούν ότι η στροφή της Τουρκίας προς την Σαουδική Αραβία αι το Κατάρ οδήγησε στον πόλεμο της Συρίας και θα έχουν δίκαιο κάτι το οποίο θα αποτελέσει το τέλειο επιχείρημα για την δικαίωση των μέχρι σήμερα επιλογών της Ελλάδας για έισοδο στην Ε.Ε. .Ωστοσο και ενω η Τουρκία εγκλημάτισε εναντίον της Συρίας η Ελλάδα εγκλημάτισε εναντίον των ίδιων των Ελλήνων .

Το 2012 χάσαμε την ευκαιρία να ζητησουμε βοήθεια απο την Ρωσία όταν ο ΓΑΠ έκανε τα παντα για να διαραγούν οι σχέσεις μας με τη Ρωσία.

Θεωρούμε τον Ερντογάν ως φανατισμένο ισλαμιστή που θέλει τον πόελμο με την Ελλάδα αλλά τα φαινόμενα απατούν.Ο Ενρτογάν και το πολιτκό ισλάμ πρεσβευουν την κατάκτησητων γειτόνων και την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με οικονομικά και πολιτισμικά μέσα και όχι με πολεμικά.

 Ο Ερντογάν παρόλο που φαίνεται πολεμοχαρής στην πραγματικότητα είναι κάθετα αντίθετος στον πόλεμο.

Ο Ερντογάν το 2013 ήταν ο πρωτος και μοναδικός Τούρκος πολιτικός που ήλθε σε συμφωνια κατάπαυσης του πυρός με τους Κούρδους μετά απο σχεδόν 30 χρόνια πολέμου. Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στους Κούρδους αναγνώριση και αυτονομία, αμνηστεία και άλλα ευεργετήματα με αντάλλαγμα την αφοσίωση των Κούρδων στις εκλογικές αναμετρήσεις .
Οι Κουρδοι δέχθηκαν αλλά οι κεμαλικοί αντεδρασαν. Οι κεμαλικοί το 2013 κατείχαν ακόμα πολλές θέσεις στην διακιοσύνη, στον στρατο-αστυνομία, στο δημόσιο. Τον Σεπτέμβριο του 2013 οι κεμαλικοί με αφορμή τα σχέδια Ερντογάν για ανάπλαση του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη ωθούν μεγάλη μερίδα λαού σε διαδηλώσεις.

Στην Τουρκία υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αριστεριστές, ειδικά στις δυτικές επαρχίες και την Πόλη. Η κοσμοθεωρία των αριστεριστών ταιριάζει ΄΄γάντι΄΄ στους ανατολίτες γείτονές μας οι οποίοι χωρίς σθεναρή καθοδήγηση είναι έτοιμοι να υποκύψουν στον κακό τους εαυτό που ως χαρακτηριστικά έχει το ΄΄ραχάτι΄΄ , το ρίξιμο της ευθύνης σε τρίτους, την συνομοσιολογία, την τεμπελιά. Τα χαρακτηριστικά αυτά διαθέτουν και οι κάτοικοι της Ανατολίας αλλά ο υπερσυντηριτισμός του ισλαμ δεν τα αφηνει να βγουν στην επιφάνεια. 

Τους αριστερστές αυτούς χρησιμοποίησαν οι κεμαλικοί το 2013 για να προκαλέσουν ε΄να κύμα διαδηλώσεωνκαι ταραχών που απλώθηκε σε όλ την Τουρκία και το φόβισε τόσο τον Ενρτογάν πουανγκάσθηκε να σταματήσει τις ειρηνευτικές διεργασίες με τους Κούρδους. Τον Ιαουάριο του 2014 οι Κούρδοι απογοητευμένοι πήραν πάλι τα όπλα.
Οι κεμαλικοί πάντοτε χρησιμοποιούσαν τους αριστεριστές τούρκους για να προκαλέσουν εμ΄ποδια στις προσπαθειες του Ερντογαν για την επιβολή του ποιτκού ισλάμ στο κράτος.Από εκτελέσεις δικαστικών  μέχρι τις ταραχές του 2013 κεμαλικοί και αριστεριστές συνεργάζονταν εναντίον του Ερντογάν.

Οι εχθροί του Ερντογάν ελλοχεύουν για την εξουσία όταν αυτός αποβιώσει και ως πρώτο στόχο έχουν τον πόλεμο με την Ελλάδα.

Η απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία ήταν οργανωμένη απο τον Ερντογάν ο οποίος βρήκε την αφορμή για το ξήλωμα του κεμαλικού κατεστημένου υπο το πρόσχημα της καταπολέμησης του κινήματος Γκιουλέν.

Ο Ερντογάν προσπαθεί την υποδούλωση της Ελλάδας με τα κεφάλαια του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.Οι εξαγορες μεγάλων τουρισιτκών υποδομών σε όη την Ελλάδα αποτελούν το προπομπό της οικονομικής υποδούλωσης μας, σχεδιο το οποίο συνεπικουρείται με την απόκτηση αδειας παραμονής χιλιάδων πλούσιων Τούρκων οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα σε Αθήνα και Μακεδονία..

Στην Ανατολία όσοι βιομήχανοι και επιχειρηματίες  ανήκουν στον ισλαμικό σύνδεσμο MUSIAD λαμβάνουν ΑΤΟΚΑ δάνεια απο τραπεζες την στιγμή που οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι αποκλεισμένοι απο τον τραπεζικό δανεισμό των έτσι κι αλλιώς χρεοκοπημένων τραπεζων της ψωροκώσταινας.

 Η Ελληνική κοινωνία,η ελληνική φυλή, βρίσκεται αε απόλυτη παρακμή. Ακόμα και αυτοί οι Σκοπιανοί με την γραφικότητα των ισχυρισμών τους για το Μακεδονικό ζήτημα, ακόμα κι αυτοί έχουν περισσότερη θέληση και όρεξη για πρόοδο, έστω κάτω απο μια πλαστή ταυτότητα.

Η Τουρκία παρόλο που αντιμετωπίζει κι αυτή προβλήματα υπογεννητικότητας καταφερνει να αυξανεΙ τον πληθυσμό της. Όποιος ζήσει για λίγο στην Τουρκία θα διαπιστώσει πως η δημιουργία οικογένειας είναι η ΄΄μόδα΄΄ και ότι οι άτεκνοι αντιμετωπίζονται ως απροσάρμοστοι. Στην Ελλάδα αντίθετα εχουμε φθάσει στο σημείο να διώχνουμε οικογένειες απο δημόσιους χώρους προκειμένου να΄ έχουνε την ησυχία τους οι θαμώνες των καφενείων. 

Ειναι πολύ αργά πλέον και η κρίση αντι να διορθώσει τα πράγματα τα κάνει χειρότερα.
Η ανέχεια και η έλλειψη ευκαιριών οδηγεί τους Έλληνες στην αύξηση της εγκληματικότητας , στην πορνεία, στον περαιτέρω ενστερνισμό και αποδοχή μηδενιστικών θεωριών, στην αναζήτηση του γρηγορου κέρδους. Οι περίπου μισό εκατομμύριο νέοι που έχουν δραπετεύσει στο εξωτερικό αποτελούν την αστική τάξη που χασαμε .

Βέβαια η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Είμαστε θύματα κάποιου σχεδίου, αυτό είναι σίγουρο.Αλλά απο την άλλη, γιατι αποδεχόμαστε με τόση ευκολία καθε προσπάθεια εκμαυλισμού ;

Σχόλια

Ο χρήστης Γρηγόρης Τσελεπής είπε…
Για τους περισσότερους τρελός, φιλοπόλεμος, σατανάς...Εγώ το γραφα, Ερντογάν , ο καλύτερος απ όλους.
Ο χρήστης panpan είπε…
Το ζήτημα της Ελλάδας είναι πολύ παλιό τόσο που ξεκινά από την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου και την ίδρυση της Ελληνορωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Εκείνες τις εποχές όταν άνοιγαν νέοι ορίζοντες και νέες προοπτικές, οι Έλληνες έφυγαν από την τότε Ελλάδα και αναζήτησαν επιτυχημένα τις τύχες τους στις νέες παρθένες από ευκαιρίες περιοχές του κόσμου.

Όπου και να πήγαν λόγο των καλύτερων γνώσεων που είχαν από τους ιθαγενείς κατοίκους των περιοχών κατέλαβαν τις καλύτερες θέσεις και αξιώματα, αφού έμαθαν την γλώσσα τους τα ήθη και τα έθιμα.
Τους έμαθαν να γράφουν και να διαβάζουν την γλώσσα που μιλούσαν, έφτιαξαν υποδομές, μετέδωσαν γνώσεις, εμπλούτισαν το εμπόριο, με τις μεταφορές.
Έτσι έφτασαν σιγά και σταθερά στα πιο υψηλά αξιώματα στα κράτη που δραστηριοποιήθηκαν , δημιουργώντας και δεσμούς αίματος με τους κατά τόπου ηγέτες.

Στην Ελλάδα όλους αυτούς τους αιώνες έμειναν τα απομεινάρια, αφού η αφρόκρεμα είχε ήδη αποχωρήσει, όπου με κάποιες προσμίξεις λόγο κάποιων βάρβαρων λαών που κατέβηκαν βίαια για μια καλύτερη μοίρα από τα άγονα και κρύα εδάφη τους, σε συνδυασμό αργότερα με την κατάληψη της Ελλάδος από τους Οθωμανούς το επίπεδο της χώρας βιολογικά, πολιτιστικά, οικονομικά έφτασε στο ναδίρ της.

Κάποια στιγμή αποφασίστηκε η απελευθέρωσή της με αποικιοκρατικές ρήτρες από τις απελευθερώτριες δυνάμεις με τις συμφωνίες που μόνο αυτές ξέρουν, που εάν χαλάσουν τότε θα αρχίσουν και οι εντάσεις.
Αυτές οι δυνάμεις φρόντισαν να δημιουργήσουν οι κάθε μια τους, τους θύλακες συμφερόντων τους με κάποιους από τους ιθαγενείς κατοίκους που βρίσκονταν ή βάλανε σε θέσεις κλειδιά και καλά κάνανε για τους εαυτούς τους και τα συμφέροντά τους.
Και φτάνουμε σήμερα να συζητάμε για δημοκρατία, εκπαίδευση, πολιτισμό, οικονομία, επίπεδο λαού κτλ.

Όμως αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος από την Φύση και αυτοί που φύγανε κάποτε πριν από 2000 και πλέον χρόνια και γίνανε μεγάλοι και τρανοί, όπως και οι απογόνοι τους, τώρα με το DNA, θα ξανά ανακαλύψουν τις ρίζες τους και θα επιστρέψουν για να ξαναδώσουν σε αυτόν τον τόπο το μεγαλείο που ανέδειξε εκείνους και εξέλιξε όλο τον ανθρώπινο κόσμο.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
GREEK SPIRIT23 Οκτωβρίου 2017 - 2:46 μ.μ.

Πράγματι, η εκστρατείες του Μ.Αλέξανδρου ερήμωσαν την Μακεδονία απο νεάρες και παραγωγικές ηλικίες ανδρών.Η Μακεδονία ποτέ δεν ανέκαμψε απο αυτή την απώλεια.Κατά την Βυζαντινη εποχή η αδυναμία της αυτοκρατορίας να αποκρούσει τις βαρβαρικές επιδρομές, ειδικά απο το 600 μχ, είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του Μακεδονικού πληθυσμού.΄΄Μακεδών'' σημάίνει ΄΄ψηλός''.Οι Μακεδόνες 'ή καλύτερα οι Θρακομακεδόνες στην σημερινή εποχή είναι μορασμένοι σε Ελλάδα-Σκόπια- Νότια και κεντρική Βουλγαρία και Αν Θρακη.Αρκεί ένα ταξίδι σε αυτές τις όμορες χώρες για να διαπιστώσει κάποιος ότι στις περιοχές αυτές οι κάτοικοι ουτε για Τουρκοι μοιάζουν ούτε για Μογγολοσλαύοι. Εάν κάποιος θέλει να καταλάβει τι σημαίνει Μακεδόνας τότε πρεπει να μελετήσει τους Πομάκους οι οποίοι τόσο εμφανισιακά ΄οσο και πολιτισμικά είναι Μακεδόνες. Ψηλοί, ξανθοί αλλά και λογικοί χωρίς πάθη ,με ήσυχο και ευχάριστο χαρακτήρα.Οι Θρακομακεδόνες ήταν ανέκαθεν Παγανιστές με την καλή έννοια του όρου, δηλαδή λατρευαν την φύση και την αρμονία ,ένα χαρακτηριστικό τους που υπήρχε και στον Κλετικό πολιτισμό ο οποίος ανθούσε την εποχή του Μ Αλεξανδρου στην Ευρωπη και ήταν σε παράληλη άνθηση με τον Μακεδονικό σε περιοχές Βόρεια του Δούναβη, αυτές που σήμερα ειναι η Ρουμανία,η Τσεχία-Σλοβακία, η Ελβετία. Οι Κέλτες αυτοί υποτάχθηκαν στους Σλαύους και Γερμανικά φύλα τα οποία ήταν και αυτά παγανιστικά και έτσι διατηρησαν ακόμη και σήμερα τα χαρακτηριστικά τους όπως η αγάπη για την φύση, το σώμα, τον έρωτα , χωρίς ενοχικά σύνδρομα που επέβαλουν τα θρησκευτικά δόγματα.Οι Θρακομακεδονες ωστόσο είχαν να αντιμετωωπίσουν τους Οθωμανούς οι οποιοι πρέσβευαν το δικανικό θρησκευτικό δόγμα του ισλαμ. Χωρίς την υποστήριξη της καταρέουσας Βυζαντινής Αυτοκρατορίας οι Θρακομακεδόνες, αποδέχθηκαν το Ισλάμ αλλά πολλοί απο αυτούς έγινα Αλεβίτες, η πιο κοσμική εκδοχή του Ισλαμ.Οι Θρακομακεδόνες κάτω απο την κατάληλη ηγεσία ήταν ατρόμητοι πολεμιστές αλλά χωρίς αυτή προτιμούσαν μια πιο οφελιμιστική και λογική προσέγγιση των πραγμάτων χωρίς ιδεοληψίες οι οποίες στόιχιζαν σε αίμα, γιαυτό και οι Πομάκοι έγιναν μουσουλμάνοι.Σε κάθε περίπτωση ο Μ Αλέξανδρος, κατά την γνώμη μου , μάλλον έβλαψε το έθνος εφόσον διέσπειρε τους ικανότερους σε όλη την ανατολή .Οι απόμαχοι του στρατιωτες ποτέ δεν γύρισαν πίσω αλλα΄ίδρυσαν πόλεις σε όλη την Ασία και έκαναν οικογένειες εκει με ντόπιες, αυτό είχε σοβαρότατο αντίκτυπο στην πορεία του Ελληνικού γένους διότι τελικά ο ΄΄σπόρος΄΄ διεσπαρμένος στην Αντολη, απλά χάθηκε και η Μακεδονία υπέστη μεγάλες απώλειες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι να τον είχαμε τον Ερντογκάν στήν Ελλάδα. Μεταφέρουμε χρέος απο ΕΚΤ στήν Bundesbank οπότε .....μειώσαμε το χρέος και ....βγαινουμε στίς αγορές.Εχουμε Αλέξη -Κυριάκο-Φώφη και Παπανδρέου με Σαμαρά . Καραμανλή. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΗΓΕΤΗ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι πολύ σωστά τα γραφόμενα σου αγαπητέ greek spirit απλά αναρωτιέμαι εάν τελικά οι καλοί νικάνε πάντα... Η ποιοί τελικά είναι οι καλοί κ ποιοί όχι...Με απεριόριστη εκτιμηση στην αρθρογραφία σου που παρακολουθώ ανελλιπώς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ετσι ακριβώς είναι. Συμφωνώ σε όλα. Στην Ελλάδα έμειναν τα καθιζήματα χωρίς καμία ελπίδα προόδου, με σίγουρο το δραματικό φινάλε και τη νέα οθωμανική κατοχή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλτατε,
Οι κοτζαμπάσηδες κι οι φαναριώτες ΥΓΙΗΣ αστική τάξη;;;;;;;;;;;;;;
Φιλοπρόοδοι;;;;;;;;;;;
Αυτοί που μας ξεπούλαγαν πάντα στους επικυριάρχους;;;;;;;
Είσαι με τα καλά σου;;;;;;;!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης λεων είπε…
πολυ ομορφα γραμμενο το αρθρο.αποσταγμα . ολη η αληθεια για την πατριδα σε μερικες γραμμες.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Η πραγματικη παρακμη του Ελληνισμου αρχισε οταν αρχισε η πνευματικη του παρακμη . Η πνευνατικη παρακμη προηγειται παντα της υλικης παρακμης . Η πνευματικη παρακμη αρχισε τους πρωτους αιωνες της Βυζαντινης αυτοκρατοριας οταν οι αυτοκρατορες με διαταγματα εκλεισαν την φιλοσοφικη σχολη των Αθηνων ( το μοναδικο πνευματικο φαρο σε ολη την οικουμενη εκεινη την εποχη ) .Ολες οι πνευματικες δυναμεις που δημιουργησαν το Εληνικο θαυμα της αρχαιας Ελλαδος διωχθηκαν με βαρβαρτητα . Ο τελευταιος σχολαρχης της φιλοσοφικης σχολης των Αθηνων μαζι με αλλους επτα φιλοσοφους κατεφυγαν στον βασιλεια της Περσιας Χοσροη και ζητησαν προστασια (ποσο τραγικο ) ,την οποια και βρηκαν περνοντας αδεια να λειτουτγησουν την σχολη στην περιοχη της σημερινης Κιλικιας.Απο εκεινο το σημειο οι αραβες ηρθαν σε επαφη με το εργο του Αριστοτελη το μετεφρασαν και οταν κατεκτησαν την Ισπανια μετεφεραν τις γνωσεις τους στους Ευρωπαιους που για πρωτη φορα ηρθαν σε επαφη με το εργο του Αριστοτελη
Εν τω μεταξυ στην Ελλαδα ο Βυζαντινος μεσαιωνας εφερε το πληρες σκοταδι στην πνευματικη ζωη των Ελληνων . Αποδειξη τουτου ειναι η τυχη της πολης των Αθηνων η οποια απο μεγιστο πνευματικο κεντρο κατεληξε τον δεκατο τεταρτο αιωνα ενα χωριο πεντε χιλιαδων κατοικων και οπως περιγραφει ο Χαλκοκονδυλης ο πληθυσμος των Αθηνων αποτελειτο απο αγραμματους και φοβισμενους χωρικους .
Ο τελευταιος μεγαλος φιλοσοφος ,ο Γεωργιος Γεμιστος η Πληθων βλεποντας την παρακμη των Βυζαντινων κα την επερχομενη τουρκικη κατακτηση εστειλε στον αυτοκρατορα του Βυζαντιου μια μελετη για την ανασυγκροτηση και ανακαμψη του Βυαντινου κρατους .Αυτη η μελετη αγνοηθηκε πληρως απο τον αυτοκρατορα και τον πατριαρχη .
Επισης ο Βησσαριων ( Ελληνας που ειχε γινει καρδιναλιος στη Δυση ) βλεποντας την καθυστερηση των Βυζαντινων προτεινε στον αυτορατορα να στειλει απο την Ιταλια τεχνιτες προκειμενου να εκπαιδευτουν και Ελληνες στις νεες τεχνολιγιες που ειχαν αναπτυχθει στην Δυση . Δυστυχως αγνοηθηκε και αυτος .
Το αποτελεσμα και η συνεχεια ειναι γνωστη .Το βυζαντινο κρατος κατερευσε και κυριευθηκε απο τους τουρκους .Τα δεινα της σκλαβιας και το σκοτος της αμαθειας για τετρακοσια χρονια .Οι συνεπειες αυτων των τραγικων εξελιξεων μας ακολουθουν μεχρι σημερα σε ολα τα επιπεδα της ζωης μας ,πνευματικης , κοινωνικης ,οικονομικης .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η Ελλάδα εγκλημάτισε εναντίον των ίδιων των Ελλήνων
λαθος
οι ελληνες εγκληματισαν ενατιον της ελλαδας
πιο συγκεκριμενα οι αριστεροι του ξεφτιλισμενου πολυτεχνειου της κομουνιστικης γενιας του 74 για τους οποιους δεν γραφεις τιποτα.
η διαγνωση της ελλαδας ειναι/ καρκινοκομουνισμος!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι απροσάρμοστοι ειναι ο οικογένειες με παιδια που δεν θελουν να χωνέψουν οτι ζει και βασιλευει ένα παράλληλο σύμπαν στην χωρα .ΕΛΛΑΔΑ εφαγαν ηπιανε ντουβρώσανε και αφου π.... λενε δεν με φτάνουν τα λεφτά.Σαν αποτέλεσμα και ο γραφων στείλαμε mail σε Γερμανία με την ένδειξη μαζέψτε τους με κάθε τρόπο αρχής γενομένης με ηλικίες 22-30 ετών,θα τους βρείτε μπροστά σας. Εξάλλου εσείς γράψατε οτι δεν συμβιβάζονται με μισθό κάτω των 1000 ευρώ καθαρά στο χέρι.ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ και η εναλλαγή ετών στην εξουσία εκαναν να μοιάζει η χωρα σαν εγκληματική οργάνωση.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΑ .Παμα να πάρουμε οποιες γερμανικές αποζημειώσεις και ορμάνε ολοι στον ΑΛΕΞΗ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ με κορύφωση την ανακοινωση στάση πρωην ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ για να λάβουν χαρτζηλικι και μπαξισι απο εταιρίες εξοπλιστικων ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΙΑ Ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΤΕΤΟΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΗ ΑΝΑΘΡΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΠΑΡΜΠΑΔΕΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ -Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΙΚΑ-ΟΙ γεωργοί εφαγαν τα κερατα τους τοσα χρονια εχουν και παραπονο ;ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΩΝ και ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ LINK >ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ < ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ ? ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ